Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3701) Tüzi válasza Bash (#3695) üzenetére

Ez igaz, csak amikor a 300-500$os cuccokról nem kapsz feedback-et, utána ezmiatt nem küldik, amit szeretnél, nos, az gáz. :) Most is vettünk elektronikát, és nem akar az ember visszajelezni. Kicsit rámászok a nyakára, és fog :))

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#3702) ronaldo


ronaldo
őstag

Pár cuccot szeretnék eladni ebayon. Angolra tenném fel, nézegettem is hogy működik, de egy részt nem értek. Miután mindent kitölt az ember (amiben benne foglaltatik hogy pár forintba belekerülnek a megjelenített képek) és benyomom, hogy paypal fizetés lehetséges, akkor utolsó lépésként átirányít a német ebayra (itt regisztráltam egyébként eredetileg) és kér egy bankszámlaszámot. A gubanc ott van, hogy NUR dojcs számlaszámot fogad el.

Na ilyenkor mi a teendő? Hogyan tudok én eladni? Vagy ez csak valami "próba" (mint vaterán), és itt kell úgymond életjelet adnom? Nem emlékszem már pontosan mit írt (több, mint egy hete történt az eset, csak azóta nem kerültem gépközelbe), gondoltam valaki már próbálkozott ilyennel.

(#3703) tildy


tildy
nagyúr

Párom rendelt ausztráliából cuccost, nem ebayen (de remélem itt is tud valaki segíteni) .
157 ausztrál dollár volt POSTAKÖLTSÉGGEL EGYÜTT . A Vámon megfogták és 157 USD-re akarnak velünk áfát (vámot?) fizettetni, amit mi nem tartunk jogosnak, mivel a két dollár árfolyama különbözik, és szerintünka szállításra sem jogos, hogy kérik az áfát.
Hogy van pontosan a jogszabály, mit lehet tenni ha vitatjuk ?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3704) L.T. válasza tildy (#3703) üzenetére


L.T.
aktív tag

[Itten írtam róla korábban] A számlát nem tudod egy kicsit "kiszínezni" hogy kevesebbnek látszon mint amennyi valójában?

[ Szerkesztve ]

(#3705) Tüzi válasza tildy (#3703) üzenetére

Ebben a ganyé országban a postaköltség is beleszámít az elvámolandó árba.
Be kell menni az Orczy téri postahivatalba, ott van a vámosok tanyája is. Felmész a másodikra, szemben ott a lukjuk, és finoman fel kell hívni a figyelmüket, a vámolás megindítása előtt, hogy ez ASD, és nem USD. Elmész pénztárhoz, kicsengeted az összeget (23%) aztán a nagy ablaknál kiadják...

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#3706) juliabrilke válasza Tüzi (#3705) üzenetére


juliabrilke
addikt

Eldobom az agyam, hogy mik nincsennek.... :W Még jó, hogy dollár helyett nem uganannyi fontot számolnak.

Ez a postaköltség vámoltatása meg.... :W :W

(#3707) joergie


joergie
őstag

Hú de mennyire idegesítő ez az automata bid-elő bigyula. Nem lehet valahonnan tudni hogy mennyire állította be az árat?

Mondjuk ha mást nem, jól feltornászom neki az árat, fizessen a szemétláda, ha már az enyém nem lehet ;]

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#3708) tildy válasza Tüzi (#3705) üzenetére


tildy
nagyúr

Na végül párom elintézte valahogy , de nem nagyon beszéltem azóta vele, majd elmondja.
Túraplexi lett egyébként rendelve a motorhoz , az jött onnét. Az azért genyaság, hogy a postaköltséget is vámolják...

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3709) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Ma az ebay kitett megint magárét. ~60$ volt a tartozásom 2 tétel eladásáért. (összesen 1700$ értékben) Addig nem akartam kifizetni, ameddig nem foglalkozank érdemben a visszahelyezésemre kitöltött formanyomtatványnal.
Egyik reggel viszont jött az sms,hogy ők bizony ezt a pénzt levették a számlámról. Erről semmi értesítést nem küldtek. Ha nincs sms szolgáltatatásom, akkor meg sem tudom.

Hajrá ebay! :(((

tildy: erre már csak az a hab a tortán, hogy vámoltatásnál elég magas árfolyamot számolnak. Dollárra ~193Ft.

[ Szerkesztve ]

(#3710) _Yvorl_ válasza tildy (#3708) üzenetére


_Yvorl_
tag

Posta szallitasi költség sajnos mindig benne van a vámolandó áfázandó alapban. Ez régen is igy volt még az autok behozatalánál is. Először rárakták a szállítási költséget azt vámolták meg majd a vámmal és szállítási költséggel emelt összeget áfáztatták, szal az adót adóztatják.
De nincs ez máshogy más területen se. Lásd ingatlanok veszel egy ingatlant az adózott pénzedből majd fizetsz ráő átírási költséget. (ezis egy adó. közbe van ahol már mostis fizetsz van a hol meg nem de ingatlanadó (akkor most emelett még pedzegetik az ingatlan zöldkártyát) és végül ha eladod fizetsz rá nyereségadót. DE a legszebb hogy a magyar törvények slendrián megfogalmazása miatt akkor is fizetsz ha nem veszel semmit ez esetben a teljes összeg után, akkor is ha kevesebbért veszel ez esetben a különbözet után, és akkor is (ez a legszebb) ha többért veszel ez esetben is a különbözet után. Ugyanis a törvény nem azt mondja hogy a két ingatlan közötti pozitiv különbözet után kell adót fizetni, hanem csak különbözet után. Tehát csakakkor nem kell semmit fizetned, ha pont annyiért találsz új lakást amennyiért a régit eladtad :) Na ennyit a többszörös adóztatásról.

You can't teach new tricks to an old GOD!

(#3711) koxx válasza juliabrilke (#3709) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Az árat nem a paypal log szerinti fizetett összeg után számolják? Azon rajta van az aktuális $/HUF árfolyam.

(#3712) tildy válasza juliabrilke (#3709) üzenetére


tildy
nagyúr

óóó, nekem is van tartozásom feléjük :U annak idején, mikro a pda-t vettem, akkor volt claim requestem, de többet utaltak vissza. Aztán jött egy email, hogy x összeget fizessek vissza, de több email nem jött. Hát szopacs lenne ha msot vonnák le:D
Na szóval elismerték, hogy elszámították,d e csak pár száz forinttal lett kevesebb , amit fizetni kellett.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3713) _Yvorl_ válasza koxx (#3711) üzenetére


_Yvorl_
tag

álmodik a nyomor :)

You can't teach new tricks to an old GOD!

(#3714) juliabrilke válasza koxx (#3711) üzenetére


juliabrilke
addikt

Nem tudom, hogy ez milyen árfolyam, de elég magasnak találom. Ezt az összeget a a posta Levéltovábbítónál kellett fizetnem és egy kicsit sok(k)altam.

u.i.:1950-ed eladó még? :U

(#3715) juliabrilke válasza tildy (#3712) üzenetére


juliabrilke
addikt

Néha elég nagy bakikat tudnak csinálni szerintem....

Meg a sebesség se a leggyorsabb. Ok, azt elhiszem, hgoy sok dolguk van. De a tájékoztatás... Erről se tudtam volna, hgoy leemelték, ha nem kapok sms-t. Persze azóta se jött egy mondat se... :W

(#3716) koxx válasza juliabrilke (#3714) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Na ez így akkor tényleg gáz :/

Igen még megvan

(#3717) L.T. válasza Tüzi (#3705) üzenetére


L.T.
aktív tag

Nem vígasztalásképpen mondom, de ez EU-s szabály ezért mindenhol szívnak nem csak nálunk. Mondjuk ezt már kotábbna írtam is, hogy azért ez a szabály mert pld. egy 50$ értékű árura bíztos olyan lenne a számla, hogy 1$ az árú értéke és 49$ a szállítási költség. Ha nem lenne benne a szállítás akkor csak az 1$-ra lehetne a vámot kérni.
A vámosok nem az mnb valauta közép árfolyamát nézik? Ezek az állami hivataolok szerintem nem törödnek más árfolyammal csak az államival.

(#3718) L.T. válasza _Yvorl_ (#3710) üzenetére


L.T.
aktív tag

és akkor is (ez a legszebb) ha többért veszel ez esetben is a különbözet után. Ugyanis a törvény nem azt mondja hogy a két ingatlan közötti pozitiv különbözet után kell adót fizetni, hanem csak különbözet után. Tehát csakakkor nem kell semmit fizetned, ha pont annyiért találsz új lakást amennyiért a régit eladtad :) Na ennyit a többszörös adóztatásról.
Mondjuk ez egy kicsit off...Ha többért veszed mint amennyiért egy másikat eladtad akkor különbözet után (tehát a bevitt plusz pénz után) nem fizetsz személyi jövedelemadót. Ilyet miért állítasz? Ez szerintem nem igaz :( Átírási illetéket persze fizetsz, de az mindíg van.

[ Szerkesztve ]

(#3719) Tüzi válasza tildy (#3712) üzenetére

Majd fotót kérünk a megfelelő topikba, hogy milyen lett a szekér az új plexivel :))

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#3720) ZS0


ZS0
tag

Sziasztok!
Egy tipp:
Ha az ebayon szeretnétek sikeresen árulni, kövessétek a példáját egy igazi Powerseller mesternek. Egy planetsms-nek hívott powerseller tag betekintést enged, hogy Ő hogyan csinálja a bizniszt. Ha tudsz nélkülözni 10 dollárt amíg vissza nem térül a sokszorosa a tudásból amit nyersz vele, akkor kötelező kipróbálnod: [mentor program]
Ja és pénzvisszafizetési garanciát is vállal :)

[ Szerkesztve ]

(#3721) Bash válasza ZS0 (#3720) üzenetére


Bash
őstag

Kétlem, hogy Magyarországról eBay-ezők számára sok hasznos információval szolgálhat.
kapcs-ford ugye Spanyolországból sikeresen(?) szokott eladni, valószínűleg az információ számára is irreleváns, én meg ugye USA-ban vagyok PowerSeller, úgy gondolom a PowerSeller fórumon több hasznos információt fel lehet szedni, nem mellesleg ingyen.

http://bashtravel.com/

(#3722) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Aki teheti, a csomagjait a DPD-vel küldje. (nem, nem vagyok dolgozó és %-ot se kapok tőlük)
Ezt Fehérvár és Siófok körzetére írom.
Nagyon pozitív tapasztalatok vannak velük, árban nagyon jók és a dolgozók hozzáállása is nagyon normális!

Tusi74: Neked meg még 1x köszi, hogy ajánlottad őket! :R

(#3723) ZS0 válasza Bash (#3721) üzenetére


ZS0
tag

Kétled? Én úgydöntöttem, hogy 10$-t simán megér, ha meg nem, akkor visszakérem a pénzemet, szóval pár napja regisztráltam, és most tele vagyok ötletekkel, motivációval, és biztos vagyok benne, hogy sokszorosát fogom megkeresni ennek a potom összegnek.
Persze, hogy nem tudok mindent úgy csinálni, ahogy ő Amerikából, de az egésznek az elve, a mechanizmusa a lényeg (de ezt Te is biztos tudod).

Egyébként Te is indíthatnál egy ilyet, valszeg Én befizetnék rá.

(#3724) ronaldo


ronaldo
őstag

#3702-re valaki? olyan ~200 font értékben adnék el, szóval eléggé forszírozom a dolgot :)

(#3725) ZS0 válasza ronaldo (#3724) üzenetére


ZS0
tag

Dombornyomott kártyád van? Ha nem, akkor jobb, ha beszerzel egyet.

Még próbáld meg azt, hogy lépj be a német ebayra, ott jelentkezz ki, és utána lépj be a másikra.

(#3726) Pubszon


Pubszon
veterán

Hogy lehet keresni ojat hogy csak ojat adjon ki amit szállítanak magyarországra?

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#3727) Pubszon válasza Pubszon (#3726) üzenetére


Pubszon
veterán

OK.
Rájöttem. :)

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#3728) Pubszon


Pubszon
veterán

Inkább aki ért hozzá az meg tudná mondani hogy mennibe kerülne EZ, cakk-pakk?

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#3729) L.T. válasza Pubszon (#3728) üzenetére


L.T.
aktív tag

Ha rájöttél írd le vagy küld el privátba, mert engem is érdekelne.
299.00+ 46.00 $ (postaköltség)

(#3730) Oliverda válasza juliabrilke (#3709) üzenetére


Oliverda
félisten

Ezzel nem értem hogy mi a bajod. Eladtad a cuccod, kifizették, ők pedig ezért levonják a jutalékot. Amikor beállítottad a seller account-od akkor ez ott feketén-fehéren le volt írva...

Legközelebb add el itt a PH!-n a dolgaidat, akkor nem kell jutalékot fizetned... :U

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#3731) juliabrilke válasza Oliverda (#3730) üzenetére


juliabrilke
addikt

Látom megint nem olvastad végig a fejleményeket...

Elégtelen, leülhetsz! :P

1. A probléma az, hogy minden visszajelzés nélkül vonták le az adott összeget.
2. Kicsit gyorsabban ment, mint mondjuk a dokumnetum áttanulmányozása, amit elfaxoltam nekik. (nyilatkozat, amit aláírva kellett visszaküldeni)
3. Egyben megírtam, ha továbbra is így marad a státuszom, akkor magasról lesz@rom majd a vevőket. (egy ~1380$ és a másik ~380$ értékben) ha valami bajuk van a termékkel. Érdekes, erre a levélre válaszoltak már.

Mondjuk nagyon nem érdekel. Elpostáztam mindent gyorsan, jutalékot levonták, garit nem adtam a termékemre, tehát mostantól mindenki azt csinál, amit akar.

(#3732) juliabrilke válasza Pubszon (#3728) üzenetére


juliabrilke
addikt

USD$40 posta + USD$6 biztosítás.
Összesen: ~62100Ft,-

Viszont ha elkapják vámoltatásra, akkor eléggé magas lesz az ára sajnos.

(#3733) juliabrilke válasza L.T. (#3729) üzenetére


juliabrilke
addikt

Én is néztem a kártyát, de ha többet rendelnénk, akkor még nagyobb az esélye, hogy vámoltatják. Az meg csak hab a tortán, hogy a plusz költségeket (a Posta csomagtovábbítójában) dollárban számolnák. AZ utolsó csomagomnál 193Ft/$.

(#3734) Pubszon válasza juliabrilke (#3732) üzenetére


Pubszon
veterán

Köszi.
És elég megbízható amugy?

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#3735) Oliverda válasza juliabrilke (#3731) üzenetére


Oliverda
félisten

1. Gondolom így van/volt beállítva a fizetési mód.
2. A dokumnetum áttanulmányozásához szükséges Homo Sapiens, a pénz levonásához pedig nem.
3. Erre inkább nem írok semmit.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#3736) Oliverda


Oliverda
félisten

Hopp...majd elfelejtettem... kaptam egy 0-ás romániai újonctól ma egy ajánlatot ez eBay-en, hogy szeretne licitálni az egyik cuccomra, de nincs PayPal-ja, és érdeklődött hogy fizethet-e Western Union-on keresztül. Szerintetek belemenjek? Úgy gondolom hogy nekem nincs sok veszteni valóm, ha megkapom a pénzt akkor külföm neki a cuccot, ha nem akkor nem.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#3737) L.T. válasza Pubszon (#3734) üzenetére


L.T.
aktív tag

Én sem rendelnék ilyen kártyát ebay-en. Egyrészről a vám(áfa) bejátszhat, mai legalább 20%-al megdobja; másrészről mi van ha nem működik? Garit elég nehéz érvényesíteni kint. Legalábbis nekünk.

(#3738) Pubszon válasza L.T. (#3737) üzenetére


Pubszon
veterán

Igazed van.
De mikor kérdeztem hogy mennyibe kerülne cakk-pakk, miért nem írta senki a vámot? :F

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#3739) wwenigma válasza Pubszon (#3738) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Mert általában átcsúszik, illetve valszeg nem csak write only user vagy... ;)

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#3740) kapcs-ford válasza Bash (#3721) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Igen, nagyjából sikeres (100%) persze több az el nem adott mint az eladott de ugye a hírdetésre kiadott pénz többsége pénzkidobás dehát hírdetni kell. Nem vagyok powerseller mert annyit nem bonyolítok le sőt még egy hétig sem tudnék belőle megélni de legalább a termék amit én használok az ingyenre jön ki.

(#3720) ZS0 Az ilyen "info" az pénzkidobás egy az egyben. Az üzlet az arról szól, hogy rendelkezel-e azzal a valamivel (vagy betudsz-e szerezni nagyonolcsón) amit el tudsz adni és lehetőleg keresett is legyen. A "láthatatlan kézt" egy ilyen havi 10dolcsis klubtagságival nem lehet befolyásolni és a tudást megszerezni sem mivel az mindenkiben már megvan, egy kis matek meg logika és beszélőke. Mint ezt láthatod mind megvan John-ban ( az általad linkelt oldal tulaja).

Aláírás

(#3741) L.T. válasza Pubszon (#3738) üzenetére


L.T.
aktív tag

Igen a vám :D na ezt egy párszor kitárgyaltuk már itt

(#3742) juliabrilke válasza Pubszon (#3738) üzenetére


juliabrilke
addikt

Az vám csak egy kis mellékes dolog nagy szavással. :D

A gari meg szinte reménytelen lenne. :( Ezért nem lenne jó.

(#3743) Tüzi válasza Pubszon (#3738) üzenetére

Mert, vagy elkapják a csomagot, vagy nem...

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#3744) L.T. válasza Pubszon (#3738) üzenetére


L.T.
aktív tag

Ha hozzáadjuk az ÁFA-t akkor itt ugyanannyi vagy még olcsóbb.

(#3745) juliabrilke válasza L.T. (#3744) üzenetére


juliabrilke
addikt

Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban jársz már csak a gari miatt is.

(#3746) joe69


joe69
senior tag

azzal lehet/erdemes valamit kezdeni hogy 8.5$-t fizettettek velem szallitasert, a csomagon pedig 3.70$ szerepel dijkent?

(#3747) tusi74 válasza joe69 (#3746) üzenetére


tusi74
őstag

Felesleges, majd megszokod. Szinte minden eladó ezt csinálja, nekem az összes vásárlásomnál így volt. Eddigi rekord Olaszországból. 30 EUR-t postaköltségre, és 8.50-ért adta fel. Ez 250 Ft/EUR-ral számolva: 5375 FT tiszta nyereség.

A tiednél a kb. 2000 Ft, még lightosnak is számít. Sőt lesz ez még így sem. A németek rendszeresen túlszámlázzák postát, sőt kifizettetik veled a PayPal költségüket ilyen-olyan címen. Van amelyik nyíltan megmondja, hogy azt fizetteti, van amelyik ad neki valami hangzatos nevet, pl. nem EUR övezeti fizetés, de valójában a PayPal díjat szedi be. Ennek összege eladótól függően 2-5 EUR. Persze ezek szigorúan az aukció megnyerése után derülnek ki.

[ Szerkesztve ]

(#3748) juliabrilke válasza joe69 (#3746) üzenetére


juliabrilke
addikt

Erre azt mondanám, hogy ok, mert olyan szállítási költséget ad meg, aminél tutira nem lesz több. De azért az meredek, amikor 10$ volt ténylegesen (30$-t kért) és az üzlet előtt mondta, hogy megnézi a költségeket. Majd visszaveszed, ha te adsz el. ;]

(#3749) joe69


joe69
senior tag

ok koszonom az eszreveteleket.:)

(#3750) Bash válasza tusi74 (#3747) üzenetére


Bash
őstag

Nyilván a doboz, egyéb csomagolóanyagok, esetleges címke- és tintaköltség nyomtatásból adódóan, benzinköltség a postahivatalba... ingyen van az eladónak.
Egyértelmű, hogy a €30/€8.5 arány nem csak ezt fedezi, de ésszerű határok között ez teljesen természetes és szerintem elfogadható.

http://bashtravel.com/

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.