- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
crocy
tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
ez hogy nez mar ki geciiii. 10 perce ezen röhögök.

mintha george michael egy butt pluggal a seggeben ülne.
nyilvan sisak nelkül mosolyogsz ki a vilagba mint egy buzii.
-
Picco
addikt
válasz
Viiktor1989
üzenetére
adj a fenekednek 1 honapot hogy hozzaszokjon a kikepzeshez, anno nekem is volt kenyelmetlenseg erzes tobb motoromon is az elso honapban...mondjuk lehet azert mert wcre is motorral jartam kb

-
Viiktor1989
aktív tag
Ez egy új motor, ráadásul túra sport kategória ( Triumph Tiger Sport 800)
Facebook időnként feldobálta ezt a hirdetést: [link] , erről jött az ötlet,hogy esetleg biciklis zselés gatya,de ahogy írjatok,ez sem tuti megoldás. Egyenlőre akkor marad a hozzászoktatás 😀 -
macilaci78
nagyúr
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Jó az az ülés? Mármint nincs eldeformálódva, kiülve, sérülve?
Amikor fél óra után szenvedtem, az egész egyszerűen nem az én méretem volt. -
A Zéé
addikt
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Hozzá kell szoktatni a hátsód. Mocorogj picit előre-hátra egyenes szakaszokon. Saját tapasztalat alapján fontos, hogy olyan legyen a ruházatod, ami elvezeti az izzadságot és nem gyűrődik össze-vissza (a pamut boxereket már nem hordom motoron). És hülyén hangzik, de pont emiatt nem jó a túl puha ülés sem, ezért jobb a keményebb szivacsozású.
Bringás betétes gatya max valami nagyon szűk nyergű (enduro vagy supermoto) gépen lesz jó. Láttam már motorosoknak szánt betétes gatyát hirdetni, de szerintem felesleges, max ilyen Európa járó körútra gondolnám az értelmét.De ha fel óra után zavaró kényelmetlen, akkor vagy az üléspozíció nagyon nem jó neked, vagy nagyon kényes a hátsód

-
dellfanboy
őstag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
zselés alsó- az milyen? bicajos? miből gondolod, hogy jó motorhoz is?
-
Viiktor1989
aktív tag
Hord valaki zselés alsót a motoros nadrág alatt?
Vagy van ötletetek arra,hogy fél óra után ne fájjon a seggem motorozás közben? 😀 -
kelly416
veterán
válasz
maestro_ha
üzenetére
Kivettem a protektorokat, gépben kimosta az asszony és ment vissza a helyére a "bélés", azaz a protektor.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
maestro_ha
üzenetére
Kimostam gepben. Nincs baja
-
Apophis
őstag
válasz
maestro_ha
üzenetére
Én sehogy. Évek óta használom a farmereket, néha lefújom textilfrissítővel, ha kosz kerül rá, letörlöm szappanos vízzel.
-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Oké, igaz, van ilyen ott is ahol mi használjuk, de azért lassan átmenve nincs gond, bizonytalanabb mint egy kerékpár, de mint említettem lehet használni ésszel. Senki nem mondta, hogy mindig mindenhol a maxal kell menni amit a roller bír.
-
Apophis
őstag
Most attól eltekintve, hogy menekült, tényleg azt kéne nézni, hogy nulla szembeforgalomnál előremegy a záróvónalon, aztán bekanyarodik? Ebben semmi veszélyes nem volt, alap dolog.
-
Madball
csendes tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
De motoros rendőr üldözte

-
kelly416
veterán
Autós off-ban láttam, de itt is van helye.
-
macilaci78
nagyúr
-
ezt csak ugy...
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Huhú, múltkor olyan fullos farhát levest főztem, barátnő is idavolt érte

-
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
"-nincs elszámoltatva
És ezekhez csapódnak még a rolleresek, amikhez izommunka sem kell, kevesebb a kontroll, visszacsatolás, de legalább az egész konstrukció sokkal balesetveszélyesebb."Mindent is lehet észt nélkülözve használni. Én idén vettem két elektromos rollert, a feleségemé egy kis egyszerü ninebot 25 km/h -ra korlátozva, az enyém egy gépszörny, de az én súlyomat nem bírja el egy kicsi.
Normálisan használva - pl én kerékpár útra gondolok - már csak azért is mert a tömegünk és a sebességünk is hasonló, nem igazán balesetveszélyes, szerintem.
Elugrani fagyizni, vagy inni egy sört a szomszéd strandon, vagy egy faluval odébb, ideális."amikhez izommunka sem kell"
ahogy a motorozáshoz sem, mégis el lehet benne fáradni. Rolleren 15 perc álldigálás közben az egész testeddel irányítod a gépet, fékezésnél hátra levinni a súlypontod, stb, majd rollerezz kicsit.. -
kelly416
veterán
válasz
Steven
üzenetére
Nem. Tényleg nem. De mifelénk a jobbra kanyarodás a bicikliseknek szigorúan jobbra tekert fejjel, lassítás nélkül kivitelezhető. Az sem baj, ha macisajt vagy 8 szögletű táblájuk van.
Ameddig ez a tendencia nem terjed felétek is, addig örüljetek.Egyébként némi igazuk van, hogy ők nem kaptak KRESZ oktatást, de azért a STOP tábla eléggé beszédes önnönmagában is.
Én sem vagyok, sokszor zsebelhetnék be én is motorral is, autóval is. Nem is mondtam, hogy tökéletes vagyok. Nem engedné a szerénységem.
-
HermannG
csendes tag
válasz
Steven
üzenetére
Minden szinten van baj rendesen, mindegy milyen járgányt vezetnek, globális probléma...emberiség 50%a tuti mutyiba szerezte a jogsit ilyen vagy olyan módón de nem tisztességesen az fix, ez az Én véleményem... és ugye a kerékpáros-rolleres stb társadalomnak meg alapból valószínűleg nincs is jogsija azok azért közlekednek úgy ahogy akik nyomik...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Steven
üzenetére
Mai történet, reggeli forgalomban úriember kis kerekő összehajtható bringávbal előre sorolt a Kerepesin. A kamion elé. Zöldre váltott a lámpa, a teherató sofőrje tök türelmes volt, már vagy 8 méterre is lehetett a bringás, mire megmozdult.
Ennek ellenére a bringás úgy indult el és haladt át a kereszteződésen, mintha az életéért tekert volna. Mivel ismerem az utána következő szakaszt, buszsáv ide, vagy oda, megeszem a kalapom, ha valaki szerint ez a nyomvonal kényelmes a bringás számára és biztonságérzettel tölti el.
Kb mint a Lánchídon feltekerő mamóka nyomában a busszal. -
válasz
norbert1998
üzenetére
Mellék story de pl Balatonon szét vannak szívatva a biciklisek és én északi parton mikor Balaton kört megyek nem nagyon közlekedek a bringa úton mert cikk cakkban halad az út.
Fel le....Míg a fő út szög egyenes .... és szerencsére nem csak az autósoké vagy motorosoké...
De kérdem amúgy hány sec megelőzni egy bringást?
egy 100les motorral? -
válasz
vendingo
üzenetére
Koszonom a tippeket!
Nemet tulaje volt a motor, ot megszivatta a pumpa tavaly, utana vett bele ket gyari ujat, az egyiket az ules alatt tartotta, egy kis lanczsirzo spay tarsasagaban
Kontaktokkal ugyanigy jart el, de ennek ellenere egy vizhatlan usb tolto/voltometer beepitese termeszetesen meg fog tortenni.
(kis viszont-tanacs: az xx fesszabija is tirisztolos, az is megdoglik, mecseki fele mosfetest epits be, en is azt fogok mindkettobe)
Kormanycsapagy cseres, ahogy az elso fekbetet is, mert hatso fekkel jobban lassul a motor mint elsovel
Olajat csereltem, igazabol pakura jott le, nem olaj…
Nem is ertem a logikat. Gyerek megvette a motort harom eve, 3500ert, rakoltott saccra 6ezer eurot, most eladta 5ert, de olajat nem cserel… nem ertem, tenyleg nem.
De az uj fullos africa meg mar ott figyel nala, a rokona muhelyeben meg olyan oldtimer gepek, amik osszessegeben millio euros nagysagrendben kepviselnek erteket.
De az olajcsere az luxus. Fuck logic.Na mindegy.
Kihajtasra is figyelt, sose jart feszes lanccal allitolag, es a kuplung sem zorog. Tegnap kapott friss olajat, azota mar olyan a valto is amilyennek egy Hondahoz illik.
Alapjaban veve egy jo biznisz volt szerintem, kaptam hozza minden gyari cuccot, csak annyi a hiba, hogy a touratech ulest eladta ket hettel korabban, hogy irtam neki…
-
vendingo
veterán
Első dolgod legyen átnézni, megszűntetni azt a pár bosszantó típushibát.
Benzinpumpa kb. 80 ezret bír, én váltottam vákuumosra, fesszab hajlamos meghalni a rossz szellőzés miatt, ezt átszokták pakolni jobban szellőző helyre. Nálam cbr1100xx fesszab került bele. Sárga csatlakozó hajlamos szétégni a fesszabnál, fixre kell forrasztani. Nálam ez ausztriában következett be, trailer lett a vége. Kormánycsapágyat érdemes cserélni minőségire.
Amúgy ha nagyon unatkozol, akkor az összes csatlakozót érdemes széthúzni, tisztítani. Illetve ajánlott, hogy legyen nálad egy kis fém cső, amivel kitudod iktatni a benzinpumpát, ha beadná a kulcsot. Ha félnél több van a tankban, akkor tovább tudsz menni. -
válasz
kelly416
üzenetére
Hasznalati targy. Hasznalni szeretnem, es fogom is turazashoz.
Ugy erzem, hogy talan mar osszegyujtottem annyi rutint, hogy kozlekedesben nem fogom osszegyurni.
A terep az mar mas teszta
De szeretnem ha alattam fordulna at 100ezerbe az ora.
Ettol 14ezernyire van.
Koszi sracok, orulok ha nem csak nekem tetszenek ezek a regi szarok
-
Cleinor
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Ma sikerült vele megemelni az első kereket ahelyett hogy elindult volna a fara

Szeretni fogom én ezt nagyon
Fülesben én a sima Tour-t használom, mondjuk nekem nagyon jó szélvédelmem van 110-ig, megváltás. 130-150-nél is elegendő nekem.
Utaztam egy XT660 mögött amiben nem volt db killer, és elfelejtettem berakni a dugót, azt hittem megsüketülök. De a tourral már jó volt.
-
Csandi
addikt
Nekem is olyan pakk van amiben mindkettő füldugó benne volt, de csak a Racet használom. Pályanapra meg autópályára szoktam használni. Egyébként elég csendes a sisakom is (NXR 2) de azért ilyen 130-150 felett már kell a dugó.
Közbe Cardo-val simán jó a zene is, csak maxra kell rakni a hangerőt.
-
A Zéé
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
A Race-t akkor rakom be, ha hosszú útra megyek, amúgy meg a Tour amit használok. Nekem az egyhengeres hangját eléggé letompitja a Race a fordulatszám tartomány felső részén. Azért kellett vennem a Tour-ból is, mert az erősebbel többször előfordult, hogy tiltásig pörgettem a motort, és észre se vettem...
-
vendingo
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Hallani mindent, csak tompábban.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
A motorhang is válozik kissé. Talán a hangerő is csökken, de a tónusa biztosan változik. Viszont könnyű megszokni. Első alkalommal pár tíz kilométer kellett hozzá, de harmadik alkalommal már pár perc is elég volt.
Olyan ez, mint az autó hangja felhúzott és leengedett ablakkal, de akkora különbség azért nincs
-
bardi
senior tag
[link]
Nekem a piros jó, a fekete kevesebbet szűr. -
kelly416
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Ahhoz képest, hogy papíron informatikus vagyok, elég fokat használom a sarokcsiszolót fém darabolásra, tisztításra. Van amikor órákig van a fülemben munkavédelmi és úgy is szoktam hallani a családot amikor megszólítanak. No nem vágas közben, hanem csendesebb munkameneteknél. De akár hegesztés közben is.
Viszont nekem a motorzajt ne szűrje ki semmi. Honnan tudom, mikor váltsak? Mikor nem jó valami a motornak? Mikor can baj? Nem, a motorzaj kell nekem. A szélzaj, na az kuka. De a Sena Outrush R 160-170 környékén is elviselhető kis fejmozdulatokkal szélcsendesebb pozíciót keresve. Viszont múltkor felhívtak ilyen tempónál, én is hallottam a másik felet, de ő meg nem mondta, hol vagyok. Azt mondta, hogy szerinte az irodámban ülök. Mondtam, hogy sajna nem, pedig ilyen irodában minden nap szívesen ülnék.
-
Rush77
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi. Városban nem terveztem használni de van otthon. Majd kipróbálom ha megyek valahova pesten kívül.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kelly416
üzenetére
Nekem ugyanezt adja a füldugó is. Még pihenőnél sem kell kivenni, nem kényelmetlen és a beszédhangot sem tompítja annyira.
Des1gnR: Főleg városban járok, 20-40 perces utak, elvileg max 70 km/h, néha M0, agglomeráció. Ilyen rövid távra nem gond a menetzaj, nem nyomja el a figyelmem. Hosszabb úton a monoton zaj viszont fáraszt, ha beismerem, ha nem. Oda már teszem a füldugót.
Rush77: Próbálj ki egy pár füldugót. Teszt erejéig jó lesz egy pár munkavédelmi boltos, vagy gyógyszertári párszá forintos 3M is. Ez válogatás nélkül szűr minden zajt! Forgalomban nem javaslom a tartós használatát, de egy próbakör alatt kiderül, hogy viselve milyen, hogy bírja a hallójáratod, mennyire idegesít, befér a sisak alá, stb.
Ha beválik, akkor jöhet a motoros változat drágáért, ami már csak a megfelelő frekvenciákat szűri. Szélzaj, motorzaj... -
Rush77
aktív tag
Nem tudom miért.
Mondjuk baromi erős szél is volt és nyílván az MT Thunder 4 sem a csúcs. majd még próbálgatom kisebb túrákon, hogy milyen lesz.
Meg a szélvédő a felső állásban volt és az összes menetszelet a sisakra nyomta.Nyílván így, hogy 2 napja van nálam a motor még sok mindent ki kell tapasztalnom.
-
kelly416
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Én zenét szoktam hallgatni menet közben, így nem olyan monoton a menetszél. Ameddig nem volt beépített bluetooth-os sisakom, addig sima fülessel, de nagyon sokat vett le a menetzajokból, környezetből, így hamar váltottam.
Nem, nem ordít. Ha az utas szól 40-50-es tempónál, még azt is hallom. Vagy a kutyákat ha ugatnak. Csak éppen annyira szól, hogy a monotonitást megtörje. Sokszor kimondottan figyelnem kellene, hogy tudjam mi megy éppen, de annyira meg nem érdekel.
Viszont ezzel a módszerrel órákat ki lehet bírni egy huzamban.
-
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nah, szuper!
Ők jöttek rá, vagy végül te szúrtad ki? -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Meegvan a hiba, termosztátháznál van szivárgás. Érdekes, mert nekem elvileg már a javított van benne (legalábbis annak kellene benne lennie), és most ezen megy a matek, hogy hogy ugorják ezt meg garanciába. Az külön érdekes, hogy 2e km ezelőtt még sehol nem láttak ők sem szivárgást, pedig a hiba már akkor is fennállt
-
Cleinor
tag
Na összeraktam a gépsárkányt és kipróbáltam a Road 6-ot.
Ez. Egyszerűen. Mesés!
Még bejáratóssan túlfújt kerékkel fehéraszfalton hidegen jobban tapad mint a régi üzemmelegen normál aszfalton
Ok, ez volt az elvárt, de akkor is tök jó érzés hogy nem ficánkol gázadásra és úgy belemar az elsőkerék vészfékezéskor hogy wow 
Lánc+fogaskerés cserével pedig megszűnt a lánc hangja.
-
Rush77
aktív tag
Vasárnap hazahoztam a gépet.
Elsőre majdnem keresztbe raktam mert tele volt kaviccsal a kereszteződés és még nem szoktam meg, hogy mennyivel másabb visszaváltáskor a motorfék mint a 4 hengernél.
Nem volt hatalmas nagy út (Zsámbék - XIII ker) de nagyon élveztem így elsőre.
Mondjuk azért nem volt hatalmas önbizalom ezzel a gumival mert nem éreztem annyira stabilnak de élveztem.
Meg egy kattanást szerintem az előfeszítést keményebbre veszem mert picit puhának tűnik a hátulja a 110 kilóm alatt.
Majd a füldugót be kell szereznem mert nagyon süvített a szél a bal fülemnél (szellőzők nyitva voltak mondjuk) de mire hazaértem egy picit sípolt a fülem.Mivel még ez az első motorom, kérdezném a hozzáértőket. Normális, hogy 8000 felett mintha picit elfogyna az erő? CBF500.
-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Tényleg
PC-n már rendesen látható.
-
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ja, akkor jó, én meg azt hittem valami speckó román motorszállító megoldás

-
vendingo
veterán
Nem kicsit lett jobb a gyári kipuffal a motor. Jobb gázrekció, jobb gyorsulás. Minden tartományban jobban megy. Már meg is vették, 200 forintot buktam rajta. Ennyit megért.
-
norbert1998
nagyúr
Szerintem az a hiba, hogy az a motor nem a Tüzi garázsába megy

-
-
Cleinor
tag
De szép mohikán, grat!
95-ös XRV 750?Kell vele valamit csinálni vagy már készen van?
Nálam már fel is kerültek az új papucsok a felnire, Road 6 lett a vége

Illetve ha már ott voltam akkor leszedtem a láncot is, kap új fogaskerekeket és kitakarítottam az elmúlt 2 év taknyát.

Lehet hogy még a gyári lánc volt 35k-nál? Az első fogaskerék már elégé amorf volt

Holnap összedobom a gépet és megyek lekoptatom óvatosan a gumit

Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új baba ágy matrac 140 x 70 x 10 cm Számla, garancia
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- Új autó elsősegély doboz 2030 augusztusig jó
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! 64GB G.Skill Trident Z Neo 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem csak endurosoknak ajánlott,hanem bárkinek aki szerelmes ebbe a hobbiba