Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• yodamastah

őstag

válasz Zsírkrétamen #154162 üzenetére

" Ha nem is naponta, de hetente egy motorbalesetet össze tudnék szedni."

Nem mondom hogy egyszerű nagyvárosban motorozni, de tolom én is napi szinten Budapestet kb 2005 óta, és nekem max évente 1-2 komoly szitum van.

Mondjuk nekem az nem szitu hogy valaki rámhúzza az autót párhuzamos közlekedésnél. Sőt én szoktam bocsánatot kérni, ha a hollterébe mentem, és nem látott.

• Cleinor

tag

válasz Zsírkrétamen #154162 üzenetére

Pontosan így gondolom ahogy Topiccsendőr mondja.

Engedj meg egy konkrét példát, M5 bevezető, buszsáv, ügye itt ha kezd alakulni a dugó akkor mindenki egy picit úgy gondolja hogy ő most busz lesz és bejön a buszsávba idő előtt. Részben értem, nyer vele 1-2 percet és előbb fogja elhörpinteni az irodában a kv-t. Meg egy hangyafasznyit egyet is tudok vele érteni, nagyon rövid a lehajtónak a gyűjtősávja, ettől még persze szabálytalan.

Reggel van, kávét még nem ivott, ideges, dugó van, be van feszülve. Ki fogja rántani a buszsávra ha megáll a forgalom.

Na ezt a szituációt úgy közelítem meg hogy csökkentem a sebességet hogy rövidebb legyen a fékutam, hogy tudjak vészkikerülni fékúton belül, és hogy több ideje legyen meglátni engem ha esetleg tudja használni a tükröt. Folyamatos fékkészenléttel. Neon zöld ruhával. Igen jönnek ki elém is, de bőven a biztonsági tartalékomba belefért eddig mind.
    Pedig ott mehetnék 90-el meg 70-el szabály szerint (meg bármennyivel ha nem érdekel a szabály). De főleg reggel nem fogok, vagy amikor van forgalom.
    Így is 30 perc alatt érek be azon az útvonalon ami kocsival 45-50perc lenne.

Szóval lehetne az hogy ráfeszülök arra hogy márpedig itt csak én mehetek(meg a busz, meg a taxi, meg a kerékpáros, meg a megkülönböztetőjelzéssel ellátott gépjárművek) és mehetek 70-el és ledudálom azt aki kikanyarodik elém, de az nem deffenzív.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés