Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 20241101_080855
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3100 üzenetére
Köszi, de rendes vagy. Szerintem is nagyon jó oldal.
-
juliabrilke
veterán
Jó nagyon. Már csak azt a 4-5 évet kell megvárni és utána már magyar nyelvről/nyelvre is fordít.
Egyébként van olyan, hogy az ebay hibás üzenetet küld ki? MErt kaptam egy ilyen üzenetet, hogy gratula, mert nyertem. De a terméknek még van hátra 6 órája. A licitált termékeknék is megnéztem és biztos , hogy nem néztem el. -
cocka
veterán
Az egy rakás szar. Szerintem a szenvedő szerkezeteket 90%-ban eltolja.
De mindegy, már fordítottam neki belőle pár sort és kiderült, hogy eladóknak van valami rizsa, hogy regisztráljanak valami PostIdent nevű ökörségre, melynek segítségével a személyazonosságukat tudják a németek igazolni.
A PostIdent eljárásban való részvétel feltételeiben meg le van írva, hogy német lakhellyel kell rendelkezni. Na innentől kezdve miről beszélünk?
Gondoltam angolul is megvan átírtam co.uk-ra, de nem jött be, úgyhogy neki álltam fordítani. Lényeg, hogy ha ő venni akar, akkor ezzel nem is kéne foglalkoznia. Ha meg eladni, akkor inkább az angollal kellett volna kezdeni.
És mindent megértesz a babelfish által összeállított zagyvalékból? -
tusi74
őstag
Amire nekem szükségem van azt igen.
Fizetési feltételeket nézek, mennyire használt stb. Engem az igeidők messzire nem érdekelnek csak az infó. Egy értetlen francia kivételével írni sohasem írok webfordítós szöveget, csak és kizárólag angolul, ott pedig igyekszem helyesen használni az igeidőket. És mint olvashattad fentebb, juliabrilke francia kollégái szerint jó francia szöveget kreált az angol szövegemből.
Azt viszont ne felejtsd el, hogy én angolul beszélek, és az alapregisztrációmat angolul csináltam (azaz beszélt nyelvemen) az amerikai oldalra, tehát terméklap, és feedback-ek fordításán kívül nekem másra nincs szükségem. Esetleg még arra, hogy az amazon.de-n lehet olvasni a termékekről fehasználói véleményt, de ott sem fontos az igeidő. Bár én azért túl nagy hibákat nem vettem észre, inkább azt, hogy bizonyos német szavakat németül hagy, de akkor azt az egy szót a webfordítással magyarra fordítom.
Próbáld ki a www.webforditas.hu-t, annál ezerszer pontosabb a babelfish.
Nekem a babelfish segítségével sikerült egy német fórum kb. 50 hsz-ából kivadászni, hogyan kell a PDA-mon ROM-ot frissíteni, úgy hogy a kapott PDA-n minden francia volt, És 20 perc múlva angol. Pedig elszúrhattam volna, akkor a PDA=kuka.
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
Oksa, köszi, de a németet nem túlzottan komálom. Ott csak olyan dolgot veszek, amit Angliából nem merek megkockáztatni, pl. eltérő PAL szabvány, vagy egyszerűen német specialitás. Minden mást Angliából, vagy ha valami nagyon szuper áron van, akkor más Ebay-en, olasz, francia. A németek nem szeretik a PayPal-t csak az ''Überweisung''-ot. Én meg azt nem komálom.
Másrészt ha ügyet kell intézni, pl. írni levelelet DPD-nek Hermesnek, azért angolul mindig tudok kommunikálni, angolul válaszolnak. www.computeruniverse.net egyik kedvenc német áruházam alapban angolul jön be, mindent tudok angolul intézni, alapszavakat meg azért tudok németül, hogy név, város, irányítószám stb., mert azért nekem volt német barátom is anno, tehát valamennyi német a kosszal együtt ragadt rám, bár vele is angolul beszélgettünk.
Eddig egyetlen esetben nem sikerült az angolt használni, az az ominózus francia eladó volt, akiről itt sokat sztoriztam. Ritka egy értetlen. Na neki kénytelen voltam babelfish-ses szöveget küldeni franciául. -
juliabrilke
veterán
Vettem még 3 terméket a német ebayen és most látom, hogy az egyiknél FrAnCiA az eladó.
Na... kezdhetek és is francia leveleket fordítgatni és idétlen levelekre válaszolgatni. -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3108 üzenetére
Hihi, lélekben veled vagyok. Első, szólj, neki, hogy EU-ban vagyunk!!! Halál komoly, nem vicc. És ha Colissimo-val küldi, írdd meg neki, hogy olyan papírt töltösön ki, hogy Colissimo International-EU, és a papír színe KÉK, és még véletlenül sem narancssárga!!! Ezt írdd meg neki, mert az idegeid látják egyébként kárát.
[Szerkesztve] -
juliabrilke
veterán
Üdvözlet és köszönet a tanácsokért a nagy francia szakértőnek!
Jól hangzik. Ezt sajnos elnéztem, de csak magamat okolhatom. Mondjuk vannak francia kollégáim.
''Első, szólj, neki, hogy EU-ban vagyunk!!!''
Már látom a levelem elejét : ''Good day! I'm Viktor from EU! ''
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3110 üzenetére
Legjobb, ha színnel demonstrálod neki, hogy ''blue paper''.
-
juliabrilke
veterán
Na ilyenkor mit lehet tenni? Kaptam egy levelet az egyik germántól, hogy kellene még 10€-ót küldeni, mert több a posta, mint gondolta...
10€ a termék ára és 17€ lenne a posta. Egyébként 6.99€ volt feltüntetve Magyarországra postköltségnek. Ilyenkor ki lehet szállni, hogy nem ok már így az üzlet? -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3112 üzenetére
Attól függy micsoda, mert én a németektől egy billentyűzetet és egy egeret rendeltem, 2 különböző eladótól, és mindkettő 15-20 € között volt DPD-vel, és a DPD olcsóbb, mint a posta. De pl. a HDD-s DVD felvevő is 20 €-ért jött el.
Viszont a PDA fólia 5 € sima postával, és nem ajánlottan. Úgyhogy a méret a lényeg. -
juliabrilke
veterán
Egy alaplap lenne, tehát elég méretes.De 17€ már ott van nála PayPal-en elküldtem neki.Írtam neki, hoyg keressen valami olcsóbb megoldást.
Emailben meg ezt kaptam:
Preis: EUR 10,00
Menge: 1
Betrag: EUR 10,00
Verpackung & Versand:
Versicherter Versand: EUR 7,00
KIfizettem gyorsan, ezért érzem most azt, hogy egy kicsit lehúzás szaga van az egésznek. -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3114 üzenetére
Nem hinném, hogy átverés. 6.90 €-ért egy alaplap tuti nem jön el. Másrészt, ha találtál egy olyan németet, aki használ PayPal-t, az tuti DPD-vel küldi, főleg számtech cuccot. Ott meg 15 €-nál kezdődik a szállítás. Ha még rádterheli a PayPal díjat, amit a németek előszeretettel megtesznek (2-5 €), akkor már ott vagyunk, hogy 17 €.
-
juliabrilke
veterán
-
Bash
addikt
válasz juliabrilke #3114 üzenetére
Nem vagy köteles fizetni egy extra centet sem. Az eladónak a leírásban meghatározott szállítási díjért szállítania kell a megnyert terméket. Ha erre nem hajlandó lehet jelenteni, mint Non-selling Seller: [link].
http://bashtravel.com/
-
juliabrilke
veterán
-
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3118 üzenetére
''Non-selling seller''=''nem-eladó eladó'' szó szerint.
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3120 üzenetére
Szerintem egyébként úgy értik, hogy eladó, aki nem akarja eladni a cuccát, csak így egy kicsit rövidebb.
-
rulez001
csendes tag
Sziasztok. Eddig nekem nagyon jól sül el minden. 2 terméket rendeltem, mindkettőt azonnal kifizettem, a mai napig egyik sem érkezett meg, ez emailekre egyik eladó sem hajlandó válaszolni, közben akitől a felsőt rendeltem kirúgták az ebayról, a másiknak pedig eddig 600pozitív feedback után most egymás után 10 negatív jött különböző felhasználóktól. Én már nem reménykedem semmiben, a termékeket nem is várom már, ha megjön akkor örülök, ha nem akkor nem.
-
juliabrilke
veterán
Érdekes. Jeleztem a germán ebayes kollégának, hogy ez így nem igazán ok...
Nekem nem ezeket az adatokat küldték el, amiket most ő próbál bemesélni nekem. Közöltem vele normálisan, hogy kifizettem a terméket, tehát próbálja megoldani a postát vagy a cucc nem igazán kell.
Érdekes, hogy talált egy megoldást 8€-ért, ami lehet, hogy működni fog... Vannak még véletlenek...
Ezek után most ne gondoljam azt, hogy át akart verni? -
juliabrilke
veterán
válasz rulez001 #3123 üzenetére
Lassan (értsd: most) szerintem akkor ideje lesz szólni az ebay-nek. Emlékszem, hogy azt javasoltuk, hogy várd meg a hétfőt, hátha. Egyébként olyan lehet, hogy az egyik eladó elmegy nyaralni vagy valami, de ilyen esetben az én ügyfeleim szoktak szólni ELŐRE, hogy legyek türelemmel, ameddig nem érkezik vissza.
Az ebay-es emberek elérhetőségét meg nem igazán tudom, de szerintem a főoldalon rajta van az összes infó, maivel kapcsolatba lehet velük lépni ilyen esetekben. -
dragonfx
veterán
Ezt nem hiszem el
Lehet visszavitték a fényszórókata németnek, mert elméletben azt írta a ups nem talált a mega címem, faxa, pedig mindent megadtam pontosan, paypallal fizettem ott is a címem
Ennyire nyomorékok most komolyan?
Már elöző is rázós volt velük, a dhl meg a dpd sokkal jobb."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
passatgt
aktív tag
Üdv!
Amerikából rendeltem egy kütyüt, 10$ volt, 17$ a posta, meg volt valami Postal Insurance, 1$,tehát összesen 28$.
Szerintetek levámolják? -
MODERÁTOR
válasz passatgt #3129 üzenetére
röviden: nem
hosszabban: #798
''Elmélet:
Ajándék küldeményekre vonatkozó váminformációk: [link]
Tehát a nem kereskedelmi célú ajándék küldeményeket ÁFA illetve vám nem terheli, ha az értéke nem haladja meg a 45 ECU-t (gyakorlatilag 45 EUR, ami jelenlegi árfolyam szerint 54 USD). Ha az összérték meghaladja a 45 ECU-t, akkor mentesség adható a 45 ECU alatti értékű árukra, tehát elvileg 3 db egyenként 40 ECU értékű árucikk ajándék küldeményként szintén mentesülhet az ÁFA és vám fizetési kötelezettség alól. Természetesen mindez csak akkor igaz, ha a linken részletesen taglalt árucikkekre vonatkozó mennyiségi korlátozásnak eleget teszünk.
Biztosításra vonatkozó információk: [link] [link]
Magyarországra postázott küldeményekre biztosítás a küldemény értékétől függetlenül maximálisan $5000-ig opcionálisan köthető, ami elveszett, megfosztogatott, illetve sérülten érkezett küldemények esetén egy hosszadalmas folyamat (bizonyítékgyűjtés, értékmegállapítás stb.) után elvileg visszakapható.
Gyakorlat, jótanácsok:
Ajándék küldeményeket megfelelően alacsony értékmegjelöléssel nem szokták bántani, de a Vám- és Pénzügyőrség félelmetes pallosa bármikor lecsaphat, ez benne van a pakliban.
Ha van rá lehetőség, mindenkinek a Global Express Mail-t (EMS) [link] ajánlom, $100 biztosítást tartalmaz. Egyrészt nem kell hetekig izgulni a küldemény miatt, általában 4 nap alatt kézbesítik. Másrészt online nyomon követhető, bár tény, hogy ritkán frissítik. Nagymértékben megnöveli az ÁFA és vám fizetési kötelezettségek alól való ''megmenekülés'' esélyét.
Az évek során a rengeteg Magyarországra küldött (több tízezer dollár összértékű) csomagjaim kivétel nélkül mind sértetlenül megérkeztek, közülük összesen hármat vámoltak meg, ami egy körülbelüli százalékos aránynak is tekinthető.''Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
L.T.
aktív tag
válasz juliabrilke #3131 üzenetére
Így van
-
passatgt
aktív tag
Értem, akkor nem izgulok, köszi
Shipping insurance
Ez mit jelent? -
L.T.
aktív tag
válasz passatgt #3134 üzenetére
Shipping insurance: szállítási biztosítás. Ha lehet rá kötni és nem túl drága köss rá sose lehet tudni...
A Hong Kong-ból érkező cuccokra nekem mindíg ráírták, hogy gift. Amikor fizetsz paypal-al akkor üzenhetsz az eladónak, hogy írja rá.
Azt vagy bejön, vagy nem. De általában igen. -
-
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3137 üzenetére
És tényleg mi van a francia eladóddal? Küldte már a cuccot?
Most egyébként egy angollal ''szenvedek''. Kinéztem egy olyan paradicsompasszírozót, amit anyukám évek óta keres. Mindenben pont olyan. De 35.95 Ł-ért akarja küldeni, holott, 23.98 Ł maga a cucc is.
[link]
[Szerkesztve] -
juliabrilke
veterán
Kifizettem, feladta a csomagot. Nem nagyon beszélünk egymással. Aki meg növelni akarta a postaköltséget, ő meg talált egy olcsóbb megoldást (érdekes )
Msot egyet nem tudok elérni, mert állítólag nyaral, de 2 napja vissza kellett, hgoy jöjjön. Előre nem akarok fizetni, mert kitalál még valami hülyeséget. Viszont így nem tudok licitálni, mert a kifizetetlen áruk értéke nagyobb egy adott összegnél.
A paszírozó aranyból van? Fém és nehéz? Vagy köt törés ellen rá biztosítást? -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3140 üzenetére
Műanyag!!! megírtam neki, hogy a RoyalMail Smallpacket még a legrosszabb 2 kg-os esetet véve is 10.88 Ł, ha Signed for-ral szeretné, akkor +3,50 Ł, de semmiképpen nem 35 Ł. na azóta nagy csend és hullaszag.
-
-
tusi74
őstag
Na ez az!!! Szerintem úgy gondoltal hülye magyar. Ráadásul ezt írta:
''Hi
You can buy all of our products in our On Line Shop at www.ascott.biz you can pay by Paypal. The shipping to your area is £35.95
Regards
- ascottltd''
Vagyis, hogy az online shopjában vegyem meg. Én vagy az Ebay-en veszem meg, vagy sehol. De azért próbálkozott. -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3144 üzenetére
Ezt vadásszuk már évek óta! És! Megvan! Még a 10 Ł körüli postaköltséget rászánnám, és mondjuk eldugnám, jó lenne karácsonyra, de 35 Ł-ot nem.
-
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3146 üzenetére
-
passatgt
aktív tag
Már feljebb linkelte
Egyébként egy lézert rendeltem, zöld, 5mw-os.
Youtube-on találtam róla egy videót, miszerint ha szétszedem, van benne egy kis csavar, amit ha odébb tekerek, növekszik a hullámhossz és így meggyújtja a gyufát és kilyukasztja a lufit -
tusi74
őstag
válasz juliabrilke #3149 üzenetére
MIlyen videót?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest