Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz
helkis
üzenetére
Jaa, azt nem láttam, bocsi.
Azért 68, mert +15km/h a tűrés és 3km/h a műszer "pontatlansága", 68-ig nem objektív felelősség, 69-től igen. Ezért megyek mindig tábla +20kmh-val óra szerint, azaz pl 50-nél 70-en áll max a mutató, az akkor csal annyit, hogy csak 64-el megyek.
-
deicide
veterán
válasz
helkis
üzenetére
69-el nem úsztad meg sajnos, 68-ig jó a rokonos sztori.
btw, remélem tegnap este nem voltak kint Kápolnásnyék környékén este 22:45 körül (Érdnél mérték M7-en a BP felé menőket éjjellátóval, gondoltam lejjebb már nincsenek kint még 1 kocsival), mert ugyan félve, de megpróbáltam megnézni mit tud a 200 ló. 210-ig egész dinamikusan gyorsult, tovább nem mertem, mert az már tényleg nagyon sokba kerülne...
-
helkis
veterán
válasz
helkis
üzenetére
pár napja kaptam egy motor-vezérlőhiba jelzést a műszerfalon, ami egy idő után kialszik, lassan minden indulásnál..
ma voltam egy embernél, aki ki tudta olvasni a hibát P1510-es kód, alapjárati kapcsoló hiba elvileg, tapasztalatból valaki, hogy mi lehet ez? és hogy mi a megoldás rá... -
bzoley
veterán
válasz
helkis
üzenetére
Előfordulhat. Még szerencse, hogy minden szerszám, műszer, doksi otthon van. Lassú gázadásra terhelés nélkül szépen felpörög, és tartja.
Hibát nem jelez, lámpa nem ég, próbáltam kivillogtatni.
A nemindulás oka megvan, nem ment az ac. Hogy miért állt le pont most, nem tudom, de amint lepattintottam a fedelét, elkezdett búgni(relét rövidre zártam). Most már beindul, csak erőtlen, fullad, alig tudtam menni egy kört a telepen. Viszont a rádugott csövön nem pisil túl messzire. Elégtelen nyomás okozhat ilyen jelenséget úgy, hogy közben terhelés nélkül magas fordulaton rendesen jár?zolikaDB:
És az ecu le tudja olvasni az alvázszámot?
Egyelőre annyit olvastam róla, hogy max immo karika, és kulcsba chip elég. -
-
gabipaci
őstag
válasz
helkis
üzenetére
Én csak egy képet látok, de az is elég...
Holnap gyertya csere!Kösz az infót.
Amúgy most fuel rail pressure sensor (nem tudom mi a pontos magyar neve) csere is lesz. Megrendeltem, csekély 120 euró... De már egyszer leállt miatta a kocsi 2 percre, és ezt nem engedhetem meg magamnak. Jövő hónapban 7-8 ezer km vár rám

-
Stema
tag
válasz
helkis
üzenetére
Az eredeti el.abl.em. nélküli karfába belevésték azt a kocka kapcsolót, és úgy h koppig az ajtó fele van az egyik vége, már a hajlaton picit túlnyúlik a másik vége, szóval tuti h szélesebb, ezt mondták ott is ahol beszerelték, meg látom is. Sajna nem valami esztétikus így, aztán hátha tudok valahol ezresért szerválni egy ilyen műanyagdarabot..
-
_seth_
veterán
válasz
helkis
üzenetére
Ez jó ha az autót felismeri többnyire, sokat ne várj tőle. A win 7 a legkevesebb neki bár lehet egy xp jobb lenne, de akkor sem tudnál sokmindent lekérdezni vele.
Ilyen fényszóróval le lehet műszakiztatni egy autót hazánkban (teljesen legálisan csak)?

Mennyit javít az utólagos xenonon egy ilyen projektoros megoldás? Ha jól tudom ezzel még jobban be lehet állítani. A menetfényt pedig ha jól tudom úgy kell bekötni, hogy gyújtásra kapcsoljon fel automatikusan. Van ezekben külön helyzetjelző?
-
_seth_
veterán
válasz
helkis
üzenetére
Én a benzinesekre gondoltam, dízelekhez nem értek, nekem még nem volt így azokról nyilatkozni sem tudok. Annyit viszont tudok, hogy ott sokszor csak valóban a turbónyomáson emelnek és azért ez a skálázás, hogy pl ha a konkurenciának van 3 féle dízel adott kaszniban akkor így megoldják, hogy lesz nekik is, új motort tervezni pedig sokba van. De ezeknél is van amikor nem csak az sw más, de ezt a dízelesekre bízom

-
_seth_
veterán
válasz
helkis
üzenetére
Kadettre a legolcsóbb lengyel dobot raktam fel én is, hirtelen arra volt pénz amikor a gyárija kilyukadt, nekem is azt mondták, hogy 1 évet bír csak ki, inkább vegyek drágábbat, mondanom sem kell, hogy évekkel később amikor már 1,5 évig rohadt az autó belesüllyedve a sárva akkor sem volt semmi baja a dobnak.
-
-
válasz
helkis
üzenetére
szerintem hogyha a gyár azt mondta, hogy annyival használd, akkor annyival használd. ha ebben a kifejezésében nem voltak feltételek, akkor mindig annyival használd. magyarul ha a gyár nem mondta, hogy másik felni/gumi méret esetén másik légnyomást kell használni, akkor azt az egyet kell használni.
másik lehetőség: jól felfújod, mész vele rossz utakon és addig engeded le belőle a nyomást, amíg a fogtöméseid a helyükön maradnak és a fékezés is jól működik. ha túl puha, azt fogod érezni, hogy imbolyog az autó, mintha nyálkán menne, főleg kanyarokban. amikor kijössz a kanyarból és ívről egyenesbe teszed, akkor még mozdul egyet a hátulja. na ilyenkor még puha. a másik oldalról meg azt fogod érezni, hogy zúzza a légkalapács a gerinced, fékezésnél elpattog vagy megcsúszik, akkor meg sok.
találd meg a kettő közötti neked megfelelő optimumot. ha pedig egyszer megtaláltad, akkor utána menj hosszabb távokra a kocsival és simogasd meg a gumit, amikor megérkeztél. ha nagyon meleg, akkor túl puha. ha olyan meleg, hogy rajta tudod tartani a kezed, akkor jó.
szerintem jó eséllyel előre meg hátulra nem ugyanaz kell majd bele.
-
-
-
JanR
addikt
válasz
helkis
üzenetére
Nekem is jókor jön a hiba.. esküvő előtt

Befújta a szerelő nekem is wd40-l, de pár perc után újra kidobta a hibát és rángatott a motor, alapjáraton meg meg is állt. A plussz fogyasztásnak nagyon nem örültem hazafelé (+2 +3 literrel többet lenyelt), de legalább hazaértem. A Hella 45 körül van mindenhol, érzékelővel és kábellal együtt, de elvileg 15K körül hoznak nekem GM-t. Az asszony testvérééknek egy vectrájuk van ugyan ezzel a motorral, ott is volt ez már hiba. Utána még egy kis leömlő csere + katalizátor csere aztán végre kész lesz a kocsi teljesen
Csak ennek a sz**nak nem örülök, rosszkor jött. Majd írom a fejleményeket, hogy mire is jutottam.Azon viszont meglepődtem, többen is mondták, hogy ez elég gyakori hiba ennél a motornál. Amikor vettem az autót eléggé utánanéztem a dolgoknak, de erről 1 betűt nem olvastam

-
-
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
helkis
üzenetére
Amikor a kocsit vettem, alufelnik voltak rajta. Utana szereztem az Irmscher kerekeket, es mondja a gumis, amikor veszi le a regiket, h "lotyognek", nagyobb volt az agymeretuk, es akkor vilagosodtam meg, h miert razott, es ennek tukreben tiszta, h miert kellett rudfejet/ingat cserelni most.
Nem tudom, h kell-e cserelni, elvileg fixen all a helyen, nem mozog, de a kulso kornyezeti tenyezok tonkretehetik a muanyagokat, szoval sztem nem art.
Nalam teli/nyari kerek gyari meret mostmar, uh en csak elmeleti tanacsot adok.adidas4death: akarhogy van, nem nagy melo a kocsidra varazsolni oket.
Esztergan max 2 ora melo, bar egy srac nalunk megmarta cnc-n, a tehermentesito meg par ezres. A dragabb tetel a 16 csavar alufelnihez. -
törölt tag
válasz
helkis
üzenetére
Nekem vectrám van. ( van astra is, családi) de ez a felni szép, tetszik a forma jól nézne ki alatta SZERINTEM. és ez számít hogy nekem tetszen

Ez a jelenlegi felnim: [link]
Gyönyörű állapotban van , szép festés, amúgy jó felni csak a dizájni kicsit "öreges"
Viszont ugyan ezt mindenféle fura szinekkel előszeretettel teszik golfok megy ilyen furfangos kocsik alá. -
-
helkis
veterán
válasz
helkis
üzenetére
tegnap este melóból hazafelé már megint fulladozott..

ma reggel cseréltem egy ac-pumpa-relét, , illetve léptettem a gyertyákat eggyel előre+felülvizsgálat+tiztítás = szinte megtáltosodott a kocsi. remélem így is marad!
egy kérdés egy ac-relé mennyi km-t/üzemórát bír ki?
-
válasz
helkis
üzenetére
"kicsit megjárattam": felszállt a nato légierő miattad?

amikor egyszer sok idő után megint a kezem közé kaptam az astrámat, akkor elég lomhának tűnt.. a józsai shell kúttól a polgári elágazásig mentem vele az m35-ön egy lendülettel 3-ban padlógázon. utána már nem volt lomha
-
Pitu
aktív tag
válasz
helkis
üzenetére
A "kikormolás" nekem is segített már.

Rotor82: Ha rendszeresen karban volt tartva, a 105ezer km nem sok szerintem. Lehet rosszul emlékszem, de a gyári adatok szerint az 1000km/1L-es fogyasztás még belefér (sajnos). Olajcserét én 9-10ezer km-enként vagy évenként végzek.
-
sziada5925
aktív tag
-
Tacso
aktív tag
-
-
-
-
mocsanisi
senior tag
válasz
helkis
üzenetére
Azért jóval összetettebb. Gyári opel könyv is ajánl 13-14-15col-os kereket is, más gumimérettel nyílván, sőt azt hiszem a 16 és 17 váltómérete is benne van.
Eleinte amúgy Borbet A-t néztem, ET15-el, az durvát mutatott volna
ZolikaDB: Ez az RH nekem annyira nem adja
Hátulját meg ILYENRE akarom 
-
Pitu
aktív tag
válasz
helkis
üzenetére
Jogos amit írsz, bár a magyar utak itt-ott gyári felnivel is kivégzik a futóművet
. Nálam gyári acél felnivel is csal az óra 5-10km/h közötti értéket, lehet direkt így vannak kalibrálva (F astra detto).
Személy szerint télen acél-t használok, nyáron meg ilyen 15" alut: [link] -
hdman
őstag
válasz
helkis
üzenetére
Értem. Holnap utánanézek a témának, mert lassan ideje lenne a cserének, főleg úgy hogy mostanában intenziven pályázok is. Ugy vettem észre, hogy nem eszi az olajat, de holnap azért ránézek. A kocsiban 160k van (tényleg ennyi), 1,3 cdti corsa. Talán még nem kopott a motor

köszi

-
Pitu
aktív tag
válasz
helkis
üzenetére
Belső levegőkeringetés megy folyamatosan, ezért nagyon párásodunk. Ha befűtök rendesen (személyvonat télen feeling), akkor valamennyire kordában tartható a dolog. Arra gyanakszom hogy az állító motor folyamatosan megy, de ezt leellenőrzöm mindjárt, úgy hogy adok rá gyújtást és fülelek.
-
zolikaDB
veterán
válasz
helkis
üzenetére
Olyan 120 ezerre, az nem gyanús, nincs közel a 200-hoz, de a 100-at átlépte, már-már reális.

Ha erős Vectra kell: Vectra i35 Mondjuk a dupla szögletes végű Irmscher kipufogóért élek-halok, nagyon tetszik
-
TasiA
senior tag
válasz
helkis
üzenetére
Hmm, így hirtelen nem tudom, saccra 30 ezer. Most vagy meg lett húzva nagyon valamikor, vagy kilazult és szépen kiverődött a menet. Nem tudom. Látszik , hogy a legbelül a dugattyú felől talán az első menet még épp, onnantól, meg el van kopva.

Köszi a linket, tegnap óta már mindent megnéztem én is. Valszeg ez lesz a megoldás, vagy egy új HF, úg yis régóta készülök ennek a leszedésére, felújítására.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szerintem a szerelő ismerősöm hasonló ajánlattal rendelkezhet.

Legszebb, hogy úgy adták mint Astrás acélfelnik..
Érdekes érdekes.. De valamit kezdenem kell vele következő télre..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)