Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
Családünk bővülése miatt eladó lett szeretett és gondozott Opelünk: [link]
-
helkis
veterán
üdv uraim!
rég jártam erre, de gondjaim vannak..
tegnapelőtt mentem pár km-t a kocsival, majd bementem boltba, kijöttem, elindult a kocsi, majd lefulladt. azóta nem akar elindulni, üzemanyagpumpa zaját nem hallottam, relét kopogtattam, stb.. nem jött helyre, elvontattuk haza. méregettem rajta feszeket, ezeket kaptam: relék bent voltak:
szóval a K15-ös relé adja a tápot a K16-nak, ami indítaná az üzemanyagpumpát, amíg nincs gyújtás, az ECU magasan tartja az A9-es lábát, hogy ne indulhasson el a K15-ös relé (befecskendező szelep), mikor megjön a gyújtás, kiad egy alacsony szintet, hogy elindulhasson, ez rendben is van, ellenben az A3-as lába az ECU-nak, amikor megjön a gyújtás magasba áll valamitől, olyan mintha egy tiltást kapna.. ez mitől lehet?
előre is köszi!esetleg valakinek megvan az X12XE Motronic M 1.5.5-ös ECU-nak a programja?

-
helkis
veterán
válasz
deicide
üzenetére
tudom.. kép alatt jobb alsó sarok..

érdekes koncepció volt Zirc-en, mivel a város mindkét végén mértek ezek szerint, a bemenő oldalon láttam is őket, ezért nem is aggódtam, viszont siettünk kindereink szülinapi bulijába.. ez van, megesik..a múltkori az inotai incidens volt még áprilisban, de arról mai napig nem kaptam semmit..

ellenben ez a 68-as sztori, ez érdekelne, kifejtenéd?

-
helkis
veterán
válasz
helkis
üzenetére
pár napja kaptam egy motor-vezérlőhiba jelzést a műszerfalon, ami egy idő után kialszik, lassan minden indulásnál..
ma voltam egy embernél, aki ki tudta olvasni a hibát P1510-es kód, alapjárati kapcsoló hiba elvileg, tapasztalatból valaki, hogy mi lehet ez? és hogy mi a megoldás rá... -
helkis
veterán
nem kéne mindent cserélni, de érdemes szvsz, ha már 1x hozzá van nyúlva..
ma pont valahogy a csergő-szervíz oldalára tévedtem ahol vezérműlánc csere akció van -30% ha gyári alkatrészt veszel nálunk!
viszont azon ledöbbentem, hogy pl.: egy x12xe vezérműlánc csere: 6óra munka!
-
helkis
veterán
érdekes jelenség van nálam pár napja..
az alapállapot az ugyebár, hogy hidegindításnál, a fordulat 1100-1200-ig felmegy, majd szépen visszacsökken 800-körülire, de pár napja az van, hogy pont fordítva működik a dolog..
hidegindításnál 700-800körül indul a verda, majd ahogy melegszik a motor, megy felfelé 1000-1200-1500-re is akár..
tipp?
milyen irányba kéne kutakodnom?
előre is köszi! -
helkis
veterán
válasz
Calogero
üzenetére
könyv szerint 60ekm-enként kell gyertyát cserélni, de okulva a korábbi cumimból érdemes megfelezni ezt, +nem mindegy, hogy az a 6ekm hogy volt megtéve, egy szemrevételezéssel ez meglátható..

másfelől meg 7k 5liter dexxos2-es GMolaj, olajszűrő max 1k, levegő kb 2k, pollen is 2k tehát otthon félárból megvan..
benzinszűrő is max 2k.. gyári gyertyák is max 2k/db.. -
helkis
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
nálam osram nightbreker plus van berakva már több mint egy éve, eddig kopp-kopp!

minden gond nélkül működnek, amik előtte voltak emelt-fényűek (pl a megalight (rev1 volt talán)) nem bírtak ennyit.. -
helkis
veterán
kaptam kölcsön egy ilyet egyik munkatársamtól, sajnos nem tudom valamiért meglesni a G astrát, win7x64-alól próbálom lehet ez a gond?
odáig eljut a cucc, több hibaüzeneten keresztül, hogy megpróbálja lekérdezni az ecu-t, de sajna nem sikerül kapcsolatot létesíteni vele.. odbII pin7 hibát dob..
van valakinek ilyesmivel tapasztalta? tippek jöhetnek minden mennyiségben..
köszi! -
helkis
veterán
-
helkis
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
2006-ban mikor megvettem a kocsit, akkor le kellett cserélnem a gyári hátsó dobot, mert már pikkelyes volt, az első boltban rendeltem egy legolcsóbb dobot, 11k-ért, azt mondta az eladó, hogy kb 1év-et kibír, utána minden nap ajándék lesz, azóta is az van fent, vizsgán is simán átment novemberben..

simán rakható rá végződés, csak egy hegeszteni tudó ember kell hozzá..ha örököst akarsz, akkor savállóból kell legyártani..

-
helkis
veterán
válasz
Drótszamár
üzenetére
mosás előtt kell levenni..

-
helkis
veterán
válasz
bambano
üzenetére
a gyári méretet annyival is használom ahogy meg van írva, de ahogy peresedik a gumi, úgy a gyári nyomás nem elég már szvsz, hihetetlen, hogy erre nincs valami képlet..

nálam is most az elsőkben 2.2, hátul 2.0 bar van, de találtam egy ilyet: [link]
illetve fórumtársunk hsz-ét is megtaláltam lentebb:
Calogero:
2012. június 24., 21:32
Köszönöm válaszát.
Megnéztem hogy mit ír a gyár.Ezt találtam:
Komfort (3 személyig): 2.0-2.0
ECO (3 személyig) : 2.5-2.5
Teljes terhelés: 2.1-2,5ECO: A lehető legalacsonyabb fogyasztás elérése érdekében (defekttűrő gumiabroncsokra nem vonatkozik.
Michelin PRIMACY HP gumiabroncsom van.
szóval van értelem játszani vele, kérdés hogy mi az optimális egy nem gyári méret esetén..
-
helkis
veterán
ennyit bőven megér: [link]

+egy kérdés: van olyan visszapillantó asrtára, ami elektromosan állítható, fűthető + van benne irányjelző?
-
helkis
veterán
autószerelő ism.től kérdeztem, mikor főtengely jeladót kellett vennem, hogy bosch (gyári - 30k) vagy legolcsóbb utángyártottat vegyek (7k) azt mondta, hogy mindegyik egy soron készül, csak a bosch-ből mindegyik le van csekkolva, a másikból meg nem..
szóval szvsz, ha elég egyszerű az alkatrész, +jók a gyártási körülmények, akkor nincs különbség nagy valószínűséggel a kettő között, ha bonyolultabb a kütyü, akkor talán már jobb a gyárit venni, de illik egy nagy-kedvezménnyel rendelkező ismerősön keresztül..
7k-sat vettem, semmi gondom, kopp-kopp..
-
helkis
veterán
ki tudná megmondani, hogy ez minek a csatija? x12xe motornál: [link]
-
helkis
veterán
válasz
#TOTTI
üzenetére
oks, srácok ez van..
a dolog Inota előtt történt a 8-ason Fv@Vp irányban, a 110-nek vége van, 70, majd kereszteződés, megint 110 (lehetne) a tábláig, aztán megint 70, kereszteződés, innen mentem is, gondoltam vége a korlátnak, mert nem volt már tábla a kereszteződés után, volt előttem egy kamion amit meg akartam előzni, de láttam már hogy nem fog menni, a 4@2sávig, ezért kezdtem visszavenni és besorolni, viszont ekkor bukkant elő a 70-es tábla a kamion mellett, ami valszeg a sávcsökkenés miatt van kint.. bal oldalon meg feltűnt egy fekete VI-os Golf vészvillogóval, belül a lézerrel..
no mindegy..
köszi mindenkinek..
-
helkis
veterán
üdv all! 70-es táblánál 110 körül, mennyibe fáj mostanánság? + meg lehet úszni valahogy?
-
helkis
veterán
válasz
fero02
üzenetére
ezek vannak bent+itt pedig hogy mi micsoda, esetleg itt láthatóbb..
ha valamit kifeljtettem szólj!

-
helkis
veterán
válasz
fero02
üzenetére
biztik is bent vannak, különben nem menne a bal oldal.. olvassd el az első ide vonatkozó hsz.t plz..

-
helkis
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
létezne olyan kiépítés, hogy az ajtókban elő volt készítve a 2db tükörnek a csati, és beszerelés után a bal oldalit tudom irányítani, a jobb oldal meg nem, tehát hogy csak a bal oldalhoz lenne meg a kábel a műszerfalban?
ill. a fűtés egyik oldalon sem megy, kéne egy rajz.. -
helkis
veterán
uraim, elakadtam, kb 1hónapja raktam utólag, gyári elektromos ablakot az astrába, illetve elektromos-fűthető tükröket is raktam fel. minden gyári cucc. kábelkorbácsokat is cseréltem az ajtókban, a tükör egyébként elő volt készítve, de az ablakok nem. a probléma az, hogy az ablakok tökéletesen működnek, de a tükrök közül csak a balt tudom vezérelni, a jobbost nem, +a fűtésük sem megy.. biztosítékok, és relé is bent van a helyén..
ma jött meg a cseregomb, amivel ugyanez a helyzet.. minden tippet ötletet szívesen hallgatok!
(a bal oldalra rádugva term. működik a jobb tükör, de a helyén nem..)
előre is köszi!
-
helkis
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
nálam 130-140 között ráz egy kicsit a kormány, de csak aluval, téli lemezzel semmi gond..
első szezonban nem volt ilyen (új felniket vettem) de az elmúlt két szezonban már éreztem.. gumissal újra centíroztattam, futóműbeállításon is voltam, de azt mondták csak rontani tudnának rajta, minden érték a gyári-n belül van.. lehet simán csak a központosít% -
helkis
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
-
helkis
veterán
mindig meg szoktam lesni, hogy miket érdemes venni, astra marad még, de ha hirtelen elpusztulna, akkor kéne valami helyette..
Jim Tonic - köszi az infókat, nem konkrétan erre az autóra értettem, hanem a kortársaira is, a kérdés tehát az hogy a GTS-ek motorja megbízható-e, illetve ha ez nem az, akkor melyik az?

-
helkis
veterán
ezekkel a mocikkal van valami gond? feltűnően olcsón eladók.. [link]
-
helkis
veterán
válasz
üzenetére
+mennyit szánsz rá?
a 3halmazából (hogy mi fér be a kocsiba komolyabb átalakítás nélkül) már elég jól fog metsződni valami, vagy nem lesz közös pont.. akkor valamiből engedni kell..JanR-nek : itt nézegess, veszprémiek, be is szerelik ha kell, és értenek is hozzá, Budapest úton vannak..
-
helkis
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
tehát ha be van tekerve csontig, (a léptetőmotor kinyúlási szakaszához hozzáadódik ez a távolság is) akkor korábban kezd beavatkozni és tovább beavatkozik az alapjárat beállításába, ha meg ki van tekerve koppra, akkor meg alig szól bele az alapjáratba.. jól mondom?
melyik állapot a jobb? vagy milyen motor jellegnél kell merre állítani?
ma ráadtam a gyújtást és hallottam egy időszakos kopogást a motor felől, felnyitottam, és az alapjárati motor ment ki-be..
(kb fél cm-es mozgás) normális ez? eddig nem figyeltem, és nem is tűnt fel.. -
helkis
veterán
pár jóféle how2... astrákhoz...

-
helkis
veterán
üdv mindenkinek! tegnap kinyitottam az ajtóm és hallottam egy éles kattanást, az ajtó ezután mindenféle ellenállás nélkül nyílik-záródik>>ajtóhatároló behalt.
jövő héten érkezik egy cseredarab, addig is felkészülnék, hogy mire érdemes figyelni, hogy lehet ezt egyszerűen kicserélni, le kell-e venni a kárpitot, ajtót, stb..
előre is köszi! -
helkis
veterán
motorkód?
egy pillangószelep tisztítás nem árthat, illetve egy az AGR-t is meg kéne pucolni, esetleg egy teszt erejéig egy flakonba belevezetni, a szívórészt ledugózni addig. nem ártana egy kompressziómérés sem, mielőtt bont bárki is bármit, esetleg egy lamda jelet lehetne monitorozni, üzemanyagnyomást ellenőrizni, ill. ac-pumpa relét cserélni, az üzemanyagszivattú a G-kben szokott KH-s lenni, ezt is érdemes meglesni.. ha ezek elfogytak akkor jöhetnek a drágább dolgok.. talán még egy légtömegmérő pucolás (ésszel)..
-
helkis
veterán
ezért is kár: [link]

-
helkis
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
NGK-k, kb 1hónaposak, csak volt egy kis gixer a csere előtt, ezért ellenőriztem őket, valszeg nem ettől javult meg.. ma hazafelé is teljesen kóser volt a verda!

-
helkis
veterán
válasz
helkis
üzenetére
tegnap este melóból hazafelé már megint fulladozott..

ma reggel cseréltem egy ac-pumpa-relét, , illetve léptettem a gyertyákat eggyel előre+felülvizsgálat+tiztítás = szinte megtáltosodott a kocsi. remélem így is marad!
egy kérdés egy ac-relé mennyi km-t/üzemórát bír ki?
-
helkis
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
köszi, ha esetleg járok arra lehet megkereslek..

szerk: ja. majd elfelejtettem, kicsit megjárattam a kocsit, kopp-kopp, azóta nem fulladtam le még sehol..

(#21004) Rotor82 : - mióta van benne az 5w30-as? esetleg egy 10w40-est kéne kipróbálni, illetve egy kompressziómérést, amúgy jól megy a kocsi?
vagy lehet csak elfolyik valamerre.. -
helkis
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
a kiolvasás nem jött be, semmit nem csinál... ill. u.a van mint tegnap, kis gázadásra indul, különben nem.. meló előtt elviszem egy körre itt a 8-ason, meglátjuk mi lesz..
-
helkis
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
x12xe
-
helkis
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
hi, kartercsövet nem tisztítottam, kéne?
hibakódot házipraktikával ki tudom olvasni valahogy?munkába menet elég jól ment a verda már kezdtem örülni, most hazafelé is pöccre indult, de az első kuplung-kinyomásnál lefulladtam, utána már megint csak gázadásos indítással volt hajlandó menni, egészen a következő kereszteződésig, mindenesetre hazavergődtem, a garázs előtt ismét lefulladt, indítottam megint leállt, ez mellett hallottam egy magas frekis hangot, olyan mint mikor egy elektromos autó próbál gáz-förccsöt adni, ez egészen addig megvolt amíg nem fordítottam 0-ba a kulcsot..
önindító? 
(#20988) KonzolKartel - roger that!

-
-
helkis
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
természetesen, ha már levettem ő is kapott egy kis wd40-et az arcába, de egyébként tiszta volt..

-
helkis
veterán
üdv all!
megint gondom van..

indítási nehézség/hiba, ami abból áll, hogy ha csak a gyújtáskulcsot fordítom el, akkor nem akar elindulni a motor, ha mellé nyomok egy kis gázt, akkor oks.. tipp, hogy mi lehet, esetleg mit ellenőrizzek?
előzmények: sógornőm friss jogsival elkérte a verdát, és párszor valszeg ráindított a járó motorra (sokszor le is fulladt, dízelen tanult), igaz ez már kb 1hónapja volt (hátha számít (ez okozhat egyébként valami gixert?)), a jelenség pedig kb 2napos.
elsőre az pillangószelep-kokszolódásra gondoltam, amit ma meg is puceráltam, volt koksz bőven, de a hibajelenség maradt.. gázadásos indulás után alapjárat tökéletes..
előre is köszi!
-
helkis
veterán
válasz
mocsanisi
üzenetére
nyilván lehet bármekkora felnit feltenni bármire, akármilyen gumival, de ha minden más marad a régiben, akkor az alkatrészek ciklusideje drasztikusan csökkenni fog szvsz..
Pitu: nálam télen acélon 185/65 R15, nyári 195/50 R16 meg ilyen: [link] [link]
szerk: erről jut eszembe, kéne frissíteni az 1-es hsz-ben a verdákat!

-
helkis
veterán
szvsz a gyári mérettől minden irányban 1 lépcsővel szabad nagyobb gumit/felnit választani, hogy idővel se legyen nagyobb gond a futóműben, pl : 14"-ról 15"-ra.. értelem szerűen peresebb gumival, hogy az óra ne csaljon sokat.. arról nem is beszélve mennyivel olcsóbb egy 15"-os felnit gumizni, mint egy 16"-17"-ost..

-
helkis
veterán
ha az ablakra vereted a levegőt, akkor ezt csak külső levegővel tudod, belsővel nem, pont ez miatt, ha letolod a lábadhoz a levegőt és bekapcsolod, hogy belső legyen akkor a ledjének világítania kell, ha így elfordítod ablakra akkor hallanod kell ahogy a motor elhúzza a terelőt, és kikapcsolja a ledet.. nálam így működik..
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Chromecast topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Linux Mint
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Suzuki topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ezt a valahol-t, hogy lehet kideríteni?
hidegindításnál 700-800körül indul a verda, majd ahogy melegszik a motor, megy felfelé 1000-1200-1500-re is akár..
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)