Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34308) Drizzt válasza pjen (#34296) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Social distancing, gyakori kezmosas, arcfogdosas elkerulesenek hangsulyozasa. Kijarasi korlatozas, tavmunka, iskolak bezarasa online oktatassal, zart teri rendezvenyek tiltasa, majd 500 foben maximalizalasa, idosotthonok es korhazak latogatasi tilalma, e-recept kiiras telefonon keresztul, idosek kulon vasarlasi idosavja, allando hirdetese a higienia es maszkviseles fontossaganak, tavmunka eloirasa, ahol lehetseges. Aztan ezek fokozatosan enyhitve lettek es veluk egyutt bejott a legfontosabb zart tereken kotelezo maszkviseles. Es ez eddig kimondottan jo eredmenyeket is hozott idehaza. De a fegyelem sajnos enyhul, s raadasul pont az osz/tel kozeledtevel. Es sajnos nagyon konnyu hirtelen rontani a helyzeten, jopar orszag peldaja bizonyitja. Hogy ertelmesebbet/fejlettebbet is mondjak kozuluk, ott van Ausztralia. Tel bekoszontevel indult be naluk a jarvany, ami addig jol porazon volt. Most sem rettenetes meg a helyzetuk, de ott eleg drasztikusan leptek is a kedvezotlen valtozasokra. Ha ilyen modon valtoznak a szamok itthon, valamifele szigoritas szukseges is lesz, mert egy nem tul nagy, de kritikus szamot atlepve a fertozottek szama nagyon nehezen tarthato lenn.

Usa pl. viszont vegre enyhe javulasnak indult. Szerintem igen eros osszefuggesben azzal, hogy Trump is elkezdte a maszkkal kapcsolatos ellensegeskedest lejjebb csavarni. Tehetne azert joval tobbet is ebben a kerdesben. Bizonyitekom persze nincs ra, hogy azert van az enyhules, viszont mas racionalisnak tuno magyarazatom sem.

Ha arra vagytok kivancsiak, hogy korlatozas nelkul hogy viselkedik a covid19, akkor az indiai szamokat erdemes nezni. Legalabbis ott latszik egyedul a toretlen exponencialis terjedes, 3 het idotartam alatti napi esetszam duplazodassal. Hivatalosan ott is vannak korlatozasok, sot az elejen igen kemenyek is, de ha van hely, ahol nehez azokat betartani, az ott van. Most naluk no a leggyorsabban a fertozottszam.

Aids: ma mar vannak gyogyszerek, amivel dzinte tunetmentes, hosszu eletet lehet elni. Malaria: van ra gyogyszer, nekem is volt amikor Indiaba utaztam. Rak: osszefoglaloan nem erdemes rola beszelni. Vannak nagyon durva, meg gyogyithatatlan valtozatai, de vannak szinte teljesen gyogyithatok is. Nagyon jo lenne, ha meg tobbet foglalkoznak a kutatasaval, de messze nem elhanyagolt terulet igy sem. Komoly veszelyt jelent, viszont mind a kutatasa, mind a gyogyitasa allandoan fejlodik. Es ha te azt mondod, hogy a rakrol nincs nagyon gyakran szo mainstream media szinten is, akkor nem tudom mit nezel, de mainstream mediat valoszinuleg nem. Stroke: szinten nagyon komoly dolg, a tobbi sziv- es errendszeri megbetegedessel egyutt, viszont amikor nem genetikai meghatarozottsag az oka, akkor eletmodvaltassal nagyon sokat lehet tenni ellene. Es ez sem egy olyan terulet, amin ne lenne nagyon sok kutatas.

Viszont mindezekkel szemben a Covid19 konnyen elkaphato, s joval sulyosabb lefolyasu lehet, nincs ismert gyogyszer, ami hatna ellene, brutalisan magas a halalozasi aranya a mas konnyen fertozo betegsegekhez kepest. Nincs meg bizonyitottan mukodo oltas, nem ismert, hogy mekkora immunitas alakul ki ellene. Nem ismert meg, hogy a kronikus es idos betegeken felul kikre veszelyes.

I am having fun staying poor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.