Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Olajnak jellegzetes szaga van a kipufogo gazokban. Tenyleg otvar budos. Nekem legalabbis

A pára hirtelen tunik el, az olaj meg sunyi modon
De ha ilyen nagynak erzekleheto fust volt, akkor jelentos olajfogyasztas lenne.
Szerintem is para volt.A karbibol engedd le a benzint.
Alapjarat ingadozas nem jo, erdemes a tavasszal a karbit rendbe tenni.
Regi technika, de szep alapjarata van ennek a sor2nek.
Es sztem az egyik legbizotsabb motorblokk, valoban kimegy a vilagbol. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
Az valszeg nem fust, hanem pára. Kondenzviz
Normalis, de epp ezert javasltam itt a topikban tobbszor, hogy ne inditsd be hidegben.
Az a pára, amit lattal a kipufogogazzal tavozni, az olajba is rendesen jutott. Ezt kiforralni az olajbol, legalabb egy 100km-es karika normalis hofokban, tehat minimum 15-20 fokos melegben.
Karburatoros motor szivatoval indul csak, es szivatoval nem fog fuldokolni. De az alapjarat tul magas igy.
Az alapjaratot meleg allapotaban tartania kell, ez a resze nem normalis. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Rush77
üzenetére
2T 50-es talasztalatom alapján simán lehet a karburátorban lerakódás, ami bezavar az alapjáratnak. Alapvetően ha szezonon kívül áll a gép, akkor akku leköt, időnként rátöltés, prémium benzinnel feltöltöd tele, vagy amennyire lehet, szárazra hajtod a tankot és szezon elején karburátort takarítasz.
-
bacus
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Pécs, Orfű, ott a Bakony, Mátra. Ezek nem rosszak hazánkban, de nyilván több sokkal az oda vissza út, mint maga a kanyargászós szakasz. Nyilván a Tátra aljánál vagy a Tátrában jobb utakat találsz, és talán közelebb is van.
Selmecbánya, Breznobánya, Besztercebánya, Fekete balog, Ótátrafüred ezek egyszerre 1 túrába talán nem, de egyébként beleférnek 1 napos túrákba. 2-3 napba már belefér simán Zakopane, de azért ez már nem igazán novemberi, pláne a második felébe érdemes betervezni.
Kajálni:
1. https://maps.app.goo.gl/qNFPmUSJsm9sXbFXA Itt már sokszor ettem, google forditó a barátod, nem beszélnek semmilyen nyelvet és ha van nem szlovák étlap, akkor azt is eldugják
2. https://maps.app.goo.gl/abuQDpM9pZ2CgxYJ6 Itt még covid előtt ettem, akkor nagyon jó volt, sztem egy próbát megér
3. https://maps.app.goo.gl/VsbBvvu1WrvynEdP6 2 hete ettem itt, nekem tetszett, bár lehetett volna fűszeresebb a pizza
Arra készülj fel, hogy sok helyen CSAK KP, legyen nálad euró. (ilyen a 3. hely is), de egyébként bátran beülhetsz bárhova, tök jó éttermek vanna, szeretem az ilyen fából ébült éttermeket, nagyon jól néznek ki. Én google fordítóra felteszed a szlovák nyelvet, telefon tudja lefordítani az étlapot, ha nagyon nem akar beszélni se magyarul, se angolul, akkor azon keresztül tök jól működik.
Én szeretek Nógrádba is bóklászni, igaz, hogy ha van is, akkor is rövid az igazán jó kanyargós szakasz, néha csak 3-4 kanyar egymás után, de motoros szempontból szerintem az egyik legjobb vármegye. Közel a határ, van pár jó hely Balassagyarmaton is, vagy Ipolyságon ezt nagyon ajánlom https://maps.app.goo.gl/yZgw3F6FcNcHy3wT7 bár itt gond van néha, mert olyan sokan vannak, hogy csúcsidőben nincs asztal.
Ha rám irsz privátban, megadom a telefonszámom, mehetünk valamerre együtt is, előtte nap egyeztetünk whatsappon, aztán kitaláljuk.
-
A Zéé
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
a nagy csapatások ideje azért már lejárt az időjárás miatt, illetve a természet is már téli üzemben van. Szóval ha menni szeretnél valamerre, akkor kb. az van, hogy ki kell nézni valami éttermet/cukrászdát kicsit messzebb, aztán oda elgurulni, majd vissza

Vagy előszedni valami erdőjáró gépet és dagasztani a sarat... -
kelly416
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Hát... Én az írások után (kosz, zsír...) kifújnám vastagon féktisztítóval, majd ha kész és kiszáradt, akkor kapna ésszel wd40-et vagy kontakt sprét.
És ha már a neveket is taglaljuk, tudtátok-e, miért is wd40 a wd40? -
kovacss72
aktív tag
válasz
Rush77
üzenetére
A Honda kapcsolóknál ez egy gyakori, ismert jelenség. Rövid távon általában a WD40 is segít. Tartós megoldás a kapcsoló szétszedése és az érintkezők megtisztítása.
Nálam is ragadt a többéves nemhasználattól, de aztán bejáródott magától. Az indexkapcsolóm is nehezen mozgott, amin segített a WD40. -
chubii
senior tag
válasz
Rush77
üzenetére
Nekem sokat nem segített a 150 vagy 200%-osnak reklámozott izzó, Night Breaker vagy mi a fantázia neve. De egy próbát megérhet, nem vészes az ára.
Foncsor ép, rendben van? Magasság is rendesen be van állítva?
Nálam a végső megoldás 2 külső LEDes lámpa lett. Még E jel is van benne azt hiszem, nem akadt fenn műszakin.
Ez a dizájn, de nem konkrétan ez az eladó (már nem él a régi link): [link] -
chubii
senior tag
válasz
Rush77
üzenetére
+ bardi:
Akkor biztos úgy van, elhiszem. A lényeg nekem is igazából, amit Cleinor írt. Az izzadtságot nagyon jól élvezeti. Nagyritkán felveszek sima pólót is motorozni, na olyankor érzem, hogy minden forintot megért az aláöltöző
A Decás nekem is Kipsta, de ugyanazt a típust nem találom már a honlapon. -
Topiccsendőr
addikt
-
-
válasz
Rush77
üzenetére
Szia,
Csak egy tipp, hogy nézz fel Vinted-re. Nagyon sok soha nem használt vagy párszor használt motoros ruhát és csizmát kapsz meg fél áron vagy alatta. Én mocskosul szoktam alkudni. Most vettem egy soha nem használt kabátot 29e Ft-ért. (56e-ért árulta) Az új ára 120e Ft. Természetesen ez időigényes. Én a párom teljes szettjét fél év alatt szedtem össze, de 120e lett a vége aminek az értéke 350e.
-
bacus
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Vagy van valami fogyasztó, pl egy led visszajelző ami megy. Ez is lehet oka, hogy merült az akku. Vettem annak idején gps-t, sim kártyást, hogy ha ellopnák a motort is tudjam, hol keressem. (már ha nem blokkolják), az 2 hét alatt simán legyilkolta az akkut úgy, hogy nem egy betonbunkerben keresgette a műholdakat.
Aztán jártam úgy, hogy haver a szivargyújtó csatlakozót állandóra kérte, hogy tudja használni akkor is, ha a motor nem járt, amibe bele dugott egy 5V-os kis usb-s valamit. Ez 2-3 nap és már nem indult a motor.. -
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
De akkor mit nezel a rugon? Mit ellenorzol ertekek nelkul?
Van olyan motorom, ami 6 honapig all beinditatlanul, allvany nelkul, nem kell ezt tultolni. Illetve 6 eve soha nem raktam toltore az akkut, csak telenkent az egyik polust lecsatlakoztatom.
En hasznalok olyan gumikat is, amikkel tobb evig alltak motorok, nem felbakolva. Nem figyeltem meg deformaciot. Viszont katyutol, vagy balesetes motoroknal annal inkabb. Ott a szerkezete a guminak serul, ugy hogy nem latszik rajta kivulrol. Nem az allasban fog megkotlani. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
Ha meg van adva a manualban a rugo hossza, azt tudod ellenorizni. Hallottam olyanrol, hogy a hatso rugostag rugoja meretvaltozast szenved el egy bizonyos ido utan, elol nem tudok rola, hogy jellemzo lenne (ez nem azt jelenti, hogy a valosagban igy van) de nem mindegyik tipusnal, vagy nem ugyanolyan az elhasznalodas, tehat ezt csak meressel lehet megallapitani.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
A progressziv rugorol ertekeztunk nemreg
Erezheto valtozast termeszetesen hoz, de az nem azt jelenti hogy jobb lesz. Nem tudom, hogy mennyire tudnak oregedni a rugok, szoktam 30-40 eves motorokkal dogozni, es nem erezheto hogy az elofeszites kisebb lett volna. A rugok hosszat nem mertem le, de nem tartom jellemzonek, hogy az oregedes a rugoknal szamottevo. Hatso rugostagnal a nitrogen gaz elszokese annal inkabb. De azt nem rugoval kell orvsolni, hanem hatso rugostag felujitassal. a kommersz japan rugostagok nemely esetben nem ugy lettek megcsinalva, h felujithatok, vagyis nem terveztek ugy. (Ettol meg nem biztos, hogy nem lehet felujitani) -
Picco
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
nekem pont toluk van a VFRbe uj progessziv elso rugo + komplett hatso teleszkop, par honapja lett beszerelve, nalam eleg nagy valtozast hozott, foleg amikor asszony is mogottem ul.
szerintem rugok akkor csere erettek ha eloregedtek es/vagy sok kilometer van bennuk, de Topiccsendor majd kijavit ha tevedek, neki tuti tobb tapasztalata van benne mint nekem.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Rush77
üzenetére
Én a hátizsákot elengedtem. Nem kényelmes: hátrahúzza a vállam, a protektorok miatt a pánt sem tud jó helyen fut, de felvenni, levenni is kényelmetlen. Vettem egy futártáskát másodlagos pánttal, bevált. Szabadabban mozog a felsőtestem, de a másodlagos pánt miatt a táska nem lifeg oldalra, nem ránt el a súlya.
-
vendingo
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Ne félj gyorsabban menni. Ha biztosra mennél, akkor fokozatosan növelve a sebességet nézzed meg hogy reagál a motor egyenesben illetve kanyarokban. Nekem már kis sebességnél beszitál a kormány ha nem fogom, de ezért nem fogok 80-nal menni.
Amúgy ha nagyon szitálna a kormány, akkor érdemes megvizsgálni a gumit, illetve centriroztatni a kerekeket. Nálam új gumi felrakása után rengeteget javult a dobozos stabilitás. -
csongi
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Autoval 110 el megyek palyan. Kistehernek az meg kenyelmes. Elozesnel 120-130 aztan vissza. Ez a ritmus mukodik.
Dobozok nelkul is van eleg turbolencia a teher auto mellett. Dobozzal meg foleg. Nem veltlen van az a 120 limit figyelmeztetes. Ha sokat dobozolsz, lehet egy kormany gatlo felszerelse kifizetodo. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
A sebesseget csak azert kell komolyan venni doboz eseten, mert bizonyos korulmenyek kozott kormanycsapkodast idez elo a motornal. Pl bizonyos sebessegnel, sulynal, szeleroseggnel, barminel. Ezert ez az a sebesseghatar, ami kvazi hulyebiztos.
Mindenkepl tartsd eszben, hogy efolott csunya dolgok is tortenhetnek: -
vendingo
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
A dobozon a megadott számok, sebesség és súly terhelés csak azért van rajta, hogy védjék magukat a gyártók. Nem egy embert ismerek, akik a 10 kilóval terhelhető dobozt 20+ kilóval tömték ki és nyomták a túrákat. Sebességet se kell túl komolyan venni. Nyilván a súly és sebesség kettőst egyszerre nem igazán érdemes túllépni. Én a 3 kilóval terhelhető dobozt 6-7 kilóval tömtem meg tavaly és sokszor 140-nel pályáztam.
Amúgy meg tele a face elhagyott dobozokkal, amik valamiért lepotyogtak.
Saját felelősségre azt csinálsz amit akarsz. Én a súlyt többnyire betartom, már csak a stabilitás miatt is, sebesség soha nem érdekelt doboznál. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
2.2 es guminyomas es alatta elol kozuton erezhetoen kuszni fog, es maga ala akar fordulni. Ellen kell tartani a kormanynak, hogy ne kanyarodjon, ami nem jo erzes. Mar tolni is nehezebb. Erezhezoen nem jo ilyen alacsony nyomassal menni. 2.3 nal alabb nem nagyon engednem, amit irtal korabban- tehat 2.3-2.5, az teljesen jo.
-
csongi
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
A súlykorlátokkal nem nagyon foglalkoznak az emberek.
egyenes futásnál még csak csak elmegy a dolog.
Minden ami attól eltérő, már jelentős gondokat okoz.
Irányváltás-megállás..stb
Jópár elesős videót láttam, amik a túlterhelésből fakadtak.
Ha nálad ennyire határon van, lehet csak 1-2 tized bárral tudsz érdemben játszani. -
bigrob
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Igazából balf..sz voltam és 2x lefulladtam mert megint nem ugyanazzal a motorral mentem, de a végére már ráéreztem..

Meg egyszer előztünk egy 8-10 parkoló autót, ott kint hagytam végig az indexet és azt mondta ez sem jó, mert kint felejtett indexnek számít.. Én kint hagytam és akkor indexeltem amikor visszatértünk a sávba.
Na majd ma!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Rush77
üzenetére
Kb 6×15×1 cm lapokat tettem félre, amik darált gumiból vannak sajtolva. Csomagolóanyag volt, kültéri greslap mintatáblák között volt, hogy ne csússzanak el egymáson a raklapon. Ez például megoldás, tudok adni.
Vagy ami egyszerűbb: egy legolcsóbb gumi lábtörlő. Leteríted, ezen álljon az oldalsztender és a túraemelő is, hogy ne tudjon elcsúszni. Használat után pedig feltekered.
-
kelly416
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Én zenét szoktam hallgatni menet közben, így nem olyan monoton a menetszél. Ameddig nem volt beépített bluetooth-os sisakom, addig sima fülessel, de nagyon sokat vett le a menetzajokból, környezetből, így hamar váltottam.
Nem, nem ordít. Ha az utas szól 40-50-es tempónál, még azt is hallom. Vagy a kutyákat ha ugatnak. Csak éppen annyira szól, hogy a monotonitást megtörje. Sokszor kimondottan figyelnem kellene, hogy tudjam mi megy éppen, de annyira meg nem érdekel.
Viszont ezzel a módszerrel órákat ki lehet bírni egy huzamban.
-
csongi
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Horvi ez nálad is érvényes.
Mikor képes leszel kihozni a különbséget ezek között, már nem lesz kérdés.

Amíg nem tudod, addig mindegy melyiket teszed fel. Neked kell vele motorozni.
Lelki megnyugvás a másik vélemény, ha megerősíti a döntésed. A magyar aszfaltokra megfelelő gumi nem létezik igazából.
Nem bántás, hanem saját tapasztalat.
-
Picco
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
szerintem mindharom tokeletesen megfelel ahhoz a motorhoz.
nalam a road 4 meglepoen jol birja amikor kanyarbol kifele belemarkolok a gazba, pedig 268kg/170LE. road 5/6 elvileg meg tovabb birja mint a road 4 es mindharomnak jo a tapadasa vizes uton is.
roadtec-rol is csak jokat hallottam eddig. egyikkel sem fogsz mellenyulni.ha ma kene gumiznom akkor road 6-ot kernek ra, ha roadtec joval olcsobb akkor azt is szemrebbenes nelkul felrakatnam.
-
kelly416
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Rengeteg autót látni folyamatosan jobbra vagy balra sodródni, aztán utolsó pillanatban (amikor végre felnéz a tiktok görgetésből) visszarántja a kormányt a sáv közepéig vagy tovább is.
Ilyen motoron szerencsére nem fordul elő (vagy én nem láttam még), de biciklin ismét jellemző. Ezeket vehetné elő a rendőrség, kérhetné ki az adatforgalmat az elmúlt 2 percre és az alapján verhetnék szét a hátán a letépett karját az illetőnek, hogy még egyszer ne sodorjon senkit veszélybe ilyen felelőtlenül.
-
Picco
addikt
-
válasz
Rush77
üzenetére
Kamionos boltba menjel be, lehet venni tankriasztot.
Fuel Beep a neve.
Elemes, rezgeserzekelos riaszto, veszett hangja van, es allithato az erzekenysege.
Mellette valahol egy airtag meg elfer, plusz akar egy akksis nyomkoveto a tank ala, vagy nagykobcentisnel a fejidom kornyekere. -
A Zéé
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
A legfontosabb, hogy rikító legyen! Egyszeri tolvaj ellen az a legfontosabb, elszánt tolvajnak meg tök mindegy mivel zárod le.
Hiába tekered körbe a kereked csilliós Abus lánccal, ha nincs semmihez sem kötve. Viszonylag lopás biztos megoldás, ha közvetlenül a váz van hozzálancolva valami robosztus anyaghoz. Ha csak a kerék van leláncolva, vagy ha valami ropihoz tekered oda a láncot, attól az nem lesz lopásbiztosabb, mint egy sárga tárcsafékzár meg egy sárga emlékeztető zsinór.
Van nekem is vastag Oxford láncom, 3 éve a garázsban van egy dobozban, mert nehéz, nem viszem sehova. Van egy piros tárcsafékzár sárga zsinórral, éjszakára azzal zárom le, ha nem a garázsban "alszik" a motor. -
macilaci78
nagyúr
-
-
válasz
Rush77
üzenetére
Roadtec 02 1 éve jelent meg.
The Metzeler ROADTEC 02 was released in January 2024,
Amúgy pár évente van fejlesztés mindenkinél csak gondolom nem két nap kifejleszteni egy újdonságot. pl:
The Michelin Road 5 motorcycle tire was officially released on January 1, 2018.Available from 1 January 2022, the Michelin Road 6
m5 meg szerintem borzasztó gumi és vagy 10 éves fejlesztés
én is a roadtec re szavazok. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
Erre a roadtec01 tokeletes lesz. A nedves tapadasa nagyon jo annak a guminak. A profilja nagyon nem sportos, a hatso gumi karkasza ujkoraban olyan, mintha 2000 kmt autopalyaztak volna vele.
En meg sportos motorozasra is hasznaltam, azert erezni, hogy nem sport gumi, de erre a felhasznalasra, amit te varsz tole, jo lesz -
-
VFR800
csendes újonc
válasz
Rush77
üzenetére
Esetleg nézz rá a Suzuki GSF650 Bandit naked változatára (főleg a 2007-től gyártottra ami már az injektoros csak vízhűtéses blokk + hidraulikus kuplung, az ülés is két magasságba állítható, van ABS-es is)
A sor4 80 valahány lóerővel elég barátságos karakterisztikájú (persze tud tempósan is haladni ha az kell). Ugyanez igaz a CBF600 naked változatára is (ez 78 lóerő, nem a CB600F Hornet ami 100 körüli)n és a Yamaha FZ6N-ből is van 77LE változat (ebből most is van ígéretes hirdetés fent kevés km-es magyar előéletű, de persze a kintről hozott sem mindig rossz, de hatványozottan kell figyelni ha olyat venne az ember, és nem csak a frissen hozott esetén, hanem akkor is ha már itt van pár éve)
Megnéztem most pár hirdetést, és vannak ám már képek alapján is furcsaságok.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Rush77
üzenetére
A DL650 annyira nem enduró, inkább csak egy picit magasabb túra. Én 177 centivel épphogy elég magas vagyok hozzá, 170-nel már fixen kevés lennék. Persze a láb/törzs hossz arány sokat számít, szerintem az nálam olyan jó átlagos, illetve az is, milyen széles a csípőd, milyen távol van egymáshoz képest "bekötve" a két lábad és azok milyen vastagok. Én 83 kg vagyok, ha ez segít.
A DL650 szerintem vállalható kezdőként, sokkal később növöd ki, mint az 500-as A2-es motorokat. Mondjuk én 125-ösön kezdtem, egy Varaderoval, abba raktam 18 ezer km-t, mielőtt a DL jött. Nagy ugrás volt, de egész kezelhető. Most így ez a negyedik szezonom lesz vele, de már vágyok egy erősebbre. Azért idén már marad, de jövőre szeretnék nagyobbra ülni.
ABS-es motoron két hete ültem először egy tesztvezetésen
-
bacus
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
"A DL650 abszolút kezdőként volt neked? "
Abszolút kezdő olyan 13 évesen voltam.
2016-ban kitaláltam, hogy megint motorozni akarok, nem pálya jogsi nélkül, meg milyen példát mutatnék a gyerekeimnek? Szóval azonnal vettem egy Suzuki GN250-t, de csak 17 márciusában volt forgalmi vizsgám, mondjuk, hogy áprilistól mentem párszor vele, meg párszor lerobbantam
, talán 2-3e km mehettem vele, mikor június elején vettem egy akkor 13 éves v-stromot. (itt többször leírtam, hogy sajnáltam magamtól a pénzt, nem akartam elsőre drágát/jót venni, így először 300e, majd 1 misi volt a keret. ) Végül is nem volt rossz így sem, valamivel vissza kellett rázódni, ha már, akkor miért ne egy fék nélküli, rettenetes futóművű, nehéz, magas súlypontú motorral tettem volna
(a 2004-es v-strom eléggé ilyen volt)Nyilván a mai eszemmel, hogy már tudom, hogy a motorozás nagyon kellett az életembe, 10 évvel korábban vettem volna motort és persze ha tudtam volna, hogy nekem milyen szempontok lesznek fontosak, mi a kényelmes, stb, akkor korábban (nem 45e km-t motorozva) váltok egy jobbra. Nem más kategóriába mentem, csak jobb fék, jobb futómű, jobb értékállóság, jobb minden...
-
Rison77
senior tag
válasz
Rush77
üzenetére
ER6N/SV650-el nem hiszem hogy mellélősz. Én a helyedben mindenképp naked-et vennék elsőre, ha netalán még tapasztalat hiánya miatt borulsz vagy elborítod, akkor azért olcsóbban megúszod mint egy Versys 650-el. Én er6n-el kezdtem, nagyon kezdőbarát motor ha hibázol, és megvan a készség korrigálhatsz, alul nyomatékos városba kiváló. Hosszabb túrákat mentem már vele, a gyári ülés nem túl kényelmes, meg valami nagyobb plexi kell rá, de másfél 2 órás szünetekkel elviselhető.
ABS nélkülit én se vennék már, azért párszor megmentette a seggem, hozzászoktam a jelenlétéhez. -
bacus
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
A lábtartó sok esetben cserével lejjebb rakható, sw-motech gyárt ilyet, van amin csak két állás van, gyári magasság és kb 2 cm lejjebb, de van ahol egy excentrikus tengely van bárhol be lehet állítani a pedált. Ennél nagyobb magasság állítást csak valamilyen közdarabbal tudnám elképzelni.
ABS téma: ne várd a jóváhagyást senkitől, hogy jó lesz nélküle is, mert amíg nem volt még olyan helyzet, hogy "kellett volna", addig nem baj, hogy nincs. Sokszor érzem, hogy dolgozik az ABS a városban, egy nyomvályúból kiugratva, stb.
Túrázás: a több ezek km-es túrák is több kisebb túraszakaszból épülnek fel, csak extrém esetben megyek 600 km-nél nagyobb távot egy nap. Sok megállóval, sok kanyarral a 200 km is lehet sok, és több unalmas, ám de "technikás" egyenest tartalmazó szakasznál az 500 km is lehet kevés.
Kicsit magasabb és kicsit nehezebb vagyok, V-strom DL650 el kezdtem, az ülés pozíció ott sem volt sokkal kényelmetlenebb, mint a mostani bmw 1200-on. Azért a felsorolt típusok egyike sem fotel, pedig ezek a kényelmesebbekhez tatoznak, de 8 óra után már minden ülésen fájni fog a popsi.

-
bigrob
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Ez király, van hosszú ujjú kivitelben is, ezt lehet meg is fogom nézni.
Ezt már elfogadják vizsára is? -
macilaci78
nagyúr
válasz
Rush77
üzenetére
Miért nem jó a víztiszta plexi esőben?
Pinlock, légmozgás a plexi mögött, több trükk nincs.Kb 35 éve vagyok szemüveges, próbáltam már mindent a lencsén, még búvárszemüveghez való löttyöt is, de csak az válik be, ha a lencse hőmérséklete harmatpont felett van és/vagy a pára a légmozgás miatt nem tud kicsapódni rajta.
-
MMiklos86
csendes tag
válasz
Rush77
üzenetére
Tegyen le egy nagyobb összeget készpénzben, vagy pedig az azonnali utalások világában utalja át a vételárat, a próbaút végén visszautalod. Nem ajánlom e nélkül.
Mikor az első motoromat hirdettem, rögtön jelentkezett egy tesztpilóta. Látványosan nem érdekelte, amit mondtam a gépről, csak a próbaútra volt ráfeszülve. Néztem az embert, 100%, hogy nem hozta volna vissza. Ott veszekedett velem, hogy engedjem menni rajta, még jó, hogy nyilvános helyen voltunk. Azóta csak kereskedésnél, beszámítással veszek motort, nem kell a stressz.
-
bacus
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Nézd a másik oldalát, odajön egy idegen, majd próba címén elviszi a motorod, hagyhat nálad egy személyit, de mire mész vele?? Aztán eltelik fél óra, de ő sehol, te ott téblábolsz az út szélén és várod, ő meg közben átmegy 3 véda kapu alatt 160-al, majd megáll egy kávézónál ahol el is borítja a motort, csak kicsit sérül pár mélyebb karc a tankon, letört visszapillantó, esetleg kuplung kar, irányjelző.
Visszajön vele, majd közli, hogy sajnos úgy érzi nem az ő motorja..., te próbálod kifizettetni vele a kuplungot, visszapillantót, de ő leszar, mi köze hozzá, megy. Nincs mire rendőrt hívni, igazolványát is jobb ha vissza adod, nem tarthatod ott, mert még neked lesz bajod. Ráadásul ő tudja, te hol laksz.. Aztán egy hétre még jön egy pár száz ezer bünti is.
Amikor a v-stromot árultam, a fele csak próbálgatni akarta. Aztán jött egy barát, hogy figyi az újságíró haverja pont ilyet akar, 100 éve ismeri, nagyon jó fej, ha jövök haza egy túráról kanyarodjak felé, nyugodtan adjam oda próbakörre, mert tuti megveszi. Oda mentem, kihozattam a kocsi kulcsát, ne csak ott álljak az út szélén, beültem a kocsiba. Ő elment én meg fél óra múlva már kezdtem ideges lenni, egy örökkévalóságnak tűnt. Visszajött, majd közölte, hogy kurva jó, de ő újat akar, csak ki akarta próbálni milyen egy ilyen 15 éves..
Most 559 cikke van a Totalcar-on, de erre a genyó átvágásra, amiben lehet a barát is benne volt..., erre nem tudok jó szívvel vissza gondolni.
Senki másnak nem volt próbakör, se előtte, se utána, de erősen próbálkoztak páran. Menjenek a szalonokba próbakörre. -
Apophis
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Én a CB500 és ER6-N párosról tudok nyilatkozni: ideális kezdőmotorok. Olcsó, üzembiztos, egyszerű, alul gyenge, felül már minimális mókára alkalmas, remekül meg lehet rajta tanulni motorozni. Egy A jogsival ezek teljesen vállalhatóak. Mivel olcsó kezdőmotorok, rengeteg a lelakott példány, nem tudom, mennyire lehet még jókat kifogni.
-
Apophis
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
A próbakör nálam mindig úgy működött, hogy a kezembe leszámolta a kialkudott árat, aztán vihette. Addig max üléspróba. Ez általános gyakorlat használt motor eladásnál, mert banális módon össze lehet törni, és nem lehet kiszűrni a szinte nulla gyakorlattal nagymotort venni akarókat.
Kereskedések szintén meg szokták kérdezni, mid volt eddig, vagy mivel érkezel a teszt helyszínre, mert érthető módon nem móka nyeretlen kétéveseknek 150-200 lovas vasakat adni, még ha van is rajtuk CASCO (ha töröd, az önrészt fizeted, de ez nekik kiesett idő és macera).
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Futás, futópályák
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Futárcégek
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mezei napszemüveg?