Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Romet után 800 V2 sem volt sok. Mint írtam, tisztelet és alázat kell hozzá, de hamar összecsiszolódtunk.
-
kelly416
veterán
válasz
Gabis
üzenetére
A baromságokon túllendűltem, a motor hibáinak javítása meg (csökkent tesztelési lehetőségek okán) folyamatban van még.
De mint írtam, ha megy akkor nagyon megy. És nem feltétlen a sebesség, hanem a kezelhetőség, a hálás visszajelzések, a kegyes reakciói a pilóta hibájára nekem nagyon bejöttek. Ha sikerül gatyába rázni, akkor marad még egy ideig.
-
Whist
aktív tag
válasz
Gabis
üzenetére
1 éve vettem az első motoromat, egy 2013-as CBR250R-t.Nagyon pörgős, imádom a Hondás duruzsolását, 160 a vége.
A2 jogsim van, holott már bővem lehetne korlátlan, de akkor is ezzel kezdenék. Én a szamárlétra híve vagyok.
Egyelőre belföldi túrákra, munkába járásra használom.
Könnyű súlya miatt rendkívül kezes, és az ilyen kisköbös mocik nagyon jó szórakozások tudnak lenni.
Ez az én véleményem persze, de tudom, hogy ez sokaknak kicsi. -
Csandi
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Szerintem nem lesz gond, nem kell megijedni tőle. Hozzá kell szokni, adagolni magadnak aztán összeforrtok.
Az meg, hogy milyen motort nyilván te tudod
en csak az erőre reflektáltam. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
4 év után akarok nagyobbat, de most sem feltétlenül minden áron. Ezért sem engedtem az árból. Ha ennyiért elviszi, lesz motorcsere, ha nem, akkor marad még egy szezont. Most sem feltétlen űrhajót akarok (pl. nem egy 1290 SuperAdventure a cél, még ha büdzsé engedné is [de nem engedi]), de azért feljebb lépni. A minum a 84 lovas 1000-es Multistrada. De van a listában jóval erősebb, 110-130 lóerős gép is, akár V2-ből is, ami nyomatékban még több előrelépés, meg lóerőben erősebb, de 800-as gép is.
-
Csandi
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Amúgy egyidősek vagyunk pont a neved alapján, szerintem ilyenkor már tud ésszel menni az ember, indulásnál lassú kuplung fel, fogásponton kis gáz hozzá és szép finom lesz, aztán menet közben sem kell rángatni a gázkart csak finoman növelni, kanyarba meg nem 200-al beverődni hanem úgy ami még komfortos (utcán meg nem kell letérdelni, úgyis szar az út), úthibákat figyelni kerülni, autókra meg figyelni melyikben van ott a potenciál, hogy kivágja eléd index nélkül. Cserébe meg nagyon jó élményt ad, és nem feltétlen akarsz nagyobbat pár hónapon belül

-
Csandi
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Emlékszem legelső utamon vele mikor egyszer felgyorsultam 70-re nem hittem el mennyire király, úgy éreztem enyém a világ
illetve akkor még nem is előztem meg sorok közé se mentem be vele. Azt most már 1mm helyre is beszúrom csak lehessen haladni
-
válasz
norbert1998
üzenetére
20 évvel ezelőti Simsonozás után kezdtem be az 5 milliós Triumph 765 RS-sel annak ellenére, hogy mindenki mondta, hogy lépcsőfok... szép lassan növeljünk köbcentit stb. Gondolom hallottad Te is már.
-
Csandi
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Én 0-ról azzal kezdtem és semmi gond nem volt vele. Barátnőm szintén.
Én már jogsi megszerzés előtt is járogattam vele mikor elég magabiztosnak éreztem magam vele, aztán a tanpálya vizsgára is azzal mentem már.
-
norbert1998
nagyúr
650 V2 nem lenne sok kezdésnek az 50-es után?
Aki megvette a V-Strom-ot, egy 300-asról ül át, és neki is olyan volt az elindulása, hogy rossz volt nézni, mikor fekszik el... -
Csandi
addikt
válasz
crocy
üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. Számítanak a feliratkozóid, illetve, hogy honnan nézték meg a tartalmad (nyilván egy magyarnyelvűt Magyarországról fognak). Illetve még vannak háttér kalkulációk (pl. mennyi ideig nézték a videót ha nem végig), mindenkinek egy egyedi képlete van nincs egy standard kifizetés.
1000 feliratkozó alatt nem is lehet jelentkezni, hogy partner legyen a csatornád = az alatt nem is kaphatsz pénzt.
-
crocy
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
itthon 1 nezettsegert kb 1 forint jar, nem?
-
kelly416
veterán
válasz
Gabis
üzenetére
Az az én butaságom is volt, meg a jó magyar jogrendszer tehetetlensége is.
Ugyanis egyből felajánlottam a csavónak, hogy csináljuk vissza az üzletet amikor a rejtett hibák kiderültek, de eszébe sem jutott.
Ekkor ügyvedhez fordultam, aki megnyugtatott, hogy egyszerűbb lenyelni ezt a békát, mint évekig húzni az ügyet és az idegrendszeremet, és a motor árának a többszörösét rákölteni arra, hogy a végén vagy kifizesse a javítási költségeket vagy legjobb esetben vissza vásárolja a motort az eredeti (nem inflált) áron. -
crocy
tag
volt amugy ez a [magyar csavo] a forumon emlitve aki 124 ezer forintot keresett azzal, hogy 2022-ben marqeuz testverek megelöztek palyanapon portimaoban? jo azert el kell jutni odaig, feltölteni ,meg persze jo cimet adni a videonak. szoval piros pont jar neki.
-
kelly416
veterán
válasz
Gabis
üzenetére
Én is így voltam vele, azért vettem anno VN800 Driftert. Azzal úgysem száguldozok. Aztán az elment mert meggondolatlan voltam és eladtam. Lett helyette 400-as Burgonya, majd mivel azt nem bírtam hogy elbutít (egy kézen minden az idex kivételével, lábat nem kell használni csak ha megállsz...), vettem egy Triumph SprintRS-t. Hát meg kell mondjam, amennyire féltem a saját eszetlenségemtől, annyira kellemeset csalódtam a motorban. Bitang jó motorozni vele. (Az más kérdés, hogy átvágtak és a motoron van mit javítani, de ezt hagyjuk.) Mivel a Triumph sokat áll, de ha megy, akkor nagyon, így vettem egy Victory Kingpin-t világot járni, elpöfögni, stb. és a Triumph marad feszültséget kiengedni, sietni.
Ja? Mindezt egy év Romet és 4-5 év teljes kihagyás után.
Ha ésszel és tisztelettel tudsz bánni a vassal, akkor akár vehetsz nagyobbat is egyből. Főleg ebben a korban már úgysem jampizni akar az ember. Mondom ezt 169 centivel és 43 évvel. -
Csandi
addikt
válasz
crocy
üzenetére
Waze
De a fixek nagy része amúgyis csak szemből lő. Kb. 20-25k km alatt 1 büntit fizettem csak azt is az SV-vel.Na igen ez egy indok volt nekem, hogy miért nem akarok nakedet. Oktatás még nakeden ment, amikor felmentünk pályára ott eldöntöttem, hogy ezt nem köszi

SV fékje imádkozós volt, új CBR-en meg fejreállós

-
crocy
tag
válasz
Csandi
üzenetére
radaroktol amugy nem felsz?
haturol gondolom azert be tudnanak merni. vagy waze-vel tolod?hornet 900-on (naked) kb 120-ig tudom huzni, hogy ne tepjen le a szel. szelvedöt meg nem akarok rakni ra (azzal se nyernek sokat). szoval szerencsere nalam ez limitalo tenyezö. meg ennel a sebessegnel meg azert erzem, hogy tudom kontrollalni a dolgokat.
meg en közuton keszenleti elsö fekkel megyek es igy nem tudom ugy huzni gazkart mint teljes marokkal.
sportmotorral, palyan, több tapasztalattal persze mas lenne. -
Csandi
addikt
válasz
-secret-
üzenetére
Én 600RR-nek a végét egyszer Szeged felé pályán egyszer meg Szombathely felé megnéztem, illetve azért pályán óra szerinti stabil 200-as utazótempóval szoktam menni (nagyon kényelmesen veszi 5-6 ben is), de ez ritkán van, városban meg ahogy kiadja, van, hogy lámpától lámpáig pl. vácin ha enyém az út 100+ ba belenézek, de van, hogy csak gurulgatok a megengedettel, hangulat (meg zene
) függő.SV-vel ezt eleve nem lehetett megtenni így és ennyire, de autóhoz képest bőven jót lépett az is.
-
Gabis
őstag
Topiccsendőr, Csandi, Rush77
Köszönöm mindenkinek a tanácsot, helyesbítést, tapasztalatmegosztást.
-
Rush77
aktív tag
válasz
Gabis
üzenetére
Igazából próbáltam ABSes gépet nézni, de nem volt kizáró ok a hiánya.
Véletlen volt, hogy pont ez lett a kiválasztott.
Ez egy igazi idős nénis motor volt. 19 éves és 22k km volt benne igazoltan.
Valószínűleg ki fogom nőni pár éven belül (legfőképpen mert idéntől jön a feleség is mint utas). De egyelőre tökéletes kezdésnek. Nem túl erős ezáltal kevés váratlan helyzet elé állít. Persze ésszel megyek. -
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pontosan, sor2 nagy köbcenti is jól húz alul. Pl. GSX-8R amit próbáltam.
-
-
Csandi
addikt
válasz
Gabis
üzenetére
SV volt az első motorom 25 évesen, előtte 50 es robogóval mentem csak tiniként néha, szóval akkor még nem volt tapasztalatom nekem sem

Oktatáson 99%, hogy sor4 el fogsz menni (nagy max sor2-vel) így ki fogod tudni próbálni legalább az egyiket
Illetve erőre is nyilván olyanon teszed le a jogsit ami már abba a kategba esik.Egyébként az is működik amit mondasz igen, hogy elsőre valami budget, nem feltétlen amit tényleg akarsz csak valami amin tanulsz jogsi után meg nem félted annyira, aztán utána valami fullosabb. Én is így csináltam, kb. a legolcsóbb SV-t vettem meg (750k volt, 74k km-el
) utána meg egy szalon motort vettem, kettő között pedig kipróbáltam rengeteget tesztnapokon, meg szalonokból tesztmotorokat így be tudtam lőni, hogy mit szeretnék. -
Gabis
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Igazad van, csak neked már van tapasztalatod, én meg még igazából azt sem tudom mekkora a különbség egy 40 vagy egy 60 pacis gép között. Vagy a sor és V elrendezés közötti nyomtatékjellegről. Az infókat szívom magamba már jó ideje, de tapasztalat az még nulla. A keretet illetően úgy gondoltam, hogy elsőnek valami használt, akár viseltesen elsajátítani az alapokat... meg egyáltalán olyan e ez az egész, mint amilyennek elképzelem. Később meg ha összejön, akkor amilyenre vágyom. Igaz ezzel ellentmondok magamnak, mert az a típus vagyok, aki megszerez valamit azt ameddig csak lehet megtartom, vigyázom és karbantartom. Nehezen válok meg a dolgaimtól, és rühellem az adás-vétellel járó dolgokat. De ugye valamit valamiért.
Ezt az ABS dolgot még átrágom. Köszönöm szépen.
-
Csandi
addikt
válasz
Gabis
üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy száguldozni kell, vagy mindenképp sor4, de azért valami erő nem rossz ha van alattad.
Nekem is SV 650 N jutott eszembe, annak hangja is olyan amit szeretnél, kerek lámpa, abból 1.7m a legolcsóbb hahun amiben van ABS, 2017-es. Nem tudom mi a kereted amúgy de ez nem drága egy motorért szerintem. (Meg én pl. olyan vagyok, hogy inkább tovább spórolok, mintsem, hogy lejjebb adjak az igényekből. Ha később lesz ám legyen, de legalább az olyan
)Amúgy nem feltétlen ragaszkodnék az ABS meglétéhez a helyedben, én 2004-es SV-ről ültem át 2024-es CBR-re, előbbiben nem volt ABS utóbbiban igen, előbbivel se gond ha tudsz fékezni, utóbbival meg olyankor is beleszól és darabosan adagolja a féket amikor nem kérném

-
Gabis
őstag
válasz
Picco
üzenetére
Nem is várom el, meg nagyjából van is pár kiszemelt típus (többek között az általad ajánlottak is), meg ami valakinek kényelmes, jó méretekkel, tömeggel rendelkezik, az lehet nekem mégse azt nyújta vezetési élményben. Ez az út rám vár.
Az indító téma inkább annak indult, hogy ezek a régebbi ABS megoldások is jól, megbízhatóan müködnek e.A korai SV-ben nem találtam ABS-s verziót, az újabbak meg már kicsit húzósak... de időm van még bőven nézelődni.
Köszönöm mégegyszer az ajánlásokat.

-
Picco
addikt
válasz
Gabis
üzenetére
futarkodas minden idojarasi korulmeny kozott azert ad egy egesz jo tapasztalatot. hat hosszutavra valo motort ilyen kissebb kobcent/teljesitmeny kategoriaban en sajnos nem tudok ajanlani

btw sv650-bol is van kerek lampas/hornet (2006ig) is az, klasszik kinezetu, de elobbi v2, utobbi sor 4, tehat inkabb az elobbi lenne jo neked.
tobbiek hatha okosabbak nalam es tudnak valamit ami jobban megfelel neked. -
Gabis
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Egyáltalán nem izgat a köbcenti, meg lóerő... inkább amit érzek, amit nyújt. Sajnos még mindig nem nőtt be teljesen a fejem lágya, így inkább nem is adnám meg az esélyt a hülyeségre. Leginkább a klasszikus kinézet tetszik, meg öblös mély, rotyogó hang
Ha esetleg pár másodpercre belenézel a Scrambler of London csatorna szinte bármelyik videójába, akkor láthatod mi az ami engem megmozgat. Sor négy visító hangja, meg a száguldás teljesen hidegen hagy. -
Gabis
őstag
válasz
Picco
üzenetére
Tervezem majd a jogsi megszerzése után néhány vezetéstechnikai tréninget elvégezni, meg igaz csak rogogón, de szoktam gyakorolni, hogy elképzelem mintha most kilépne valaki elém, vagy ha itt nem kapnám meg az elsőbbséget stb. és persze megfelelő forgalom mellett, de lereagálom a szitut. Igyekszem a progresszív fékezést minél inkább beégetni a tudatomba, a kormánytolásos manővereket stb... de így is még sokat kell tanulnom... habár a futárkodás miatt jó pár szituval találkoztam eddig, és az aszfalttípusok sajátosságait is sikerült megtapasztalnom.
Mire szeretném használni?
Élményeket gyűjteni, kicsit Világot látni (Európa), elengedni a munkai stresszt... ilyenek.
171 cm körül, és pár nap múlva töltöm a 43-at.
-
Picco
addikt
válasz
Gabis
üzenetére
ABS jo dolog veszhelyzet eseten, de veszfekezes elsajatitasa kb az egyik legfontosabb dolog amit meg kell majd tanulnod.
egyebkent mire szeretned hasznalni a motort? illetve milyen magas vagy? esetleg a korodat is behatarolhatnad nagyjabol, nem kell pontosan.
igy konnyebb lenne ajanlani motort is
-
-
Rush77
aktív tag
válasz
Gabis
üzenetére
Szia!
Én tavaly szereztem meg az A-t.
Egy CBF500-at vettem ABS-el, eddig még nem avatkozott be szóval még erről nem tudok nyilatkozni. Ismerősöm kipróbálta amikor próbakörre ment vele vásárláskor (akkor még nem volt meg a jogsim) és azt mondta teszi a dolgát.
Amúgy kezes kis motor, én nagyon szeretem. kb 150 km után már segg zsibbasztós de bírható. -
Gabis
őstag
válasz
Picco
üzenetére
Nagyon köszönöm az ajánlásokat. Néztem ezeket is, csak ezek már jellemzően magasabb áron mozognak, meg a kerek lámpa, kerek (lehetőleg analóg) műszerek becsípődtek nálam. Szeretem ha visszanézve a járgányra jó érzés fog el, de az is lehet, hogy az élmény amit nyújt, felülírja ezt. Legalábbis eleinte, lehet érdemes lenne elengednem, és ahogy írtad is, egy kissé akár leharcoltabb példánnyal kanyarogni.
Túl vagyok már azon, hogy száguldozzak... inkább csak tekeregnék, szép helyekre elpöfögnék.Hálásan köszönöm a jókívánságaidat.
Bízom benne úgy lesz.
-
Picco
addikt
válasz
Gabis
üzenetére
hali
kiindulasi alap es a lentebb felsorolt modellek szerintem teljesen jok kezdo A kategorias jogsi melle.
en ezt tennem ha a te helyzetedbe lennek:
vennek elsore egy hasznalt 4-600ccm koruli motort, az sem art ha elotte gyengeden megfektettek es nem javitottak meg. par pelda: er6, bandit, SV650, hornet, gladius.ezt hasznalnam kb 2 evig es kozben torekednek ra hogy minnel tobb fajta motort kiprobaljak. sokaknak 500 siman eleg es nem vagynak 150LE+ masinakra.
ha megis beled bujna a kisordog: anyagi es vagyakozas szerint mar kb barmi johet ami nem a loero/suly arany legteteje, vagy nem iszonyat nehez (goldwing).
sok sikert a jogsihoz es remelem oromodet leled majd benne

-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Több mint két éve futárkodom 50-es rogogóval mellékállásban, és tavaly év végén elkezdtem az A kategóriás jogosítvány megszerzését. Eddig a Kresz van csak meg, de remélhetőleg tavasszal már kézben foghatom a jogsit is. A futárkodás alatt sajnos sikerült párszor eldobnom a gépet, ez mindig a téli időszakban volt, és utólag kivétel nélkül elemeztem, hogy mit kottáztam el. Már jó ideje nézegetem a vasakat, de ami igazán tetszik az még eléggé elérhetetlen árban (pl. Royal enfield interceptor, Bear vagy a Honda GBS350 - ebből várom, hogy tényleg jön e az 500-as), és első nagymotornak inkább használatban gondolkodok. A kritérium legalább egy ABS lenne, ezért az első számú kiszemelt a Honda CBF 500 lenne (természetesen ami rendelkezik ABS-el). Mennyire működik ennek jól/megbízhatóan a blokkolásgátló rendszere? Egyáltalán jó a kiindulási alapom? Tudom, hogy tanuljon meg az ember rendesen motorozni, legyen ott fejben, de azért olykor ezek mellett is beleszólhatnak olyan külső tényezők, ami esetén nagy segítség tud lenni egy ilyen rendszer. -
kelly416
veterán
válasz
csongi
üzenetére
Én részben azokon az utakon "nőttel fel". Lehet, megszoktam őket, de jeleznek előre ha mérnek. Ez itthon szinte nem létező dolog. Igaz, majdnem minden másban gáz ahogy közlekednek, de legalább nem a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" politikát tolják, "csak simán" kultúrálatlanok.
-
kelly416
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Ja? Az akár tolva is megoldható.
Anno a Balcsin (igaz, nyáron) Siófok Tesco - Tulipán utca távot toltuk ketten az akkori asszonnyal a Kawa VN800 Driftert egy rossz indítókulcs miatt.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Át is tudod tolni

-
kelly416
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Futó vagy bármi más szállító nem játszik? Tényleg nem játék ilyen hidegben motorozni.
Vagy két mankókerék hátra, michelin figurának beöltözni, aztán hátha nem kell oldalra sem nézni a vizsgabázisig.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem tudom, honnan mész, de egy MOL Limo XL lehet, megérné.
-
norbert1998
nagyúr
Motor lefoglalózva. Igazából a srác a vételár felét lerakta.
Annyi a gond, hogy a keddre jósolt 4 ( azaz plusz négy) fok helyett -14 (azaz mínusz tizennégyet) jósolnak.
MEK fokok halni. -
chubii
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Remélem fogok is
Idén Franciaország a cél, de a köztes úton még bármi lehet.
Az ominózus kanyaros szakasz csak egyszer volt meg felfelé (a balosok nekem is jobban mentek), a túloldal viszont oda-vissza, egyszer szakadó esőben. Az hangulatra jobban tetszett. Aztán a csúcsról egyszer elindultunk valami másik irányba is, jó szakasz volt, de nem emlékszek hol kötöttünk ki
-
-
chubii
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Mi jól be lettünk tojatva mielőtt a Stelvióra mentünk.
Ismertem a kanyarfotót, plusz ismerősöknek is volt sztorija borulásról. Nem azt mondom, hogy gyerekjáték, de előre megnézve, hogy fentről mi jön/nem jön azért teljesíthető volt meglepetések nélkül. Persze engem is óva intettek, hogy megpróbáljam letenni a lábam.
Élménynek jó volt, kipipáltuk ezt is, de ha választani kellene sokkal inkább mennék a Rolle- vagy Timmelsjoch-hágóra még egyszer. -
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
De utána a sport motorok számát lehet meg kéne szorozni 100-al, mert az arány kb ez. Én 2x is voltam már Stelvión, ott 80% GS, azért ennyi motorból könnyű találni pár rutintalant !
A magas építésű túra endurókkal van a legtöbb probléma, mert ott nem ér le lábuk még egyenes talajon se, hát még ott ahol nagyon csalóka, hogy épp merre is lejt az út és mennyire. Ott aki a kanyarban (pláne abban ahol fotózik a csávó) megáll, 10-ból 7 esik.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Írtam olyat, hogy betartom a kreszt? Csak azt írtam, hogy a kreszt betartva nem kapsz büntit.
Ha kapok csekket, hiszti nélkül fizetem, ennyi.
Úgy hallottam, megy ez a robogó 100-zal is a Rákóczi hídon.
Tervben van egy motorbérlés pár napos túrára. Egy olyan típus, ami elérhető lesz a pénztárcámnak is, hogy ki tudjam próbálni. V-Strom. Tudom, nincs az 160 ló...
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Elég csak egy magyar motoros vizsgát megnézni és utána ráülhetnek 1000cc re emberek.
Kéne mindenkinek pályanapos képzés is ezért az árért szerintem beleférhetne.Mikor azt hittem a mém csak egy mém és ,hogy nincs olyan ember , hogy fejét döntve kanyarodik és egyenesen ül .De nem ! van ilyen csak el kellett mennem egy v-strom találkozóra
és mindezt egy 1000 motoron. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Kellene menned egy normalis mai turamotorral, ami 160-180 loero, túrára (termeszetesen) , mert a csunya lany kisertese forog fenn, ha csak robogozol.
Az ape-val en is betartottam a kreszt mindenhol. A mogottem levo autosok nagy oromere. -
Topiccsendőr
addikt
Valaki osszeszamolna, hogy hany sportmotor, es hany bmw gs volt az oldalan a stelvion?
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Fireblade 1-esbe 160

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
kozuti versenyzesnek szamit, ha gyorsabban mesz a megengedettnel - Ez nagyon egyszerűen kivédhető pedig.
De igen, a megengedett sebesség eléréséhez egyes hangosabb motorokkal nem kell 2.-ba sem felkapcsolni Visegrádnál... 
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
De csak a motorosok elol van lezarva a kozkedvelt motoros utvonalak, ahol a svajci nyuggerek egy kanyart nem tudnak bevenni ugy, hogy az autojuk orra ne terjen at a szembesavba. (Egyebkent motorral sem, nezz egy kanyarfoto osszeallitast az instan) Emellett 30km/h nal osszeszarjak magukat a kanyarban. nalunk mar 2 lambós egyenesitett ki egy kanyart ott ahol csak a motorosokat tiltottak ki, es egy rendor, nem szolgalatban kezdemenyezett egy audi tt vel egy versenyt, ahol letarolt egy szembejovo autot (bar ez meg joval regebben tortent) szoval miert nincs mondjuk suly-loero arany meghatarozva, vagy sportautokkal ne lehessen felmenni, miert csak a motorok vannak kitiltva?
Emelle megvaltoztattak nemetorszagban a jogszabalyt, hogy versenyzesnek titulalhatjak azt is, ha te egymagadban motorozol, az is kozuti versenyzesnek szamit, ha gyorsabban mesz a megengedettnel. Szoval ez a tokeletes sertett egobol rendelethozas. A nincs ertelme, de rohaggyámeg.
A szemlelettel van bajom. Amit te is mondasz, hogy nem erted a dolgot, de egy szigoru rendparti rendelet biztosan megoldast jelenthet A valosagtol teljesen elrugaszkodott, egyfajta elite projectionben letezo donteshozok, akik nem is akarjak megerteni, mi mitol van, es mi lenne a megoldas. Mert ők amugy sem akarnak egy kanyart normalisan bevenni egy motorral, az tul veszelyes. Legalabbis ugy nez ki.
Milyen vitat tudunk igy folytatni ha abban nincs ismerete a masik felnek, hogy hol vannak a hatarai egy motornak, es mennyire veszelyes ez egyaltalan?
a valosagot vegyuk figyelembe. Ne legyunk svajci nyugdijasok.
A masik hszedben felsorolt versenypalyakat mar most januarban le kell foglalnod, es csak egy szervezon keresztul. Nincsenek nyilt napok. 1000€ egy hetvege valoban, ha egyaltalan eljutsz oda, hogy nem jon kozbe semmi fel ev mulva. Szoval az emberek ugy altalaban, ha valami ennyire meg van nehezitve, szerinted mit fognak csinalni?
Vagy tenyleg szamitasba johet, hogy az emberek azt mondjak, hat jo, akkor inkabb nem motorozok, vagy: hat vegulis 208 loeros naked motorommal 60 al fogok menni a rosso corsa2 vel. Ennek nem indoka van, hanem oka.Egyebkent nem csak nemetorszagrol volt szo, altalaban a kornyezo orszagokrol, en csak egy svajci nyuggert hoztam fel, amin elkezdodott itt a vita.
Magyarorszag nagyon jo gokart es versenypalya szempontjabol, gokartpalyara legallabbis beesel es mehetsz, a nagy palyak itt is szervezokon keresztul megy. viszont mas lehetoseged kozuton nincs is motorozni kb, annyira nincs infrastruktura. Vagy csak enduroval. A kipufogot is irtad korabban, sztm ez magyarorszagon meg problema, de ha igy megy, nem sokaig, de svajc ausztria, nemetorszagban mar egy evtizede lerendezett ugy, annyira a satuban van a tokuk a motorosoknak.
Ahogy nezem ez a 25 eves film kulturalis beagyazottsagat is taglaljuk, ebben a scenaban en nem vagyok benne, nem tudom, hogy ezek az autos balesetek hany szazalekaert felelosek, de en nem erre a retegre ertettem, hogy ki kellene szolgalni az igenyeket, hanem alapvetoen arra, hogy a motorok kurva erosek. Ha kepzett vagy, kevesebb bajt csinalsz, mint egy nehany szezon ota motorozo rendparti svajci nyugdijas. Ahhoz, hogy kepzett legyel kellenek legalabb a gokart palyak. Igy kevesebb baj lesz az utakon is.
Evolucios rendszeruseg, hogy mindig lesz egy reteg, aki feszegeti a hatarokat, ezt betiltani nem lehet soha. Az ember igy lett megalkotva, ez viszi elore a fejlodesben.
Felvilagositassal, oktatassal mindig tobbet lehet elerni, de az oktatasi rendszer annyira elavult, lassu, (mindenhol) hogy nem tud naprakesz lenni, es nem tud mit kezdeni ezekkel az uj helyzetekkel, mert a donteshozok csak a tekintelyelvuseg keretein belul tiltani tudnak, a valosag tekintetbe vetele nelkul (tipik rideg gerantokracia) de hozzaadni nem. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Cleinor
üzenetére
A doboz, konzol terhelhetősége több tőről fakad.
Egyrészt az a súly kínozza a rögzítéseket, szerkezetet menet közben és azért 5 kiló többet jelent kátyús úton...
Másrészt a megadott súlyhatáron belül a motor vezethetősége megmarad a biztonságos tartományban.
És még egy gondolat, amit itt mondtak nekem is: nem csak a plusz súly nagysága hanem az elhelyezkedése is számít. Minél messzebb van a tönegközépponttól, annál nagyobb amplitúdóval fog mozogni és rángatja a motort.Nekem a hátsó dobozra 9 kilót mond, a konzol terhelhetősége pedig csak 3 kg, pedig az az utas kapaszkodója is.
Amit linkeltél, az a képen a hátsó ülésre van téve, ott egy utasnyi súly is elfér elvileg. Én egy 29 literes futár válltáskát gumipókozok oda, cserébe a hátsó dobozt leveszem, mert telepakolt táska már nem fér el köztünk. Kezesebb a motor, mint a dobozban ugyanez a súly és kényelmesebb, mint a táskát viselve. Csak én az ülés alatt tankolok, az macerásabb.
Oldaldoboz a szelet is jobban fogja, a dönteni sem ugyanaz és ha a sorok között akarsz menni, arra is oda kell figyelni.
-
Cleinor
tag
válasz
Steven
üzenetére
Voltam bent, megültem, sajnos nagyon tetszik

Jó hogy mondtad a műszerfalat, valóban az a motor gyenge pontja, megfogom venni hozzá a merevítőt.
Napokban jönnek az új színek, májusban elviszem egy körre.
Oldal dobozokon még őrlődöm egy kört, egyrész nagyon instabilnak éreztem őket, max terhelhetősége 5kg és érzésre nem is bírna ki sokkal többet.
Napi használatban nekem fent van egy textil oldal táska, de nem hiszem hogy nagy dobozra szükségem van/lesz, azonban ha most nem veszem meg hozzá, kitudja később kaphatok e hozzá.
300k, abból azért egész jól tudok válogatni pl SW Motec termékpalettából.Használ valaki ilyesmit?

-
yodamastah
őstag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Amennyiben az a cél, hogy az utcai motoroddal közút helyett pályán csapass egyet, akkor nem olyan drága. Elgurulsz egyik közeli pályára, és elkoptatud az utcai sport gumid szélét. 20 éve még lábon jártam pringre is.
-
dellfanboy
őstag
-
macilaci78
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
És még el sem csúszott...
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
bardi
üzenetére
Nem Magyarországról volt szó, hanem Németországról meg Ausztriáról. Németországban jópár pálya van (Oschersleben, Lausitzring, Sachsenring, Hockenheimring, Bilster Berg) Ausztriában kettő (Red Bull Ring, Salzburgring).
Hogy pénzbe kerül? Hát ja, ez nem egy olcsó hobbi, a motor is kopik, a benzin is, a gumi is. Simán ezer eurós nagyságrend egy pályanap.
És akkor még a motort meg a felszerelést meg sem vetted.De ez továbbra sem indok arra, hogy az önjelölt versenyző a hegyi szerpentinen akarjon időt mérni.
-
bardi
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Pont ez az, hogy kurvára nincsen versenypálya, ahova kimehetsz motorral, vagy bármivel. Vagy szimplán nevetséges ára van. Balatonparkon ment munkatársam autóval, 20 perc 50 euro.
-
csongi
veterán
Chubli.
Baratom ott dolgozik rendszeren. Tervbe van egy karika.
Csak elotte kell egy vonohorgos auto.
Topicsendor:
Koszi. Korzikaval osszefesulheto.Steven: Romania egy resze megvolt. Vaskapu kornyeke jo kis kanyargos, megfelelo utminoseg. Altalaban idiotak.

Boszniaba kijar a baratom, nyelvtudas, es helyi ismeretseg.
Egyszer csatlakozom, de satrazni nem szeretek, abbol eleg volt a seregbe.
Koszi az infokat.Kelly: Romanokat hanyagolom. Rosszabb mint a torok.
Egy ket helyet bejartam ott. Termeezet szep, utak jok, a kozlekedok meg pff..Norbert 1998
A vevo kerese ertheto. Attol mert lejar, nem kell elvinni.
Viheted barmikor kesobb is. -
crocy
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
sokat elmond a svajci nyuggerröl hogy panemaret vett 911 helyett.

most gondold el ezt a nyuggert egy dacia sanderoban ebben a sz@rfeszekben nalunk. nem szeretnel vele te talalkozni, föleg nem motorral.
tapasztalatom szerint akiket meg erdemes elkerülni, a 3,5t furgonos. az összes tápos. -
bigrob
őstag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Itthon volt főnököm családtagja nem állt meg a pirosnál, halálra gázolt egy hölgyet, szűk egy évet csücsült a kecskeméti parkettásban, nettel és telefonnal, majd kijött, beült az autóba és ismét nem tűnt fel a piros lámpa, itt csak rommá törte egy ártatlan ember kocsiját amivel a munkáját végezte, továbbá szabályosan közlekedett.
Pénzzel sok mindent meg lehet úszni, ha én csináltam volna még mindig ott rohadnék valamelyik böriben..
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én nem így látom. Ugyanúgy van reakció más negatív jelenségekre is. Nem csak a gyorshajtó motorosok gépeit kobozzák el az erre hajlamos országokban, hanem a gyorshajtó autósokét is. A Fast and Furious generáció által népszerűvé váló közúti autóversenyzés büntetési tételeit megszigorították, ha egy önjelölt Dom Toretto halálos balesetet okoz, akkor azt szándékos emberölésként kezelik, az első életfogytig tartó büntetéseket már ki is osztották az új szabályozás szerint.
Számos példát lehet sorolni erre, ezért nem gondolnám hogy a motorosok valami speciális fókuszban lennének.Azt meg őszintén nem értem, hogy kinek, hol és miért kellene teret biztosítani a motorversenyzésre? Ez egy réteghobbi, ha valaki erre vágyik, akkor menjen versenypályára, van Európában elég. Hja, hogy nem a szomszédban? Tenger sincs a szomszédban, pedig a búvárkodás is szép hobbi.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Én valahol igen. Oké, az bicskanyitogató, hogy a médiában csak a rossz hír a hír és szomorú.
Viszont minél többször hallatják, motorosok, annál több autósnál esik le a tantusz, hogy jé, tényleg...
És minél többször hallatják, hogy motoros baleset, talán egyre több motoroshoz jut el, hogy ki-ki magáért.
Sajnálom, hogy ehhez olyan szükségtelen eseményeket használnak, mint egy akármilyen kimenetelű motoros baleset.
Motoron az elsődleges védvonal a megelőzés. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
On es kozveszelyesek... hmm. A svajci nyugdijas egy 400 loeros autoban ugyanannyira on es kozveszelyes, de ugye mit hasonlitunk mihez. csak a kulturankban az elfogadhato, hogy az az ember ne adja le a jogositvanyat. A motorosok ellen a mediaban propagandaszeru uszitas is van. A motoros balesetekrol mindig ertesulsz radioban, tvben. Illetve sajat tapasztalatom, hogy reszt vettem egy motoros megmuzdulason. A demonstracio utvonalan az emberek tobbsege pozitiv volt, a lakosok kijottek a hazakbol es integettegettek, tamogatasukat jelezve. az osszes medium ugy hozta le, hogy mit hoborognek a motorosok mar megint. Az en penzembol propagandat gyartottak ellenem.
Ez olyan ellenteteket szul az utakon, hogy peldaul ha elore hajtok egy autosorban, akkor a ven svajci nyugdijas mellemcsorog a panemareval, es mutatja, hogy lehet hatra menni. Egy felvak venember. Nem siet sehova, a reflexei mar joforman nincsenek. En pillanatok alatt eltunok, nem tartok fel senkit. de az ego. Minel oregebb vki, annal inkabb rideg, es serulekeny lesz az egoja, amit kivisz az utra. Pontosan ott helyezkedik el a baleseti haranggorbeben, mint a 18 eves friss jogositvanyosok. Pontosan ott.
A kovetkezo elmenyem, hogy egy piaggio ape-val jartam dolgozni rossz idoben. Ez egy smkp, ami kb 50 el megy. Az auto vezetok pontosan ugy viselkedtek az utjaim soran, mint az on es kozveszelyes motorosok. Zarovonalon turelmetlen elozes, rosszul megvalasztott hely az elozesre, a kornyezet teljesen rossz felmerese. On es kozveszelyes manoverek, csak mert egy 50 el kozlekedo jarmu nem haladhat elotte. Szoval ez nem autos-motoros kerdes. ferfiak nok- csaladanyak. Turelmetlenek. Az emberek ilyenek, ha egy lassabb jarmuvel talalkoznak es van egy gyorsabb jarmuvuk.
Emelle, mint mindig, a primitiv erzelmek kibontakozasa nem pedig a megoldas keresese jellemzi a donteshozokat.
Emelle sok ember szemet szurja, hogy sokkal kevesebb penzbol vehetsz egy sokkal gyorsabb motort, mint autot, es nem tudjak feldolgozni a kozlekedesben ezt.Szoval a kovetkezo problema, miert kell szerpentinre menned motorozni, vagy miert kell versenypalyakent hasznalni azt?
Mert meg a gokartpalyak sem tehetik meg nemetorszagban hogy a motorosokat felengedjek a palyara, mert a jogi szabalyozas olyan, hogy a palyatulajt veszik elo barmilyen baleset eseten.
Tehat elsokorben teret kellene biztositani, hogy ne a motoros utvonalon kelljen az embereknek fel-ala menniuk, versenyszeruen. Lehet udvozolni a semmire nem jo azonnali rigid tiltasokat, amik nem a problemat akarjak megoldani, hanem csak egobol, felbaszta magat egy donteshozo, es azonnal tilt mindent, gondolkodas nelkul.
De ez nem a megoldas. Es a mesterseges ellentet kepzes rasegit arra, hogy a donteshozoknak ne kelljen a problemat orvosolniuk. csak egy cselekvokepes politikuskent tudjak magukat feltuntetni mert tiltani tiltanak mindent, az meg azt jelenti, hogy valamit megis csinalt. Szoval azert ezen a trenden nem csodalkozni, hanem szornyulkodni kell, es nem elfogadni kritika nelkul, plabe ha motoros is vagy.Egyebkent nem a terden fordulok szoktak benezni a kanyarokat, hanem epp a kepzetlen pilotak, vagy svajci felvak venemberek az gs en. (Oke, oke, a haranggorbe miatt a fiatalok is, csak gondoltam piszkalodok egy kicsit)

-
crocy
tag
nah ha mar közuti közlekedesnel tartunk, milyen fasza hangja van ennek az [r6] -nak. pedig a kipufogo gyari.
jo keni neki ez a ciprusi csavo. mondjuk necces lett volna a szitu, ha atmegy a
[döglött macskan]
. -
Csandi
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Szabályok nagy része azért van, hogy büntiből minél több pénzt húzzanak be. Megértem aki ezeket nem akarja betartani. Kevés ami tényleg racionális és a jólétért van.
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
"Egy egyedül megtett ekkora túra legnagyobb kockázata számomra az lenne, hogy nem tudnám megosztani menet közben az élményt senkivel és elunnám a felénél."
Nem az unalom a baj, sőt van aki ezt jobban viseli, mint egy beszélgetni akaró társat.
Lehet - akár csak magadnak - videózni, már azzal is csökken ez az egyedül lét érzése, főleg ha online kirakod és azonnal jönnek rá a reakciók.
Én jöttem haza lengyelektől egyedül, nem a 700 km volt a gond, hanem, azért néha meg kell állni tankolni, wc, stb, és nem igen tudsz otthagyni semmit a motoron még benzinkúton sem. A dobozok zárhatóak (én általában puha táskával megyek, azt jobban kedvelem), akkor oda még be tudod esetleg rakni a kesztyűt, kabátot, de nekem gond, hogy ezzel foglalkozni kell vagy vinni. Amikor többen vagyunk, akkor valaki azért mindig ott van a motorok körül, csak rádobom a sisakot, kabátot, protektort pl a kúton, bemegyünk kávézni, nem lopják le a kamerát, sisakot, stb.Németeknél voltam a Sasfészeknél, több parkoló, messze nem a legközelebbiben álltunk meg. Egy dróttal rázártam a sisakot, de pl a sisakbeszélőt már nem tudtam levenni, rátettük a kabátot (szintén átment a sodrony az ujján), de volt mellettünk motor, ahol látszólag semmi nem volt rázárva. A kutya nem nyúlt hozzá, igaz migránsok se voltak a környéken, de rengeteg turista.
Az osztrákoknál szerintem jó motorozni, tavaly is pár ezer km mentem arra, nem kaptunk büntit sehol. Van ahol figyelni kell és betartani, néztük ott is a dobozt, hogy na bakker ha ebben volt kamera, akkor majd jön a csekk, de végül úgy néz ki egyetlen egybe se futottunk bele. Ezt a két kézzel kell fogni a kormányt, ezt nem is tudtam, hogy büntetik, elég sokat motorozom állva, egy kézzel fogva a kormányt, de autópályán is mentem ott, ahol úgy tudtam kicsit pihenni, hogy hátsó ülésre ültem (nyújtottabb láb), és nekidőltem a doboznak, tempomat mellett ugyan a megengedett sebesség alatt, de elengedett kormánnyal.
Olaszoknál sztem szarabb a helyzet, vannak útszakaszok, ahol az oszlopok tetejére vannak telepítve kamerák, nem mind mér, de rálátnak egymásra is. Az alagutakban fizethetsz azért is mert nincs követési távolság, márpedig motoroknál zippzár alakzatnál nincs szerintük.
Volt, hogy betévedtünk lezárt (csak helyi lakosok) útszakaszra, de végül nem fordultunk vissza, vállalva ha lesz bünti, volt kamera is, de bünti nem lett.
Svájcot nem ismerem, csak átmentem egy részén, de azt tudom, hogy ott az autókat is szigorúan büntetik már 51-el is fizetsz 50-es táblánál. A táj gyönyörű, de minden csábítás ellenére, ott nem lehet kanyarvadászatot rendezni.
Bosznia, Montenegró nekem kellemes csalódás volt, sztem nagyon jót motoroztunk arra, olcsó volt a kaja, a szállás, ha még az EU szerint lehetne telefonálni, mobilnetezni, hibátlan lenne. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mondjuk azt a kérdést is fel lehetne tenni, hogy hogyan jutottunk el ide? Miért van lassan minden jobb, kanyargós hegyi útvonalon 60-as tábla? Miért van zajkorlátozás, radarozás, motorelkobzás? Miért tiltják ki egyes szakaszokról ideiglenesen vagy véglegesen a motorosokat?
Hát, nem az ijedős svájci nyugdíjasok miatt. Hanem azon motorosok miatt, akik versenypályának nézik az utakat, ön- és közveszélyesek, és szabálytalan módon hangosak.Én kifejezetten üdvözlöm ezeket a szabályokat, még akkor is, ha engem is korlátoznak, ha két keréken megyek. Amikor a hegyekben túrázok, akkor nem akarom hallgatni reggeltől estig a kiherélt kipufogókat tízezres fordulatszám mellett, egy hegyi tó mellett üldögélve nem akarom úgy érezni magam, mintha egy Moto GP futamon lennék.
Abszolút megértem a hatóságokat, ha a tökük tele lett azzal, hogy például a Kesselbergről szezonban naponta többször kellett szerencsétlenül járt motorosokat lehozni, akik jó esetben csak magukat törték össze, és nem ütköztek frontálisan egy autóval, amikor térden fordulva benézték a kanyart. Először csak sebességkorlátozás volt, aztán kiépítették a fizikai elválasztást a sávok között a hajtűkanyarokban, aztán amikor ez sem volt elég, akkor simán korlátozták a behajtást. De ez több éves folyamat volt.Ezek az aktuális szabályozási szintek a motorosok viselkedésére adott hatósági és társadalmi reakciók, nem kell csodálkozni rajtuk.
Én kifejezetten jól érzem magam ezekben az országokban, imádok motorozni mindenhol a hegyekben. Igaz, én igyekszem betartani a szabályokat, mert tudom hogy azok nem azért vannak, hogy velem kiszúrjanak, hanem azért hogy egy élhető országot biztosítsanak mindenkinek.
-
válasz
csongi
üzenetére
Románia : kb transzalpina -transzofgaras jó a többi nekem nem nagy szám talán még Békás szoros.
Bulgária : Egyik srác elesett szvl az egész országról nem tudok nyilatkozni mivel nem sikerült befejezni a túrát, de a hegyekbe az aszfalt ilyen bütykös szar csúszkál .Én nem mertem úgy menni mint mondjuk transzfogarason pl mint ami a csövön kifér. De tele van fasza kanyarokkal és nem zsúfolt.
Osztrákok nekem zsúfolt és szabályzott és nagypapis ... és idegesített ,hogy sorba kell állni ,hogy pl feljuthass pl Grossglocknerre. Nekem nagyon nem jön be az ország (ha motorozásról beszélünk)
Görögök hát nemtom mondjuk én kb csak felét motoroztam körbe ,de a válaszom "háááát nem tudom
." Meg hát koszosak a görögök.Németek franciák arra fele nem jártam motorral(majd egyszer nyugger koromba)
Bosznia: nekem az a best több száz km csak kanyar ami a csövön kifér nemzeti parkon keresztül "gagyi" vízesésekkel és lényegében üres utak elvétve egy két autó imádom. Basztatás rendőr kb csak falvak előtt után és belül ami jogos ne menny át 100 al. Kb ennyi.
pl:
ÉS amiket nem említettél ott van
Szlovénia: ott vannak kanyarok motorozni is lehet d,e közel sem lehet olyat csapatni mint Romániába vagy Boszniába. Inkább rohadt szép egy jó motorozáshoz és hát van forgalom pl:

Montenegro:
Szerintem brutál jó hely és csapatni is lehet sok kanyar jó utak szép táj nemzeti park stb.:
Albánia nekem sittes szar ,de vannak akik elájulnak tőle az biztos ,hogy kedves emberek vannak ott és látsz egyfajta kultúrát (még ha tőlem távol is áll)
Szlovákia : Mivel én BP-n lakok ,ha nem akarok messzire menni az közel van ,de szerintem az utak szarok .
Horváthország: mindenki a 8 as úttól el van ájulva én annyit voltam kocsival meg mototorral feleségemmel lenyomtunk ott 3000km et hogy én már unom. De aki nem látta vagy keveset volt röviden jó hely.
Olaszország:
Nekem bejön ,de zsúfolt viszont szeretem mert van hangulata pl amikor megszálltunk a Garda-tó melletti szállodába és beállt még mellénk egy rakat motor és tele lett a szálloda elképesztő hangulatot teremtett. (de jót motorozni nem ide mennék )

Lengyelország:
Egyszer voltam és hát szakadt az eső és hát mondjuk úgy ,hogy nem voltak kedvesek nekem nem volt jó élményem. Nem vágyom vissza. -
chubii
senior tag
válasz
csongi
üzenetére
Korzika? Bár az út kalandos lehet a komp miatt. 5 nap alatt egyszer láttunk rendőrt egy forgalmas parkoló mellett, de akkor se tűnt úgy, hogy a szobrozáson kívül bármit csináltak volna. A nagyobb városokat kerültük, de leginkább a forgalom miatt. Elég volt Bastiából kikeveredni megérkezéskor.
A 3 számos utakat járva pedig még emberrel se nagyon találkoztunk
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Olaszok talan meg jok, a trafik le vannak fujva festekkel, de ott is vannak furcsasagok, egy evvel a gyorshajtasod utan kikuldhetnek neked buntit, hogy fizess be egy nagyobb osszeget, szoval ok is lehuzosak, olyan magyar szeru burokraciaval.
Szardinia meg jo, jo utak, sok kanyar, keves ellenorzes, az motoros paradicsom. -
Picco
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Honda VFR1200F, gyari dobozokkal.
"Meg nem hallotam rola, hogy angol rendszamos motort ezzel csesztettek volna"
Allitolag francia rendorok specialitasa, de engem nem erint, direkt csekkoltam.
"Szerintem a fobb utvonalkon, autopalyan nem fognak mericskelni. A motorosok altal kedvelt, nagy motoros forgalmu utakakon viszont mar konnyu beleszaladni egy meresi pontba."
gyulolom az autopalyat, ott kerulom ahol tudom.
itt UKben, sok autopalya meglehetosen rossz utminoseg, rengeteg figyelmetlen ember es a kovetesi tavolsagrol eletukbe nem hallottak, amint belassul elottem valaki 5mph-val, mar 5 a fenekedben is vannak.
nameg atlag sebesseg kamera rengeteg helyen.VFR annyira nem hangos azokban a fordulatszam regiokban ahol mernek, de 9-11k fordulat folott meg szokott jonni a hangero is. jobban utanajarok es korbekerdezek svajci ismerostol, meg Mosquito -t megkerdezem, amikor mar jobban osszealltak a fejembe a dolgok.
koszonom a tanacsokat

#155882Topiccsendőr
koszonom a felvilagositast, sokat segitettel
#155890Steven
Igazabol csak svajctol feltem, de mostmar ausztriatol is tartok kicsit
viszonylag kulturaltan szoktam kozlekedni, 270 kilos VFR nem huligan motor. -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Olyan jo koztes megoldas Eu-ba letezik?
Romania, Bulgaria orosz rulett. Szerbia ahhh. Bosznia, meg inkabb csak terepes, de nem valami biztato. Szloveneket nem ismerem.
Osztrakok vadasznak valoban. Nemetek, Franciak?
Boszporuszon atkelve, torokoknel, Gorogoknel jo utak, lehet menni, de ott is erdemes esznel maradni. Ha baleset van, gyorsan szopo lesz. -
csongi
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Minek?
Majd elviszed ha jo ido lesz. -
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem 4 vagy 5 évente a kártya kiállítási díjja van csak, semmi más banki költség. A super0 az super0.
Szoktam is röhögni, amikor felhív az erste munkatársa és megpróbál ajánlani egy jobb számlát.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Svajc valoban nem jo motorozashoz, nyuggerek orszaga, mindenhol traffi. A szabalyozasban tokeletesen megjelenik a szetfolyt agyu gerantokracia serult egoja. Pl felvak venember kozlekedik a draga autojaval. osszeszarjak magukat, ha legalis keretek kozott megelozod, nem szamitott erre, mert 400 loeros autoja van, es azt nem lehet csak ugy megelozni, de fel a G eroktol ezert nagyon lassan kozlekedik. a kormanyt elrantja mert megijed hogy egy "hangos" motor mellette terem, majd anyaz, hogy hogy lehet ennyire veszelyesen vezetni. Mindez teljesen legalis keretek kozott, megegyszer mondom. Ez valahogy leszivarog a szabalyzasi rendszerbe, valoszinuleg a politikusok is ven faszok, es kiszolgaljak ezt a fajta igenyt.
Ausztria szandekaban all kozeledni ehhez a venember kozosseghez, pl egykerekezes eseten elkobozzak a motorodat, ha nem ket kezzel tartod a kormanyt hanem eggyel, 70€ illetve ha tulleped a sebesseghatart drasztikusan, ugyancsak motorelkobzas, es akarcsak svajcban ott is buncselekmenynek minosul, nem szabalysertesnek, tehat ha extrem esetben 30 as tablanal 70el mesz, es epp ott meregetnek, akkor abbol csüccs is lehet.
Ezt nem ehhez a temahoz, csak ugy hozzateszem:
Ezek mind olyan szabalyozasok, amik nem tesznek hozza a biztonsaghoz, akarcsak az esetleges eves muszaki a jarmuvekre, de ha nincs semmilyen erdekvedelmi szerve a motorosoknak, akkor minden hago le lesz zarva eloluk, minden kozkedvelt motoros utvonal be lesz csukva (autosok nyugodtan bomboltethetik a skyline-t). Ez nem csak nyugaton tettenerheto, magyarorszag is tokeletes hazmester szabalyzo, ugye ott is le van zarva a motorosok elol ut, indok nelkul. Es a muszaki vizsgak magyarorszagon szigorubbak mint nyugaton, emelle nem szabalykoveto, mert mindent elutasitanak, azt is, ami legalis. -
válasz
chubii
üzenetére
A szerelőm van elájulva Svájctól ,de nem szeretem a "túl szabályozott" (értsd jól) országokat.
Az hogy szép abban biztos vagyok.... de én már az osztrákoktól is kivagyok ott volt egy 7km/h gyorshajtásom (pedig direkt figyeltem , hogy ne kapjak) és már jött a csekk....Szeretem a nyugalmat
inkább nem megyek arra....De azt se állítom , hogy egyszer nyugger korba lépek nem tévedek arra....
-
norbert1998
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Agyaltam a dolgok eltolásán, de sajna nem opció mert friss műszakival kéri a vevő, két héten belül meg el is vinné.
Legalább lesz egy búcsú köröm vele. Aztán szerintem újra nálam lesz a kölcsön ősFazer 600, amíg nincs meg az utód. Jó eséllyel az "utód" most egy teljes lakásbútorozás lesz.
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem 0
Ezelőtt unicredit + revolut + wise volt, mert uni full 0-ás volt és 1m kp-t is ingyen lehetett levenni, aztán maradt a revo + wise de mióta állam kiszabta rájuk a + illetéket (ami még csak a wise-t érinti) csináltam egy cib-eset az is full 0 de csak 400k kp van ingyen. Nem fizetnék bankolásért.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Battlefield 6
- Milyen program, ami...?
- Steam topic
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kiszivárgott az Oppo Find X9s Pro adatlapja
- További aktív témák...
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 24GB 1TB RTX 4060 8GB
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

en csak az erőre reflektáltam.

MEK fokok halni.
De igen, a megengedett sebesség eléréséhez egyes hangosabb motorokkal nem kell 2.-ba sem felkapcsolni Visegrádnál...