Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
-
GEIL
addikt
válasz
headhunter86
üzenetére
Játék és megjelenítő függő, hogy mennyire venni észre az előrelépést.
-
GEIL
addikt
válasz
adamssss
üzenetére
ejha....na ez érdekes hibajelenség.
Ki kellene próbálnod pl egy harmadik controllerrel is.Gondolom már "resetelted" a controllereket és a legfrissebb szoftver van rajtuk.
Esetleg valami bezavar a vezeték nélküli kommunikációban, kábelen is nézd meg.
(nekem még 10 méterrel távolabbról a másik szoba túlsó sarkáról csukott ajtókkal is működnek a controllerek.)
-
GEIL
addikt
Sziasztok !
Előtte való évekhez képest elég lightosan alakult az idei év:
-
GEIL
addikt
Pontosan....kollegám vígan elvan az 1.0 liter 3 henger új TSI Octáviával és nem akarom meggyőzni (és nem is tudnám), hogy picit nagyobb élvezet egy Octavia RS 2.0 liter 4 henger TSI, ami 290 ló és 400 NM az IHI turbóval, nagyobb coolerrel és irdatlan nagyokat tüsszent a Forge fmdv004 lefújószeleppel és szépen rotyog a hangolható sportkipuffal........neki annyi volt az első két megjegyzése, hogy aha ez még az öregebb Octavia és hogy aha ez is "csak 6-os kéziváltós"

S igaza is van, amikor azt mondja hogy végülis ezzel is csak 50-nel mész a városban.....

Neki jó az, ezt megértem....de az a kis 1 literes kerregős Octavia a közel 10 milliós árával kanyarban sincs a 18 éves (most kb 3 milliós) régebbi Octáviához képest......eskü nem cserélném el vele......max azt egyből eladnám és visszavenném az enyémet, a 7 millió meg jó lesz milliónként begumizva a könyöklőtartóba betéve.

-
GEIL
addikt
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Videojátékra (is) optimalizált OLED TV kell alá sok százezer Ft-ért, egy átlag TV-n mókusvakítás az "előrelépés".
S igen, sajnos a fórumozók többsége (és jómagam is) tuti hogy videókat és teszteket néz ha kijön egy új hardver.
A PS5 pro első tech bemutatója nekekm "kínos volt", mert az egymás melletti játékrészleteknél jóformán belenagyítások és magyarázat után lehetett csak látni az előrelépést....aki nem tudja mit kellene nézni és észrevenni annak olyan mindegy hogy milyen gépen játszik.Nálad betalált mert jó TV és olyan játék aminél már látod a javulást.....
-
GEIL
addikt
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Jó a Pro....de annyival többet nem ad hozzá hogy a dupla árat kifizesse érte a legtöbb gamer.
Néztem egy rakás tesztet, egymás melletti videókat és valóban van pár játék és jó cím, ahol annyi a szembetűnő, hogy a Pro sok esetben tudja a 60 fps quality módban, ahol a sima PS5 "csak" a 30 fps-t....de performance módban már az is tekeri a 60 fps-t ugyanabban a játékban.
Ezek az eltérések és pozitív előnyök kihasználásához szükséges egy jobb 4K-s, VRR, (120HZ?) HDR, stb stb TV is......mert egy átlagos 60 hz-es belépő szintű 4K TV-n 3 méterről már ember legyen a talpán és egészséges szemmel aki látna előrelépést a 2 gép között.
Aki meg nem 4k-s, de valami jobb gamer monitoron (1ms, 240hz, vrr, gsync, freesync...stb) használja a konzoljait (mint pl én és a fiam), azok főleg nem éreznének előrelépést. -
GEIL
addikt
Frissült ugye tegnap a Ghost of Yotei.....de amit streamerektől láttam este, hogy ami jött az "új játék+" menüpont pl, az nálam nem jelent meg. (viszont a fall damage opció az bekerült....de a 120 fps-es lehetőség meg ismét nem jelent meg nálam (vagy az csak PS5 pro-ra elérhető?)
nálatok mi ujság ezzel ? -
GEIL
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
Így gondolom én is, hogy amíg nem melegszik túl és nincs baja addig "ne is szereljük meg".
SSD bővités alkalmával (2 hete) kiporszivóztam amit lehetett, aztán csak az oldallapokat levéve kifújtam légfújóval. Az oldallapokat meg kívül belül áttöröltem nedves kendővel, aztán mikroszálassal még áttöröltem és full száradás után raktam csak össze.
-
GEIL
addikt
Ez is egy érthető és jól megindokolt válasz.
Csak az én hülyeségem, hogy pár "nagy címet" lemezesen megvéve már nem fogom eladni, de még csak kölcsönbe sem....maximum fiamnak majd a másik szobába a PS5 slimjére. (még karácsonyra beszerzek neki egy meghajtót hozzá, aztán tud majd Tsushimázni is) -
GEIL
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nekem pl pont az tetszik benne (fiamnak szintén), hogy a játékos dönti el hogy merre halad a történetben és hogy milyen sorrendben csinálja dolgokat....ez a fajta szabadság nekünk még "friss élmény" és pont ez miatt látok benne hosszú játékidőt és jó potenciált.
-
GEIL
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Mi ennyire "kritikus szemmel" nem néztük ezeket a játékokat, a hangulata és a zenék, a történet és a grafika ami viszi a hátán ezt a játékot....és ez a családra és érzelmekre való hatás ami betalálhat elég sok játékosnál.
Valójában hogy az árusokhoz, kovácsokhoz, kereskedőkhöz ugyanazt a karaktert használták hát jah, megesik, de annyira nem zavaró szerintem.....végülis pl GTA-ban is az npc-k egy kaptafák.....ismétlődnek, akárcsak a küldetések.....ettől még nem lesz feltétlenül rossz ez miatt a játék.
A rókák pl változatos helyekre visznek...hasadékon átbújni, sziklán fel vagy lemászni, barlangba vagy egy hegytetőre....stb stb. -
GEIL
addikt
üdv mindenkinek !
Hétvégén beszereztük digitálisan a Ghost of Yotei-t is a (lemezes) Tsushima mellé.
Én még csak "belenéztem", de ottragadtam 2 órára egyből.....fiam már beletekert vagy 10 órát, de nem bírja abbahagyni annyira tetszik neki.
Nálam még a Tsushima van folyamatban és kb 23 órám van benne 1 hét alatt, de nagyon élem.
Fiamnak beszerzek "jézuskára" egy meghajtót a PS5 slimjéhez, hogy majd a lemezes Tsushimát ő is végig tudja vinni ha végzett a Yotei-jel....bár ahogy látom még pár hetet tolni fogja mert mindent fel akar fedezni, fejleszteni...stb...úgy mint én.
-
GEIL
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Értem.
Most olvasom más oldalakon (külföldieken) is, hogy teljesen véletlen módon csinál ilyet a Yoteinél a Ps5...hogy egyszerűen lekapcsol.
S ezt írta olyan srác akinek 4 éves PS5 Fat-je van, olyan akinek 3 hónapos PS5 Slimje, de előfordult már 2 hetes PS5 pro gépnél is.......volt aki direkt nézte és hűvös volt a gép is, szóval nem létezik hogy túlmelegedés lehetett a háttérben (bár aztán ki tudja)
, elvileg azt kiírja a gép ha ilyen gondja van. -
GEIL
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
hmm...mennyit játszottál vele egyhuzamban ?
új gép vagy már régebbi ?kiírt már melegedés gondot vagy hallhatóan hangos ?
-
GEIL
addikt
Srácok még egy kérdés Yoteinél Ps5 / Ps5 slim esetén:
a Performance mód felskálázott 1440p (1080p-s alappal) és 60 fps
a Quality mód felskálázott 4K (1440p-s alappal) és 30 fps
a Raytracing mód felskálázott 1440p (1080p-s alappal) és 30 fpsAnnyi volna a kérdésem, hogy mennyire szembetűnő a Performance mód felbontásbeli visszaesése /hátránya a Quality módhoz képest ?
Elvileg 1440p-s monitoron semmi minőségbeli romlást nem kéne látni...de egy 4K monitor/TV esetén már észrevehető ?
-
GEIL
addikt
Jó reggelt mindenkinek !
pfu srácok, nem is tudom mit mondjak....a Ghost of Tsushima valami elképesztő játék.

Jó hangrendszerrel nyomtam tegnap is egy laza 2 órát (már kb 10 órám van benne eddig) és egyre jobban beszippant a hangulata. A zenék, a grafika, az összhatás....mintha egy kalandfilmet néznék illetve aktív szereplője lennék.....ahogy fejlődik és erősödik a karakter és egyre több képesség és felszerelés válik aktívvá, így egyre jobb és jobb.
Komolyan mondom egy marha voltam hogy kihagytam 4-5 évvel ezelőtt, bár így most PS5-ön látványban is szebb és a DLC-vel együtt még hosszú kaland vár rám
ezen a télen.A Yotei-be már bele sem gondolok, pedig nagyon vonz az is és fiam azt szeretné vinni....úgyhogy a héten azt megveszem digitálisan és akkor ő el tudja kezdeni...én meg majd ha végeztem a Tsushimával, csak akkor kezdek bele abba.

-
GEIL
addikt
Jah...még azt elfelejtettem írni, hogy meglepően kézreáll nekem is a
Ghost of Tsushimában a controller....sőt...a tegnapi 3 órás etapban nem tapasztaltam még pici émelygést sem, ami nagyon meglepett miután abbahagytam, mert a The last of us-tól már 20 perc után hányingerem volt.
-
GEIL
addikt
Jó reggelt mindenkinek !
Olyanoktól kérdezek, akiknek van pl lemzes "Ghost of Tsushima directors cut verzió".
Szóval tegnap beszereztem és feltelepítettem, viszont se telepités közben, se utána még a játékban sem látom a feliratot hogy "Directors cut"......PS shopban rákeresve a Directors Cut-nál van egy PS+ jelzés hogy included....de nincs PS+-om.
A PS5-ös verziót rátoltam, így már megy a 60 fps és a controllernél is jönnek az effektek és a japán szájmozgás is megy stb.....de az "iki sziget" vagy bármi más jelzés sincs sehol hogy ez "Directors cut" ?Alapsztorit elkezdtem és egyből beletettem 3 órát egy seggel, mert alig bírtam abbahagyni annyira beszippantott.
-
GEIL
addikt
Ha már garancia nincsen rá, akkor azért egy kipróbálást mindenképpen megejtenék vele és esetleg valami lemezes játékkal is jó volna látni a működését....ha hangos vagy nagyon melegszik és ezt ki is írja a gép, akkor legrosszabb esetben vétel után kapjon egy teljes takarítást és esetleg folyékony fémhűtés újrakenése...stb......jobb helyeken 1-3 óra átfutással aznap megcsinálják (akár helyben megvárással is) 15-25 ezer Ft körüli összegekért és akkor lehet nyugodtan csapatni neki megint évekig.
-
GEIL
addikt
válasz
Big_Boss
üzenetére
PC-n van ugye Tshusima és elég sokan úgy tolják.
Csak azért kérdezem mert én inkább bill-egér játékos vagyok és pl Fortnite-ot is úgy játszom konzolokon is.....kívülről látszik a karakter akárcsak itt......nekem a pontos célzás és nézelődés miatt állna úgy jobban kézre,
de controllerrel nézelődve és célozva sajnos szoktam "émelyegni" már rövid játékidő után is.....
-
GEIL
addikt
Köszi az infókat !
Akkor így már teljesen nyugodtan vágok majd bele a kalandba.
Yotei hangulata nagyon átjött ahogy néztem róla teszteket, videókat....de úgy hogy a Tsushimával nem játszottam, így nem fogom elkezdeni az újabb "részt".....meg amikor láttam, hogy van valami visszatekintős rész a Yoteiben és említik a Tsushima szereplőit egy háznál...stb, na akkor kikötöttem magamnak hogy "kezdjük inkább teljesen az elején".

még egy kérdés:
A Tsushimát olvastam hogy lehet játszani PS5-ön is billenytűzettel és egérrel, de ez igaz a Yoteire is ?

-
GEIL
addikt
üdv srácok !
láma kérdés:
Tervezem végre beszerezni a Ghost of Tsushimát és annyi volna a kérdésem hogy a director"s cut verzióban az a plusz sziget az nem zavar meg (és visz félre) az alap történetben ha full amatőr és kezdő fejjel állok neki a játéknak ?
Lemezes (használt) PS4-re való directors cut-ot tudok most bitang jó áron (amit majd frissítek PS5 verzió természetesen).
Aztán majd karácsony táján még a Yotei-t is meghozza a Jézuska, úgyhogy fiammal egy darabig elleszünk megint.
-
GEIL
addikt
Sziasztok !
Rászántam magam a tárhely bővítésre a 2 éves PS5 fat-nél, szombaton délután megrendeltem és tegnap délelőtt 10:00-kor már a gépben volt az SSD.
Hűtőbordája külön volt, de 3 perc összerakni.
Eddig minden oké vele és ahogy olvastam a kommenteket elég sok (PS5) pozitív tapasztalat van már ezzel a típussal is.Persze, vehettem volna Samsung 990-et vagy MSI platinumot, de 52-55 ezres ársávban soknak érzem a kiadást az 1Tb-ért.........ez viszont 29.990-ért azért elég jó alternatíva.

-
GEIL
addikt
válasz
nova001
üzenetére
Minimum IPS 27" 1ms 1440p és 120 HZ-et tudjon.."Freesyc vagy Gsync az kb mindegy".
Ha találsz a 150-ezres ársávodban használt 4K-t de hasonló paraméterekkel akkor egyértelmű hogy az mégjobb....ha meg esetleg OLED és HDR, akkor főleg jobb, de minimum a 120HZ-et tudja (144, 165...stb már mindegy)
De pl IPS 4K-t 60HZ-est nehogy vegyél.....
-
GEIL
addikt
válasz
ldave
üzenetére
Igen, akárcsak a ruha vagy a cipő vagy egy autó is használati tárgy.....de van akinél évekkel tovább kibírja az adott tárgy és még több éves korában is szinte makulátlan és jobb állapotban van, mint egy koszra és igénytelenségre hajlamosabb embernél pár hét után egy új.
A környékünkön a controller stick drift "javitás és csere 2 hall szenzorosra" 18-20 ezer Ft controllerenként......na így már inkább vennék zsír újat 27 körül (vagy akciókban még olcsóbban)
-
GEIL
addikt
Még pár "gondolat" a controllerekről.....vagy itt vagy az Xbox-os fórumon írtam már egyszer hasonlót, hogy a controllerek élettartama azért erősen függ a használójától is.
Gondolok itt arra (és tuti ti is ismertek olyan játékost), aki annyira "beleéli magát" a játékba hogy a fotelban/kanapén dől jobbra balra vagy emelt könyökökkel marhán mutatja hogy gamer és kattanásig tépi-tolja-tekergeti a stickeket, hogy a stick tengelye a controller műanyag házának folyamatosan nekiütődik, pedig sokszor nem ezen a maximális (és számomra durva) elmozdításon múlik a "játékbeli mozdulat"....de ugyanígy a többi gomb esetében erőből recseg ropog és egyszeri nyugis, gyors és határozott lenyomás helyett a controller ház síkjába lenyomja egymás után 4-5x is, mit anno arcade játéktermi gépeken ment a vadulás......nekem is van ilyen ismerős és csak úgy vagyok vele hajlandó Mortalozni vagy Tekkenezni hogy hoz saját controllert, mert embertelen nyúzás amit lerendez a controllerekkel.....már már "én szisszenek fel" a szerencsétlen conti helyett ahogy recseg ropog a kezei között....első ravaszoknál diszkrét barna izzadtságcsík belesülve, az X,O...stb gombok szétnyomva beleizzadva picit ferdén a síkban ragadva...stickek gusztusosan lehámlott szakadt gombával és stabil 80 fokban állva......stb stb......szóval jah...lehet ember és játékfüggő is egy adott controller állapota.
-
GEIL
addikt
-
GEIL
addikt
A lövöldékhez a kezemben benne van több mint 20 év Quake3 (exc.+) és Unreal tournament.....fura módon azokban "nem émelygek", pedig elengedhetetlenek a nagy rántások és hirtelen fordulások, mozgások.......és Fortnite-nál egyből így állt kézre ahogy kipróbáltam 2019-ben.
-
GEIL
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
Szintén csatlakozom, az fps / tps típusú és pontos(abb) célzást igénylő játékokat nem vagyok képes controllerrel nyomni.
Én egyszerűen még nagyon alacsony stick sens mellett is ide ida lődörgök a célkereszttel és sajnos pár ilyen sikertelen célzás és mozgás után az ideg és az enyhe émelygés miatt képtelen vagyok folytatni a játékot. VR-nál is ezt érzem, de már ott tartok, hogy pl olyan youtube videók nézése után is émelygek, amiben pl motoros akciókamerázik vagy rendőr testkamerázik és ide oda néz, fut, megy, forog, rázkódik......
rossz lesz a gyomrom és abba kell hagynom.
Controllert csak (egyszerűbb) platformerekhez, autós és verekedős játékokhoz tudok használni minden gond nélkül akár órákon keresztül......de a lövöldözős célzás az nem megy....émelygek tőle.
Fortnite az pörög konzolokon is, de kizárólag (jól beállított) egérrel és billentyűzettel.
-
GEIL
addikt
Sziasztok !
láma kérdések:
-mennyi tárhelyet foglal feltelepítve a Ghost of Tsushima ?
-mennyi tárhelyet foglal feltelepitve a Ghost of Yotei ?
-
GEIL
addikt
válasz
nrg.960
üzenetére
"Accountot" nem lehet eladni....aki generálta és az első tulajdonos volt, az bármikor vissza tudja húzni magának, ha minden kétséget kizáróan tudja bizonyítani hogy valóban ő az eredeti tulajdonos.
pl amiket kérnek: fiók létrehozási ideje (kb dátum), helye ( ország, város, cím...ip cím !), fiók legelső email címe és (jelszava pl) és felhasználóneve...esetleg első vásárlásoknál használt bankkártya adatok......és ennyi...a "saját PS fiókodat" visszakapod.

Én visszaszerezném....
-
GEIL
addikt
PS3-ról PS5-re való grafikai fejlődés jóval kisebb, mint pl a PS1-ről a PS3-ra ugrás volt anno.
Ezt már írtam (én is) múltkor, hogy a videojátékok nagyjából elértek egy olyan látványszintre, amiről feljebblépni már nehezebb és jóformán a felbontás és az alkalmazott részecskerendszer és effektek (fény-árnyék hatások stb) miatt lehet érzékelni pár játékot "szebbnek".
S megint oda lyukadok ki, hogy a jelenlegi felhozatal nem feltétlenül az aktuális csúcs konzolok hibája....egyszerűen alig vannak olyan "új" címek, amik mérföldkövek lennének a nextgen játékok között.....helyettük rengeteg a "remaster meg patchelt", de amúgy alapjaikban még inkább jó pár éves játékok.
Persze van már olyan hogy "unreal engine 5.x"....de a fejlesztők nem tudják kiaknázni amire képes, mert a hardverek kevesek hozzá ha igazán nagyot szeretnének villantani vele.... -
GEIL
addikt
válasz
polonic
üzenetére
ilyenkor érzem az örömöt, hogy minden konzolt jól időzítve vásároltam meg.
Ps5 fat lemezmeghajtós - 189.990 (új, 2023 nyarán)
Xbox SeriesX - 145.000 (6 hónapot használt, 2024 nyarán)
Ps5 slim digital - 149.990 (új, 2024 telén)( Egyiket sem adnám el még 250 ezerért sem
) -
GEIL
addikt
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
jah...PS6 GTA6 bundle....1100 euro
-
GEIL
addikt
Előbb olvastam és már több helyen felvetették, hogy állítólag aki szivárogtatni szokott GTA6 híreket az ma reggel olyanra célzott hogy nem valószínű, hogy 2026 májusában kijön a játék......inkább a 2026 őszét látná reálisnak, de felvetődött egy 2028-as dátum is, amit később kiegészített annyival hogy az a PC verzióra vonatkozik.

Nem túl bíztató és remélem, hogy nem azért húzzák halasztják mert "PS6-ra vagy a következő Xbox-ra várnak". -
GEIL
addikt
válasz
RangerFox
üzenetére
Amikor nyáron láttunk kedvcsináló videókat a GTA6-ból, akkor 1-2 napon belül kitett a "Rockstar games" egy hivatalos közleményt / infot /bejegyzést, hogy "...az összeállításban lévő gameplay részek stb stb alap PS5 konzolon futottak ...."
Ha kapunk egy "jól optimalizált és vajsima 30 fps-t", szerintem mindenki elégedett lesz.....GTA5 megjelenésekor PS3-ra és Xbox360-ra mit kaptunk ? s mégis millióan vették és játszották...stb stb.......persze, majd később, ha lesz alá combosabb vas, majd akkor lesz magasabbra csavart grafika és / vagy magasabb fps is (PS5 pro és PC)....de szerintem így sem lesz okunk a panaszra....ezt kimerem jelenteni. -
GEIL
addikt
válasz
Gorgonka
üzenetére
Nekem is van hogy eltelik 2-3 nap hogy nem kapcsolom be valamelyik konzolt, de azért el nem adnám már őket kb semmi pénzért.
Xbox SeriesX-et már itthon nem is kapható....ahol meg elérhető, ott már 250 ezer Ft feletti összegeket látni....makulátlan, rendszeresen takarítva és klímás szobában...gyári csomagolása is hiánytalan.
A (Fat) lemezmeghajtós PS5-öt már 2 éve vettem jó akcióban és 120 körül nem fogom elkótyavetyélni....rendszeresen takaritva, klímás szobában...stb...makulátlan és minden gyári csomagolás megvan.
Egyiket sem adnám el még 250-250-ért sem.....szerencsére nem kenyérre kell a pénz és megtehetem hogy ottlegyenek ha szükségét érzem.....fiam a saját PS5 (slim)-jét hajtja és jelenleg Nba2k26-ot és Forza Horizon5-öt pörgetik.
Jövőre meg ha beköszön a GTA6 akkor jó volna ha lenne konzol....PC-re ugye jóval később érkezik, ezt érdemes neked is átgondolni.
-
GEIL
addikt
válasz
Payphone
üzenetére
Már szerintem a PS5 tulajok többsége így laza 5 év után elengedte azt, hogy mit tud a konzol és mi az amit ki is hoznak belőle.
Alig jött rá "exclusive"....inkább csak ráncfelvarrott és patchelt PS4 / PS4 pro játékok lettek kiadva magasabb felbontással, részletességgel és / vagy több fps-sel.......de ezzel sincs gond, hiszen ez egy céleszköz és én pl soha nem úgy tekintek az aktuális konzoljaimra, hogy váltsák meg a világot....a PS4-pro-nál csendesebb és hűvösebb és az ssd tulajdonságai miatt bőven megéri váltani...a controller is fejlődött....stb.(én mondjuk PS4 slimről váltottam és nem zavart vásárláskor hogy ugyanazokat a játékokat játszom mint előtte PS4-gyel.....és ugyanez igaz a Xbox SeriesX-re az Xbox OneS után.)
Ha autót cserélünk egy drágábbra, de kényelmesebbre és újabbra, akkor sem más utakat járunk.....hanem végülis ugyanarra autózunk, de csendesebben és komfortosabban.
Ne mindig azt nézzük, hogy "megéri-e" vagy hogy mikor fog megtérülni a befektetésünk vagy tartja-e az árát......ha mindig mindentől ezt várjuk, akkor nagyon sok dologról / élményről lemaradunk.
Egyszerűen be kell nyelni az árát és elfogadni hogy ez ennyi....továbblépni és élvezni az új eszközünket, mert "megtehetjük"
és attól sem tartok hogy ne lenne mivel játszani rajtuk...sok száz játék áll rendelkezésre. -
GEIL
addikt
válasz
Payphone
üzenetére
A videojátékok elértek kb egy olyan szintre, amit már nehéz űberelni és az a "kirobbanó nextgen élmény" már nehezen kivitelezhető.
Nagyon magasan van a léc és a többféle grafikus engine közül talán 2-3 van ami versenyképes és valóban hozza azt a kinézetet és felvértezhető azokkal az effektekkel amik miatt ki fog emelkedni egy adott játék a sok közül.....stb stb.
-
GEIL
addikt
válasz
markknight
üzenetére
Valahogy éreztem.
De, hogy egy pendrive-ra vagy külső ssd-re sem tudok kimenteni PS5-ös "játék állásokat", azért az elég vicces......ez elég patkánység a Sony-tól.....PS4-nél még működött a külső tárhelyes mentés.
Van pár játékom, amiknek az "aktuális állásait" így 2 év után már jó volna biztonságban tudni és nem nulláról kezdeni mindent (pl nálam MK11, MK1, Tekken7, Tekken8 esetében)....ha pl hirtelen beadja a kulcsot a PS5-öm.

Persze lehet hogy hihetetlen ha valaki úgy játszogat hogy nincs PS+ előfizuja, de egye fene beruházok én is a legkisebb 1 hónaposra "ha ezen múlik a mentésem", de ami jobban bosszant, hogy nem korlátlan ideig őrzi meg a felhő a mentést sem, hanem 6 hónap vagy 12 hónap után törlődik ha jól tudom ?

Tudom ez nem az Xbox-os fórum, de ennél azért sokkal emberközelibb és felhasználóbarátibb, hogy ott "csak a profilhoz" van kötve minden mentés és aktuális játékállás és nincs ilyen kikötés sem hogy kéne hozzá előfizetés.....ha van netkapcsolat, akkor akár napi szintű a szinkronizálás.
vicces, de PS5-ön a háttérben simán lehetne ezt szinkronizálni minden online fióknál....nem igaz hogy ne lehetne ezt összehozni....
-
GEIL
addikt
Sziasztok !
Fiam vesz magának (a legkisebb csomag) PS+ előfizetést, mert haverjával NBA2k26-ot akarják tolni.....szóval megveszi a saját konzolján és használja, ez oké.
Az ő fiókja be van jelentkezve az én konzolomra is.A kérdésem az, hogy így tudom-e majd használni a "felhőmentést" az én profilomhoz is ?
-
GEIL
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Na igen, de legalább akkor az árán látni kéne....mert figyelmetlenségből sokan le fogják venni a polcról ezt a verziót is ugyanannyiért.
Persze ettől függetlenül én is elvagyok a 2 éves lemezmeghajtós Fat gépemmel....bár talán a jézuskával lebeszélek minimum 1 (vagy 2) Tb bővítést.....Samsung 990 pro
MSI spatinum m480
Kingston Fury renegade
Apacer AS2280Q4UMég nézelődök, de azért van választék és nem mindegy hogy 50 ezer körül 1 Tb vagy 2 Tb
-
GEIL
addikt
válasz
ribizly
üzenetére
Ha úgy lesz, akkor esélyes, hogy PC-kre vesszük meg a GTA6-ot....ahol még a multi is ingyenes.

Ettől függetlenül a PS5-ök és s SeriesX is megmarad, hiszen mindennek megvan a maga helye és hogy mire használjuk őket.....legrosszabb esetben csak asszonyom kapcsolja be az éppen "szabad gépet" és online rádiót indit rajta vagy hbo, youtube, netflix stb.... -
GEIL
addikt
válasz
plejik
üzenetére
Igen, viszont ha a GTA6 a pro-n is "csak 30 fps-sel" fog futni mint az alapgépen, akkor az erőtöbblet esetleg egy picit grafikában feljebbtolt látványban lesz észrevehető, ami a GTA6 esetében majd talán picit több járókelő vagy nagyobb autós forgalomban fog megmutatkozni (mert a mostani friss címeknél PC-n a medium / high / very high / ultra szintek között tényleg szinte már "keresni kell" az eltéréseket, mert annyira minimális).

Mondjuk szivesen próbálgatnék én is egy pro-t, de hogy annyi különbözetet kifizessek érte, az mosolyogtató....inkább veszek a 2 éves Fat PS5-be 2 Tb-os Samsung 990 SSD-t és még így is bőven "olcsón megúsztam". Isten látja lelkem, hogy nem kéne a pro, abból kiindulva hogy tuti olyan hangja van mint a slim verzióknak (fiamé is süvítősebb mit az enyém) -
GEIL
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
PS2-n megvoltak az 5,6,7,....deception, deadly alliance, armageddon..... ezekek a 3D részek picit nekem esetlenek voltak.....akkoriban a Tekken 4 és 5 mellett röhejesen gyengék mai szemmel is.......de az MK vs Dc universe (8. rész?) se mozgatott meg.....
a 9. rész viszont visszahozta az MK világát oda ahová való.
-
GEIL
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Mondjuk Pc verziók megvannak az 1,2,3,4 részekből......de nagy vágyam volt, hogy meglegyenek az eredeti full grafikás arcade verzók...és most meglesznek.
az ultimate mk3 mega trilogy nem izgat....(az 5,6,7, 8 rész meg főleg nem)...de mythologies akármi meg a special forces sem érdekelt eddig.....
Nálam "nagy rajongóként" ennyi az MK-s dolog:
MK
MK2
MK3
MK4
MK9
MKXL
MK11
MK1
MK2 (jöhetne lassan
)De teljes áron tuti nem veszem meg....év végén egy 50%-os akcióban már esetleg szóba jöhet...
-
GEIL
addikt
válasz
bmakszim
üzenetére
A sorozatot "elkezdtem nézni", de amikor majdnem egy egész epizódot a "2 szakállas buzulásának szenteltek", na nekem ott lett vége...úgyhogy nem is fejeztem be.
(Amikor kajáltak a nagy asztalnál meg célozgattak erre arra még oké volt, de amikor már a szőrös fejüket meg testüket az ágyban mutatták meg közelhajoltak egymáshoz az már sok volt a finnyás lelkemnek
)
-
GEIL
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
Tippelem a PS6-ra majd a 850-1000 Euros árcimkét idehaza....és hasonlóan az új Xboxot is, ami még mindig "jó deal", mert kb 750 ezer Ft-ból meglesz az azt követő 4-5 évre a 2 konzolom és nem kell majd mókuskodni a PC építéssel......most a számomra beugrónak tekinthető videokártya az 5070ti volna, ami azért igencsak 400+ ezer Ft volna és még nincs semmi más a géphez...stb...a jelenlegi PC-ink még elketyegnek bármivel, de nem a játék a fő szempont azoknál.
-
GEIL
addikt
válasz
james001
üzenetére
MK9-et Xbox SeriexS-en toljuk (ugyanis ott működik a visszafelé kombatibilitás
), szeretem azt a részt is és még elővesszük az XL és a 11 mellett azt is.Amiket nem bírtam azok a "3D-s részek" (5,6,7): Deadly Alliance, Deception, Armageddon....stb) és a 8. részt, az MK vs Dc universe-t is kihagytam....
Amik megvannak és játszom is őket:
MK
MK2
MK3 (nem az ultimate és nem a trilogy)
MK4
MK9
MKXL
Mk11
MK1 -
GEIL
addikt
válasz
Payphone
üzenetére
Szó se róla, én kiválóan elvagyok a PS5-tel és az Xbox SeriesX-szel és úgy igazábül nekem nem hiányzik egyik "exclusive" sem...a God of war, Uncharted, Last of us játékok közül talán 30 percet játszottam összesen és egyiket sem vittem végig és nincs is rájuk igényem....de Pókember és Tomb Raider és Asassin's creed játékokkal sem játszottam, mert egyszerűen ezek a "Story alapú haladós játékok kiidegelnek"......autós, verekedős és lövöldözős játékokkal játszom szinte a legtöbbet, mert ezekben egy-egy "menet" az beláthatóan rövid idő és nemkell sehol "folytatnom", hanem mindig jön az új, ami hiába hasonló, de mégsem ugyanaz....stb.
Hülyén hangzik de nincs türelmem máshoz..... -
GEIL
addikt
Sziasztok !
Helldivers II mennyire pörög még ?
(Bosszant, hogy egyáltalán nem mozdul az ára.....14 ezret meg nem adok érte.....
egy 50%-os akcióban megvenném...de így offos)
-
GEIL
addikt
válasz
Mezcal
üzenetére
Nadia ?
Van róla pár proof a neten, hogy sajnos nem tisztán játszik.....walllhack, aimbot....stb stb....ki be kapcsolgatja.
Egymástól teljesen független hozzáértő elemzők néztek át kérdéses gameplay videót képkockánként......
Amikor meg személyesen elhívták valami promo rendezvényre, ott is próbálkozott a "trükközéssel", csak ott fijoman szóltak neki hogy oké, de ezt így nem kéne és szépen flébe súgva felállították és abbahagyatták vele a játékot.....az online statisztikáink a közelében sem volt élőben /Lan-on.....igazi kis online cheater streamer, még akkor is ha a mozgása amúgy tényleg jó....stb.Ha valóban tisztán és profin lövő lány játékos, aki nálam DanucD a legjobb.
hihetetlen gyors keze és jó reflexei vannak a kislánynak.
A "világ leggyorsabb női snipere".

-
GEIL
addikt
válasz
doktordrog
üzenetére
Müllerben is van ilyen 10 ezer és 20 ezer Ft-os....kasszánál "rátöltik" a megfelelő összeget és kapsz egy blokkot, amin rajta van a kód.
(Hétfőn vettem fiamnak éppen a Forza Horizon 5 miatt)De amúgy Media Markt és Euronics ha a klasszikus 6 ezer és 15 ezer Ft-os feltöltő kell....azok szétnyitós, lekaparós megoldások.
-
GEIL
addikt
jó reggelt !
Olyantól kérdezném, akinek volt Microsoft/Xbox fiókja és már régebben játszott és haladt a Forza Horizon 5-tel, aztán most megvette PS5-re is a játékot és megadta neki a szükséges Microsoft/Xbox fiókként ugyanazt a "régit" amit már használt.
kérdések:
Mit hoz át a régi haladási szintből ?
-level érték ?
-pénz ?
-autók ?
-pályaeredmények, összegyűjtött akármik, "lezúzott táblák" ?Fiam tegnap megvette a saját PS5-jére, de még ma folytatja a letöltést és még nem adott meg semmi fiókot neki (gondolom első indulásnál fogja bekérni ?)....
Köszi előre is a válaszokat !
-
GEIL
addikt
üdv srácok !
Pár napja nem voltam gépközelben, úgyhogy nem olvastam vissza annyira.
volt téma a GTA6 újabb "csúszása" ? .....2026 tavasza a legújabb kitűzött időpont....
-
GEIL
addikt
válasz
markknight
üzenetére
A 9 megvan PC-re is, de azóta beszereztem Xbox SeriesX-re (Xbox360-as fullos verzió)

-
GEIL
addikt
üdv mindenkinek !
PS5-ön van lehetőség esetleg "Mortal Kombat Arcade kollection"-t játszani ?
(1,2.3 rész) -
GEIL
addikt
üdv. mindenkinek !
Jön a "hosszú hétvége"....a locsolkodás meg tojásfestés és sonkaevés között ki mivel játszik majd ?
-
GEIL
addikt
válasz
Payphone
üzenetére
Igazából a 60 fps "nem gyorsabb" mint a 30 fps....legalábbis nem olyan értelemben véve "gyorsabb" mint amire hirtelen gondolnának kb hozzá nem értők.
Én is végigtoltam a 25-30 fps-es korszakot anno 3Dfx Voodoo 1 kártyával....., de amikor Voodoo3-mal a Quake3 már ment szépen 45-60 fps-sel az maga volt a megváltás, aztán amikor GeForce 7600GT-vel és többmagos procival már 120 fps-sel is ment az megint egy előrelépés volt.
Nem mondom hogy a 30 fps játszhatatlan, mert vígan elvagyok ha jól van optimalizálva az adott játék. Gyűjtögetős, mászkálós vagy Forza Horizon szintű arcade szinten levő autókázásnál nincs gondom. De ahogy célozni kell és számít a reakcióidő stb, pl Fortnite vagy CS vagy bármi ilyesmi, na oda a 60 fps a minimum, de inkább már 120/144/165/240, de van aki a mai napig pl "alacsony felbontáson" (720p) és rottyra butitott grafikán játszik 360 fps-sel CS-t.
Konzolos casual gamingre és TV -hez elég a 30 fps......havernál is láttam, ott elviszi az egészet a látvány és naaagy kép meg a HDR meg OLED...stb....de hirtelen fordulásnál meg olyanokat akadt hogy felfordult a gyomrom....játszhatatlan volna nekem.
-
GEIL
addikt
válasz
markknight
üzenetére
A kis öreg céges 1,6 benyás octaviába is 240-ig van skálázva a km óra számlapja és hátszélben lejtőn is nyögve tekeri ki a 170 körüli tempót (németeknél persze).......ez is ilyesmi átverés ? (klímával meg a 160 is nehezen megy neki)
-
GEIL
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
sziasztok !
Pont nálam is kezd betelni a Fat gép SSD-je és nem szivesen uninstallálnék se Tekken7-8-at, se Mortal Kombatokat, se Fortnite-ot......szeretem ha minden fent van amikkel játszok.
....szóval mi volna az a best buy, de megbizható és már bizonyitott SSD márka, konkrét típus amiben esetleg merjek gondolkozni ?
....inkább 2 TB-ra gondoltam, de talán az 1Tb is elég volna már....főleg hogy az valóban tisztán 1 Tb lesz már....és max GTA5 és később GTA6 lenne rajta, esetleg még egy újabb Mortal Kombat ha addig kijönne pl.

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Sony PS Vita (PCH-1004) OLED Gyűjtői állapot 64GB+4GB Fóliázott!
- Steam Deck OLED 512GB (2024) + 512GB SD kártya Újszerű, keveset használt
- PS Vita 2000 japán dobozos újszerű állapot, új aksi, 16 GB Sony, 256 GB SD kártya, hordtáska
- Nintendo Switch kontrollerek Nixy QRD Nexigo Oniverse joy con gripcon
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ejha....na ez érdekes hibajelenség.
ezen a télen.

)

)