Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
És nemsokára még egy preorder megy innen.
-
VTom
veterán
Black Flag Resynced
PlayStation 5 and PlayStation 5 Pro versions
The PlayStation 5 versions of Assassin’s Creed Black Flag Resynced will benefit from the PS5’s features to enhance players’ experience. Features include:Haptic feedback and adaptive triggers with the DualSense controller
Fast loading times with SSD
Tempest 3D Audio technology
Three graphics modes
60 FPS Performance mode
30 FPS Fidelity mode
40 FPS Balanced mode (requires 120hz display)
Raytraced Global Illumination (RTGI) across all graphics modes, with Fidelity mode adding raytraced reflections
Additionally, the PS5 Pro version of the game is specifically enhanced with higher graphical fidelity and additional rendering features for an even more dazzling visual experience. Lastly, the game ships with Enhanced PSSR right out of the box, allowing you to further improve visual quality while maintaining high performance on the console.Ez alapján Shadows minőségű grafikát és teljesítményt várok.
-
VTom
veterán
Megjött a PSSR2 patch a Shadowshoz.
-
VTom
veterán
válasz
pzstm
üzenetére
Az igen.
Metacriticen a 78-as kritikai értékelés mellé bejött a user score, ami 8.1.
Úgy tűnik, lassan lecsengenek a kezdeti csalódások, és megtalálja a tényleges célközönségét a játék.Én a magam részéről nagyon jól szórakozom vele. Érdekes, hogy nem a sztori folytatását várom, hanem maga a játék játszása okozza az örömet, alig várom, hogy leülhessek elé, nagyon rég volt már ilyen. Hihetetlen mennyiségű tartalommal töltötték meg, és dícséretes, hogy a megjelenés után pár nappal már kijött egy komolyabb patch, amivel sok játékosok által kért dolgon javítottak a fejlesztők. Remélem megmarad ez a tendencia.
-
VTom
veterán
válasz
pzstm
üzenetére
Érdekes a motor, mert PC-n van amikor a pofám leszakad, hogy menynire szép, van amikor meg pl. a távoli házakon nem jelennek meg a téglák, csak egy fehér paca, amjd amikor odaérek mellé, hirtelen betölti. Remélem a vram használatot patch-elik, mert szerintem amiatt vana sok pop-in is.
-
VTom
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
A CPU limit sajnos már most is előjön a Crimson Desert performance mode-jában.
-
VTom
veterán
válasz
Peat76
üzenetére
Aki nem MMORPG szerű pepecselős játékmenetet vár, az sajnos csalódni fog. Ez a játék az open world szerelmeseinek, készült, és mint ilyen, rétegjáték.
Nekem egyelőre nagyon tetszik, de időt kell adni neki, hogy megtanuljam, rögződjön az irányítás, stb. Egyszerűen annyi dolog van benne, tippre legalább 10-20 óra kell ahhoz, hogy az ember megtanulja ezeket kezelni.
-
VTom
veterán
-
VTom
veterán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nemsokára jön elvileg a next-gen upgrade hozzá.
-
VTom
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Nekem ugyan nem probléma.
Írtak itt okosságokat többennis, amitől élesebb lett, vagy fluidabb, esetleg próbáld ki őket.
A játék szempontjából azt javaslom, hogy szenvedd végig a tutorial részt, és kezdd el a chapter 2-t. Addigra lesz elképzelésed, hogy miket lehet csinálni, és nekivághatsz a világnak.Ha szereted az MMORPG-ket, akor szerintem ezzel is elleszel.
-
VTom
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy kezdettől fogva ekézted a játékot, csúnya, nem fogott meg, stb., majd a megjelenés napján beugrott a kosárba a Deluxe edition(!), és most panaszkodsz, hogy nem tetszik a játék..
No offense, csak tényleg nem tudom összerakni a képet.
A konzolos verzió sohasem lesz olyan, mint a PC, én is hezitáltam az utolsó pillanatig, hogy PS5 Pro-ra vegyem meg, vagy PC-re, a DF videoit vártam. Meg is jöttek, el is dőlt nagyon gyorsan, hogy PC lesz, pedig PS-en jobban szeretek játszani.
Nem szabad pénzt adni érte, ha nem tetszik.
-
VTom
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Segíts nekem eldönteni légyszi, mert a Yotei-el nem játszottam. Tegyél ide egy képet abból is egy goblinról!
Relatív a szépség, teljesen szubjektív dolog, felesleges rajta vitatkozni.
A CD nagyon sok helyen kifejezetten szép, de persze gyengeségei vannak. A Yotei-el nem játszottam, de a Tsushima ugynez volt, volt ahol az állam kerestem, mert gyönyörű volt, volt ahol meg vártam, hogy mikor töltődik be a textúra, aztán rájöttem, hogy ez már az, csak ilyen.
-
VTom
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Hát azért.... ha csak open world-ökről beszélünk, akkor AC Valhalla, AC Shadows, Horizon Forbidden west, Death Stranding 1-2 mind odavernek neki.
Szép a RDR 2, de 8 éves játék. -
VTom
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
Én nagyon szépnek látom, de a Shadows sokkal-sokkal szebb még úgy is, hogy a PS5 Pro Balanced módját hasonlítom a CD fullos PC módjához. Az Anvil-t nagyon eltalálta a Ubisoft, valamiért nagoyn fekszik a PS5-nek, már a Valhalla is durván nézett ki az alapgépen is, ha jól emlékszem a növényzet a PC-s ultra beállítás fölé volt belőve.
A button mapping abszolút jogos pont.
-
VTom
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Ezek bevezető küldetések, az eleje egy tutorial. Olyan dolgok jönnek küldetésben, amikkel ki tudod próbálni a képességeket.
Pl. mászás, vagy a tárgyak használata a fenti esetben. Nekem 2 és fél óra volt a tutorial rész, utána megnyílik a világ, és azt cssnálsz, amit akarsz. Megkeresheted egyből a sárkányt is
-
VTom
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Normál esetben ezzel én is így vagyok, viszont vannak olyan esetek is, ahol nincs meg a Vow faktor az adott játéknál. Olyankor jól jöhetnek az értékelések, tesztek. A legutóbbi ilyen példa a Mindseye volt

-
VTom
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Zseniális ez a naptár, köszi!
Nem is tudtam, hogy létezik ilyen. -
VTom
veterán
válasz
pzstm
üzenetére
Én csak a legrosszabb értékeléseket olvastam el a metacritic-en, és az van nekem is, amit sejtettem.
Vannak dolgok, amik mellett nem tudtak elmenni a tesztelők, és ez elrontotta számukra az élményt. Én úgy gondolom, hogy együtt tudok élni ezekkel, aztán majd meglátjuk.Várom már nagyon ezt a kalandot, mert az én OW játékstílusomhoz úgy látom, hogy tökéletesen passzol (Kikapcsolom a minimap-et, iránytűt, zsebből veszem elő a térképet, nem szoktam gyorsutazni, kalandozok, gyönyörködök a tájban, imádom a felfedezés részét)
-
VTom
veterán
válasz
sting2
üzenetére
Hát, a fórumok erre valók, az internet meg nem felejt

Amúgy a részemről ez csak csípkelődés, a kedvemet nem veszi el pár negatív vélemény, megértem azt is, akit nem győzött meg az eddig elérhető anyag. Neki kmajd beszámolunk mi, early adopterek

Én rátekeredtem, mert az első video bemutatásakor el sem hittem, hogy ez valaha meg fog jelenni, most meg itt van, és aki eddgi nyilatkozott róla, mind kiemelte a világát, nekem meg az a gyengém. Ha nem is lesz benne Witcher 3 szintű küldetésrendszer meg sztori, de a világa beszippant és tele lesz felfedeznivalóval, nekem már megérte.
-
VTom
veterán
Beteszem ide is, mert itt is téma:

Tehát pl. nem mehetsz be a királyi udvarba csata után tökig véresen. Meg ilyenek.
-
-
VTom
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Miért promóznák egy hírhedten szarul megírt játékkal?
Aki nem látja a különbséget, az menjen szemészhez. A DF külön rá is nagyít a gyengébbek kedvéért, hogy látható legyen, hol hibázott az előző algoritmus, és mennyiben javult ahhoz képest az új. Főleg a növényzet árnyékolásnál volt egy csomó hiba, de sokkal élesebb is lett a felskálázás utáni kép, erről is volt összehasonlítás.
Ezek után az ilyen hsz-ek eléggé kontraproduktívak tudnak lenni.
-
-
VTom
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Egyáltalán nem, mert a másik oldalon meg folyamatosan sírtok, hogy mkkor jönnek már a nextgen játéok
Mosr egy átmeneti időszakot élünk, még kiforróban vannak ezek a technológiák. A natív felbontású RT nem járható út az erőforrásigénye miatt, ezért fejlesztik gőzerővel az AI alapú felskálázásokat.
APS5 Pro mutatja meg a legjobban, hogy ez az irány, és hogy mennyit lehet nyerni vele.
-
VTom
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Pedig de, szebbek, és jobbak. A RT GI pl. ég és föld a korábbi GI-hoz képest.
Kiváló példa erre a Crimson desert, nézd meg a legtávolabbi fákat, ugyanúgy árnyékot vetnek, mint a közeliek. Ilyen nem volt pár éve, 20 méteres látótávolságig tartott a shadow map, oszt jónapot.Ez a jövő, meg a path tracing. A fotorealisztikus játékokhoz ezek a technológiák elengedhetetlenek.
-
VTom
veterán
Resident Evil Requiem PS5 Pro: New Patch Removes RT In Raccoon City
A denoiser glitch-ek miatt lekapcsolták az RT-t a RE9-ben, sok helyen.
-
VTom
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
DF John a PS5 Pro review-ban azt mondta, hogy ő még ilyen fasza OW játékkal életében nem játszott, pedig nem is különösebben hatotta meg eddig, és a hype vonatra se ült fel.
Úgyhogy nyugodtan veheted
A középszerű sztorit úgy értem, hogy ha a világ felfedezése egy teljesen új élményt ad mellé, akkor részemről rendben. Persze nem bánnám én sem a Witcher 3 szintű sztorit, de olyat szerintem nem fogunk látni talán már soha sem.
-
VTom
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
Nem láttam még más játékot, amiből 50 perces gameplayt adtak ki a megjelenés előtt egy évvel, és azóta is sorra jöttek a videok, hogy mennyi mindent lehet bene csinálni, milyen interakciókra lesz lehetőség, milyen lesz a harcrendszer, stb.
A fő sztoriról is esett már szó sokszor, ami 50-80 óra lesz (nyilván nem spoilerezik el még)
A rombolható környezet, és az eszméletlenül sokrétű világ is be lett mutatva sokszor (kardozós,fantasy, varázslós, szörnyes, puzzle-ös,sárkányos, steampunk(?), stb...)Ha ez parasztvakítás, akkor nyilván lehet tovább nézelődni..
Nekem a nyílt világ kidolgozotttsága, az animációk és harcok minősége, és a rombolható környezet megvett azonnal. Ha ez mellé rittyentettek akár csak egy középszerű sztorit, már dalolva pakolok is bele 200 órát.
Én úgy gondolom, hogy sokáig mintaként lesz emlegetve ez a játék az ow kategóriában.
Ha esetleg nem fogott meg a lore, azt meg tudom érteni, én a Valhallával voltam így, de végül abba is belemet 220h.
-
VTom
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
Ez így van sajnos, család mellett már nem tudsz annyira kikapcsolni, és belemerülni, akármenynire is jó a játék.
Ráadásul öregszik az ember, én pl. észreveszem, hogy a szemem is hamarabb elfárad már, mint régen. Régen nem volt gond, ha este tíztől hajlani háromig ment a Division vagy a Witcher 3, most már 2-3 óra után elfáradok, és megyek aludni. Igaz, akkor nem volt HDR sem, hogy megadja a kegyelemdöfést a szemeknek
Játékok terén egyébként az a taktikám, hogy mindig oylan stílusú játékkal játszom, ami leköt. Tavaly ilyenkor a rövid játékokra voltam ráállva, Callisto Protocol + DLC, Hellblade I-II, akkor ezeket élveztem nagyon.
Most éppen az open world énemet élem, az AC Shadows-ba ment bele 40 óra az elmúlt egy hónapban, annak ellenére, hogy a megjelenéskor 30 óra után ott hagytam, mert nem igazán kötött le (mondjuk akkor jött a Death Stranding II is, amit nagoyn vártam már).Az igazat megvallva a Crismon Desert-et is azért várom, mert talán visszaadja azt az élményt, amit anno a Witcher 3 adott
Meglátjuk. -
VTom
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
Ha elérem ezt a szintet, akkor elengedem a játékot egy időre. Helyette elkezdek egy sorozatot, vagy filmeket nézek, vagy elolvasok egy jó könyvet.
Néha ráun az ember, ez teljesen normális, ilyenkor más elfoglaltságot kell keresni, aztán amikor megint érzi a chi-t, akkor lehet megint játszani.Amúgy én simán félbe szoktam hagyni a játékokat, pl. a Claire Obscur-t is otthagytam 10 óra után, mert nem bírtam megbarátkozni a harcrendszerével, és inkább megnéztem a youtube-on az átvezető videóit, de ugyanígy járt a Hell is us is, mert az utolsó boss fight-ot már nem bírta a gyomrom, pedgi addig imádtam a játékot (mondjuk a harcrendszert nem)
Felesleges pazarolni az időt oylan játékokra, amik már nem szórakoztatnak.
-
VTom
veterán
válasz
pzstm
üzenetére
Én is a PS felé hajlok, mert azon egyszerűbben megoldható a játék, és gyakrabban tudnék vele játszani.
De úgy vagyok vele, hogy ráérek 18.-án, a tesztek elolvasása után is megvenni. Azok a skinek, amiket az előrendelésért adnak, nem igazán hoznak lázba, előtölteni meg akkor is elő tudom majd. -
VTom
veterán
válasz
pzstm
üzenetére
Ja, hát az nem is kérdés, hogy megvesszük, csak az, hogy mikor, meg mire

Évek óta várom, szóval nekem a megvétel nem kérdés, csak most a Shadows-t tolom felváltva PS-en és PC-n, és PC-n is nagyon szeretem 32:9-ben játszani, nálam ezért kérdéses. A legjobb az lenne, ha ennél is átszinkronizálná a mentést, mint a Ubisof Connect, és lehetne felváltva tolni, akkor megvenném mindkét platformra.
200 órára saccolom amit majd beleteszek, és az szeirntem csak egy végigjátszás. Nem szoktam még gyorsutazni sem ezekben a játékokban, csak lovagolok, nézelődök, felfedezek.
-
VTom
veterán
válasz
pzstm
üzenetére
Délelőtt néztem a Digital Foundry tegnapi podcastjét, ott kitértek arra, hogy az emberek már mindenféle elméleteket gyártanak, hogy miért nincs konzol footage.
A Pearl Abyss azt nyilatkozta erre, hogy akármit mondanának most, azt úgysem hinnék el az emberek, úgyhogy ehelyett hamarosan el fogják küldeni a konzol verziókat a DF-nek, hogy legyen idejük kiadni az elemzést még a launch előtt.
A DF egyébként úgy gondolja, hogy a PC verzió alapján nem lesz probléma a konzolokon, a PC-s anyag ugyanis egy 7900XTX-en natív 4K-ban, ultra ray tracinggel, minden beállítás a maxon, és 70-80fps-sel futott. A konzolokon pedig elég az 1080/1440p upscale is, és nem látnak olyan dolgokat, amik miatt problémásak lehetnek a konzol portok, illetve szintén a PC verzióból látják, hogy nagyon jól skálázódik AMD rendszereken a játék.
Nekekm is viszket az ujjam, igazából csak azon vacillálok, hogy PS5 Pro legyen, vagy PC.
-
VTom
veterán
válasz
Xaels
üzenetére
Natív 4K + RT ultra biztosan nem lesz, ilyen látótávolsággal, de lepjenek meg

Az 1440p PSSR 2, és high RT balance mode tűnik nagoyn jónak a Pro-n, én abban reménykedtem, hogy ilyen mód lesz benne. Ez a Sahdows-ban is baromi jó, bár az Anvil motor nagyon fekszik a PS5-nek valamiért.
-
VTom
veterán
válasz
darkstreet89
üzenetére
Action-adventure lesz, nem RPG.
A párbeszédről nem tudok nyilatkozni, mert a spoiler miatt én sem nézek gameplayeket, de 200+ órát simán bele lehet majd pakolni. -
VTom
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Ezt nem tudom hol láttad, de 330-K volt mindenhol a Pro, amíg nem kezdték el 350-ért és még annál is drágábban árulni a boltok 1-2 hónapig. Minden nap néztem akkoriban az árakat, amíg nem vettem meg.
A lemezmeghajtók meg már a megjelenés előtt 50 ezrekért mentek, mert felvásárolták a nepperek, akkoriban mindenki erről írt cikket.
-
VTom
veterán
válasz
pzstm
üzenetére
Már tűkön ülök

Annyit sikerült megtudnom egy review-ból, hogy PC-n próbálhatták ki, ahol 3440x1440-ben, natívban, mindenféle felskálázás nélkül, minden beállítás maxra húzva, RT ON, egy 9800X3D + 9070XT kombón 70-80fps-sel futott.
Eszerint elég jól fog futni, remélem hogy a PSSR 2-vel meglesz Pro-n a 60fps RT-gel. -
VTom
veterán
válasz
NyMRooD
üzenetére
A Windows-os XBox kemény, ezt nem is hallottam még.
Mondjuk értelme lenne, mivel a Game Pass-szal PC-n és Box-on is játszhatsz, így lehet, hogy már ezt készítették elő vele.Egyébként engem egyáltalán nem zavar, ha a PS exkluzívok is megjelennek PC-re egy év után, miattam azonnal is megjelenhetnek, csak ne menjen az optimalizálás rovására.
-
VTom
veterán
-
VTom
veterán
Valaki fel tudna világosítani, hogy mikortól várhatóak a Crimson Desert 6 órás gameplay review-k ma? Nem találok róüla infót sehol. Ez is este 11 lesz, mint a normál review-k?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- 2026.09.04-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kendek
RangerFox