Hirdetés
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség 3. Végszó.
- talmida: Változások 2. rész
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
KnightDave
tag
Sziasztok! Nem reg hoztam fel BP-re a GSR600-amat munkabajarashoz (Zuglo, napi 14 km), amitol valoszinuleg van sokkal jobb motor erre a feladatra, kicsit sajnalom is, de meg mindig kenyelmesebb, mint a dugoban ulni 1+ orat.
Olyan kerdesem lenne, hogy ha az embernek van hetkozben egy szabad oraja, max masfel es el szeretne menni motorozni, de nem kifejezetten a varosban lampatol-lampaig, akkor milyen lehetosege van?
Neztem motoros utvonalakat, de azokhoz netto 3-4 ora kell.
Hogy valahova eljussak is legalabb egy fel orat kell koptassam a gumi kozepet, ami se nem izgalmas, se latvanyban nem ad hozza a motorozashoz (M0/M3).
Koszi szepen a tippeket!
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ugyanitt keresek helyet bp-n, ahol tisztessegesen javitjak a tartokonzolt, mert az enyem eleg trogerul van taknyolva
-
Sulykorlat nem a terhelhetoseg miatt van, hanem a sulypontathelyezodes miatt.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Pttypang
üzenetére
Itt látszik milyen masszív anyagról van szó, és érdekes, hogy az ott töltött 1 hét alatt a 4db felfogatási pontból 2 eltörött. Persze, az évek folyamán biztos volt legalább 10 eset, amikor túlpakoltam a dobozt, csak ez amolyan furcsa véletlen
Ahogy ez itt a 30 fokban nem szivárgás (ami amúgy típushiba, könnyű elbaszni ezt a tömítést ha szarul rakják össze), hanem páralecsapódás. -
vendingo
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ilyen dobozom van nekem is. Ez azért többet bír mint az átlag. Ismerek olyat, aki 25 kilóval terhelte balkán túrán
-
Zsírkrétamen
senior tag
-
kelly416
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Jézusom. És az motor szerelő, vagy általános semmihez sem értő segédmunkás volt?
Ha nem akarom két kézzel a kormányt fogni valamiért, akkor kormány + ülés, de nem doboz meg doboz tartó konzol... -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Pttypang
üzenetére
390-nél az ülésre rögzítettem a kibontott konzolt, szerintem jól oda volt fogatva, még sem bírta ki amíg elértem a szerelőhöz. Amúgy nemtudom, ott akkor ez tűnt logikusabbnak. Itt a doboztartó platni nem egy külön konzolon van (mint ahogy a mellette lévő Traceren), hanem a farokidomon, így azért többet kibír (vagyis csak kibírt, mert a szerelők a doboznál rángatva tologatták a motort, így a 3 centi vastag fém lemezt végül eltörték, szóval most épp pont nincs dobozom).
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
De ilyenkor miert nem az utas reszre raktad a dobozt es rogzitetted a muanyag dobozhoz, hogy ne a doboztartora terheljen?
A horneten mar hegesztve van a tarto konzol, mert eltort az elozo tulajnal. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Úúúú, ez jó kép
Ha lett volna oldalsó doboztartóm/táskáim biztos én is így vittem volna gumishoz a motort és nem így.
Amúgy durva mit el nem bírnak a sima műanyag dobozok is. A képen egy 10kg terhelhetőségű doboz látható, ahogy a minimum 10kg benne lévő súlyra ráterhelődik még vagy 10kg bukócső és egyéb alkatrészek
Gumipókkal se voltam túlzottan felkészülve, de akkora volt a súly, hogy rálapult a dobozra, és stabilan kibírt 1-2 óra jó kis tipikus bp-i szar utat (mert hát persze nem a szerelőhöz mentünk egyből). Mindenki szép kis követési távolságot tartott tőlem, a kép nem adja vissza, de vagy 25-25cm-el túllógott a legszélesebb pontomon, nem volt túl bíztató látvány.
-
Tegnap mentünk egy balcsit. 170 km. oda vissza. Fasza volt, de ez a hatalmas oldalszél katasztrófa volt.
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
nem is vadulsz kicsit sem?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Amikor haverhoz mentem vidékre hétvégére, befért volna a motyó a hátsó dobozba, de inkább táska gumipókkal az ülésre. Minél előrébb, minél lejjebb. Ha az utasnak jó helye van az ülésen, akkor a csomagnak is.
De ugyanúgy 4 keréken. Teljesen máshogy vezetek koppra pakolt kombit, kistehert, mint üresen. Máshogy gyorsítok, más követési távolságot tartok, máshogy engedem be a kanyarba, stb. Az utazási időn nemigen látszik meg, mert így is, úgy is q megengedettel megyek.
-
csongi
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Minden is szamit. En a hatso dobozt erzem a legjobban, uresen is. Az oldalso dobozoknal a sulyelosztast. De azokkal elvagyok a dontesi szoget nem befolyasolja, messze meg a perem.
Ha menne 170 et a motor, akkor mar azok is erezheteok lennenek egyenes uton is. Az en tomegemmel teruletemmel es gumitipissal, merettel meg mindennel. Teljesen mashogy erezheto.
Nem mindegy milyen karakter a motor, a motoros.
Alkalmazkodni kell a csomagos motorozashoz. A sulykorlatokra fiigyelni erdemes. Szerintem a legrosszabb miikor a sulyelosztas elmegy, es segges lesz a motor.
Vittem Toyota camry fektarcsat hatos dobozba. Sulykorlat duplaja. Azta kuzdelmes rohadast, mire kivittem torokbe.
A rutin is a nulla voltBacus #154777
En biztos nem vagyok kivetel.
-
macilaci78
nagyúr
Amit nem vesztek figyelembe a pakk tömegénél, az a pilóta tömege és persze a motor tömege.
Esetemben a 20 kilós pakk kb +6-7%, míg mondjuk egy 50 kilós hölgy esetében +11% a pilóta+motor tömegéhez mérten ugyanazon motoron.
Ha már a dekágon rugózunk, akkor ezt is figyelembe kellene venni. -
Picco
addikt
Ekkora "vita" utan ki fogom probalni a VFR-t a 2 oldalso turadobozza mielott tenylegesen elmegyek majd egy hosszabb turara vele.
Csak aznap hasznaltam oket amikor a motort elhoztam, dobok mindket oldalba 10kg sulyt meg a felso dobozba is valamit, kivancsi leszek hogy viselkedik, bar ezek eleg picik
-
bardi
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Amennyit használnám, ennyit mondjuk lehet nekem nem ér, azért köszönöm

Tüzi, tanktáskát kihagynám, utassal úgy fogok menni, a seggem mögött meg elférne egy kisebb táska a cuccaimnak, amit ilyenkor viszek, víz, valami szendvics, semmi extra.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Nem sertettel meg, csak magadra vetted (te is)/felre ertetted amit irtam.
Akkor egy mondatban leegyszerusitve, talan nem annyira felreertheto. Az, hogy az emberek felnek a motorjuktol, ugy motoroznak, ahogy mar korabban tobbszor leirtam, addig pakoljak a motorjukat, hogy elesnek vele, es errol fogalmuk sincs, ez akkor sem jo, ha azok az emberek azt mondjak- nekem a motorozas errol szol, nem vagyunk egyformak. -
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem akartalak megbántani, pláne nem megsérteni !
Ezt nem tudom, hogy félnek e, de van egy olyan mondás, hogy jobb félni, mint megijedni. Lehet félnek és nem mennek gyorsabban, viszont nem is kerülnek olyan bajba amit nem tudnak kezelni.
Egyébként is tudom, hogy itt mind kivételek vagyunk
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Nem csak a tempoval kotottem ossze, de ahogy az emberek mennek, az szenvedes. Azok az emberek felnek. Az ember nem azert megy turazni, hogy feljen.
Ha autoval utban vannak, az nem azt jelenti h en voltam gyors, hanem hogy ok indokolatlanul lassuak. Nem nezelodtek, nem nyomkodtak a gpst. Nezd ki belolem, hogy felfogom, h a kozuti kozlekedes nem a versenyrol szol. Azt hiszem az eddigi hszeimbol kiderulhetett, hogy a vilagot eleg arnyaltan latom. Ez egy problema, amire ra szerettem volna mutatni.
Ertsd jol, amit irok. Nem irtam, h nem vihetsz magaddal alaoltozot. amiket irok, az egy jelenseg, ami nem jo irany.
Emelle azert irom h ven gcik, es azert irok a dobozokrol velemenyt, mert en is ven gci vagyok, es van motorom dobozokkal.
Es mint irtam, az itt levok kivetelek mindig. -
válasz
FeZ...
üzenetére
felreertesz. mindenki ugy pakolja a motorjat, ahogy csak akarja.
a motor viselkedese valtozik meg, alapjaiban. ez szamomra a legfobb erv a felpakolt motorral szemben. adott esetben meg a tervezett terheles-hatarokbol is kilogsz. mert veszelyes, ha rutinbol ugyanugy markolsz ra a fekre veszhelyzetben, pedig most kis tulzassal masik motoron ulsz. ha ugyanugy dontesz, pedig maskepp kanyarodik. ha ugyanannyival mesz, pedig nagy sebessegnel az elrontott legellenallas miatt mar sokkal kevesbe stabil.
nyilvan ez pont a vilagjarokra nem igaz, akik mindig igy kozlekednek.
es nyilvan meg mindig nagyobb a szabadsag feeling es pl a kempingbol lemalhazott motorral csillagturazni megintcsak nagy josag
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"akar kocsival is mehetett volna"
Sztem nincs igazad, a motoros élményt nem kapja meg autóval, muszáj motorral mennie.
Miért kell a motorozást összekötni a nagyobb tempóval, hogy motorral mész, akkor az csak gyorsan jó? Te is tudod, hogy nem vagyunk egyformák, van aki szerint 200 alatt nincs élet, és van aki babettával is nekiáll túrázni.
Nekem nincs ingyen a gumi, olaj, de akkor és ott nem ez számít, hanem az, hogy motorral mehetek azon az úton, egyébként meg nem is mennék oda. Feleslegesen nem égetem a pénzt, szeretnék eljutni majd Spanyolországba is, vettem egy utánfutót, hogy spóroljak az oda úton.
"Szuk hagonal en, a nem erre valo autommal is utolerek jopar turamotorost"
Na és? Utoléred, megelőzöd, nincs dolgod többet velük. Ez motorral még inkább így van, kb 1 motor megy el mellettem, míg én 100-t vagy 1000-t előzök, de mindig lesz pár gyorsabb, rutinosabb, de lehet csak helyi.
Számtalanszor van, hogy mondjuk keresek valamit, nyomkodom a gps-t / telefont, lassan megyek, elmennek mellettem. Nem fordul meg a fejemben, hogy na ezek most azt hiszik nem tudok motorozni és beültetnének egy autóba. De ha azt is hiszik, hol érdekel? Ezek közutak, ahol nincs köridő, minimum sebesség amivel részt vehetsz a forgalomban.
"nem eleg kompromisszumkesz egy motorhoz"
Ebben van egy fél igazságod, de azért ne mondjuk már, hogy motorral be kell szopd az összes időjárást, mert nem vihetsz aláöltözőt, váltókesztyűt, stb.
Lassan 20 éve leköltözöm nyárra ide a Balaton partra, kempingezni. Na most sokaknak az van az eszébe, hogy kemping = nomád, pedig itt van infrastruktúra, nem kell a bokorba vizelni/szarni, nem kell elásni, nem jön a medve, de van internetem, tudok innen dolgozni akár heteket, sőt esténként 3m-es képátlóval filmet nézni. Nekem a motorozás sem nomád, kompromisszumos. Legyen nálam minden (és szokott is), ami kellhet. (inkább szálloda/apartman, mint sátor, hogy ne kelljen otthon hagyni valamit, mert az nem fér be) -
hroberto
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az akku kábele teljesen ép. Nem látni semmi nyomát olvadásnak.
Valószínűleg holnap elviszem egy szervízbe, nem kísérletezek vele.
Amúgy a gyári relé kínai volt...
-
FeZ...
aktív tag
válasz
rxmiss
üzenetére
" de falrahanyt borso
"Talán azért, mert ez csak egy vélemény és mindenkinek van sajátja. Mit vársz, kitüntetést adjanak érte ? (arról nem is beszélve, hogy ismered azt a mondást, hogy a vélemény olyan, mint a fing. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra. Bocs, nem sértésből írtam ;-) ) Amúgy én sem értem a nagy dobozokkal felpakolt motorozást, bár legutóbb én is bevállaltam egy ilyet a barátaim nyaggatására, hogy végre elmenjek velük egy hosszú túrára, de nem igazán élveztem. Engem idegesít, hogy mennyire farnehéz a motor és nem is kezelhető úgy. A motorozás az élvezetről szól(na), de nagy pakkokkal nekem nem az. A vén ge'ik meg - mint én is
- néha csak azért nem mennek gyorsan, mert ahogy valaki már írta előttem, egyszerűen néha már szeretnék élvezni a tájat is a száguldás helyett.
A kanyargós szakaszoknál persze inkább a kanyarokat élvezem és nem nézelődök, de egyenesekben már nem húzom neki túlzottan. Persze idővel óvatosabb is lettem (és így lassabb is), nem megyek bele olyanba már, mint fiatal koromban, de ha utolérsz, én elengedlek.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen. Mégis jobb mint a semmi. Ezeken az 500-s Hondákon nem tudom milyen a felfogatás?
Ausztriába sikerült a cuccom kivitetni meg haza. Az oldaldobozokba csak az esővédő meg pár cucc volt. Kint meg semmi nem volt felaggadtva.
Mondjuk a Pegán nem éreztem az oldalsó dobozokat nagyon. A kormány szélesebb, és a tempo sem volt a lebegős tartományba.
A Triumphon majd kiderül milyen. Azzal azért könnyen lehet pálya tempót prezentálni.
Gyári szett az is, de mégis csak doboz.
A középsőt meg fel sem teszem. Eddig nekem azok nem jöttek be.
A gardrób szekrény oldaldobozokat meg végkép elkerülöm. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
+1
probaltam ilyesmit kifejteni korabban, de falrahanyt borso

_szerintem_ horvaciaba is ugy kell motorral menni, hogy egy tanktaska elottem, egy kis sporttaska az utasasszony hatan vagy moge gumipokozva es egy vaskos bankkartya
ha igy nem megy, akkor auto. szorakoztato tudott lenni mr2-vel is, bar az csak kicsivel jobban pakolhato, mint a motor
-
hroberto
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Pár hónapja vettem egy Italjet Dragster 200-as robogót, 280 kilométerrel(2023-as).
A robogó sokat állt, gondolom emiatt gyengélkedett benne az akku, vettem bele egy újat.
Az akku csere után minden rendben volt.
Másnap reggel indítottam, és az önindító folyamatosan tekert, nem állt le, még a gyújtás levétele után sem. Amilyen gyorsan tudtam, levettem a sarut.
Motorszerelő ismerősöm azt mondta, cseréljem ki az önindító relét. Kicseréltem, azután pár napig jó volt. Tegnap megint ugyanaz a hiba.
Akksisaru le, relé megütöget, utána jó lett.
Azt gondolom, hogy valami más gond lehet, nem a relé. Van ötlete valakinek? -
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A vén g×cik is öregszenek a volán mögött is. Ahogy az autóvezető öreg tatákat szidjuk a forgalomban, ugyanúgy hat mindenkire a kor motoron is, sőt, talán még előbb is.
Ha tudott is régen motorozni, lehet, most azért tatásabb a tempó, mert már jobban igénybeveszi a testét és a fejét az a figyelem és mozgás, amitől azt látod, hogy "tud motorozni". Egyszerűen csak krúzol, nézi, élvezi a tájat.
A másik aspektusa: sokan félnek, vagy nem ismerik a saját autójukat. Mikor a régi 43-as uton jártam hetente, rendre előzgettem a Samarával kb mindent. Bőven nem a Lada volt előnyben, csak én már unásig ismertem az utat, minden kátyút, minden lehetőséget és ott is előztem külső íven, ahol a turista fékezett a kanyarban. Idegenben ilyet nem csinálok, meg egyébként is kinőttem ebből.
-
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Idén úgy indult a Transzfogaras túra, hogy békéscsabai havernek nem jött meg időben a gumi. Elmentem a Blue Moon-ba, elhoztam egy pár gumit, majd felkötöttem a motorra.
Sztem van tank, aminél szélesebb lettem
, mégis úgy mentek keresztül a városon a sorok között, mint kés a vajon. Szerintem belenéztek a visszapillantóba és azt mondták, hogy ennek még gumi ütközői is vannak, jobb ha lehúzódom...
Amúgy itt volt 8 felett először a fogyasztásom, mert ez a kép 13h kor készült és 15h-kor már a gumizták a motor Békéscsabán.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
En ugy latom, hogy a felhasznalok 90%-a akar kocsival is mehetett volna, es kevesebb nyugje van egy motorostura helyett, mert olyan nagy kulonbseg a tempoban sincs.
Olaszorszagba, v Magyarorszagra vagy satorturara en is oldaldobozokkal megyek, de ez egy kompromisszum. Elviselem anyagi megfontolasbol, mert nekem a gumi, lanc, fek, olaj ingyen van, de a jo nem ilyen. Legszivesebben az r1 est beraknam egy buszba, es a szerpentinen vennem elo.
Szuk hagonal en, a nem erre valo autommal is utolerek jopar turamotorost. Ilyenkor azt gondolom magamban, hogy igy autoval is johetett volna. Felnek a motorjuktol, felnek a kanyartol, nem tanultak meg motorozni. Ez a tobbseg. Ha friss jogositvanyos vagy, ezzel nincs baj. De ezek tobbsegeben vén g×cik, akik 20-30 ev elteltevel vagy elfelejtettek motorozni, vagy meg se tenultak rendesen soha. Mindket forgatokonyv dermeszto.
(Hanyingert, ha te vezeted az autot, nem kellene kapni)
Fogyasztast sosem neztem, de az autom biztos kevesebbet fogyaszt, mint barmelyik motorom,
Emellett amit en latok, hogy a balesetes motorok, amikkel talalkoztam, nagy szazalekban tul lettek pakolva, mert egy sator turara sem tud megvalni teljesen felesleges dolgoktol. Ilyenkor annyira megvaltozik a geometria, hogy szinte mindig az eleje megy el ezeknek a turamotoroknak kanyarban. Es ha ennyi cuccot muszaj magaval vinnie egy turara, akkor vagy nem kesz egy motoros turara, es valoban autoval kellett volna menni, mert nem eleg kompromisszumkesz egy motorhoz. Es ez nem a kisebbseg, ahogy en tapasztalom. az itt levok termeszetesen- mint mindig- kivetelek
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
"ha már vadulok"
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Nálam csak 3 centit lóg túl a tükör a kormányvégsúlyon. És ha már vadulok, inkább a tükröt verjem oda, mint a kormányt, mert a kormányt nehezebben fogom meg.

Talán 2-3 alkalommal koccoltam le a tükröt valami kisteher elefántfül tükrén, de nem kellett állítani se rajta. Szégyelltem is magam miatt.
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Na igen, én is a gyári tükröt városi araszolásban mindig behajtottam, szóval még annyival is keskenyebb lettem, de mióta lecseréltem Rizoma Stealth mirror-ra, azóta tényleg a kormány 2 vége a 2 legszélesebb pontom. Tulajdonképpen bárhova beférek, szinte egy bicikli

-
-
Csandi
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Amúgy ez a fogyasztás vicces. Én stabilan 200-250 közötti tempóval pályán 6-osban sem tudom 6.4 fölé vinni a 600RR-t, de városban is 1-2 ben, 1-est általában majdnem végigforgatva is ilyen 6.2. Haverom 1000-res CBR-el meg alig több, ilyen 6.7-6.8 al jár pedig ő is szokta rúgni neki.
Amúgy értem amiket írsz és full jogos is, de engem valszeg zavarna, hogy nem vagyok olyan keskeny mint esgy sportmotorral és nem tudom mindenhova beszúrni. Dönteni meg utcán nem is kell annyira a szar aszfalton, arra ott a versenypálya.
-
bacus
őstag
A túradobozok, túratáskák, ahogy a nevükben is benne vannak, túramotorokra valók. Szerintem ott nem is néznek ki rosszul.
"ilyen atomra megpakolt dobozos motorok helyett én sem értem miért nem autózik már az ember"
Erre több válasz is van:
1. mert teljesen más motorral menni valahova
2. van ahova nem is lehet eljutni autóval (Afrika, Ázsia bizonyos részei)
3. motorral egy szűk hágót lehet élvezni, míg autóval, hát inkább csak hányingert lehet kapni, meg nézni mikor kell valahova kiállni még időben
Azért kedvelem jobban a csillagtúrákat, mert nem fullra felcuccolva kell ott túrázni, inkább csak az oda és visszaúton van zavaró csomag. Persze topcase nélkül én még sztem 1 métert sem mentem, (illetve de, a GS-en megtartotta a tulaj, ott az első utam a Shoxba vitt, megvenni az alu doboztartó konzolt a meglévő dobozomhoz.)
Oldaltáskákat jobban kedvelem, mint a dobozaim, van mindkettő, ugyanarra a konzolra lehet feltenni, így kényelmes. A fogyasztás miatt sosem szoktam tartósan 150el menni, mert ott felcuccolva dobozokkal már 8-9l/100 km -t eszik a motorom, míg 110-nél csak 5litert. Engem zavar, hogy égetem feleslegesen a pénzt, ennyire általában nem sietek.Feldobozolva is lehet dinamikusan haladni, persze lehet szélesebbek vagyunk, amit figyelembe kell venni előzéskor, de azért ledönteni a motort még nem sikerült annyira (nekem legalábbis), hogy a táskák leérjenek. (megkockáztatom nálam nem is lehet, mert más előbb leérne).
A hátizsák vagy egyéb ülésre rakott táska engem zavarna, voltam már így sátrazni, de az nem motorozás számomra, csak el kell jutni valahogy a célhoz.
-
yodamastah
őstag
válasz
bardi
üzenetére
Itt a [link] most látom kinyitva nem 30 hanem 38 liter. Kell hozzá még egy csatlakozó amivel az uléshez rögzül. Mondjuk ezt el lehet hagyni, de elég stabil alapot ad. Nagy tempóhoz le kell gumipókozni mese nincs.
Azért azt hozzá kell tennem hogy tempónál a motoron hasalva szűkös a hely a hátsónak. Bár ez motor függő mennyi hely van a hátsó ülésen.

-
kelly416
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Ő meg így szokta meg a motort.
Jó.kompromisszum ez a táska. Nekem is van egy olcsó temus, egészen jól viselkedik a SprintRS-en.
-
kelly416
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Ha nem víz van a csomagban (nem löttyen), akkor azért tervezhető a viselkedése. Krumpliszsák.
Nyilván nem kényelmes és nem így adja az igazi élményt a pálya meg a motor. De emelem kalapom a tag előtt, nem gyenge mutatvány. -
macilaci78
nagyúr
válasz
rxmiss
üzenetére
Nekem is van kényelmes hátizsákom 3-25-35-80-120 liter méretben, széles pánttal, mellkaspánttal, derékpánttal. A vallpánt a vállprotektor és a nyakam közé esik és a vállprotektornál fogva húzza szétfele a kabátot. Ha passzosra húzom a pántokat, zavar a motoron a mozgásban, ha laza, akkor a hátizsák jobban mozog, mint a futártáska.
-
bardi
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Egy linket kaphatok a táskához? Jó lenne a vfr-re is valami, mert a hátizsák annyira nem jó, tanktáskát meg nem akarok, néha hasalok rajta, főeg hosszabb utakon, ahova kéne a táska.
-
crocy
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
ill. az amerikaiak agymenese, a bagger racing:

-
yodamastah
őstag
De ez is jó
[link] Én is hányok a dobozos motoroktól (robogón kitérdekel..)
K6ra üléstáskát vettem most. Ez kinéz valahogy, nem b*ssza el a motor viselkedését, és ha kell 30literre nyitható. Azalján lévő kampóknál legumipókozva bármilyen tempót kibírt
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az ide vágó klasszikus
-
-
válasz
macilaci78
üzenetére
en meg pont, hogy a hatizsakot talaltam a legjobbnak. altalaban nekem kicsi, konnyu hatizsakom van, pont belefer minden, amit motoron akarhatok magammal vinni (edzocucc, laptop, ilyesmi). altalaban kenyelmes, szeles pantjuk van es mellkaspantjuk is, ami elol osszefogja a ket nagyot, szoval nem ficankol rajtam, nem esik le a vallamrol, ha intek, stb. gyakorlatilag hozzam van nove, nagyon kenyelmes.
korabban hasznaltam tanktaskakat is es volt nyeregbe mogem gumipokozva is taska, de mind rosszabb volt szamomra
-
Csandi
addikt
Nekem egy ilyen hátizsákom van [link] lehetne hátsó ülésre is szerelni de azt még lusta voltam összeszerelni, annyit nem használom

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Rush77
üzenetére
Én a hátizsákot elengedtem. Nem kényelmes: hátrahúzza a vállam, a protektorok miatt a pánt sem tud jó helyen fut, de felvenni, levenni is kényelmetlen. Vettem egy futártáskát másodlagos pánttal, bevált. Szabadabban mozog a felsőtestem, de a másodlagos pánt miatt a táska nem lifeg oldalra, nem ránt el a súlya.
-
Rush77
aktív tag
Alapjában véve nekem is csak egy hátső dobozom van, amiben esőkabátot meg pár cuccot tartok. Nyílván kényelmesebb mint állandóan hátizsákkal járni. És lehet nem ideális de ha nem csak a városban járkálok akkor meg praktikus.
-
kelly416
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Ezt mond egy nagy chopperosnak, egy Goldwingesnek, egy dakarosnak, vagy csak simán egy világjárónak aki mindenét a motorra teszi.
Az, hogy Te mire használod, nem elég az általánosításhoz. Kipróbáltam a gyors motorokat is, de vissza vágyom a hónaljszárítóra. Az is egy életérzés, az is egy létforma annak ellenére, hogy nem előzök szembeforgalom esetén, nem dúródok előre a sorban. Minden másban szeretem az agilitását és a fürgeségét.
-
vendingo
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Megköszönném, ha lenne még valami tipp.
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezzel amúgy egyetértek, az ilyen atomra megpakolt dobozos motorok helyett én sem értem miért nem autózik már az ember. Szerintem pont az lenne a lényege, hogy kicsi, fürge, agilis, könnyű vagy, dobozokkal meg ezt mind elveszted.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Kormanygatlo nem epp erre valo.
Erre a flexibilis dobozfelfogatas lett kitalalva, a kormanygatlo ezt nem fogja megakadalyozni, mert a doboz okozza, nem egy egyszer fellepo erohatas (egy utborda, amin az elkonnyult elso kerek egy bizonyos szogben fog leerkezni es egy lengorendszert allit elo).Motorra dobozt rakni egyszeruen nem jo. En mindenaron elkerulnem, mert mindent agyonvag, amirol a motorozas szol.
De ha nincs mas lehetoseg, akkor a leheto legkevesebb sulyt kell vinni, kompromisszumos vezetestechnikaval. -
Zsírkrétamen
senior tag
-
vendingo
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ma mentem ismét egy próbakört a benzinpumpa takarítás és adalék betöltése után. Semmi változás nem történt. Az idei szezonban használom így, a hiba kiderítését meg az új tulajra fogom bízni. Nézek egy nx500-at helyette.
Még azon is gondolkodok, hogy elmegyek vele így horvátországba, mert több ezer km óta fenáll a hiba, eddig gondom nem volt belőle, csak nem hajlandó 5-6-ban végig kiforogni. Autópályán amúgy is 125 volt a jellemző a tavalyi utamon, párszor kellett csak a 140+.Szerintetek nekimerjek állni egy 1000km távnak ebben az állapotban?
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Ugyan ötletem nincs a problémádra, de a hibakód nem jelent semmit.
Mentem már 200km-t világító karácsonyfaként (check engine, olajnyomás, abs, minden ment
) mindenféle probléma nélkül, nem korlátozott le a motor meg semmi. A szervízben csak egy hirtelen feszültségingadozást láttak, de erről se született semmilyen hibakód a motorba.
Mikor megvettem a motort, kipróbáltam, hogy be engedi-e rakni a tempomatot 200-nál (nyilván be, miért is ne). Majd egyszer tényleg szükségem lett volna rá, berakom, és levettem arccal a plexit, ugyanis bekorlátozta magát a motor 150-re, és beleállt instant a fékbe. Azon a 300km autopályán az istenit nem tudtam feljebb nyomni a tempomatot, mindig visszafékezett 150-re. Eltelt egy fél év, mire ismét szükségem volt 150+ tempomatra, fél évvel később ismét tök jól működött. Erről sincs se hibakód, és a képernyőn se jelent meg semmi, hogy anno miért korlátozott be.
Engem a KTM szivatott még olyannal, hogy a szar akksi miatt bedobta az abs fail hibaüzenetet(már amikor ment a kijelző), ami 25km/h-ra korlátozott, de pl a műszerfal melletti abs ikon nem világított. -
Rush77
aktív tag
-
vendingo
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Ne félj gyorsabban menni. Ha biztosra mennél, akkor fokozatosan növelve a sebességet nézzed meg hogy reagál a motor egyenesben illetve kanyarokban. Nekem már kis sebességnél beszitál a kormány ha nem fogom, de ezért nem fogok 80-nal menni.
Amúgy ha nagyon szitálna a kormány, akkor érdemes megvizsgálni a gumit, illetve centriroztatni a kerekeket. Nálam új gumi felrakása után rengeteget javult a dobozos stabilitás. -
Rush77
aktív tag
Köszönöm mindenkinek. Akkor marad a 120. A súly rendben van.
@Tüzi
Mihamarabbi felépülést. -
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egy ilyen műveletet hogyan kell elképzelni?
-
Amúgy motor függő
nálam gyári doboz 180km ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Súly amit utalok meg H sokkal szélesebb... De mit van mit tenni.... Ha messzire megy az ember....
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Légszűrőnél gépkönyv szerint jártam el.
Ma megpróbálok olvastatni egy hibakódot, talán azt viszonylag hamar megtudják csinálni.caongi: köszi, de az nagyon messze van.
-
csongi
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Autoval 110 el megyek palyan. Kistehernek az meg kenyelmes. Elozesnel 120-130 aztan vissza. Ez a ritmus mukodik.
Dobozok nelkul is van eleg turbolencia a teher auto mellett. Dobozzal meg foleg. Nem veltlen van az a 120 limit figyelmeztetes. Ha sokat dobozolsz, lehet egy kormany gatlo felszerelse kifizetodo. -
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A 400-as Burgmannál kb. 25km/h az, ahol még nem szitál a kormány a hátsó dobozzal, 30-35km/h ahol csak a doboz tartó konzollal doboz nélkül még nem szitál.
Ha rá teszed csak az ujjadat a kormányra, már csitul, szóval nem halálos a dolog, de eléggé gáz.
Legalábbis az első gen. Burgonyák úgy szitáltak ettől, mint állat, ha engedted neki.
50-55-ig laza fogással is érezted, hogy rázza a kormányt valami, 60 körül kisímult.És meddig vakaróztam, ameddig rájöttem, hogy "csak" a szél az, nem kormánysúly, nem gumi, nem fék, nem egyéb. Aztán ismerősöket is kérdeztem, fórumokon olvastam és sokan beleszaladtak ebbe.
Tudom, ez mikrójelenség ahhoz képest, ami egy nagy doboznál nagy sebességnél előjöhet, csak érdekességképp írtam le.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
A sebesseget csak azert kell komolyan venni doboz eseten, mert bizonyos korulmenyek kozott kormanycsapkodast idez elo a motornal. Pl bizonyos sebessegnel, sulynal, szeleroseggnel, barminel. Ezert ez az a sebesseghatar, ami kvazi hulyebiztos.
Mindenkepl tartsd eszben, hogy efolott csunya dolgok is tortenhetnek: -
Topiccsendőr
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Van ertelme kiolvasni, leginkabb a parametereket nezni jaro motornal, mert egy csomo szenzor nem rendellenes jelet tud ugy kuldeni az ecu nak, hogy bar rosszul mer, de abban a tartomanyban van, ami meg hiheto az ecunak, igy nem lesz hibakod.
a gyari, papir legszuroket a legtobb gyartonal tilos kifujni, mert impregnalva van, erre ugyelj (remelem idoben szoltam
) . Benzinszuro soha, soha nem tomodik el, csak tobb eves allasnal es rozsdanal. Az olaj soha nem okoz erezheto teljesitmenyvesztest, ezek megsporolhato vajakolasok ilyen esetben. Eszkozok nelkul tehetetlen vagy ebben az esetben. Ezt vagy elfogadod, vagy hanyod ki a penzt az ablakon. -
vendingo
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
A dobozon a megadott számok, sebesség és súly terhelés csak azért van rajta, hogy védjék magukat a gyártók. Nem egy embert ismerek, akik a 10 kilóval terhelhető dobozt 20+ kilóval tömték ki és nyomták a túrákat. Sebességet se kell túl komolyan venni. Nyilván a súly és sebesség kettőst egyszerre nem igazán érdemes túllépni. Én a 3 kilóval terhelhető dobozt 6-7 kilóval tömtem meg tavaly és sokszor 140-nel pályáztam.
Amúgy meg tele a face elhagyott dobozokkal, amik valamiért lepotyogtak.
Saját felelősségre azt csinálsz amit akarsz. Én a súlyt többnyire betartom, már csak a stabilitás miatt is, sebesség soha nem érdekelt doboznál. -
Rush77
aktív tag
Lenne egy következő amatőr kérdésem.
Sebességel kapcsolatban kérdezném, hogy a dobozra írt max 120 az mennyire ajánlott vagy elméleti max?
Nyílván nem lenne cél, hogy 170-el megyek de a 120 autópályán pont olyan tempo, hogy annyira ütemtelen vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak.
Az a bajom, hogy így max 120-al annyira rossz tempóban érem sokszor utol a járműveket, hogy mire annyira közel érek, hogy elkezdeném az előzést addigra már a belsőben komplett sorok vannak, illetve nem elég gyors az elhaladás az előzött jármű mellett.
A 130-40 (óra szerint) ilyen szempontból azért jobb lenne de nem tudom, hogy a doboz tartósan mennyire bírja, illetve annak a rögzítése. -
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezeken túlvagyok. Lánc jó, rendszeresen kenve motul c4-gyel, lánckerekek jók, légszűrő kifújva, benzinszűrők tisztítva, tömítések cserélve. Csapágyak jók, szépen futnak a kerekek, fékek se fognak be, gumi és a guminyomás is rendben. Kuplung és gázbowden beállítva, 100-as benzin, olajcsere, olajszűrő csere, gyertyák ellenőrzése. Dobozt is levettem, az se zavarhat be, hízni se híztam, nagyobb se lettem.
Van értelme úgy hibakódot olvastatni, hogy soha nem jelzett a chek engine?
Csak tippelgetek, mert 1-2 héten belül nagyon kéne a motor külföldi út miatt. Ezért nem is nagyon erőltetem a szerelőt, mert esély sincs rá, hogy szeptember előtt kész legyen, utána meg már nem nagyon kell a motor.
Tuti valami pitiáner dolog van a háttérben. Ha 20-30 éves motor lenne még röhögnék is az egészen, de egy 2019-es motorról van szó.
Nagyon nem hiszek az adalékokban, de holnap még azt is öntök bele.
Esetleg gumizás közben a gumis nem kefélhetett el valamit? Ők szedték ki a kereket is. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
A lambdaszonda nyelgazon nem gondolnam h beleszolna barmibe is. Ahhoz nem kell hozzaferned, mit akarsz vele csinalni? Kiszereled? Nem latsz rajta semmit.
kiolvasni kellene, es ha atkapcsolsz fuggveny modba, azonnal latni, hogy nem mukodik jol, mert nem ugral dus es szegeny kozott, hanem megall egy feszultsegerteken, es nagyon lassan valtozik az ertek. De mint mondtam nyelgazon sztm semelyik motor nem veszi mar figyelmbe a lambda jelet.Inkabb a banalis dolgokat kellene szemrevetelezned, pl a lancszettedet, a kerekcsapagyadat.
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem magát a motoros részt takarítottam, hanem a szerkezetet, szűrőket. Kicseréltem az O gyűrűket is, mert az nem volt tétel.
Ugyan sok időm ráment, de 400 forintba került csak.
Amit itthoni körülményekkel átnézhető, azt megtettem. Holnap megyek vele egy próbakört, hogy lett-e változás. Ha nem lett jobb, akkor marad a szerelő, de arra heteket kell várni, amit most csináltam, az meg instant megvolt.
Az biztos, hogy nem volt felesleges, mert sokat tanultam, egyre gyorsabban megy a motor szerelése is.
Még a lambdaszonda ami gyanús lehet, de ahhoz sehogy nem férek hozzá, mert a váz meg a blokk közé van beékelve, semmilyen szerszámmal nem férek hozzá. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Tudom, hogy vmit akarsz csinalni, de ezzel csak magadat szopatod teljesen feleslegesen. Egy ilyen injektoros gephez muszerek kellenek, amivel ki tudod deriteni a hibat. Az nem mukodik, hogy cserelgeted az alkatreszeket, es random akkor beletalalsz. Ez rengeteg ido, penz, es hibalehetoseg.
Benzinpumpa eseten probald meg a takaritast??? Wtf???
Mit takaritasz azon? Ez egy relative friss motor, a tank rozsdajat tudnad a szurobol kitakaritani, az szokta eltomiteni a szurot es kisebb lesz a nyomas, vagy ha tobb evre le van rakva a motor es belerohad a benzin. de ezeket egy meressel megint azonnal latod a nyomason.A lancod milyen allapotban van, mennyire van szakaszosan megnyulva, mennyire tudod elhuzni a lenckerektol? A kerekcsapagyak milyen allapotban vannak, ragodas?
-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ezt próbáltam én is, szerintem is szörnyű élmény volt az AMT.
Haveromnak is annyira nem tetszett, hogy azt hitte, hogy szar az MT-09. Aztán sikerült próbálnia egy SP-t és utána egyből vett is egy olyat. Csak az automataval volt baj.
-
vendingo
veterán
Ilyen amikor több időd van mint pénzed.
Próbálom kizárni az okokat, hogy miért megy szarul. Szétkaptam a benzinpumpát, kitakarítottam, O gyűrűket cseréltem. Beszéltem benzinpumpa szakival (ko-csi), mondta, hogy maga a pumpa tuti jó lesz, kár cserélni, ismeri ezt a mitsubishi pumpát, nem szoktak tönkre menni ennyi idő alatt, szívesen küld nekem másikat, de felesleges lesz. Próbáljam meg a takarítást, gyűrűk cseréjét. Ha ezután nem lesz jó, akkor küldjem el nekik és kiderítik, hogy van-e valami baja.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Sikerült még pár hete kipróbálnom egy MT09 Y-AMT-t, ő az egyik elég esélyes befutó a KTM után, majd ha már ismét motorozhatok
Hát, azért ez már megyeget
(Nyilván már egy hónapja nem ültem motoron, meg azért +25 ló az enyémhez képest)
Igazából ültem már rajta, komfort ügyileg akkor is bejött, kérdés, hogy tartósan (mondjuk 200-300km után) milyen lesz, de most csak egy órácskára tudtam elvinni, meg majd vétel előtt úgy is kibérlem egy napra.
Érdekes, páromnak nagyon nem adta ez az Y-AMT, lassú tempós megfordulásnál is beleváltott, meg kanyarba stb, szóval ő semmiképp nem venné így.
Én eleve ezt a verziót szerettem volna kipróbálni, mert nekem tetszik ez az automata mód, városban el tudnám képzelni, hogy csak automatában megyek, ha meg kell ott a manuális váltás, mióta van gyorsváltóm, pont ennyire semennyit nem kuplungolok (kivéve persze elindulás, dugó, terep), mint amennyire itt nem hiányzik a kuplungkar.
Nálam szerencsére jól váltott, de azért még bennem volt a félsz, hogy egy telpósabb kanyarnál bele fog-e váltani, és az mondjuk kimozdít-e az ivből mert hogy váratlanul ér...persze ha tempósabban akarok menni akkor ott a manuál mód...
Összeségében engem meggyőzött (főleg, hogy 2-3 év múlva már még kifinomultabb lesz remélhetőleg), de azért vannak fenntartásaim, hogy pl manuál módban, ha valaki kikanyarodik elém, akkor eszembe jut-e hogy hogy is kell váltani így hirtelen. -
VFR800
csendes újonc
válasz
static00
üzenetére
BMW-re a touratech a kézenfekvő, de elég nehéz használtan kifogni, pláne, hogy nem nagy GS-hez kell, hanem egy viszonylag ritkábban előforduló típusra. Az egyes gyártók rendszerei általában nem kompatibilisek egymással. Ha létezik hozzá Givi tartó, akkor azt érdemes venni, mert használtpiacon találsz hozzá olcsóbban dobozt.
Esetleg még a Shad mint márka szóba jöhet, hátha nekik van rá cuccuk.
Vannak motorok amihez a nagy gyártók sem gyártanak oldaldoboz-tartót, azokhoz csak gyártatni lehet, de ha nincs hozzá sablonjuk, akkor kell hozzá a motor. Jellemzően a givi felfogatású egyenes keretet készítik (Monokey, de nem V jelű dobozhoz). -
Rush77
aktív tag
Tegnap mentem 300 kilométert és kipróbáltam elől 2,4 hátul 2,8 nyomással és érezhetően jobb lett. Utána még két kattanást feszítettem a hátsó rugón. Ugye a kb 65 kilós nénire volt beállítva és nekem elég puha volt. Így még jobb bár a keresztbordákon picit nagyot üt. Lehet egyet visszaveszek és megnézem úgy. Autópályán mondjuk a szélvédő ami fent van sehogy sem jó. Pont a sisak környékére dobja a szelet és megbolondulok a szél zajtól. (Persze a füldugót pont sikerült otthon felejtenem
). Ha lejjebb hajtok a fejem úgy jobb de az meg kényelmetlen. -
Xero
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
En a sima Rosso IV-eket is relativ alacsonyan tartottam. Valoszinuleg mert balfaszabbul melegitem meg oket. Egyszeruen igy volt kenyelmes.
Na de majd probalkozom magasabbal, hatha.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eredeti játékok OFF topik
- Filmvilág
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Formula-1
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Tápos kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" - M2, 16GB/256GB - 6 ciklus - 100% akku(MC7X4MG/A) Éjfekete -HUN
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 17 256GB fekete használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) Apple garancia 2027.02.11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerencsére már nem hivatalos ktm szervizesek....
A nagyob fékút miatt ami kívülről nézve ijesztő, az már belülről nézve is az.
Legfeljebb parkolásnál, tolatásnál centizek ugyanúgy, de ott meg nincs tempó.
- néha csak azért nem mennek gyorsan, mert ahogy valaki már írta előttem, egyszerűen néha már szeretnék élvezni a tájat is a száguldás helyett.
A kanyargós szakaszoknál persze inkább a kanyarokat élvezem és nem nézelődök, de egyenesekben már nem húzom neki túlzottan. Persze idővel óvatosabb is lettem (és így lassabb is), nem megyek bele olyanba már, mint fiatal koromban, de ha utolérsz, én elengedlek.