Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84737) Citroware


Citroware
addikt

Na szóval, jön egy kis HD58X + CTH+SDAC értékelő.

Tavaly tavasszal azért jöttem ide, mert előrelépést szerettem volna a Soundblaster Z + HD558 párosomhoz képest. A HD558 közép és magas tartományával elégedett voltam, de a mély túl kevés volt, az én értékrendem szerint kb nem is létezett, amire akkor döbbentem rá igazán, amikor vettem egy Sony WH-1000XM3 vezetéknélkülit utazáshoz, ami erősen mélyorientált, kicsit túlzottan is.
Tehát olyan fülest akartam, ami hasonlít a HD558-hoz, csak több mély van benne, de nem annyi, mint a Sony fülesemben.
Végül körbeérdeklődve a HD58X tűnt az ideális választásnak. Megérkezett, kipróbáltam. Kicsit csalódás volt, nem jelentett akkora előrelépést a HD558-hoz képest, mint amire számítottam. Kicsit jobb mindenben és több is a mély, de nem annyival, mint én azt szerettem volna. Nem voltam teljesen megelégedve. Ekkor ajánlottátok, hogy egy jó erősítő és DAC ezt még helyrehozhatja.
A CTH+SDAC volt az egyik, amit ajánlottatok (köszi, Bodz!) annak révén, hogy ad a mélynek egy löketet, és sok jót olvastam róla, hogy remekül illik a HD58X-hez, így azt választottam.
Először ügyes módon hátulra dugtam be a fejhallgatót, mert oda volt jó a 3,5mm-es kábele, nem sejtve, hogy ez csak a SDAC rész, az erősítőt kihagyva. Nos, előrelépést jelentett, de ugyanazt éreztem, mint a HD58X vételekor: kicsivel jobb, de annyival nem, mint képzeltem. Ez így kissé csalódás. Eltelt egy kis próbálgatás, aztán rájöttem, hogy elölről kéne beledugni. :DD Megtörtént. Erősítő felteker, hadd szóljon! No, ez így már egy kicsivel megint jobb lett. Akkora csoda megint nem történt, mint vártam, de jobb, ez tény. Aztán most itt, az előző hozzászólásban ez, hogy 100-ra tegyem a PC-n a hangot, és a CTH-n szabályozzam a hangerőt, megint dobott a minőségen. Végül oda jutottam, hogy igencsak tetszik. Valahogy minden a helyén van és az én ízlésemnek megfelelő. Nagyobb meglepetést vártam, de lehet, hogy olyat képzeltem, ami nem létezik.
Aztán jött a meglepi. Gondoltam visszadugom a HD558-amat a SBZ-be, csak hogy összehasonlítsam a végső produktumot azzal, ahonnan indultam. Hát gyerekek, ég és föld a különbség! Nem is vettem észre, mert mindig csak egy lépéssel jutottam közelebb a célhoz, így nem volt annyira feltűnő, és a jóhoz könnyen hozzászokik az ember füle, de egymás mellett összehasonlítva a kettőt, a kezdet és vég között, pontosan oda jutottam hangzásban, ahova szerettem volna. Pont annyival több a mély, amennyivel akkor elképzeltem, amikor kitaláltam, hogy javítok a korábbi kombón. És minden más is annyival szebb és jobb, hogy egymás mellé állítva a kettőt, megvan az a hűb.zmeg érzés, amit vártam eredetileg, előrelépés formájában.
Köszi a tippeket és a segítséget, meglett az eredménye!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.