- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
En orulok, hogy nincs tft kijelzo. Semmi szukseg monitorra egy sportmotoron, inkabb legyen olcsobb, vagy konnyebb annyival.
Yoda:
Sztm a halogennal sincs baj, ha a projektor jol van megcsinalva. Ugyanugy lehet latni vele, es olcso. Tehat ha eses van, nem kell 3000€ ert led et venni, vagy ha gari idon kivul meghal a led vezerlo, nem kell azt sem 2000€ ert venni.
Amugy ledparti vagyok, de sportmotornal sztm minden mindegy, ha jol mukodik, legyen inkabb olcso, egyszeru. -
yodamastah
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Alap változat bemenne 7M alá. Lehet az RRben a jobb futómű megér +1Milliót, de a tapasztalat az, hogy aki GSXR-ből épít versenymotort, az olyan futómű technnikát használ, amihez van bevált háttér támogatás. Magyarul gyári kuka, megy bele Öhlins TTX, előre meg egy NIX30 cartridge. Ehhez van tapasztalat, meg szakember aki szervizeli.
Az meg fix, hogy egy k5 1000 gyári futóműve is elég ahhoz hogy amatőr versenyeken jól menj vele. Láttam rá példát eleget. Utcára bőven kiváló.
-
yodamastah
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Kéne belőle sima verzió, mert így ez a dupla R-es elég drága. Utcára meg bőven jó az alap is. Meg a 600/750 is visszajöhetne. Főleg a 750 hiányzik, mert sor600 van másnak, de a gsxr 750 elég nagy űrt töltött be amíg lehetett kapni.
Persze nem ártana modernizálni kicsit a 600/750et. Legalábbis pl ultra gáz hogy a 40 éves jubileumi modellek halogén lámpákkal jöttek ki. Ráadásul továbbra is maradt a 2011es fejidommal, ami szvsz utlra ocsmány
De mindegy EUban úgysem elhet kapni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
A mostani pani v2 lakossagi verzio nem eppen supersport, inkabb sporttura. Magas csutkakormany, tulajdonkepp a 950 supersporthoz tudnam hasonlitani (ami sporttura) nem a superquadro panigalehoz. Sztm visszalepes minden tekintetben. Es egy japan sornegy jobb ar/ertek arannyal rendelkezik.
Bar marquez kiprobalta a superquadro elleneben egy (direkt) kis palyan, ahol jobb koridot sikerult vele menni, mint a lefojtott superquadroval, (megis milyen reklamfilmet lehetett volna abbol csinalni, hogy egy 155 loeros motor gyorsabb, mint az uj, 120 loeros?) De itt mar se desmo vezerles nincs, sima rugos szelepek vannak. Szarazkuplung-nincs. Terhalos csovaz- nincs.
Jobb fekek, mint a japanokon- nincs. Jobb futomu- nincs. Bar a legnepszerubb modell a pani v2, en nem tudom mi az a plusz, ami miatt ennyire draga.
Sztm jobban tudnal tanulni egy kisebbel, de eleve a 600rr t el kellene vinned versenypalyara, sokszor.
es szaladgalosnak en vennek valami mast. Aztan vennek terepre is, meg vennek megegyet csak ugy.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Mi is ezen tanakodtunk pár hónapja a párommal. Ő ugye eladta a tracer 7-esét, de nem akar már annyit költeni motorra, így valószinűleg csak városra vesz valami 300-500ccm körüli gépet, de kicsit tart tőle, hogy mondjuk egy 300-as 25-40 ló körli gép milyen élmény lesz a 74 ló után.
Én gyakran ültem az övén is, ami ugye vagy 20 lóval kevesebb mint az enyém, de mentem egy hetet a gs-el is, ami meg még 50 lóval több is mint az enyém + nyomatékosabb is (mindegyik túraenduro, mondjuk a tracer inkább csak túra). Sőt, bajna-héregen felváltva mentem az övével, aztán a gs-el, így már olyan 80 ló különbség volt. Persze 80 lovat meg a több nyomatékot meg lehetett már érezni, de mivel eggyikkel se lapon közlekedtem, így nem éreztem akkora visszalépésnek a gs után a tracert. Városba meg főleg, egy bizonyos szám felett (legyen mondjuk 500ccm és 50 ló) szerintem maga az erő nem ad hozzá sokat, mert mondjuk lámpától jobb esetbe is csak 500m-nyi gyorsulás van, utána meg akár egy 125-ös robogó is le tudnak előzni ha jobban elfér a sorok között. Szóval én akármilyen tesztmotort kapok, ami kisebb ccm volt, városban egyátalán nem éreztem magam hátrányosan miatta. Persze ha elmentem héregezni vagy a mátrába, és mondjuk csak oda járnék, akkor biztos megérezném, már csak a sok váltogatás meg a nem olyan dinamikus gyorsulás miatt is.
Említhetném például a multkori mt09 gsxs1000 összehasonlítást is, a 09-et sokkal erősebbnek és dinamikusabbnak éreztem, pedig ccm-re és lóra is a szuzi volt papiron az erősebb. Már az is sokat számít, hogy adott ccm-nél 2 vagy 4 henger (vagy 3), tök más érzetet fog adni.
Szerintem az erőnél sokkal többet számít a jó futómű és a fék. Ezért az egy dologért nem szeretek annyira kisebb ccm-es (és olcsóbb) motorokkal menni, mert azokból még ki van spórolva a jó anyag, ezért sem szerettem menni párom tracerjével, mert az erő "hiányát" nem éreztem meg, de a szar futóművét igen.Ha most párod r7-jével akarod összehasonlítani a tied, biztos meg fogod érezni a különbséget, de mondjuk városba nem feltétlen a kevesebb erőt, hanem a roszabb/másabb futóművet. Szerintem szerpentinen is csak akkor, ha már a tieddel is úgy közlekedsz, hogy ki tudod használni teljesen. Na meg, én pl máséval sose merek annyira menni, mint a sajátommal, így eleve fura az összehasonlítás. Ha meg onnan indult a gondolat, hogy hogy fogja tudni tartani veled a tempót, akkor persze az elején nehezebben, meg mondjuk pályán az nem megy csak mittomén 240-et, de ha nagyon összeszokik a motorral és mondjuk nagyon ügyesen is megy, szerintem ez még nem akkora különbség, hogy ne érjen utól.
Egyébiránt, életem "köridejét" munkába még mindig egy 125-ös szuzi robogóval tartom, egyszerűen olyan kis keskeny volt, alattam jól gyorsult, elfértem vele mindenhol, úgy mentem mint a bolond indiaiak, vagy 5-10 percet vertem a legjobb menetidőmre a saját 790-esemhez képest.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Ami meg eszembe jutott, hogy van meg egy supersport 900 i.e. is a flottaban, csak elfelejtettem, mert nemreg kerult hozzam. vegeredmenyben ez hellyel kozzel sportmotor, de meg nem rakattam ra rendszamot. Ez 79 lo, de ez is alul tol. Szerpentinen ez tokeletes, mert kanyarbol kifele azonnal tol, plane szuk kanyaroknal. 170-180 km/h kanyarokra ez nem jo, de kozutra tokeletes. Sokkal jobb, mint barmilyen sor4. Legyen az 600 vagy 1000. Egyedul nagy ~4km es versenypalyan verezne el, de gokartpalyan megint jo, de meg euroringen is.
Ugyanaz a fek van rajta, ami a 916 oson, ugyanaz a villa. A motor gyengebb. Az elmeny ugyanaz. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
En varosba vmi 2-3 szelepes oreg szart hasznalnek, ami nem melegszik, annyira alacsony a literteljesitmenye, emelle alul huz, es viszonylag takarekos, minden tekintetben.
Ezek mind ronda motorok, ezert az emberek varosba nem.ilyet hasznalnak, hanem azt, ami versenypalyara valo, mert azok neznek ki jol. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Minden nap.
Van egy crossplane R1 esem 182 loval, emelle egy vfr750 100 loval, ami ugyan nem supersport kategoria, inkabb sporttura, plusz egy ducati st2 83 loval, tehat ez sem jo pelda a kerdesedre.Ami ugyanaz a kategoria mint az r1, es amire visszaulok, az az aprilia rs125, ebbol 2 is van. Mivel ez meg 2 utemu, a 30 lo megvan, talan tobb is. De 100 kg-mal konnyebb, mint az r1.
Mivel az r1 eshez nagyon fittnek kell lenni, agyilag es testileg is, a gyengebb motorokkal sokkal nagyobb elmenyfaktor motorozni. Maga az hogy a szezonban rakeszuljek egy 180 lovas motorra, idot igenyel, ami nem nagyon van. Ezert a gyengebb motorokkal jobban tudok motorozni, plusz a ducati alul tol, es nem kell porgetni, mint egy sor4net.
Az eszrevetelem az, hogy sportmotorral nagyon felkeszultnek kell lenni, es stabilnak kell lenned fejben is. Ehhez pedig a testednek is egeszsegesnek kell lennie. Amennyiben nem a belvarosban motorozol vele, hanem kanyarodni is akarsz. Egy konnyebb kisebb motorral pedig konyebb dolgod van. Nemugy a szentendrein.
-
crocy
tag
válasz
Csandi
üzenetére
hat en gran canarian bereltem egy gyengebb nakedet, egy cbf500-t. szerpentinezni jo volt, es mivel könnyebb es kisebb, egyszerübb volt vele kanyarodni. gyengebb motor akar lehet alul nyomatekosabb is. regebben amugy 1000es sportmotorrol ültek vissza az emberek 600-800as közötti sportra.
mas. ma voltam eletemben elöször a bakonyban. zirc es bakonykoppany közötti szakasz nagyon baba, kar hogy messze van peströl. jo sok motoros volt. volt aki perecelt is sajnos. meg jöttek velem szembe motorosrendörök, de vagy 30an. nagyon durva latvany volt. tavorol azt hittem vmi harley talalkozo van
. odafele etyek fele tetszett meg. a visszaut a bakonyt elhagyva teljesen felejtö kb. a forgalom is relative nagy volt. legközelebb esetleg kis balcsival összekötve de igy ezen az utvonalon gyakran nem fogom megjarni.
[link]
-
Rush77
aktív tag
válasz
Csandi
üzenetére
Engem annyira nem érint a CBF-el

@crocy
Tisztítani én Motul WASH & WAX-t használok amikor nincs időm aprólékosan mosni.
Apáméknál Motul Moto-Wash.Viszont ha már alis/egyéb beszerzési helyekről esik szó.
A tank oldalára valami "side gripet" tudtok ajánlani CBF500-hoz ami bevált esetleg és nem fog lejönni fél-egy éven belül?
Köszi -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Most kb minden második motoron ilyen van, amit feldob az insta
Szerintem jól néz ki rajta, de horror drága és az alis se roszabb. Meg nemtudom, szeretek én is minden esztétikai szirszart felrakni a motorra addig, amig a vezetést negativan nem befolyásolja. Legalább az egyik oldalt menet közben kinyithatnád
bigrob: Egy tracernél, vagy bmw-nél maximum az extrák árát bukod, amit a SAJÁT kényelmed miatt veszel meg rá. Még nem adtam ugy el motort, hogy legalább annyiért ne menjen el, mint amennyiért vettem, és még beletoltam 10-20 ezer km-t. Viszont a bukócső, vagy hátsó doboz, vagy tükör, vagy egyéb bizbaszok árát buktam, de ezek az én kényelmemet szolgálták, koránt sem biztos hogy az új tulaja is megvette volna rá, igy nem is akar emiatt többet adni a motorért.
Azért a kínaiakon sincs annyival több extra, egy markolat fűtés 30k, ülésfűtés kb ugyanannyi (vagy több ha magadra is alakítod), a doboz szettet meg sok yamaha-bmw-egyéb motorhoz is szokták akciósan adni. Ezen kívül meg nem tudnak többet a kínaiak. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
ez megszokott a rizomatol.
Kimarnak kb 10 kg os aluminiumtombbol egy altalaban a gyarihoz kepest hasznalhatatlan, vagy nem annyira jol hasznalhato alkatreszt. Egy valag penzert.
A kedvenc alkatreszeim, a teljesen illegalis, wingletkent alkalmazhato tukor, amennyiben becsukott allapotban van, emellett pedig a gyari, muanyag wingletet kivalto full cnc alu winglet eliminator. Fuckyeah
a lenyeg h semmi ne legyen gyari. A fekfolyadektartalyai nehezebbek, mint a gyari, sokszor tomitetlenek, es ha plexi van benne, az reped, a gyari alkatresz elettartamanak toredeket tudja.
A verseny labtarto szettjei amik meg jol hasznalhatoak, olyan penzert, hogy hanyattvagod magad. Es ha torik vmi valto/fekkar, az is olyan penzbe kerul, hogy akkor inkabb hagynam rajta a gyarit, meg az is olcsobb. -
kelly416
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Na igen. A Sena-ban is ezt bírom, hogy még ha hangos is a zene mert úgy maradt a média hangerő véletlen, akkor is bejön minden mellékzaj mert nem acn meg úgy egyáltalán, a sisakban van a hangkeltő és nem a fülemben.
De ettől még én leveszem a hangerőt amilyen gyorsan lehet.
-
GTVili
tag
válasz
Csandi
üzenetére
Nem kételkedem.... de én a mgam részéről ennek semmi értelmét sem látom...

A motornak legyen valami hangja, még ha nem is rakunk rá valami jó hangos sportdobot...de az sem baj, ha valami kritikus műszaki hibát időben észlelünk...
Aztán ott van a szélzaj, ami ellen füldugóval védekezünk... aztán ezt az egészet jól túlordíttatjuk "zenével"....

-
vlevi
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Carpuride 10-15mp alatt életre kel, kapcsolódik a telefonhoz. Kerestem egy fix 12voltot neki, ami gyújtásra kapcsol be, így az áram ellátással sem kell vacakolni.
Vezetés közben pont jobb a butábbnak mondott felület. Azok az appok, amiket felkészitettek Android Auto működésre, pl zene lejátszó, kevesebb, de nagyobb gombok vannak rajta, navigáció ugyanígy.
Asszem a Honda Africa twin nem vacakol saját BT kapcsolatos dolgokkal, hanem Android autót használ. Ez legalább szabványos, egyformán működik minden járműben. -
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Azért nem olyan nagy baj, ha a telefon védettebb helyen tudna lenni, mondjuk a belső zsebben, legalábbis néha.
Van egy csomó Android Auto/CarPlay-t támogató kütyü, de ha ezt a motor kijelzője is tudja, sztem azért az nem baj, főleg egy naked-en, ahol azért nehezebb kulturáltan feltenni középre.
Egyébként ezek nem csak "buta" kijelzők tudnak lenni, én egy chigee-t vettem, amiből már letölthető a gpx track, ami sokkal pontosabb, mint a telefonon rögzített rbiker és hasonló appok, kijelzik a guminyomást a motor szenzorét vagy ha nincs akkor vehetsz hozzá sajátot, kamerát kezel, baleset esetén akár telefonál is, dőlés szöget is rögzít, ami egy pálya napon akár fontos is lehet, ugyanezeket a telemetria adatokat átadja a dji kamerának, azaz utólag a videóra is feltehető.
Nyilván a belépőszintű kütyük csak az alapfunkciókat tudják, se sim kártya, se gps, se 6 tengelyes gyorsulásmér
. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Abból meg nem nagyon láttam tesztmotort. Kicsit reménykedek benne, hogy így a csajok által lesz lehetőségem valamelyiket egy egész hétre elhoznom, de még nem tudni mikor és milyen yamahák lesznek.
Én mentem már el egy 125-ös Duke-al Krakkóig 1 nap alatt, szóval elég elvetemült vagyok, de azért azt nem mondom, hogy jól esett. Azért elkényelmesedtem a túra gépeken az idők során
-
crocy
tag
válasz
Csandi
üzenetére
ott van meg a [zontex 703RR] is, bar az 3,4misi es csak 3 ev gari. de ennel meg a gyorsvaltot es a vezerlest emlitik meg, hogy lehetne finomitani.
jah meg ez a kerdes a kinaiaknal, hogy hajlandoak-e frissiteni a modellt es kijavitani a hibakat.
-
bovo
csendes tag
válasz
Csandi
üzenetére
Az egyik legismertebb cseh motortesztelő tesztelte és figyyelmeztetett hogy az abs nagyon nincs jól van beállítva.150-200-ról fékezve a fékkar felkeményedik és szó szerint 20-30 métert úgy gurult hogy nem is fékezett a motor,utána megint befogott.Kisebb sebességnél nem annyira észrevehető.A videó alatt többen is írták ezt az "élményt" és egyesek emiatt el is adták..Szerintem ez már életveszélyes.
Egyébként több kínai motornak vannak gondjai az elektronikai beâllításokkal is.Pl. előzéskor hirtelen gázadásra nem tudja a motor hogy mit csináljon,megtorpan stb.
Ráírtam kíváncsiságból emiatt a cseh forgalmazóra de persze nem jött válasz.
Láttam élőben és tényleg jól néz ki. -
dellfanboy
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
zoli bá most mintha ilyet hajtana. de fb csoportokat érdemes felkeresni
nem mondanám feltunoen olcsonak, marmint most vagtak fel millat rajta, de amugy 3,2 lenne az altalad emlitett daytona meg 3,8... ez olcsobbnak olcsobb, de szamomra nem feltunoen, raadasul kinai ertekvesztese magasabb mint egy japonak
3,2ért már van -használt r7 (3k km,+fotó alapján még szoros gumival kb uj) vagy 3,8ér gsx8r... -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
En nem ajanlom minden vidijet, mert tobb esetben lódít amikor valamit nem tud, korabban mar kiveseztem, sztm ha rakeresel a nevere a topicban, akkor megtalalod.
Tobb videoja tudomanyosan nez ki, de a konkluzio, amit levon a vegen mar nem tudomanyos, nem logikus. Pl ktm fotengelycsapelekelese, amit a driving4answers jol kitargyalt.
Nagyon sok energiat feccol a tudomanyos kinezetbe, de sajnos ezt az energiat inkabb a helyes informacio felkutatasaba kellene beleolnie. -
kelly416
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Jó a sisak a boltban, nem kell bevásárló kosár. Én ilyenkor abba pakolok. Igaz, nem hipót meg zsurfóliás üdőt veszek ilyenkor, csak apróságokat.
A burgonyába sok minden fért, a SprintRS ülése alá elfér akár egy egész zsömle is, a Victory vagy dobozzal sok mindent bír, vagy max. hátizsák. De én inkább a második verziót szeretem. -
Gabis
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Azon kívül, hogy a hosszabb állást nem tolerálja az üzemanyag miatt, mire gondolsz? A robogómból tudok csak kiindulni, hogy ha azt időnként kipucolom, tömítést cserélek, átnézem, hogy fals levegőt ne kapjon a rendszer, esetleg téli üzemmódban más hőértékű gyertyát kapjon (átfúvókázni sosem volt időm), nekem egy stabil rendszernek tűnik. Amit fel tudnék hozni, az a nagyobb fogyasztás.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Igen tudom, ezt már a vimpinél kibeszéltük, hogy rosszul ülök rajta, a csutka kormányok és hasonlóak nem az én világom, nem vagyok edzett (főleg most). Én túramotorhoz vagyok szokva, ott meg full egyenes háttal ülök és nagy széles egyenes kormány van, igy azt meg szinte fogni se kell…
-
válasz
Csandi
üzenetére
Értem , hogy a tied hibátlan ,de mikor több mint 300 ezret elköltesz bukóra és nem jó akkor elgondolkodsz.
Csak mondom hogy ~ 40k egy plexi+pinclock
Mások ennyiért vagy ezalatt néztek bukót lásd feljebb....
És nem is én szereltem be hanem a karasna mind2.-t.Szvl az én személyes tapasztalatom ,hogy egy kaka.....
Nem lenne baj ha nem közlekednék én is 5 fokba...
Havernak is nxr2 van ami neki jó... szvl lehet fajta függő ,de leszarom ennyi pénzért ,hogy őszinte legyek.
Ui:
Másik ,hogy ahogy fel le nyitod a plexit oldalt megkarcolja belül amit leszarok mert nem zavar a látásba ,de ezért az árért vicces... (igen mind2. megkarcolta már) -
vlevi
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
Persze, amúgy a súly önmagában sokat nem számít, menet közben.
Mert akkor egy BMW K1600, vagy GoldWing, és társai alkalmtlanok lennének közlekedésre.
Inkább akkor számít, amikor kezdőként minden apró billenés, mozdulat váratlanul ér, és nem tudod kezelni.
Ha ezt egy 125cm3-s biciklivel tanulod meg, akkor egy nagyobb motoron már nagyobb biztonsággal tudod megoldani. -
NYPD
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Minden kötelező erejű jogforrásra vonatkozik, nem csak törvényekre, tehát rendeletekre is (korm., miniszteri, ök. stb.). A jelenleg hatályos kresz egy kpm-bm rendelet, tehát ez a jogi alapelv ugyanúgy irányadó. Egyébiránt teljesen joggal várható el, hogy a gyalogos is tisztában legyen legalább a rá vonatkozó rendelkezésekkel, ha már részt vesz a közlekedésben.
Amúgy értem, mit akarnának ezzel a zenehallgatós meg telefonos dologgal elérni, de ez kb a lehetetlen kategória egészen addig, amíg nem ellenőrzik és nem büntetik. Nem egyszer fordult elő, hogy a gyökér zombit aki világtalanul bámulja a telefonját majdnem kivasaltam, mert kilépett a zebrára mikor neki piros volt, lelépett járdáról stb. Majd ha lesz rá állomány és repülnek a 100k-s büntik, előbb-utóbb rendeződhet (talán) ez a helyzet, de amilyen mentális állapotban van a többség, kérdéses.. Itt fel lehetne hozni amúgy az oktatási rendszert és annak vastag hiányosságait, de ez már egy más téma.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
A szabalyok nem ismerete nem mentesit.
Az ertelme ennek, ha egyre szigorubb szabalyozas lesz a kozlekedes minden teruleten, a kovetkezo iranyokba mehet el:
Baleset eseten, ha a fuledben fules volt, a felelosseg eloszlas mas lesz. sulyos balesetek eseten lehet mutatni, hogy ezert hoztak meg ezt a meg szigorubb szabalyozast, es tolni lehet a mediaban. Vegul ha valakit vegzalni kell, az ev 365 napjan nincs eleg eroforras erre, hogy barki ellenorizni akarja, egyfajta turt kategoria lesz, de ha szopatni akarnak, akkor ezek a dolgok azonnal elo lesznek veve egyenenkent. -
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Nem annyira. Kb 5 éve éjjel fiam ment bringával Balatonalmádi, kezében a telefon, mert nem is igen tudta hova rakja a telóját, de még lehet beszélt is, ez nem lényeges.
A héber őrök a bringaúton (ott ahol autó is közlekedhet), elévágtak, hajnali kettő körül, igazoltatás, kézben tartott mobil telefon, és kapott 3 büntető pontot meg 10e ft bírságot.Ha nem lett volna jogsija, nincs hova büntető pontot írni, de így hogy volt...
Szóval csak óvatosan.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Pani v4s en kellett mar hutot cserelni emiatt. De aki egy 30 000 €-s motort soban hasznal, ott van baj.
En a legszarabb motoromon mindig megtorlom a villaszárat, de minden rohad rajta. Talan a muanyag is a teli hasznalattol.
De azt nem lehet eladni sem, annyira nincs erteke. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Ilyen esetben nem baj, de ertsd jol, ha nem hasznalod, le kell kotni. Sok motor 1 honapot nem bir rakotott akkuval. Ez nem hiba, ilyenek a motorok. telen nem erdemes diszkobajaros motorral menni barhova, mert az utakrol a so bemegy az alu hutohoz amit korrodal, a cinkbevonatos csavarokat is korrodalja, a kemenykrom bevonat a villan ugyancsak korrodalodik. Nem eri meg motorral telen kozlekedni. Csak vmi olcso szarral.
-
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Azért csak ésszel, mert hatósági jelzés nélkül elvitetheti, szóval ez a rendszámlevétel ez nem jó megoldás. A ponyva sem, elvileg nem nyúlhat hozzá, de gyakorlatilag akkor is elvitetheti. Az meg szerintem nagyobb szopás mindennél.
Majd meglátjuk, kár előre ráparázni, de azért remélem nem raknak nekünk keresztbe. Hiába enyhítenek pl a sorok közötti elhaladást szabályossá téve mozgó járművek mellett, ha nem lesz értelme bemenni vele ügyeket intézni, mert nem tudom szabályosan leparkolni, mert vagy a gyalogos fog anyázni, vagy az az autós aki elől a helyet foglalom.
Na meg fizetni se akarok
Nyilván az egész változtatás nem érint amikor túrázunk, mert egyrészt keveset túrázunk hazánkban, lévén alig van hely ahova lehetne menni, ami van azt már unalomig bejártuk, no meg kezdik ott is majd a különböző korlátozásokat és baxtatásokat.
A magam részéről ügyet intézni is motort használtam, meg mindenre is, autóval nem igen ugranék el a Gelatoba egy fagyiért, vagy pho levesezni a belvárosba, stb. -
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
a 360-nál az utómunka többszörös, először a mindenfelé vett videóból kiframeled a normál videót, utána tartasz ott, ahol a normál kamerák indulnak... Nekem erre nincs energiám, megvettem, nagyon tetszett, van hozzá gps vevő, telemetriázni, tényleg jópofa, de nincs rá időm. Van 3 dji kamerám most, OA3, OA5pro és egy OA6. Meglátjuk ezekkel mennyire lesz kedvem videózni

-
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
És szeretnél egyet? Pont szabadulnék az x3-tól, mert nem használom, annyi vele az utómunka.
Maci: 24 fős limit akkor van, ha zárt csoport, azaz nem csatlakozhat be bárki, csak akit behívsz. A nyílt csoportoknál nincs korlát, csak a hatótáv, ez is csak addig amíg nem csatlakozol a wave appal is, mert akkor ez rendesen kibővül. (ez már igazából mesh 3 és újabb sena kell, mert én hiába játszottam vele, még nem tudtam kipróbálni sem)
-
válasz
Csandi
üzenetére
Jah igaza van Bacusnak sajnos lófasz ember használ Cardot emiatt vettem én is sena-t.
Amúgy nekem ez a 2. az első nem tudta a mesht és 130k volt ez tudja 150k ez sokkal jobb ( ezt kellett volna előszőr)
pl a nagyobb a hangszóró miatt sokkal tisztábban hallom a többieket magas tempónál is.
"insta360 támogatja a Cardoval való connectet és akkor a Cardo mikrofonjába beszélhetsz felvétel közben"Hát amikor tempóval megyünk szerpentinen és fexem a kanyarba tökre nem a dumával vagyok elfoglalva
más dolgok kötnek le .... -
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
sena is tudja az instat..., de ma a dji kamerákhoz a dji wireless mic-k a legjobb minőségű párosítás. Szétdobálást nem értem, mert a mesh-nél ilyen nincs, lévén kapcsolódás sincs a hagyományos értelemben.
A sena bt-ját ritkán használtam, teljesen átlagos volt, kinai vagy interphonok is kb ugyanaz a minőség. A mesh mindnél jobb, de meg kell mondjam, cardo-val nincs tapasztalatom, pláne nem cardo mesh-el. -
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
a baj a cardo-val, hogy nem kompatibilis a sena-val. A sena elterjedtebb - legalábbis európában, egy csomó sisak saját kommunikációja is senat használja.
Ha nem csak saját baráti társaságban gondolkozol, akkor a sena szerintem jobb döntés.
Én ha egyedül megyek is be szoktam kapcsolni a mesht (általában a mesh 2, 6-os csatirnáját), többször volt, hogy utolértem valakiket (vagy fordítva) akikkel utána "ismeretlenül" is jót dumáltunk.
Gondoltam már rá, hogy kiírom a dobozomra is...
Rollerhez is vettem "sena bikom" kerékpáros, rolleres, stb kommunikációt, így pl tudunk asszonnyal beszélgetni rollerezés, kerékpározás közben is, sőt, még úgy is, hogy én motorral megyek, miközben a feleségem a kerékpárúton teker. (persze hatótávon belül kell lenni, ami azért pár száz méter csak) -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Ez nem igaz. Nem 1 tesztmotort hoztam el 1000km alatt, sőt, szinte azt mondanám hogy mind azalatt volt. Szóval bejáratni általában az ujságírók-videósok szokták. Persze el van mondva hogy bejáratós és bánj vele úgy, de mindenkinek a lelkiismeretéte van bízva hogy betartja-e.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Az s1000xr volt tavalyig az álom, aztán ráültem egy kiállítottra, de az baromi magas volt és elsőre szélesnek is tűnt, így kicsit lemondtam róla. Azért bízom benne hogy valahol ki tudok próbálni egy alacsony üléses/alacsonyított verziót, mert amúgy kinézetre meg mindenre ez jön be a legjobban. A 09-et meg csak azért akarom elvinni még egy körre, mert kiváncsi vagyok hogy 400-500km után is kényelmes-e annyira, mint elsőre volt. Nálam azért gyakori, hogy megyek ennyit egy nap.
Cfmoto és benelli van nézve, ezek azok a kínaiak amikből már azért sok eladott van itthon, van hozzájuk alkatrész, szervíz stb.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Csandi
üzenetére
Miért, gondolod én ki tudom motorozni?
Én személy szerint nem hiszek a fokozatosságban, amikor 26 évesen megszereztem a jogosítványt, akkor első motornak egy Kawasaki ZZR-1100-at vettem.
bár nyilván valamennyire tudtam motorozni, gyerekkoromban sokat hülyéskedtünk Simsonokon.Önuralom meg szerencse, ez kell a motorozáshoz. Szerintem.
De nyilván az csak jó, ha valaki fokozatosan megy felfelé.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Nope, nem mondom hogy arra a motorra soha többé nem ülnék fel, de pályán kívül biztos hogy nem. Tavaly nyár elején nálam volt egy hétig, győrből hoztam el pestre. Idefele esztergom fele mentem, meglátogattam anyámékat meg mentem egy bajna-héreget és így pest…annyira de annyira fájt mindenem már egomba, hogy azt hittem sose érek vele haza. Aztán a hét többi részén bejártam vele dolgozni, majd utolsó nap autopályán vittem vissza, csak hogy minnél kevesebbet kelljen rajta ülnöm.
Egy kurva jó motor amugy, és pályán, vagy héregen vagy mátrába egy iszonyú élvezeteset lehet vele menni, de nekem annyira kényelmetlen és kemény volt, hogy teljesen elrontotta az élményt.Láttam/ültem rajta kiállításon de nem gyere be.
Amúgy eddig ez a próba listám: mt 09 (ezt már vittem egy fél órára, ez a legesélyesebb), ninja 1100, 8r, africa twin, s1000xr, 1300gs. Nagyjából a vételi sorrendem is ez, de végig akarom ülni mind és hagyni hogy az impulzusok döntsenek. Szerintem egyik motorral se járnék rosszul. (Meg aztán persze majd döntenek az anyagiak, ha a fiam is motorbuzi lesz akkor kell majd valami terepmotor is amivel lehet menni vele az erdőbe…)Én is azt mondtam neki, meg a burgman-t, de egyik se tetszik neki, ezeknek a kínaiaknak a modern kinézete meg az olcsó ára nagyon csábítják. Kiváncsi leszek, igazából úgy is csak egy közlekedőedény kell ide pesten belülre, szóval igyekszem nem befolyásolni, csak megbizható legyen
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
A 8S-t csak azért hoztam fel, mert azt már vezettem, és alapjaiban ugyan az az R is csak idomokkal, így a két motorban sok különbség azért nincs, inkább csak kinézet-kényelem terén. Plusz ha a 8S se volt rossz, a 8R is jó lehet.
Nem cserélni, nincs még meg a 09, sőt, valszeg idén nem is lesz meg csak jövőre. Kicsi még a gyerek, még mamákhoz se lehet lepasszolni hogy lehessen menni motorozni
Csak keresek a 09 mellé még motorokat amik számításba jöhetnek és amig saját motorral motorozni nincs időm, 1-1 tesztmotorozásra azért eljutok már a nyáron
(egyébként, hajrá ‘98-asok
másik off, párom eladta a tracer 7-et, most keres valami occsó kisccm-es akármit, amivel munkába tud járni. Ő elég robogó párti, de remélem valami motor lesz inkább, egyelőre egy leoncino 250-es van képben, csak hát valszeg a 185cm-hez és 110kg-hoz kicsi lesz neki…) -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Az utóbbi időben valahogy a yt annyi daytona 660-ad és Suzuki 8R videót dobott fel, hogy már én is elgondolkodtam valamelyiken az mt-09 helyett
Mert kinézetre tetszenek ezek a motorok, csak nekem ezek kényelmetlenek (vagyis most még így gondolom látatlanba).
A Suzuki 8S-t már vezettem is, amúgy nekem az erőre, méretre, felszereltségre bejött, de akkor még nagyon drága volt és emiatt totál lehúztam magamba. Használtan viszont szerintem nagyon jó áron ki lehet fogni.
Minden esetre már ha lesz időm és eljutok motorokat tesztelni, ki fogom őket próbálni. A gyári szín/gyári kinézet nekem se tetszik annyira a Suzukinál, a fekete még csak-csak, de ha csak ezen múlna kapna más színt, fóliát vagy bármi… -
vlevi
nagyúr
válasz
Csandi
üzenetére
"Daytona 660"
Biztos nem mondok újdonságot, de a Tiger Sport 660 tulajdonképp ugyanaz.
Pont most dobott fel róla Winkler egy videót.
[link]
Egyik nagy baja, hogy házon belül is van konkurrenciája, ezért a kutya sem veszi.
Meg persze, hogy nem egy agyon elektronikázott Tiger900 GT. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
A szarolasz sztereotipia modellenkent eltero, igy van szarjapan is, szoval nem orszagoktol tennem ezt fuggove, hanem konkret balul sikerult modellektol.
A 660 as valamelyik szeriaja nem sikerult tul jol. Tobb ismerosomnek is volt, illetve utanakerdeztem szerviz ismerosoknel, az egyiknel a lengovilla egyszeruen eltort. Azt pontosan nem kerdeztem meg, hogy hol, vagy hogyan, de jovo heten jobban kepben tudok lenni. A masiknal hajtorudas lett. Szoval igy ismerosi korben nem jo az arany. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Nem veszes, amennyiben a pc69 nek nem alusil hengere van. (Vegulis alusillel sem vesz) A porsche is szenvedett az alusil hengerekkel, ok is kiserleteztek vele, mivel megsporolsz tobb lepest a gyartasi folyamatban, ezaltal olcsobb lesz az. Az audi is alkalmazta egy idoben, de nem jol mukodik. Egy motor eseteben ez olyan hasrautes alapjan 40e km korul jon ki, ekkor eredeti tulmeretes dugattyukat lehet hozza vasarolni a hondatol (semelyik gyarto nem arul tulmeretes dugattyut, mert nikaszil hengerbevonatot hasznalnak, ami kb addig birja, mint az egesz motor, tehat elobb konyokol ki a hajtokar)
A bulletin sztm tobb visszahivast kevert ossze, es az alusiles pc40 eshez szolt egy resze, amugy fake az egesz.
egy bulletin igy nez ki.
A pc40 2007 es evjarat, azt tudom, hogy a friss a pc69, de tenyleg kivancsi lennek, hogy meg mindig alusilt hasznalnak-e a hondanal a 600 asnal, vagy nem. Na majd szamolj be, hogy mit irt neked a honda. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Az sc59 is 1000 km en evett 1.5l olajat, ha porgetted. Arra is volt vsszahivas. De az nikaszilos volt. A pc40 viszont emlekeim szerint alusil volt. Ezert gyanus ez a bulletin.
Egyebkent jol nez ki a 600 rr is. En a rossz hire ellenere akarok egy sc59-et, lehetoleg repsolban. Musthave.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Ez nagyon fura bulletin. Nem letezo angol szavak, emelle zagyva magyarazatok.
Eloszor azt irja, hogy a henger felulete nem lett jol megmunkalva, kesobb olyan utalasok mintha az olajat a motor nem megenne, hanem elvesztene. Nem tunik valosnak valahogy. Emelle a pc40 egy oreg cbr, nem 2025
Ez nem valami ai generalt szar? Nagyon sok hiba van benne.Korabban irtam neked, hogy a hondanak sok problemaja volt az alusil hengerrel, kivancsi vagyok hogy a pc 69 nel tovabbra is alusil hengert alkalmaznak-e, mert ha igen, akkor az nem megmunkalasi hiba, hanem az alusil tulajdonsaga.
Egyszeruen hamarabb kopik, mint a nikaszil. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Kozel annyi lehet a nyomateka mindket motornak, a kulonbseg, hogy a suzuki 650 ese kis tulzassal 3000-tol 9000 ig kozel nyomatekcsucsot produkal, egy eleg egyenes nyomatekgorbevel, mig a 600 as sor4 olyan 8000 tol 12000 ig tudja ugyanazt a nyomatekot a fotengelyen kitermelni. Ezt lehet erezni, amikor az ember elindul vele, es az rr nek nagyon hosszu 1 ese is van, ami miatt a fotengelyen ebredo nyomatekbol meg kevesebb jut a hatso kerekre. A loero azert nagyobb, mert az sv 10500 at forog, az rr 15 000-et, ez a fordulatszamkulonbseg jon ki a loeroben- es igy a vegsebessegben is, mert az rr nel azt a nyomatekot ennyivel kesobb kell a nyomatekvaltoval a hatso kerekre redukalni, es hulyen fogalmazva tobb marad a vegere belole, mint az sv nel, ugyanis minden egyes valtasnal egyre kevesebb nyomatek megy a hatso kerekedre a fotengelyrol. Ha tobb fordulatszamod van, kesobb kell valts, erossebb tud maradni a motorod egy masik, kevesebbet forgohoz kepest a hatso kereken.
Tehat a keveshengeres alul sokkal erosebb, hiaba ugyanaz a nyomatek. -
Rush77
aktív tag
válasz
Csandi
üzenetére
Szerintem nem olyan sok ha azt nézzük, hogy 20 éves a motor, 100 kiló vagyok és amikor csoportosan megyünk akkor jobban kell húznom, hogy tartsam a többiek tempóját akik nagyobb vasakkal mennek (főleg előzések közben). Meg ebben van azért város is (30-40% kb) és még nem nagyon megyek a sorok között csak ritkán.
Ráadásul mivel ez az első évem, szerintem még finomodni fog a plusz rutinnal. -
bacus
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
"Ők csak szimplán nem válaszotlak a levelemre és nem vették fel a telót. De lehet, hogy ha odamegyek"
Nekem a KTM center vagy ki csinálta ezt, jelentkeztem a webes felületen teszt motorozásra (egy 390-esre), majd írtam emailt, amire automata válasz jött. Eltelt 4 hét, írtam a "főnöknek", hogy van e munkafelvétel, mert pont ilyen munkahelyet szeretnék (becsatoltam a leveleket ill. az automata választ csak a dátum miatt), ahol nem nagyon kell dolgozni
, na erre jött a válasz az eredeti kereskedő faszitól, próbált sértegetni, de hát megvontam a vállam, nyilván munkahely jelentkezés sem volt komoly, a 390 KTM-t meg elvetettem. Idén októberben a bmw-nél jelentkeztem tesztvezetésre, visszahívtak, végigkérdezték, hogy milyen jogsim van, mert azt látják, hogy egy 1200 GS BMW-t szoktam hozzájuk vinni, de hogy milyen jogsim van az nincs kitöltve
Majd 2 hétre rá írták, hogy nincs teszt motor, de ha most megrendelem, akkor május végén átvehetem az új saját motoromat..., szóval ezek is hülyék, vegyem meg, hogy tesztelhessem??? Pedig náluk is a saját felületükön jelentkeztem, egyelőre csak próbát akartam, nem vásárolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Assetto Corsa Rally
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- AliExpress tapasztalatok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- ÚJ 27% - Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple (CO-9050109-WW) ARGB ventillátor szett!
- Noctua industrial NF-F12 industrialPPC-2000 PWM - több darab
- HP Zbook 15u G3 - 15,6" FHD kijelző, i7 6500U, 16GB RAM, 256GB SSD, FirePro W4190M 2GB, számla
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De mindegy EUban úgysem elhet kapni.

Szerintem jól néz ki rajta, de horror drága és az alis se roszabb. Meg nemtudom, szeretek én is minden esztétikai szirszart felrakni a motorra addig, amig a vezetést negativan nem befolyásolja. Legalább az egyik oldalt menet közben kinyithatnád

.

Pedig állítólag szakértőket is bevontak a tervezetbe.