Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
hroberto
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Próbáltam keresgélni, de konkrét, egyértelmű szabályt nem találtam, azért kérdeztem rá itt hátha van valakinek információja.
Olyat találtam, hogy törekedni kell a 15 napos javítási időre, ha ez nem sikerül akkor tájékoztatási kötelezettsége van a szerviznek a várható javítási időtartamról.
-
hroberto
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Ktm 1290 Super Duke R EVO. 2023-ban lett vásárolva. Jó a viszony a kereskedéssel, szervízzel, viszont a türelem fogy.
Pénteken lesz 4 hete, hogy bevitte a motort a szervizbe, tegnap érdeklődött, hogy mi újság. A válasz az volt, hogy időhiány miatt még rá sem néztek...
-
zgospel
őstag
válasz
hroberto
üzenetére
Melyik márka?
Itthon néhány vállalkozónál / szolgáltatónál sajnos csak akkor kezdenek el komolyan venni, ha elkezdesz "asztalt borogatni", de minimum határozottan fellépni.
Ha egy olyan márka amiből sok kereskedés van szerte az országban, akkor nyugodtan be lehet dobni "a következő motoromat már nem nálatok fogom" venni kártyát. -
hroberto
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Ezt értem, csak arra lennék kíváncsi, hogy nem kötelezi -e esetleg őket valamilyen jogszabály, mert így hónapokig is húzhatják.
-
yodamastah
őstag
válasz
crocy
üzenetére
3 évig használtam egy ilyet, most cseréltem le egy másik típusra ami kompaktabb, és pár mozdulat szétszedni.
7xezret mindenképp megér centrirozó álvánnyal. Én van hogy hetente 2x-3x is gumizok, képtelenség ezt leszervezni gumisokkal, végtelen időt spóroltam ezzel a géppel.
Viszont. Utcai gumik nagyon kemények tudnak lenni új korukban, ha erre vennéd elég küzdelmes lesz vele dolgozni. Az a minimum hogy a gumikat ki kell rakni a napra hogy jól felmelegedjen, vagy melegítőzni kell őket 15-20 percet legalább. Még a keményebb slickek esetében is szükség van erre (Dunlop, bridgestone)
Szóval nem nem a legjobb konstrukció, eléggé kínlódás tud lenni ezzel gumit cserélni. 100x jobb mint pajszerrel (próbáltam), de sokkal jobb egy Rabaconda (240e) vagy egy rendes gumiszerelő gép.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
hroberto
üzenetére
Sajnos nem igazán sietnek sehol, főleg ha garanciás ügy baj miatt bármit mondhatnak, hogy ugyebár pl hiányos alkatrész beszerzése várakozása stb
Hallottam olvastam olyat is, hogy valahol nem tudnak fogadni garanciális kötelező szervízre, ha kb nem fél évvel előbb van foglalva időpont és így csúsznak le róla.... -
hroberto
veterán
Tudna valaki információt adni arról, hogy egy garanciális motort mennyi idő alatt köteles megjavítani a márkaszerviz? Egy barátom motorja már lassan egy hónapja szervízben van, és még mindig semmi. Kezdi elveszíteni a türelmét, amit meg is értek.
-
kelly416
veterán
válasz
pietrrr
üzenetére
2 dolog. 1 hete voltunk és járhatatlan volt a Fogaras, mert valami esőzés után útra omlott sok minden. Szikla, hegyoldal, stb. Ennek járjatok utána, nehogy feleslegesen menjetek arra.
A másik, hogy a Fogaras nagyon medvés, ha járható. A sok ökör megáll, fotózza, eteti őket és motorral nem igazán lesztek biztonságban egy dugóban.
Mi pár éve Péterfalván a Vila ADR-ben száltunk meg. Puccparádénak tűnik, akkor a legolcsóbb szállás volt épp a környéken. Dévától nincs messze.
Árgyasudvarhely mindenképpen ajánlott, ha járható a Fogaras. Hajnalban nekifutni a Fogarasnak az lehet jó, ilyankor kevés még az íkú negatív az utakon. Illetve lehet, a Fogaras utánra hagynám Nagyszebent. Úgyis Szászsebes, Gyulafehérvár felé jobb menni Tordára. A sóbányába ha lementek, keressétek a második bejáratát a bányának, arra állítólag sokkal kisebb a forgalom. És a hasadékot is megéri megnézni közelebbről hazaút előtt.
-
pietrrr
aktív tag
Siasztok!
Tervezünk egy négynapos túrát a Déli-Kárpátokba, legfőképp a Transzalpina és Transzfogaras utakat járnánk be, de szeretnénk megnézni Dévát, Nagyszebent és Tordát is.
Nagyjából úgy terveztem az utat, hogy első éjjel Déva, második éjjel Argyasudvarhely, az utolsó éjszaka pedig Torda lenne a szálláshely.
Tudtok esetleg ajánlani konkrét szállást, éttermet vagy egyéb kihagyhatatlan helyeket ezen útvonal mentén? Vagy esetleg bármi tanács? (mármint azon kívül, hogy mindenképpen álljunk meg medvéket kézből etetni
)
Köszi előre is!
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
crocy
üzenetére
Egesz pontosan ezzel a tipussal nincs, de ilyennel van tapasztalatom. Hat, eleg melos, es a legjobb lenne rogziteni vhogy a talajhoz, tehat a konstrukcio elbszott eleve, de meg mindig jobb, mint a szerelovas. Itt nem karcolod meg a felnit, es ennyi penzert ha a centrirozo bak is melle jar, akkor azt mondom elmegy.
-
crocy
tag
hi,
ilyen gumicserelö szettel van vkinek tapasztalata?
[link]
ilyen 75k környeket meg hajlando lennek raszanni, ha lehetne rola tudni, hogy nem elb@szott konstrukcio es nem kinlodas vele gumit cserelni. -
Xero
nagyúr
válasz
Des1gnR
üzenetére
Mindenkeppen jo ertelemben.
A parkolo elhagyasa tobb mint katasztrofa volt a futam utan, de ez semmit sem von le belole.
Tenyleg elmeny volt latni a srarcokat es hallani a gepeket. Gyonyoru ahogy kozlekednek eloben is.Raadasnak jo volt hallani a Triumph 765-os blokkot rendes kipufogoval es rendesen kihegyezve.
-
User_2
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
köszönöm a válaszod!
-
Mármint jó értelemben?
Engem a 4 napos osztrák-szlovén túrámon a szállás közelében a waze felvitt egy olyan kis kavicsos útra, hogy azt hittem ott maradok
Esett az eső, csúsztam mindenfelé oldalra. A végén pedig már sima úton akkora lejtő volt, hogy a vizes úton féket húzva csak csúszott lefelé a hátulja, nem állt meg a motor. Szépen engedgettem és szerencsére nem lett baj
-
Xero
nagyúr
Na eloben a GP eros elmeny volt...
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Édesapám is mindig azt mondja, hogy a mesterétől úgy tanúlta valamikor a 70-es években, hogy amilyen gyertyával és amilyen olajjal született egy gép, olyannal is illik meghalnia.
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amatőr kérdés, de pl sok motornál miért kell 2 gyertya hengerenként?
Pl africa twin -
Topiccsendőr
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Eleg egyszeru a szabaly, mindig a gyari eloirtat kell bele venni, es bennehagyni az eloirt futasteljesitmenyig.
Nem lesz jobb masik gyertyaval. Pl a sima helyett irridiumost berakni nem erdemes, de vannak tipusok, pl az ős monster, supersport, ahol az eloirt markatol sem szabad elterni, mert rosszul lett a hőertek atvaltva ngkra, igy azzal mem fog mukodni. A regi japan motoroknal, ahol parazitagyujtas van, az irridiumos gyertya teljesen ertelmetlen, mert 2 gyertyanal a szikra iranya mas lesz, igy az anyaglevalas is az elektrodarol.
Egyszeruen amit a gyar kitalalt az jo. -
Cleinor
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor lehet nekem van szerencsém, de Toyotámba iridiumos kell (4912 NGK/AF), és 15€/ darab.
94124 ami Skyaktivba kell az pedig 25€.
Lehet túlárazták neked
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezt konkrétan a Victory Kingpinhez keresett gyertyánál írta. Igaz, rosszul emlékeztem és pontosan ezt írja: "Field tested durability with a 30,000 mile service life."
De én csak a reklámszövegeket olvasom és osztom el kettővel.
Nem értek hozzá annyira mint Te vagy itt sokan, úgyhogy minden tanácsot is elfogadok én is.
Pl. a linkelt gyertyánál jobbat keressek-e a motoromhoz, vagy jó lesz ez?
(A Kingpin nagyon jól muzsikál, a Sprint RS meg majd talán kap egy új blokkot, mert így senki nem akarja megvenni. De azzal most nem foglalkozom.) -
-
Topiccsendőr
addikt
Vfr- 180-90-180-270
Ha 720 fokonkent gyujtana egyszer, akkor 2x forogna korbe a fotengely munkautem nelkul, holott 4 hengeres motor.A cbr es a gsxr flatplane, ugyanolyan gyujtassorrenddel rendelkezik. 180-180-180-180
Minden 180 fokra jut egy munkautem.
A vfrnel pedig pont ugyanannyiszor fog gyujtani 720 fok alatt mint a flatplane sor4, csak idoben mashogy elosztva. A gyertya tehat ugyanugy lesz hasznalva. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
User_2
üzenetére
Altalaban futasteljesitmeny, es itt bonyolodik a helyzet.
Sima, nem irridiumos, 1 testelektrodas gyertya, gepkonyv alapjan kb 10 000 km enkent cseres. Egy annyira nem sokat forgo 2 szelepes motornal erdekes modon 20 000 km utan sem latni, hogy a kozepelektrodabol es a testelektrodabol olyan sokat evett volna, ezaltal az elektrodahezag megnovekedett volna. Egy nagy literteljesitmenyu motornal viszont 15 000 km utan a 2 testelektrodaval rendelezo gyertya is szarul nez ki.
Sok valtozos. Minel egyszerubb, igenytelen motorba van berakva, annal tobbet bir, azt hiszem ezt okolszabalykent kimondhatjuk. -
User_2
aktív tag
gyertya élettartama.
ez most olyan valami, amit saját életemben nem tudok tapasztalati úton megtanulni. egyszerűen csak mert nem használok annyi gyertyát.mennyi egy NGK gyertya várható élettartama? kb az elmúlt 10 év gyártását tekintve?
miben érdemes mérni?
naptári évek? mondjuk úgy, hogy kb 5év múlva csekély használat mellet is kuka?
vagy idő múlástól függetlenül km / üzemóra? -
A Zéé
addikt
Na, ezt a nagyröptű szálat megszakítandó (és remélhetőleg lezárandó) elmesélem, hogy ma a Lendva melletti Lindau Ringen jártam.
Nem egy nagyon ismert, vagy reklámozott pálya, de a környék Kakucs Ringje lehet(ne).
Kis pálya, alíg több, mint 1 km, nem is különösen gyors, de egész hamar el tudtam fáradni rajta. Elég sokan voltunk, vagy 30 motoros volt, szinte mindenki magyar (nem meglepő az ünnep miatt).
A "célegyenesben" a 4. fokozatot pont kipörgette a motor, a kanyargós részen kettesben mentem... A visszafordító utáni balos előtt mondjuk elférne a 3. is, de utána már kevés volt, elég volt a második. Sok kis kanyar van, lehet mocorogni folyamatosan.
A fél napra elég volt a 20 euró is beugrónak, a kasszánál beszélnek magyarul, üdítőt is lehet venni, illetve valami szerelő állás is volt, ahol ücsörögtek, bütykörésztek. Én egy éve hallottam róla először, csak hétvégente sokszor le van foglalva az egész pálya, de most sikerült eljutni. Nekem tetszett, szerintem megyek még.

Azt viszont nem tudom, hogy miért eszi jobban a gumi jobb oldalát? A "célegyenes" miatt? Néztem a többi motort is, szinte mindenkinél így volt... -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nekem jo eletem van, en csak gyarlo vagyok. hajlamos vagyok sajat magamat akaratgyengekent aposztrofalni

amikor pl a cegnel van valami durva projekt es jon negy-hat hetnyi kulonosen hosszu nap, akkor hajlamos vagyok visszaszokni az energiaitalokra es gyakrabban gyengulok el a ceges konyhaba kitett ragcsak mellett. fel is szalad par kilo. amikor ennek vege, sokkal tovabb tart (nekem) ujra leszokni az eitalokrol es rendesen kajalni. ha ki tudom magam pihenni, sokkal erosebb vagyok fejben is, konnyebben ellenallok a kisertesnek.
raadasul ha jarok rendszeresen edzeni es fizikailag jo allapotban vagyok, akkor fejben is jobb a kondim, egyszerubben jobban porog az agyam.
viszont ha tul sok a melo, az egy lefele tarto spiral: tul sokat dolgozok es 'nincs idom' mozogni, egyre kevesbe vagyok hatekony, egyre csoffadtabb vagyok es egyre kevesbe akarok elmenni mozogni. ebbol muszaj kijonni, minel elobb, annal konnyebb.annyi a motoros kapcsolata a dolognak h mar vagyok annyira bolcs, hogy ha tudom h nagyon faradt leszek a nap vegen vagy egyebkent is egy rosszabb idoszak van, akkor tudatosan ritkabban valasztom a motort munkabajarashoz, pedig nincs annal hatekonyabb. viszont nem akarom magam a szerencsetlennek erezni, aki csak ul a motor tetejen es tortennek vele a dolgok. a motorozas akkor orom, ha en iranyitok, minden(*) ugy tortenik ahogy szeretnem, nem pedig 'upszika, ez meglepo volt' vagy 'hat ezt nem igy terveztem'...
*legalabbis nagyreszt

-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egyetertek, hogy az empatiám elég gyenge, ez volt problema regebbi kapcsolataimban is, azóta javult, de számomra idegenek felé továbbra is 0 vagy szinte 0. Nem tudom ez mennyire probléma de lehet, hogy az. Igazad van, hogy biztosan lehetne és kéne is feljeszteni, nincs kizárva, hogy egyszer arra is sor kerül (nyilván akkor már feltárva más hasonló mentális dolgot is).
-
Rush77
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem ezt nem teszi lehetővé a kialakítása a motornak, hogy valahova elrejtsem a kapcsolót. Meg eléggé szűkös a hely is a kormányon, hogy ha esetleg szeretnék még USB portot meg esetlegesen markolatfűtést vagy valami plussz extrát is feltenni.
Ezért lett végül a fuze box. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Csak az fegyelmet igenyel...
Eh.
Az evészavar nepbetegseg. az alkoholbetegek szama - emlekeim szerint oroszorszag utan a masodikak vagyunk- ugyancsak hatalmas. Ennyi emberre ugy tekinteni, mint akaratgyenge emberek... vegulis lehet, csak mar megint nem jutunk el a problema gyokerehez. De a problemanak nem ez a gyokere. Es meg nem mentunk bele, hogy kinek milyen lehetosegei vannak, (vagy inkabb nincsenek) honnan jon, es mekkora a tarsadalmi mobilitas, hogy ebbol valahogy kijojjon.
Mint korabban mondtam. A problema komplexebb annal, hogy egyszeruen ugy gondolj ra, ezek csak gyenge emberek.De milyen erzes lenne neked, ha azt mondanam, az empatikus, komplex gondolkodas energiat igenyel, es nem mindenki tudja beletenni, mert sokan egyszeruen lustak.
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igazából amikor így random emberekről beszélünk akiket látunk annál nincs semmi célja mivel nem neki mondjuk hanem csak magunk közt megbeszéljük, ő arról úgysem tud.
De baráti körben volt egy kövér srác aki előtte élsportoló volt, ő azért kapta a “3 kövér embert ismerek abból 2 te vagy” kaliberű poénokat de vevő is volt rá, idén le is fogyott. Amúgy ahogy mondod munkahelyi stressz volt, saját céget épített közben folyton meki + kóla, szerencsére elég szép vagyonért el tudta adni és azóta kiegyensúlyozottan él. Én is irodai munkát végzek, amikor elkezdtem először akkor mellé pont abbahagytam a sportolást meg minden hétvégén eljártam inni, de abban a pillanatban, hogy a tükörben oldalról nézve azt láttam, hogy a hasam kijebb van mint a mellem azonnal változtattam, kaján, szokásokon, és vettem kondibérletet. Ez már évekkel ezelőtt volt, most kb. heti 6 mozgás van, kondi, futás, tenisz mikor milyen megoszlásban, kaja pedig tudatos. Munkahelyem max az elvárások miatt stresszes de nem vagyok valami szívbajos ember általában nem veszem fel meg nem is viszem haza, mikromenedzsment szerencsére nincs.
Az “instant dopamin” ahogy mondod mint boldogságforrás egyébként is elég egészsegtelen az agynak, átvered magad és következményei vannak. A “delayed gratification”-t kell keresni csak az fegyelmet igényel.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Vagy nem valtoztat rajta, mert hiaba megy le az edzoterembe, mindig tobbet tud az ember enni, mint amennyit mozogni tud. vagy zsirt egetni. Ezert az evessel kellene kezdeni az egeszseges eletmodot, vagy a fogyast. De. Ha szar az eleted, mert van egy mikromenedzsmenttel teli munkahelyed (a leggyakrabban elofordulo stresszforras) , ha allando stresszhelyzetben vagy napi 10 orat, majd hazamesz, ahol ez folytatodik, akkor a dopamint, a szeratonint essatobbi - amitol jol erzed magad- valamibol nyerned kell. Ez vagy az alkohol lesz, vagy az evés, doomscrollinggal, vagy valamilyen drog, vagy ezeknek a kombinacioja. (Igen, az emberek tobbsege nem erzi jol magat a jelenlegi helyzeteben)
Tehat ha az egyent bunteted emelle, azzal nem fogsz eredmenyt elerni. Nem segitesz ezzel. amennyiben te valoban eredmenyt akarsz elerni, es jobba tenni egy masik ember eletet- mert ez a narrativa, ha jol olvasom.
eddig a tortenelem soran meg senkit nem szidtak rendes emberré. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
bigrob
üzenetére
Hasonló cipőben járok, de én nem kockáztattam meg, hogy vagy mükszik vagy nem. Több negatív kommentet olvastam ezekről az olcsó cuccokról. Végül Carpuride W702 -t rendeltem, amire alapvetően nincs panasz. Ezer yt videó van róla és az ott lévő kuponokkal lejött 66k -ra. Még nem jött meg....
-
Csandi
addikt
válasz
bigrob
üzenetére
Szerintem nem veszélyezteted a telefont egy quadlockal ha csak nem 100 al frontálisan beleverődsz valamibe. Kanyarban eldőlsz esetleg kicsit csúszik a motor azt ugyanúgy megfogja a quadlock. Én mondjuk SP Connectet használok mert tesztek alapján jobb az anti-vibration dampenerjük mint a quadlocké.
Kövéreket már átbeszéltük múltkor, MarhaRépa szerintem nincs vele probléma, legalább ha elég helyről kapja a megjegyzést majd változtat rajta. Nekem is ha mindeki szólna, hogy mittomén ronda a szakállam akkor venném a lapot, hogy leszedni vagy más fazont vágatni. Macilaci a kommented második felét pedig nem is értem. Igen nyilvàn megnézek egy jó kaját meg egy jó járólapot. Mindent megnézek, én is meg mindenki. De egy szóval nem mondtam, hogy azt nézegetem ahogy valaki zsírjába belevág egy cérnatanga, csak azt, hogy láttam. Épp elég volt egyszer észrevenni. dellfanboy-nak pedig az egészséggel kapcsolatos kommentjével full igaza van a témában. De felőlem haljon meg mindenki szívbajban meg menjen tönkre a térde hamarabb a plusz súly miatt, annyiban igazad van, hogy valójában nem érdekel a másik ennyire.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bigrob
üzenetére
Én egy mezei Android Auto kijelzőt vettem, 7" talán. Még nincs beüzemelve, csak egy 12V dugasztápról próbáltam ki.
Ugyanúgy a telefon az ész, tükrözi a navigációt, hívásokat kezel, stb. A telefon lehet zsebben, vagy épp powerbankra dugva a sisakdobozban.Amúgy Quadlock-ot használok a telefonon.
Rush77: én fuse box helyett kapcsolót akarok neki tenni. Az utazásaim töredékénél van szükségem navigációra, feleslegesen menne a moor üzemidejének 80%-ában. Van a gyújtáskapcsolóval átellenben egy kis zseb ajtóval, ott van a szivargyújtó aljzat is, elfér egy kis billenőkapcsoló is bent.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Erről egy vicc jut eszembe: kislány az anyukájával sétál a parkban...
-Anya, b@sznak a kutyák!
-Hát ne nézd!
-De Anya, fáj...Komolyan nem megy a szelektív nézés, kell a strandra is egy prémium előfizetés?

dellfanboy: neked is jár egy vicc:
Nem zavar, ha valaki néger, amíg csak otthon csinálja.
Nem kell mindent meglátni, megnézni főleg nem... Gondolom, a másik végletet is ugyanilyen elánnal követed és kinézed a falatot a másik szájából egy étteremben, vagy szívesen lefektetnéd magad is azt a laminált padlót, amit a haverod használ.
-
Rush77
aktív tag
válasz
bigrob
üzenetére
Én egy ilyet vettem meg ehhez egy fuze boxot. Ami annyit csinál, hogy amint leveszem a gyújtást, kikapcsol a készülék. Máskülönben szét kéne húzni mindig. A fuze boxra még 3 eszközt tudok majd a jövőben csatlakoztatni.
a kijelző 14k volt. Kamerával 25.
Nekem a kamera nem létszükséglet. Amúgy teszi a dolgát rendesen. Navira használom. CarPlay működik. A hívásokat is kezeli a kihangosítón.
5” és nem érzem kicsinek.
-
bigrob
őstag
Elkezdtem gondolkozni egy quadlock vásárlásán, de hamar rájöttem, hogy ennyi pénzt nekem nem ér meg, hogy a telefonom is kockára tegyem egy esetleges borulásnál.
Korábban szóba kerültek a carpuride koppintások aliról, és nem tudok dönteni melyik mellett tegyem le a voksom..

Az alap tervem az volt, hogy csak feltegyek valamit amire tudom tükrözni a telefonom ha olyan helyre megyek ahol jó lenne GPS, de nem sokkal drágább amihez adnak 2 kamerát is, ami jól jönne egy esetleges balesetnél. (sajnos volt rá példa robogós időmből, hogy ha lett volna nem hoznak ki 50-50-be a rend őrei)
De akkor már nem sokkal drágább amihez adnak TPMS-t és kormányra szerelhető gyorsgombokat illetve erre rá van írva hogy GPS, ez mit akar jelenteni? Ez az eszköz úgyis csak tükrözi a telefont és lényegében arról megy minden nem?7", 2k camera, remote - 35k
7", camera, tpms - 35k
7", 2k camera, designosabb remote, tpms - 45k
7", 2k camera, remote, tpms - 50kAz árakból még az alis kedvezmény lejönne, durván 5k-val lenne olcsóbb mindegyik ár, 30k-ért konkrétan egy quadlockot tudnék csak venni vibráció csökkentővel és még kéne vennem egy tokot is a telefonra..
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Mások kritizálása, az ítélkezés, a body shaming bármilyen formája káros és veszélyes. Az a társadalom, amelyik megpróbál pszichésen egészséges lenni, az igyekszik kerülni ezeket, a saját érdekében.
A dohányzást teljesen felesleges idekeverni, az egy másik téma.
De abbahagyom, mert ez itt OFF.
-
dellfanboy
őstag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Érdekes gondolat. Általában azok jönnek evvel akik már túlhízottak. De mi van akkor, ha az egyén egészségtelen életmódot folytat, ami hosszú távon árt neki és a környezetének? Akkor sem szabad semmit mondani?
Mondjuk ha dohányzó életmódot folytatsz és mellém állsz füstölögni, van hozzá közöm. Szerencsére egyre több helyen van tiltva. -
Csandi
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Aki cérnatangában megy a strandra az kirakta mindenét közszemlére, akkor a köz beszélhet is róla.
-
Csandi
addikt
Abszolút egyetértek Topiccsendőr és kelly416.
Nekem ami betett idén nyáron amikor a durván elhízott szerintem 40+ os nő cérnatangában volt a Balatonparton
ott kicsit visszajött az ebéd -
yodamastah
őstag
válasz
r6man123
üzenetére
Én 52 vagyok, ugyanannyi kiló (és izom) mint 25 évesen. Van vele munka, de megéri. Van 5 bőrruhám, nem hízhatom ki őket

Komolyra fordítva, 40 évesen még nem kéne elengedni magad. Irány a konditerem+diéta. tavaszra simán le tudsz dobni egy 10est. Sokkal jobban is leszel.
Bőrruháért nézz be a Pardi-ba. Ha nem akarsz Mugen-t, Spyke is egészen jó áron szokott ott lenni. (de előbb én fogynék egy 10est minimum
) -
kelly416
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
De itt nem csak a pocak mérete a gáz. Bár hogy ez gáz-e, azt mindenkinek magának kell eldönteni, csak nem kéne ilyen bőrruhába bújni. Az ember/vas arányok nem jók magasságra sem.
Egyébként meg akármerre néztem idén nyáron is, a legtöbb elhízott vagy dúrván elhízott fiatal és középkorú csaj miniben, harisnyában, mell alá érő topban botránkoztatta az utca népét, és még motoron sem ültek. Van itt baj a népességgel minden fronton, nem csak motoron.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Ezzel a 1199 essel nagyon elbantak. Sosem letezett aero szarnyak, es a plexis kuplungfedel, holott van hozza szarazkuplungszett. Ha mar villantani akarjuk azt a kuplungot. az eloxalt utangyartott hatsokerekanya, ami egy valag penz, emelle a gyarival ellentetben mindig lelazul.
Csupa finomsag. Az emberen nem is rokonyodtem meg, csak a pozer bringan. -
r6man123
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi! A ruha is kb 18 éves, és megjárta a minden nap beleizzadt jómagamat 20 évesen.
Ameddig nem fogyok Ley lehet akár opció is, de egy egyberészes kenguru azért dukálna
-
Csandi
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Mondjuk van az a méret ahol már komikus a bőrruha

-
Xero
nagyúr
válasz
-secret-
üzenetére
Jo lett a szett. Ahogy beszeltuk, jovore en is cserelem a mugen kengurut vagy rst kengurura vagy astars-ra. Addig meg csinosodni kell, hogy itt-ott ne lobogjon.
Mondjuk en csizmabol a racetech r vented-el szemezek, de nem nagyon van csak narancs/piros/feher/fluo akciozva. Nem lennek mar kakadu sarga motorral.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Lassan 40 éves vagyok, tudjátok, kapuzárás, asszony, gyerek... Újra eltekertem az R6-om kulcsát és a régi szerelem újra beütött.
A gáz, hogy testileg nem vagyok a régi, egészen pontosan 20 kilóval több vagyok, és nem jön rám a Berik 2részesem
Persze a kapuzárás része, hogy ismét formába jövök, de addig sem mehetek rövidnadrág pólóban.Hol érdemes normális ruhát nézegetni viszonylag baráti áron (Shox-ra mérges vagyok. Anno 20 éve egy Shox nadrág zipzáras zsebe (wtf) karcolta meg a tankot).
Gondoltam protektoros farmerra + valamilyen lazább kabátra. Nagy túrákra nem járok, illetve csak kénylemes időben indulok neki
(egyébként Győr) -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van valakinek ötlete, hogy defektjavító sprayt mivel lehet a fényezésről leszedni?
Ülés alatt volt, kinyomódott...
Motul P3 -
Csandi
addikt
válasz
-secret-
üzenetére
Az mondjuk jó, kár, hogy erre még nem kerültek lyukak. Viszont a textil anyag a karod belsejeében meg hónaljnál azért kellően légáteresztő. Nekem Atem v4 van de outletből vettem, úgy lényegesen olcsóbb volt mint a v5 boltból, bár azért hiányzik róla az a lapos csukló amit a v5 kapott.
-
Na megvok.
-
Horvi
őstag
válasz
Des1gnR
üzenetére
Nekem túrázós esőkabátom van onnan, meg hozzá tartozó nadrág is. Hasonló mint ez csak egy régebbi modell, annak még van a derék részénél szűkítési lehetőség. Eddig bevált, pedig amikor a Sasfészekbe mentünk motorral akkor kb végig esett az eső de bírta. Motorozáshoz célszerű kapucni nélkülit választani szerintem.
Ami még szerintem jól jöhet az egy kamásli ha csizmád/cipőd nem bírja annyira a vizet.Vagy ami még jó lehet az a kerékpáros esőkabát, az a derekánál hátul kicsit hosszabb, ami jól jehet az előredőlt pozíciónál.
-
Dekás esőkabátból melyik ajánlott? Van mindenféle felhasználásra. Csütörtökön indulok egy szlovén-osztrák körútra és gyanítom kapni fogok esőt

-
-MarhaRépa-
junior tag
-
kelly416
veterán
válasz
pietrrr
üzenetére
Na többek között ezért is használok munkavédelmi szemüveget. Még nem volt rá precedens, de ha nagyon-nagyon muszáj lenne, plexi fel, a szemüveget lehajítom és a plexit lecsukom. Azon túl hogy szemetelek, buktam körülbelül 1500 ft-ot.
De eddig még nem volt az az élethelyzet, amikor hirtelen annyira rám sötétedett az autópálya közepén, hogy nem tudtam megállni levenni a szemüveget. Egy fás rész kevés ehhez, egy rövid alagút szintén, a hosszú alagútba meg úgyis lámpát tesznek be több helyre. A halvány barna napszemüveg még sosem volt akadály.A kénymelem persze teljesen más asztal.
-
pietrrr
aktív tag
válasz
kelly416
üzenetére
Nekem a különálló napszemcsivel (a kényelmetlenségen túl) az a problémám, hogy ha beborul, nem tudom levenni megállás nélkül. Szóval nekem abszolút dealbreaker, hogy legyen a sisakban beépített napszemcsi, amit 1 mozdulattal tudok "le-felvenni". Persze nyilván ez a tömeg rovására megy, de nekem ennyi belefér.
Egyébként van általánosan olyan, hogy "halkabb sisak"? Vagy abszolút mindegyik a motor plexijétől függ, hogy hová dobja a menetszelet? Próba nélkül van erre ökölszabály?
-
Rush77
aktív tag
Én ha nagyon erős a fény akkor sötét plexi + beépített napszemüveg.
MT Thunder 4
Amúgy meg ha megyek valahova és bizonytalan, hogy sötétedés után érnék haza, akkor be van készítve a víztiszta plexi a dobozba (kb 5 mp a csere).
A spoiler a hátulján tényleg tud nagyon rángatni ha elfordítom a fejem, illetve nem egy nagyon halk sisak, bár a szélvédőm is olyan, hogy 100-110 felett pont a plexi magasságára tolja a menetszelet. De ha nem városban használom akkor füldugóval megyek.
A szellőzése meg nem olyan rossz, pályán zárt szellőzőkkel is kellőképpen beáramlik az államnál a levegő. Ha meg kinyitom akkor huzat van meg zaj. -
vlevi
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Igen, én is ezért szeretem.
Szerencsére sem a mostani, sem a korábbi sisaknál nem volt probléa az, hogy egy nagyon kis részen nem takart, és az nem zavar, hogy ott bejön egy kis fény.
Amúgy sem olyan brutál erősek ezek a sisakba szerelt napszemcsik, nem egy UV CAT4 hegesztő (vagy napfogyatkozás néző) fényszűrése van.
Tény is való, egy valamirevaló, főként, ha polarizált napszemüveget fel tudsz venni, az jobb.
De ott meg az a probléma, hogy, ha a szemüveg formája olyan, hogy beleér a sisak peremébe, akkor hamar az őrületbe kerget, mert nagyon nyomni fogja az orrnyergedet.
Akkor pedgi másik, sokkal kisebb napszemüveget kell venni
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
kerepesig
üzenetére
Vagy uvegszal, vagy abs muanyag idomokat tudsz venni ra. En nem javasolnam az ali-t es tarsait, europai gyartotol neznek. Sztm google-al nem fog gondot okozni talalni valamit, amit elkuldenek mo-ra is.
A matricak, ha gyarit szeretnel, az nem lesz. Ha lesz, akor horror aron, es mar regi. ahhoz hasonlokat kaphatsz. Gyari az szitanyomtatassal van csinalva, ez tul draga technologia kisipari gyartashoz. az utangyartott vagy digitalsan nyomott, vagy foliakivagott. A digitalis nem lesz szinhelyes, a foliavagott tul vastag lesz, es nem szinhelyes. Megint google.
Felrakni autodekoros ceg fel tudja rakni. -
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Lassan 20 éve élek együtt egy 2002-es YZF-R6 -tal. Szerelem ez még mindig de az idő szegényemen meglátszik. Repedezett idomok, kitámasztót alámosta az eső és úgy sértül, karcok, ráncok.. Nem hiányos, inkább repedések, max pici műanyag hegesztés kell neki.
Szeretnék új idomokat venni rá, vagy lefóliáztatni.
- Ismertek olyan megbízható webshopot, ahol kapható méretpontos idomszett? Az sem baj, ha van "custom" dizájnja, biztos a motor is szívesen megújulna.
- Ismertek olyan vállalkozást / grafikust, aki tudna tervezni egy gyártásra méret pontos fólia grafikát? ( Győr környékén lakom, szerintem van megbízható fóliás).
- Esetleg ismertek olyat, aki a tervezést és a fóliázást is egy kézben megcsinálja?(ja és kellene plexi, van bevált webshop? )
Nagyon köszi!
-
kelly416
veterán
válasz
vlevi
üzenetére
Valószínűleg nagyon hasonló az anyaga és a sötétsége is, de a napszemüveget egyszerűen cserélet hogyha karcolódik, ha jó napszemüveget teszel fel akkor az egész látom meződet takarja nem úgy mint a plexi. Nekem legalábbis eddig minden a beépített napszemüveg hagyott egy világos csíkot alul.
Mindkettőnek van előnye és hátránya is.
Én pont ezért használok napszemüveget egy beépített napszemüveges bukósisakban.
-
Csandi
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Fehéren az iridiumos plexik is jól néznek ki szerintem. De sima dark smoke is szép rajta, haveromnak is az van. Én full feketében nyomom, sisak, ruha, plexi, matt fekete motor

vlevi: sosem cserélek plexit, nem szoktam kivilágítatlan helyen járni este. (Ha mégis akkor így jártam) Napközben pedig fás árnyékos helyen is bőven jó a dark smoke. Fentről lenyíló napszemcsit azért sem szeretem mert idővel kilazul aztán lifeg, meg nem tölti ki az egész perifériám csak ilyen félig-forma. Nincs is olyan sisakunk amiben lenne, Scorpionban is inkább nyűg volt páromnak.
De a legjobb a photochromatic ami ugye napra sötétedik, de az 80 ezer. Kövi sisakomhoz tuti veszek.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Szerintem meg jó dolog a beépített napszemcsi. Bár a minőségüktől én se vagyok leragadtatva.
Viszont amikor erdős országútról a prérire, majd alagútból ki / be járkálsz egész nap, akkor sokkal egyszerűbb felhajtani a napszeműt, mint plexit cserélni
Persze a mozgató mechanika az plusz súly, ésatöbbi. És van olyan felhasználás, ahol a fényviszonyok drasztikus változása nem szempont. pl. pályanapon.
Szerintem a dark smoke plexi anyaga az pont ugyanaz, mint az extra napszemüveg. Nem tudom, erre azért nem esküdnék meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Gyúrósok ide!
- Háztartási gépek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Xbox Series X|S
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kompakt vízhűtés
- World of Warships
- További aktív témák...
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ez nem Pista GP hanem egy Corsa, még a matricán is rajta van, de ránézésre is megmondani. A végefelé már az eredeti ár 35-40%-áért lehetett ezt a Guy Martin mintázatot kapni, mert nem sokan vették.