Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#111201) pjen válasza Toth_Jani (#111198) üzenetére


pjen
félisten

A cisco nál is többet kaptál?Tényleg nem is értem.Azt vettem fel amit akartam és egy másik adót nézhettem.Vagy két adót vehettem fel egyszerre, bármit.A go csak ráadás volt.

(#111202) sziszi-fuszi válasza pjen (#111185) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Ezt talán a jogászokkal kellene megvitatnod. Nincs itt magyarázkodás. Ezek tények. A vodka azért csinálja, mert lényegesen olcsóbb, egyszerűbb, emiatt pedig nagyságrendekkel kevesebbe kerülő supporttal dolgozik. Sok kicsi sokra megy alapon. A részükről teljesen indokoltan. A fogyasztó ebből szempontból nem számít, mert a marketing úgyis elfojtja a negatív hangokat. Pont úgy, mint a politikában.

A T -is kivezeti a helyi felvételt, s marad a központi. Csak kicsit olvass utána. A tendenciák ugyanazok, ugyanazon okokból.

Sőt! Így még egy rakás szolgáltatást is le lehet tolni az emberek torkán. Persze pénzért. De szükséges is, mert ebből élnek. Nincs más lehetőségük a bővülésre, és a nagyobb bevételre.

[ Szerkesztve ]

Mi alá kell írás?

(#111203) viktorhu válasza gduck (#111140) üzenetére


viktorhu
veterán

Már akkor reklámozták, amikor még nem is volt meghirdetve a gigabites csomagjuk, és a köztudatban még csak mobilszolgáltatóként éltek. A váltás óta ez mintha egy arculati eleme lenne a reklámjuknak.

(#111204) pjen válasza sziszi-fuszi (#111202) üzenetére


pjen
félisten

Akkor a Digi miért is nem vitatja meg a jogászokkal.Tudom, hogy a T is afelé halad, de nem kötelező.Nagyon szépen leírtad, a fogyasztó nem számít.A központi felvétel a szolgáltatónak előnyös, a fogyasztónak hátrány.Senki nem írja elő a központi felvételt, tehát felesleges a jogra hivatkozni, ez pusztán üzlet.

(#111205) petne válasza kabelmania27 (#111149) üzenetére


petne
őstag

A ciscon hol lehet megnézni a jelerősséget, mert nem találom. ;(

(#111206) MiZo1990 válasza pjen (#111204) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Külföldön is erre mennek a szolgáltatók; a maradék UPC országokban a Horizon 4 platform is felhős.
Ami a user előnye, az az, hogy bárhol nézheti a felvételeket támogatott eszközön és egy esetleg box behalást követően is megmaradnak a felvett cuccai.

(#111207) pjen válasza MiZo1990 (#111206) üzenetére


pjen
félisten

Ami a hátrány, csak azt vehetsz fel amit engednek, a reklámot nem tudod kitekerni.

(#111208) cocka válasza sziszi-fuszi (#111202) üzenetére


cocka
veterán

a marketing úgyis elfojtja a negatív hangokat

Képzeld el, ha a marketingnek nem kéne elfojtania a negatív hangokat, mert nem vagy alig lennének. A hogyan hazudozzunk az ügyfeleknek sosem opció hosszú távon. Itt az a probléma, hogy jelenleg még mindig van egy csomó terület, ahol nincs más választása az embernek, ha vezetékes szolgáltatásokat akar.

(#111209) MiZo1990 válasza pjen (#111207) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Igaz, nem mindent lehet mindenhonnan felvenni, de a tekerés csak az RTL csatornákon nem engedett (Telekomnál se). Visszanézőn korábbi boxon se lehetett RTL csatornákat erlőre tekerni.

(#111210) cocka válasza petne (#111205) üzenetére


cocka
veterán

Szerintem ha elindítasz egy műszaki tesztet, annak a végén fogja kiírni. Ha elsőre lefagy, kilép vagy kikapcsol a box stb.. kapcsold vissza és futtasd még egyszer. Akkor már be fog jönni az adatsor a végén.

Nekem ugyan Pace HD van, de tudtommal a szoftver ugyanaz.

Ilyenek leszenek a tetején, hogy Hálózat, Kapcsolat, Jelminőség, Mediabox információ.

[kép]

[ Szerkesztve ]

(#111211) Brogyi válasza pjen (#111207) üzenetére


Brogyi
senior tag

Nem olvastam végig, de a médikártya az utolsó lehetőség. A T-nél az sincs. Nekem utoljára ment a felvétel csak régen póbáltam. A hátránya, hogy kell egy 2,5 külső drive. Estleg SSD.

[ Szerkesztve ]

(#111212) pjen válasza MiZo1990 (#111209) üzenetére


pjen
félisten

Tekerést a cisco felvételnél gondoltam, azt csináltál amit akartál.A VTV nél a felvételt se lehet mindíg tekerni.

(#111213) romeozor


romeozor
csendes tag

Sziasztok, pár napja szenvedek már, hogyan tudnám kívülről elérni a belső eszközöm.

Gigabites netem van, az ahhoz tartozó Vodás eszköz nevét nem jegyeztem meg, de láttam itt megnevesítve többször is (valami A betűs). Kerestem itt sokat, többségben azt a választ láttam, hogy állíttassam át IPv4 módba, de telefonon lehetetlenség elérni az üfsz-t, és ha nem feltétlen szükséges, akkor nem próbálkoznék ezzel.

Az IPv6 Host Exposure lapon beállítottam a Raspberry Pi eszköz MAC címét, amit el akarok érni. SSH kapcsolatot szeretnék létesíteni (első körben, csak hogy működik-e), beállítottam TCP 22-es portot.

Megnéztem ifconfig eth0, és a dig TXT +short o-o.myaddr.l.google.com @ns1.google.com parancsok mit mondanak az IPv6 címemről. Belső hálóban simán elérem azon a címen amit kidobott. Kívülről mindig az jön vissza, hogy "Network is unreachable". Próbáltam kikapcsolt tűzfal mellett, semmi.

Van valakinek javaslata? Rosszul csinálok valamit?

(#111214) kisspepe


kisspepe
tag

Nem tudom, hogy beletartozik-e a témába, de ez is Vodafone szolgáltatás, csak nem láttam hogy bárki írna a témában.

Ha jól tudom hónap végén megszűnik a Horizon Go, és véglegesen átveszi a helyét a Vodafone TV. Nálatok működik-e számítógépen? Normál tévé adást általában PC-n szoktam nézni, mivel nem otthon nézem. Horizon Go-val semmi gond nem volt. Régebben volt T-Onlinos TV Go hozzáférésem, azzal se volt sose gond. A Vodafone TV mindíg hibát ír. Tudom mi a hiba, az, hogy nem DVI kábellel van a monitorom összekötve a PC-vel, hanem VGA-val.

Minek kell szórakozniuk ezzel, hogy nem mindegy milyen monitoron nézed? HDC kompatibilis monitor kell, és HDMI vagy DVI kábel.

Még nem próbáltam, mert nem volt időm, de remélem legalább egy android emulátor megoldja majd a problémát. Decemberig jó lenne ha menne, valahogy, utána vége annak az egy sorozatnak is amit még normál TV adásban nézek. Persze ha nem működik, akkor is megtudom nézni, csak 1 nap lemaradással.

Anno pont a Horizon Go miatt tértem át UPC paraboláról.

(#111215) dstern


dstern
tag

Szóval szeptember 25 van, és Vodafone TV, az átmeneti időszakban továbbra sem működik normálisan. Sem PC-n, sem Android TV-n. Lehet ezt ragozni, de ugyanannyi pénzért, kevesebb szolgáltatást kapunk október 1 után. Lehet ezt magyarázni egyfajta Stockholm-szindróma áldozataként, hogy hát ugye jogdíjak meg minden. De ha a UPC-nek a HorizonGo működött JOGSZERŰEN, akkor az amúgy EU-n kívüli központú Vodafone-nak is képesnek kell lennie a korábbi szolgáltatás biztosítására. Tűrjük ezt, mint a kelet-európai birkák, vagy csinálunk is valamit? Én javaslom a pertársaság alakítását. Kamu indokokra hivatkozva a pénzedért kevesebb szolgáltatás? Mi a f@sz!? Vagy helyre állítják a korábbi jogszerű allapotot, vagy fizessenek kártérítést, mint a katonatiszt! :W

(#111216) gduck válasza kisspepe (#111214) üzenetére


gduck
addikt

"nem DVI kábellel van a monitorom összekötve a PC-vel, hanem VGA-val."

Nincs a monitoron más csatlakozó?
Van a PC-n HDMI kimenet? HDMI-->VGA átalakítóval működik ;)

(#111217) cocka válasza kisspepe (#111214) üzenetére


cocka
veterán

csak nem láttam hogy bárki írna a témában.

:DDD Hát pedig itt a TV és járulékos extrái ill. felvételek és az internetes problémák meg az árazás a leggyakoribb témák.

Valószínűleg azért nem láthattad, mert rengeteg a hsz.

Nálatok működik-e számítógépen?

Ha nem VGA-n keresztül nézem, akkor működik.

Minek kell szórakozniuk ezzel, hogy nem mindegy milyen monitoron nézed? HDC kompatibilis monitor kell, és HDMI vagy DVI kábel.

Az nekem is egy kérdőjel, mert ha felvétel szemszögéből nézzük... a VGA csati kb. semmilyen régebbi tévés szabvánnyal nem kompatibilis (SCART, kompozit RCA, S-video stb..) Az átalakítás pl. HDMI-re meg eleve körülményes már csak az extra audio jack miatt is. Ha pedig már a sima VGA-s monitoron sem játssza le, akkor VGA-HDMI átalakítóval sem fogja.

A legszebb az egészben, hogy épp a HDCP kompatibilis digitális megoldások teszik lehetővé, hogy azt vegyél fel, amit akarsz. Ez a HDCP cucc annyira szigorú, hogy a webes verzióról is tudtam rögzíteni, igaz csak HDMI-n keresztül, meg a vtv boxból is. Az app viszont sehogy sem megy. És ugye ez utóbbi azért poén, mert az ember tévén szeretné nézni adott esetben a vtv boxtól távol és egy androidos box épphogy erre lett kitalálva, egy okostelefon vagy tablet nem igazán. És a céleszközökön nem megy, a tepsiken meg igen.

de remélem legalább egy android emulátor megoldja majd a problémát.

Na az biztos, hogy nem. Az app eleve semmilyen androidos boxon nem megy.

[ Szerkesztve ]

(#111219) cocka válasza dstern (#111215) üzenetére


cocka
veterán

Ha Android OS-n sem megy egyik boxon sem, akkor majd pont Android TV-n fog menni. Hát biztos, hogy nem.

Szuper, lássák el az előfizetőiket a szükséges eszközökkel!

Hát igen... valójában így kéne működnie, hogy kizárólag a szolgáltatásokért fizetsz, az eszközöket ingyen kéne biztosítaniuk és ha egy előfizetőnek 3-ra van szüksége, akkor hármat ingyen, bármilyen kombinációban.

De én úgy vagyok vele, felkészültem: 3rd party box CI+ képes, aztán videorögzítő eszköz stb..azt várom már mikor jön el az a pillanat, mikor az előfizetők saját modemet is használhatnak. :DDD

balck pudding

Az mi? black pudding elírva? Magyarul véres hurka?

Most hogy az EU-t szóba hoztad, nekem az jutott eszembe, hogy ugye nemzetközi szinten is elvileg Új-Zélandon meg tán Csehországban már létezik ez a VTV szolgáltatás, vajon ott is így agyon van védve a lejátszás?

(#111221) MiZo1990 válasza dstern (#111218) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

uhh...

A Horizon GO/Vodafone TV ingyenes kényelmi extra, azért senki nem fizet.
A Vodafone TV jobban van védve, ez van. Windows 11 se fog futni mindenkinél.
Amiért fizetsz az vezetékes internet, helyhez kötött műsorterjesztési szolgáltatás (kábel TV) és esetleg vezetékes telefon. A szolgáltatói router wifi képessége, a visszanézhető adás meg kényelmi extra.

(#111224) kezo0 válasza dstern (#111222) üzenetére


kezo0
addikt

Szerintem nyugodj meg, itt nem megszokott ez a stílus, még ha igazad is lenne – de az imént már kaptál rá választ, hogy miért nincs. Amit elvesznek most ill. megcsonkítanak, az olyan szolgáltatás, amiért nem fizetünk. A számlán sem szerepel ilyen tétel. Tehát ingyenes extra, amit akár teljesen meg is szüntethetnek, ha úgy akarják.
Persze nem örülünk neki, nem korrekt az előfizetők szempontjából, ami történik. Már csak azért sem, mert ezek az ingyenes extrák azok az apróságok, amelyek sokszor eldöntik, hogy egy előfizető melyik szolgáltatót választja, és a UPC/Vodafone éppen ezért ezekkel az extrákkal (is) reklámozza a szolgáltatását. Talán ez utóbbi körülmény az, amivel esetleg meg lehetne őket fogni. Hangsúlyozom, esetleg. De pertársaságot erre azért nem alapítanék…

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#111225) cocka válasza dstern (#111222) üzenetére


cocka
veterán

Megtaláltam, de direkt nem írom le. Első olvasatra az jutott eszembe erről a fantasztikus hozzászólásról, hogy: "Hú micsoda csodálatos stílus!".

Engem meg itt letiltanak 1-2 napokra pár bezzegolásért.

Tessék számlalevél idézet:

Tisztelt Ügyfelünk!
Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Horizon Go szolgáltatás 2021. szeptember 30-án kivezetésre kerül, és ezen dátumot követően nem lesz elérhető a digitális kábeltelevíziós szolgáltatási csomagra előfizetők számára. A Horizon Go megszűnése nem minősül a hatályban lévő Általános Szerződési Feltételek, illetve az Előfizetői Szerződés Eht. 130-132. §-ai szerinti módosításának. A Horizon Go helyett 2021. augusztus 31-től a rendkívül innovatív és az ügyféligényekhez még jobban alkalmazkodó Vodafone TV App szolgáltatást biztosítjuk ügyfeleink számára. A felhasználás feltételeiről a https://multimedia.vodafone.hu/pdf/aszf/20210630Utan/vtv/Vodafone_TV_alkalmazas_felhasznalasi_feltetelek.pdf oldalon tájékozódhat. A Vodafone TV alkalmazásról pedig a https://keszulektamogatas.vodafone.hu/vodafone/vodafonetv/hasznalat/?article=vodafone-tv-alkalmazas oldalon olvashat részletesebben. Reméljük, hogy az új applikáció elnyeri tetszését.
Üdvözlettel: Vodafone Magyarország Zrt.

(#111226) Amazonas válasza cocka (#111225) üzenetére


Amazonas
senior tag

:)
Elnézést, hogy belekotkodács, de az a személyeskedés meg főként megmosolyogtató, hogy pont veled kapcsolatban emlegetnek "stockholm-szindrómának való internalizált megfelési kényszer"-t... :)

(#111227) cocka válasza Amazonas (#111226) üzenetére


cocka
veterán

Hát igen. Lekopogom, a nettel meg a telefonnal nincs problémám. A TV része egyelőre patthelyzetben van. Ha majd végre eldöntik, hogy mi meg hogy, akkor fogom tudni mit lépjek. És ha túl kedvezőtlen lesz az irány, rögvest félredobom a nemlétező Stockholm-szindrómámat. :DD

Amúgy meg nem azért van a fórum, hogy belekotkodácsolj? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#111228) MiZo1990 válasza dstern (#111223) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Bárki által hozzáférhető dokumentumok vannak a szolgáltató honlapján.
A Horizon GO/Vodafone TV app nem képezi az ÁSZF részét.
Horizon GO felhasználási feltételek
Vodafone TV alkalmazás feltételek

[ Szerkesztve ]

(#111229) dstern válasza cocka (#111225) üzenetére


dstern
tag

Hmm szerintem vitatható a hozzáállásuk, sem a promóciós weboldalon, sem a szerződésben nem említik, hogy sem ilyen kábel és olyan androidos eszköz estetén nem szolgáltatunk a pénzedért, mert... csak. Szeptember 30-ig jogszerű volt a szolgáltatásunk, amiért fizettél, de október 1-től már nem, sorry, ennek a költségeit innentől te vállalaod (mármint nem ez a hivatalos magyarázat, ez csak azt amit a mi közösségünk gondol... hivatalos magyarázat ugye nincs).

(#111230) cocka válasza dstern (#111229) üzenetére


cocka
veterán

Mikor ezt a fantasztikumot beharangozták, akkor én is nyomoztam még a UPC oldalán, hogy hol van ez a része az ÁSZF-ben, de tényleg sehol.

Elvileg a műsorvisszanézőre jó a PC meg a VTV box is. Kérdés, hogy nálad miért nem megy. Gondolom egyelőre csak a PC-s/webes verzióval próbálkoztál. Vagy csak a lineáris élő műsort szeretnéd nézni gépen?

Ha csak visszanézőt akarsz a VTV-nek csak egyszer kell koax, megleli a csatornákat, utána nem is kell neki koax. Max. nem lesz lineáris adásod, de kb. mindent vissza tudsz nézni, amit enged.

Nekem az a véleményem, hogy a VTV box visszanézésre jobb, mint elődei, de lineáris tévézésre borzalmas. Kezdve ilyen baromságokkal, hogy kikapcsolod, hogy ne mutassa a nem előfizetett csatornákat, mégis mutatja. Meg nincs a távirányítón scrollozó nyíl, ami rohadtul alap lenne, főleg ennyi csatornánál, így csak egyesével lehet végigszerencsétlenkedni, ha neked éppen mittomén a 215-ös csatorna kéne. Aztán hivatkozik arra, hogy 17 internetes TV csatornát talált, de hogy azok konkrétan mik, az nem derült még ki számomra.

Ja igen, kedvencem még, hogy az éppen nézett csatornának a beállításainál nem lehet ki-bekapcsolni a feliratot, csak a médiabox beállításainál stb.. van pár, "mindjárt a földhöz vágom" típusú agyfallosz a kezelésében. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#111231) pjen válasza MiZo1990 (#111221) üzenetére


pjen
félisten

A felvételi lehetőségért viszont fizetek, a box drágább mint a kártya, pont a felvétel miatt.A VTV boxnál ugyanúgy meg kell fizetni a lehetőséget mint az elődöknél, viszont lényegesen kevesebbet kapsz.Mindent felvehetsz/mindent felvehetsz amit engednek.+ nem lehet előtte, utána + időt állítani.Hol az eleje, hol a vége marad le.

(#111232) tillatrilla


tillatrilla
senior tag

Sziasztok!! A Voda webes felületének otthoni szolgáltatásos oldala várhatólag mikortól fog megfelelően működni? A problémám az,hogy sem a szolgáltatásomat nem tudom ellenőrizni,sem a Horizon Go helyett a másik lejátszót nem tudom használni. Hetek óta nem jön jelszó emlékeztető,regisztrálni újra meg nem enged,mivel azt tudja,hogy az ügyfélszámmal van felhasználó...

Üdv: Attila

(#111233) gduck válasza cocka (#111217) üzenetére


gduck
addikt

"Ha pedig már a sima VGA-s monitoron sem játssza le, akkor VGA-HDMI átalakítóval sem fogja."

Ezerszer leírtam már, hogy HDMI--> VGA átalakítóval, azaz SIMA VGA monitoron működik! :U

(#111234) gduck válasza MiZo1990 (#111221) üzenetére


gduck
addikt

". Windows 11 se fog futni mindenkinél."

Azaz de,mert feltelepítheted "bármire", csak frissítéseket nem kapsz rá :) De ez már teljesen más téma :R

Mivel bármilyen monitoron működik átalakítóval én sokkal nagyobb problémának találom a kizárólagos WINDOWS támogatottságot!

[ Szerkesztve ]

(#111235) gduck válasza pjen (#111231) üzenetére


gduck
addikt

Szerintem ezt a témát már elengedhetnénk...:R

Volt a UPC "X" szolgáltatással és most van a VODAFONE "Y" szolgáltatással. Vagy megszokjuk vagy megszökünk :K A TV nézés nem szükséges az ÉLETHEZ, ez csak egy szolgáltatás. amit sokféle helyről elő lehet fizetni :R

[ Szerkesztve ]

(#111236) MiZo1990 válasza cocka (#111230) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Nagyon nem hirdetném ezt a "megy koax nélkül" dolgot, mert ez csak addig igaz, amíg nem frissít és nem kell újrakeresnie a csatornákat.

Nálunk nem mutatja a nem előfizetett adókat, ha az a kapcsoló be van kapcsolva.
Ha nem az OK gomb alatti/feletti nyilakkal lapozod az EPG-t, hanem a csatorna fel/le gombokkal, akkor egy oldalt lép.
Nem tudom, te merre vagy helyileg, de nálunk 7 internetes adót talál 150 TV és 3 rádió mellett.

Nyomd meg élő adás közben az OK gombot és lehet feliratot meg (ha elérhető) hangsávot választani.

(#111237) sziszi-fuszi válasza dstern (#111215) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Már bele is buktál. El is vesztetted a pert. Nézd meg az ÁSZF-et. Van benne szó bármi ilyenfajta szolgáltatásról, amiért fizetsz? Ugye nincs? Na akkor erről ennyit. Kábelen pedig kapod a szolgáltatást. Pont. Ha nem lenne horizon go, akkor sem szólhatnál egy szót sem.

Mi alá kell írás?

(#111238) LouiS22 válasza sziszi-fuszi (#111237) üzenetére


LouiS22
veterán

Csak a szokásos nyálverés. Azért mert volt valami, ami kiskapu volt, és most bezárták a kiskaput.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#111239) asdf_ válasza dstern (#111218) üzenetére


asdf_
veterán

Egyetlen gond, hogy te a webes tv szolgáltatásért nem fizetsz, korábban sem fizettél, az nem az előfizetés része, arra semmilyen elérhetőségi és minőségi mutatót nem vállalnak és vállaltak. Kapod ingyen, ha működik működik, ha nem, akkor nem. Legalábbis az a használati feltételekben valami ilyesmit írnak...

[ Szerkesztve ]

(#111240) zolee001 válasza asdf_ (#111239) üzenetére


zolee001
őstag

Na nem ingyen mert akkor bárki számára elérhetö lenne,a szolg dijba benne foglaltatik mint plussz
A fenti poszterrel technikai szempontból egyetértek ugyanakkor a kirohanásával nem,ha nem jön be neki a szolgáltatás ki kell vágni a szolgáltatót

(#111241) sziszi-fuszi válasza LouiS22 (#111238) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Ezt most mire is írtad? Mi a nyálverés? Hogy egy felvásárolt cégnél, nem a korábbi szolgáltatásokat nyújtják? Nem is kell nekik. Ők hardvereket és ügyfeleket vettek, nem know-how-t. Sőt! Az eladó ki is kötötte a szerződésben, hogy a márkát és a márka által biztosított szolgáltatásokat meddig használhatja a vevő. A vodka így szerződés szerinti kötelezettségét teljesíti. Ha nem így tenne, tetemes díjakat kellene fizetnie, ha egyáltalán hozzájárulna az eladó a további használathoz, amire nem kötelezheti senki és semmi. Mivel senkit nem kötelez senki és semmi arra, hogy továbbra is igénybe vegye az általuk nyújtott szolgáltatást, akár fel is lehet mondani. A területi kizárólagosság pedig csak süket duma, mert van más szolgáltató már mindenhol. Lehet nem kábeles. De van választási lehetőség. (Ugye most tévéről beszélünk, bár internet esetében is van alternatíva. Az egy teljesen más kérdés, hogy milyen és mennyiért.) Akkor másik szolgáltatást kell választani.

Mi alá kell írás?

(#111242) ztsoft válasza zolee001 (#111240) üzenetére


ztsoft
őstag

+ akik még használják.

A fenti poszterrel technikai szempontból egyetértek

Ugye, ez poszt akart lenni? Biztos, hogy kell az a "automatikus szó javítás", sok esetben köze nincs a valódi mondandóhoz, rosszabb esetben értelmezhetetlen mondat lesz belőle.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#111243) asdf_ válasza ztsoft (#111242) üzenetére


asdf_
veterán

Jóazúgy, posterként dsternre hivatkozott. Max a Z betűt tényleg kigyakhatta volna belőle...

(#111244) zolee001 válasza ztsoft (#111242) üzenetére


zolee001
őstag

A posztol kifejezés az interneten azt jelenti, hogy közzétesz.
Így hívják például, ha valamit kiírsz a Facebookra, közzéteszel a blogodban vagy felraksz valamilyen más közösségi oldalra, hogy az ismerőseid, követőid is lássák.
A kifejezés az angol post (=kifüggeszt) szóból származik.
2.
A katonaságnál a szót őrt áll, őrködik értelemben használják.

A Grétsy László illetve a magyar nyelv örangyala Dr Scmitt Pál fan klub nem itt van,ha 2021 -ben nem tudod értelmezni az internetes szlenget és ezen topicban ez a lgenagyobb problémád azzal nemtok(hogy legyen mibe belekötnöd) mit kezdeni
Ugord át

(#111245) LouiS22 válasza sziszi-fuszi (#111241) üzenetére


LouiS22
veterán

A kolléga hozzászólására, bocs, ez kimaradt. Abszolút veled (és a kommenteddel) értek egyet.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#111246) cocka válasza gduck (#111233) üzenetére


cocka
veterán

Igen, csak van egy kis probléma ezzel a megoldással. Egyrészt nem biztos, hogy a videokártyán vagy a gépházon van HDMI port, másrészt kérdés, ha csak DVI port van, akkor vajon egy DVI-A to VGA átalakítóval is megy-e?

Meg hogy mely átalakítótípussal megy. DVI-D, DVI-I vagy DVI-A? És az legalább kisebb, az csak picit kiáll a gép hátuljából, de a HDMI-VGA átalakító jól meghosszabbítja a kábelt. Tudtommal a legkisebb HDMI kábel 1 méter, a VGA-k általában kb. 1.5-2 méteresek szoktak lenni. Szóval alsó hangon 2.5 méter és a monitor azért általában elég közel szokott lenni a számítógéphez. Mintha nem lenne amúgy is elég kábelrengeteg a gép hátulja körül.

[ Szerkesztve ]

(#111247) kabelmania27 válasza petne (#111205) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Elvileg menü 1789 utána sokszor le gomb, vagy menü diagnosztika.

(#111248) gduck válasza cocka (#111246) üzenetére


gduck
addikt

"de a HDMI-VGA átalakító jól meghosszabbítja a kábelt"
Az átalakító max 6-8cm "hosszú"...

A DVI átalakítós tesztet jövő hétre tervezem ;)

[ Szerkesztve ]

(#111249) ztsoft válasza zolee001 (#111244) üzenetére


ztsoft
őstag

Értem amit írtál, de én még régimódi vagyok, így a poszter nálam mást jelent. ;)

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#111250) pjen válasza gduck (#111235) üzenetére


pjen
félisten

Én elengedném, csak mindíg jogszabályokra hivatkoznak, holott vannak más szolgáltatási formák, csak azok kevésbé nyereségesek.Mint ahogy le is irták, hogy az úgyfél nem számít.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.