Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecsu10
aktív tag
Silent Hill 2 Remake három hét nagyjából és itt van. Megnéztem a kiadásokat, ha Deluxe-ot veszek, akkor két nappal hamarabb lehet játszani. Azt szeretném kérdezni, hogy Deluxe lesz e lemezes verzióban? Azért is kérdezem, mert még nem tudtam eldönteni, hogy pc vagy konzolon játszam-e, őszintén jobban szeretném fizikai verzióban birtokolni, egyik kedvenc játékom, és szeretném nézni a borítóját a polcon. Van már bármi infó arról, hogy hogyan fut majd konzolon? Nincs egy nagy gépem pc tekintetében sem, (6800xt) ezért is kérdezem, mert ha nagy különbség nem lesz, akkor lemezes verziót választanék inkább.
-
F-ECT$
titán
válasz S e t h #173543 üzenetére
A Portal szerintem nem lett bukás. Igen, tudhatna többet, de valószínűleg megtalálta a közönségét, nem látom, hogy tömegesen szabadulnának tőle az emberek.
A VR2 bukás. De csak azért, mert leszarták. Amit nem értek. Kellene rá még 2-3 jó játék, és máris el lehetne adni.
Concord: giga bukás
PS5 Pro: ezt még nem tudjuk. Szerintem ebből nem akarnak sokat eladni, cserébe nagy lesz rajta a haszon.
Amit nem írtál: brutál áremelés mindenhol. Az alapgép is drágább lett, ahelyett, hogy olcsóbb lenne 4 év után. A külön árult disc drive. Az eleve drágább kontroller, ami megint drágább lett. A drágább játékok. A drágább Plus Essential.
Kicsit kezd az Apple-re hasonlítani a Sony. Elkezdi differenciálni a vásárlókat a cég, és aki hajlandó fizetni, azt megdobálja drágább cuccokkal.
Dive ever, work never.
-
-
zozika84
őstag
válasz h1ght3chzor #173545 üzenetére
Max olyan grafikával lesz meg a 120, amivel alap gépen a 60. Többre nem nagyon számítanék
PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405
-
kecsu10
aktív tag
válasz kill_switch #173553 üzenetére
Igen, csak azért, a többi engem nem érdekel. De ha nem adják ide hamarabb a lemezt, akkor felejtős sajnos. Most már csak azt kéne tudni, hogyan futtatja a ps5, engem a raytracing nem érdekel különösebben, észre sem veszem. 80 euró steamen és psstore-on is, szóval ugyannyiba is kerül mindkét helyen.
-
kwzatz
őstag
válasz T.Peter #173479 üzenetére
Csak két cikk, amiben 6800-at említenek:
PlayStation 5 Pro vs PlayStation 5: Breaking Down the Specs
PS5 Pro confirmed — New PlayStation will cost $699.99 on November 5 with larger GPU and PSSR Upscaling
Máshol 7700XT-t írták, ami kb. ugyanott van. De az általuk mondott " "45% higher performance" szintén a 6800 vagy 7700XT környékére teszi, tekintve hogy a sima PS5 valahol az RX 6700 szintjén mozog, amitől a 7700XT és a 6800 kb. 42%, illetve 44%-kal gyorsabb.Persze lehet valóságot tagadni, meg vergődni egy max. valószínűsíthetően 5-10% különbségen, Isten ments, hogy kimozdítsak valakit ebből.
Ami külön szép, hogy a PC mellé már van lehetőség, ha elcsíped, 65k-ért egy 1440p-s, IPS, 165 Hz-es, Freesync/G-Sync kompatibilis, 24"-es AOC monitort venni zsír újat, 3 év garanciával, pont múlt hónapban vettem 2-t Alzáról Alza+ akcióval. Szóval 500k-520k alatt még azzal együtt is megvagy. Ha a korábbi kommentemben írt költségcsökkentéssel kicsit rosszabb házat veszel, nem tolsz plusz CPU hűtőt, hanem az alapot használod, stb. akkor 480k-ból is kijöhet.
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
coolpet
senior tag
Milyen GPU felelne meg a pro teljesítményének? RX770XT?
-
kecsu10
aktív tag
válasz pr0bi #173558 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor biztosan marad a digitális verzió. Most már csak azt kell eldönteni melyik gépre vegyem majd meg. Szerk.: Most nézem a hivatalos gépigény szerint full hd medium 60 fps a 6800 xt, az mondjuk combos... Kíváncsi vagyok a valós teljesítményekre most már nagyon, illetve, hogy mi indokolja ezt a gépigényt. Bár a Medium is borzasztóan futott kb mindenen sajnos. Remélem normális minőségű felújítást kapunk, egy legendás játék mégiscsak. Last of us 3 nem is lesz amúgy? Hír sincs róla. Amiatt vettem többek között, de leginkább a konzolt. Az jó lesz, ha nem is kapunk Last of us-t, de az egyet már vagy harmadjára újították fel
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz kwzatz #173560 üzenetére
A PS5 pro-ra sok a 320K, de a PC-re ja elmegy 520K (ami több, mint a másfélszerese), az úgy rendben van, mert "ennyiből olyna PC-t is építek"..
Az meg, hogy melyik VGA-hoz lehet hasonlítani az erejét, teljesen irreeváns összehasonlítás, mert PC-n pl. nincs PSSR. A konzol még mindig célhardver.
4 év múlva mennyire állja majd meg a helyét az 520 ezres PC? 4 évig nem fogsz rákölteni semmit?
De ha szeretnél, nyugodtan építs PC-t, és magyarázd meg magadnak, hogy jobban jársz.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
ldave
félisten
Egyrészt értem a sok összehasonlítást a PC árakkal, másfelől pedig azért nem teljesen lehet a két dolgot a felhasználás szempontjából összevetni. Nekem van itthon PS5 és egy egész jó laptop, az egyik a nappaliban, a másik a "home office" szobában. Párszor átvittem a tévére a laptopot, de azért nyűg volt vele együtt a töltőt és a hdmi kábelt is mozgatni. Ha én most a nappaliba szeretnék egy jobb (látvány, fps, stb) gaming élményt, akkor nem igazán megoldás a PC, mert annak hely is több kell, ami azért nem lenne olyan egyértelmű a nappali jelenlegi helyzetében. Persze, az említett home office szobába lehetne PC-t építeni, de akkor meg azzal oda kényszerülne a gaming, ami szintén nem ideális helyzet.
A Slime draws near! Command?
-
coolpet
senior tag
A konzolhoz is kell display, mégsem számolod bele. Ha van TV-d arra is rákötheted.
Ráadásul a legtöbb címet 7700XT-vel natív 4K-ban FSR nélkül is tudod futtat ~60 FPS-el.
400K-ból hosszútávú befektetést tudsz venni, és utánna 5 évente invesztálsz 200K-t a videokártyába. Ja nem mert a régit eladod, 100K-t.De egy konzol akkor is csak a szoba éke és kényelmesebb, meg hangosabb mint egy PC
-
TBT
addikt
Áh... Rengeteg külföldi cikk is már foglalkozik vele. Persze magyarok, mert az egyszerű ember csak azt látja, de a felháborodás világszerte tapasztalható. Nem találok olyan PS5 Pro cikket, ahol a hozzászólások ne ekéznék a mostani Sony árszabását (illetve azt, hogy az új konzol mellé a kontrolleren kívül minden mást meg kell venni).
Pro tipp: A PS6 mellé kontroller se legyen, kelljen megvenni az is külön! Sony pls!
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
nylontacsko
senior tag
Mindazok mellett, szerintem a hazai megjelenéskor készlethiány lesz mindenhol, mert legyen "bármilyen" is az árazása, ez egy PS5 Pro lesz.
Szerintem is kísértetiesen hasonlít majd a VR2 effektushoz.
Tartani fogja majd használtan is az árát.
Ki van ez találva"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
stilo18
addikt
válasz h1ght3chzor #173569 üzenetére
Kapcsold ki picit a 120 fps-t...60-nal jobban néz ki a Warzone.
Szóval a kommentelő arra tippel, hogy az új gépen a 120 FPS fog úgy kinézni, mint a 60 fps-es mód a simán...(De nyilván ezek csak kósza találgatások)
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
madkiller
őstag
RX6700nak 11,29 teraflops a számítási sebessége a Ps5nek 10,2 terraflops,
RX7700 35,2 tps, Ps5 pro 33,5 tps-re képes.
Érdekességképp a ps4 1,843 , a ps4 pro 4,198 teraflops, a Ps3 0,23 tps-re képes.
Illetve a 4090 számítási sebessége 82,58 teraflops.
4,198/1,843 = 2,278
33,5/10,2=3,28, szóval a PS5 Pro nagyobb ugrás a PS5höz képest, mint a PS4 Pro volt a PS4hez képest.
Ezt figyelembevéve (10,2 vs 33,5 tps)várok előrelépést grafikában. Kár, hogy a cpu keveset változott alatta, de az a Ps4 esetén is így volt, sőt ott még az órajelhez sem nyúltak hozzá itt legalább emeltek picit az órajelen.[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz nylontacsko #173568 üzenetére
készlethiány lesz mindenhol
A PS4 Pro a teljes PS4 állomány kb 15%-át teszi ki, pedig $100-ral volt csak drágább, mint az alap gép. Nem hiszem, hogy 10 milliónál több elmegy a PS5 Pro-ból a következő 3 évben. Persze ha keveset gyártanak (akár direkt, hogy növeljék az exkluzivitás érzését), akkor eleinte lehet hiány.Dive ever, work never.
-
kill_switch
senior tag
Ha készlethiány lesz, akkor az max amiatt lesz mert nagyon keveset hoznak be az országba. Vagy azért, mert a cápák elhiszik, hogy darabonként fél millát simán kiszedhetnek belőle.
-
kwzatz
őstag
Újra olvasd el, nem 520k. Annyi már monitorral. Ha nagyon akarod, 420k-ból megvagy.
"Összehasonlítás, mert PC-n pl. nincs PSSR" Jah, helyette van 3 másik eljárás."4 év múlva mennyire állja majd meg a helyét az 520 ezres PC? 4 évig nem fogsz rákölteni semmit?"
Mint a PS5 Pro, tekintve, hogy ugyanaz lesz a teljesítménye kb. Amúgy nem, nem hiszem."De ha szeretnél, nyugodtan építs PC-t, és magyarázd meg magadnak, hogy jobban jársz."
Én azzal dolgozok, meg ezer dologra használom, szóval nálam a legkevésbé sem kérdés, hogy jobban járok.De nem kell ezt idehozni, mert nem ez volt a lényeg, hanem egy egyszerű ár-összehasonlítás, csak és kizárólag játék szempontjából, amire fentebb jöttek téves információk egyszerűen.
-
nylontacsko
senior tag
Értem-értem...
De a végeredmény akkor is az amit írtam[ Szerkesztve ]
"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
Frod
addikt
"Mindazok mellett, szerintem a hazai megjelenéskor készlethiány lesz mindenhol"
Ja, hát ha valamibe, ebbe biztos vagyok.
A 20ezres oldallapok is úgy mentek, mintha nem lenne holnap.Do you see the white shadow?
-
VTom
veterán
válasz kwzatz #173574 üzenetére
Vagyis még mindig 100 ezerrel olcsóbb, ha a Sony-tól veszed.
Plusz itt van normális HDR, PSSR, és RT-ben erősebb lesz a Pro, mint bármelyik árban/raszterben hasonló Radeon. A 4 év múlva megjelenő játékokat már nem a 6800-ra fogják optimalizálni PC-n, PS-en viszont még igen.Egyébként az inflációval számolva a 2020-as PS5 launchkor 150K-ért kínált digitális verzió most 225K lenne. Illetve visszafele számolva a 2020-as megjelenéskor a pro szintén 225K lett volna, vagyis 150K digital, 185K lemezes, 225K pro.
Sajnos nem csak a Sony tehet arról, hogy vastagon fogott a ceruza, minden sokkal drágább lett.
Annyiban igazad van, hogy most rendeződtek anynira a PC árak a 4 évvel ezelőtt tomboló bányászláz eszement áraihoz képest, hogy közelebb került egy teljesítményben hasonló PC ára a konzolokéhoz.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
i@lex
őstag
-
Phobion
őstag
Engem az érdekelne, hogy a 3rd party játékok hogyan fogják tudni ezeket kihasználni. Pl.: Elden Ring, Space Marine 2, Cyberpunk stb., vajon mennyi cím kap PS5 Pro Enhanced patchet. 🙉
És a legfontosabb kérdés, vajon mennyi idő lehet a PS6-ig? Valós lehet a 2028?
-
arty
veterán
válasz madkiller #173571 üzenetére
ezek a teraflopsok így nem összehasonlíthatóak te is tudod h nem lesz 3x gyorsabb a ps5pro....
ps4 -> pro
18 CU -> 36 CU (compute unit)
GPU Clock 800 MHz -> 911 MHzps5 -> pro
36 CU -> 60 CU
GPU Clock 2233 MHz -> 2350 Mhzhogy az uj rdna mennyit jelent, meglátjuk. mindenesetre CU-ban sokkal kisebb most az előrelépés. és amíg a konzolt buta pécéként kezelik a fejlesztők (elvégre multiplatform lassan minden), addig ez reálisabb arányszám lehet a gyakorlatban (mint a teraflops)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
kwzatz
őstag
A 450k amúgy gondolom onnan jött valakinek a korábbi kommentben, hogy a PS mellé is megy még egy tv, ezért kérdezték, hogy mit lehet PC fronton 450k-ból.
Nem is kívántam másról írni, csak ár-teljesítmény összehasonlításról. A teljes összehasonlítás arról, hogy az összes előny, ami korábban hangoztatva volt, hogyan szűnt meg szépen egyesével, az már egy másik téma.
1. Kényelem - PC-vel is lehet gamepadet használni a TV-nél végignyúlva az ágyon
2. Exkluzívok. Milyen exkluzívok? Máig vicces visszagondolni erre a folyamatra, ami először úgy indult, hogy "Ezek a játékok SOHA nem lesznek PC-n." "Jó, lesznek, de nem mind, mert xy biztos nem." "Jó xy is lesz, de mennyire sokat kell rájuk várni, 3-5 év." "Jó, nem 3-5 év, hanem 1-2, de aki akarta addigra, már végigjátszotta." "Jó, ezek egy időben jönnek ki most."
3. Most pedig itt az ár kérdése.Kb. az maradt, hogy plug&play, a kisgyerekeknek, meg a totál hozzá nem értőknek így egyszerűbb nyilván.
És akkor az állandó jelleggel az elmúlt években unalomig ismételt PC melletti érveket már nem is kell említeni, mindenki ismeri, lerágott csont.Ez szvsz már erősen a márkahűség tesztelése fázisba lépett, kiépült egy nagyon erős/nagy felhasználóbázis, ideje rajtuk masszívan keresni, illetve a veszteséges kalandozásokat (pl. Concord) is kifizettetni ezzel a lelkes rajongótáborral. És hát a márkahűség olyan, hogy ez működik, mert érzelmi alapokon nyugszik, részleges felháborodás ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
PC-n nincs PSSR, de van FSR, ráadásul nem a konzolgyártón múlik, hogy mikor kapsz belőle új verziót. A VGA-val összehasonlítás azért releváns, mert hiába célhardver a konzol, pontosan ugyanaz az architektúra van benne, mint a PC-ben. Gyakorlatilag egy nagyon kicsit visszafogott RX 6700 van a PS5-ben, amit ha a szintén PC ekvivalens CPU-val (3700X) párosítasz és minden körülményt (felskálázás, részletesség, stb) figyelembe veszel, akkor nagyjából ugyanazt tudják. Néhol ez, néhol az jobb, de nincsenek óriási eltérések.
4 év múlva hogy állja meg a helyét a PC? Ugyanúgy, ahogy a konzol. Az akkor megjelenő játékokban pár beállítást alacsonyabbra raksz, felskálázást használsz, stb., de látva az eddigi tendenciát, nem lesz hátrányod, ha egy petákot sem költesz rá.
Nem kell démonizálni a PC-t, főleg nem a 800 eurós konzol árnyékában. Indulásnál, 0-ról, mindent újként boltból drágább. Ez tény. De vannak olyan előnyei, amik nagyon könnyen forintosíthatók: teljesen legális, még csak nem is szürkezónás olcsó játékok, ingyen multi és cloud save, a legtöbb store-ban értelmes refund policy. Ezeket 3-4 évre szétosztva már simán behozható a különbség, tényleg csak az a kérdés, hogy valaki tud-e élni a PC nehezen vagy nem forintosítható hátrányaival, mint pl. 2 havonta egy pár perces driver frissítés vagy a nagyobb fizikai méret.
Nemrég kérte egy ismerős a segítséget, minden csak és kizárólag gyári új, bolti számlás lehetett, de egy 5700X3D+aftermarket hűtő, RX 6800, alaplap, 32GB RAM, 1TB nvme, 750W táp megállt 420-nál. Csak ház nem kellett. A PS5 Pro erejével vetekszik, de a kb 100k különbséget egy éven belül behozza. A lemezes továbbadással valóban nem tudja felvenni a versenyt, ez is tény.
-
Phobion
őstag
Szerintetek megéri KV-nál eladni a FAT PS5-öt vagy inkább aprón? 🤔
-
madkiller
őstag
Teraflopsal lehet a legjobban belőni a teljesítményét az összes grafikus tulajdonság közül. Órajellel a legkevésbé az a legsemmitmmondobb tulajdonság. Ott csak azt látjuk, hogy ugyanaz a cpu mag magasabb órajelen gyorsabb, de ha eltérő a mag, akkor semmit nem mond nem tudjuk összehasonlítani. Teraflops vátozása az évek során viszont mutat egy teljesítményugrás szintet. Sőt még a tranzisztorok száma is többet elárul, mint az órajel.
-
kwzatz
őstag
válasz T.Peter #173590 üzenetére
A Sony direkt kisebb teljesítménynövekedést mondana, mint amilyen valójában lesz?
"That all adds up to the 45 percent faster rendering of games"
Százalékos előrelépést is meghatároztak, oldalak százai hozzák le, mire lehet számítani. Már a végeredményt mondják, nem kell neked találgatni a tűpontos specifikációkból. Lehet ettől egy 5-10%-os határon belüli mozgás, de ez azért elég jó irányadó. Mi nincs?[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
addikt
válasz Phobion #173589 üzenetére
most kb 150 aprón, aki fatről akar váltani és keveset akar 'bukni' rajta, az biztos kitartja ezt a 150et, aki meg eladni akarja, és nem árulgatni, az alá fog menni, KV pedig 100ba számolja be (nem hasrautés, ki van irva az oldalukon...)....
szóval nem atomfizika, 150nél még sztem apró, de ilyen 120as aprós árnál már pont mind1 sztem.
ps. vagy keresel ismerőst aki megörökli 140-150ért, mindenki happy...
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
GEIL
addikt
válasz Phobion #173589 üzenetére
100-at adnak érte, hát azt még garancia nélkül is keveslem picit.
Gusztustalanul nyerészkednek.....aztán max kitakarítják és árulják egy laza 140-150 körül úgy, hogy pl adnak mellé valamennyi "garanciát".------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
kwzatz
őstag
válasz lo_jo #173588 üzenetére
"A PS5 Pro erejével vetekszik, de a kb 100k különbséget egy éven belül behozza."
Írják itt többen, hogy "de majd mondjuk 4 év múlva mennyit kell rá költeni". Hát, valszeg cseréli majd a kártyát (eladja a régit, vesz egy erősebbet, legyen 150k különbség, és akkor már masszív lesz az előrelépés), az 5700X3D és a 32GB RAM simán elég lesz akkor is. Szóval 150k. Mennyi lesz a PS6, illetve a különbség, ha jó áron el tudja adni?
Akárhogy nézem, nem igazán látni nagy különbséget a hardver árában hosszú távra vetítve sem. (az extrák meg, amiket te is említettél egyre nagyobb időtávon csökkentik az egyéb költségeket)[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz kwzatz #173598 üzenetére
PS6....digital változat és 450-ért
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Kicsit megosztóak a vélemények a Pro kapcsán. Mérjük fel, ki hogy tervez vele! Eredmény egy hét múlva!
Tervezel-e PlayStation 5 Pro-t vásárolni?
Eddigi válaszok megtekintése
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
Az OFF topik erre található!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lightyear - befektetési app
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Opel topik
- További aktív témák...
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol 2db kontroller és játék garanciával hibátlan
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD + Charger Dock
- Playstation 5 Slim Digital bontatlan 2 év garancia
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest