Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) Mr Bond 007 válasza hyggelig (#2999) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Mi van ha háttérvilágítást kapnak?

(#3002) Wesder válasza KaitouP (#2982) üzenetére


Wesder
félisten

Nagyon teccik. Xbox szerű.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#3003) Carlos Padre válasza KaitouP (#2982) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Nem írom le mégegyszer.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#3004) hyggelig válasza l.skywalker (#3000) üzenetére


hyggelig
senior tag

Értem, de ugye sokan (köztük én is) inkább a színéhez társítják ezeket a gombokat. Lehet, az új generáció ezen változtatni akar.
(Mondjuk már én sem egy klasszikus dual shockkal játszom,és annak sem színesek ezek a gombjai. A Switchemen még a gomb felirata sem nagyon látszódok)

[ Szerkesztve ]

(#3005) hyggelig válasza Mr Bond 007 (#3001) üzenetére


hyggelig
senior tag

Úh, az nagyon menő lenne :Y

(#3006) l.skywalker válasza Carlos Padre (#3003) üzenetére


l.skywalker
félisten

Mondjuk ez a ravaszon támaszkodás jogos érv...

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#3007) Carlos Padre válasza Mr Bond 007 (#3001) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Meg valami 3000amperórás aksit hogy meglegyen az egy órás üzemidő ;]

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#3008) Mr Bond 007


Mr Bond 007
őstag

Senkinek se tűnt fel hogy usb-c a csatlakozó? Vagy csak nekem idegesítő hogy alig tudom bedugni néha a töltőbe, annyira passzos?

[ Szerkesztve ]

(#3009) erahurka


erahurka
félisten

Remek kontroller dizájn. Sok él ami tele mehet zsírral. A tapipad alá valami egyszerűbb LED kijelző mehetett volna élet, lőszer, stb kijelzéséhez.

Ergonomikusnak tűnik, de elég csúnya. Még jó hogy nem a vitrinben lesz a helye.

(#3010) Wesder válasza Mr Bond 007 (#3008) üzenetére


Wesder
félisten

De, csak elvàrjuk, így nem fontos.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#3011) l.skywalker válasza Mr Bond 007 (#3008) üzenetére


l.skywalker
félisten

Szerintem ez már standard lesz. Főleg az EU-ban.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#3012) Carlos Padre válasza l.skywalker (#3006) üzenetére


Carlos Padre
veterán

A DS4 legnagyobb dizájn hibája is ez, rengetek tk-t éltem meg miatta rémbóban például, rengeteg topik is foglalkozott vele, nem is értem hogy gondolták ezt megint. Az xbox kontrollere sokkal kulturáltabb ilyen szempontból.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#3013) hyggelig válasza Mr Bond 007 (#3008) üzenetére


hyggelig
senior tag

Magamhoz is nyúltam volna, ha 2020 nem USB-c csatlakozó lett volna benne.

(#3014) Carlos Padre válasza hyggelig (#3013) üzenetére


Carlos Padre
veterán

+1.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#3015) Wesder válasza Carlos Padre (#3012) üzenetére


Wesder
félisten

Nekem màr sikerült azt is úgy lerakni hogy benyomódott a ravasz.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#3016) Lackooo84 válasza KaitouP (#2982) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Tácsped' nagyon "kellett" megint....

The Truth is out there...

(#3017) Carlos Padre válasza l.skywalker (#2987) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Végre lehet rendes fejhallgatót is használni vele a géjmer szarok helyett ;]

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#3018) erahurka válasza Carlos Padre (#3014) üzenetére


erahurka
félisten

Ezek szerint nem csak én rühellem a hülye kattogós Type-C-t. Mindig az az érzésem mikor bedugok valamit, hogy most tettem tönkre a csatlakozót. Ilyen hülyeséget is csak azok találhatnak ki akik minden új szabvány bevezetésekor átnevezik a régieket.

(#3019) Wesder válasza Lackooo84 (#3016) üzenetére


Wesder
félisten

A PS4 jàtékok miatt kellett. Màr amelyik kihasznàlta.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#3020) alite


alite
aktív tag

Full black vagy full white-ban azert nekem rendesen bejovos lenne.

(#3021) b. válasza nincsnév007 (#2995) üzenetére


b.
félisten

nekem az Astrobot/ PS VR dizájn üt vissza.

De a Nacon / Astro C40 formavilága.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#3022) Carlos Padre


Carlos Padre
veterán

Most azon gondolkodom, hogy ha a kontrollerel ennyire bealtatták a népet akkor jöhetnek még itt komoly meglepetések a ps5el kapcsolatban.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#3023) Carlos Padre


Carlos Padre
veterán

Feature: Why PS5 Has Got Us So Hyped

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#3024) 3L1T3


3L1T3
addikt

Megpróbáltam gyorsan lefordítani, ha magyartalan pár dolog sry. A végére már meguntam! :D

Hideaki Nishino
- alelnök, platform tervezése és irányítása

"Izgalmas mérföldkövet értünk el a PlayStation 5-el, elkezdjük szállítani az új kontrollert a végső dizájnnal azoknak a fejlesztőknek akik implementálják az új tulajdonságait a játékaikba. De először azt akartuk, hogy a PlayStation közösség minden tagja láthassa a DualSense™ vezeték nélküli kontrollert, és tudja meg, az elképzelésünket , hogy az új kontroller miként fog hatni több érzékedre miközben virtuális világokat fedezel fel a PS5 játékaival. A DualSense jellemzője a PS5 Tempest 3D AudioTech-el együtt egy új érzést fog kölcsönözni a játékosoknak.

Amikor megjelent 2013-ban a PS4 a DualShock 4 vezeték nélküli kontroller rengeteg pozitív visszajelzést kapott a játékosoktól és a fejlesztőktől, hogy ez az eddigi legjobb PlayStation controller és jövőbemutató újítás a Share gomb. Ez vezetett minket a következő kérdéshez, hogy tudnánk túlszárnyalni ezt a sikert?

Átgondolt mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy megtartjuk azt amit a játékosok szerettek a DualShock 4-ben , de közben új funkciókkal látjuk azt el és finomítjuk a dizájnt. A fejlesztőkkel való megbeszéléseink alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a játékban tapasztalható érintés érzése, akárcsak az audio, sok játékban nem kapott nagy hangsúlyt. Nagyszerű lehetőségünk volt a PS5 fejlesztésével, hogy a játékfejlesztőknek felkínáltuk a lehetőséget arra, hogy tudják maximalizálni a kontroller segítségével a játékosok elmerülését a játékokban. Ezért adtunk hozzá haptic visszajelzést, ami újfajta érzést ad játékközben , például a sárban áthaladó autó lassú finomságát. Beépítettük az adaptív triggereket a DualSense L2 és R2 gombjaiba is, így valóban érezheted tevékenységed súlyát , például amikor íjat húzol egy nyíl felvételéhez.

Ez izgalmas kihívást jelentett számunkra egy új kontroller tervezésénél, amely magában hordozza a jelenlegi generációt, és figyelembe veszi az általunk hozzáadott új funkciókat. Például adaptív triggerekkel meg kellett fontolnunk, hogy az alkatrészek hogyan illeszkednének a hardverbe anélkül, hogy nagy terhet jelentetnének. Tervező csapatunk szorosan együttműködött a hardvermérnökökkel a triggerek és a szelepmozgatók elhelyezésében. A tervezők ezt követően képesek voltak meghúzni a vezérlő külső megjelenésének és érzetének vonalait, azzal a kihívással, hogy a vezérlő kisebbnek érződik mint ahogy valójában kinéz. Végül megváltoztattuk a ravaszok szögét, és finoman frissítettük a markolatot is. Fontos volt, hogy megtartsuk a DualSense újratölthető akkumulátorának hosszú élettartamát úgy, hogy a kontroller súlyát a lehető legkisebbre csökkentsük miközben azt új funkciókkal bővítettük.

Gombok esetében észrevehető, hogy már nem létezik a "Share" gomb, ahogy a DualShock 4 esetében volt. Ne aggódj, nem tűnik el. Valójában létrehoztunk egy új "Create" funkciót. A "Create" funkción belül új lehetőséget biztosítunk a játékosoknak, hogy epikus játékmenetet rögzítsenek és osszák meg a világgal, vagy csak élvezzék egymás között. Bővebb információt fogunk ezzel kapcsolatosan megosztani, ahogy közeledünk a megjelenéshez.
A DualSense beépített mikrofonnal rendelkezik, ami lehetőséget biztosít a beszélgetésre barátok között headset nélkül. Persze ha hosszabb ideig szeretnétek beszélgetni akkor jó ha kéznél van egy headset.

Most beszéljünk a színekről. Tradicionálisan egyszínűek az alap kontrollerek. Mint láthatjátok, ezúttal más irányba mentünk, és egy kéttónusú kialakításról döntöttünk. Ezen kívül megváltoztattuk a világító sáv helyzetét, amely extra pop-ot fog adni neki. A DualShock 4-en a vezérlő tetején "ült", most az érintőpad mindkét oldalán van , így kissé nagyobb megjelenést és érzetet biztosít.

Mindent összevetve, az elmúlt néhány évben több koncepción és több száz maketton mentünk keresztül, mielőtt véglegesítettük a formát. A DualSense-t játékosok széle köre tesztelte, különféle kézméretekkel annak érdekében, hogy jobb ergonómiával elérjük a kívánt komfortérzést. A DualSens-el célunk, hogy a játékosok úgy érezzék, mintha a kontroller a játékok világába szállítanák őket, mihelyt kinyitják a dobozt. Azt akarjuk, hogy a játékosok úgy érezzék, mintha a kontroller egy eszköz lenne arra, hogy még intenzívebb legyen a játék élmény, és elfelejtsék, hogy a kezükben fognak valamit.

Örülünk, hogy megoszthatjuk a DualSense vezérlő végső megjelenését a rajongóinkkal, és alig várjuk, hogy mindenki megfoghassa. Szeretnénk megosztani JIE Ryan elnök-vezérigazgató üzenetét a közösséggel.

"DualSense marks a radical departure from our previous controller offerings and captures just how strongly we feel about making a generational leap with PS5. The new controller, along with the many innovative features in PS5, will be transformative for games – continuing our mission at PlayStation to push the boundaries of play, now and in the future. To the PlayStation community, I truly want to thank you for sharing this exciting journey with us as we head toward PS5’s launch in Holiday 2020. We look forward to sharing more information about PS5, including the console design, in the coming months.”

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI ֎ Intel® Core™ i9-14900K ֎ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 ֎ Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Black ֎ ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X ֎ SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe ֎ Lian Li O11 Dynamic EVO XL

(#3025) FollowTheORI válasza Wesder (#3002) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Jaja... nekem is az tűnt fel, hogy nagyon másolja az xbox controller ívjeit fogásra. :K

Ami végülis nem baj, mert sokan tartják azt a jobb kontrollernek. :D

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#3026) FollowTheORI válasza Mr Bond 007 (#3008) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Szerintem csak neked, nekem eddig semmi bajom nem volt az USB C csatlakozókkal... eddig ez a legjobb amit csináltak... egyedül az apple ligthning a jobb... kár hogy az apple nem nyitotta meg szabványra... :)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#3027) Carlos Padre válasza 3L1T3 (#3024) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Kösz, finomított Google translate?

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#3028) 3L1T3 válasza Carlos Padre (#3027) üzenetére


3L1T3
addikt

Néhol, néhol pedig próbáltam magyarosan elmondani, de vannak kifejezések amik lehetetlenek. Nem vagyok fordító, én értem! :D A többit meg segíteni akartam azoknak akik nem akarnak ezzel szenvedni.

ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI ֎ Intel® Core™ i9-14900K ֎ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 ֎ Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Black ֎ ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X ֎ SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe ֎ Lian Li O11 Dynamic EVO XL

(#3029) FollowTheORI válasza Carlos Padre (#3023) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Engem is ez az új audio érdekel amúgy a legjobban az SSD mellett... főleg hogy ezer éve szinte csak fejhallgatóval játszok mindenen és ráférne egy ugrás ezen a téren is a játékiparra. :)

Emlékszem anno az EAX mekkora előrelépés volt, remélem most ez legalább akkora lesz.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#3030) Carlos Padre


Carlos Padre
veterán

Érdekesség.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#3031) nincsnév007 válasza 3L1T3 (#3024) üzenetére


nincsnév007
őstag

:C :R :R
tetszik a beépített mikrofon.

[ Szerkesztve ]

(#3032) _drk


_drk
őstag

A beépített mikrofon miért akkora hype?
Eddig nagyjából az arcodhoz közel volt a mikrofon bármit is használtál. Arra a távolságra volt beállítva az érzékelő.
Most az öledben lesz, szobából minden hang meglesz, ráadásul még a joy-t is nyomkodod közben aminek szintén minden gombnyomása hallatszani fog a másiknál.
Tehát minden hang befog szűrődni!

[ Szerkesztve ]

(#3033) hombre[EU] válasza _drk (#3032) üzenetére


hombre[EU]
veterán

A mikrofon az Assistant (Siri) miatt kellett, a lényeg nem a partychat csak mūködni fog ott is

Ez kellett a népnek, képek :D

Life, Uh, Finds A Way

(#3034) Szabi® válasza FollowTheORI (#3025) üzenetére


Szabi®
addikt

Nálam eddig a Switch Pro controllere volt a legjobb.

(#3035) hombre[EU]


hombre[EU]
veterán

Pókos nem rossz :)

Life, Uh, Finds A Way

(#3036) frankdelgado válasza hombre[EU] (#3035) üzenetére


frankdelgado
őstag

A konti jó! remélem kidobnak egy asszimetrikust is, bár lehet, h ha tényleg mdosítottak az arányokon, akkor arra nem is lesz szükség. Nem látom sehol, de azért remélem jack dugasz lesz rajta....

+1 a ps 5 javára.... :)

(#3037) -secret- válasza frankdelgado (#3036) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Az ott az alján a jack.

(#3038) b. válasza 3L1T3 (#3024) üzenetére


b.
félisten

Köszi a munkát ! :R

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#3039) l.skywalker válasza Carlos Padre (#3030) üzenetére


l.skywalker
félisten

+1

Mondjuk nálam második helyen a BC van, de ez az SSD nagyon érdekel milyen lesz élőben.

Valahogy a Ray-tracing és az egyéb fejlettebb grafikai megjelenések engem nem hoznak lázba, mondjuk tény, hogy még manapság is régebbi játékokkal játszok, van mit behoznom :D

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#3040) erahurka válasza l.skywalker (#3039) üzenetére


erahurka
félisten

A konstans képfrissítés szerintem is fontosabb mint a grafika. 60-at azért jó lenne mindenhol fixen tartani.

(#3041) stilo18 válasza -secret- (#3037) üzenetére


stilo18
addikt

Hol látod?

#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50

(#3042) frankdelgado válasza -secret- (#3037) üzenetére


frankdelgado
őstag

hálelúja, cloud ii-t nem akarom lecserélni....bár nem tudom, hogy a hiper-szuper hanzásvilág az így is fog-e érvényesülni...

(#3043) sasa134 válasza KaitouP (#2982) üzenetére


sasa134
addikt

woww, ez állati klassz lett, nekem nagyon bejön, hogy hízott picit, és a karok íveltebbek. Szerintem sokkal kényelmesebb lesz sok embernek mint a ds4

Avanti Roma

(#3044) -secret- válasza frankdelgado (#3042) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Én se örültem volna ha jack kuka.

(#3045) l.skywalker válasza -secret- (#3037) üzenetére


l.skywalker
félisten

Nekem a hivatalos blog oldal még mindig köhög, így nem tudom az eredeti képeket behozni, de te hol látod rajta a Jack-et? Én az elején az USB-C-t a tetejének az alján pedig a mikrofon "lukat" látom csak, de jack dugót nem... :F

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#3046) Neoteric válasza alite (#3020) üzenetére


Neoteric
addikt

Detto. Feketeben nekem bejon. Tiszta feher is tetszik, de az kevesbe lesz praktikus, minden apro retek meglatszik rajta.

PSN: ne0teric_sAN

(#3047) -secret- válasza l.skywalker (#3045) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Basszus én a mikrofon lukat néztem 3,5-ös jack-nek. Hmm... :W

Hát nagyon remélem nem szedik le róla. :U

(#3048) Mike válasza hombre[EU] (#3035) üzenetére


Mike
veterán

kicsit boxos beütése van, nekem egyáltalán nem tetszik, de majd meglátjuk hogy fogásra milyen

(#3049) stilo18 válasza -secret- (#3047) üzenetére


stilo18
addikt

Azért kérdeztem, mert az sajnos nem az :(

#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50

(#3050) AxBattler válasza KaitouP (#2982) üzenetére


AxBattler
félisten

Faja. Alsó, gyűrűsujjas ravasz lesz rajta alapból?
És a régi DS4-eket lehet majd használni PS5-tel?

(#3035) hombre[EU]
A jobb alsó ezüstzszürke elég menő... no meg persze a Firefly-os! ;)

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.