Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
Erdekessegkepp: Kicsereltem a nyakcsapagyat a vfr-emben, es elkeztem agyalni azon, hogy hogyan lehetne megoldani ezt az allando generatorleegest, mivel mar most 15V felett van a toltes alapjaraton, ami kisse sok.
Mivel az st2 fesszab hibaja miatt vegigmertem a gepparkot, es semelyiknek nem volt jo a fesszabja, (!) Azt kell mondjam, ez egy eleg gyakori muszaki hiba, mindenhol, minden markanal. Az R1 esnek is kimertem a tolteset, 13.6V ami mar eleg gyenge. Ebben egy shindengen fh012aa szabalyzo van, shunt tipusu. Mint korabban emlitettem (rosszul densot) a shindengen 40e km nel tobbet egyszeruen nem megy el, egyre kevesebb lesz vele a toltes.
Az st2 be egy egyedi gyartasu mosfet-et vettem 170€-ert, (ugyancsak shindengen helyett) azota tokeletes a toltes, meg az egyfazisu generatorral is 14V felett van. Meglatjuk meddig birja.Az R1 esbe shindengen fh012aa kesobbi generaciojat vettem, az fh027aa-t ami mar mosfet-es, gyarilag. Egy 600kmt futott balesetes honda cbf650 bol 36€ert vettem, amugy 300€ lenne ha yamahatol rendelnem ujonnan. Azota itt is megjavult a toltes. 14.0V
A vfr nel viszont jobb lenne nem shunt tipusu szabalyzot berakni, (a shunt az osszes aramot visszakuldi a generator tekercseire tulfesz eseten) hanem olyat, ami megszakitja a toltest.
Neztem a shindengen oldalan, hogy van ilyen, nem shunt tipusu fesszab is, ennek a szerianak sh821aa a neve, es altalaban ducati hypermotardon vagy supersporton van. (Tehat hozzaferheto hasznaltan) Ez jobban kimeli a generator tekercseit. Egy kis atepites kell hozza, mert joval magyobb, mint a vfr gyari fesszabja, es ennek a fesszabnak vizallo, sokkal jobb, nagyobb feluleten erintkezo stekkerei vannak, szoval megprobalom atepiteni nem shunt tipusura, meglatjuk, mi lesz. -
kriszti21
csendes tag
válasz
Rison77
üzenetére
Simán lehet, hogy a boltit már annyit húzták fel-le, hogy tágult annyit a "bebújó nyílás", amennyi nálad a vízválasztó.
Próbáld meg úgy felvenni, hogy "szétfeszíted" a pántokkal a nyílást és úgy húzod fel, így lehet nem akad bele a füled, vagy ha mégis, akkor a B opció jön, felveszed és ahol a füledet összegyűri kifele kicsit feszíted a párnát a pánttal a másik kezeddel pedig benyúlsz és elsimítod a füled.
A másik amit nézz meg esetleg: van pár bukó amibe az intercom hangszórónak a kialakításába tesznek egy plusz szivacsot, hátha ebbe is van és elcsúszott és így az oldalsó párna a kelleténél jobban kitüremkedik, nah az még beleakadhat a füledbe.
Ugye az arcpárna véletlenül sincs felpumpálva?
Sajnos a legtöbb helyen hiába rendeltetésszerű használatnak gondoljuk, ha beraktad a pinlockot nem veszik vissza, mert nem tudja "újként" eladni, de nyilván meg kell kérdezni, náluk mi az álláspont.
-
kelly416
veterán
válasz
VFR800
üzenetére
A pinlock csak a plexire megy fel, nem? A sisakot cserélni kell a plexi marad. Vagy ez csak szerintem elrugaszkodott ötlet? Csak keresztbe kell cserélni a plexit a két sisak közt. Igaz, ehhez személyesen az üzletben kell lenni a sisakkal vagy elsőnek vissza küldeni a sisakot, de attól még járható az út.
-
VFR800
csendes újonc
válasz
Rison77
üzenetére
Ahogy látom az árán ez biztos több héjméretben készül. Ha szerencséd van ugyanaz a héjméret társul az eggyel bővebb párnázáshoz, és akkor elég azt venni hozzá. Amúgy is tágulnak első időszakban a sisakbélések, bár Te érzed ez segít-e majd. Ellenőrizd, hogy valóban a jó méretű bélés van-e benne. Egyébként szerintem nem lehet akadálya a pinlock felhelyezése a cserének, mivel az hozzá tartozik a rendeltetésszerű használathoz, és 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól.
-
Khaosz55
addikt
Intephone Avant sisakkommunkiációt használunk a párommal, most a fimanak is készülök venni egy Intephone tour-t. Ez még BT használja kommunikációnak. Alapjából nincs problémánk vele, viszont nézem, hogy az új kommunikációk Intephone, Senna, Cardo készülékek már Mesh hálózatot is tudnak.
Van valakinek tapasztalati, hogy mibe jobb a Mesh BT-hez képest, érdemes cserélni?
Alapjából olyan jöhet szóba aminél zenehllgatás közben is tudunk kommunikálni.
Cardo PackTalk EDGE és PackTalk NEO néztem. -
vendingo
veterán
válasz
Rison77
üzenetére
Én így vettem legutóbb. Itthon felpróbáltam, majd louis-ból 50 euros kuponnal megrendeltem. A csizmámat pedig külföldön próbáltam, de itthonról rendeltem. Szerencsére nem jártam így mint te.
Igen, amúgy van szórás ugyanazon bukók között is. Találtam egy üzletben a méretemben bukót hatalmas akcióban, de hiába volt a méretem, elpörgött a fejemen, annyira nagy volt, a nem akciós változat ugyanabból meg jó volt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Rison77
üzenetére
Sok üzletben próbáltam sok márkát. Meglett a legesélyesebb, visszamentem mégegyszer próbálni, meg is vettem és még azt a példányt is felpróbáltam, amit nekem hoztak elő a raktárból, biztos, ami tuti. Biztosan drágább volt így, mint netről rendelve, de legalább jó a méret és nem árulom bukóval.
Ellenben Nolan sisakot hol lehet próbálni Budapesten, ahol van választék típusból és méretből is?
-
Rison77
senior tag
Jàrt màr valaki úgy, hogy elment üzletbe bukót próbálni, majd miután megvolt a méret megrendelte online webshopból mert az üzletbe nem volt az a szín, ès nem volt jó ?
Motozemről rendeltem scorpion sp gt air-t, miutàn felpróbàltam az üzletben. M-es a méretem, nyilvàn ahogy megjött mivel màr volt rajtam egyből ràlőttem a pinlockot is próba nèlkül.. viszont felvève szètgyalázza a bal fülemet, a jobb fülem nem bántja.. Nyilvàn maszkkal próbáltam üzletbe is, ès itthon is. Vagy ennyire ki lett volna tàgítva már az üzletben lèvő? Gyakorlatilag sehogy se tudom, úgy felhúzni, hogy ne gyűrje be a fülem..
Nèztem de nem làtok semmi deformàciót rajta. Szerintem ha már rajta a pinlock vissza se veszik. -
macilaci78
nagyúr
válasz
crocy
üzenetére
Nem mer előremenni, de azért beáll két kocsi közé, vagy legalábbis a felezővonalon parkol.
Miután kiütötték alólam az SH-t, minden kereszteződésben meggyőződöm a keresztirányú forgalomról. Láttam már pár tanulságos esetet... A rendszeres útvonalamon van pár hely, ahol sűrűn előfordul olyan a kereszteződésben, akinek akkor semmi keresnivalója nincs ott.
-
crocy
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
es milyen jol teszik a bizonytalanok, hogy nem mennek elöre a sorok között.
kene nezni hivatalos statisztikat. mindenesetre a sejtesem az, hogy elsökent bemenni motorral a keresztezödesbe nem biztonsagosabb, mintha beallnal az elötted levö auto möge.
elöbbinel nyilvan növeli az eselyeidet ha nem nyelgazzal indulsz hanem kivarsz par secet.
utobbinal meg nincs meg az a kockazat, hogy allo sorbol vki eled ugrik.szoval lehet rutinoskent is jobban jarsz ha kivarod a sorodat.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Ez nem tarsadalmi nyomas, hanem road rage.
En a defenziv vezetesrol beszelek. Ha pontosan ismersz egy jelenseget, (pl egy bizonyos sav veszelyes, nem adnak elsobbseget tobbszor, mert vmi miatt problemas) de mivel neked papiron igazad van, direkt osszetuzesbe kerulsz a tudatosan/tudattalanul szabalytalankodoval, akkor egyszer majd el fognak baszni, azert mert te nevelesi szandekkal egy motorral hepciaskodsz.
Ez a nem defenziv vezetes. Illetve ha te egyedul vallalod magadra a tarsadalomnak a nyomaskepzeset (pl lathatoan csak neked vannak ilyen problemaid es ilyen szamban) akkor az vajon produktiv-e? -
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát abezzegSvájcban például igen, mindenki nevel mindenkit.
A társadalmi nyomás fontos, függetlenül attól, hogy egyébként a rendőrség itthon mennyire nem végzi a dolgát / mennyire nem érdekli őket ez a terület. Ha nem lenne társadalmi nyomás és nem szólnának rá egymásra az emberek, akkor a boltban a kasszánál nem sorbanállás lenne, hanem tolakodás, a konditeremben nem pakolnák el a súlyokat használat után, sorolhatnám naphosszat a példákat.
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Miben esett el? Simán ment aztán egyszer csak keresztbe és fekszik.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Itt szerintem a motoros volt a szabálytalan és a figyelmetlen is. Az esetet megelőző párszáz méter eseményeit is látva a videón. A Skodás nemigen volt szabálytalan és figyelmetlen sem. Nem lehet arra felkészülni, hogy valaki takarásból kivág eléd, lefekszik és áthajtasz rajta. Legalábbis remélem, hogy a motoros a saját sávjából nem látta a szemből jövőt (és így ez fordítva is igaz) és úgy ugrott ki.
bacus: Nem kommentáltam semmit, mert szerintem nem lehet értelmesen. Túl sok indulat van minden oldalon, minden nézőpontból.
Innen nézve a motoros volt agresszív, türelmetlen és ráfaragott. Az autóst sajnálom, aki úgy éli le az életét, hogy halálra gázolt egy embert, még ha a törvény és Isten előtt valószínűleg ártatlan is. -
HermannG
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez a világ már megnevelhetetlen barátom
nagyon oda kell figyelni mindig mindenhol! -
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
De miért gyöngyszem? Sok kommentet olvastam, ennyire részvéttelen állatot mint az ember még nem láttam. Kár volt olvasgatni a kommenteket.
-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Na, így ha lezártad, akkor még egy gondolatot fűznék hozzá. Rajtam (az államon) ott a kamera, szinte sosem megy, de nem is kell, mert a kamera látványa önmagában tud visszatartó erő lenni, pl egy üvöltözés elkerülésére. Senki nem akar a bpiautosok csatornájára kerülni, még a legnagyobb vadállatok sem.

De ha már feljelentgetésen gondolkozol, akkor ezt engedd át nekik, ha rendőrt hívnál, akkor azt a felvételt elküldöd neki, a többit bízd rájuk. Persze lehet, hogy téged is kihoznak hibásnak, illetve a népharag az tud rosszabb lenni, mint egy helyszíni bírság.
Egyébként meg gondolkodj mindig pozitívan. Esik az eső? Mondogasd, hogy "én szeretem az esőt. Mert ha nem szeretném, akkor is esne az eső, akkor inkább már szeretem"

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Egy balesethez mindig 2 fél kell
1 szabalytalan
1 figyelmetlen -
macilaci78
nagyúr
Ha már szóba került a budapesti autósok, akkor egy mai gyöngyszem.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Autóőrszem app-ban leheet rendszám szerint privát üzenetet küldeni. Ha regisztrált, írhatsz neki pár gondolatot...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Olyan nincs, hogy holttér: nem csak tükörbe kell nézni, hanem elfordítva oldalra is. Autósként és motorosként is megcsinálom.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Tavasz az egyik legroszabb, mert ilyenkor rajzanak ki a rutintalanok - Jaja, adom. Látszott, ki motorozott a télen és ki nem. Én meg végigtoltam a telet, meg február elején tréningen is voltam.

Bizonytalanok, billegnek, futóbiciklinek használják a motort, nem mernek előre menni a sorok között, holott hely lenne oldalkocsival is...Szerintem kb 90% az, aki figyel, vagy legalább kiszámíthatóan közlekedik. 9% az, aki nem figyel és 1% az, aki szándékosan tesz keresztbe.
Hétfőtől a Rákóczi hídon is lesz nemulass: dilatációt javítanak a pesti oldalon, lesz sávlezárás.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ha nincs idod, es le se szarod, akkor erre hogy van idod, es hogy nem szarod le???
viszont az esetek többségében elkezdünk ordibálni, majd valamelyikünk megunja és elhajt. Ha kamera van rajtam, akkor ezt álltalában a vita elején megmutatom, amit egy azonnali ablak felhúzással és meneküléssel vesznek tudomásul
Amennyiben balesethez akarod felhasznalni, azt megertem.Hagyd otthon az egodat, es ugy vezess mindig! Utoljara.
-
kelly416
veterán
válasz
Rush77
üzenetére
Rengeteg autót látni folyamatosan jobbra vagy balra sodródni, aztán utolsó pillanatban (amikor végre felnéz a tiktok görgetésből) visszarántja a kormányt a sáv közepéig vagy tovább is.
Ilyen motoron szerencsére nem fordul elő (vagy én nem láttam még), de biciklin ismét jellemző. Ezeket vehetné elő a rendőrség, kérhetné ki az adatforgalmat az elmúlt 2 percre és az alapján verhetnék szét a hátán a letépett karját az illetőnek, hogy még egyszer ne sodorjon senkit veszélybe ilyen felelőtlenül.
-
Rush77
aktív tag
Jelentem vizsga pipa.
És, hogy hozzászóljak a témához is (bár csak autós szemszögből tudok egyelőre).
Sajnos hiába vezet valaki defenzíven, rengeteg tahó van. Nem figyelnek, telefonálnak (annak ellenére, hogy modernebb autókban van kihangosító), tolakszik, hogy 1 autónyival előrébb kerüljön stb stb.
Vagy szimplán nem figyel, nem tud vezetni... Rengeteg olyan van akit ki sem engednék forgalomba.
18 éve vezetek pesten és még autóval is próbálom nagyon előre figyelni a forgalom mozgását.
Az oktatóm tegnap megjegyezte, hogy miért csökkentem a sebességem amikor nekem van elsőbbségem a jobbkezes utcánál és elmagyaráztam neki, hogy azóta csinálom ezt mióta telibevertek oldalról és nem volt kellemes. Sajnos tényleg nem egyértelmű, hogy mi a jó megoldás azon kívül, hogy amellett, hogy nagyon előrelátó próbálsz lenni de még nem akadályozod a forgalmat.
Viszont, néha a motorosoknak is kijárna a f.szkorbács. Mert amikor a sáv külső és belső felén is előznének egyszerre akkor azért eldurran a pumpa.
Kb 2 hónapja lehetett amikor a nyugati felüljárón kívülről a felezőnél előzött egy motor, ezért elkezdtem picit jobbra húzódni amikor is egy futár (aki nem volt ott addig) ráb.szott a csomagtartóra, hogy mi a f.sz. mert ő a korlát mellett előzött volna. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
bigrob
üzenetére
Végre valaki megért
Na pont az ilyen helyzeteket szeretném elkerülni, engem mondjuk még nem jelentett fel senki, de én már jelentettem fel pár embert, és az ég világon nem történt semmi.
Fényes nappal nekiment egy (vélhetően) teherautó A JÁRDÁN a motoromnak, elgörbült a sztender és az azt rögzítő váz rész. Nem történt semmi, nincs térfigyelő kamera, én csak este szembesültem a dologgal, így szemtanu sincs. Az ügy lezárva, így jártam
A héten nekiment valaki a sípcsontomnak, nincs nyoma, ezt már fel se jelentettem.. A hónapban valaki kikanyarodott elém egy kisutcából (pedig senki sehol, jól látható voltam, erre aztán tényleg nem számíthatna senki), hiába satuztunk mindketten, a lökhárítója nekiment a bukócsövemnek. Pár kisebb karc lett csak rajta, mert már pont 0-val koccoltunk össze, ő is szó nélkül továbbhajtott.Volt aki elvitte a kisujjam és a fékkarom elgörbítette, nem volt kamera, hiába fájlaltam a kisujjam semmiféle nyom nem volt rajta, kijött a rendőr, de tovább is ment, ekkor még fiatal voltam, a dolog hevében nem emlékeztem a rendszámra, szerencsére zúzódással megúsztam, de ez se érdekelt senkit, magamtól mentem el orvoshoz.... -
HermannG
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szerintem meg jól csinálsz mindent, csak általában 1000 sofőrből 600 teljesen ütemtelenül érzéktelenül vezet se hall se lát , 150 telefonáló rádiózó 50 mondjuk aki elég jó mint Te figyel mindenre aztán a maradék futottak még kategória ide bármit képzeljetek (vásárlómarika és nyugdíjjaspistibá meg a 17éves friss oksoka), itt a fórumon meg pont az vagy azok válaszoltak neked akik ultra türelmesek és a hagymát is apróra szelik meg a körmüket is ráérnek reszelgetni, nem vagyunk egyformák de az, hogy borzalmasan közlekednek az tény az viszont hogy te kezd el ezt meg azt csinálni felvétel alapján hát.... igazából a rendőrség is gusztustalan már nem kell még ennyi önjelölt akikhez te is csatlakozz, unalmas egy világ ez mikor egy bokorba hugyoznál 5óra motorozás közben mondjuk és feljelentenek-lekameráznak, de akik meg valós bűnözők mindent megúsznak, lehetne még fejtegetni de én azt mondom úgy élj ahogy Te szeretnél és ne halgass másokra a szabályokat tartsd be és nem lesz bajod , tudom hogy az idegeid szétmennek sajnos ez van...
-
bigrob
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Amúgy én totálisan megértelek, engem is érdekelne, hogy ha egy ilyennel feljelentesz egy barmot aki majdnem megöl lesz-e értelme vagy csak akkor foglalkoznak vele ha a boncmester szedi le rólad a kamerát...
Nagyon jól jött volna nekem is egy kamera amikor kikanyarodott elém a néni féktávon belül index nélkül (korábban kitárgyaltam, nem részletezném ismét) aztán még ő jelentett fel és a rendőrök is 50-50-be hoztak ki, szerencsére nem lett nagy bajom. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
A Zéé
üzenetére
Sejtettem hogy szóba jön, és van is benne valami. Idegesebb vagyok, hisz már nem csak a saját életemért kell felelnem egy barom miatt
Viszont köszi a választ! Akkor ezt sajnos elengedem
Igazából az volt a "haditerv", hogy ha az illető el is menekül a kamera láttán, ha ott helyben rendőrt hívok, és neki megmutatom a felvételt, ahol egyértelműen látszik a dolog, a rendszáma, akkor nem csak egy üres feljelentés lesz ahol nem történik semmi, hanem tényleg meg is büntetik.Mindenki más: Köszi, a témát lezárnám. Jelzem továbbra is, hogy nem a buszsávba elém bevágót szeretném feljelentgetni, és nem az autót rámhúzó embert. Ha nincs látványos sérülés rajtam, vagy a motoron, akkor az autós tovább hajt, hogy nincs itt semmi látnivaló, hát nincs bajod, mit ugatsz, túlélted nem?! Ha rendőrt hívok, nem csinál semmit, mert ugye nincs bajom, és bizonyítékom sincs rá. Azt meg már senki nem veszi figyelembe, hogy nekem szerencsém volt, hogy meg tudtam állni, vagy el tudtam kerülni a nagyobb ütközést, más lehet nem ússza meg ilyen könnyen. Ezek az autósok, akik kis híján elvettek egy ember életet, de megúszták és még nekik áll feljebb, ezek meg fogják tenni újból.
-
yodamastah
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
" Ha nem is naponta, de hetente egy motorbalesetet össze tudnék szedni."
Nem mondom hogy egyszerű nagyvárosban motorozni, de tolom én is napi szinten Budapestet kb 2005 óta, és nekem max évente 1-2 komoly szitum van.
Mondjuk nekem az nem szitu hogy valaki rámhúzza az autót párhuzamos közlekedésnél. Sőt én szoktam bocsánatot kérni, ha a hollterébe mentem, és nem látott.
-
A Zéé
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
nem lehet, hogy a "megváltozott állapotod" miatt vagy extrém érzékeny a külső ingerekre? Nem lenne egyedi eset

Amúgy eredeti kérdésedre válaszolva úgy tudom, hogy mint egyedüli bizonyíték nem fogadhatják el, azonban megnézik, aztán utána mérlegelnek, hogy a többi bizonyítékot mennyire támasztja alá a felvétel. Nem pont menetrögzítő kamera, de klasszik térfigyelős sztorim van erre: nekünk az irodánk utcafronti homlokzatának ment neki 2 éve egy autó. Volt róla felvétel, de szemtanú nem. Megnézték a rendőrök a felvételt, megköszönték, hogy megmutattuk aztán ennyi volt. Egyéb bizonyíték hiányában nem vitték tovább az ügyet.
-
Cleinor
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Pontosan így gondolom ahogy Topiccsendőr mondja.
Engedj meg egy konkrét példát, M5 bevezető, buszsáv, ügye itt ha kezd alakulni a dugó akkor mindenki egy picit úgy gondolja hogy ő most busz lesz és bejön a buszsávba idő előtt. Részben értem, nyer vele 1-2 percet és előbb fogja elhörpinteni az irodában a kv-t. Meg egy hangyafasznyit egyet is tudok vele érteni, nagyon rövid a lehajtónak a gyűjtősávja, ettől még persze szabálytalan.
Reggel van, kávét még nem ivott, ideges, dugó van, be van feszülve. Ki fogja rántani a buszsávra ha megáll a forgalom.
Na ezt a szituációt úgy közelítem meg hogy csökkentem a sebességet hogy rövidebb legyen a fékutam, hogy tudjak vészkikerülni fékúton belül, és hogy több ideje legyen meglátni engem ha esetleg tudja használni a tükröt. Folyamatos fékkészenléttel. Neon zöld ruhával. Igen jönnek ki elém is, de bőven a biztonsági tartalékomba belefért eddig mind.
Pedig ott mehetnék 90-el meg 70-el szabály szerint (meg bármennyivel ha nem érdekel a szabály). De főleg reggel nem fogok, vagy amikor van forgalom.
Így is 30 perc alatt érek be azon az útvonalon ami kocsival 45-50perc lenne.Szóval lehetne az hogy ráfeszülök arra hogy márpedig itt csak én mehetek(meg a busz, meg a taxi, meg a kerékpáros, meg a megkülönböztetőjelzéssel ellátott gépjárművek) és mehetek 70-el és ledudálom azt aki kikanyarodik elém, de az nem deffenzív.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"de az, hogy fel akarsz nyomni embereket videofelvetel alapjan, ugy hogy nem baleseted volt, ez egy nagy ego-rol ad kepet."
Szerintem ez most nem engem minősít, és inkább nem válaszolok rá.Egyébként az eredeti kérdésre még nem kaptam választ, azt még megvárom, hátha tudja valaki.
Többször is leírtam már, hogy nem a piroson átmenő, buszsávot használó embereket akarom feljelentgetni, ennyi időm nekem sincs, meg le is sz*rom
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ez most nagy baj.
A motorod hutovize utan megint ez a kor jon, hogy mindenki meg akar olni, azt hiszem mar harmadszor futjuk le ezt a kort. Ennek az ev elejen ugyanezeket beszeltuk.
Ha beszelgetni akarsz, azzal nincs bajom, emelle en megprobalok szivesen segiteni, de az, hogy fel akarsz nyomni embereket videofelvetel alapjan, ugy hogy nem baleseted volt, ez egy nagy ego-rol ad kepet.Ami rogton vilagossa teszi, miert tortenik veled ennyi "szituacio"
Fogadd el, hogy a defenziv vezetes arrol szol, hogyha tudod, hogy pl bizonyos keresztezodesnel nem szoktak megadni az elsobbseget, akkor az egodat felre teve - pontosan tudva, hogy neked van elsobbseged- egyszeruen a biztonsagot szem elott tartva, leszarod, hogy nem adnak elsobbseget, nem ezzel foglalkozol, hanem mesz az arral, jol felfogott erdekedben. Utana nem rugozol ezen, nem rakod ki yt-ra, nem panaszkodsz forumon.
Valoszinuleg a tobbi emberrel is ugyanilyen dolgok tortennek mint veled, kiveve, hogy megtanuljak olvasni a forgalmat, es nem gorcsosen az elsobbsegadasi kotelezettsegbe kapaszkodnak, es nem akarjak egyesevel akkor megnevelni a kozlekedes resztvevoit, mert ez nem az o feladatuk hanem a punisheré.Ha motorra ulsz, hagyd otthon az egodat. Kerlek. Es hasznald a jozan eszedet, logikat. Es ne segits ra balesetes helyzetekre csak azert, mert papiron neked van igazad. Mert itt rontod el nagyon, es ebbol tenyleg egyszer baleseted is lehet.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Dehogynem, hisz ha nem vezetnék deffenzíven, akkor már rég én lennék a következő motoros baleset áldozata a hiradóban. Ha nem is naponta, de hetente egy motorbalesetet össze tudnék szedni.
Ezért is akadtam ki multkor, amikor valaki a yt-n összegyűjtött motoros balesetes/necces szitus videót belinkelte...minden hétre jut egy teljesen azonos szituáció mint a videókba, csak én nem esek el/nem hagyom hogy elüssenek.
Ha tehetem a pirosnál beszélgetek a környékbeli motorosokkal, hisz ha jó darabon (és minden reggel) együtt megyünk, nem árt ismerni a másikat. Volt jópár olyan motoros, aki nem értett velem egyet, hogy bizonyos szituációkban miért reagáltam ennyire hevesen egy szabálytalankodó autósra, hisz ki tudtuk kerülni....aztán pár hét múlva az egyik ilyen srácot egy ilyen szabálytalankodó ütötte el a buszsávba
-
dellfanboy
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
nem kell értened, vannak akik vonzzák a bajt...
de ha ilyen szitukba kerülsz, akkor nem vezetsz elég deffenzíven.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Nem értem én sem, fehér a motor, a bukóm is az, és a motorom is minimum átlagos hangerejű, tehát aki akar az meghall-meglát.
Nem mondom, én se vagyok tökéletes, de minden egyes elengedés-lehúzódást megköszönök. Ha pedig valamit elb@sztam, akkor a következő lámpánál odagurulok az illetőhöz és megköszönöm, mert volt gyerekszobám
Két hely van, ahol a sorok-kocsik mellett kell elmennem, ez a rákoczi híd és a rakpart. Mindkét helyen szépen lehúzódik mindenki, itt maximum a tötymörgő és el nem engedő motorosok az akadály, meg az az autós a szembe sávba, aki áthúzza a kormányt direktbe az én sávomba, hogy rámijesszen.
Szóval általában ilyen sima utakon-utcákban történnek ilyenek, vagy soroksár fele a buszsávban. Nem véletlenül van soroksár környékén minden évben több motoros baleset is.Cleinor: Nekem ne mond az enduro mode-ot
Szintén soroksár fele a buszsávban, a biciklis minden egyes piros lámpán át megy, hogy kielőzze a buszt. Hisz, így ő tud menni a busz előtt 20-al, a busz pedig a másik két sávban lévő dugó miatt nem tudja kielőzni a biciklist. Na, amikor ide bevágnak az ideges autósok, hisz 20-al menni jobb mint állni egy helyben (leszarván a buszsávot), és szépen kialakítják a harmadik sávban is a dugót, akkor szoktam a járdán előre menni a lámpához. Évi 10k-t CSAK Budapesten megyek. A tél a legjobb ebből a szempontból, mert november és március között nincsenek motorosok, ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy az autósok nem számítanak rám, de ezt is meg lehet tanulni, ilyenkor máshogy kell közlekedni. Ilyenkor zen és békesség van, meg hideg.
Tavasz az egyik legroszabb, mert ilyenkor rajzanak ki a rutintalanok és tömegével a robogósok akiknek se tükre se védőfelszerelése, ezek szintén veszélyeztetnek engem is hisz mind meg akarja mutatni hogy ő gyorsabb, és ha szabálytalanságot követ el akkor leveri az autós tükrét.
A harmadik legroszabb ez az időszak, amikor hirtelen bejön a meleg (vagy egy lehülés után nagyobb meleg jön). Nem jöttem még rá, hogy a front, vagy a front előtti napok okozzák-e ezt. Ettől még a nyári eső is jobb, amikor esernyő helyett mindenki kocsit húz, mert akkor a sok rutintalan autós csak fél és lassan megy, de az legalább kiszámítható. -
Cleinor
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem történik velem ilyen, 99,99% előzékeny és elenged, 0,01% meg nem érdekel és sorok között otthagyom a francba.
A legdurvább dugó esetén amikor nem fértem el egysávos úton, vagy amikor a sávok között olyan bukcák vannak hogy nem tudom megőrizni a motor stabilitását, akkor meg: enduro mode on
Gyalogos zavarása nélkül természetesen.Senkivel nem kellett még 5000km alatt leállnom vitatkozni, pedig volt action bőven.
Mindenki. Meg. Akar. Ölni. És innen már nincs meglepetés

-
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én is közlekedem. Nekem nincs ilyen tapasztalatom, elengednek, szét húzódnak, nincs kiabálás. Ha én voltam veszélyes, intek, elnézést kérek.
Szerintem mindenki félti az autóját, nem akarja rám húzni, beszoritani, mert sérül az autója.Lehet amerre te jársz arra vannak az ilyenek? Vagy látják hogy kicsi gyenge nő vagy, veled lehet?
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Steven
üzenetére
Nem tudsz valakit ott hagyni, ha egy dugó kellős közepén állsz, ahol minden irányból körbevesznek, a melletted lévő álló helyzetben nekiáll rápaszírozni a másik oldali autóra. Mindezt csak úgy, just for fun, mert minek motorozol meg amugy is rohadj meg...annyi helyed sincs hogy leszállj a motorról, és a lökhárítója már a sípcsontodon van
Mert te elfoglalod az ő sávját, ő oda akar menni, meg amúgy is indexel, tehát az én hibám (hogy élek). -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nemtom én még senkivel nem ordibáltam életembe forgalomba ...főleg azért nem értem ,mert barmokat elengedem , vagy motorral kb 2 sec ott hagyni valakit.
Szvl érdekes amit mondasz. -
Zsírkrétamen
senior tag
Sisak kamera felvételt mennyire fogad el a rendőrség bizonyítékként?
Kezd teleszaladni a ..... hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak, ezzel másokat és engem is veszélyeztetve. 50 esetből 5 kért eddig bocsánatot a szabálytalanságáért (igen, ritkán tényleg előfordul
), viszont az esetek többségében elkezdünk ordibálni, majd valamelyikünk megunja és elhajt. Ha kamera van rajtam, akkor ezt álltalában a vita elején megmutatom, amit egy azonnali ablak felhúzással és meneküléssel vesznek tudomásul (persze menekülés közben szintén leszarják a többi közlekedőt). Nyilván nem azt akarom bejelenteni, aki előttem átmegy a piroson és hasonlók, mert az mindennapos, nem bpiautosok akarok lenni. Hanem mondjuk azt, aki bevág elég a buszsávba, büntetőfékez, majd rámhúzza a kormányt, mindezt 50m-en belül
Utálom magamon hordani a kamerát, mert így nem tudom felhajtani a sisakot, de az elmúlt 2 hét botrányos volt....ja és nem akarok általánosítani, piroson áthajtó, oldalból nekem jövő robogós is volt tegnap, szóval motorosból/robogósból is nagyon sok a kretén most. -
Picco
addikt
-
Rush77
aktív tag
Köszi mindenkinek. Még kiagyalom melyik legyen.
@Tüzi
Az airtag nekem is megfordult a fejemben, hogy igazából bárhova lehet tenni kb. -
válasz
Rush77
üzenetére
Kamionos boltba menjel be, lehet venni tankriasztot.
Fuel Beep a neve.
Elemes, rezgeserzekelos riaszto, veszett hangja van, es allithato az erzekenysege.
Mellette valahol egy airtag meg elfer, plusz akar egy akksis nyomkoveto a tank ala, vagy nagykobcentisnel a fejidom kornyekere. -
A Zéé
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
A legfontosabb, hogy rikító legyen! Egyszeri tolvaj ellen az a legfontosabb, elszánt tolvajnak meg tök mindegy mivel zárod le.
Hiába tekered körbe a kereked csilliós Abus lánccal, ha nincs semmihez sem kötve. Viszonylag lopás biztos megoldás, ha közvetlenül a váz van hozzálancolva valami robosztus anyaghoz. Ha csak a kerék van leláncolva, vagy ha valami ropihoz tekered oda a láncot, attól az nem lesz lopásbiztosabb, mint egy sárga tárcsafékzár meg egy sárga emlékeztető zsinór.
Van nekem is vastag Oxford láncom, 3 éve a garázsban van egy dobozban, mert nehéz, nem viszem sehova. Van egy piros tárcsafékzár sárga zsinórral, éjszakára azzal zárom le, ha nem a garázsban "alszik" a motor. -
Rush77
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
persze ez tiszta sor, hogy nincs ellophatatlan jármű de mégis az amatőrebb fajtát szeretném eltántorítani ahogy mondod.
A 10-12mm vastag lánc már gondolom elég lehet akkor erre a célra. Munkában mélygarázsban lesz amúgy is. estére kell csak igazából. -
macilaci78
nagyúr
-
kelly416
veterán
válasz
bacus
üzenetére
Az enyém nem horror, sőt. Én jókat mesélek és jókat röhögünk rajta.
Erdély nekem külön fogalom. Bár ott születtem, románul nem tudom, de sosem volt bajom a rendőrökkel. Sőt, kb. soha sehol nem volt bajom velük. Igaz, mindig tisztelettudóan állok hozzájuk.
Ez a makedón történet is inkább vicces, bár egyben kellene az egészet leírni és mókásabb lenne. Csak nem akarom itt autós történettel szét offolni a topikot. Így is elég tanulságos.
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok.
Holnap jön a forgalmi vizsga aztán remélhetőleg utána pik-pakk papírozás és kezdődhet a szezon.
Intézem a garázst egy szemközti társasházban de majd csak júli 10 körül fogok tudni "beköltözni". Addig marad a csillag garázs. A kérdésem meg az volna, hogy mivel zárjam le a motort.
Gondoltam egy tárcsazárra meg egy láncra amivel valahova kikötöm de szívesen fogadok tippeket, hogy más módszer esetleg vagy ajánlott típusok stb.
Köszi. -
bacus
őstag
Én le vagyok döbbenve ezektől a történetektől, tavaly voltam Stevennel Szerbia, Montenegró, voltam Horvátoknál, Szlovákoknál többször, 1 hete megjártuk a Transalpina, Transfogarast, de még csak nem is láttam rendőrt igazoltatni, nem minket nem, de senkit.
Azt mondták, ha ott nem kapsz a helyszínen büntit, akkor megúsztad, ebben reménykedem, mert mi vittünk kresz könyvet, hogy egész biztosan ki tudjuk pipálni, hogy minden szabályt megszegtünk e
. Ebből a gyorshajtás volt a legkisebb tétel. A helyi motoros még gyorsabban, erőszakosabban ment, hiába nem tudott egy íven kanyarodni, de az ment, mintha kergetnék. Az autósok erőn felül segítőkészek voltak, ezt úgy kell érteni, hogy utolértük és már ment is le két kerékkel a padkára, csak hogy meg tudjuk előzni záróvonal átlépés nélkül. Mi nem kockáztattunk, ha már záróvonal, legyen dupla 
Szóval csak hallgatom ezeket a horror storykat, de még nem tapasztaltam meg, aminek persze örülök.
Én mindig viszek magammal kp-t, inkább 1000 eurót v. többet, de nekem GS van, ki tudja azt mikor kell trélerezni
. Nem egy helyre teszem, így nem kívánják meg, nem hagyom el. -
macilaci78
nagyúr
válasz
anorche1
üzenetére
Amikor az átkelőn dolgoztam, hívtuk előre a motorosokat. Tűző napon talpig bőrben nem egy kéjmámor, miközben az autók körülötted ontják magukból a hőt és belül megy a klíma... Volt egy-két autós, aki nehezményezte, nekik elmagyarázták a rendőrök és ha valaki nagyon értetlen volt, adtak 2-3 óra gondolkodási időt is.
-
kelly416
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Minket (autóval) hajnalban állítottak meg a makedón rendőrök, hogy gyorshajtottunk. Volt benne valami, pályán mentünk kb. 140-el miközben 30-as tábla volt kicsit korábban útépítés miatt. De csak tábla, semmi nyoma sem volt útépítésnek.
A rendőrrel addig barkochobáztunk, ameddig 20ojróért vissza adta a jogsimat. Röhögve mentünk tovább, aztán mondtam, hogy 20€-ért vettem egy sztorit, hiszen még vállapja meg jelvénye sem volt a rendőrnek. Amikor megállítottak, ezek nem is tudatosultak, csak kb. búcsúzás környékén, amikor már nyugisabb voltam.
-
kriszti21
csendes tag
válasz
anorche1
üzenetére
Menj nyugodtan előre, nem szólnak érte, sőt valahol ők is integetnek, h a motorosok húzzanak előre.
Boszniáról tudok beszámolni: nem igazán mérnek 3 lábbal/autóból, de vannak fix traffipaxok (általánosságban dobozba, Szarajevó környékén doboz+póznás "véda") városok/települések előtt-után-közben, de náluk is táblával előre jelzik őket. Közúti ellenőrzésnél a rendőr a helyieket kapkodja ki.
A közlekedés kultúrára figyelj, kicsit át kell szokni rá; indexet nem ismerik, vannak bőven türelmetlen ideges autósok/kamionosok, szumma kicsit kiszámíthatatlanok (ha defenzíven vezetsz teljesen oké, annyira azé nem kamikazék). Kanyargós utakon sokuknak megáll a tudományuk és elkezdenek cammogni, akkor is ha tábla nem korlátozza őket.
Ha nem fő csapásirányú útra keveredsz és pár km-en át murva/sár van, akkor valszeg az a teljes út olyan szar, ne remenykédj, h jobb lesz; a google maps simán rávisz ezekre is, mert a számozás alapján nagyobb útnak tűnik.Benzinnel nem lesz gond, Boszniában sok helyen szokás, h a kutas akkor is megáll melletted és nézi ahogy tankolsz, ha nem kérted a helpet, ezen ne lepődj meg. A kis eldugott fostos kutakon is tudtunk kártyával fizetni, de amúgy mindenhol elfogadják az eurót.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
crocy
üzenetére
9-15k között látok fb-csoportban motornak szánt beállókat.
Viszont ezekben és a motoros csoportokban is összeállhatsz valakivel és ketten béreltek egy helyet. Vagy ha meg tudtok egyezni és a hely fekvése is lehetővé teszi, akár hárman is bérelhettek.Én Zuglóban vadászok magamnak egy autóbeállót megvételre és első körben a szomszéd udvaron álló Yamahának ajánlanám fel a felét.

-
crocy
tag
na ugy nez ki, nekem is meglesz a moccantom. viszont en panelos vagyok es probalok neki vmi fedett, zart helyet talalni.
szerintetek mennyi egy korrekt havi dij egy motorhelyert melygarazsban (bp 13. kerület)?kerület 18k-ert kinal. de az egy egesz kocsihely.
megprobalok a környeki ujepitesu hazaknal erdeklödni, hogy nem tudnanak-e nekem helyet szoritani vmi kedvezö aron. -
Csandi
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Hát megveszed a motort, biztosítás rá, ha új akkor rendszám, tankolod, nyilván új, úgyhogy sokat akarsz vele menni akkor többet tankolod, de ha többet mész akkor olaj, fék, gumi hamarabb kell, azt ha nem magadnak csinálod (vagy garis még és akkor muszáj márkaszervizbe vinni) akkor szervizköltség, illetve bármi extra hóbort, kiegészítők rá, pályanap stb. Gyűlik az szépen.
-
Csandi
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Köszi!
Ha állsz akkor eléggé, menet közben egyáltalán nem.
Lámpánál amúgy kb. azonnal felszökik 100-ra mint minden új motor (köszi Euro5/5+), akkor kapcsol be a venti is ugye, menet közben pedig eddig 80-85 volt mindig. De egyébként 95-től a blokk körül is nagyon meleg van, szóval nem csak a kipu melegít.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mikrotik routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Warhammer 40.000
- Autós kamerák
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen videókártyát?
- Horgász topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nèztem de nem làtok semmi deformàciót rajta. Szerintem ha már rajta a pinlock vissza se veszik.
nagyon oda kell figyelni mindig mindenhol!

Gyalogos zavarása nélkül természetesen.