Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
3800+
üzenetére
Köszi, akkor annyira azért nem gáz

vlevi: Nézegettem azokat is, mondjuk egy adventure-n a gps tartó helyére elfér, de nekem egy naked-en vagy sporttúrán olyan hülyén mutat. Meg mind akkora hatalmas tablet. Elhiszem hogy sokat tudnak, meg az apple carplay-nek nagyon-nagyon örülnék, az egyik legkönyebben használható felület szerintem igy menet közben…de várok még hogy legyen számomra is élhető méretű-árú darab. Próbáltam a 765rs-t tavaly, nekem iszonyú kényelmetlen, ugy adtam vissza egy hét után, hogy soha többé nem akarok ráülni
Jól megy meg sportolni nagyon jó, de győr-esztergom táv után ugy szálltam le ebédelni anyáméknál, hogy hogy a viharba fogok még ezzel pestig eljutni…
Africa twin csak kábelesen tud okos lenni, ott megint szivás mert ki kell tenni a telefont. Vannak rá amúgy bl egységek amivel kábelmentes tud lenni, hogy vízálló is maradjon meg ne lógjon ki egy bl egység, ugy kb 30k ezt orvosolni. Tudom, mert az is még a kalapban van, már utánanéztem előnyeinek-hátrányainak.Csandi: Mint ahogy az intercom-telefon csatlakozás pofonegyszerű, úgy a motor-telefon is. Zsebembe a telefon, gyujtást adok a motorra, és már össze is van lőve. Én berakok egy lejátszási listát, max ha 1-2 szám nem tetszik, azt sokkal egyszerűbb a kormányon skippelni akár vakon, mint kesztyűbe nyomkodni a telefont. Hivás megint ilyen, sokkal egyszerűbb a kormányon felvenni-lerakni, az megy vakon, nem kell lenézni a telefonra. Egyedül a navi tud macerásabb lenni, mert sok motornak szar a gyári navija, az igényelhet egy kis megszokást.
bigrob: A 800-as nekem magas, de a 900-as lesz nálam nemsoká egy hétig
Viszont kínait nem vennék magamnak, eddigi tendenciából kiindulva 2 évig van nálam egy motor, a kínainak meg ehhez túl nagy az értékvesztése.-MarhaRépa-: Az csak alacsony üléssel és/vagy alacsonyított futóművel jöhetett volna szóba. Sokáig az volt az álommotorom, de igen, amúgy nagy és nehéz lenne nekem, meg számomra már feleslegesen erős, így szerintem leteszek róla. Átbeszéltük itthon, inkább a suzuki felé hajlik a mérleg

-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
3800+
üzenetére
Köszi, ez hasznos infó volt! Telefont is teljesen eldobja, ha csak mondjuk készenlétben van hozzá lőve? Mondjuk navit-telefont általában csak akkor használom ha pesten belül rohangászok, akkor meg kb fél óra alatt odaérek ahova megyek.
Csandi: Igen, tudom. Tudom hogy hülyeség, de modern gyerek vagyok, én már a hangyamozis motorokon szocializálódtam. Nekem az a motor akkor is gagyinak hatott amikor láttam, ráülve se volt semmi extra.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
3800+
üzenetére
Hát köszi hogy így kifejtetted, sokat segítettél vele
Pár dologra azért reflektálnék, meg maradt bennem pár kérdés is:
"Anno, csak az élmény miatt elmentem tesztvezetni és 2 hét múlva meg is vettem."
Hát, nálam is elindult a vezérhangya, bár én használtan vennék...de aztán mindig racionálisan átgondolom, hogy 3 évig valszeg 1 kezemen megszámolhatom, hányszor jutnék ki vele. Addig meg igyekszem sokszor elkérni tesztelni
" fék olyan japánosan szar"
Ahogy irtad is, ez szerintem attól is függ, ki milyen motorról jön előtte. Szerintem az mt 09-nek már nem rossz a féke, de párom tracer 7-ese pont olyan szar volt ahogy leirtad, én simán fékeztem egyet, ő meg majdnem belecsúszott a keresztbe jövő kocsiba, pedig egyszerre kezdtünk el fékezni és egymás mellett mentünk. Én ezt simán egy átlagos féknek mondanám így első érzésre, ugyan nem satuztam vele de 160->70 pillanatok alatt megvolt. Sőt, nekem felüdülés volt, hogy itt van hátsófék is, a 390-es és 790-es adv-n meg az volt iszonyú gyatra."Motult szoktam kérni a szervízben"
Ezt előre is köszi
Viszont a szervíz árakon ledöbbentem. Páromnak a yamahánál gumicserével együtt volt 180 körül a 24 ezres szervíz, nekem meg valami 140-160 körül volt emlékeim szerint. Az olajcsere ár még okés is, de 6 ezrenként kell vinni, vagy csak te vitted akkor? Yamahánál-ktm-nél 10 ezrenként kellett, és mivel olyan 10-15k-t beletoltunk egy szezonba, nem is cseréltük sűrűbben, mert nálunk az olyan 80k körül jött ki mindig."Kértem idén is árajánlatot az oldaldobozokra, 680.000 Ft."
Jézusom...amúgy, azthiszem azért lényegesen olcsóbb, ha eleve így veszed a motort, használnált motorvásárlásnál meg szintén nincs már ekkora értéke, ezért gondolkodtam el rajta. Úgy kifejezetten én se vagyok az oldaldobozok híve (sose volt), mert városba tényleg szar, de én hátsó dobozt mindenképpen veszek rá, mert az kell a mindennapokra. Kicsit ormótlan lesz tőle a motor, de mondjuk a 09-en még szarabbul nézne ki. Nekem a Shad dobozok amúgy sem tetszenek, de van rá givi/kappa is, ott meg azért van választék is dobozokból."Javító festék jelenleg nincs, úgyhogy vigyázz a fényezésre."
Hát sajnálom a szitut
Velem még nem fordult elő ilyen, még terepen se sikerült leszedni a fényezést sose, ezek szerint itt egy kicsit jobban kell rá figyelni.Fogyasztási adatokat szintén köszi, kb volt a 790 is, szóval remek
Tükör kérdés:
Mennyire zavaró kocsisorok között? Nekem képeken, meg élőbe is olyan nagy bumfordinak tűnt....nem lóg ki jobban mint a kormány? Én egy ideje már behajlós tükröt használtam, mert az Adv-n pont a suvok tükrének légvonalában voltam, és ha rámhúzták a kormányt, rendszerint telibekaptam a tükrömmel a tükrüket."a heves gázreakció és könnyű markolatmozgás miatt ahogy rázkódik a gép bakkecskézek."
Basszus, na szerintem itt látszik hogy mennyit számít, ki milyen motorról jött előzőleg. Szerintem rohadt jó a gázreakció, és pont azért, mert nem olyan ideges. A ktm ebből a szepontból sokkal roszabb volt. Szerintem az egész út során max fél gázt húztam egy 50-160 kigyorsításnál, de a kis utcákban (ami nagyon szar volt, tele fekvőrendőrrel) simán csorogtam 2 ezres fordulattal tartott negyed gázzal. Ezt a ktm-el sose tudtam volna megcsinálni, egyrészt az 4 ezer alatt bedadog, meg ideges, meg lefullad...Pont ezért éreztem nagyon "kezdőbarátnak", mert nagyon könnyen lehetett irányítani. Ha a ktm-el nem mentem egy hónapot, sokkal bénábban tettem meg az első 5km összeszokást, mint ezzel 7 hónap kihagyás után, és ez a gázreakció miatt is van így. Persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy nem indul meg azonnal, ha megmozdítom a gázkart, de kifejezetten érzékenynek nem mondanám."80-90-es tempónál oda-oda tud verni a deréknak, de ez ilyen."
Pont ennyivel mentem a nagykőrösin, és direkt belementem az összes csatornafedőbe, mert erre nagyon kiváncsi voltam, hogy szétver-e majd a motor. Szerintem rohadt jól kirugózik mindent, egy 09-hez képest azért puhább, kellemesebb sokkal. Vagyis rosszul fogalmazok, mert kb pont annyira feszes, csak ez kevésbé üt vissza fájdalmasan, ez mondjuk az ülésnek is köszönhető szerintem."gyártó azt javasolja hogy elcsukott gázzal válts vissza"
Hmm, ezt a kereskedésbe nem mondták, sőt, egyik gyorsváltós motorommal se váltottam így vissza, és a ktm ugyan úgy nem ad gázfröccsöt. De tényleg parádés a gyorsváltó, tök finoman jár és pontos is.Hát amúgy tényleg nem lesz könnyű döntés. Így hogy már régen mentem a 09-el, azért jutnak már eszembe olyan dolgok, amik nem tetszettek benne. Pl. hogy a lábtartó nekem pont szar helyen van, emiatt nagyobb terpeszt kell vennem, kevésbé érek le róla, vagy előrébb-hátrébb rakom a lábam, ez megszokást igényel. A szelet sokkal jobban kapom mint itt, autópályázni iszonyú lesz, pedig szoktam sajnos. Futómű hiába volt hasonló, sokkal jobban megéreztem az úthibákat (bár kanyarba emiatt sokkal jobban mertem menni, pedig azt is csak 30 percre kaptam meg). Biztosan kell rá komfort ülés, mert a gyári elég kemény és kicsit vág is oldalt.
Ezzel szemben a Szuzin 1 "hibát találtam": kicsit hülye helyen van a stand, elérem meg simán tudom fel-le rúgni, de oda kell néznem hogy hol van, és keresnem kell.
-
válasz
3800+
üzenetére
Falvak és városokban van trafi fekete oszlop sárga csíkkal észre fogod venni esetek 99% ban iskoláknál.
Rendőr meg ....akárhányszor voltam le se szar a városokban falvakbab közlekedj kulturáltan.... Annyi ,hogy a Bosnyákok kevésbé vannak hozzá szokva szerintem a motorosokhoz az autósok nem nagyon állnak félre ( magyarul előzni kell ,ha menni akarsz).
Az utak faszák nekem amúgy kedvenc országom szvl hajrá....
A kedvenc szakaszom kb 130km ami kb csak kanyar nemzeti parkon keresztül rendesen lehet csapatni:
[link]
Benzinkútnál álljatok meg kajálni jó a kaja és remek a kilátás. -
Csandi
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Mondjuk nekem ez a 6000 lehetne kevesebb is, csak volt benne 2 Szeged, 1 Balaton meg egy Szombathely. Azokat a távokat inkább autóval szoktam megtenni, motor az inkább szórakoztató meg Bp forgalom megúszó eszköz
Autópályán menni 1-2 órát elég unalmas. (Cserébe a Szombathely-Bp szárazöldi rekordot ha nem is megböntöttem de biztos magasan vagyok, mert kicsit több mint másfél óra alatt megvolt
) -
-
Csandi
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Köszi!
Ha állsz akkor eléggé, menet közben egyáltalán nem.
Lámpánál amúgy kb. azonnal felszökik 100-ra mint minden új motor (köszi Euro5/5+), akkor kapcsol be a venti is ugye, menet közben pedig eddig 80-85 volt mindig. De egyébként 95-től a blokk körül is nagyon meleg van, szóval nem csak a kipu melegít.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Kezdonek sulyra sztm veszes, mert mint yoda is irta, nehezebb kezelni. Es egyik utcai sportmotor sincs annyira nagyon 200 kg alatt, de a legkonnyebb is 190 teletankolva.
Egy kisebb motor nem azert jo, mert nem nyirod ki magad vele, mert tul gyenge ahhoz, hanem mert hamarabb megtanulod rajta a motorozast + nem felted annyira, mint a sporolasbol megvett a penztarcadnal es tudasodnal 3mal feljebb levo motort, mert hogy igy penzt takaritasz meg, de tele gatlasokkal kell motorozni. -
-
gonger
senior tag
-
válasz
3800+
üzenetére
Csak a félreértések elkerülése miatt írom az új motoron kb (mondjuk 6 m ft ) van rajta vagy 200-300 (áfás) ezer ft ami lófasz egy évre levetítve . Abból nem fizeted ki a rezsit egy cégnek.
Amin van haszon az kiegészítők (60-40% árrés) ,szerviz és esetleg motor beszámítás.
Most ezt konkrétan suzukira írom.
De pl pont a kereskedő szívja meg ,hogy elad neked egy motort keres rajta lófasz pénzt és nem oda hordod szervízbe.Azt el tudom képzelni ,hogy egy Ducati vagy BMW sokkal nagyobb árréssel dolgozik .
Ezt nem azért írtam le, hogy bárkit sajnáljunk ... csak képbe akartalak hozni.

ui:
Amúgy a doboz az egy tipikus kiegészítő azon van tuti 60-40% -
bacus
őstag
válasz
3800+
üzenetére
Kicsit elszámítottuk magunkat, korábban érkeztünk, de örülök, hogy végül nem kerültük el egymást és találkoztunk !
Úgy volt, hogy Pedro étterem után még visszamegyünk, de úgy alakult, hogy mégsem, Csákváron ittunk egy kávét, meg még sütit is vittek haza a srácok, aztán haza felé vettük az irányt. (A Pedro egyébként egész jó hely, a levest ugyan rettenetesen elsózták, de végül azt hiszem mindenki elégedett volt a kajával)
Sztem jó kis tempóban, kanyargós utat terveztem, többé nem akarom hallani (Steventől
), hogy itthon egyáltalán nem lehet jót motorozni, mert ez már nem az első alkalom volt, hogy sztem egész jót mentünk itthon. (helyenként alacsonyan szálltunk
)Kár, hogy mással nem találkoztunk, de talán lesz még rá alkalom.
-
static00
tag
válasz
3800+
üzenetére
Azt írta,hogy üresben nem hagyja, csak egyesben kuplunggal.
Ez nem azért van, hogy kettesben és attól felfele ne csússzon ki az ember segge alól a motor?
Egyesben meg még nem megy olyan gyorsan.
Ez a tippem.Próbálta valaki innen igazi motoron?
Tegyük már tisztába, hogy akkor rendeljem-e vagy se

-
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Nemtom mit kell nezni, de 9000 nel villog vmi, ez ezres sornegy, ez ilyen.
miert ilyen szar utakon probalgatod? Esetleg kakucs, vagy vmi normalis palyan kiprobalhatod magad es a motort, de a magyar kozutak alapvetoen szarok.
Megneztem a dodor esest is egyebkent. A hatso kerek csuszasnal nem hagy semmifele nyomot. Egy normalis utfeluleten feketet huzna maga utan. akarmilyen szar a gumi. -
Topiccsendőr
addikt
-
macilaci78
nagyúr
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Inkabb kezded megszokni a motort. Ekkora kulonbseg nincs az uj es kopott allapot kozott, illetve kisse lelkesen irod le, hogy hogyan viselkedik a gumi.
Termeszetesen egy makroerdesseg szempontjabol szarra kopott utfeluleten, vagy egy kisse koszos feluleten a feneke maszni fog kigyorsitasnal, de ez meg nem vadlo, lehet ugy erzed, de kivulrol ez kb alig latszik.
(bocs de leirasod alapjan egyesben inditasz egy powerslide-ot, kettooo... haaaarom, es meg mindig keresztbe mesz nyelen. Khm-khm.)
Egyszeruen batrabb vagy a motorral, ezek az elmenyek inkabb szar utak miatt vannak. Botrany szar utak. Supermoto kell oda. -
yodamastah
őstag
válasz
3800+
üzenetére
Igazából mérni kellene hogy a te súlyoddal mennyire ül össze az eleje/hátulja, és a rugóelőfeszítéssel belőni az ideális nyugalmi pontot. (lógások beállítása) Ha nem lehet elérni a megfelelő nyugalmi pontot előfeszítés állítással, akkor rugó csere.
A geometria állítás pedig a villahídban tologatással, rugóstag hossz állítással (vagy alátétekkel) jobb.
De ilyen 1-2mm lehet a rugóelőfeszítéssel is játszani, nagy baj nem lesz belőle. Elesni emiatt nem fogsz.
-
yodamastah
őstag
válasz
3800+
üzenetére
Ez így van. Egy bizonyos tartományon belül az előfeszítés gyakorlatilag geometria állítás. Mintha alátéteket rakosgatnál / vennél el a rugó és a motor között.
Arra vigyázni kell, hogy az előfeszítés állításával a nyugalmi pont változik a futóműben. Ha nagyon elveszed, felüthet a teló féktávon. Vagy ha sokat betekersz, kevés lesz a negatív rugóút.
Ha sokat akarsz állítani a geometrián (nem 1-2mm-t), akkor jobb a villát tologatni a villahidakban.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Ez sajnos nem csak ennek a motornak a sajatossaga, hanem majdnem minden mai motornak.
Bmw, kawa, yamaha, mindenhol elofordul, a kawanal visszahivas is volt, keves sikerrel. Ugyanugy csorog tovabb.
Sztm nem az olajnyomas felepulesevel van baj, hiszen eleve egy rugo van a feszitoben, aminek a feladata lenne, hogy olajnyomas nelkul is feszitve legyen a lanc+egy menet, amit visszafele nem lehet nyomni. a feszito szar. En inkabb ugy mondanam 100 motorbol 1 nel nem jon elo.
Ennek ellenere biztosan jo motor, atugrani a lanc nem tud, akkor marpedig ez ilyen. Grat hozza. -
macilaci78
nagyúr
válasz
3800+
üzenetére
A távolsági vetítési képe is más. Ha annyira letekered, hogy egyáltalán ne legyen zavaró, akkor kb lóf@sz fény nem jut oda, ahova kellene.
Motoron gondolom, nincs "jobb kormányos" változat, hogy kicseréld a bal oldalo távolságit egy bal oldali tompítottra.
Láthatóság: adj időt arra, hogy észre vegyenek. Ha valaki nem látja a tompítottat, az nem fogja látni a távolságit sem.
Esetleg kiegészítő nappali menetfény, vagy ködlámpa csökkentett fényerővel. -
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Hiaba talaltad volna meg, nincs informacio tartalma.
Olcso olajat cimkeznek at mas, magasabb besorolasura? esetleg faradt olajat szurnek meg? - ezek erdekelnenek, csak az okozhato kar miatt.
Az autok elterjedtebbek, joval nagyobb olaj mennyiseg forog, sztm nagyobb az eselye, hogy nem motorkerekpar motorolajat fognak hamisitani, mert kisebb esellyel adsz tul rajta, es vhogy valoban motorkerekparba valo motorolajat kellene hamisitanod, hogy ne csusszon azonnal a kuplung, ahogy beleraktad, azaz nagyobb a lebukas veszely. De igazabol nemtudom.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Fekhatas nem hinnem, hogy javulni fog, ez uszonyereg. A felrekopasa leginkabb a csapok miatt tortenhetett, vagy be vannak rohadva, vagy nincsenek rendesen megkenve, vagy ferdek, es akadnak.
Az, hogy a markaja a motornak honda, attol meg lehet olcso alkatreszekbol osszerakva. Csak marka alapjan beloni valaminek a minoseget ezert sem lehet. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Az elso kerek csapagyazasa minden motornal olyan, hogy a kerektengelyen van egy fix es egy mozgo oldala, amig le nem huzod a csavarokkal a tengelyt, tulkepp el tudod mozditani a nem fix oldalat tengely iranyban a villaszáradnak lehuzas elott. Amennyiben azon az oldalon van a feknyereg, akkor kozel is kerulhet a tarcsa a feknyereghez, ha nem figyelsz oda, vagy valamilyen mas okbol kisse el van csavarodva a villa a villahidakban, esetleg gorbe a villa.
Van nehany motor, ahol erre figyelni kell, altalab ahol nagy toleranciak vannak, vagy olcso megoldasaik vannak. -
dellfanboy
őstag
válasz
3800+
üzenetére
honnan tudja azt a szerelő, hogy pont ennél a típusnal GYÁRILAG szarul van kialakítva az első kerék csapágyazása?ki mondta neki?hol olvasta?
én most hallok róla először...véletlenül se kopott el/ment tönkre a csapágy? gyárilag szar?
és te így használod? vetted már x ideje? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
3800+
üzenetére
A csempeszobabol azert elkezdene fejlodi az igeny soran annal tobb is. Ha az egyeneknek erre lenne igenyuk, kialakulna az igenyre tobb dolog, mint egy csempeszoba. Termeszetesen a ritkafoldfemekkel nem tudsz mit kezdeni, vagy az olajjal, gazzal, azt be kell hozni, de alapvetoen mi a kinai ertelmetlen, de olcso aruk ertelmetlen rendeleserol beszelunk, amit csak azert rendelnek emberek, mert olcso. Ha szar is, ha csak 1 hetet bir, akkor is fizetett erte 300 forintot, hat akkor jojjon.
Nem szeretnek regenyt irni az egyen felelossegerol, vagy arrol, hogy mi volt elobb, a tyuk, vagy a tojas, ezert ezt a reszet nem bontanam ki, igy is az agyara mennek jopar embernek ezek a temak. Meg nem kell ezen felhuznia magat senkinek tenyleg. -
bacus
őstag
válasz
3800+
üzenetére
Mi vasárnap voltunk, itt fiam szerint csak szombatig vannak képek, nekem nincs fb-om.
Nem érdekes annyira, csak nem értem, ha kimegy valaki fotózni, azt mégis hogy a bánatba kellene megtalálni utána? Ránéztem az órára 11.44, az az egy ami biztos
, aztán valahol egyébként Bajna -Tarján között volt.Volt kint egy csomó motoros, volt akik elmentek a fotós előtt, majd pár száz méter múlva fordult is meg. Lehet valami saját fotózás volt, ránk nem pazaroltak képkockát. (Amikor az sh300 üldözte az 1200GS bmw-t
) -
norbert1998
nagyúr
válasz
3800+
üzenetére
etnies:
Elmondanám, a hazai vállalatok is knából rendelik a cuccokat, ha olcsóbb, mint a helyi. Meg a multik is.
Volt olyan termékünk az előző munkahelyemen, ahol konkrétan a teljes gyáártási folyamatát egy autóipari teherviselő elemnek mindenestől kiraktuk kínába, mert olcsóbb ott önteni, forgácsolni, festeni és ideszállítani az 50 kilós vasdarabokat, mint Győrben csak az öntészetet megoldani - és akkor mi forgácsoltuk, festettük őket.
Ja, emiatt tényleg több millió eurót bukhatott Győr, de hát ez van. És ezen is rajta a vám, stb, amit egy nagy cég kinti nagy, millió eurós beszerzésekkor tennie kell, hogy ne kerüljön bajba.Sőt, a cég a saját dolgozóitól is elvette a munkát, hiszen nem kellett festeni és forgácsolni se már ezeket az alkatrészeket.
És ugyanígy aliról jönnek a telefontokok, a csetreszek és csecsebecsék, amiket nbeked ittthon 2-3-szoros áron elad valaki. Én támogassam őt?
Ugyan már. UK-ban nagyon ki lett mosva az agy 
-
etnies
senior tag
válasz
3800+
üzenetére
Persze, szabadpiac van. Neked is van egy munkahelyed gondolom. Biztos akkor is olyan megértő leszel, ha outsource-ják, mert találtak egy olcsóbb megoldást Kínában.
Biztos vagyok benne, hogy majd megvonod a vállad és "sebaj, szabad piac van" keresel egy másikat.Az én munkám viszonylag biztos, UK állami egészségügyben biztos nem lesz Kínába betegfelvétel, de veletek mi lesz? Már az IT-t is szervezik ki Indiába, Ázsiába.
Mindegy, részemről téma off. -
válasz
3800+
üzenetére
Nekem Bridgestone Battlax S22 van fent a Horneten, de nem vagyok vele elégedett.Ezzel vettem, én nem vettem volna ilyen sportgumit egy Hornetre.
Nyáron forró asztfalton brutálisan tapad, de a nedvesebb, vagy hűvösebb utat nagyon nem szereti.Enyhén nedves úton nem forszírozva, óvatosan döntve is bizonytalan tud lenni a tapadás.
Lehet jó gumi ez azoknak akik csak jóidőben motoroznak és/vagy pályázni is járnak, de túrázni nem az igazi.
Az előző vason (R1200RT) Michelin Road 5 GT volt, az marha jó gumi volt mindenféle útviszonyon, tuti Road 6 lesz a következő a Hornetre is ha a Battlax lekopik, ami szerintem az idei szezon végére meg is lesz mivel a jó melegtapadás miatt kopik is a gumi rendesen. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Nezd, a japanok nem tudnak lancfeszitot csinalni, az teny, vagy az olcsosito reszleg mindig azokat kaszalja el elsonek, de kisse tulzasba viszed az aggodast. Az elmult honapokban ahany japant csinaltam, utana kellett neznem a vezermulancfeszito visszahivasoknak, es nehol a 3. esetleg 4. cikkszamon szerepelnek a feszitok, ami azt jelenti, hogy ennyiszer valtoztattak az alkatreszen.
De azon kivul, hogy zajos az elso inditas, (amennyiben a konstrukcio olyan, hogy nem tud atugrani) akkor ez semmilyen hatrannyal nem jar, csak az elso inditas hangos. A fogaskerekesnek meg mas bajai voltak, ilyen idosen mar az atmeneti ellenallas miatt elegnek a csatlakozoi, es a generator is gyenge pont. -
vihartigris
őstag
-
válasz
3800+
üzenetére
Az en seggem is viszket mar...
De marcius vegeig sehova, elobb hagyom, hogy a szoroanyagot felszedjek (tudom tudom), meg a tavaszi esot megvarom, hogy lemossa a port ami a szoroanyag utan marad.
Kozben marciusban szetbombazom az xxet, lanc-csere, rugostag csere, kormanycsapagy csere kupgorgosre, ballansztengelyek beallitasa, folyadekok csereje, commandert beszerelem, karbon cuccokat felrakom, stb.
Aztan aprilisban rajt
Es az elso uton telibevernek egy autoval a pirosnal...
-
bardi
senior tag
válasz
3800+
üzenetére
Nekem néha jobb oldalt süvít nagyon, 100 fölött, de nem mindig, és ötletem sincs mitől függ. A HJC sisakomnál sose tudtam, hogy az állnál lévő szellőző az épp nyitva van vagy nem, tavaly utolsó gurulások egyikénél ezen kinyitottam, és lefagyott az arcom
Nyáron jó lesz, hogy ennyire szellőzik. Amúgy a plexi alatti gombbal résre nyitva városban pont jó volt a szellőzése, csak még meg kell szokni a kezelését menet közben, kesztyűben semmit se tudok kezelni rendesen. -
A Zéé
addikt
válasz
3800+
üzenetére
tavasszal sztem pünkösd környékétől lehet jó, nagyjából június elejéig. Legalábbis ez van egyelőre tervben nekem is, bár még nem voltam tavasszal sosem az Adrián. De úgy emlékszem tavalyról (akkor is akartam menni tavasszal), hogy április végén még nem volt olyan kellemes arrafelé sem.
Ősszel szeptember 2. hétvégéje nekem nagyon kiadta tavaly, de szeptember nagyjából még végig jó lehet. Turista minimális, csak lefelé volt kicsit rosszabb az időjárás, de az a szombati nap... kellemes 25-26 fok, napsütés, szinte csak motorosok a D8-on... Még a tengerbe is beültem egy kicsit, mert nem bírtam kihagyni
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Atfutottam a manualt.
2 csavar van a mechanizmuson, ezekkel valahogy allitani lehet az egesz plexi helyzetet.Illetve ezt irja is:
N.B. It the visor does not line up properly with the
rubber seal on the helmet, you may need to adjust
or replace the visor mechanism base. In such case,
contact AGV for assistance. -
bardi
senior tag
válasz
3800+
üzenetére
Ilyet vettem, csak fehérben. Nekem alul egyáltalán nem fújt be a szél, viszont országúti tempó fölött néha sípolt a jobb fülemnél. Nem emlékszem excenterre a plexi álításnál, de majd megnézem. A hjc cs15 után nagy ugrás, sokkal kényelmesebb, és amúgy a szellőzés is jobb lesz nyáron. 10 fok alatt mentem egyszer vele, egyáltalán nem fázott a fejem benne, elől zárt szellőzőkkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Ajkai ólomkristály
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4564, 100% AKKSI
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- AKCIÓ! 2TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jól megy meg sportolni nagyon jó, de győr-esztergom táv után ugy szálltam le ebédelni anyáméknál, hogy hogy a viharba fogok még ezzel pestig eljutni…
Viszont kínait nem vennék magamnak, eddigi tendenciából kiindulva 2 évig van nálam egy motor, a kínainak meg ehhez túl nagy az értékvesztése.
Velem még nem fordult elő ilyen, még terepen se sikerült leszedni a fényezést sose, ezek szerint itt egy kicsit jobban kell rá figyelni.

Autópályán menni 1-2 órát elég unalmas. (Cserébe a Szombathely-Bp szárazöldi rekordot ha nem is megböntöttem de biztos magasan vagyok, mert kicsit több mint másfél óra alatt megvolt
:
Csak gondoltam megkérdezem tapasztaltabbakat, akik több gumit fogyasztottak már el.