Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2701) 1010 válasza koxx (#2700) üzenetére


1010
őstag

nagyon megvámolták?
mert most néztem ki egy last gen agp-set sader 3.0 val

(#2702) koxx válasza 1010 (#2701) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

sajnos igen :((( megfogták mert az eladó ráírta a valós értékét, pedig simán átmehetett volna

(#2703) 1010 válasza koxx (#2702) üzenetére


1010
őstag

egy vga nál simeán lehet torzitani akár 100 dodot is
nem hiszem ott helyben beirják a googlébe
meg ha használt...

(#2704) Gabcsika válasza N4r4ncs (#2698) üzenetére


Gabcsika
tag

Sokváltozós függvény ez az eBay. Egyrészt a legfontosabb, hogy egyáltalán hajlandó-e Mo-ra szállítani az eladó vagy sem. Ha nem, akkor akármiről is szól a dolog, tárgytalan.
Ezután érdemes megnézni valóban, hogy kiféle miféle az eladó (feedback) és ezzel egyidőben azt, hogy milyen részletesen tárgyalja ki az eladandó árucikket.
100%-os biztosíték semmire sincs, de azt tudnod kell, hogy az eBay-nél általában valóban igaz az a mondás, hogy a vevőnek mindig igaza van, pénzt veszíteni csak igazán rossz csillagállások alatt lehet, bár én még nem hallottam kirívó esetről. Legalábbis olyanról nem, ahol a vásárló körültekintően vásárolt volna és mégis becsapták (nem elkeveredett a cucca, stb., hanem egyenesen átverés áldozata lett volna).

Kis kockázat vs. jó árak és áruk.
Semmi sem kötelező, eBay-ezni se! :))

Freedom, Nature, Love & Music

(#2705) Rommel6600 válasza Szabtom (#2692) üzenetére


Rommel6600
őstag

''Az eBay [...] soha nem kéri a jelszódat e-mailben és soha nem kér jelszó változtatást.''

Háát most erre mit mondjak? Inkább leírom hogy volt:
Nem is kérte emailben. Kaptam egy levelet az ebay-től ami hemzsgett a következőktől: warning, phising stb :) A lényeg ott volt benne hogy változtassam meg a jelszavam! Belépni nem tudtam a régi jelszóval, jelszóemlékeztetőt kellett kérni és úgy megváltoztatni. Tehát nem adtam ki harmadik félnek, és a levelet is csak az ebay küldhette, mert nem tudtam belépni a régi jelszóval.

[Szerkesztve]

(#2706) Rommel6600 válasza juliabrilke (#2693) üzenetére


Rommel6600
őstag

Azt kell nézni hogy voltam akkora állat hogy még 1€-t sem raktam rá arra a frankó notira, így az aukció vége előtt kb 8 órával az eladó inkább megszakította az aukcót licit hiányában minthogy megnyerte volna valaki (mondjuk Én? :U :B ) valami röhejesen kevés pénzért.

Mellesleg mivan ha ellopják a jelszavam? Megnyernek vele egy vagy több aukciót amit én természetesen soha nem fogok kifizetni akárkik akárhogyan is ugrálnának. Innentől kezdve nem értem mit tudnának vele kezdeni. A paypal account megint tök más oda is más jelszó kell, na azt megszerezni már van értelme.

(#2707) Krix válasza Rommel6600 (#2706) üzenetére


Krix
őstag

Ezen sose bánkódj, tuti volt rajta minimál ár. Én már többször jártam így, hogy csak a licit után írta ki, hogy még nem elég a pénz. :(

If it is not broken then don't fix it!

(#2708) juliabrilke válasza Rommel6600 (#2706) üzenetére


juliabrilke
addikt

Max. vesznek egy autót a te nevedben. :D

Egyébként nem kötelezhetnek arra, hogy kifizesd a terméket. Így legrosszabb esetlben törölnek vagy te törölteted magad. Akkor kellemetlen, ha mondjuk olyan accountod van, amivel lebonyolítottál 1000 üzletet.

A notinál az eladó meg szerintem be**** , hogy nem viszik el rendes áron. De szerintem minimálár volt rajta.

[Szerkesztve]

(#2709) Rommel6600 válasza Gabcsika (#2704) üzenetére


Rommel6600
őstag

''hajlandó-e Mo-ra szállítani az eladó''

Ezt én nem igazán szoktam nézni (már ha nem személyes átvétellel aktuális), nem is számít sokat. Talán egy esetre emlékszem, ahol az eladó megjegyezte hogy Ő csak Dajcslandon belülre küld. Persze erre megírtam neki, hogy ha küldöm neki a pénzt, és kifizetem a postaköltséget akkor ugyan küldje már el, ne problémázzon. Ami viszont nekem hatalmas előnyt jelent ebből a szempontból az a (felületes és egyáltalán nem hibamentes) német nyelvtudásom. Így tudok neki az Ő nyelvén írni, ha akarja meg is érti, az pedig így elő sem fordulhat, hogy esetleg nem tudna angolul és nem értenénk meg egymást. Mert tényleg, ha az ember így akar megvenni valamit, küldi is a pénzt, a postaköltséget is fizeti, akkor az eladónak legyen már mindegy hogy mondjuk Hamburgba vagy magyarba címezni meg azt a csomagot. Eddig osztrák ill. német ebay-en vásároltam, de Európán belül ezek a hova küldős dolgok szerintem nem számítanak. De mondjuk másik kontinensről azért már nem hiszem hogy úgy megvennék bármit is ha nem derül ki egyértelműen a meghatározásból, hogy elküldi-e vagy nem kérdezem meg még a lejárat előtt.

''...pénzt veszíteni csak igazán rossz csillagállások alatt lehet...''
Az ebay ''rang''jelző csillagaira gondolsz? :D [link]

(#2710) tusi74


tusi74
őstag

Csak tapasztalatot osztok meg, ha valaki a Colissimo-val szállítat Franciaországból. Követve a csomagom, ma 1 hete adták fel, és ma először változott a csomag státusza. 1 hét alatt átkerült a csomag egyik francia városból a másikba. Hajrá!!!! Csak így tovább!

(#2711) Rommel6600 válasza juliabrilke (#2708) üzenetére


Rommel6600
őstag

Miféle minimálár? Ilyen létezik az ebay-en? Én 4 év alatt egyszer nem találkoztam vele.
Amúgy meg, ugyanarról a notiról beszélünk? :U [link]
Ott van ni: Startpreis (kikiáltási ár) 1€
Alatta pedig 0 Gebot azaz még senki sem lilitált rá.
Innentől kezdve nem értem miféle minimálár kavarhatott volna be, mert ha megadom érte az egy eurót akkor én vezettem volna 1 licittel. Persze az a másik kérdés hogy meddig :) De legalább nem vonta volna vissza mert berezel. :O

(#2712) Rommel6600 válasza tusi74 (#2710) üzenetére


Rommel6600
őstag

Ez a csomagkövetős dolog akkor is van ha a csomagomat DHL-el küldetem (biztosítva, nemtom számít-e, azért inkább ideírom) németből? Vagy ez csak valami opció amit külön kérni kell és esetleg még feláras is? Küldettem már párszor, de eddig egyik eladó sem adott tracking-numbert vagy mit, én meg nem kértem, igaz annyira nem is izgatott a dolog, de most, hogy így itt írjátok, jó lenne tudnom, hogy hol jár a csomagom. :)

(#2713) tusi74 válasza Rommel6600 (#2711) üzenetére


tusi74
őstag

Pedig van minimálár én már találkoztam vele. Nem esküdnék meg a pontos nevére, de valami reserved price.

[Szerkesztve]

(#2714) tusi74 válasza Rommel6600 (#2712) üzenetére


tusi74
őstag

A DHL-nél nem tudom konkrétan. A németektől én DPD-vel szállítatok, ott van.

(#2715) koxx válasza tusi74 (#2713) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

[link] elég ritkán látok ilyet, de előfordul

(#2716) juliabrilke válasza tusi74 (#2710) üzenetére


juliabrilke
addikt

Lehet, hogy csak nem frissítik a csomag útját.... Ha viszont rendesen követik, akkor viszont elég gyenge... Ha esetleg Nice közelében lesz majd vasárnap is, akkor elhozom személyesen. :D :D

[Szerkesztve]

(#2717) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Reserve not yet meet...valami ilyen néven fut.

A te notidnál meg ez volt az indok : ''Der Verkäufer hat diese Auktion vorzeitig beendet, da ein Fehler beim Mindestgebot oder Startpreis aufgetreten ist.''

Érdekes... :U

[Szerkesztve]

(#2718) tusi74 válasza juliabrilke (#2716) üzenetére


tusi74
őstag

17/07/07 Colis sorti du territoire de départ. Erstein
Lefordítva Babelfish-sel: ''Parcel left the starting territory.'', azaz a csomag elhagyta a kiindulási területet. Erstein pedig a helységnév oszlopban van. Eddig folyamatosan 1 hétig az volt írva, hogy nem tudommár melyik város postáján leadva.

Majd jelzem, ha Nice lesz. :D Mondjuk azt néztem, hogy Erstein nagyon közel van Strassbourghoz, Starssbourgban pedig van egy nagy nemzetközi repülőtér. Hátha ma már felpakolják valami repcsire.

(#2719) Rommel6600 válasza juliabrilke (#2717) üzenetére


Rommel6600
őstag

Igen, ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy az eladó az aukciót idő előtt befejezte, mert a minimálár vagy a kikiáltási ár nem jelentkezett :F - azaz ahogy én fordítanám nem érték el a minimál árat/kikiáltási árat. De most hogy írjátok, azt is jelentheti hogy nem jelent meg a minimálár :F De jó, azt sem tudtam hogy ilyen létezik egyáltalán vagy hogy hogyan jelölik.
Ilyen reserved price-t meg még egyszer nem láttam, angol nyelvű ebay-en sem úgyhogy nem fordul elő valami sűrűn :)

[Szerkesztve]

(#2720) juliabrilke válasza tusi74 (#2718) üzenetére


juliabrilke
addikt

Szerintem már régen itt kellene, hogy legyen. Szerintem ezt a céget a közeljövőben ne eröltessétek majd az ebayes eladókkal. :DDD

''A DHL-nél nem tudom konkrétan. A németektől én DPD-vel szállítatok, ott van.''
A DHL-nél is van gyors nyomonkövetés.

(#2721) Rommel6600 válasza juliabrilke (#2720) üzenetére


Rommel6600
őstag

Az oké hogy van a DHL-nél is, de benne van az árba és/vagy külön kell kérni?
Mert ha tudna ilyet az én csomagom, akkor írnék az eladónak hogy adja meg és már követném is :DDD

(#2722) tusi74 válasza Rommel6600 (#2719) üzenetére


tusi74
őstag

Én sem sűrűn, de létezik. Én eddig a német-en találkoztam vele a legtöbbet, a mobiltelefonoknál. Csak mivel én nem tudok németül, ha kíváncsi vagyok a termékre, akkor a termék linkjében a .de-t átírom .co.uk-ra, és a termékleíráson kívül minden angolul jelenik meg.

(#2723) juliabrilke válasza Rommel6600 (#2719) üzenetére


juliabrilke
addikt

Neki csak egy mailjébe kerül, hogy töröltesse az érvényes licitedet... :U Licitáltam egy termékre. Szállításnak odaírta az eladó, hogy küldi Magyarországra.

DE! Ő odaírtam hogy 0-ás emberkék ne licitáljanak a cuccára. (kiegészítésként odatette, persze azután, hogy licitáltam. :W Direkt nyaggatom most az embereket, hogy akik nem adtak még értékelést, azok csinálják már meg és csakazért is visszamegyek és licitálok még 1x. :DDD :DDD (max. most meg azt írja, hogy magyaroknak nem szállít. :D )

(#2724) juliabrilke válasza Rommel6600 (#2721) üzenetére


juliabrilke
addikt

Ez mindegyik csomaghoz jár... a DHL fuvarlevélszám kell csak hozzá. Egyébként vannak olyan esetek, amikor hamarabb megkapod a csomagot, mint ahogyan az eladó válaszolna neked. :D

(#2725) tusi74 válasza juliabrilke (#2720) üzenetére


tusi74
őstag

A franciák ezzel küldenek. Inkább mást kell erőltetni. A francia eladónak a fejébe kell vésni, hogy Magyarország benne van az EU-ban. És EU-s papírt töltsön ki. Maga a Colissimo válaszolta, hogy az a papír, ami nekem ki van töltve az nem EU országokba szól. EU országokba 4-5 nap, nem EU-ba 11 munkanap, amihez ugyebár a hétvégék is hozzájönnek. :W

(#2726) 1010


1010
őstag

csodálkoztok miért nem jött meg a csomag már honapok óta ebay pedig esküszik hogy elkülte

hát ezért

[link]

:))

(#2727) juliabrilke válasza 1010 (#2726) üzenetére


juliabrilke
addikt

Lehet, hogy egy picit megsérült, ha a hajón volt. :DDD :DDD :DDD

(#2728) Rommel6600 válasza juliabrilke (#2724) üzenetére


Rommel6600
őstag

Köszi, írtam neki, remélem elküldi mielőtt megkapom a csomagot :D

(#2729) juliabrilke válasza tusi74 (#2725) üzenetére


juliabrilke
addikt

Nem EU-s országokba drágább? Vagy neki ez miért volt jó? ( vagy csak szimplán nincs földrajz tudása :D )

De legalább ahol a csomagot felvett, ott szólhattak volna neki, hogy EU-s papírt illene kitölteni.. :W

(#2730) koxx válasza 1010 (#2726) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Itt se vigyáztak túlzottan a csomagra [link]
''valszinü ez ACE VENTURA csomagküldö szolgálat volt.''
''Szerintem légipostával jött és célzott küldeményként közvetlenül a gépről kézbesítették'' :DDD

(#2731) Rommel6600 válasza 1010 (#2726) üzenetére


Rommel6600
őstag

Ilyen esetben még hónapokkal később se kap a feladó és/vagy címzett semmiféle értesítést?

(#2732) tusi74 válasza juliabrilke (#2729) üzenetére


tusi74
őstag

Nem, mert az ára a táblázat szerint az ár Hongrie (16.50 €) stimmel, mellé is van írva a neten a táblázatban, hogy EU. Tehát az ár jó, csak a papír nem. Meg is írta a Colissimo, ogy legközelebb Mo-ra EU-s tehát kék paípr legyen, mert azzal gyorsabb.

Ez még egy dolog, hogy a PDA-m csiga módjára jön, de valakinek élő orchidea jött 2 és fél hétig nem EU-s narancssárga papírral.

A francia Ebay fórumán is felvetettem, és elkezdtek velem vitatkozni, hogy Magyaroroszág nincs az EU-ban. Rájöttem, OK, sötötség a köbön.

Meg vannak győződve, hogy van Franciaország, meg a többiek. Ez halál komoly. Sőt egy felhasználó kimondottan elmagyarázta, hogy írjak franciául, mert nem érti. Mikor írtam, hogy nem tudok, akkor azt írta, tanuljak meg.


A francia eladóval is kész élmény levelezni.
Szabályosan csak egymás mellé teszi a szavakat. Megírtam neki, hogy mostmár mindegy, de ez nem EU-s papír, visszaírt, hogy nem érti. :W

[Szerkesztve]

(#2733) juliabrilke válasza koxx (#2730) üzenetére


juliabrilke
addikt

Mekkora erő vagy ütés kell ahhoz, hogy egy videókártyát hosszába kettétörjenek? :Y

Szegény quadro... :O

Azért ilyenkor eszembe jut, amikor a repülőgépbe tették be a csomagokat...ott is volt pár, ami mintha pinball szimulátort néztem volna... :D

(#2734) koxx válasza juliabrilke (#2733) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Elég nagyot kaphatott, de úgy néz ki a doboz mintha vmi jármű átment volna rajta.

A franciákról nem is érdemes beszélni, ha nem az anyanyelvükön szólítod meg őket akkor sz@rnak rád. A németektől is csak kényszerből veszek néha dolgokat mert máshol nem kapható.

(#2735) juliabrilke válasza tusi74 (#2732) üzenetére


juliabrilke
addikt

''A francia Ebay fórumán is felvetettem, és elkezdtek velem vitatkozni, hogy Magyaroroszág nincs az EU-ban. Rájöttem, OK, sötötség a köbön.'' :W :DDD

Ennyire azért nem lehetnek sötétek. Mert ha mondjuk 1 hónapja csatlakoztunk volna az EU-hoz, akkor még megérteném... Meg kicsiny országunk se szokott vándorolni Ázsia és Európa között... :U

Szerintem hagyjad a francia eladót. Elküldi, te megkapod és mindenki boldog. (jajj... ügye nincs rá garancia, mert akkor meg kellene tanulnod a francia nyelvet. :D :D )
Majd max. segítenek a kinti kollégák...mi sajnos sfranciákkal beszélünk csak. De ők perfektek angol és francia nyelvből.

(#2736) juliabrilke válasza koxx (#2734) üzenetére


juliabrilke
addikt

Ilyen csomagot át se vettem volna...

[kép]

Ez a felirat a legjobb rajta. Mi lett volna, ha nem teszik rá. Akkor 5 darabba törik.

(#2737) Rommel6600 válasza tusi74 (#2732) üzenetére


Rommel6600
őstag

Nem voltál még franciaországban?
Én igen, nem is kívánkozok oda többet. Ami pedig az angolt illeti: tényleg nem tudnak angolul. De annyira nem, hogy az már fáj.
A legjobb az volt, amikor egy áruházban, az áruházvezetőt kellett lehívniuk a vevőszolgáltra, mert ő volt az egyetlen a dolgozók közül aki beszélt angolul. Az, hogy hogyan beszélte az is az angolt egy külön történet, de kb úgy ahogy leírtad: egymás mellé pakolta a szavakat.
Hülye csigazabálók pffuj :(((
ja, és a legjobbak a ''birodalmi'' fekete franciák akik még franciábbnak képzelik magukat :W

[Szerkesztve]

(#2738) 1010


1010
őstag

én össz vissz egy subway be szólaltam franciába, angolul, de akkor nem volt probléma :))


[Szerkesztve]

(#2739) N4r4ncs


N4r4ncs
aktív tag

Sziasztok,
1.Néhány kérdésem lenne még hogy ugye USA-ból való rendelésnél mondjuk egy konzol játéknál van vám vagy egyéb költség?

2.MO-ra pedig kiszállításra vonatkozólag az mindig pontosan annyiba kerül mint amennyi a ''Shipping Costs'' :F

3.Melyik eBayen érdemes inkább vásárolni? én főleg az angol és usa-ban gondolkodom

[Szerkesztve]

Mátyással együtt az igazság is meghalt

(#2740) L.T. válasza N4r4ncs (#2739) üzenetére


L.T.
aktív tag

1. Ha szerencséd van nem. Főleg ha ráírják, hogy ajándék és értéke 45 € alatt van.
2. igen (ha utólag többet kérne ne fizess)
3. főleg az angol és usa (szerintem)

(#2741) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Megjöttek a ramok a Fritzektől! :C
A szokásos spórolós pukkanós zsacsiban persze. Mondjuk az egy kicsit meredek volt, amikor 3 kicsi doboz volt egy ilyen pukkanós zacsiban és benne volt a 3 dual core opteron proci. :F

(#2742) #95904256 válasza Rommel6600 (#2712) üzenetére


#95904256
törölt tag

A DHL-nél is van nyomkövetés, méghozzá web-en keresztül is, nem csak a telefonos. Nem kerül extra pénzbe sem, de ha jól emlékszem regisztrálni kell. Minden csomag feladásokor keletkezik egy tracking-number. Ezt még a csomag feladásakor a futártól kell elkérni. Az kérdéses hogy telefonon keresztül megadja-e az ügyfészolgálat... De miért is ne tenné... :)

szerk.: DHL fuvarlevélszám-nak hívják a dolgot és egyszerűen bepötyögöd a www.DHL.hu oldalon a megfelelő mezőbe. :)

[Szerkesztve]

(#2743) tusi74 válasza N4r4ncs (#2739) üzenetére


tusi74
őstag

Igen, korrekt esetben a legördített ár+az értéket kell fizetni, illetve ha a termékkeírásban benne van, akkor azt.

Én az angol Ebay-ben azt imádom, hogy olcsó, sokan szállítanak hozzánk, szinte mind elfogadja a PayPal-t olcsó a posta, és GYORS!!!! 3-4 nap alatt itt van. Vám nincs.

(#2744) juliabrilke válasza tusi74 (#2743) üzenetére


juliabrilke
addikt

''korrekt esetben..'' Pont ma nyertem egy terméket és írja az ebayes kolléga, hogy ''véletlen'' elírta az árat és nem annyit kell fizetni, hanem egy kicsit többet. :(((

(#2745) dragonfx


dragonfx
veterán

Megjött egy ujabb csomi amcsiból.
klassz.
Holnap jön egy másik ha mindne igaz az ups-sek szerint.

Már csak aza fránya 1 oldódjon meg.....

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#2746) #32577792


#32577792
törölt tag

az valós lehet, hogy nem számolnak fel postaköltséget?
egy PS 98,8%-kal mennyire megbízható?
mostnézem, hogy egy ugyanilyan termékre már 13 fontot számol fel, a fene sem érti ezt


[Szerkesztve]

(#2747) dragonfx


dragonfx
veterán

az árban benne van mert gondolom magas, van ilyen euban, megbízható.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#2748) #32577792 válasza dragonfx (#2747) üzenetére


#32577792
törölt tag

még 2,5 óra van hátra és 10,55 fontnál tart a licit
ha fontban kell fizetni, akkor egyből arra vált a PP vagy előbb juróra?

(#2749) #32577792 válasza dragonfx (#2745) üzenetére


#32577792
törölt tag

kellett vámot fizetni?
bocs a sok kérdésért, de én csak most kezdeném az egészet

(#2750) N4r4ncs


N4r4ncs
aktív tag

Valaki rendelt már LCDTV-t? Én jelenleg erre hajtok :F
És a biztosítás kötése hogy zajlik,ezért 1000sry de szeretnék beleugrani az ebay-be és kb dél óta ezt a topikot olvasom,erről még nem nagyon volt szó

[Szerkesztve]

Mátyással együtt az igazság is meghalt

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.