Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
venember83
nagyúr
Igen, nem vált be. Picit segített, ahogy talán a többi dolog is, de... A doki mondta, hogy volt olyan, akinek egy hét alatt négy szurit adott. Szóval lehet, hogy még kellett volna próbálkozni, de elmegyek egy második véleményért egy másik dokihoz, mielőtt újabb szurikat vállalok térdbe.
Biztos, hogy van olyan szer, ami megszabadít a fájdalomtól, de a fentanilhelyzetről és a szer hatásairól mostanában elég sokat hallok, úgyhogy nem, nem szeretném azt, ami megszabadít a fájdalomtól, ha csak az az egy opció létezik, akkor sem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Műtét “Tendonitist” sajnos ismerem, lökéshullám/ 2% hialuronsavas Ostenil Tendon injekció nem segített volna a sportsebész felajánlotta bevagdosásos, fellazitós apró műtétet aminek gyógyulási ideje 6 hét… teljes szakadás esetén 6-9hónap kihagyáshoz képest egészen baráti.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz #76500480 #84302 üzenetére
A gyulladás miatt nem látszik rendesen, de MRI szerint felmerül a részleges szakadás gyanúja is a bal térdkalácsnál. Műtétről nem volt szó, úgy tűnt az adott magánkórházban, hogy ott leginkább szúrni akarnak/szeretnének/tudnak. Egyből PRP volt a javaslat, a hialuronsavnál hatékonyabbnak ítélte meg a doki. De engem nem győzött meg az eredmény, ezért is szeretnék egy másik véleményt is.
-
Studi
veterán
Jónagyot! Ritkán van időm posztolni.
Jön valaki vasárnap Esztergom félmaratonra? Szeretném a november közepi Siófoki FM (időcél: 1:40 alá menni) előtt felmérőnek megfutni. Arra gondoltam, hogy "lecsorgok" 12 km-t 5:20-on, majd akkor váltanék a félmaratonos céltempómra (4:44), az utolsó km-t pedig megnyomnám, ha belefér. Van ennek így értelme? Ez 1:47 körüli FM lenne felmérőnek, eddigi PB-m 1:43 felett picivel tavaly novemberből. Garmin szerint a küszöbtempóm valahol 4:35 körül van most.
-
bandus
veterán
szeirntem nincs.
ez egy jó alkalom lehet egy 14-16 km-es tempóedzéshez a tervezett félmaratoni tempón, aztán a végén jöhet a lassulás. illetve ha nagyon adja, még mindig eldöntheted, hogy rámész-e most az 1:40 alatti időre, és kifutod végig a tempódat
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
törölt tag
válasz venember83 #84303 üzenetére
Érdekes… Nálam úgy végződött a dolog, hogy kaptam 1x injekciót majd 2 hét múlva az ismétlő adagot. Második alkalomra úgy tett be a doki, hogy másfél hónapig szabad időpontja sem volt….Műtétre rá akart beszélni, “akkor mi legyen, műtsük?” Lelkiismeretes orvos, másodiknál csak az oltast fizettem neki kp-ha és adott egy “kilépőkártyát” amit recepción leadtam. (Kontroll ára megspórolva )
[ Szerkesztve ]
-
-
venember83
nagyúr
-
tisn
addikt
válasz venember83 #84301 üzenetére
en a halalra gondoltam
hat ha a doki prp-t javasolt az a terd mar mindig fajni fog szerintem -
venember83
nagyúr
-
tomcica
Topikgazda
Ez igy nagyon eros am ha rutinos hosszutavos "labu" vagy akkor okes igy,de van akit egy ilyen ugy elkeszit,hogy felig az edzesbe marad a verseny
Lecsorogsz egy 10km-t 5:20-on ,futsz 4-6km-t FM celtempon es a maradekot lecsurgod 5:20-on...ez hasonlo eredmenyt ad,de sokkal konnyebb emeszteni.
Vaaagy futsz 5km-t 5:20-on es onnan 5x (1km 4:45 + 1km 5:15) valtogato,a maradek 5km-t pedig szinten 5:20-on.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ballazol
senior tag
Haller!
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ígyvanferi
addikt
[link] Puma Velocity Nitro 2 a bestsecreten 17500 Ft. Bár csak ez a fekete-narancs-rózsaszín. Méretek vannak még. A Deviate Nitro Elite is akciós, kétféle színben ráadásul, de az azért elég niche cucc eleve, és a 45 ezres ár sem kevés (véleményem szerint megéri egyébként, ha valaki rövidebb távokra keres versenycipőt, meg erősebb tempókra, résztávokra, akár pályára is valami igazán könnyűt, gyorsat, az egyik legtartósabb talppal ebben a kategóriában).
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz ígyvanferi #84313 üzenetére
A piros is 20 alatt van, épp most néztem én is.
-
Peetta14
tag
Szaladgáltam ma egyet “hogy üsd el az időt, míg várnod kell a szervizben” jeligére.
-
Studi
veterán
válasz tomcica #84311 üzenetére
Köszi, akkor picit többet megyek alapon az elején. A végén úgysem fogok tudni visszább venni, megpróbálok 14-ig türelmes lenni. Nagyon nem vagyok rutinos hosszútávos, sőt...
Edzésen futnék váltogatót, de mivel lesznek körülöttem, így a visszavétel nem reális még szakaszosan sem. -
Peetta14
tag
Tavaly voltam az esztergomi versenyen, nem itt fogsz PB-t futni. A célba felfutni (100-150m) combos a végén, sokan elvéreznek, tán még most is vannak a tetemek. Amúgy szép az útvonal, de a macskaköveken hamar kipörög a kerék, a kipörgésgátlón érdemes állítani. Ha még egy kis eső is jön, az tovább fűszerezi, korcsolyával tudsz készülni erre. Remélem, tudtam segíteni.
-
Studi
veterán
válasz Peetta14 #84320 üzenetére
Nem is terv, épp ezért tervezem felméről edzésnek. Futottam már Esztergomban többször, ismerem a lehetséges útvonalakat, írtam is, hogy lesz benne kihívás. A célverseny a novemberi siófoki félmaraton, ott sík és egyenes a pálya, ha nem lesz nagy szél vagy hó akkor az jó lehet PB-re.
-
xy.zsolt
őstag
válasz norby_42 #84319 üzenetére
Gondolom nem itt lesz a start/cél pontos helye......ennyire nem lehetnek elcseszettek
Ismét esőben kocogtam.....ezúttal túléltem Egyszer sem néztem a Garminra, jóleső tempót toltam. Úgy fest visszatér hétfőre az erő belém
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #84250 üzenetére
Szerintem maradhatok a kigyorsításban, nem kellene ezt most befejezni. Már kezdek teljesen jól lenni, enyhén érzem már csak a betegség szelét.
Reggel szakadt az eső, így pamut rövid felső + 600Ft-os nejlon esőkabát + bringa mellényre esett a választás ( semmit nem szellőzött, de legalább szélálló ). A rekortán pályán még a kettes sávban is 2 cm-es víz hömpölygött. Agresszív módban kellett nekiállnom a körülmények miatt, ezért dark technora esett a választásom a szokásos rádió vagy zongora helyett.
Rövid zoknit húztam, ami lassan vezette be csak a vizet a Pega GTX-be. 60 percig száraz is volt benne a lábam. Úgy néztem ki mintha szoknya lenne rajtamMinőség 4.Hét betegségből kifelé felére csökkentett, szakadó esőben: 3km bemelegítés+ 15x407m ( 100s=04:08, 168-176hrm ) / 200m ( hrm < 155 ) + 1km levezetés
12.64 km 1:13:07 5:47 /km
A sebesség szépen adta, nem estem le róla. A 200m pihire elég rövid, ezért a tempót jelentősen le kell csökkentenem, hogy visszaálljon a pulzus ( 80s ).[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #84326 üzenetére
Szerintem ugyanaz, csak Kínában egyiket esőkabátként szállították ki, a másikat hulladékgyűjtőnek De arra tökéletes volt, hogy hastól lejjebb nem áztam teljesen át, mert ha ott hideg az zavar + a fejhallgató nem kapott esőt Van amúgy kirándulós esőkabátom, de azt sajnálom totál szétizzadni.
Úgy éreztem magam benne, mint akik direkt betekerik magukat fóliával edzés előtt, hogy jobban égjen a zsír
Ja és amikor fújt a szél szembe tudod mit mormogtam? Na megjött Zsolt szele[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #84325 üzenetére
Jol tetted h csokkentetted amugy az egybe futott tempo az iranymutato minden heten. A resztavok gyorsitanak,de mindig kapsz kis pihenot,az egybe futott tempo viszont allando konstans (vagy novekvo) nyomast ad.
Szoval mindig a heti egybefutott tempo legyen az iranymutato,hogy kell-e csokkenteni,kell-e pihenni,eleg volt-e a 400 es 1000-es napokbol
Szereles pedig extraThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #84330 üzenetére
alakul bizony es mindig a heti laza km mennyisege adja meg,hogy mennyi minoseget tehetsz melle. Eeextra sok edzesnel 90-10%, sok edzesnel 80-20%, atlagos edzesmennyisegnel 70-30%.
Ezek fenntarthato aranyok.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peetta14
tag
Holnap megdöntik Berlinben a maratoni időt?
-
dom1n0
senior tag
Megvolt az első 3km a baleset után ma végre
Kicsit lassúcska tempóban még, de ez nem zavar most, lényeg hogy végre elkezdhetem újra az edzéseket. -
SirRasor
addikt
Szilasi Viki találkozott a futás istenével, és hat napig szinte meg sem állt
Felfoghatatlan teljesítmény[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
norby_42
aktív tag
-
xy.zsolt
őstag
válasz venember83 #84346 üzenetére
Én pedig szerintem a mediterrán"lecsós" spagettievés magyar rekordját döntöttem meg Angol bazinagy lapostányéron kb 15cm magasságig halmozva.......előtte nagy, magasfalú mélytányérral teli tojásleves, utána sóskaramellás CarteD'or jégkrém. Egy ideig most rendben leszek
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
9:00-tol berlini maraton,ha jol remlik nalatok a Sport2 kozvetiti,nalunk az Arena Sport 4
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #84348 üzenetére
Na, tegnap még nem kevés csokit és még 4tojásos (szalonnás) rántottát is toltam magamba.......szóval erre így összesen szerintem már egy kétszer ekkora ember is elégedetten csettintett volna Ma már extra lassan (méretlenül) kocogtam 4k-t a hűvösben.....élvezem, hogy nincs garmin tempó lesés.
Hamarosan startolnak Berlinben......igen, a Sport2-n nézhető[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App