- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-05 11:26 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
V/
Topikgazda
-
rednifegnar
senior tag
-
rednifegnar
senior tag
en tavaly (2019) vettem eleg sok konyvet eu-n kivulrol, ebayon es amazonon is, sot eleg nagy ertekueket es egyikre se volt se vam se afa. mindig bekertek a papirokat es szepen be is kuldtem, de nem tettek ra. nem tom mi az oka, de mindig szamolok vele, de szerencsere nem kellett fiztnem. normal eszkozokre kellett. regen sok evvel ezelott volt valami kulturalis kedvezmeny es azert nem kellett, nem tom van e meg ilyesmi.
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
Stanley-B.
őstag
-
rOwLeY
őstag
-
pentium4
senior tag
-
pentium4
senior tag
-
Scotch
csendes tag
-
Scotch
csendes tag
-
pentium4
senior tag
dehogy nem tudsz trükközni!
a mail cimét látod hogy honnan jött az invoice!
pp re felmész send money, beirkálod az összeget, megjegyezésbe meg beirod az infókat hogy xy t vettél +posta és send!
perzse igy nem lesz kifizetettnek látszani az aukció, de aszem ha pay for ebay item re mész ott át tudod irni a mezőbe lévő értékeket!P4
-
pentium4
senior tag
-
Gabcsika
tag
Nézd meg a tárgyat amire licitáltál, hogy az eladó leírta-e pontosan a s&h árakat és/vagy írta-e, hogy "contact seller", ha máshonnan vásárolsz, mint amit ő eredetileg megadott ott.
Ha az első eset áll fent (tisztán, világosan leírta az árakat), akkor ha az valóban 5.75, akkor egyetlen fityinggel sem szabad többet fizetned.
Ha a második eset volt, akkor meg a levélre hivatkozhatsz.Szerintem semmiképpen se fizess többet, de tisztázd vele a fentieket.
-
sasa311
veterán
-
oceanearth
őstag
Tökéletesen jól látod a helyzetet. És bizony semmi jogalapja nincs a dolognak. De ez Abszurdisztán itt minden sarcot ki lehet vetni jogalap nélkül, lásd parkolási díj.
Ha magánember küldi, ahogy megvámolják azonnal jön az ÁFA is. Igazából nem is a VÁM a durva, pedig az égett bele a köztudatba, hanem a 20% ÁFA.
Így pontosan 2x fizetsz adót, ez van, nem tudsz mit csinálni.
Az utolsó meg nem így van, szerződésjogban ezt tanították meg először kb. hogy szóbeli szerződés is létezik. -
pentium4
senior tag
ezzel a piacot védik!!
márcsak azért is, mivel usa ban sokkal olcsóbb az itthon horror, aki teheti az megveszi kintről és ha ügyes nincs vám! ha nem akkor tejelni kell!
gondolj bele ha azt a csomó mindent mindenki az usa ból venné akkor a magyar boltok cégek, multik beszállítok stb. tönkremennének, nem épülnének gyárak, max minden faluba is lesz egy hatalmas posta+reptér minden városba, hogy letudjanak szállni a gépek usa ból a csomagoddal
szal ez van sajna, ha magánember adja fel azért azok könnyebben átcsúsznak a vámon, ott csak szúrópróbaszerűen párat lekapnak a futószalagról és kész olyan 100 dolcsiig átmegy minden 10 ből 8szor!P4
-
sasa311
veterán
-
sasa311
veterán
Pontosan, utalsz és utána rögtön berohansz a bankba, hogy héhahó véletlen rossz számlára utaltam.
Akkor befagyasztják az összeget (nem lehet a másik számlán felvenni) és elkezdesz boxolni a bankal. De ha már felvette a partner a pénzt onnantól nincs visszaút.
Csak képzelj bele, ha lehetne ilyet.
Kötök egy szerződést. Veszek árut 100 millió forintért. Mondjuk egy drága ékszert. Átutalom bankba a pénzt. Ékszerész mikor megjelenik a számláján a pénz átadja az ékszert. Akkor én besuhanok a bankomba, visszavonom az utalást (zsebembe a koronázási ékszerekkel) aztán irány hawaii ahol felveszem a 100 milkámat meg eladom a cuccot 80-ért. Ugye ez nonszensz. -
Dexar007
veterán
-
Dexar007
veterán
399 eurot küldött a csávó minden minusz és lett 378 eurom+ hirdetésfeladás 8euro szal 399euroból 370lett hirtelen..30euro elment erre + még fizethetem is a postát.
Úgy lehet a legkönnyebben behajtani hogy posta :40euro oszt csá..habár nem hiszem hogy akkor megvenné vki.
Mert 40ből kijönne a posta az összes jutalék , hirdetésfeladás meg minden, úgy megérné.
Mondjuk így sem panaszkodom mert legalább elment már a teló..itthon 75-80-85-öt akartak adni érte.. 
-
Dexar007
veterán
-
Dexar007
veterán
-
Dexar007
veterán
-
L.T.
tag
-
downnola92
csendes tag
-
copin
őstag
-
pentium4
senior tag
-
Viewsonic
aktív tag
-
zsebszi
tag
-
eastsider
nagyúr
-
capafog23
őstag
-
capafog23
őstag
-
capafog23
őstag
-
cocka
veterán
De erősen nyelvtudás és pénzfüggő a dolog, mert ha pl. németül tudsz meghirdetheted
a németen, osztrákon.
Ha angolul, akkor csak az ír jöhet szóba.
Ha pedig franciául, akkor a francia és belga oldalakon.
Ha más nyelven tudsz, akkor meg amit fentebb írtam azokra.
Bocs a svájciaknál nincs euró. Akkor azok kilőve.
-
LOTR
addikt
az általam már használt online boltokban kb az utolsó előtti lépésben szokták megmondani, hogy mennyi lesz a végleges érték amit ki kell fizetni a pk-gel együtt, majd utána kell elfogadni az egészet, ami egyben a vásárlást is jelenti, ez az ebayen nem így megy, hanem miután leütötted a licitet hivatalosan az után küldik el, hogy miért mennyit kell fizetni
nem mintha nem lettünk volna nagyjából tisztában az árakkal, tehát nem ért meglepetés minket erről a részről, csak furcsa volt, hogy itt így oldják meg -
Vamp
senior tag
-
pentium4
senior tag
-
pentium4
senior tag
-
Vamp
senior tag
-
HXY
addikt
-
Vamp
senior tag
-
HXY
addikt
-
sycorax182
tag
-
LucifeI2
őstag
-
Winner_hun
félisten
-
pentium4
senior tag
máshogy nemtudja, perzse, megmondja neki a srác hogy enyni pénz van ebből ő kiszámolja hogy menyni a max limit amit tehet! ez lenne a legrendesebb dolog!
de mivel erről egy szót se irt, csak anynit hogy 4k/óra+ áru 5% a igy azt gyanitom hogy addig licitál amig megnem nyeri a touch ot, szal jóval amerikai bolti ár felé is mehet az összeg ami nem a legjobb! de őtudja!P4
-
1010
őstag
szeretne egy ipod touch ot olcson eddig ok,amit ker pusztan azzal az a baj hogy komplett tolmacs kene neki,mert legalabb 5db hirdetest tuti vegig kene olvasni egyaltalan shipping es a licit feltetlek miatt.

szvsz en szivesen valalom az angol tolmacsolast es licitet 4000ft/ora +a vetelar 5%a elleneben

komolyra forditva szot kerj meg valaki imserost aki tud angolul vagy
a www.usafuvar.hu ceget ok foglakoznak ilyennel megbizasi szerzodes alapon -
pentium4
senior tag
ecsém, még mindig nem érted??????
ki irta hogy hogy a blokkolás egy bevett szokás???????????????????????????????????
mer én biztos nem! persze szinte mindenki a tiltást használja, mivel senki nem tud a blokkolásról, igy rettentőkevesen is hazsnálják, de aki tud róla az megspórolhat jópár ezrest!
és akkor ennyivel vége is a témának, OFFFFFFF -
pentium4
senior tag
lehet hogy KH nál van ilyen nemtom, de a telefonos csajszi ajánlotta fel!
lopás az ok, bár én lehet blokkolnál így elkerülhető az 5k s tiltás!
ha megtalálod örülsz és leszeded a blokkot, ekkor jól jön! én akkor használtam amikor volt egy kéretlen terhelés a számlámon, amit nem tudom ki eszközölt ezért gyorsan telefon majd blokk, később kiderült a policy résznél elnéztem az előfizetői díjakat és annak fizetését, igy vonták be az összeget, 2 nap múlva mire kiderült minden és sok mail után összeget visszakaptam, blokk le és használhattam tovább!
leadod a bankba, na nem, ennyire naiv nem lehet senki, mert ha eladod de ujra kártyahiányod van 1-3hetet várhatsz az ujra és tök cumi az egész!
azt hogy blokkolás ideje alatt is vonják e a kártyadíjat, azt nem tudom, de ki az a barom aki 1évnél tovább blokkoltatja a kártyáját??????????????
kiforgatod az ember szavát, de jó, akkor inkább mondom azt ha ellopják a kártyád, limit le 10ft ra, új főkártya igénylése és happy end! téma megoldva!
mivel az átlag nem úgy gondolkozik mint én jelen esetben, hanem úgy hogy TE JÓ ISTEN MI LESZ MOST KISEMMIZNEK, MINT A SZART, MEGYÜNK A HÍD ALÁ MI LESZ MOST VELÜNK, ÉS egyből hijják a bankot hogy elcsorták a kártyát azonnal tiltsák szét az bankszámlát nehogy pénzhez jussanak a rablók!
1000 emberből 2 embernek ha az fordul meg a fjébe ha ellopták a kártyáját hogy kér egy blokkot vagy limitmodositás és uj kari!
és hagyuk a témát a jövőben, mert kiforgatod a szavaimat és teljesen másra térsz át!
téma OFF!P4
-
pentium4
senior tag
elvagyunk rendesen!

1.
na de KH ra mondtam mert én ott vagyok!
a blokkolás nem egyenlő a tiltással, mivel a tiltást már nem lehet levenni, ott csak az uj kártya jöhet szóba, de a blokkolásnál nem, felhivod a központot, és mondod hogy blokkolást kérsz a kártyára valami mokból kifolyólag, ez annyit tesz hogy a bankkártyás tranzakciók levannak tiltva vagyis nem tudsz vele fizetni, felvenni pénzt, online vásárolni, stb., de a netbankos rész uygan ugy müxik, tudsz utalni stb! ha végeztél és már tudod hogy nincs "veszélybe" a kártyád hivod a központot ujra és mondod nekik hogy vegyék le a blokkolást!
levezsi, másnap 8 tól ujra használható a kártya!
2.
rosszul látod!
leveszem a limitet, megyek netbankra, bankkártyamüveletek/uj főkártya igénylése, kb 1-2héten belül megkjapod az uj kártyásat ÚJ KÁRTYASZÁMMAL netbankra belépsz limitet visszamódositod és használod tovább, mint eddig! mivel uj a kártyaszám a régi inaktiválják és törlik a folyószámlától, igy full használhatatlan lesz!
3.
kicsit elirtam, de egy szóval se irosgáltam jutalékról, nemtom honnan szedted!
annó amikor reggeltem PP ra a junior start kártyát nem fogadta el a rendszer, igy fizetni se tudtam amiket megvettem! ekkor gó KH és csináltattam egy dombornyomott visa t!
bereggeltem és müködött midnen!P4
-
pentium4
senior tag
ilyenkor jön jól a kint ismerős kártyája!!

enyém is müxik szinte mindenhol!
és miaz hogy drágább, ne má, az éves dij 3500 pizz és csók, ha meg gondvan a kártyával mert ellopták, belépek szépen netbankra limitmodositás, mind2 értéketre beirok 10ft ot oszt azt csesznek amit akarnak, új főkártyát meg szintén 3500 ért lehet kérni!
vagy felhivod a telefonos központot és kérsz egy blokkolást a kártyára ami full ingyén van és később leis vetetheted!
én azért csináltattam dombornyomottat, mivel 2005 be a pp még nem fogadta el a szar otp junior kártyát, és kártyaszámos vásárlásra is használhatot volt, ellenben a dombornyomottal!P4
-
pentium4
senior tag
nem, fogod szépen a bordó passport dat és odanyomod az ügyintéző orra alá!
és lesz egy international account od, egy amerikai bankszámlával!
1000 dollár a számlanyitás nem amerikai embernek, perzse ezt a pénzt visszakapod csak 1 hónapig a számlán kell lennie és utána is egy havi áűtlagforgalomnak kell lennie hogy érvényes maradjon a aszámla!P4
-
pentium4
senior tag
-
Stalker-2572
veterán
-
pentium4
senior tag
-
Winner_hun
félisten
-
1010
őstag
-
tuskooo
addikt
-
1010
őstag
-
tuskooo
addikt
-
DaviD202
aktív tag
-
1010
őstag
jó azért elve használt ternék.
ahol én vettem ott rendesen kírják, lefényképezik, hogy mik a hibák.
vagy csak annyit írnak hogy general wear ami annyit tesz hogy használt ez meglátszik
de nincs sérülés vagy karcolás ill bármiféle esztétikai hiba.
persze az is eszémletlen hogy míg így is ezek a dolgok hihetetlen árokon mennek el.
amit nem értek mert vagy nem tudnak olvasni,vagy nekik semmi sem drága.ja amugy nekem is többször volt oylan hogy egy termék szállítása több volt mint maga a termék
de még így is harmad annyi volt mint itthonha pedig utólag kér pénzt akkor ne fizess
jelenteni kell azonnal -
DaviD202
aktív tag
-
kaller1
veterán
-
1010
őstag
-
DJTJ
tag
Hát hogy szúrópróba szerüen vámolnak vagy nem azt nemtudom csak furcsa,hogy amiket a távol-keletről redeltem azokra egyre sem kellett vámot fizetni,bármekkora is a mérete és hiába alacsony összeg van feltüntetve rajta
Egy másik kérdés: Az eladó elküldte nekem a számlát pdf-ben viszont nincsen rajta pecsét, csak a szokásos dolgok:ár,végösszeg címzett, az eldó címe stb.
Ezt így elfogadják vajon? -
tusi74
őstag
-
Tüzi
veterán
Mostmár ilyen 120 "+" környékén "-" nélkül, valamivel talán jobb a helyzet mint régen. De sokan még most sem küldik el, hiába 100%, meg paypal, meg elmúlt 3 hónapban elköltött 1300$...
koxx: Azért mondom, hogy akármit csinálhat a vámos a dobozoddal. Nekem 10ből 4-5öt mindig kibontanak. Van, hogy többet, de általában aaaaa USPS priority mailt nem szokták. Azon kívül mindent...
-
Tüzi
veterán
-
tuskooo
addikt
-
tuskooo
addikt
-
Tüzi
veterán
-
lúzer
veterán
-
bandus
veterán
-
HXY
addikt
-
HXY
addikt
-
HXY
addikt
-
bandus
veterán
-
Flow
senior tag
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Abszolút igaz, sokkal kevesebb gondom volt a "kis" eladókkal. Sokszor az a baj a nagyokkal, hogy túl sokat adnak el nagyon pörög a biznisz, kevesebb idejük van 1-1 vásárlóval foglalkozni.
szerk: most kellett 2 refundot kérnem az egyik csoda powersellertől mert 10 napig ült a pénzemen és b.szta küldeni a csomagom.
-
tuskooo
addikt
-
bandus
veterán
-
salam
csendes tag
-
kaller1
veterán
-
dave93
őstag
-
DJTJ
tag
-
DJTJ
tag
-
Darth_Revan
veterán
-
kaller1
veterán
-
L.T.
tag
-
atenza
senior tag
-
johniee
senior tag
-
atenza
senior tag
-
johniee
senior tag
-
tildy
nagyúr
-
Pompi
nagyúr
OK, tény, hogy drága tőlünk a posta, de erről nem az adott seller tehet.
Részemről érthető, hogy inkább bannolnak minket (elég kis ország vagyunk, de ahogy látom néha kizárnak nagyobbakat is pl. olaszok, spanyolok).Stanley-B: van PayPal topic, lehetőség szerint ne keverjük a két témát, csak ha valamilyen átfedés miatt muszáj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Magisk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Android szakmai topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honda topik
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Xbox tulajok OFF topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- Logitech G PRO X Wireless (981-000907) gamer fejhallgató
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mert 40ből kijönne a posta az összes jutalék , hirdetésfeladás meg minden, úgy megérné. 

V/