- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lejárt a szerkesztés: van egy kedvenc streamerem, ő eléggé profi a nehezebb játékokban, nos eddig 12 órát rakott bele éppen most "szenved" a 3. bossig való eljutásban, chaten beszélgettünk a nehézségről stb...hát neki is eddig az a véleménye, hogy nehezebb mint a Returnal, ez a platinázás pedig csak mosolygott a 20 órán, ha mindent is meg akar valaki csinálni, az ő véleménye az, hogy minimum 40-50 óra, de akkor eléggé képben kell lenni, aki pedig kezdő vagy nem pro játékos, nos vagy feladja idő előtt, vagy sokkal több időt vesz igénybe...de tényleg mindegy, mindenki máshogy játszik egy adott játékkal! Én azt mondom, hogy ezek a 20 óra alatt platinázó droidok, már nem is a játék élvezete miatt csinálják ezeket 🤷
-
0.1-en áll a platina, azt nem mondanám túlzottan soknak, főleg úgy, hogy rengetegen már 2-3 hete kijátszották (tesztelők stb... tehát ők biztosan nem platinázták a legtöbb) plusz ma jelent meg a játék, hogy vitte valaki végig 20 óra alatt
De tök mindegy, én már most látom, hogy nekem az első bossig lesz kb 20 óra , nem hajt senki semmi, nem verseny ez, ráérek kiplatinázni, ha 200 óra lesz az sem zavar🤷 -
ldave
félisten
Most jobban nem tudtam utána nézni, de genAI szerint ez a 30 napos online check módosítás egyedüli a nagy digitális boltok között, a többi platformon, ha primary (vagy annak megfelelő a fiók + konzol kapcsolat), akkor lényegében nincs ilyen időszakos check.
Megosztott fióknál természetesen ez nem igaz, abban az esetben szinte mindenhol van ilyen időlimites check megoldás, Nintendónál pl 7 nap.
Szóval szintem igenis jogos a "hiszti", akármennyire is érint vagy nem érint személyesen, mert ezzel megint kicsit körülményesebb lesz az élet PS-en és szép lassan ezek a sok-sok kicsi dolog összeadódik és ki tudja a következő Sony változtatás mennyire fog érinteni.Szóval részemről rohadjon meg újra a Sony és menjen a fenébe már sokadszor.
-
F-ECT$
titán
megjelentek a 20k-s címek
Igen, ez jó észrevétel.
Valamelyik podcastban hallottam jópár hónapja, hogy az AA címek felemelkedése várható, és most ténlyeg ez történik. 200-300 milliós AAA címeket nagyon kockázatos csinálni, egy AA cím kijön kevesebből, és most már van tér hova árazni őket. A $40-60 nem olyan vonzó értük ha egy AAA játék $70 lenne, de a $80-hoz képest máris jobban néz ki. -
F-ECT$
titán
Ezt írod: F-ECT$ által gyakran hangoztatott "és később jön meg az egyre kisebb akció"
Majd ezt: A Yotei még digit akciót sem(!) kapott
Akkor csak van abban valami, amit az első mondatban állítok, nem?

Persze a 30k-s digit árhoz képest jó ár a 17k lemezen (btw ennyiért új lemez is van a fizz-ről, igaz a többi bolt tartja a 27k körüli árat). Továbbra is csak annyit mondok, hogy többet kell várni az akciókra a digit boltban, mint korábban, és ennek semmi köze nincs az elmúlt idők (kétszeri) játékár dárgulásához. Csak azért történhet ez így, mert egyre többen csak digit játékot vesznek, és azt csak a Sonytól lehet megvenni, ami így simán magasan tudja tartani az árakat, nincs miért csökkentenie.
-
F-ECT$
titán
Nem írtam, hogy ez probléma, ahogy bmakszim is jelezte: ha megveszed a lemezt, játszol vele, majd eladod sémát követed, akkor kb mindegy hogy mennyibe kerül, pár ezer forintból megúszod az egészet.
Arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy ezek a jelek arra utalhatnak, hogy egyre kevesebben vesznek játékot lemezen, és ez a folyamat elért egy olyan szintet, hogy általános drágulást okozott a használt piacon is már. PS4 Pro-val kezdtem PS-ezni, ott 3 hónap után már fél áron mentek a használt lemezek, most meg 6 hónap után is még 60% körül van az áruk.
Aki mondjuk nem akarja eladni a játékot, annak ez lehet probléma, mert többet kell fizetnie vagy többet kell várnia 1-1 játék megvételére.
szerk: és közben elkelt a 7-ik lemez is, nincs eladó Pragmata se HA-n, se FB-n

-
Nem bujom az összes játék topikját bocsesz, azt se tudtam amúgy, hogy van, sőt gyakorlatilag ez az egy topik van, ahová benézek néha, de köszi...de a lényeg még mindig az, hogy minek 1 héttel a megjelenés előtt preload, tök felesleges, de mindegy is, csak csodálkoztam ennyi!
F-ECT$#216757- jaja +1👍
-
Nem néz ki szarul 🤔
Pragmata 4 óra után: nagyon jól összerakott, "kislány" nagyon cuki és vicces, harcok baromi élvezetesek és látványosak, Ps5Pron nagyon szép és jól fut a játék( sima Ps5 verzióról nem tudok nyilatkozni) aki teheti vegye meg, mert jó játék lett, nagyjából ennyi😁
Viszont azt már most látom, hogy nem lesz egy hosszú kaland, 4 óra után már 40%-ot ír a játék, hogy ott tartok benne, tehát kb 10 óra, de ez csak egy tipp...
Jót tett neki a plusz 3 év fejlesztés... -
-
l.skywalker
titán
Pár dolog megmarad, de igen, szezon végén wipe van.
"Each new season will reset players' progress, meaning you'll lose your inventory, player level, and all contract and faction progression.You'll keep all cosmetics, achievements, and codex progression"
Marathon seasons, explained -
-
ribizly
veterán
Én ha jól emlékszem valami pár ezerért vettem már meg lemezen és el voltak ájulva tőle. Biztosan nem örültem volna, ha megjelenéskor full price ilyen rövid játékot kaptam volna, de én már nem sietek sehova és el tudom kerülni az utamba eső, bokrokból előugró spoiler-eket, szóval számomra évekkel később is megfelel minden játék töredék áron. Nekem egyedül a 30 FPS fáj, de egyébként simán rá lennék pörögve egy folytatásra én is.
-
-
Pontosan, elsőre casualon kell mindig ezeket végig vinni, utána pedig feloldódik elég sok opció, onnantól lehet igazán élvezni a játékot, már aki ki akarja maxolni minden tekintetben! A Resik mindig is erről szóltak, és így azért 30-40 órát simán bele lehet pakolni, vagy még többet is...ez meg, hogy 30K, jó nagy hülyeség, van már mindenféle kupon kód meg okosság amivel 20K környékén megúszható a dolog( most a digitális változatról beszélek) nekem a deluxe így lett 23K...lemezest pedig el lehet adni pár 1000ft bukóval, ennyi a történet 👍
-
pr0bi
senior tag
#213249 Frod
Egy időben nem arról szóltak a hírek, hogy Ethan története 3 részes lesz? Ezt a gondolatot törölték? Mint játék jó a 7,8, főleg az előbbi de nekem annyira nem hiányzik az arc nélküli karakter. Azért is kérdezem mert van olyan bolti dobozos változat ahol egybe csomagolták a három részt mintha összetartoznának. -
Raga
senior tag
-
Persze, csak azt írta, hogy nem hiszi, hogy valaki annyit játszon, nos én vagyok a kivétel akkor, ezért írtam! Amúgy pedig elég sokan vannak a barát listámon is, akik még többet játszanak mint én, és nem egy adott játék miatt, hanem gyakorlatilag minden nap 10+órákat, szóval nem én vagyok az egyedüli, sőt...de persze nem ez a normális vagy jellemző, de ilyen is van bármilyen meglepő, amúgy meg majd ha ti is nyugdíjasok lesztek, nos több szabadidőtök lesz majd nektek is, habár amikor aktívan dolgoztam, akkor is ennyit játszottam, de lehet még többet , mert az idő előrehaladtával most már vissza fogottabb lettem

-
-
_drk
addikt
Akkor született a probléma. Vagyis az ötlet már hamarabb megvolt de akkor kezdődött a felvásárlás. Na azóta 100x leírtak hogy ezek nem gigászi gyártók akik egyáltalán meg tudnák egyik pillanatról a másikra oldani a fokozott termelést. A probléma ott van, hogy lehet nem is nagyon akarják.
Közben egyébként az Openai-ról is folyamatosan jönnek a negatív hangú cikkek ami mögött az éppen nem túl sikeres amerikai kormány áll, amivel bele is csapunk a politikába ami ezerszer nehezebbé teszi a kommunikációt.. -
james001
veterán
Ja jó,köszi srácok.
Art of Rally érdekel mondjuk csak ezek közül,a többi vagy megvolt már vagy nem izgat. Mondjuk a Ridge Racer-ből fura hogy berakják a PS1 változatot,most volt nemrég az árkád verzió felrakva trófeákkal is,ebben meg tuti nem lesz mert eddig egy klaszzik namco játékban se volt... -
Imre9211
aktív tag
Szerződésektől függ. Ugye a Sony eddig mindig úgy állapodott meg a beszállítóival hogy egy adott árszegmensben tudjanak zavartalanul termelni a gyártósoron. Erről múltkor linkeltem egy videót ami ad egy átfogó képet a jelenlegi ram helyzetről és amiből felsejlik az, hogy könnyen lehet hogy csak a pc-sek szívták meg a dolgot. Mert míg az MI szerver parkokat el kell látni a Micron(Crucial)kiválásával is, addig a màsik odalt könnyen lehet lefedi majd a konzol piac.
Meglàtjuk. De SZERINTEM 28-ig már sem így, sem úgy nem fogják húzni a ps6-ot.
-
F-ECT$
titán
No igen, jelenleg a ram már elszállt (olyan 300-400%-ot drágult a ddr5 pár hét alatt).
Az ssd is közelít a 100%-os dráguláshoz.
És mindenki azt mondja, hogy a vga is drágulni fog.Ez már most nehéz helyzetbe hozza pl a steamet a saját "konzolja" bejelentésével kapcsolatban, illetve van olyan memóra gyártó, aki lazán kivonul a b2c üzletágból és csak szerverekbe fog ramot gyártani. (Az nvidia bevételének is már csak kevesebb mint 10%-a jön a pc-kbe szánt vga-kból.)
Szóval ha ez a trend marad, akkor a Sony se fog tudni olcsón komponenseket venni, azt meg nem tehetik meg, hogy $1000+ konzolt jelentsenek be, inkább ki fognak várni a helyzet normalizálódásáig.
-
_drk
addikt
Az már meg volt. Na azzal nem volt gond. Meg alapjátékban is a rengeteg felszedhető cucc miatt simán menedzselhető.
Mondjuk ez a nem kell megölni érdekes, mert egyszer észrevesznek akkor már mindegy, utolérnek. Játék elején próbáltam kerülni őket, de egy idő után inkább levadászom őket messziről.
Festék szörnyek se lennének gázok a dodge-olhatóak lennének, de egy felé lehet menni, tudom, hogy kijön a falból de semmit nem tudok csinálni. -
Farkassacred
őstag
Videók alapján inkább pihentetem egyenlőre ezt a Kingdom Come próbát. Még az ex. 33-nál is furcsábban fest százszor a harcrendszere, szidják is rendesen mondjuk. Bár ez az fps nézet sem különösebben a kedvencem, a teljesen szimuláció jellegéről nem is beszélve. Nagyobb akcióban egy próbát majd megér azért a részemről is, bár most van bőven mivel játszani.
-
Szilágyi84
senior tag
Eddig csak cd idén vettem, ha jól rémlik a Mandragora t először mivel csak digitálisan volt aztán kezdtem a többi kihagyottakat akciósan és nem tudtam még mindegyiket elkezdeni némelyik csak pár GB, de nem tudtam, hogy törlés után újra letölthető, hamár meg lett vásárolva, mivel csak lemezest vettem eddig néha Ps+ ha volt ami érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Call of Duty: Warzone
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Spórolós topik
- Crimson Desert
- Diablo IV
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- LEGO klub
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T470,14",HD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De tök mindegy, én már most látom, hogy nekem az első bossig lesz kb 20 óra , nem hajt senki semmi, nem verseny ez, ráérek kiplatinázni, ha 200 óra lesz az sem zavar🤷

És reggel mikor kel? Napközbeni alvás?

(főleg verekedős címekből)
Kendek
RangerFox