Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Ma vegig trackben mentem. Hat ez valoban nagy lepes volt. Nem neztem meg idoket de boven bement 1:30 ala stabilan, pedig nem vadultam.
Kigyorsitasokon igy mar boven jott fel kerekre. 3-asbol ki, hatso egyenesben es celegyenesben is. Egyik korben ugy sikerult az egyenes kigyorsitas hogy tablaig agaskodott a rohadek. Imadtam!
Mind a ket oldalon sikerult labtartoig donteni, szoval az is pipa.Elkezdek a test pozicionalason dolgozni innentol es a fektavokon. Most az tunik a gyenge pontnak.
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én az alis értékeléseket nézegetve láttam, hogy 3-5 millás új motorokra is kínai dobot tesznek. Új motorra van pénzük, de normális dobra már nincs. Az enyémhez kerestem papíros dobot is, de csak ixil racing dobot találtam horror áron. Hétfőn megy vissza a gyári.
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Megvettem, kipróbáltam, nem jó, megy vissza a gyári.
Tényleg csak érdekelt, hogy milyenek ezek a dobok, és milyen hangja lenne tőle a motoromnak. Már csak azért se gondoltam hosszútávon élhetőnek, mert egy 1000+km túrára nincs szükség rá, illetve pár km az osztrák határ, így bukom az ottani motorozást is. Akkor érett be az ötlet erre a dobra, amikor a város túlsó felén dolgoztam, és reggeli, délutáni agymenésbe kellett átszelnem a várost. Nem győztem kerülgetni a rollereseket, meg a telefonos zombikat. Kocsisorokra nem volt hatása. Amúgy vicces volt, hogy forgattam, szépen zenélt, és alig mentem 60-nal. :)
1 hét, 250 km elég volt tapasztalatnak.
Amúgy az africa dobja szar volt, zörgött, belül ramaty állapotban volt, olyan hangja volt, mint egy vizipipának. Az sv gyári dobja meg egy vizuális horror volt. Csak vizsgára tettem fel. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Nem volt ambivalens erzesed, hogy egy 250 es turamotort pimpelsz, ami arrol szol, hogy nagyon olcson lehessen uzemeltetni, a-bol b-be motor, ami nem kifejezetten tuningbarat?

Az, hogy hangosabb lett, az egyszeruen nem jo. Egy 250 kobos motor ne legyen hangos, mert otvozod a lassusagot a nagy hanggal. Szerintem a kocsisorok sem a hangtol fognak szetvalni.
Az afrika dobja 30 evesen ugyanazt tudja (hellyel-kozzel az olajkoksz lerakodasok miatt) mint uj koraban. Nem abszorpcios tompitoja van gyarilag a motoroknak, hanem reflexios. Ezekben nincs uveggyapot, nem kell soha felujitani, csak ha kilyukadnak. Ezert is jobbak a gyari dobok az utangyartottaknal, mert gondozasmentesek. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bardi
üzenetére
Fojtas valoban nem kell, az csak minisz loero, de ez a megfelelo atmero csak egy bizonyos fordulaton fog jol mukodni.
alatta nem lesz lendulete a gaznak, felette fojt. Ezt azonnal megvaltoztatjuk egy ilyen hamisitvannyal.
gyari dobokban backfire gatlo is van, hogy motorfeken ne durrogjon, az viszont fojt. Ha ehhez van szamolva minden egy euro4 vagy 5 motorban, masik dobbal nem lesz jo.Bar sztm nem a lambda a legnagyobb problema, vagyis nem a klasszikus ertelemben, mert a legjobban tettenerheto a nem vezerelt alfa N rendszereknel h a gazreakciot vagja agyon, ami inkabb olyan mintha a szivocso szaradna le, es idobe telne mire a keverek helyreallna. Holott kesobb a lambda stimmel.
-
kelly416
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Na majd egyszer hallgasd meg a CrownVic-emet. V8 ide vagy oda, a dobokat is cseréltem már, alig van hangja. Igaz, a csere dobokat is úgy vettem, hogy közel gyári csak rozsdamentes.
Értem, mi a problémád, engem is az "vigasztal", hogy ez egy utazó autó. De arra kiváló is. Szerintem a motorod is ugyanilyen cipőben jár. Ha egy hangos bohócot szerettél volna, veszel valami egyhengeres cross-t. De hosszú távon megőrülnél tőle. -
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Puszta kíváncsiság. Érdekelt, hogy milyenek ezek a kínai dobok. Korábban eredeti leovince, arrow dobok voltak a motorjaimon az sv-t már leovince-vel vettem az africa gyári dobja meg 30 évesen már eléggé gatya volt, és felújítás helyett inkább az arrow mellett döntöttem, ez tüv-ös volt.
Nem volt nagy beruházás, próbának jó volt, nagy bukta nem lesz belőle, mert szerintem pillanatok alatt elviszik ár alatt. 24 ezer volt mindenestől, nekem ennyit megért.kelly416: a mocim gyári kipufogója nagyon halk, bőven átlagon aluli a hangereje. Az az egy vígasztal, hogy legalább nem egy méteres ocsmány hurkatöltővel szerelték.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Letezik, h gyengebb lesz. Foleg ilyen alis szeméttől.
Egyebkent mindig is kivancsi voltam, mi a pszichologiaja ennek a masik kipufogo vasarlasnak.
Igazabol neked egy 250 es turamotorod van. Tokeletesen mukodik gyari allapotban. Sportosabb, vagy jobban mukodo motort ebbol semmilyen alkatresszel nem lehet csinalni. Mi vitt ra, hogy lecsereld a kipufogot? -
vendingo
veterán
válasz
kelly416
üzenetére
Van folytás, bent van a végében a szűkítő, illetve bevan téve a db killer is.
25ló, 25Nm a moci, nem szívesen veszítenék belőle. Ma volt az első hosszabb utam, elég szeles időben és nem tudtam eldönteni, hogy a motor ereje ment el egy kicsit, vagy a szél fogott vissza ennyire. -
vendingo
veterán
Nem bírtam magammal, vettem az alin egy dobot, mert kíváncsi voltam, hogy milyen, illetve a motor hangja is milyen lesz tőle.
Killer nélkül szégyellek menni vele, de killerrel nagyon jó, egyáltalán nem hangos hangja van. Simán alávetném magam bármilyen hatósági mérésnek, annyira szoldian brummog.
Városban jó használni, végre a telefonozó zombik, és a retardált rolleresek is figyelnek, elég csak elcsuknom a gázkart, és a motorfék hangjára felkapják a fejüket.
Országúton teljesen feleslegesnek tartom, kicsit fárasztó.Amúgy létezik olyan, hogy gyengébb lesz a motor egy másik dobtól? Lehet csak a hang miatt tűnik másnak, de szerintem mintha kisebb lenne a nyomaték.
Sanszos, hogy jövő héten lekapom, eladom, sok értelme nincsen. 1 hétig bohóckodni jó volt.
-
kelly416
veterán
FB allert.
Ilyenkor nagyon nem tud mit mondani az ember. -
anorche1
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Ú basszus, az borzasztó lehetett, sajnálom.
2006-os varadero.
#154276 csongi:
Gondoltam, hogy facebook csopiba meg akár ide is kirakom, hogy mi lenne a tervem és mikor, hátha társulhatok valakihez. Viszont nem tudtam hogy fogom bírni, a meleget, a napi sok óra nyeregben töltött időt napokon keresztül, 2 éve motorozom még csak, a kanyarban még bőven van hova gyorsulnom, és nem akartam mást feltartani, illetve fordítva sem.
A terv sem fix volt, kb. minden nap reggel döntöttem el, hogy aznap hova megyek. Görögország tervben sem volt, csak nem találtam albániában normális kempinget ami szimpatikus lett volna, így átugrottam inkább.#154277 palfitom:

#154278 -Mosquito-:
Köszönöm az infót
-
vendingo
veterán
válasz
anorche1
üzenetére
Sajnálom, hogy így jártál. Hasonló túrákat nyomtam én is korábban. Nekem az utolsó nagy balkán túrámon ételmérgezésem lett az utolsó napon, 2 napi koplalás után bírtam felszállni a motorra, és így indultam haza macedoniából (ochrid) szakadó esőben, szélviharban. Valami durva mérgezésem volt, mert utána még 2 hétig a wc-n ültem. 1200km-t vezettem aznap.
Milyen mocival voltál? -
anorche1
őstag
Hazaértem a balkán túráról, igaz, idő előtt. Utóbbi 2 napban megváltozott a motor hangja, tegnap már motorfékezéskor durrogott is. Szerelővel beszéltem, nyugtatott, hogy nem lesz gond, de inkább ma reggel Észak-Macedóniából egy kellemes 1000km -es úton, végig pályán haza jöttem. Valószínűleg tényleg kipufogó oldalon valami tömítés éghetett el, mert már üvölt a motor, és puffog, csattog, durrog, mindent is csinál motorfékkor.
3600km lett a vége, Horvátország, Bosznia, Montenegró, Albánia, Görögország, Észak-Macedónia és Szerbia (de ez már csak autópályán) volt érintve, valamennyire bejárva. Egyedül, minden este kempingben (vagy vadkemping, pl. a durmitorban, kb. 0 fényszennyezés mellett, végtelen számú csillaggal), sátorban.
Első ilyen túrám volt, de nem az utolsó, hatalmas élmény volt. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egészségedre!
-
csongi
veterán
Hogy a turoba sikerult ket egymast koveto napon trafit be..opni.

Es van meg 6 nap abbol az etabol az meg eztan kegyeg le.
10 eve nem volt birsagom. -
válasz
Fáraó
üzenetére
Nem kozlekedunk igy.
Az x11 meg az xx-et legyorsulja kettesben (rovidebb az attetel, x11 csak ot sebesseges), es megyunk bele igy elozesbe.
Az ut kozepe a vonalnal mindig porosabb mint a ket sav, ott rafekezni nem bolcs dolog, nem beszelve a katyukrol.Ezt a srac qrta el, sajnos meg is fizetett erte.
-
Fáraó
őstag
Hallottam a Haraszti úti balesetről, de elolvasva a cikket és megnézve a felvételt sokkolt.
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ádám tempójához jó az a 2012es túra gumi
Slickből én speciel 5 évesnél öregebbet nem rakok fel. Ha lehet inkább 3. (használt mind persze)Jó köridő. 45öt szinte bármivel lehet menni aminek van elég szabadmagassága és nem hulladék a futómű. Haver sima rosso 3-al boxer BMW-vel 45 végét szokott menni. Ügyes mondjuk nagyon és sokat jár ki évek óta.
Kakucs kb 44 nél elkezd szűk lenni a pálya 600 (+) sportmotorral. Egy jobb utcai sport gumival 44 még megoldható úgy hogy sehol nem csúszkál még a motor. 43 közepe már necces utcai gumival, 42 szerintem felejtős ide már slick kell. 43 közepe és 42 közepe között már nagyon nagy különbség van pedig csak 1 másodperc. Idén sikerült 41 végét menni a gsxr-el, KR106/KR108 kombóval. Itt már eleje hátulja csúszkál ahogy kell, pedig ennél jobban tapadó gumit nem tudok a motorra rakni.
-
bigrob
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Már javasolni szerettem volna én is.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Igen. Kakucson konnyeden korbe lehet erni ilyennel, az az aszfalt jo, es gumitartalma is van. korabban en is beraktam ide ezt

Viszont egy jo koridohoz ez mar nem lesz jo.
-
-Mosquito-
őstag
Ezt csak úgy itt hagyom.
Ember ezzel közlekedik,+ Kakucs ring. Ádám fotója a Hobbipályázós csoportból. Gázkar kezelése On-Off.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerintem felre ertes van.
Kezdo motorossal beszelgettem. A reflex rendszer egy default programot fog vegrehajtani. Ez a reakcio vagy jo vagy nem. Vagy megoldja a veszhelyzetet vagy elrontja.. Ezt majd az agy eldonti a tapasztalat allapjan. Es finom hangolja a ideg sejeteket. Ennek fejlodese lesz a rutin, vagy ahogy irtad sok ido eltoltese a motoron.
Atlagos motorosoknal ez kevesbe lesz jelen. Egy kezdonel meg semennyire.Es ez is megkopik vagy elfelejti a szervezet hoszabb kihagyasok utan.
Persze mindig vannak kivetelek, de nagy csoda nincs. Onmagahoz kepest kell merni minden esetben a teljesitmenyt.A reagalas, amit irsz, az mar a cselekmeny bekovetkezte utani valasz reakcio lesz. Az erzekeles is az esemeny utan tortenik, csak nem regalat meg a szervezet.
Es mint irtam, nem mindegy a eletkor sem.
Amit irtam , tudatosul. Ergo az agyunnk feldolgozta, tulvagyunk az esemnyen, a reflex reagaloson, es akar egy komplex mozdulat soron amit az agy hajtatott vegre a testunkkel.Es a megcsuszas merteke sem lett meghatarozva egyertelmuen.
A csuszasban levo motor kozuton, mas teszta lesz mint a versenypalyan.
Yodamastah jol ravilagitott a lenyegre.A sorrend amihez ragaszkodtam, az hibas megfogalmazas, es hianyos.
Az idorendisege ok-okozata nem lett kifejtve. A gerincbol torteno helyes reagalast meg kell tanitani, es ehhez fel kell dolgozni az agynak. De nem is az ideg rendszer kifejtese annak sejtszintu mukodesenek a leirasa volt a hozzaszolasom szempontja. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Csongi. Irtam korabban, hogy gerincvelobol reagalsz arra, ha megcsuszik a motorod. Ez tudomanyos teny. Nem ertem, miert ragaszkodsz tovabbra is a velemenyedhez (ami nem teny) olvass utana, hogyan mukodik az emberi idegrendszer. Ezt nem fogod kitalalni otthon, hogy minek mi a sorrendje, egyszeruen nezz utana mik a tenyek, vagy errol felesleges igy beszelgetnunk.
-
csongi
veterán
A megcsuszas kezelesehez akkor is rutin kell.
Es nem mindegy mikor kezdi ossze szedni a rutint az ember. 20-30-40-50-60 xx evesen.
Es fel kell fogni
Ha ez nem tortenik meg, akkor az ideg palya serult. A feldolgozo egyseg hibas 
A sorrend sorrend marad. Csupan olyan sebeseggel tortenik, amit mar nem tudatos cselekedetkent kezelunk.
A lenyeg a lenyegbe, a jelenseg van,volt, lesz. Nem csak a gumin mulik. Tobb szereplos korulmenyek feltetele a megcsuszas. Csak az a gumi nem csuszik meg amelyiket le sem gyartottak.

-
MMiklos86
csendes tag
válasz
Horvi
üzenetére
A modern túrasport gumik nem sokkal rosszabbak a sportosaknál. Hayabusán egymás után volt Michelin Road 6 majd Power 6 gumim és lelkesen motorozva is kevés volt a különbség. Ellenben hidegben, esőben érezhetően jobb a Road 6 és jelentősen hamarabb melegszik fel üzemi hőmérsékletűre. A Road 6 10k km, Power 6 6k km után kopott el, ami még mindig jobb mint a gyári Bridgestone S22 ami 3k után már kuka volt.
Szóval holnap újra Road 6 kerül rá.
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez mondjuk igaz, bár az agresszív TC világíthat pirosnál induláskor. A KRESZ csak azt mondja, hogy 70-el mehetsz, azt nem, hogy azt milyen hamar érheted el

-
Csandi
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Én városban a 3-mas mode-ot használom, az a legkisebb motorerő, legkisebb motorfék, legnagyobb TC. Honda szerint ez a "városi" mód.
Ahogy kimegyek ott átnyomom a "kanyargós út" módra, magas motorerő, magas motorfék, közepes TC.
Van még egy pályamód, ott legmagasabb motorerő és minden kikapcsolva. Pénteken ezt fogom használni

-
kriszti21
csendes tag
válasz
Cleinor
üzenetére
Hát közepén gyak már nincs futó felületed és kocka is van benne rendesen, így ránézésre sztem az 1.6mm már nincs meg mindenhol.
Tudom persze úgyse állít meg a rendőr, meg kifizetted az egész gumit.. de én személy szerint inkább kicsit előbb lecserélem a gumit (ilyen kockánál ég és föld lesz az új profil).Ezek a "bütykös" gumik hamarabb csúsznak, meg döntve mászós érzést hoznak. Én anno metzeler tourance-ról váltottam angel gt-re, ég és föld aszfalton a visszajelzés/tapadás, de nyilván buktam a murvás/földes utas előnyöket.
-
válasz
Csandi
üzenetére
Nekem TC ritkán világít mivel úgy van beállítva , hogy bizonyos szintig hagyja megcsúszni a motor seggét. Szvl akár kanyarba direkt lehet csúsztatgatni a seggét.....
De kb Bp-n minden kigyorsításkor elforog.... értelmeset nem lehet gyorsulni
#154245Cleinor
Ne parázd túl vegyél Road 6 ot jó gumi én is azt használom....
De előtte volt roadtec 01 ezen annyi hogy az 2e km el hamarabb elérte a kopás jelzőt....
De az is fasza gumi.... -
Cleinor
tag
válasz
vendingo
üzenetére
2024 02-es DOT. KB 15.000 km van benne.
Ti ránézésre mit mondanátok, cserés ez a hátsó?
Csúszás akkor jelentkezik amikor a "kocka" élén használom a motort kigyorsításkor.
Topiccsendőr elbizonytalanított a 2CT-s kijelentésével, mert a road 6 is 2ct. És ha tapadásban nem lesz "sokkal" jobb akkor visszarakom ugyan ezt a fajtát mert akkor most csak a hátsót kell cserélni. Ha meg azt mondjátok hogy ez biza gumicserével se lesz jobb, akkor még használom egy kicsit (még 5k) így és nyár végén kap egy újat.
Első ilyen:
Úgyhogy a véleményetekre vagyok kíváncsi kérlek, és a tiédre is Topiccsendőr hogy a 2ct- úgy értetted e ahogy én értem?
Előre is köszi!
-
válasz
Madball
üzenetére
Ez attól is függ ki h vezet…no meg az út minőség...lentebb...:
Átlagos reggelem 12km Bp-n. Itt lehet látni hányszor csúszott meg a gumi.....

Ue ez Bosznia 200km szerpentin:
Lassabban nem mentem

Bp-n meg úgy Magyarországon az út minősége kritikán aluli...
Isten tudja hol voltunk HUN ba épp Románia fele tartva ahol 0 sebeségel sima főútra való ki kanyarodásnál elment a segge 0 sebességgel annyira szét volt kopva már az aszfalt.
-
Madball
csendes tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem lehet, hogy azonos gumi estén a futómű és a guminyomás miatt ennyire eltérőek a tapasztalatok? Ennyire nem szórhat a gyártás

-
VFR800
csendes újonc
válasz
Cleinor
üzenetére
Dunlop Trailmax Meridian-t használtam DL650-en, ami kb köztes gumi a fényképeden lévő és PR6 és társai között. Hasonló az előttem szóló által említett Pirelli-hez. Aszfalton nagyon jól tapadt, és a murvás földes (normál állapotú nem szétvájt sártengeres) utakon is rendben volt a tapadása. Ennél komolyabb terepre nem mentem. Az élettartamát nem tudom, de gumiáruházas hozzászólásban olvastam, hogy szintén DL650-el kétszemélyes túrákon elment 23 ezret vele valaki.
Több garnitúra PR2-4-5 abroncsot használtam már, de erősebb motorokon mint a meridiant, ilyen kitétellel azt mondom nem éreztem különbséget. -
kelly416
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Akkor én nagyon mázlis vagyok, mert Romet után (ER5-ön tanultam) VN800 Drifterre ültem. Semmi lapon motorozás meg kanyarvadászat soha, aztán egyszer amikor mentem Szegeden át Deszkre, akkor a körforgalomban sikerült meglepjenek.
Előttem autó állt, elengedett valakit, majd elindult be a körforgalomba. Mivel senki más nem volt sehol, mentem utána és későn vettem észre egy csillogó, frissen kifolyt 3-4 literes olajfoltot. Valakinek kieshetett a leeresztő csavarja pár perce.
Hirtelen balra rántottam a kormányt, az első kerék elkerülte az olajat, de a hátsó végig ment a folton. Körbe drifteltem a körforgalmat kis gázfröccsökkel, kifelé még indexeltem is de ott is drifteltem végig (nyilván gyök kettővel), majd a kivezető egyenesben kb. 4-5 méter után lett tapadásom is.Lehet, hogy a környékemen nézelődők tapsoltak, nekem tele gatya és 1000-es pulzus jutott, de nem estem, nem tettem le a lábam, mentem tovább. Full tudat alatti reflex volt az egész.
Akkora őrangyalom van, hogy hihetetlen. Nagyon hálás is vagyok Neki.
-
-
vendingo
veterán
válasz
Cleinor
üzenetére
Ha "terepesebb" utcai gumit keresel, akkor nekem a conti trailattack bejött, de jó a tourance next is.
Nem lehet, hogy öreg a mostani hátsó gumid?
Road 6, roadtec 01 jó választás lehet, ha lemondasz a terepesebb kinézetről.
Nekem a roadtec 01 ragad a kanyarokban, élvezet vele menni. -
Cleinor
tag
Én alattam rendszeresen csúszkál a hátsó kanyar kigyorsításnál.
Nekem a terep tréning valamint az terepen gyakorlás sokat segítetett a kezelésben, én nem csukom a gázt nullára hanem kicsi ellenkormány és tartott gázzal hagyom hogy megtalálja a tapadást. Viszonylag sokat tudom ezt gyakorolni, mert sokszor csúszkál.
Ennyire szar a gumim vagy tényleg akkor az utak ilyen szarok?
Kakucsról ha jövök akkor ez a kanyar:
https://maps.app.goo.gl/fXBBr8XseCFY6GEy9
M5ről ha jövök akkor nem szokott, lehet más a tempó.Motort kockás gumival vettem, de más sikerült legömbölyíteni

Gumim állapota most ilyen:

Kérdés hogy mennyivel lenne jobb egy Road 6, inkább most lemondok egy kicsit a terepezésről?
Vagy rakjak ebből újjat (Dunlop Mixtour) mert az elsőnek semmi baja (1éves)?
-
válasz
yodamastah
üzenetére
Haromszor kapart/csuszott el az xx segge masik utra torteno rakanyarodas kozben. Ha jo segge van az embernek, megerzi, hogy csuszik, es zarja a gazt, egyenesiti a motort reflexbol.
Elso kereket viszont nem fogod meg. Legalabbis nem a pilotan fog mulni.Tegnap olajcsere volt.
Mivel nincs allvanyom, es a kozeptamasz is ki van szerelve (kulonben kopog a cucc az akra rendszeren), igy ketszemelyes lett a melo.
Haveromhoz atmegyek, karbon sarvedot installaltuk, jott az olajcsere.
Bal idom alja a kitamasztonal patentos, nem csavaros.
Motort haverom felhuzza fuggobe, oldaltamaszt felhajtom (na ki a rutinos motorszerelo kozottunk?
) patentot betolom a helyere, mondom havernak, hogy engedheti a tamaszra.
Elfordulok, paff, odanezek, haverom a fekvo motorom oldalan hempereg.
Szevasz.
Tekintve, hogy kanyarban mar leert mindket oldala (
) igy a balos dekli alja is felkenodott mar az aszfaltra korabban, igy az nem serult.
A tukorboritas mar amugy is karcos volt, azon lett egy nagyobb huzasnyom, de nem tort el.
Hatso labtarton levo kipufftarto csavar kicsit karcos lett (kb 500 forint), ezen kivul konkretan semmi baj nem tortent.
Kuplungkaron lett egy bolhacsipes meretu beutodes
Olcson megusztam a hulyesegem…
-
yodamastah
őstag
válasz
csongi
üzenetére
"Rohadt nagy rutin kell, hogy a csúszásban lévőt érezze az ember, és csúszás közben csináljon valami korrekciót."
Lehet ezt gyakorolni.
A spanyol motorversenyző sulikban alap gyakorlat relatív lassú tempóban körbe motorozás lapon úgy, hogy folyamatosan csúszkál alattad a motor eleje hátulja. Valami szar gumi és poros aszfalt segít
Az agyad megtanulja hogy mozdulj (vagy ne mozdulj) bele a csúszásokba, és amikor van tempó pályán, reflexből korrigálsz, nem is gondolkodsz rajta mit kéne csinálni.Kakucson van hátul egy nagy placc, a fiatal motorversenyző srácok rendszeresen ezeket a gyakorlatokat csinálják.
Példa: Acosta 600rr-el [link]
Persze közúton amikor rámész egy nagyobb olajfoltra az más. Ott el fogsz esni akármi van. De a pályamotorozás azért ad rutint egy közepes megcsúszásra hogy reagálj. Persze ehhez az kell, hogy legyen olyan pálya tempód hogy csúszkálj, és ebben benne van az is hogy néha nem fogod meg. Kell egy dobálós motor erre sajnos
-
Rush77
aktív tag
válasz
csongi
üzenetére
A megcsúszást átlagosan a vissza tapadás pillanatában érezzük meg. Aztán feldolgozzuk, majd leizzadunk

Vagy barnára festjük az ülést
Nem tudom milyen motorral megcsúszni és nyílván eljutok majd egy olyan szintre (remélhetőleg) amikor már ne annyira a befosok érzés és a hideg veríték kapjon el de ahhoz rengeteget kell még tapasztalnom, gyakorolnom, tanulnom.Amúgy tényleg olyanok a hazai utak. Nem mondom, hogy a rothadó nyugaton bezzeg, de tavaly voltunk olaszországban kocsival és mindaddig eszünkbe sem jutott mi az, hogy kátyú/gödör amíg át nem léptük a határt hazafelé. A határ után kb 30 méterrel sikerült telibeverni egyet ami nem is nagyon látszott mert pont úgy volt árnyékban. Mondanom sem kell, hogy másnap mentem futóműveshez állítatni.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igazából a kiszámíthatatlansági tényező ami a véleményem alapját adja.
itt egy féktávon, vagy egy kanyarba több aszfalt van útburkolatnak nevezve.
Átértem a határon, és sírtam
Ajkán megálltunk a kúton. Egy motorossal beszélgettünk. Fehérvárra ment a barátjához. Volusia 800-al elesett. Sík egyenes úton. Kormány csapkodás, nem tudta megfogni.
Kapott egy 26 ezres büntit, nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett.
Grátiszba 2 hete az intenzíven van.Rush77: Minden stimmel.
Ahhoz a gumihoz próbálok alkalmazkodni ami van, de ez is a lehetelten küldetés idehaza
Az. hogy melyik gumi, kinél hogy tapad, már nem érdekel.
. Megnyugtatólag hat, de ennyi. Mindenki másként éli meg. A legrosszabb a megcsúszásokat megszokni. Azt kb későn lehet észre venni mikor megcsúszik. A csúszásban lévő gumit nehéz érzékelni. Rohadt nagy rutin kell, hogy a csúszásban lévőt érezze az ember, és csúszás közben csináljon valami korrekciót.
A megcsúszást átlagosan a vissza tapadás pillanatában érezzük meg. Aztán feldolgozzuk, majd leizzadunk
De ekkor már túl vagyunk rajta. A két pillanatnyi állapot között maradt a szerencse a faktor. Én is azt élvezem mikor nem ezt vizslatom az úton, hogy a következő 5 méter az a nyikorgós üveg burkolat, vagy a kátyú tengere.
Grrrr. a Ba.... meg a ....., leg enyhébb gondolatom a hazai utakkal kapcsolatban.
Elég sok balesetet megnézek, és elemezek a lehetőséghez képest.
Próbálok okulni, de a szerencse faktor a legnagyobb úr. -
Rush77
aktív tag
válasz
csongi
üzenetére
Értem amit mondasz és igazad van. De a gumival mindig úgy voltam (autónál is), hogy a lehetőségekhez képest a jót rakatom fel. Elvégre ugye ez találkozik az aszfalttal. Autónál simán éreztem, hogy azonos kategórián belül az egyikkel “butábban mozgott kanyarban” mint a másikkal. Kezdő motorosként ezt meg nem fogom tudni megmondani mert nincs összehasonlítási alap, de ha van egy jó gumi kezdésként akkor következőre lesz mihez viszonyítani. És itt jön a képbe a többi motoros véleménye hogy lehet, hogy próbálták mindkettőt ugyanazon a gépen.
És mindenkinek köszönöm a tanácsokat és tippeket
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Nekem ne mondd, en 10 eves rosso corsakat meg supercorsakat hasznalok nemetorszagban, gyakran lapon, sosem csuszott meg.

Magyarorszagon viszont a michelin pp 2ct furan viselkedik. Egy regi m7rr is jobb nala, kigyorsitason, nem kanyarodva az nem csuszik meg, mig a pp megcsuszik. Szoval van ertelme a masik guminak a szar utakon. -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Most jöttem haza Alsó Ausztriából. Ott egy megcsúszásom nem volt több mint 1cm-el többet szanáltam a gumiból, mint itthon. Itthon , rendszeres a tapadás vesztés, minden gumi amit használtam eddig, képes volt megcsúszni. Nem vagyok lapolós.
Ez a saját tapasztalatom.
A hazai aszfalt fénylik. Csúszik a csizma talpa gyenge minőségű a burkolat. A sokadjára újra kevert kőzettel burkolnak. Kopott túlszurkozott trutymó. Ott nem tapasztaltam ilyet.
igaz van ennek ellen oldala is. Az az aszfalt, hamarabb leszedi a ruházatot, és jobban eszi a gumit. -
3800+
őstag
válasz
Horvi
üzenetére
+1 a Rosso IV-nek. 3000 km van már benne, tapad mint a disznó és kopásnak egyelőre nyoma sincs, nem kockásodik. Komfortosabb is a magyar utakon nem pattogok vele annyira.
Pályás tapasztaltom nincs, de közúton sokkal nagyobbat tudok vele fékezni, mire közbeszól az ABS mint az előző, gyárilag szerelt Dunlop gumival. Körforgalomban megviccelt egy autós és nem volt időm a progresszív fékezésre, rámartam az elsőre és mögöttem jött a párom aki mondta, hogy levegőbe volt a hátsó kerék.

Kanyarodni, kigyorsítani meg mondanom sem kell, jó cucc...
-
-
csongi
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Horvi ez nálad is érvényes.
Mikor képes leszel kihozni a különbséget ezek között, már nem lesz kérdés.

Amíg nem tudod, addig mindegy melyiket teszed fel. Neked kell vele motorozni.
Lelki megnyugvás a másik vélemény, ha megerősíti a döntésed. A magyar aszfaltokra megfelelő gumi nem létezik igazából.
Nem bántás, hanem saját tapasztalat.
-
Horvi
őstag
Ha már szóba került a gumi téma, akkor nekem is ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. A Z750-re keresnék valami túrasport gumit, igazából városi használatra kisebb túrákra kellene. De ha néha feltévedek pályára az se legyen gond(nem vagyok gyors szóval lehet ez annyira nem szempont). Jelenleg egy michelin pilot power 2ct gumi van rajta, ehelyett keresnék valamit, ez már nem mai fejlesztés szóval nem venném újra.
Köszi! -
VFR800
csendes újonc
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Még 2010 táján volt egy RC36 II nálam amit olaszból hoztam. Azon egy Ducati fesszab volt egy ráerősített PC hűtővel, ami gyújtásra működött. Azt nem tudom milyen fesszab pontosan mert nem értek hozzá, a motor meg csak kb 2 évig volt nálam.
Kozmax (KozmaxMoto) és még páran a VFR Klubból vagy tizenéve egy plusz olajozást építettek ki a 800-as szérián a generátor jobb hűtése érdekében, mert abban látták a probléma okát.
Motobees kft van még nekem elmentve mint aki generátor és fesszab dolgokkal foglalkozik. Nem ismerem, de aki viszi a céget motorozik, lehet tudnál vele konzultálni. -
erikke17
őstag
Sziasztok
Csütörtök reggel indulnánk párommal Cesky Krumlovba Komáromból motorral felpakolva szombatig egy kis városnéző túrára motorozással egybe kötve.
Viszont időjárás pont csütörtökre amit ír necces zápor zivatar
Teljes motoros felszerelés van szóval nem tojunk be egy kis víztől
Ti hol szoktatátok csekkolni milyen idő lesz? Google amit ki dob mennyire valós? Igazából szerda estig akarom el dönteni, hogy motorral vagy autóval induljunk útnak. -
Rush77
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Road 6 megrendelve.
-
Picco
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
szerintem mindharom tokeletesen megfelel ahhoz a motorhoz.
nalam a road 4 meglepoen jol birja amikor kanyarbol kifele belemarkolok a gazba, pedig 268kg/170LE. road 5/6 elvileg meg tovabb birja mint a road 4 es mindharomnak jo a tapadasa vizes uton is.
roadtec-rol is csak jokat hallottam eddig. egyikkel sem fogsz mellenyulni.ha ma kene gumiznom akkor road 6-ot kernek ra, ha roadtec joval olcsobb akkor azt is szemrebbenes nelkul felrakatnam.
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig gumi téma.
Most szombaton fogom tudni elhozni a motort és majd jövő héten gumiztatom.
A kérdésem az lenne azoktól akiknek van tapasztalata vele. Michelin Road 5 vagy Road 6 és Metzeler Roadtec 01 SE közül melyiket ajánlanátok? Árban nagyon hasonlók.
CBF500 a gép.
A felhasználás város és kisebb túrák (egyszerre max 200km).
Köszi. -
bacus
őstag
válasz
Des1gnR
üzenetére
A gpx fájlban sok dolog tárolódik, nyomvonal, poi , navigalhato útvonal.
Ami csak nyomvonal, az nem navigalhato, azt a szoftver tudja esetleg átalakítani. Ha van garmin navid, ott a basecamp programba betöltve egy gombnyomás és lesz egy útvonalad.Mra app is megcsinalja, talán még az ingyenes rész is, gondolom még sok program van.
Régebben így nézett ki egy tervezés, google maps, majd annak a finomra hangolása az utak is oda húzása, majd gpsvisualizer.com oldalon link beillesztese, nyomvonal letoltes gpx formátumba, basecamp, útvonalla alakitas, majd újra a finomra hangolás, alakító pontok beszúrása, stb
-
Sziasztok,
Az OsmAnd applikációba be tudtam húzni GPX fájlokat amiket a https://motorcycle-diaries.com/en -ről töltöttem, viszont csak úgy tudtam rábírni, hogy azon navigáljon, hogy a térkép beállításaiban bekapcsoltam a nyomvonalak funkciót, ott bepipáltam minden gpx-et és miután azt megkerestem a térképen, úgy rányomtam a start gombra ott a térképen.
Ennél van egyszerűbb út amire nem jöttem rá?
-
bacus
őstag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Volt avantom, eladás. A mesh jobb, mindenben, kivéve akku uzemido.
Amit tudni kell, sena mesh nem kompatibilis a cardo mesh-el.Sena több embernek van, interphone u-com az sena!
Egy olyan típust ajánlok pl neked, ami tudja a régi bt is, meg mesh is, a többi lehet csak mesh, így be tudod vinni a hozzátok csapódott bt sisakos barátot a mesh hálózatba.
Ha soha nem akarsz mással motorozni, akkor jó az avant.
Ha még kérdeznél írj rám a telefonszamoddal, inkább beszéljünk, gyorsabb.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ez ugyanugy shunt tipusu, csak mosfet. En azt szeretnem kiprobalni, ami nem shunt, a tekercs erdekeben.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Fesszabályzó. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Steam topic
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gaming notebook topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, ő már ebből nem tanul.

Ha ez nem tortenik meg, akkor az ideg palya serult. A feldolgozo egyseg hibas

Csak gondoltam megkérdezem tapasztaltabbakat, akik több gumit fogyasztottak már el.