Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaccss
tag
Nincs igazad. Írtam hogy az ebaynek az az érdeke, hogy ő minél jobban járjon, nem érdeke hogy mindent megtudjak az új dolgokról, az az érdeke, hogy ne tudjak meg mindent. Elrejti, szétszórja sok kis helyre a módosításokat (az ebay is sokmindent külön oldalakon ír), hogy csak akkor szembesüljek ezekkel, ha már érkezett pénz így, és látom hogy mennyit vontak le. Ezeket nem fogom én egyenként megkeresni. Néhányan már megtették, vagy most hétvégéig meg fogják tenni, ezeket kérem összeírni most hétvégéig. Mivel jövő péntek a 18-a, így nem tudok tovább várni. Itt kezdődik az érdemi segítség. Miért csináljak meg olyan dolgokat újra, amiket mások már megcsináltak? A fórumok az emberek életének megkönnyítéséért vannak, pl. így. Még csak most jön a lényeg, mert nemsokára, max. hétfőig muszáj lesz elkezdenem a regisztrálást, és ELŐTTE már tudnom kell min. néhány embertől, hogy náluk mi volt, amikor lezárult ez, és fogadtak már pénzt az új rendszerben.
-
kovaccss
tag
Nem követelőztem sehol, csak reagáltam a beírásokra. Az egész azzal kezdődött, hogy az ebay változtat a rendszeren, kész helyzet elé állítva engem is. Ha ez nincs, akkor be se írok ide. Az ebaynél reklamáljatok (te és V/), ők okozták a változást, nem én. Nekem jó volt az eddigi rendszer a paypallal a szarságai ellenére is. Semmilyen szabályt se sértettem meg az üzeneteimmel. Az elején szépen kértem a topikban mindent, de nem lett eredmény, nyilván hogy már másképpen kell írnom, hogy elérjem, amit akarok. Ebben senki nem akadályozhat meg engem, mert az életem a tét. A helyemben mindenki ezt tenné. Mindenképpen megszerzem a szükséges információkat így vagy úgy. A topiktagok és a topikgazda okozták azt, hogy így kell írnom, őket figyelmeztesd, hogy nem segítenek nekem, pedig ezért van a topik. Ha nem kapom meg a megfelelő segítséget a megfelelő időpontig (a határidőt NEM ÉN hoztam, hanem az ebay!), akkor az egész topik értelmetlen.
-
-
Bocsek
aktív tag
"Létrehozva: 2004-09-20 10:02 :: Utoljára módosítva: 2004-09-20 10:02 " - Köszi

Szerk: "az ajándékozó pénzbeli ellenszolgáltatástól mentesen küldi, (Ebből következően a manapság igen elterjedt interneten keresztül történő árumegrendelés esetében, a vámot az általános szabályok szerint meg kell fizetni.)"
-
hunjah13
csendes tag
igy van, csoró vagyok, te ezt miböl állapitottad meg? anyira csóró vagyok , el sem tod képzelni ha elolvasod megkértek rendeljek kinai vackokat, de nagy értékbe, telefont, amiböl már rendeltük 2öt, de minőségben igen hagy kivánni való maga után, irtam is az eladónak hogy nem kell, mert nem jó, mert azoknak sem kell akik megkértek
sztam az anyagi helyzetem hagyjuk, mert nem ide tartozik, lehet hogy meg engedhetném magamnak, hogy kifizessem, de nincs szükségem szar árúra, aminek el megy a tér erő folyamatosan, ezt jeleztem mint irtam is, de néha az eladó is lehet olyan hogy nem veszi le, mikor ezt leirtam ebaynek az ügyfél szolgálatnak, le is vették a nem fizetéseket, mert nekem adtak igazat, csak nem aktiv a profilom
valóban vannak ilyen emberek mint én, csak velem roszabbal ne találkoz, azt kivánom, nem linkelek be vaterás meg ebayesek hogy bizonygassam, okos vagy hogy ebböl itéltél,
vaterán havonta nem fizet nekem 5ember és azt mondja elutalta, vagy nem is jelentkezik többet
mind1, te nem gyözöl meg engem, hogy szemét voltam én pedig nem bizonygatom, hogy nem vagyok köcsög
te biztos nem találkoztál nem fizető emberel, vagy te nálad még nem fordult elő sose hogy azt hitted jó a dolog, de miközbe használtad kiderül kaki
mondjuk ez csak 2 telefon, 2szar azt hiszem mikor akut rendeltem, valóban pöcs voltam és nem fizettem, mert vettem másik telefont
na, mind1
köszönöm
a pénzen lovagolsz, hogy nincs, közbe semmit nem tudsz rólam, mind1
köszönöm a segitésget!!!! -
Lee83
csendes tag
Köszi!
Tesóm k&h-s kártyájával tudok én fizetni?
Amúgy regisztráltam a paypalra és most ott tartok, hogy ezek közül kell választanom, de nem vágom melyiket kéne: Top up my PayPal account vagy Pay with mycredit card
Az elsőnél kiad valami unicredites cuccot, meg számokat, a másodiknál meg kéri a kártyaszámot...
Segítsetek légyszi! -
oceanearth
őstag
Nem néz senki semminek utána. A vámos előtt nincs ott a csomagod. Bemész az Orczy térre, beviszed a PP-s számlát, a vámtiszt lepecsétlei, ügyintéző csaj kiállítja a számlát és egy 3. helyen kihozzák a csomagodat és ott fizetsz. A csomagod mindaddíg a vámraktárban van, a vámtiszt nem látja.
Annyit írsz rá amennyit akarsz. Egyébként a laptop meg lehet épp sérült, vagy szar és csak alkatrésznek vetted...Hidd el ő is pontosan tudja, hogy kamu a számlád, de szerencsére rendesek és nem a kis ebayezgető hülye gyerekekre utaznak, mint mi vagyunk.
-
pentium4
senior tag
ems 3-5nap amit nekem most nagyon rendbe tartanak sőt valami 2 nap alatt megkaptam, le a kalappal!
first class nak is van tracking-ja de csak akkor ha customs declaration papirkát is kitöltenek hozzá, igaz tényleg nem teljes értékű tracking de a feladást bejegyzik és nyilván van tartva a csomag, de csak feladási bejegyzés van, utána már nem lesz semmi!P4
-
piqla
őstag
Heh, nem nyugtattal meg... Ezeket a pakkokat is oly konnyen le lehet nyulni? Kertem biztositast a kuldotol, de csak utolag tudtam kuldeni neki a penzt, bar o azt mondta, hogy okes a dolog.
Tapasztalatotok szerint Amerikabol milyen gyorsan er ide egy elsobbsegi pakk? Az elado csak olyan feedbackeket kap, hogy "superfast" meg "omg hyperubermegafast shipper", szoval... Szoval?
-
adnoctum18
senior tag
Gyanús volt ez az árfelverős dolog,meg ilyen szöveggel jön,hogy a nyertes október 1ig(!!!) nem tud fizetni...nemtom a paypales fizetéssel mire lett volna a számláján a pénzem,de gyanítom,hogy azzal se előbb.
Nah mindegy valami para volt ezzel az üzlettel,örülök is,hogy végülis nem valósult meg...
Köszi a válaszokat mindenkinek!
-
LOTR
addikt
nem volt feltüntetve, vagyis de, az volt, hogy ingyenes, és hogy az usába szállítanak, utána rákerestünk arra,hogy Mo-ra szállítanak e, és valami olyasmi volt írva, hogy nincs megadva
de amúgy azért kattintgattunk, mert meg akarjuk venni, tehát nem csak poénból, de mivel nem kért semmilyen számlaszámot, azért azt gondoltuk, hogy még kell tovább is lépkedni, hogy véglegesítsük, de ebay nem így működik
ha használtatok már amazont, ott máshogy van, sőt, az itthoni online boltokban is máshogy van, de akkor mindegy csak furcsállottam, hogy úgy kell kifizetni az árut, hogy a postaköltséget utána tudjuk meg
a linket majd elküldöm, mivel nem én vagyok a vásárló, majd elkérem és belinkelem -
pentium4
senior tag
macerás és esetekben még fizetni is kell érte!
ha cég az eladó, azok többnyire feltüntetik a restocking fee-t ami 5-10% vagy összeg!
oylan meg nincs hogy nincs feltüntetve a pk, ottvan a legalul vagy ha nincs akkor a leirásba van, vagy ha ottsincs akkor kivan irva hogy az aktuális pk iránt érdeklődj mailbe!
tapasztalatlanság+kapkodás eredménye ez!P4
-
Rommel6600
őstag
-
cocka
veterán
Na szerintem ez az amire nem lehet alapozni netes vásárlásoknál. A gyorsaság.
Az 1 hónap az korrekt. 1 hónap alatt a Holdról is meg kellene, hogy érkezzen, de ha mondjuk átlagosan 2 hét a szállítási idő és közbe jön 1-2 hét szarakodás még az is beleférhet.
Most hogy olvasgatom a határidőket találtam egy-két érdekes dolgot.
Pl. Ezt tudtátok? You are limited to three PayPal Buyer Protection refunds per calendar year. Vagyis akkor egy esetleges 4. kártérítést teljes egészében bebuknál? Azért ez durva.
Claims must be filed within 45 days of the PayPal payment. -> Na éppen ezért 1 hónap alatt illik megérkeznie, hogy még egy esetleges 15 napnyi szarakodás is beleférjen.
If you paid for the item with PayPal and did not create a PayPal account, you will be asked to do so before filing a claim.
Tehát paypallal úgy is lehet fizetni, hogy nem is vagy regisztrálva. A bal oldalon szokott lenni egy form, hogy don't you have a paypal? vagy vmi ilyesmi. Elvileg ott lehet. De ha panaszbejelentéssel akarsz élni akkor már regelni kell.
De pl. azt se tudtam, hogy ebayen vendégként is vásárolhatsz.
For example, if the seller offers you a full refund, don't close the dispute until you've received the full refund.
Nemrégiben volt asszem egy olyan eset amit vagy itt vagy valahol máshol olvastam, hogy az eladó kérte a vevőt, hogy zárja be a dispute-ot és utána refundol. Hát akkor az olyan csalásgyanús lehetett.
-
juliabrilke
veterán
-
törölt tag
"Ilyen adatokat soha nem kérhetnek, valószínűleg vmi adathalász oldalra tévedtél."
Na, lementettem egy screenshot-ba: [link]
Szóval nálatok a SignIn -> név+jelszó megadása után nem jelenik meg ez az oldal?
Engem iszonyatosan idegesít hogy azt sem tudom hogyan lépjek innen tovább, pedig szeretnék megvenni egy tételt mielőtt lejár a határidő.
-
juliabrilke
veterán
Igen, németek...
~13,6€ volt a cucc, a többi meg postaköltség lenne. Összesen (54€) 40€+ért már elvárhatna egy kép dolgot az ember. Legalább korrekt tájékoztatást időben. Erre kének még ~5€-t. Nagyon remélem, hogy visszafizetik egyben.
Hol lehet akkor a visszakérést kezdeményezni?
-
juliabrilke
veterán
Áááá...Ezek hülye németek. Nem paypaleznek (mondjuk egy nag cég lehet, mert ~119.000 értékelése van és csak 65 negatív belőle.)
De közel állok hozzá, hogy lemondom és kérem vissza a pénzt a francba. Mert ha küldeném a 5,9€-t, akkor 3-4 nap ameddig átér sé még 6-7 nap a posta. Ennyit nem akarok még várni rájuk. Fontosabb lett volna gyorsan megkapni.
A "full refundot" hogyan lehet kérni?
-
cocka
veterán
Erre az esetre van a csomagbiztosítás. EMS-re alapesetben $100.
És az véletlenül nem az eladót védi? Neked vevőként az sovány vigasz, ha az eladó visszakapja a pénzét. Attól még a csomagodat nem kapod meg és a refund se garantált, ha az eladó bizonyítani tudja a feladás tényét.
-
-
-
-
-
-
-
-
balesz^
tag
Egy közel 6 kg-os csomagról van szó 219$-t fizettem érte + 65$ posta. Pár sportszer van benne. Az eladó válaszolt a levelemre GIFT ként küldte és nemrakott bele számlát se. A vámosok 250$-ra értékelték és ez alapján valamennyi vám 8012 Ft ÁFA és 1400 Ft kezelési + postaköltség terheli. Semmi nem utal arra h fizettem érte. A feladószelvényen csak feltünteti a küldemény értékét, postaköltséget, de az nem azt jelenti h én fizettem ki...
Mindenesetre hétfőn felhívom az ügyfélszolgálatot, megkérdezem őket.
-
Jimmy Clark
csendes tag
De akkor ha jól sejtem azt is mondhatom, hogy ajándékküldemény? Erről milyen igazolás kell? Megkérem a boltot, hogy írjon egy emailt?
Hogy nézne ki az a párbeszéd:
Bemegyek.
Én: Mennyit kell fizetnem?
Bácsi: Nem tudjuk, ezt önnek kell megmondani mivel nincs benne számla.
Én: Ja akkor viszont ajándékként kaptam. Szóval nem fizetnék.Szóval ez így gáz lenne. Vmi okosabbat kéne.
-
KMan
őstag
koxx es luzer koszonom!
Talaltam par ilyen termeket es ez az 1 cent vagy 1 penny ez tenyleg valos ar?

Mivel azt olvastam hogy feddback-et nem kotelezo adni, ezert cegtol vagy maganszemelytol erdemesebb rendelni hogy biztosan kapja feddback-et?
Aztan hogyha egy nagyobb eladoval fogok majd beszelni O latni fogja hog ilyen kis szarokbol szereztem a feedbackem?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Tesla topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Gaming notebook topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kedd 13órakor fizettem, 15órakor jött a mail, hogy köszönik az utalást és postára adták (electronic_world - 192032 feedback) a csomagot. Elég esélytelen, hogy péntekre megjöjjön szerintem, pedig jó lenne, mert hétfő munkaszüneti nap 

V/