Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lehet öreg vagyok már ,de úgy vagyok vele , hogy én se örülnék egy csendes utcába/faluba, ha valami "f@sz" ott rohangálna üvöltő kipufogóval... meg ha elég gyorsan mész úgy is előbb érsz oda mint a hang....
Én két ködlámpát szereltem fel ,hogy szélesebbnek hasson a motor könnyebben felmérjék a sebességemet. (fent linkelt videóba pont az egyik pont és ez tény)- Megint csak más , hogy szerintem az emberek nagy része félre húzódik hangos kipufogó nélkül is aki meg nem az üvöltő mellett sem.
- Engedj meg még egy utolsó gondolatot... az emberünk üvöltő zene mellett a jól szigetelt kocsiba még a mellette lévő mentőt se veszi észre ,ha nem nézi a tükröket.Hozzá teszem hogy 15-20 éve én is nyitott rendszerrel rohangáltam akkor még tetszett és rohadt menőnek éreztem

-
mattheus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Tudom, hogy nem egészséges hozzáállás. Ehhez kellett az, hogy legyen korábbról negatív tapasztalatom, megy egy olyan személyiség, ami ennek az aggodalmaskodásnak kellőképpen megágyaz.
Autó esetében nem volt ilyen gondom, mert olyan autóm volt, ami nem számított közkedvelt típusnak (N15 Almera) és volt benne olyan rablásgátló, amivel jó eséllyel nem jutnak messzire. Ennek ellenére ott is aggódtam, de ott azért, mert legalább egy tucatszor okoztak nekem kárt parkoláskor. Itt nem csak arra gondolok, hogy "rányították", hanem arra, hogy parkolási manőverkor leverték a lökhártót, behorpasztották a hátsó ajtót és még sorolhatnám.
Tudom, hogy így nem sok értelme van motorozni, de ettől függetlenül szeretnék és mellette azon vagyok, hogy az aggodalmaskodásom kisebb lehessen. -
kelly416
veterán
válasz
mattheus
üzenetére
Uh. A Z650RS nagyon baba. De annyira alacsony vagyok, hogy én azon nem is gondolkoztam. A mostani motoromnak 673mm az ülésmagassága és ez is olyan, hogy ha nem érek hozzá a kipufogóhoz (szélesebb terpesz), akkor már nem ér le a teli talpam. Az RS ülésmagassága meg 800mm, ami hiába keskenyebb a motor, már sok nekem.
-
Csandi
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Hogy akarsz motorral menni bárhova ha sehol nem mered otthagyni. Előző meg mostani motorom is simán volt, hogy napokig kint volt valahol. Itthon van garázs neki persze. Ha meg progizni mész akkor is, nem valami egészséges, hogy folyton kimész megnézni.. autóval is ezt csinálod?
Parkolóhelyet meg úgy nézz ki előre, hogy ne tudja eltorlaszolni egy autó.. én szinte mindig járdára rakom, aztán a sarkon zebránál vagy ahogy épp a járda adja lejövök és ott csatlakozom a forgalomba.
Munkába is mikor megyek reggel lerakom az épület előtt a déli közelében aztán estig ott pihen.
Meg akármikor sétálok valahol kismillió motor mellett elsétálok ami járdán parkol, van, hogy látok olyat amiről tudom, hogy hónapok óta áll. Senki nem rúgta fel, meg lopta el..
Meg nekem van egy AirTag ha vinnék max látom merre, de ezen nem izgulok.
Ilyen hozzáállassal szerintem nincs értelme motort venni, az lenne a lényege, hogy felszabadít nem az, hogy remegj tőle folyton.
Meg szerinted a 10-15 milliós motorokat is folyton ellopják? Persze megtörténik de egy 100ezres Swiftel is, de nem akkora probléma itthon mint ahogy beállítod.
-
mattheus
őstag
válasz
Steven
üzenetére
Köszönöm az elküldött hivatkozást.
Ezt láttam, de a design az nekem személy szerint kevésbé jön be, pontosabban már túlságosan hivalkodó
Garázs van, de ha utazik az ember akkor időnként utcán kell / kellene hagynom, akár pár órára is. Legutóbb, mikor Vácra mentem, alig 100 méterre volt az étteremtől a jelenlegi motorom, 20 percenként kimentem megnézni..... tudom, nem vagyok normális, viszont a korábbi negatív élményeken felül eszembe jut az is, amikor 20 percre álltam meg egy túrabolt előtt motorral a parkolóban, és abban a 20 percben kétszer majdnem parkolási manővernél majdnem feldöntötték (nem azért mert rossz helyen parkoltam) , majd végül egy Teslas, úgy tette le mellé az autót, hogy alig bírtam kitolni onnan, mert annyira szűk volt a hely a padka és az autó között.
-
mattheus
őstag
válasz
kelly416
üzenetére
Köszönöm szépen az infót. Én ezt nem tudtam.
Kawasaki-t is néztem, viszont a tesztek alapján azt a modell-t ajánlották a legkevésbé a többi közül, meg ha jól tudom évek óta viszonylag kevés fejlesztést kapnak ezek a modellek, Versys meg nekem kimondottan nem tetszik, akárcsak a 750-es Hornet.
Ami viszont igen, az a Z650RS.
Hétvégén sokat lamentáltam, de ennyi pénzt (mint amibe egy GSX-8S kerül) nem szívesen hagynék ott a pénztárnál, ráadásul magamat ismerve nem merném az utcán hagyni még 10 percre sem........ Nagyon komolyan bennem van a félsz, köszönhetően, hogy korábban már lopták el tőlem kerékpárt, autót........
Van egy komolyabb ABUS riasztós záram, de ha valamit el akarnak vinni, azt elviszik..... -
kelly416
veterán
válasz
mattheus
üzenetére
Az MT direkt átver, azt azért tudd. Kimondottan a jobb hanghatás kedvéért hangcsatornákat húztak át a tankon, hogy közvetlen kapd a hangot a motorból.
A GSX-8S szerintem a Te motorod, ha ekkora mosolyt csalt az arcodra. Ha tetszik, könnyebben viseled a nyűgöket vele. Ha boldoggá tesz, szokjatok össze. Fogsz tudni túrázni azzal is. Szerintem.
Szerk.:
Kawasaki? Szóba sem jöhet? Z500, Z650, Z900, Versys, Ninja... -
válasz
zeon.hu
üzenetére
Felve kerdezem meg, hogy nem lenne-e jobb venni neki egy regebbi 125os cbrt, 250e korul, amiert azert nem olyan nagy kar ha elboritja, es azert tartsd figyelemben, hogy max ket evig lesz meg es nagyobbat fog venni.
Minel kevesebb bukot konyveljetek le felfogas okan kerdezem. -
-
mattheus
őstag
A tegnapi nap egy újabb állomásához érkezett a nagy motoros keresgélésem. A Triumph-os kalandok után (#155027) most a japán gyártók felé vettem az irányt.
Yamaha MT-07 Y-AMT
Elsőként a Yamaha idén frissített MT-07-esét próbáltam ki. Küllemre számomra sokat finomodott (főleg az orridomnak köszönhetően), de még mindig inkább csak semleges érzéseim vannak vele kapcsolatban.
Manuális váltós modell sajnos nem volt, így az automata Y-AMT változatot tudtam csak kipróbálni. A kuplungkar hiánya igényel bőven megszokást. Szerencsére 5–10 perc után már kevésbé kerestem reflexből a kuplungkart, de a váltás két gombbal a félórás próba végére sem állt igazán kézre.
A motor ereje bőséges, könnyen eléri a hazai sebességlimitet. A hangja kellemes meglepetés volt: két henger ide vagy oda, nekem tetszett, magasabb fordulaton kimondottan jól szólt. Összességében azonban kevésbé éreztem „rám szabva”, mint a korábban tesztelt Triumphokat, de azok kicsit kicsik nekem érzetre.Suzuki GSX-8S
A Yamaha után jött a Suzuki GSX-8S, ami már ránézésre is tekintélyt parancsolóbb. Tesztekből tudtam, hogy jóval nyomatékosabb lesz, ezért óvatosan indultam neki a megismerésének. Az üléspozíció (189 cm), a szélesebb kormány és a futómű mind az első pillanattól sokkal otthonosabb érzést adtak viszont ha az ember nem figyel, akkor a motor már kettes fokozatban is könnyen az illegalitás határára sodor. És akkor még a hangjáról nem is beszéltem. Szinte libabőrös lettem.....Ez a motor tényleg kinyitott egy új dimenziót számomra. Persze ennél a motornál is érezhető, hogy pár dologban kompromisszumot kellett kötni az ár miatt (pl. rendkívül egyszerű kezelőszervek, ami még olcsóbbnak hat, mint a jelenlegi CB125R tipusú motormé). Ettől függetlenül a leszállás után a mosoly nem akart eltűnni az arcomról. A fájdalmas része az ára és a praktikum hiánya (top-case, kétfős túrák továbbra is nehezen elképzelhetők vele).
Ma megnéztem az idei 750-es Hornet-et az egyik Honda szalonban. A "kedvező" ára sem tudja feledtetni azt a sokhatást, ami a küllem miatt érzek, ami már attól eltántorít, hogy elvigyem egy próbakörre.......
A CB650R továbbra is nagyon tetszik. A bátyám szerint – és részben én is így érzem – ez már túl erős lenne számomra. Érdekes módon az eladó viszont azt mondta, hogy épp a CB650R lenne a kezesebb és jobb választás, mint a Hornet. Mivel azonban egyiket sem tudtam kipróbálni (a CB650R sajnos sehol sem elérhető), így valós összehasonlításra és véleményformálásra nincs lehetőségem.
Amit még szívesen kipróbálnék az a régebbi Tracer modell, de hasonlóan a CB650R-hez ez sem érhető már el tesztvezetésre, csak az új modell.
Összegzés
Most ott tartok, hogy szívem szerint minden napra és hangulatra vennék egy motort. Persze a racionalitás és a pénztárca ezt nem engedi. A Suzuki GSX-8S hatalmas élményt adott, de a Triumph Trident is nagyon erősen ott van a listán. Jelenleg inkább szív és ész harca zajlik bennem és nem látok arra esélyt, hogy megfelelő döntést tudjak hozni.
-
zeon.hu
nagyúr
Kisebbik gyerek jövőre kezdené az A1 jogsit.
Kezdésnek az XV 125 Virago-t nézte ki, persze a vásárlás még odébb van.
Mire kell figyelni ennél a típusnál, van-e komolyabb probléma a használt motorokkal?Persze még változhat, épp mi tetszik neki
(Nekem a '90-es években volt egy 535-ös, de sajnos egy elhúzódó betegség miatt hamar meg kellett válni tőle)
-
csongi
veterán
-
bigrob
őstag
Valaki volt Ivanicsban CFMoto tesztnapon?
Kipróbáltam egy 450MT-t és egy 800NK-t, előbbi nagyon kényelmes, utóbbi nagyon kakas!
-
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Óh, hát nyakláncnak jó lesz az.

-
bigrob
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Átérzem..

-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
tudtok olyan bőrruha tisztító szert akár autós ami visszadja a bőrruha matt hatását? Évek során így vagy úgy mindegyik kicsit fényesedik. -
bacus
őstag
-
Beszerző körút

-
Csandi
addikt
válasz
vlevi
üzenetére
Igen Yamahának megosztók az új modelleik orra. Szerintem pont, hogy szépek mert nagyon futurisztikus kinézet. 2025-ben nézzen is ki így egy motor, japánok közül szerintem legszebb designok, mondom ezt Honda tulajként

4. gen MT-09 et próbáltam, jó cucc, csak sajna én csak az automatával tudtam menni az nagyon elrontotta az élményt. Haverom viszont vett is egy SP-t, azzal még nem mentem, de elmondása szerint meg amit láttam nyilván ég és föld mint a sima (és automata)
-
vlevi
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Nagyon rövid ideig volt csak nálam az újabb Tracer, néhény éve. Nem a mostani, legújabb, de már a 890cm3-s blokkal.
Túl sokat ezért nem tudok róla mondani, de annak a blokknak a járása tényleg teljesen más.
Az enyém, 2019-es, még a régebbi, az darabosabban, nyersebben jár, legalábbis annak hangzik.
Az újabb az sokkal simább, már azt hittem, Triumph
Viszont látványra nem bírom megszokni. Úgy néz ki a Tracer eleje, mintha aliról, temuról szednék össze hozzá az alkatrészeket, totál össze nem illő lámpákat aggatnak rá. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
TDM et nem, csak TRX 850 et probaltam, igazabol ugyanaz a blokk. nekem az nagyon tetszett, en ereztem a v2 erzest azon, teljes mertekben, a nyomatekleadas, a hang. Egy leg-olajoshoz kepest ugye urtechnika, plusz nem 2 szelepes, hanem 5. Fura hogy ennyi szeleppel fent erzesre ugyanugy elfogy.
De nekem az a blokk nagyon tetszik -
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
nem lenne kevés a CBR600 meg a VFR750 ereje - csak azt az erőt lentebbről szeretném érezni.
Mondom én, MT09 lesz az, ami neked kell. Vagy Tracer. Persze csak akkor, ha csak aszfalton használod. És van rá keret, mert ezekből még nincs 20+ éves példány.
1050 V-Strom sokkal darálósabban indul meg alulról, mint a Tracerem.
Nem használom így rendszeresen, de pl. 60-al végigpöfögök a falun, a váltó marad 6-ban, a Tracer, ha a falu végén elkezdek gázt adni (nem nyélgáz, hanem csak óvatosan), akkor szokszó nélkül megindul.
A V-Strom ugyanerre olyan rángatózásba kezdett, hogy inkább visszaváltottam 4-ben. Az nagyon nem szereti ezt a mókát. Jóval szűkebb a használható fordulatszám tartománya.
Szerpentinen persze eszembe sincs így menni, ott inkább fixen 3, vagy 4. fokozat. Hármasban pl. 40-140 között teljesen jól elvan, nem erőlködik, nem dadog, és még nagyon nincs is tiltásig forgatva.
Viccen kívül, ha tudsz, akkor ülj fel egy MT09-re, akár a régebbi, akár az újabbra. Azt a CP3 blokkot rohadtul jól kitalálták. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ki kell próbálni. Nekem, ellentétben friss jogsis barátaimmal, nem lenne kevés a CBR600 meg a VFR750 ereje - csak azt az erőt lentebbről szeretném érezni. A DL650-en szeretnék jelentősen feljebb lépni, de ahhoz képest még 600-ason belül is kb. minden feljebb van. A nyomaték jó buli, de scak nagyon lent érzem előnyét. Olyan nagyon nem szeretnék sor 4-et, inkább sor3 vagy v4, de leginkább v2 vonz. Mentem nemrég egy utolsó szériás TDM-mel is, de hiába a 270 fokos főtengely, nem adta azt, mint a DL, sor2 lévén.
Nem tudom, hogy mit akarok
Egyelőre eladni a DL-t, aztán majd meglátom, hogy mikor mi lesz helyette majd. Lehet, hogy viccből egy GSF250 sor4 átmenetileg 
-
3800+
őstag
válasz
bardi
üzenetére
Múltkor mentem én is barátnőm R3-jával és nem lehetett róla leszedni, egész nap képes lettem volna vele fel alá menni itt Bakonybélnél annyira király hogy könnyű, meg hogy kb egy nagyobb kanyaríven tiltásig ki lehet forgatni 3-4 be.
Tegnap mentem egy CBR600F-fel az utolsó szériással, az is nagy élmény volt hogy mennyivel jobban reagál a súlypont áthelyezésre. Érzésre amúgy nem kanyarodik könnyebben mint a GSXS1000GT a csutkább kormány miatt, de a súlyelőny egyértelműen érződik. A megszokás szar dolog, már én is megszoktam az 1000es kirobbanó erejét egy kanyarból kijövetelnél, ezalatt meg akármire átülök csak azt érzem hogy tekerem a gázt és nem történik semmi.
Pedig egy 600as gép is megy már mint a disznó. -
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igazad van, de én konkrétan nyelezésre gondoltam, hogy Horvátoktól is 150el jött haza. Na most ilyenből kellett volna neki sok ezer km.
Ispán barátom 18 év alatt rakott bele 275e km-t, az átlagosan 15e km/év. Ez csak a DL-je, mert mellette még belerakott 110e km-t egy légolajos GS-be, meg még 80e km-t egy 2017-es DL-be is, az utolsó 2 évben már csak robogózik, kapott egy strokot és már nem tudja kezelni a kuplungot sem, meg a súlyt sem.
Nem tudom mit jelent az extrém lassan, ez vegyes használat volt mind, sztem városban átlag sebesség 40 km/h körül alakul, túrázáskor 60-70 km/h az átlag.A lényeg, hogy sztem 3-4 év alatt akkor is nehéz kinyírni egy DL-t, ha évi pár ezer km-t úgy teszel bele, hogy mész 10 km-t majd megvárod amíg kihűl és utána megint mész 10 km-t.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Ugyan nagy v2, de leg-olaj 2 szelep. Szoval annyira eros nem lesz az. Alul tobbet fog tolni, de nagyon hamar megszokod.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Epp forditva van a dolog. Sok hideginditas, rovid tavok, amik nem tesznek jot semmilyen motornak, tehat egy evben keves a km. Ha egy evben 30e km van belerakva, az azt jelenti hogy keves megallassal sokat megy a motor. Azzal nem tudod kinyirni, csak egyetlen esetben: ha nyelen mesz vele. Akkor viszont eleg hamar szetmegy minden. Meg egy dl is. Szoval 275e km hez a hetkoznapi ertelemben extrem lassan kell menni, egyben nagy tavokat megtenni, lassan. Igy sztm senki nem megy a topicban. A hypermilerek mindig igy tudjak elerni ezeket az extrem nagy futasteljesitmenyeket. Sajnos a hetkoznapi ember alatt ezert nem mennek el a motorok ennyit, mert teljesen mas a felhasznalas - egy hetkoznapi felhasznalo eseten
-
válasz
norbert1998
üzenetére
ahhh, csak be kell fujni a lancot
-
bacus
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
"Kéne több nyomaték, lóerő"
Inkább jobb futóműre, jobb fékre vágyj.

4 szezon után, hacsak nem 30e km/szezont nyomtál nem hiszem, hogy bármi kárt tudtál tenni a dl-ben. Volt párhoz szerencsém, Ispán barátom (motoros körben elég ismert), 270e + km-t futott DL-jéről még OnRoad Mackó is csinált cikket.
2 hónapja pont mentem azzal a motorral 2 km-t, Mondjuk nekem ennyi elég is volt belőle
(egyébként az is 2005-ós DL650) -
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Múltkor próbáltam V-strom1050-et.
Utána ismét megállapítottam, hogy jó döntés volt a Tracer900
Ja, és ezzel is el lehet járkálni 5L alatt, persze kirandulós tempóban. -
Csandi
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Minden nehézség nélkül fel lehet érni a Tesla gyorsulásához már egy közepes motorral is. A 200+ lóerősökhöz pedig autóval nem fogsz felérni semelyikkel

Ha csak egyenesben megy az ember meg tudom érteni, hogy hamar kevesli az egyre nagyobb motorokat, könnyen meg lehet szoknk. Nekem sem izgi már egyenesben 200-250 el menni pedig csak pár hónapja van meg ez a motor. Egyszerűen nem vált ki semmit, pedig az első alkalmakkor brutál felpörgetett. De kanyargós úton, pályan stb. mindjárt más tészta, ahhoz bőven elég kisebb motor is, hogy szórakoztató legyen. Sőt oda a nagy hátrány is, amíg nem elég ügyes az ember.
-
Xero
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Haver model 3 performancat meg tudom meg en is fogni a Triumphal, szoval azert annyira nem hude. A sima mezitlabas model 3-at a cb650 is fogta.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Igen, a 2005-ös 650. Kéne több nyomaték, lóerő
4 szezon után talán nem annyira gáz többet kivánni* (ellenben azzal, hogy a haver az RS125 1 szezonja után fél szezon CBR600F4i-t kevesli, merthogy "nem hugyozik be tőle gyorsuláskor"... Haverjai Tesláival veretik mindig, azokhoz sose fog felérni semmilyen motorral)Annyira amúgy nem érdekel a fogyasztás, csak jelként irtam, hogy mintha kopna már a blokk vagy valami nem lenne a helyén. Az autóm 8,6-ot evett Rédicstől Triesztig, békében gurulva. Tisztában vagyok vele, hogy a lovaknak enni kell adni vágtában meg sétában is.
Viszont a vételárral annyira nem leszek olyan helyzetben, hogy nagy DL-ből ennyire fiatal lehessen. Kétmillió a nagyonnagyon max, de leginkább egy forintot se akarok hozzáadni a DL eladási árához, sőt.
*nincs hosszú i betűm
-
hroberto
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egyszer úgyis veszek egy Ducatit!
-
Topiccsendőr
addikt
Ekozben megcsinaltam a 100 000 km-es szervizt a ducatimon.
Erdekes modon csak nyito szelephezagot kellett allitani, ott is nehany szazadot, de ugy is hagyhattam volna, zarot egyaltalan nem kellett. Valoszinusitem a szelepfeszket mar nem tudja elverni, annyira megnagyobbodott a szelepek zarofelulete a sok métertől.
Desmo, olajcsere, fekfolyadekcsere, elso gumicsere megvolt 4 ora alatt. Meg vagyok elegedve ezzel a szarbojlerrel.
-
kelly416
veterán
Most tankoltam 14,8 litert 125 mérföldre. Szerintem az 1504ccm V2-höz képest nem is rossz az a kb. 7,5 átlag vegyes használatra.
(Nyitott kipuff-al. Folyamatban az e-jelea dob beszerzése ) -
bacus
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Ez még a DL650? Ha igen, az olajfogyasztás mindnél előjön, ha tartósan 5-6e fordulaton hajtod vagy felette. Sajnos az normális.
Az 5,1 literes fogyasztás is az, főleg ha ez még nem a két gyertyás változat. Olyan 2016 utániak viszont rettenet takarékosak, ott simán le lehet vinni 4l alá a fogyasztást, ha finoman gyorsítgatsz.A 2014-15 előtti DL1000-ket is kerüld, ha a fogyasztás fontos, mert ott a 7 literes fogyasztás jó érték. Nyers erő fék és futómű nélkül
. Viszont az újak abból is simán 5l alatt fogyasztanak autópálya tempóig. -
norbert1998
nagyúr
Múlt hétvégén motoroztunk egyet. Háááát, veretés közben zabál rendesen az enyém már, me az olajat is
Ebből tényleg mielőbbi csere lesz, szerintem mlg a hónapban meg lesz hirdetve a fenébe. Veretés / autópálya nagy tempóval fogyasztásom 6,5, ugyanúgy jött velem egy CBR600F4i, neki 5,4. Chilles gurulgatás nekem 5,1 neki 4,6. Szerintem elkezdett sokat enni a motorom. Már egy ideje felfigyeltem rá. Pedig nem laposak a kerekek, nem volt megpakolva sem, meg semmi ilyesmi. Aztán mikor nem votl benzin a tankban, elkezdett motorolajat enni
6 deci simán ráment, 4 ezerrel ezelőtt volt olajcsere - és eddig sose kért, és mindig ugyanazt kapta. Illetve de, egyszer volt, hogy nagyon zabált: Rijeka - Magyarország, fullra pakolva, nagytestű utassal, végig fullgázon, szembeszélben, alig birta tartani a 150-et (!). Meg evett 7,5 litert. Tehát Zágrábban tankolnom kellett újra. Nagyon vonz egy piros S-es 1000/1100 Multi fehér kerekekkel. Esetleg VFR800X, DL1000, Tiger 850 - 955 - 1050.
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
megnéztem ezeket a tükröket, nos nekem ez van temuról (akcióban 5e forint), a bukócsövön teljesen jó, csak felesleges.
Az egyiket fent hagyom bőven elég, nem kell mind a két oldalra, illetve jobb lenne egy magasabb helyre tenni, mert állok, a bukócsővön 150 cm -re van a tükör.Egyébként jó, mert azért volt pár eset, mikor állat módon előzött valami autó, miközben álltam, az meg tud ijeszteni.
Talp szélesítőm nekem is van aliról, kiváló, volt/van kulacstartó, kieg lámpa, vázhoz tépőzárral rögzülő táskák, ezek mind remek dolgok.
Idén - életemben először - jól jött volna egy kis benzines palack is, nem is nekem, de a túratárs az utolsó cseppeket is kimotorozta. Ha netán olaszországból támadjátok a Mangart -t, majd onnan a Vrsic hágót, ott sehol nincs benzinkút, még olasz oldalon tankolni kell ! -
macilaci78
nagyúr
válasz
Pttypang
üzenetére
Nem mondtam, hogy jó, de ez van. A tükör kiesik a látóteremből, a telefontartó pedig a tükörszáron van kb egyvonalban vele.
Inkább tartok nagyobb követési távolságot, rápillantva látom, hogy pl még 4 sarok és számolok...De inkább csak nem aggódom túl, ha elvétem. Szerintem ez többet segít, mint rágörcsölni.
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerintem már ez is sok, ennél kevesebbhez vagyok szokva. A VN800 Drifternek egy km órája volt egy pici zöld leddel (üres), meg 4 visszajelző lámpa. Index, olajnyomás, akkutöltés. Ja? Meg egy tartalék csap üzrmanyag szintjelző helyett.
Agyaltam egy órán a kormányra valahová, de rájöttem, ha sietni akarok nem ezzel megyek.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A kuplungkonnyitovel vigyazz, az attetelt valtoztatja, ami azt jelenti, hogy a kiemeles nagysagat csokkenti, ami megint nem jo.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Orulok, hogy neked igy jo, nekem viszont mashogy. Szamomra okes a hangos 800 meteres elojelzes, utana a 200 meter es az aktualis, a lenezegetest pedig nem erzem biztonsagosnak, de ezt mar irtam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Pttypang
üzenetére
Példa kedvéért: lepillantok, 2 km a következő manőverig. Még 1 km. Még 300 m, itt már érdekel, mit is kell majd csinálni. (Melyik sávba sorolok, hanyadik kijárat a körforgalomból, akárm).
Ha mindez országúton van, ahol mondjuk 40 km van a következő manőverig, ki is kapcsolom a kijelzőt és a km-órán nézem, hogy majd valamikor xx.x80 km-nél kapcsolom vissza.Lenézegetni... A kényelmes utazós fejtartással a látómezőmön kívül esik nem csak a telefon/navigáció, de a tükrök is. Márpedig a tükrökbe néha bele-bele pillantok, hogy tájékozódjak a mögöttes forgalomról, manőver előtt fokozottan.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A 790-emen elérem. Ide "kuplungkönnyebbítőt" (vagy 1 ujjas kuplung) cuccot vettem a nicecnc-től, a Tracer-en van ilyen, érezhetően könyebb vele a dugóban kuplungolgatni, de végül még ezt se szereltem fel.
A 390-en 3 garnitúra gyári kuplungkart törtem le (ki van könnyítve direkt a vége és "be is van vágva", szóval a bogyókat terepen gyakran elhagytam), majd megvettem a nemgyári felhajlósat. A Vitpilenen volt kényelmetlen a gyári, így cseréltem ott is, de még a 125-ös Duke-on is lecseréltem anno, bár ott szerintem csak esztétikai dolog miatt. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ah, akkor megis eléred a gyari kuplung es fekkart.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Pttypang
üzenetére
Dettó. Autóban némitva van, motoron viszont megy. A manőver előtt néhány száz méterre szól előre, ha olyan a helyzet egy pillanatra rápillantok a térképre, az elég hogy átlássam a helyzetet.
Néha van bonyolultabb manőver (a kereszteződésben fordulj jobbra, azután azonnal balra) arra tök jó hogy látja az ember a térképet. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha neked ez mukodik, hajra. Autoban nekem is le van nemitva, de motoron szerintem nem oke lenezegetni.
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ugyanez, némítva itt is, autóban is. Főleg, hogy zenébe is belepofázik, idegesítő. Inkább rápillantok egy pillanatra és tudom merre.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Pttypang
üzenetére
Nekem meg hang alapján használhatatlan, főleg városban.
- 300 méter múlva fordulj balra.
- Fordulj balra.
Balra fordulok, amikor mondja, szabályosan, de 2 sarokkal hamarabb, mint ahol kellett volna.
- Újratervezés.
Autóban is le van némítva.Ha elvétem, túlmegyek, mert nem volt időm rápillantani, majd visszakveredek valahogy. A mai szoftverek a mai vasakon már elég hamar újraterveznek.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A 790-en pont nincs lecserélve se a kuplung se a fékkar, szóval ez nem jött be
Aminél pedig lecseréltem nem volt semmi ilyen problémám.bacus: Nekem volt "Temus" ram bogyós tükröm, meg doubletakemirror-om is. Szerintem jó cucc én a gyári tükröket cseréltem le ilyenre (még a 390-en), viszont van különbség a "Temus" meg a gyári között. Azért nem annyi, mint amennyi az árkülönbség, de a doubletakemirror-t is ki lehet fogni jó áron. Kevésbé rezonált mint a gyári tükör, jobban láttam benne.
A Husky-n szerettem a kormányvégtükröket is, ebből volt gyári és drágább Alis is, ez már E jeles volt és még így is olcsóbb volt mint a gyári.
Oldaltámasz nagyobbítót vettem eddig minden motoromra aliról, 4-ből 3 tökéletesen passzolt, viszont a 790-re valamiért nem, el is hagytam már a csavarjainak nagyrészét....
A Nicecnc cuccok úgy alapvetően bejönnek, nem olyan rossz minőségűek ahhoz képest hogy mennyi az áruk. -
bacus
őstag
Nem kell ezt a temuzást komolyan venni. Nyáron én is össze vissza rendelgettem, kvázi ez is egy szórakozást jelentett, összeválogatni az ezer hülyeségből azt az 1 értelmeset, ami mellé még kellett 4-5 értelmetlen
, hogy ideszállítsák. Kis feleségem rengeteg ruhát, cipőt vásárolt, amik ha pár alkalmat kibírnak már megérte, de úgy néz ki, nagyon túlteljesítették már az árukat így is. És van amit próbaként fel is rakok, pl jött két ram golyóra rakható visszapillantó tükör. Arra gondoltam, hogy mivel sokat megyek állva, felteszem úgy a bukócsőre, hogy mikor állok, akkor hátra lássak. Nyugi, már leszedtem
legalábbis az egyiket.Mondjuk az ilyen alapvető dolgokat sosem cserélném kínaira, mint kormány kiemelő, fékkarok, lábtartó.
A gyári bmw navi 6-t most váltotta egy chigee aio-6. Ez egyelőre nagyon tetszik, nem is egy olcsó carpuride klón árilag, de szolgáltatásait tekintve sem.
-
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem ezert van a fulesen a gps, telefon meg a zsebemben. Egyszer probaltam, hogy ki van rakva, de folyamatosan lenezegetni szerintem nem egy eletbiztositas.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A gyari fek-kuplungkart be lehet allitani a kezedre. Ha a kezed annyira kicsi, hogy le kell cserelned egy utangyartott karra a kuplungot pl, amit be tudsz ugy allitani, hogy a gyari kar parameterein kivul esik, akkor a kuplungkarral nem tudsz akkorat kiemelni, hogy pl az uresbe valtas konnyeden mehessen. (Ezt mar tapasztaltam nehany felhasznalonal)
Es erre korabban te is panaszkodtal, h az uresbe pontatlanul talalsz bele.
A pimpelest nem ertem. Vagyis valoszinuleg oromet okoz vasarolni vmi olcso termeket, amit kesobb raszerelhet az ember a motorra, ami lélekbalzsamkent mukodik. Vegulis az ivasnal jobb.
Talalkozok par motorral munkam soran, es igy nehany temu terroristaval is:
itt is megvolt a labtarto "deszka" cnc mart fel kilos aluminiumtömb, mert az offroad-ra kell. Tulkepp az egesz motor egy temu kiallitasi darab lett. Es a motorozassal mi lesz? Mikor fog ez az ember motorozni? Mert motorozas kozben arra figyelsz, amit csinalsz, nem erre az ertelmetlen mobilhalmazra, ugy, hogy ebben az esetben a muszerfalra lehet tukorzni a gps-t.
De a temus allvanyt meg kellett venni full feleslegesen.De regebben sem volt jobb a helyzet:

Jah ,amugy a temus ficko miutan vmi hatso tengely vedot felszerelt a motorjara, kihagyott egy tavtartot.
En meg nem lattam kettetort csapagygolyot. Soha eletemben.
Meg jo hogy nem nyirta ki magat egyebkent, mert az osszes csapagy rottyon volt a hatso kerekeben, ami munkadijjal egyutt olyan +600€ lett.
Es felfedezek nemi mintazatot ebben, hogy teljes mertekben mas perspektivabol kozelitik meg a motorozast az ilyen emberek (azt nem irhatom hogy rossz iranybol, mert sertodes lesz) emelle meg muszakilag fogalmatlanok, nagyon hezagos motorozasi tudassal. Ezekkel az alkatreszekkel probalnak tulesni azon, hogy a motorozas nem egy kenyelmes elfoglaltsag eredetileg, hanem neked kell beleraknod energiat, nagy figyelmet kovetel, es alkalmazkodast, a pilota reszerol. Nem forditva.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mondjuk ha e jeles nekem kivétel nélkül mindegyiket le vizsgáztatták BP-n....
(jobban aggódtak a prizmák miatt
) -
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Udvozollek a magyar piacon.

Ismerosnek probaltam segiteni belepo kategorias motort venni a magyar piacon, az osszesen vmi alis szar dob volt kivetel nelkul.
Akrapovicbol is van nem e jeles, de az verseny celokra. Az mt07 eseteben, ha eredeti akra e-jel nelkul, akkor rendszernek kell lennie, nem csak slip-on nak. Nagy az esely ra, hogy azon is vmi hamisitvany van. -
mattheus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Akkor ezek szerint ez nem igazi Akrapovič kipufogó. Jól gondolom ? De akkor miért így hirdetik ?
-
mattheus
őstag
Közben van még további fejlemény.
Az Akrapovič kipufogó kapcsán annyi infóm van, hogy forgalmiba nincs felvezetve (mondjuk ezt sejtettem), de azt is írta, hogy nem is lehetne beleírni, mert nincs benne
E jelzés
Na már most én ezt nem értem. Tudom zöldfülű vagyok, de azt gondolnám, hogy kipufogó esetében is kell, hogy legyen ABE / TÜV Gutachten / ECE papír vagy jelölés. -
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm szépen! Megnyugtattál, hogy tönkre azért nem teszi.
Írtam a magyarországi viszonteladónak és a gyártónak is külön. Remélem, hogy pozitív lesz a válasz.
Hogy járok egyébként jobban? Ha a motorkereskedésen keresztül intézem a vizsgáztatást vagy ha én viszem el külön a motort ? Olajcsere úgy is esedékes., mert szeptember közepén cseréltem egy éve. Igaz sokat nem mentem vele (3000 km), de így illik. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
mattheus
üzenetére
Nekem Heed bukócső van a motoromon, az NKH se szólt érte, nem hogy a műszaki vizsgás...Szerintem ezt túlaggódod. Ellenben a rendszámtábla alatti piros fényvisszaverő miatt az NKH meg akart buktatni
Én rendre mindegyik motoromat felpimpelem pár alis/nemalis kiegészítővel: doubletakemirror, más kuplung-fékkar (mert kicsi a kezem, és a gyári nagy lapát karok nem tetszenek vagy el se érem, plusz én jobban szeretem a felhajlós karokat), lábtartók (pl terepesebb). Sőt, matricáztam is már fel motort, az se volt baj, amíg a gyári szinnel megegyezett.
Szerintem nincsen baj ezekkel az alkatrészekkel, az már más kérdés, hogy egyesek 1-2 alis kiegészítőért miért akarnak több árat elkérni, mint egy gyári motorért.Fogyasztás: Tracer 7 van nálunk, az városban 4.5l körül eszik, túra alatt olyan 4l-ert.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Már nem emlékszem, hol olvastam a témában egy lelkes posztot.
-
yodamastah
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Senki nem cserél lábtartót pár gramm súlycsökkentésért.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Nem, kart nem okoznak, csak kenyelmetlensegekkel jarnak.
Keresnek a hepcohoz abe papirt, a weboldalukon. bar ha meg akarnak buktatni, akkor abe szammal is meg fogjak, ilyen esetben sajnos le kell szerelni. De en megprobalnam elso korben azzal. Azt mondanam, igy jott ki a gyarbol.
-
mattheus
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Utána fogok járni, hogy mennyire legális az a kipufogó vagy nem. Én nem hozzáértőként mennyire tudom eldönteni, hogy az a Akrapovic az tényleg az volt és nem valami jól sikerült "Temu"-s variáns ?Detune az nálam is az első lépés lenne, viszont az van a fejemben, hogy ha ezek nem eredetiek, illetve nem minőségiek, akkor amíg a motoron rajta voltak, akkor akár szélsőséges esetben okozhattak kárt is a motorban vagy a váltóban. Vagy rosszul gondolom?

van egy másik kérdésem is.
Makulátlan állapotban lévő CB125R motoromat , élete első műszaki érvényesség megújító vizsgára kell hamarosan vinnem. A motort használtan vettem. Szervízszámlák megvannak, viszont az előző tulajnál utólagosan rákerült Hepco & Becker bukócsőről nincs meg a számlám, sőt neki sem......
Ezt akkor most a vizsga előtt le kell szednem a motorról?
Gondolom az oldaltámasz hosszabbítót nem kell.... arról megvan a számla, mert én vettem rá. -
Xero
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Megnezem mar en is a fogyasztast, mert igy kozeledve a 3000-hez csak saccolni tudom mennyit ehet. Erzesre tuti 7 folott. 😃
Azert akadnak street legal full rendszerek is.
Karasnaban is talalkoztam sraccal akinek a CBR650-en teljes SC rendszer volt szepen bevezetve a forgalmiba. Ofkorsz katalizator meg minden fityfene volt, szoval max piciket lett melyebb a hangja es konnyebb, de hangosabb nem. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Az utangyartott fek es kuplungkar eleve az esetek tobbsegeben nem mukodik jol. Nem nyomja a kuplungkapcsolot vagy feklampakapcsolot, esetleg az alakja miatt kenyelmetlenebb, pl cnc mart reszek sarkosak, es nem lekerekitettek, mint a gyari karok, emelle az erokar is kulonbozhet a gyaritol. En ezek miatt nem szeretem az utangyartott karokat, es ha motort veszek, ezek az elsok kozott kerulnek piacra, tehat rogton atmegy nalam egy detune-non a motor.
Az akra az mt07 en slip on, e- jellel, euro5. Nem kell semmit allitani, es mivel e jeles, ezert legalis.
Amire ugyelned kell, hogy ne vmi aliexpresszes hamisitvany legyen, transzferfolia kamukarbon, es ehhez hasonlok. -
Csandi
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Triumph 3 henger, a többi amit írtál 2. Nem lesz ugyanolyan élmény.
Fogyasztás, hát én 6.6 al járok

Módosítások: kipufogó ha euro compliant akkor teljesen oké, de gondolom nem az. Magyarországon kb. elfelejtheted, hogy bármi módosítás forgalmiba kerüljön. A többi viszont mindegy, fékkar, tükör stb. abból használhatsz nem gyárit.
Új kipu felrakásakor akkor kell hozzáírni a motort ha katalizátort is kiveszi. De ez ugye máris illegális.Ha euro compliant akkor eleve nem kellhet semmit csinálni csak plug and playben működik. Persze kérdés, hogy slip-on ról vagy teljes rendszerről beszélsz. Teljes rendszer szerintem egy sincs ami legal. Illetve akkor ugye légszűrőt is szoktak cserélni, sportlégszűrőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Battlefield 6
- Milyen program, ami...?
- Steam topic
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kiszivárgott az Oppo Find X9s Pro adatlapja
- További aktív témák...
- 193 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Eladó Nokia 5.4 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Gaming Cyborg A15 FHD Gamer notebook - R5 240 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
- ASUS Vivobook Pro 3K OLED 120Hz Notebook! Intel Ultra 7 155H / RTX 4050 / 16GB DDR5! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Ebből tényleg mielőbbi csere lesz, szerintem mlg a hónapban meg lesz hirdetve a fenébe.