- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
Én 5670v2-re dugtam egy 1 TB-os hdd-t, de használhatatlan volt!
Belassult a hálózat, szakadozott a net, nem vagy lassan töltöttek be az weboldalak!
Ha kihúztam a hdd-t utána megint jó volt minden!
Szerintem kevés hozzá a hardver és nem bírja!
Asus routerre kötve a hdd-t tökéletes.
A pendrive-ot valószínűleg el fogja bírni hosszabb távon is. -
ftc
nagyúr
Semmivel se jobb a hw benne.
Telekomos modemet vagy routert csak bridge modba tettem mivel ott mindig behalt a net, amióta csak brige azóta jól megy minden.
Én nem igazán rakok semmit se gyártói dolgokra.
Csak annyit írok, ha NAS kell akkor legyen az esetleg PC (notebook) s nem kell szórakozni
-
Ez nem NAS, ez egy időzített szívásbomba
-
haxiboy
veterán
válasz
E.Kaufmann #24 üzenetére
Nálam is van pár Synology NAS, elég sokat kell mókolni hogy minden használható legyen.
Update esetén van egy script amit megfuttatok egyszer ha bármi felülíródna. -
haxiboy
veterán
válasz
E.Kaufmann #20 üzenetére
Szerintem ha be SSH-zol az eszközre akkor a config file-t átírva be tudod lőni a minimum smb version-t
-
válasz
E.Kaufmann #20 üzenetére
Én OMV-t raktam össze. Tökéletesen elég kis fogyasztású géppel.
-
E.Kaufmann
veterán
Én a Synon az SMB 2.0-át is kilőném már (ha engedné, de minimum szintnek meg kell adni legalább az SMB 2 + Large MTU módot), mert nincs olyan eszközöm, ami ne tudna SMB3-at. SMB1-et meg tényleg ne lőjünk vissza. Ha a sebesség nem számít, csak olcsón meg akarjuk úszni, akkor is OpenWRT+ksmbd.
-
haxiboy
veterán
Azért erre nem vennék mérget, a firmware nem open source, nem látunk rá, ellenben rengeteg távmanagement funkció érhető el ezeken a routereken amit még a Vanda nevű AI is képes elindítani ha kéred tőle. (pl. Speedtest, hálózat tesztek, latency, packet loss stb.).
Nyilván nem érdekük, de a lehetőség adott. A hardver az övék, a firmware az övék, a root user az övék.
SMB 1.0-t meg ne kapcsolgassuk be, igazán kivehetné már a Microsoft, vagy legalább piros betűs 3x "igen"-re kattintós mindenbe beleegyezek és bekérem a sysadmin jelszó után engedném csak bekapcsolni. A sebezhetőségek listája lassan felér a library of babel-el
-
zzolika
aktív tag
Én is tp-linken próbáltam, de a max 5 MB/s írás/olvasási sebesség használhatatlan volt (pendrive és hdd is). Még filmet nézni talán, de ha beletekertem, 5 percet kellett várnom míg magához tért.
Nem tudom ez a router mennyivel izmosabb hardverrel van ellátva? Nekem amit hozott a szolgáltató, azt mondták a szerelők inkább használjam a sajátomat, az jobb.Egyébként szerintem is mindent tudnak benne távolról állítani (pl bridge mode-ba úgy rakták át), nekem még a menüpontok is le vannak tiltva benne.
-
-
-
ftc
nagyúr
Én hasonlót próbáltam TP-Link routeren - eléggé instabil lett a hálózat mikor elkezdtem a hdd-t nyüstölni.
Nálam maradt a külön gép vagy NAS.
-
Soderes
senior tag
Azért ez egy NAS-tól nagyon távol van.
Egyáltalán nem konteo, amit ledgeri kolléga mondott. Többször resetelte távolról a routerem már a szolgáltató.
De ha csak filmeket, sorozatokat vagy zenéket akarsz rajta tárolni, ahozz egy elég egy külső mervlemez is, amit bedugsz a tvbe.
Evvel csak szívni fogsz. Nem érdemes belefektetni.
Meg kell hogy mondjam nagyon értelmét se látom. -
-
Ami biztos, az az, hogy a 4 karakterből álló jelszó nem elég. Hogy mennyire van köze az SMB 1.0-hoz vagy a 9000-es portnak, nem tudom biztosan, mert már nem akartam tovább kísérletezni.
Kb. 10 perc lenne kipróbálni, és jelentősen egyszerűsítené a cikked mások számára
Plusz az SMB 1.0 bekapcsolása igen nagy biztonsági kockázat.
-
Ezzel tervezem használni
-
-
Milyen sebességgel tudsz írni/olvasni róla?
-
A sztori nem kitalált, de ha annak tűnik, akkor csak örülök! A modem valóban a szolgáltatóé, de a pendrive nem lóg ki az internetre – az USB-megosztás csak a belső hálón elérhető. Semmilyen port nincs forwardolva, semmilyen felhős vagy publikus megosztás nincs engedélyezve, szóval a ’remote resetelés’ elmélet teljesen irreleváns. Ez egy egyszerű, energiatakarékos megoldás helyi hálós tárhelyre, otthoni használatra. Tudom, nem enterprise szint, de nem is annak szántam. Az ATP-idet meg nyugodtan használd komolyabb helyzetekre. :)
-
-
-
Viktor S
csendes tag
Intenzív használatnál az egyszerű pendrive-ok hajlamosak megnyekkenni, pl. nincs bennük TRIM funkció.
-
-
Gábor90!
csendes tag
"de ha már van egy USB-s routerünk, miért ne használjuk ki a lehetőségeit?"
Mert a Telekom router nem a tiéd. A szolgáltató bele tud mászni, módosítani a konfigurácót, azt csinál rajta, amit akar. Ha hibát jelentesz be, esélyesen meg is teszi. Ha lemondod a szolgáltatást, átmész másik szolgáltatóhoz, általában vissza kell adni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Lehet NAS-ban is gondolkodni, de ha már van egy USB-s routerünk, miért ne használjuk ki a lehetőségeit?
- AKCIÓ! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest