Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Woodslave
üzenetére
Igazándiból lehet optimalizálni úgy, hogy annak tényleg legyen értelme és akár használjon is. Vezetési stílus és a tesztek nem feltétlenül esnek 1 síkba és ezen olykor tudnak segíteni utólag. Ez vitathatatlan.
De ide tényleg az kell, hogy valaki értse is amit csinál, és jelenleg ami chiptuning téren megy az kegyetlen, facebookon vannak durva sztorik. -
ncc1701
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
Lehet. Én mondjuk nem nézem hülyének annyira a gyári mérnök gárdát.
Ha alacsonyabb fogyasztást ki lehetne hozni, csupán szoftveres módosításokkal, úgy, h közben minden más paraméter rendben marad (kopás, élettartam, káros anyag kibocsátás), akkor úgy adnák el a kocsit. Nem pedig azzal variálnak, h most már 0w8-as olajok vannak, h 1%-al csökkentsék a surlódást.
Aztán lehet, h hülye vagyok a témához, de sztem ha valahol nyer az ember, akkor másik oldalt valamit veszít is. -
ncc1701
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
Ne aggódj, én is filóztam rajta, A20DTH motoros insigniám van. Itt a 160 paciból szoktak 190-200 köré menni. És még azt sem tudom mondani, h az automata váltó ne bírná, mert a 19x lovas biturbó verzión is ugyanaz a váltó. Üzemanyag ellátó rendszerem új, turbóm is. Csak én oda jutottam, h minek?
-
ncc1701
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
Ha menést akarsz, akkor ott kezdődik, h megvenni a gyári legnagyobb motorost, és azt lehet piszkálni, ha kevés.
Egy kismotoros autót piszkálni kicsit olyan, mint amikor az egyszeri ember nagyot akar fingani, oszt befosott.
Használt autót pláne nem bántanék, ott örülni kell, ha megy úgy, ahogy van. -
-
parandroid
félisten
válasz
Woodslave
üzenetére
A teszt mód a pontos. Minden Opel sebességmérője 5kmph-val többet mutat a tényleges sebességnél. GPS-szel tesztelve, 10 éves modelltől a vadi újig, Corsától Vectráig.
Mondjuk még mindig jobb, mint a Kalosom volt, az 10%-ot csalt, akkor is ha 50-nel mentem, akkor is, ha autópályán 140-nel. Utóbbi esetben már 150 fölött volt a mutató.
p -
-
Calogero
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Ezzel gyakorlatilag egy full BC-t kapsz nem?
Nem.
Azt hogy elérjed a BC1, BC2 fület ahoz TECH2-vel fel kell programoztatni.
Olyan funkciók következnek amiket az OSS (Opel SzakSzervíz) aktiválhat, tehát a kocsiban jelen vannak.
Komfortablakprogram
Tech2-vel programozható, hogy az autó nyitott állapotban a nyitó gombbal lehúzza az ablakokat. Ugyanez érvényes zárásnál is. Figyelem: a távirányítón a gombot folyamatosan nyomva kell tartani,
mivel a REC (hátsó elektronikus központ, a bal hátsó lámpánál) közvetlenül kezeli az ablakhajtó motorokat.
Ha azt szeretnéd, hogy folyamatos nyomva tartás nélkül, a bezárásra automatikusan felhúzódjanak az ablakok, ehhez külön modul szükségeltetik. (kb. 8000 HUF, C***** Uniwin ablakfelhúzó modul)
Indexautomata
A Triplázó index ugyebár 3 villog 1 érintésre. Ezt lehet csökkenteni 1, ill 2 villogásra.
Hazakísérőfény
Időzíthető 0-255mp között. TECH2vel programozható át. Továbbá a tompított fény „elsötétedése”-dimmelése is kikapcsolható TECH2vel.
Bekapcsolt Világítás emlékeztető hang
TECH2vel ki-be kapcsolható
Vészvillogó- indexhang
Tech2vel halkabbra vehető az index hangja. Erősség 1-5 terjed.
Üléshasználatérzékelő
TECH2-vel kikapcsolható, így nem sípol, ha az utas nem köti be magát.
Rendszámvilágítás
TECH2vel programozható, hogy nyitott csomagtartónál be v. ki legyen kapcsolva.
Vészfékvillogás
TECH2-vel aktiválható. 70km/h sebesség felett történő vészfékezésnél vagy nagyobb fékezésnél villognak a féklámpák.
Állandó világítás
Ha pl. azt szeretnéd, hogy ne kelljen felkapcsolnod a lámpát mindig, hanem folyamatosan égjen ha jár a motor. TECH2-vel Programozható, 5 variációban. Ha az OSS nem találja a REC-ben van.
Vigyázat! Kanyarodó fénynél nem ajánlott.
BC (Board Computer)
Fedélzeti számítógép. Ez az egyik olyan extra, amit utólag éri meg berakatni, mert úgy jóval olcsóbb. Új autóba rendelhető kb. 70e. Ft-ért, ekkor érzékelőket is kapsz hozzá, melyek folyadékszinteket, és a keréknyomást is jelzik. Ha azonban nem akarsz rá ennyit költeni, utólag felprogramozható a teljes BC (ingyen-től kb. 10e Ft-ig, szervízben, TECH2-vel), KIVÉVE, ha 2 soros kijelződ van. Az utólagos, felprogramozott BC-vel viszont nem kapsz érzékelőket, tehát a folyadékszint és keréknyomás kijelzést nem kapod meg, de minden mást igen:
- pillanatnyi fogyasztás
- átlagfogyasztás
- megtett km
- elfogyasztott üzemanyag
- még megtehető km
- stopperóra
Tempomat (sebességtartó automatika)
Ez a másik olyan extra, amit utólag éri meg berakatni, mert úgy jóval olcsóbb. Legtöbb esetben a kuplungkapcsoló be van építve gyárilag, így egyedül indexkarcsere után TECH2vel bekapcsolható. Ellenkező esetben a kuplungkapcsolót is be kell húzni. -
Calogero
addikt
-
Calogero
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Általában ennyi.
H Astra fórumokn elég sok mindent meg lehet tudni a típus hibákról, egyéb praktikákról
[link]
Több mint 15 000 hozzászólás
Én nagyon sok dolgot tudtam meg itt a kocsiról, többet mint a kereskedőtől
H Astra tulajoknak kötelező a regisztrálás.
Persze ([link])Astra F és ([link]Astra G típusokról, valamint a ([link]) Corsa D-ről is van topic. -
Calogero
addikt
-
Calogero
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Kaptam egy jó tippet elektromos klimához hogy ne legyen büdös
Kulcs kivétele után benyomod az ''Auto'' gombot. Erre szép nyugodtan elkezdi fújni a levegőt, ill. a kijelzőn a csatolt üzenet jelenik meg (''Residual air conditioning on'').
[link]
Ilyankor kinyomja a maradék hideget, kiszárítja a klímát, és kb 4-6 perc után magától leáll...
Így nem telepszenek meg benne a gombák -
TasiA
senior tag
válasz
Woodslave
üzenetére
Az gáz! Vagy nincs gáz?
Ott valami probléma lesz. Nálam kb 10mp és hideg a levegő, de ettől még nem hűl le rögtön az egész utastér.Ahhoz kell egy kis idő. Mondjuk nem kicsi a tér, amit hűteni kell és sajna a nincs külön szellőzőm a hátsó utastérhez. Kéne venni egy szép Omegát! Abban van.
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Igen arra gondoltam.
Alapon csak 2 soros kijelző van, ami az időt és kinti hőmérsékletet mutatja.
Ha kocsiban benne vannak az érzékelők akkor elvileg a fedélzeti számítógépet fel lehet programozni, megfelelő műszerrel.
Itt többet megtudhatsz a programozásról és más egyéb hasznos dolgokról : [link] (H Astra topic)
14 000 hozzászólás, sajnos kereső nincs, kellemes olvasgatást
Én most rendeltem 700 000 Ft-ot árengedményt lejmoltam ki (eddig)
-
Calogero
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Én az Enjoy+ csomagot csak a GID (Grafikus Inforcáció Kijelző) miatt kértem

Addig udvaroltam az üzletkötőnek hogy az Enjoy plusz csomagot ajándékba kaptam meg.
Mondjuk ehez kellett még hogy azé rendesen lett plusz extra belerendelve, a forma nyomtatványra rá se fért, külön kellett hozzá mellékletet szerkeszteni.
[Szerkesztve] -
TasiA
senior tag
válasz
Woodslave
üzenetére
Mutteromnak van H Asztmája és eltartott egy darabig amíg rájöttem, hogy mi van?! Ilyen újmódi elkapcsolod (szerinted) oszt párat villnt és kikapcsol. Vagy izmosan kell kapcsolni, vagy sokáig kell nyomni, hogy folyamatosan villogjon, már nem tudom, de az a furi, hogy nem marad ''ÚGY''. Tehát, ha le-vagy föl kapcsolod, akkor is visszaugrik középre, de a villogás megy tovább, vagy kicsit, vagy örökké. Olyan érdekes. Megszokható, de idő kell hozzá! Remélem jól írtam, de a tapasztaltabbak majd kijavítanak. Nem sűrűn megyek vele, mert 1.4-es és ugyan annyit eszik mint egyém, de nagyon nem megy! Akkor már inkább a sajátomat tankolom.

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha alacsonyabb fogyasztást ki lehetne hozni, csupán szoftveres módosításokkal, úgy, h közben minden más paraméter rendben marad (kopás, élettartam, káros anyag kibocsátás), akkor úgy adnák el a kocsit. Nem pedig azzal variálnak, h most már 0w8-as olajok vannak, h 1%-al csökkentsék a surlódást.

Autovillamossagi szaki 

Garanciális szervíz?