Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Budaházy
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy 2000 köbcentis vectrám van, még a régebbi ''A'' vectra. A lehető legegyszerűbb 8 szelepes injektoros motor van benne. Ezzel a motorral hihetetlen fogysztásokat lehet elérni ha okosan autózik az ember. 110 - 120 az amit igazán szeret ez a motor, a hangja ilyenkor a leghallkabb, nagyon szépen viszi a kasztnit. Az én fogysztási rekordom egy teli tankolásnál 6,3 liter volt ami úgy jött ki hogy ebbe volt kb. 400km sztrádázás meg budapesti araszolás is. Ekkor egy tankkal mentem vagy 720 km-ert ha jól emlékszem.
Komolyan mondom hogy nem akartam elhinni...
Ekkor jöttem rá igazán hogy nem az számít legjobban a fogysztásnál hogy mekkora a motor, hanem nagyon fontos a kasztnisúly/lóerő érték is.
ellenpélda: skoda octavia 1.4 klímával 8-9 liter alatt soha nem evett még... a kocsi dögnehéz, a klíma még folytja az amúgy is erőlködő kicsi motrot aztán lehet takolni ezerrelÉrtem én, hogy NON-STOP de mikor nyit?
-
TayRol
nagyúr
Szépnapokat mindenkinek!
Hétvégén voltam szervizeltetni az astrát; vezérműszíj, fesz.görgök, olaj + szűrő, levegő, pollen és benzinszűrő, 4 gyertya csere volt, 37e ft-os az anyagköltség (a 4 liter olajat kivéve). Kiderült, hogy amit a vásárlásnál mondtak olajcsere (2007.04.04) nem is történt meg, ugyanis volt benne 1 liter, elég fekete lötty A nívópálcán már nem volt olajnyom...
Szóval megijedtem elég rendesen, de nem lett baj - eddig úgy néz ki.
Nekem a fogyasztás eddig nem ment 7l alá, de én kizárólag autópályán mentem edddig vele (pesten nem ezzel járok dolgozni), s 150 alatt nem nagyon volt az óra (itt 4600-at forog a főtengely, szóval eszik a szekér rendesen). Ja és mindig 3 személlyel mentem, az elmúlt 20 napban 3200km-ert. Egy tankkal olyan 680-700km-et tudok megtenni.
Most gyári szőnyeget keresek bele, ha valaki tud a szalonárnál olcsóbban (13000huf), akkor ne kíméljen.
Üdv.,
TayRol
T 1000 : gratula, ahhoz meg végképp, hogy digitklímásat sikerült kifognod
[Szerkesztve] -
TasiA
senior tag
válasz deicide #1400 üzenetére
Aham, tehát csalsz!
Az emberek 99,9%-a nem így használja az autóját. Autópályára fel, kamion mögé be, oszt 90-el tötyörögni a kamion seggében. Tehát akkor így olyan 5,5-ás 6,1 között ingadozik úgy, hogy beurransz egy átlagos városi forgalomba egy picit. Így már más. Ha ezt nem a kamion mögé bújva 90-el csinálnád, akkor nem ez jönne ki. Sőt, ha síma közúton gyorsítgatnál, meg lassítgatnál, előznél, kerülnél, akkor meg pláne. Szóval a te ested egyedi, nem általánosítható.
Nálam is 5,5 és 6 között ingadozik a BC-ha 90-el megyek, de hát ki a fene megy PONT 90-el sok tíz kilómétereket?! Főleg szélárnyékban?
''miután beleuntam a lámpánál ugyis legyorsullak-ba'' Ezt, hogy érted? -
TasiA
senior tag
válasz deicide #1400 üzenetére
Mivel ügyes voltam és kétszer küldtem el, ezért valamit írok, mert nem tom , hogyan kell törölni.
A klíma nem csak az 1.4-es Skodát fogja. Nálam is rendesen visszafogja a gépet, mikor bekapcsolom. Hosszútávon annyira nem is, de városban nagyon érzi. Gondolom az is hozzátesz, hogy szarrá forrósodik az egész motortér, a beszívott levegővel együtt.Legalább is 1500-2000-ig eléggé halott a vas. Én múlt hétvégén mentem föl Egerbe és vissza. Oda 8,9 liter,vissza 8,2 liter. Kocsiban bent a család (4 felnőtt)+csomagtartó tele+klíma+ siettem, nyomtam rendesen. Visszafelé nem siettem és klíma csak az út 3/4-ig ment. Nálam a felnik saccra+0,5liter, a klíma szintén.
[Szerkesztve] -
deicide
veterán
hát, chiptuning után, mikor már a szárny is rajt volt, mindenki azt hitte versenyezni akarok a lámpánál és egy ideig felvettem a kesztyűt, de beleuntam.
és való igaz, veszélyes játék a kamionnal, nem hiszem hogy sokan spórolnának igy, de ez havi szinten nekem kb 10.000ft, igy hogy minden nap szfvár-bp-szfvár, csak ezért csinálom, én is szivesebben mennék 130al végig és indulhatnék kicsit később reggel, de hát pénz beszél
[Szerkesztve]Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
dokar
addikt
padláson találtam
komolyra fordítva a szót:
Engine: 2.0L Ecotec I-4
Displacement: 122 ci/1998 cc
Horsepower: 700+ @ 8700 rpm
Torque: 575 lb.-ft. @ 6000 rpm
Compression ratio: 10.5:1
Turbocharger boost: 22 psi
Transmission: GM Racing modified Hydra-Matic 4T65-E 4-speed automatic
ja, metanol-al megy
[Szerkesztve]extra - SEXRay
-
TasiA
senior tag
-
Calogero
addikt
Jövő tavasztól kerül a kereskedésekbe a negyedik generációs Opel Vectra, amelynek az utasok örülnek majd igazán.
Az új modell már a General Motors Epsilon II-es platformjára épül, éppen ezért elődjéhez képest szélesebb, Elődjénél kupésabb a karosszériahosszabb, és valamelyest magasabb lesz elődjénél. Mindezt természetesen az utasokért, ugyanis a jelenleginél tágasabb utasteret rejt majd a karosszéria. A képek tanúsága szerint a Volkswagen Passathoz vagy a Ford Mondeóhoz hasonlóan sportosabb, kupésabb lesz.
Amellett, hogy számos négyhengeres motor is tagja lesz a kínálatnak, lesz 2,8-as V6-os benzines és 2,7 V6-os dízel is a Vectrában. Sőt, a pletykák szerint az első generáció után újra lesz négykerék-hajtású kivitel is
[link] -
Calogero
addikt
válasz Janoska26 #1422 üzenetére
Csak egyévesen rozsdásodik az első toronyház (Lásd Astra H)
3 hónaposan nyikorognak a hátsó szilentek (Lásd Astra H)
CIM modul meghibásodások soka már az első fél éveben (Lásd Astra H valamint Vecta)
Recsegő ülések, valamint kattogó ablakemelő szerkezet (elektromos)
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
Sajnos ez a kerekített világ elérte az Opelt is.
Nézd meg a Astra H-t illetve annak az utódját, vagy a Corsa D-t illetve az új vectrát.
Nekem sem jön be ez a kerekített forma, de ez van.
Szerintem az Astrák közül a G Astrák a legszebbek, azonkon belül is a 3 ajtós illetve a 5 ajtós változatok. -
TayRol
nagyúr
Csövi skacok!
Sajna nemtok menni holnap, mert a szemét főnökség túlóra miatt berendelt minket. D.u. tudnék utánatok menni, de nemtom mikor végzek...
Pedig nagyon rég vártam egy jó kis grillezésre. Azért jó hétvégét Nektek, oszt vigyázzon mindenki magára!
Üdv.,
TayRol -
akom
őstag
Sziasztok srácok!
Van egy G s astrám.
Érdeklődnék hogy valakinél volt e ez a jelenség:
Amikor kanyarodok nyikorgo hangot hallok mint amikor a fékre lépsz és nyikorog a fék,
de ez csak akkor jön elő ha kanyarodok a kocsival. (Első kerék)
Mintha beleérne a féktárcsa a a fékdobba, de megnéztem és nem.
Esetleg volt már valakinek ilyen tapasztalata ?
Ez mi lehet ? -
AmunRa
senior tag
G Astába utólag tud valaki klímát? Esetleg olyat aki beszereli?
-
TasiA
senior tag
Hali!
Én nagyon nem javaslom az utólagos beszerelést!! Az sosem lesz teljesen tökéletes. Legalább is én csak ilyen tapasztalatokkal rendelkező embereket halottam a témában nyilatkozni. Arról nem is beszélve, hogy az egész autódat szana-szerte-szélyel fogják szedni. Nem tudom G Astránál hogy van, de pl a Vectránál még a homlok fal sem ugyan az , a klímás, nem klímás verzióban. Sokkal nagyobb a víz hűtője a klímásnak és a ferögzítési pontok sem ugyan azok. -
Lord Myn
senior tag
Na, jó régen jártam itt, látom közben lemaradtam még1 találkozóról, talán a következőre eljutok...
Látom közben kikerült az én autóm is a ''címlapra'', akkor írnék hozzá 1-2 adatot is:
Astra H 1.6 16V Twinport, 2005"War does not determine who is right - only who is left."
-
Calogero
addikt
Sziasztok
Nemrég csörgött a telefon, párom vette fel, és csillogó szempárral közli velem hogy az Opel értékesítőm keres. Mondom mi a rák itt az Astra,amit a jövőhétre várunk, de nem.
Közölték velem hogy az autóm Angliai (Luton) gyártású lenne(lett volna),ahol is a gyárban jelenleg SZTRÁJK van,ezért az autót máshol fogják összerakni. Kaptunk új időpontot június vége, július közepe.
Az asszony letört mint a bili füle, oda lett a csillogás a szeméből. -
nemcso
őstag
-
dokar
addikt
extra - SEXRay
-
Calogero
addikt
Aki kíváncsi hogy az opeljét hol rakták össze az az alvázszám 11.betűje (vagy számjegye) alapján megtudhatja
1 Rüsselscheim (D)
2 Bochum (D)
3 Azambuja (Portugal)
4 Zaragoza (Spanien)
5 Antwerpen (Werk II) (Belgien)
6 Eisenach (D)
7 Luton (England)
8 Ellesmere Port (England)
9 Uusikaupunki (Finnland)
A Azambuja (Portugal)
B Bertone, Turin (Italien)
C Elabuga
D Shin Chuang
E Ellesmere Port (England) bis Ende MJ 1992
F Togliatti (Ägypten)
G Gliwice (Polen)
H Halol, Rayong (Thailand)
J Indonesien
L Elizabeth
M Millbrook
N Norwich (England)
P Warschau (Poland)
R Rosario (Argentinien),
S Szentgottárd (Ungarn)
V Luton (England)
X Ukraine
Y Barcelona
Z Ismir, Torbali (Türkei) -
helkis
veterán
válasz Calogero #1445 üzenetére
ha már információkat közlünk, akkor tudom ajánlani ezt az oldalt, ahol sok alkatrész beszerezhető kedvenceinkhez, ha éppen szükséges: [link]
itt leltem nemrég egy ilyen hasznos kis súgót, olyasmi, mint a tiéd: [link]
nekem is Antwerpen-ben rakták össze a kocsit, a motort pedig Aspern-ben
többieknek: lehet böngészni a forgalmit!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Woodslave
félisten
Bochum
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Calogero
addikt
válasz Woodslave #1449 üzenetére
Kaptam egy jó tippet elektromos klimához hogy ne legyen büdös
Kulcs kivétele után benyomod az ''Auto'' gombot. Erre szép nyugodtan elkezdi fújni a levegőt, ill. a kijelzőn a csatolt üzenet jelenik meg (''Residual air conditioning on'').
[link]
Ilyankor kinyomja a maradék hideget, kiszárítja a klímát, és kb 4-6 perc után magától leáll...
Így nem telepszenek meg benne a gombák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest