Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
faresz5
senior tag
az,hogy becsomagolták és online kértek hozzá egy számot, az nem jelenti azt,hogy postázták is. Az lesz a feladás dátuma, amikor látszódik a trackingen.
Ezzel trükközik minden kínai eladó. Megkéri online a követőszámot, és majd 1-2 hét múlva ha megjött az árú, vagy összejött annyi csomag akkor feladja ténylegesen is. Ha te kérdezed, mi van már akkor szétteszi a kezét és mondja,hogy ő feladta, ott a szám, ami nem feltétlen igaz. Ellene nem tudsz semmit tenni. -
balagedebr
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy gyors help-et. A lényeg, hogy nyertem egy aukciót ebay-en, majd ki is fizettem az árat+posta költséget.
Majd írt az eladó, hogy nem az eredeti állapotban van a csomagolás (pedig úgy lett hirdetve) és hogy akarom-e így is, vagy elállok a dologtól. Írtam neki, hogy így nem kell (gyereknek lesz ajándéknak szülinapra, így fontos a gyári csomagolás). Utána írt, hogy akkor indít egy case-t és ha elfogadom, akkor küldi a refund-ot.
Itt állok most, mert van pár kérdésem ezzel kapcsolatban. Így néz ki a case:Item: Brand new in box Lego Star Wars Jedi Starfighter With Hyperdrive Booster 7661 ( 251428178320)
Transaction end: 25-Jan-2014
Seller: gtrtraderau
Case type: Cancel transaction
gtrtraderau has sent you a request to cancel this transaction.
Seller selected the following reason: Buyer purchased item by mistake or changed mind.
Additional information from seller:
How would you like to respond?
- I accept the seller's request to cancel this transaction.
(You should only accept the cancellation request if you haven't paid yet or you've already received your refund from the seller. If you haven't received your refund, contact the seller - opens in a new window or tab)
- I decline the seller's request to cancel this transaction.Na most nekem azt írta az eladó, hogy accept-eljem le és utána tudja küldeni a refund-ot. De itt ahogy olvasom azt írja, hogy csak akkor accepteljem, ha még nem fizettem vagy már visszakaptam a refundot.
Hogy is van ez akkor?A másik kérdés, hogy 130 dolcsi volt a cucc, plusz 39 dolcsi a szállítás, viszont a Resolution Center-ben a case adatainál az van csak, hogy case amount 130 dolcsi. Ez jó így? Nem az 130+39=169-nek kellene szerepelnie?
Köszi előre is a segítséget!
-
fardem
aktív tag
válasz balagedebr #40203 üzenetére
szerintem kamuzni akar.
ne fogadd el a cancelt. a transaction cancellation az még fizetés előtt való, ha valaki véletlenül vásárolt valamit, és az eladó rendes és belemegy a vásárlás elállásába.viszont ha már paypallal fizettél, akkor neki vissza kell tudni küldeni a pénzt! magyarul refundolni kell!
és utána lehet cancelt kérni!a végén meg report az eladó! félrevezeti a vevőket! más van a leírásban és már a képen!
magyarul átbassza a vevőt! ilyet jelenteni kell az ebaynek! -
kirkri
addikt
Írd meg neki, hogy először full refundot kérsz. Addig ne legyen cancel transaction!
Szerk: fardem megelőzött.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
balagedebr
tag
válasz balagedebr #40207 üzenetére
Tudok én nyitni valamilyen case-t erre, hogy ne kelljen várnom az eladóra?
-
kirkri
addikt
válasz balagedebr #40207 üzenetére
Első körben én nem fenyegetőznék, csak szimplán megírni, hogy kéred a full refund-ot, ezután természetesen el fogod fogadni a tranzakció törlését. Nem biztos, hogy csaló, talán csak óvatos, nehogy ki kelljen fizetni az eBay jutalékát.
Szerk: A case döntés sincs meg 5 perc alatt, először ott is dispute van, ami szintén egy fajta levelezés a problémáról.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
-
kirkri
addikt
-
Topikgazda
És ha az sorrend, hogy a 1. tranzakció törlése és utána tud 2. visszatéríteni?
Én legalább is erre emlékszem. -
kirkri
addikt
Nem jól emlékszel.
A refund és a tranzakció törlése egymástól teljesen független dolgok. Csak azért kell először a pénzt visszaszerezni, már ha töröltél egy tranzakciót, akkor hogy tud segíteni neked az eBay visszaszerezni a pénzed?
Refund az mehet tranzakció törlése nélkül is, (sőt az esetek nagy részében nem is kéri az eladó akkor sem a törlést, ha visszaadja a pénzed) tranzakciót csak azért szokta töröltetni az eladó, hogy az eBay jutalékot ne kelljen kifizetnie egy olyan termékre, amit végül nem adott el.[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
pidzse4
aktív tag
válasz ez_meg_emaz #28615 üzenetére
postaimport@posta.hu
tárgy küldemény azonositó
mi van a csomagban milyen értékben
cim annak a cime aki küldte és a te cimed -
Frozzy
őstag
mi történt kínával (hongkong)
01.22-én rendeltem onnan. most 4.-én megérkezett
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
Tomeewap
tag
A buyincoins teljesen ok, én rendszeresen rendelek tőlük. Mindig 1-2 napon belül feladják és ez a trackingen is látszik. Sing post-tal elég gyorsan meg szokott jönni a csomag, a kínaival már nem. A tracking számot a rendelés menüben látni fogod hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
kiro4444
tag
Hello! Kéne egy kis segítség.
Rendeltem egy telefont Hong Kongból. Kértem az eladót, hogy a csomagolásra 40 eurónál kevesebbet írjon rá (postaköltséggel együtt) a vám, és az áfa miatt. Ilyenkor ha magánszemélyként adja fel, akkor nem kell befizetni ezeket. Ha így is tett (még nem ért ide a csomag), attól függetlenül bekérhetik tőlem a számlát, vagy "átcsúszik"? Swisspost-tal jön a csomag.[ Szerkesztve ]
-
Minstrel
senior tag
Abból lehet valami gondom a vámon, hogy ilyen nem éppen eredeti szoftvert tartalmazó lemezek vannak a csomagomban? [link]
-
kiro4444
tag
válasz zserbox #40224 üzenetére
Na oké, nyílván
De tegyük fel, hogy nekem tényleg van, és tényleg ajándék. Ekkor mit csinálnak? Az átvilágításnál meg nem derül ki, hogy milyen telefon nem? Lehet egy 3310-es is... Vagy látják a formát, a telefont, vagy még rá is keresnek, hogy mennyibe kerül??
Ha Gift, akkor ajándék nem? Mit írjak vissza nekik, ha keresnek majd? Mondjam meg, hogy ajándék Kwok Ka Ming-től? -
Topikgazda
válasz kiro4444 #40219 üzenetére
A svájci küldemények is vámeljárás alá kerülnek, meg a Pekingi Reptéren lévő svájci posta kirendeltség bélyegzőjén más szám van, így azért tudható hogy Európán kívülről jön a csomag. Annyiszor írtuk már, nem az a lényeg, hogy mi van írva a borítékra. Amivel átvizsgálják a küldeményeket, már jó minőségű, színes röntgen képet ad.
-
-
-
bul07
nagyúr
válasz Winner_hun #40231 üzenetére
Részemről persze, google kereséssel találtam
Forrás [link]
Amúgy ezt a blogot mentettem követni fogom( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Topikgazda
válasz kiro4444 #40237 üzenetére
Az elvek: ha ellenszolgáltatás nélkül (nem fizetsz érte) kapsz valamit, az ajándék és 45 €-ig Vám és ÁFA mentes.
Ajándék küldemények (magánszemélytől-magánszemélynek) esetén szükséges: Ajándékozói nyilatkozat az alábbi tartalommal: ajándékozó adatai (feladó adatai), ajándékozott adatai (címzett adatai), az ajándékba adott áruk felsorolása és értéke.
Javaslatom:
1. Ha ajándék, akkor legyen nyilatkozat 2 példány, 1 a csomagban, egyet meg valamilyen elektronikus változatban te kapj.
2. Várod a küldeményt.
a) Kapsz a vámeljáráshoz egy irat bekérőt. Leírod, hogy ajándék, azt hogy a küldeményben van egy eredeti nyilatkozat, ha akarják bontsák fel, ( ezt vagy megteszik vagy nem, mert 3 fős bizottság kell, jegyzőkönyv, és ugye sérülhet a küldemény) te mellékeled a tiédet, elküldöd. Elfogadják és viszi a postás a csomagot, te
b) Csenget a postás, vitte a csomagot. Átveszed és nem csinálsz semmit. -
kiro4444
tag
Köszi szépen, hogy ilyen segítőkész vagy!
Tehát, ha a Magyar Posta oldalán ezt látom, akkor írjak az eladónak, hogy írjon ilyen nyilatkozatot? Vagy ez ilyen "sablon" szöveg, és ettől az írástól függetlenül lehet, hogy kihozzák simán?2014.02.03 18:25
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.02.03 18:27
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs -
Bence123
tag
Tetszik a kínai posta most. Az utóbbi időben tizenpár nap alatt minden itt volt, a maximum is 19 volt(Szingapúr...)
Erre ma jött meg egy jan. 25.-én rendelt csomag. 8 munkanap, pedig még csak nem is BP -
Topikgazda
válasz kiro4444 #40243 üzenetére
Akkor kezd papírokat előszedni ha ilyen sorokat látsz:
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
Küldemény információ:
Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contactedÉn még várnék a te helyedbe, mert pár napon belül lehet ilyen szöveg is:
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureRossz a megközelítésed, ha már van eladó, akkor az nem ajándékozás.
Már írtam, akik az eBay-n árulnak azoknak, főleg Kínában nem éri meg a trükközés, nekik is kell adót fizetni, könyvelni kell a termékeket és mivel a nagy országot kell fenntartani adókból, nagyon kemény az igazságszolgáltatás ebbe az irányba.
Borítékolom nem ad neked megfelelő igazolást.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest