Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz aelod #173279 üzenetére

    Úgy, hogy a biológiai értékkel magyaráztad a felsőbbrendűségét a tejsavónak, miközben ez egy hibásan, félrevezetően származtatott érték.

    Az általad linkelt study egyedül az állati fehérje esetén a vér idővel magasabb leucin tartalmát írja le. Ezt nem cáfolta senki. Mi arról beszélünk, hogy a hype-olt fehérjefélékben a hangsúlyt bizonyos hasznosnak vélt aminosavakra fektetik a gyártók, miközben az izom több, mint 20 fajta aminoból áll. Persze az egy dolog, hogy mi mit gondolunk, de a lentebb linkelt kutatónak (és ezzel feltételezem nincs egyedül) is az a véleménye, hogy szerencsésebb választás egy változatos amino mátrix.
    Hozzátenném, hogy egyedül a zabpehely amino összetételét hozod fel, miközben írtam, hogy a reggeliben van 10 g állati forrásból származó protein (tej), és 10 g tejsavó koncentrátum is. Tehát nem szimplán növényi fehérje, hanem egy protein mix.

    A linkedben lévő poszt egyébként kitér erre is:
    "The bottom line: There’s absolutely nothing wrong with plant proteins, and it’s important to remember that this study did not directly measure hypertrophy, or even protein synthesis."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés