Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38801) Bogyó bá' válasza Dexar007 (#38800) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Angliában olyan mennyiségű telepített trafi van, hogy biztos lehetsz benne, hogy egy 5-10 perces száguldozás nem marad büntetlenül (tehát nem a szerencsén, vagy balszerencsén múlik). Ja, és a büntetések is magasabbak, mint nálunk. Érdekes, valahogy az emberek be is tartják a sebességhatárokat, pedig jobban keresnek, mint mi. ;)

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#38802) Ribi válasza Dexar007 (#38798) üzenetére


Ribi
nagyúr

Eddig a köcsög rendőr volt a baj, de hogy már a fix trafi még szemetebb, na ilyenről nem is hallottam. Mi kell neked, hogy észrevedd? Világító transzparens?
Tehát ne is fényképezzenek, mert az pénzbehajtás. Akkor mindenki annyival megy amennyivel akar?
Vagy majd te eldöntöd, hogy szerinted hol mennyivel lehet menni?
Aki pályán száguldozik, az máshol is. Mind1 hol száguldozol, szabályt sértesz. Amit te akarsz az az anarchia. Sok szerencsét.

(#38803) sziada5925 válasza BoB (#38797) üzenetére


sziada5925
aktív tag

A hídon 100-as korlát van, előtte valóban 80, legtöbbször ott is állnak a traffival...

Üdv: Ádám

(#38804) kcsa válasza BoB (#38797) üzenetére


kcsa
veterán

Nem teljesen :) M2 lehajtótól a hídig 80, a hídon 100, utána meg vége az M0-nak. És én is szoktam hőzöngeni miatta, mert sportot űznek abból hogy ott mérnek, de valahol megértem: rengeteg fel- és lehajtó van ott, ráadásul kanyarokban. Ezt hívják balesetmegelőzésnek nagyjából :)

(#38805) Dexar007 válasza Ribi (#38802) üzenetére


Dexar007
veterán

Igen,ha mondjuk ki lenne irva,hogy az M7-esen km-enkent van trafi,igy folosleges gyorsan hajtani annak orulnek. ;]
Fenykepezzenek,de jol lathato helyen,lehetoleg ne kanyarban,mert akkor meg nagyobb bajt tudnak csinalni egy hirtelen berantott elso fek miatt.
2) Fenykepezni altalaban ott szokas,vagy ott illene,ahol nagyobb a baleseti rata = veszelyes utszakasz. Egy feher civil autobol torteno trafizas szerinted erre felhivja a figyelmed? Foleg,hogy nem is lassitasz,es majd hetekkel kesobb kapod meg a csekket?
Varosban egyaltalan nem szoktam szaguldozni,altalaban a 40-et is betartom.Szerinted egy iskola/ovoda melletti 80 egyenlo az ures autopalyan mert 165-tel?

Give me your cum,bull!

(#38806) Ribi válasza Dexar007 (#38805) üzenetére


Ribi
nagyúr

"Fenykepezni altalaban ott szokas,vagy ott illene"
Gyorshajtani nem szabad. És nem szokás vagy illik kérdése. Mégvalami?

(#38807) csongi


csongi
veterán

Most hogy megjartam Torokt, azt kell hogy mondjam, itthon sajnos az agyonszabalyozas nem fog segiteni ezen. probleman. Alapokban van a gond. Hol szabalyokra hivatkozunk hol erre hol arra. Ott nem sok szabaly van, megsem lattam senkit kiabalni mutogatni, szitkozodni. Ha a ketsavos ut kozepen allt egy jarmu a forgalom akkor is haladt, elmentek mellette, nem tokoltek, hogz jajj nincs meg a 6meteres savom. Korforgalomnal a ket savba volt 3 vagy 4 auto, leszartak ide fert hat itt van. A zold lampannal nem alltak meg fel percig, ment, igaz a pirosnal sem mindig alltak meg, vagy stoptablanal :) de azt mindig figyelik mi van forgalomban.A parkolo or is csak megkerte a delikvenst alljon arebb mert itt nem jo. Igaz aki arebb alt az fel is fogta mirol van szo. Ott az a szabaly hogy fiigyeld a masikat, es kesz. A tobbi loszarjoska estifeny. Pedig varosba az osztott palyas szakaszon 80-90 a tempo. Szoval az agyon szabalyozas egyik peldaja , hogy nem mukodik rendesen.Ilyenek vagyunk, ilyen a mentalitasunk. A zome szarik az egeszre, csak en kozpontu uzemmodban kozlekedik. Sajnos soha nem lesz statisztika a baleseteknel a vezetok moralis vagy pszihes allapotarol. Pedig ott van az igaszsag mogotte. Csak a targyilagossagra szoritkozik, minden emberit kizar. Szamunkra is puritanabb szabalyzas kellene. A nemetek kockak, szabaly betartani, Osztrakok nyugisak Norvegok nyugisak mar mar tul nyugodttak. Ahogy haladunk delre egyre nagyobb a nyuzsges eszakra pedig kimertseg. Jo az oroszok valahol eltevedtek :). Sokkal tobb mulik rajtunk. A trafival meg @asszak meg, hanyas kategoria, szemelytelen penzbehajtas. Mas szabalysertesert alig buntetnek, kivetel a parkolas.
Az utak allapota pont annyira hozza jarul a balesetekhez mint az alltaluk velt gyorshajtas. A vezetestol elvont figyelem veszelyes, a mobiltelefon emiatt veszelyes. A kur.a katyu aknafedo stb amit kerulgetni kell hogy ne okozzan kart a jarmube es a kozlekedesrol vonja el a figyelmet, az nem veszelyes? Szerintuk az nem, az utiszonzokhoz kell a sebbesseget megvalasztani, de egy rohadas katzu ami honapok ota ott figyel, es aki eleteben akkor jar arra elsonek hogy. tokombe vedje ki a balesetveszelyes helyzetet? Ja 90 el ment, hat sajnos gyorshajtas mert nem az utviszonyoknak megfeleloen valasztott sebesseget. Nah ez. hanyas kategoria, es ki all fenykepezni, jelentse fel a kozutat mert balesetveszelyes az utszakasz amit kozpenzbol ertunk kellene rendbe tartania.Jah hogy szellel szemben nem szabad pisilni? Nah ettol hanyas a fotozas.

(#38808) Dexar007 válasza Ribi (#38806) üzenetére


Dexar007
veterán

:) Ez aranyos volt.Viszlat!

Give me your cum,bull!

(#38809) fattyu


fattyu
veterán

na szóval az rpha 10 plus egy ERŐSEN ajánlott sisak. kiugrottam németországba ( mert ott szabad itt meg nem ) hogy megnézzem nagy sebességénél mennyire stabil meg hangos. Jelentem halkabb mint a shoei qwest ami azért nem rossz, stabilitásban meg egy másik liga. iszonyat rendben van. Nem mászik el stabilan ül 250nél is.

egy motoros fórumon a nem szabad gyorshajtani csak nekem trollszagú kicsit? akkor is ha így van. reality check? fail.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#38810) nauro válasza Dexar007 (#38808) üzenetére


nauro
aktív tag

Szerintem ne erőltesd a gondolatmenetet. Menj úgy ahogyan szeretnél, de azért azt nem kell hangoztatni, hogy a fix trafi meg a rendőr a hülye, amiért te gyorsan mész. Van egy sebesség korlátozás. Ha fölötte mész, szabályt szegsz, ha ezt észre veszik megbüntetnek, ilyen egyszerű. Ha te úgy döntesz, hogy gyorsan mész, akkor vállalod annak a lehetőségét, hogy elkapnak. Ez minden bűncselekményre igaz, ezért nem a rendszer a hülye.

Más: ma találkoztam Révfülöp környékén egy közel 10-15 fős német motoros bandával, szép kis hangzavart csaptak, öröm volt rájuk nézni :)

[ Szerkesztve ]

(#38811) Archer válasza fattyu (#38809) üzenetére


Archer
őstag

Nem jártál amúgy szombaton a Balaton-parton? Láttam egy ugyanolyan motort mint a tied. Gondolom nem sok mászkál belőle az országban.

Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

(#38812) fattyu válasza Archer (#38811) üzenetére


fattyu
veterán

melyiket? :D mert itt a topikban még a kawa van.

de amugy nem. most vasárnap megyek fehérvárra ejtőernyőzni utána még lehet balcsi is lesz belőle.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#38813) Archer válasza fattyu (#38812) üzenetére


Archer
őstag

A 900-as CBR-t. Pedig intettem is :)

Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

(#38814) -Mosquito- válasza fattyu (#38809) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Gyorshajtás és gyorshajtás között is van különbség. 130-helyett megyek 150-el az is gyors,ha meg te mész 200+,250-et az már megint más story. Nem kell senkinek sem álszenteskedni,mert mindenki valamilyen szinten gyorsabban halad mint a megengedett. Te is én is.. Ennyi. Csak a difi a tól-ig más és más.

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#38815) fattyu válasza -Mosquito- (#38814) üzenetére


fattyu
veterán

ja most akkor analóg lesz a történet. kicsivel mégnem gáz sokkal meg igen? ezzel az erővel meg megáll Dexar érvelése is mert az is árnyal.

most akkor vagy digitálisan nézzük vagy nem. Ha nem akkor meg én azt mondom hogy összevissza valami 40k km van a kezemben motoron és magamon meg a saját vasamon kívül másban a legkissebb kárt sem tettem, sőt mitöbb ezen tempónál sem felejtek el indexelni tükröt használni elsőbbségeket adni sem semmit. AMire az autósók motorosok JELENTŐS része szabályos tempónál is baszik.

Szóval ha árnyaljuk akkor én megkérdezem hogy tulpéken melyik az ártalmasabb?

nem kötekvésképpen, és én sem mindig vagyok ettől mentes de ez is nagyon jól megy a magyar állampolgárnak hogy saját stiklijeit azt nagyszerűen validálja saját magának, de a másé az hű meg há.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#38816) Dexar007 válasza fattyu (#38815) üzenetére


Dexar007
veterán

En autopalyan eltorolnem a sebessegkorlatozast. Vagy pl a lengyel modszer is tetszik,ahol ki van kotve,hogy x-tol y oraig 50,azutan pedig 60 a max sebesseg varosban.
Ugyanigy lehetne a palyakon is.Este 10-11 utan mar ugyis csak kamionok kozlekednek szinte,igy este 10-tol hajnali x oraig lehetne csapatni. :) Aki pedig veletlenul felteved,az vagy elfogadja a jatekszabalyokat,vagy keres mas utat a roncsanak.

Give me your cum,bull!

(#38817) -Mosquito- válasza fattyu (#38815) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Van különbségek a gyorshajtások és annak mértéke között?! Igen,van... E szerint ha elkapnak büntetnek is,és akár én akár te túlléped az már nem szabályos haladás. Nem kötekezés képen írtam amit. Az,hogy te ilyen x tempóban is tudod kezelni a helyzetet az szerencsés,nem mindenki ilyen. Lásd M0-on lévő szalagkorlátos baleset normál tempónál,. Érthetetlen. Én is szeretek tempósan haladni,legfőképp kanyarvadászat közben,és igen nekem is el szokott gurulni a bogyóm. Hét éve motorozom Kb 87ekm tartok.

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#38818) csongi válasza fattyu (#38812) üzenetére


csongi
veterán

Milyen ugras?

(#38819) fattyu válasza csongi (#38818) üzenetére


fattyu
veterán

tandem. Bakancslista tétel.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#38820) csongi válasza fattyu (#38819) üzenetére


csongi
veterán

Akkor kosd fel a bugyogodat, mert most lehet beszarsz :D de mindennel jobb adrenalin bomba!!!! :D

(#38821) fattyu válasza csongi (#38820) üzenetére


fattyu
veterán

Repülni repültem már sokat szabadesésben. Imádom az érzést. Nyilván itt más egy kicsit :D nagyon várom.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#38822) csongi válasza fattyu (#38821) üzenetére


csongi
veterán

Szerintem feler egy sexxel , foleg ha felmentek 2000 fole, de a legjobb a 4000m :)
Eletem legnagyobb kalandja, soha nem voltam ugy beszarva mint ott :D

(#38823) dellfanboy válasza fattyu (#38819) üzenetére


dellfanboy
senior tag

mennyi pénzbe van mostanság egy tandem ugrás?

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#38824) fattyu válasza csongi (#38822) üzenetére


fattyu
veterán

4000ről ugrunk :P

dellfanboy: nem publik mert haveri alapon megy. Amugy azt hiszem valahol kicsivel 50 felett ott ahol én megyek.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#38825) Bogyó bá' válasza fattyu (#38824) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

50 ezer forint azért, hogy összef*ssam magam, vagy infarktust kapjak?! Biztosan megéri... :DDD

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#38826) canniball válasza Bogyó bá' (#38825) üzenetére


canniball
nagyúr

Minden relatív. ;) Ha azt nézzük én ennyit két hónap alatt elfüstölök (gondolom nagyjából te is); az sem értelmesebb pénzkidobás, sőt...

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#38827) fattyu válasza canniball (#38826) üzenetére


fattyu
veterán

köszönöm. ez meg egy életre szóló élmény, így vagy úgy :D:D:D

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#38828) boogie84


boogie84
veterán

Itt találtam 16000+ postáért K&N sport légszűrőt a motorhoz.

[link]
Tudna esetleg vki ennél okosabb áron?

Egyébként az autó és motor légszűrőkhöz ugyan az a tisztító szett alkalmazható? Autóhoz nemrég vettem, feleslegesem nem akarok venni még egy tisztító szettet.

(autós téma: sport légszűrővel csesztethetnek egy műszaki vizsgán? :) )

[ Szerkesztve ]

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#38829) citkar válasza Bogyó bá' (#38825) üzenetére


citkar
addikt

Én kiskorom óta nem szeretem a szabadesést, már 1 méter is kellemetlen, a zsigereim nem hiányolják, kellemetlen érzés.
De olvastam furább extrém sportot is: valaki eltemetteti magát egy lavina alá (rázúdítják, persze az illető előkészült), majd a hó fogságában vár, míg kiszabadítják. Napokba telik általában. Szerintük mindig egy új ember jön ki alóla. Persze ez sem olcsó mulatság...van akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, ráérnek, jó dolgukban nem tudnak mit kitalálni, sok a pénzük is, hát elköltik ilyesmikre. Ha a mindennapi betevő falatokért kéne dolgozniuk, valószínűleg eszükbe se jutna ilyesmi.

(#38828) boogie84:
Ami nem gyári, azzal tulajdonképpen kötözködhetnek, ha akarnak, de ritkán szoktak, általában megfelelnek mindennek (de ha felmerül némi kétely, utána kell járni), nekem ismerősömnek a pedáljával buzultak (Honda Civicben), mert sport pedálok voltak. De másnál Toyota Hiace esetében az ülések mögé gyári Toyota idom (valamiféle korlát került be), azt is ki akarták vetetni, alig bírta meggyőzni, hogy gyári alkatrész, pedig számla stb, minden megvolt.

[ Szerkesztve ]

(#38830) fattyu válasza citkar (#38829) üzenetére


fattyu
veterán

Persze ez sem olcsó mulatság...van akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, ráérnek, jó dolgukban nem tudnak mit kitalálni, sok a pénzük is, hát elköltik ilyesmikre. Ha a mindennapi betevő falatokért kéne dolgozniuk, valószínűleg eszükbe se jutna ilyesmi.

vegyem magamra?

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#38831) citkar válasza fattyu (#38830) üzenetére


citkar
addikt

Akinek nem inge, ne vegye magára.
Nem ismerlek, nem mondok én rólad semmit.

(#38832) Bogyó bá' válasza canniball (#38826) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Csak a felét: 2 éve magam töltöm a füstölnivalót, gazdasági okokból... :B

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#38833) fattyu válasza citkar (#38831) üzenetére


fattyu
veterán

azért válaszolok. kifejezetten gusztustalannak tartom hogy a számodra érdektelen de másoknak hobbi kategóriát ilyen szinten lenézően kezeled. Már ez is gáz de az hogy az embert akinek ez jön be szintén lenézed megveted mert hogy jó dolgában meg bezzeg ha kiflire kéne a pénz.

Jézusom ember nézzél már magadba kicsit.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#38834) BoB válasza fattyu (#38827) üzenetére


BoB
veterán

Nem ugranék tandemben (úgy hogy a másik irányít) az biztos. Max ingyen de akkor is bepróbálnám a saját ernyőt :D

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#38835) citkar válasza fattyu (#38833) üzenetére


citkar
addikt

Szerintem nem értetted mire gondolok, túl érzékeny lehetsz, ha magadra vetted.
Annyival egészíteném ki, hogy egy bizonyos szinten túl káros a tehetősség, a vagyon. Nem egy európai lottónyertes átkozza a napot, amikor megvette a nyertes szelvényt és nem egy dollármilliárdos jelentette ki, hogy a családtagjai nem örökölnek tőle (szinte) semmit, ugyanis belátta, hogy nincs jó hatással az ember életére a túl nagy vagyon. Van aki ezt nem ismeri fel, de egy szóval sem mondtam, hogy te (vagy itt bárki) ebbe a kategóriába tartozna. Ha csak nem tervezed magad lavina alá temettetni...
Igaz sarkítottam a fogalmazásom során, de csak azért, hogy feltűnőbb legyen a mondanivalóm.

(#38836) csongi válasza BoB (#38834) üzenetére


csongi
veterán

Ahhoz meg kell egy 150 ezres tanfolyam alhangon es negyed milla lenne a vege mire 4000 rol ugranal egy kezit :)
Meg hogy a motorozas draga mulatsag ? :D

(#38837) Dexar007


Dexar007
veterán

Tura elotti atvizsgalasra hova szoktatok vinni a motort? Per pill semmi baja nincs a gepezetnek,az olajcseret a heten megcsinalom,sot lehet az elso fekbetet is kicserelem,igy fogalmam sincs,hogy egeszen pontosan,hogy zajlik egy ilyen atvizsgalas. Mert nyilvan,ha valamit ,,csereerettnek" tekintenek,azt ki is cserelik,meg ha tobb ezer km mulva is eleg lenne.

Give me your cum,bull!

(#38838) .mf válasza csongi (#38836) üzenetére


.mf
veterán

Volt osztálytárs lány inkább siklóernyőzik, az költséghatékonyabb, bár az adrenalin is kevesebb :))

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#38839) BoB válasza csongi (#38836) üzenetére


BoB
veterán

Ez az ami kiakaszt, hogy tanfolyam kell. Mi van azzal aki már megtanult mindent csak nincs papírja róla? Nem ugorhat. Bullshit. Közúton kell jogsi a többi közlekedő miatt. Ha egyedül ugrasz akkor minek papír? A saját életedet kockáztatod csak.

Mind1 csak felidegesítem magam megint :D

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#38840) Ribi válasza BoB (#38839) üzenetére


Ribi
nagyúr

Erre szokták mondani, hogy motor/autó sem jogsival megy. Kell és kész. Ez van. Sok hülyeség van, emiatt idegeskedni felesleges, mert csak idegeskednél egész nap.
Amúgy meg telibeversz egy mezőn bóklászó tehenet, akkor máris nem csak a te életed van veszélyben :D

(#38841) citkar válasza Dexar007 (#38837) üzenetére


citkar
addikt

Én ugyanahhoz a szerelőhöz viszem a motorom pár éve. Ha neked nincs ilyen, beszélned kell eggyel (vagy többel) és mondd el a "problémád", mert valahol az átvizsgálás egy vagyon, ha nem kell javítani semmit, ezt jobb előre tisztázni a félreértések elkerülése végett, hogy az elképzeléseidnek megfelelő legyen.

[ Szerkesztve ]

(#38842) Dexar007 válasza citkar (#38841) üzenetére


Dexar007
veterán

En a regi szerelomhoz mar semmit sem fogok vinni,ugyhogy ujat kell keresnem
Itt van tolunk egy kopesre az omega motor,lehet ide viszem,habar nem dolgoznak valami olcson.
Fekbetetet,olajat otthon kicserelem,aztan jovo heten elviszem hozzajuk. Legalabb leellenorizheti,hogy mindent jol csinaltam e. :DDD Egy szelephezag allitasra beneveznek,a tobbivel szerintem meg nem erdemes foglalkozni,majd 40.000km-nel.Mondjuk nem nagy tetel az osszes folyadek csereje,egy gumiszetthez kepest.A kerdes,hogy mi ertelme pl fekfolyadekot/telofolyadekot cserelni,ha semmi problema nincs vele?

(#38840): Te tenyleg nem tudsz kulonbseget tenni a dolgok kozott. Az egyikkel masokat veszelyeztetsz,a masikkal pedig csak sajat magad. A bukosisak viselese, a biztonsagi ov, az ejtoernyozes, mind olyan dolog,amihez allambacsinak semmi koze nem kene,hogy legyen.Mivel majd az emberunk eldonti,hogy szeretne-e kirepülni a kocsibol,szeretne-e hasznalni meg a fejet, es tervezi-e,hogy rantotta legyen a sajat temetesen ( :) ).

[ Szerkesztve ]

Give me your cum,bull!

(#38843) kcsa válasza Dexar007 (#38842) üzenetére


kcsa
veterán

Őőő mert elöregszik?

Fékfolyadék felvizesedik (tehát hamarabb forr), teleszkópolaj pedig elnyíródik, elfárad.

(#38844) csongi válasza .mf (#38838) üzenetére


csongi
veterán

Jah, de ott meg maximalis a harmonia :D. Sport motor vagy automataváltós robogó? Pontosan ilyen diferencia. Az egyik robbanékony adrenalin, a másik egyenletes sima. Kinek ez kinek az. Nekem bejön az is és ki is szeretném próbálni majd. Törökbe 2000M indulás tengerpart érkezés. 20-15 perc ereszkedés időjárástól függően. :). Tuti élvezném a csendet, de ezt legszívesebben egyedül tolnám mégis csak akkor az igazi, zene fülbe és had szoljon. :) Ugrani így jó volt. :D Dexar007: Ez szerelővel kialakult bizalmon alapszik leginkább, de ha meg egyeztek, hogy mielőtt cserélne bármit is egyeztessen veled.

(#38845) DigitXT válasza Dexar007 (#38842) üzenetére


DigitXT
félisten

mi ertelme pl fekfolyadekot ... cserelni
Megelőzés? Ne a szerpentinen derüljön már ki, hogy simán
felforrt a használt fékfolyadék: szeretettel vár a szakadék.:D

(#38846) Dexar007 válasza kcsa (#38843) üzenetére


Dexar007
veterán

De nekem meg nem öregszik el. :) Vasarlas elott lett kicserelve minden,de ha esetleg elvinnem egy atvizsgalasra,siman mondhatjak,hogy csereerett. Mert miert is ne..Lehet 1000km-enkent is olajat cserelni.

Give me your cum,bull!

(#38847) kcsa válasza Dexar007 (#38846) üzenetére


kcsa
veterán

Fékfolyadék kétévente cserés, vagy ha sötét színű - amelyik hamarabb bekövetkezik.

Telóolaj meg gyártója válogatja, van ahol előírják van ahol nem. De ha már nagyobbacska karbantartást tervezel, nehogy már ez maradjon ki - valszeg a gyári van benne :)

(#38848) Dexar007 válasza kcsa (#38847) üzenetére


Dexar007
veterán

A masik amitol meg felek,hogy szetszedik,aztan meg nem tudjak normalisan osszerakni. :DDD Most meg semmi gond nincs a motorral,elviszem szervizbe,megyek vele 1000km-t,aztan lerohadok valahol a semmi kozepen.

#38849: Ez nem kifogas. Tru sztori. ;] Elviszem,mert muszaj elvinni,de rohogni fogok ha utana fog tonkremenni. :DDD

[ Szerkesztve ]

Give me your cum,bull!

(#38849) kcsa válasza Dexar007 (#38848) üzenetére


kcsa
veterán

Ja hogy keresed a kifogásokat, akkor nincs több kérdésem, jó lesz az a fékfolyadék meg a telóolaj is :D

(#38850) citkar válasza Dexar007 (#38842) üzenetére


citkar
addikt

Sajnos kifejezetten jó szerelőt, akiről soha rosszat nem hallani, nem tudok mondani.
A motorommal komoly gond nem volt, a szokásos tennivalókat pedig elvégezte a szerelőm, korrektül.
De épp pár napja nézegettem a szervizkönyvet (mit kb. hány km után érdemes ellenőrzi vagy cserélni) és felhívtam a szerelőm, hogy az injektor sor állítása és a szelephézagok állítása rég történt. Annyi, hogy én nem nagyon tudom letenni a motort nyáron hosszan (azaz, ha nem tudom megvárni míg kész lesz, azt télre halasztom), így télre marad, most csak olajcsere és egyéb szükséges apróságok férnek bele az időmbe.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.