Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Milyen magas vagy? Egymás után próbáltam kia 1000-es hornetet és 09 Gen4-et. Én 182cm és hornet nekem nagyon kényelmetlen volt kizárt hogy kibírok rajta 600 km-t egy nap. Volt hogy 1100km-t mentünk egy nap alatt.
Illetve a 6000 fordulat alatt semmi nem csinált a hornet a 09-hez képest. Túránál, szepentíntől függően kb 4000-es fordulaton gyorsítok ki egy kanyar után. Szóval a hornet nekem egyáltalán nem jött be, 8000-es fordulat felett tényleg erősebb volt, de ez volt az egyedüli benne. Komplett csomagot nézve a 09 jobb volt sokkal. -
Khaosz55
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Abszolút semmi probléma nem volt, illetve semmi jele hogy probléma lenne, 0 olajfogysztás 6000Km után.
A szokásos karbantartások, olaj, gyertya, légszűrő, villaolaj csere, szinkron ellenőrzés, lánc és gumicsere. 64K-nál volt szelephézag ellenenőrzés. A gyári tűrés közepében volt, hozzá sem nyúltak.
Idáig nem láttam olyan motort amire azt mondtam volna na erre lecserélném feltétlenül... Persze vannak jobb motorok, de az én igényeimnek tökéletesene megfelel, főleg túrázásra-kanyarvadászatra. Én lábon megyek mindenhova nem utánfutóztatom. Ok tény szardíniára és corzikára koppal mentünk át
. -
Khaosz55
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Tudom Magyarországon az összes használt motorban 30K van...
Minden esetre ezért sem akarom annyira eldni. Üzembiztos, renszeresen karban tartott, minőségi nem kínai kiagészítőkkel. Most veszek egy másikat arra is simán ráköltök 500K-t kiegészítőkre ha meg Euro5 kipufogó kell az meg 1,2-1,4 milla a kiegészítőkkel.
Látam én már 30K futto gépet ami szét volt gyúrva. Motort állapotra kell venni nem km alapján.
Van ilyen bejegyzések eredeti motorral.
-
Khaosz55
addikt
Vakarom a fejemet hogy eldjam-e a motorm vagy sem. MT09 SP Gen2 első tulaj 71K km. Tökélets állapotban, semmi olajfogysztás vagy akrmilyen probléma. Több mint 1 millió Ft extra van rajta. Kizárólag túrára használtam, ennek ellenére túra motort nem veszek. Szadínia, corsica, amalfi part, dolomitok vagy 8X, ausztria, horvátország stb mindent amit szertem volna megmotoroztam vele. Évről évre kevesebbet megyünk. Idén 3 túra 7000Km. Korábbi években évi 12000Km...
Próbáltam más motorokat, de max az új 09 Sp jöhet szóba, az volt még a legkényelmesebb a 182cm-es magasságomhoz illetve all-round a legjobb illetve legnyomatékosabb allul a japánok közül.
Még néztem a jövőre érkező Z1100-at ami közepes fordulatú nyomatékra van hangolva, ez az ami bejön nekem, és tetszik is, de a +30kg illetve az üléspozició tuti nem jönne be.Láttam bejegyzéseket 190 000Km-t futott MT09-ről. Szóval gondolom bírja még a blokk.
Az a gondom, a mostani naked motorokkal, hogy 10cm-rel alacsonyabbnak kéne lennem hozzá illetve az SW-Motech Cargoba-em sem fél el rajtuk. MT09 Gen2-n meg minden passzol. Egyszer sem fájt a kezem, derakam, térdem vagy seggem pedig már közel vagyok az 50-hez.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
tudtok olyan bőrruha tisztító szert akár autós ami visszadja a bőrruha matt hatását? Évek során így vagy úgy mindegyik kicsit fényesedik. -
Khaosz55
addikt
Intephone Avant sisakkommunkiációt használunk a párommal, most a fimanak is készülök venni egy Intephone tour-t. Ez még BT használja kommunikációnak. Alapjából nincs problémánk vele, viszont nézem, hogy az új kommunikációk Intephone, Senna, Cardo készülékek már Mesh hálózatot is tudnak.
Van valakinek tapasztalati, hogy mibe jobb a Mesh BT-hez képest, érdemes cserélni?
Alapjából olyan jöhet szóba aminél zenehllgatás közben is tudunk kommunikálni.
Cardo PackTalk EDGE és PackTalk NEO néztem. -
Khaosz55
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Úgy gondolod, hogy BMW szervízben olcsóbb lenne a szevíz mintha a csomagot veszi meg valaki? Kérdés mennyi a szevízintervallul km-ben.
Most olvastam utána hogy 10 000km a szevíz intervallum. Tehát 166K az első olajcsere...
Persze mi van ha 6000km-ként kell akarod cseréltetni... -
Khaosz55
addikt
Kíváncsiságból elindítottam egy R 1300 GS kalklulátort. Emészthetőbb számomra az új gs mértben és kinézetben ennek ellenérem nem tervezek motort vásárolni.
Egy dolgon akadt meg a szemem.
3 év vagy 30000Km szervíz csomag 488 Ezer.
5 év vagy 50000Km szervíz csomag 815 Ezer.
Ez annyit jelent ha nem rendelné meg a szervíz csomagotr akkor a köztelező szervízekkel legalább ennyit vagy többet ott hagyna a pénztárnál ? Mondjuk mit kell cserélni ha nincs gond olaj, 1X gyertya, 2Xlevegőszűtő és 2 évente fékfolyadék az olajcserén kívül ?67 000Km van az Mt09Sp-ben rendes márka szervízbe hordtam 6000km-ként motul olajjal töltöttem, de hogy én szerintem a 1/3át sem hagytam ott árban mint amit a BMW-nél ajánlank abban biztos vagyok.
-
Khaosz55
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
2 hete voltunk Szardínián, eszméletlen 50km-es szerpentinek, persze ez közút, de baromira jó tapadás.
-
Khaosz55
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Utánfutó jó opció, mi is elgondolkodtunk, 3 naked bike felfér rá és pénzben is spórolósabb mint 3 motorot tankolni, 3 motorra pálya matrica főleg olaszba. Livorno - Tarvizió csak a pályamatrica egy oda útra 37 Euro. Tehát a két motorra csak az olasz pályamatrica 150 Euro. Aztán még magyar illetve osztrák matrica is kell illetve tankolni.
Bár a párom hallani sem akar egyenlőre a utánfutóról, a motorozás meggyilkolásának tekinti, de majd rábeszélem és kipróbáljuk és bérlünk utánfutót... -
Khaosz55
addikt
Így megyek túrázni. 8-10 napra ennyi csomag elég, ha kell mosunk ott egyszer, kamera tartozékok minden befér.
-
Khaosz55
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Nekünk 07 és 09 van. Én 182 cm vagyok és a 09 ülés áthúzásakor kb 1-2 cm-t emelkedett az ülés pozíció és így ér le tele talppal a lábam. Szóval lehet neked max lábújhegyen fog leérni a lábad 09-en ha nem gond. 07 hiba kevesebb lóerő meglepően jó nyomatékosan indul. Ha valaki jól motorozik egy kanyarvadászos szerpeníten ahol kevés esély van 120 fölké gyorsulni simán partiban van. Nem a blokk hanem a futómű lesz a keskeny keresztmentszet. Páromon nincs súlyfelesleg de a hátsó gátlót max-ra előfeszítésre állítottok, az első villa meg olyan lityi-lötyi volt, hogy a villaolajat 20W-re cseréltük az hozta meg a stabilitás, az ő súlyához már nem hintaló az eleje és nem bólint fékezéskor akkorát. Persze ez mind annak a függvényé, hogy milyen gyorsan mész. Sima cruzoláshoz lehet nem kell, de az SP-m után szörnyűnek ítéltem meg Gen2 07 első villáját.
-
Khaosz55
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
Cordurát én is próbáltam, nadrágban és kabátban is, de nekem olyan érzésem van mintha pet palackba csomagolnának, persze mozgásra a legkényelmesebb. 2 részes bőrruhám van Mugen kengurúbőr mert az volt olyan hogy mellkas alatt perforált csak. Dolomitokban ha hideg van a full perforárált mellkasban néha hideg volt, illetve ennek van ilyen naked bike szabása. 20 fok alatt felveszünk egy aláöltözőt felülre ami nem engedi be a szelet. Mi a bőrruhát szeretjük, nem löbög a protektorok a helyükön és hiába van benne műanyag háló a bőr felveszi az izzadságot. Illetve a bőrruha segge részén talán jobban ki van szivacsozva, a túrafarmer is seggrészen kitörte a fenekemet, bőrben semmi gond. Túráztam már 80 ezer KM-t bőrruhuában.
A páromnak volt nehéz találni rendes bőrruhát, végül a Bécs mellet a louis-ban vettünk neki probikert. Csak a probiker volt olyan, hogy az alsó és felső részt is külön méretben meg lehet venni és összecipzározható mégha különböző a mérete is. -
Khaosz55
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
Utolsó nap Livornoból jöttük haza egy seggel 950KM, tény hogy elfáradtunk, de volt már példa hogy Genovából jöttük haza egy seggel 1150Km amikor Korzikán voltunk, ráadásul a párom is megcsinálta a MT07-el. 47 évesek vagyunk szóval nem is a legfiatalabb korosztály. Nekem van egy zselés átszabott nyergem, szélvédelem 0, de utazóban 140 autópályán simán megy folyamatosan, idáig 200Km volt egy huzamban megállás nélkül a max távunk, szépen elvitorlázok az ellenszélben a felső testemmel. Ülés pozíció 09-nél tökéletes nekem 182cm magas vagyok. Naked bikekokat szeretjük, nekem csatahajó nem kell.
Szardínián 200-300km is nagyon le tud fárasztani ha nem sétamotorozol, midenféle kanyar, jó útminőség, hatalmas tapadás 40-50km-es szerpentinek, és alig van forgalom.Megjártuk vagy 8-10X már a Dolomitokat is és mindegyik szuper, csak a Dolomitok pl augusztusban full house, nem lehet haladni, oda juni-júliusban kell menni bár már akkor is sokan vannak illetve az időjárást be lehet szívni.
A 3500Km-t 8 nap alatt tettük meg, éjjel átkompozni, hálófülkében aludni megint csak egy nagy élmény... -
Khaosz55
addikt
Megjártuk szardíniát. Komplett túra több mint 3500Km, Szardínián kb 1200km. Mt09 SP Gen2 és a párom MT07 Gen2-vel. Eszméletlen utak, kiváló időben voltunk kifogtuk rendesen. Kanyarvadászat mindenhol...
-
Khaosz55
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem a párom nem ül fel mögém semmi estre sem, ezért van neki MT07-e. Holnap go szardínia lábon...
-
Khaosz55
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, viszont több henger esetén magasabb fordulaton jön meg a max nyomaték. 2 hengernél már alacsonyabb fordulaton rendelkezésre áll több nyomaték mint 4 henger esetén. Tisztán látszik a 2-3-4 hengeresek nyomaték görbélyéből. Párom MT07-es is nagyon jól megindul a 75 lóerő ellenére. A nyomaték a tömeg megindításáért felel. A motorozási szokásaim miatt is ami nagyrészt szerpentínes kanyarvadászat Pl Dolomitokban, nagyrészt a 4000-6000-es fordulaton történő nyomatékleadás a releváns számomra, mert 10000-es fordulaton értelmetlen végigmenni egy hágón. Jövő héten próbálok egy 1000-es hornetet majd megmondom milyen a 4 hengeres a 3-hoz képes közepes fordulaton.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Apophis
üzenetére
Nekem Gen2 MT09 SP-m van páromnak meg a MT07. Szinte csak túrázunk, álltalában Olaszországba megyünk lábon. 2500-3500km közöti egy túra évente kb 3 alkalommal. Első és utolsó nap álltalában pályázunk, hogy minél előbb elérjük a célt, PL Dolomitok, vagy a kikötőt Livornoba. Volt olyan is hogy Genovából jöttünk egy nap alatt 1100Km-t hazáig, ilyenkor 130-140-es tempóbál kb 5000-6000-es a fordulat.
Én motoromba 67000Km van most volt szelephézag ellenőrzés, a gyári tűrés közepében volt az érték, szóval hozzá sem nyúltak. A párom motorjában 55 000Km van és ott sem gond a szelephézaggal. 6000Km-ként olajcsere. Szerencsére sosem volt gond a motorokkal. Illetve azért néha elhúzzuk a szarvát is, nem vagyunk nagymama motorosok, de állatok sem.
Egyébként a nyomaték is "elhasználja" a motort, nem csak a fordulatszám, akkor lépnek fel a legnagyobb erők a blokkon belül.
Minden esetre nézegetek már motort, de nem találok a 182cm-hez kényelmes új japán naked-et, valahogy összementek az évek során gen2 MT09 meg iszonyt kényelmes, talppal ér el a lábam térdszög is remek. Túra motort nem akarunk... -
Khaosz55
addikt
Sziasztok, szardínián volt már valaki? Tényleg zabálja a gumit? Continental Road attack 4 gumit használok évek óta. Átlagban 12000-et megy el kopásjelzőig. Teljes borda mélység új gumin 7.5mm, kopásjelzőig 6.5mm. Jelenleg 3.5mm a teljes borda mélység kopásjelzőig 2.5mm. Számításaim szerint ez kb 4000km-t bír még el, csak nem tudom, hogy szardínián milyen a gumikopás. Kb 3000-3500Km-es túra lesz.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok, párom MT 07-e és az én 09-em java részt Motul 5100 olajjal futott. Jelenleg 65000 Km felett vagyunk motronként, probléma mentesen. Két alkalommal kértem 7100-as olajat amotorba és azt vettem észre , hogy jóval hangosabb lett a motorzaj illetve sokkal durvább hangja van mikor 1-be rakom. Ezután kértem hogy álljuk át 5100-as olajra amivel sokkal finomabb volt a motor hangja. 09-ben a kuplung gumibetét is ki van cserélve.
Fiamnak vettem egy aprilia sx125-öt. 2500km van benne de csináltam egy olajcserét. Elméletileg a 5W40 Motul 300V az ajánlott olaj hozzá, na de azért az túlzás. A boltban 7100-as olajat ajánlottak. Lecseréltem és sokkal zajosabb lett a blokk, hangos kopogás hallatszik a motorból. kb 3000-4000-es fordulat felett kopogós a hangja. Olajcsere előtt nem ilyen volt.
Nyilván nem rossz olaj a 7100, de ti is tapasztaltátok ezt? Mind a 3 motoromban a 7100-as olajjal keményebb hangja van az olajnak és váltónak is.Köszönöm a segítséget.
-
Khaosz55
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Én 182cm 90kg 46 éves. Nem mondanám magamat elhízottnak, mozgok is. 2 részes bőrruha + sw cargobag-el 3000km-es túrák lazán mentek. 64000km van a gen2-ben. Amikor a gen4-re ültem éreztem, hogy hiányzik az a pár centi amivel hátrébb tudok ülni. Illetve a térdszög nem fog több ezer km-ig működni egy túra során.
Gen4 igaz még így is nagyobb mint egy tripla. Az tényleg a 165cm-es páromnak is jó.
Hajtom tovább a gen2-t aztán évek múlva megbarátkozom, hogy bizony túramotor kell. Bár ott is láttam kicsiket... -
Khaosz55
addikt
válasz
Fáraó
üzenetére
Biztos isten király motor, de kisebb mint a gen2. Nem férek el rajta az sw motech cargobag-el rajta. Majd tavasszal kipróbálom... Mt10 helyben nagyobbnak tűnik.
Persze túrához vegyek túramotort, de én nakedet veszek..
Álltalánosságban meg igaz, hogy a naked bike-ok évről évre kisebbek lesznek... -
Khaosz55
addikt
MT 09 Gen2 SP van. Felültem a Gen4-re és magam mögé raktam a SW motech cargobag táskámat hogy állok helyben. Hát még táska nélkül is kicsi nekem ez a motor a 182cm-hez. Azt vettem ész, hogy évről évre szinte az összes gyártónál egyre kisebbek a naked bikekok. KTM, tripla kb a páromnak való méretben.
Gen4 nyerge kb 4-6cm-rel kisebb mint a gen2 nyerge. Pedig az sem állat nagy...
Venném a gen4-et de kicsi nekem méretre marad a gen2... -
Khaosz55
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Egyetértek, ha valakinek motorzás közben a kuplung és lábváltó használata bármilyen figyelemelvonással jár vagy bármilyen szinten is csökkenti a motorozási képességeit az üljön robogóra.
A motorozás sava borsát adja a kuplung és lábváltó használata. Saját döntésed mikor melyik fordulaton melyik fokozatban használod a vasat. A gyorsválto meg erre az élményre csak rátesz. Nálam az autómata csak elvenne."Akinél ez bármilyen mértékben figyelmet von el, annak a motorkezelés egyéb területein is valószínűleg gondjai vannak."
Teljesen egyetértek! -
Khaosz55
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Horvátország igazán nincs messze. Nekünk 1100km volt a legtöbb egy nap. Livornoba meg úgy mentünk a kophoz 2 nap alatt, hogy fél napos kitérő volt a toszkán utakon. Mi szeretjük, hogy a célt el kell érni és nem odavitetjük magunkat, ez is az egyik varázsa... Ráadásul naked bikekkal. Csak példának mondtam, hogy vannak akik 500-700 km nem tudnak lemotorozni olyan motorral amivel egyesek a fél világot megkerülik.
-
Khaosz55
addikt
A páromnak Mt07-et van együtt túrázunk neki közel 50 000km van benne. Gondoltam rá lassan cseréltünk jövő re ha jön az új 07. Amikor láttam ezt az automata váltós dolgot mondtam neki, hogy lehet azt rakják az új 07-re erre válasz az volt hogy akkor neki nem kell.
Kényelemről meg annyit, hogy a szezonzárást Horvátországban tartjuk, a 8-as úton mocizunk meg a környéken. Voltak akik utánfutón vitték le a vatta új GS-t és a Multistrada-t. A két moci több volt mint 20 millió, kényelmes túramotorok....
Nem értem ezt az utánfutós túramotorozást. -
Khaosz55
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Kinek mi. Én pl a MT09-et nomál+gyorsváltóval tudom elképzelni. Autómatába majd ott a kocsim.
Minde nesetre nagyon remélem, hogy lesz MT09 esetében opció, hogy autómatával vagy simával akarod...
Minden esetre megkérdem a Yamahás kereskedőt, hogyha 2024-ben kizárólag autómata MT09 lesz, akkor gyorsan veszek egy MT09 SP-t. Most GEN2 SP-m van 64 000 Km-rel, nincs gondom vele, de ha elkeződik az autómata váltós marháskodás akkor jobb ha van egy 0Km-es gépem amit még sokáig használhatok, mert majd a végén jön a kormány nélküli mobil appos motorok korszak. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok. Jó helyen járok 125cc-s motrral kapcsolatban vagy az "robogós" topic a jobb erre? Fiamnak akarok venni 125-ös supermoto stílusú motort.
-
Khaosz55
addikt
A bukomban van interphone, zenét hallgatok és a párommal beszélek. Az a kérdésem, hogy van olyan füldugó ami szélzajt csökkenti viszont nem rontja a zenehallgatás és a kommunikáció minőségét. Amikor pályázunk kipróbálnám.
-
Khaosz55
addikt
válasz
atomanti19
üzenetére
Ráadásul ha most megnézem KTM új motor árait pofátlanul magasak...
-
Khaosz55
addikt
Nézegetek több tesztet a champion helmet YT oldalon, de nem igazán értem.
Pl az írják az érékelésükben, hogy a HJC RPHA 71 - 98dB aztán nézem a tesztet és 105Km/H szélsebességnél mérnek 102,5dB-t. [kép]
Nézem a Shark spartan GT pro-t és azt írják, hogy hangos a 102dB-vel. 106Km/H szélsebességnél mérnek 102,3dB-at. [kép] Most akkor hogy jön ki a HJC-re a 98-ra ? Vagy átlagolnak?
Hagyom én ezeket a teszteket jobb lesz a személyes tapasztalt... -
Khaosz55
addikt
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Van ott egy hegyi tó az egyik szakaszon, fenntről pazar látvány.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Ha még ott vagy akkor Bormio-tól indul a Passo Gavia. Látványban jobb min Stelvio. Vadregényes lassan haladós néhol 2 méternén keskenyebb úttal közvetlen a szakadék mellett. 3x megjártam magyobb élmény Stelvio-nál.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Meg kéne nézni egy videót. Pontosan el van magyarázva, hogy történik a mérés. Az értékek dB-ben vannak megadva a fülnél mérve 130-as sebességnél. Külön mérik a hőmérsékletet és szél sebességét is.
-
Khaosz55
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem értem, a Champion helmets szerint a scorpion 1400 a leghalkabb ahhoz képest a shark spartan gt-m iszonyatos hangosnak kell lennie.
-
Khaosz55
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Melyik HJC modellre gondolsz konkréten?
-
Khaosz55
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Legközelebb próbálok Hjc-t. Bár nem mostanában lesz. Teljesen elégedett vagyok a sharkkak. A napszemüveg része teljesen megvett, meg úgy az egész. Másik gyártól hajlamosak túl sötét napszemüveget rakni bele, ez itt is telitalálat
-
Khaosz55
addikt
válasz
Sys85
üzenetére
Nekünk shark spartanv Gt carbon. Poróbáltam elég sokat és a shark volt a legkényelmesebb nekem. Illetve sharkok napszemüvege a legjobb szerintem. 80-ig simán plexi nélkül használható. Lejjebb jön le a napszemüveg, így nincs bellülről az rés amin bejön a napfény és zavaró lenne. Olyan napszemüveg mintha a plexid lenne sötétített.
-
Khaosz55
addikt
válasz
vlevi
üzenetére
60 000Km van a Gen2 MT09 SP. Szinte csak túra, Olaszország, Ausztria, Horvátok, néha Szlovénia. Sw motech cargobag pro-r rakom fel mögém, és azzal 10-14 napig simán elvagyok. Egy túra nekünk 2500-3500Km. Semmi plexi, semmi szélvédelem, 2 részes bőrruhában, de a párom Mt07-én sincs pelxi és nő létére rendre végig csinálja a túrákat. Az ő motorjában közel 50 000Km van. Én annyit komfortot csináltam, hogy áthúzhattam az ülést kényelmesre és zselét rakattam bele. Egyáltalán nem gondolkodunk túra motoron, nem is jönnek be kinézetre, mi élvezzük így a motorozást. Szóval bőven lehet naked bike-kal túrázni és túrák során is sok naked bike-ot látunk, szóval nem vagyunk egyedül. 140-ig tartósan lehet haladni pályán. Legutoljára Genovából jöttünk haza 1 nap alatt 1100Km, na jó akkor tényleg elfáradtunk...
Ez a videóból kivágott kép: [kép] [kép] [kép]
Most Korzikán 4-5 napot voltunk egy szálláson, ott lepakoltunk természetesen. -
Khaosz55
addikt
válasz
bmxbandita
üzenetére
Akkor jól rendeltem mindent. És nem is drága.
Evo1- vállra
Evo2- könyök
Evo3- térd
SB2 air- csípő
Gerincprotektorom meg forcefield pro lk2 evo. -
Khaosz55
addikt
A bőrruhámbam akarom proteltorokat kicserélni. Úgy látom LV1. A Sas-teh protektorok közül adatlap alapján a sárga kocsit jobb mint a fekete. Az a kérdésem a sárga is ugyan olyan puha jellegre mint a fekete?
-
Khaosz55
addikt
Van valami külön topicja 125-ös motoroknak? Fiam jövőre szeretné elkezdni a motorozást, valami supermoto stílusú motor tetszene neki, lassan majd körbe kell néznem. Nem tudom milyen márkát, típust érdemes nézni.
-
Khaosz55
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Nekem mugenből 2 részes bőrruhám van. Mellkas alatt perforárt. Volt olyanom is ami teljesen perforált volt viszont 20 fokban kb fázott a mellkasom. Túrák alatt sokszor előfordul hogy egyszer meleg van aztán utána éppen hogy csak 20 fok. Tartós 20 fok alatt felveszem sz aláöltözőt. 16 fok körül meg az esőkabátot, akkor aztán leszigetel rendesen.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Biqci
üzenetére
Megnéztük a sima triple-t. Nekem egyértelműen kicsi, ülésmagasságra, térdszögre, és kormány pozícióra. Páromnak jó lehet 2cm-es ültetéssel. Viszont még nem nyerte el a tetszését.
Ktm-ből enegm a 990 páromnak meg a 790 lehet érdekes. Viszont nem volt boltba. Egy 1390 duke volt s boltba. Magasság ok, de a kormány nagyon agresszíven elöl van ami persze érthető. Szóval egy 3000km-es túra totálisan kizárt vele, nem is arra való illetve ekkora erőre sincs szükség.
Majd ha lesz azért megnézem a 990-et illetve a 790-et.Viszont a 790-nél a hátsó ülés mellett megy jön fel a kipufogó. Szóval gyakorlatilag nem lehet felrakni rá a cargobag pro táskát, leolvadna...
A KTM-ről mi a vélemény különben? Árban nem gyengék, megbízhatóságukat nem ismerem.
MT07-09 el összesen 110 000km-nél tartunk és semmi gondunk nem volt. -
Khaosz55
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Évek óta tomtomGO-t. Telefonon. Offline is megy illetve több telefonon is egyszerre ha ugyan az user van bejelentkezve. Nagyon szeretem, trafit is mutat.
Egyszerűen gyorsan be lehet rakni a köztes pontokat. Illetve kivenni, autóban is ezt tükrözöm. Nagyon hasznos hogy jobb oldalt van egy sáv ami mutatja a következő 2 benzinkutat az útvonal mentén távolsággal. Éves előfizetés kb 8K. Színprofilban a sárgát használom, jól kivehető és jól közelít arra hogy merre kell menni. Autópályán is hülyebiztosan mutatja merre kell menni.
Ja és ezen tervezem az útvonalat, mert ha megtanulod tök gyorsan megy. Én megadom hova akarok menni. Elindítom hogy a navigálást aztán berakom a köztes pontokat. -
Khaosz55
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Páromnak sok lenne szerintem illetve magas neki, nekem még tetszene is, viszont túl kicsi. 182cm vagyok, túrákra szoktunk menni 2500-3500km. Ezért a Triple kicsi nekem, szerintem térdszögben is sok. Gen2 09sp ilyen szempontból telitalálat nekem. Széles kormány, jó térdszög, magas ülés, nem kuporgok. Csináltattam ülést hozzá és 1100km után muszáj lett volna tudtam volna még menni vele.
Túramotor nem kell, had tépjen a szél.
Illetve ennek [Cargobag pro] táska férjen el mögöttem úgy hogy kis mozgáterem is legyen. Ebben elférek 2 hétre is, a tetején a kis kiegészítő táskával. Mostanság meg szokás a vékony iszonyat kicsi utasülés a naked bike-on.Szóval ha mocit cserélek viszem a táskámat próbára, persze egy próbát megér a triple. Annyit motorozok Magyarországon, hogy kimegyek az országból max...
-
Khaosz55
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
MT széria tetszik a páromnak és nekem is. Enyémbe már 60000 km van problémamentesen. Esetleg még a KTM Duke, de valahogy külsőre mégsem jön ben.
-
Khaosz55
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
A gyári rugó annyira puha, hogy tempósabban haladva azt érezte, hogy kanyarban lemászik az kanyar ívről. Fékezéskor nagyot bólintott. Ezt raktuk be évekkel ezelőtt : [link] . Kipróbáltam vele és jobb lett. Hozzá teszem nem vagyunk pályamotorosok hanem inkább túrázók. Olaj mennyiséggel játszom kicsit.
Annyi még, hogy a hátulja 2cm-rel ültetve lett, mert nem ért le teljesen a lába és ez zavarta. Ehhez a hátsó rugóstag himbát kellet cserélni, és manulaban az volt hogy az első villát is 2cm-rel fentebb kell rakni. Nyilván így marad meg az eredeti vízszint. Meg a oldal szenderből 2cm-t kell kivágni.
Sokat nem akarok már költeni rá, mivel ha jön az új modell, akkor valószínűleg cserélünk. reméljük az új 07-ben már értelmesebb első villa lesz. A súlyához a hátsó rugóstag még megfelelő.
A Gen2 MT09SP-m futóműve fényévekkel jobb, én azon a gyors és a lassú összenyomódás csillapításán puhítottam, mert az alap beállítás kissé túlzó volt a túrához és a Magyar utakhoz. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok. Pátom Gen2 Mt07-es motorjában már 3 éve cseréltük az első villa rugót wilbers progresszív rugóra és a hozzá való 10W-s olaj került bele az előírás szerint 170mm-es légkamrára van az olajszint beállítva. Sokat hozott a gyárihoz képest. Ennek ellenére szeretnék még feszesebbé tenni az első villát. Felhívtam a wilbers-t és azt tanácsolták, hogy csökkentsem a légkamrát tehát töltsek a villába több olajat. Ha kevesebb a légkamra feszesebb lesz a villa. Ez a legegyszerűbb módja elmondásuk szerint. A másik megoldás hogy 15-ös olajat kellene rakni a villába.
Én még arra is gondoltam, hogy egy gyűrűt rakni a villába pl 20mm ami ad egy kis előfeszítést a rugónak.
Nem tudom mi a jó megoldás.
Ti már próbáltátok valamelyiket ? -
Khaosz55
addikt
Olvasgatom a híreket és azt írják, hogy jövőre lesz MT07 frissítés, ami már időszerű is. Viszont az olvastam, hogy valami félautomata váltó lesz a motorban. Megőrültek? Se kuplungkar se váltókar. Valami nyomógombok lesznek váltáshoz. Páromnak gen2 07 van, gondoltam kis frissítésre, de remélem nem lépik meg jövőre. Jobb lenne egy gyorsváltó inkább.
-
Khaosz55
addikt
Úgy látom beszívjuk rendesen, kedd reggel indulunk full esőben. Livornó-ig kb 950 km amit 2 nap alatt kell megtenni. Még nem tudom, hogy Szlovénia vagy Ausztria felé lesz kevesebb eső... Mindegy vol már ilyen...
-
Khaosz55
addikt
válasz
Rukongai
üzenetére
193cm- hez egy magas túragép kell ha a kényelmesség a fontos. A térdszög is kényelmetlen lesz naked-en. Persze mire használod? Hétvégeken 100-200km-es gurulásra vagy túrákra is ahol lazán lehet 2-3000km-t is menni.
Persze megértem ha a naked tetszik nekem is az van 182cm magas vagyok egyenlőre én is csak naked-ben gondolkodnék, ha váltanék. -
Khaosz55
addikt
válasz
bmxbandita
üzenetére
Nekem is van farmerom és abba SAS-Tech-et raktam. Kényelmes, viszont bárhogy nézem ha gond lenne tuti elmozdulna helyéről. Valahol lenne a protektor, de nem biztos, hogy a térdemnél. Ugyan ez volt a szövet motoros kabátnál is vállrésznél. Ezért is vettem 2 részes bárruhát. Ott mindegyik protektor a helyén marad nem mozdul el.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Voltam már vagy 10X, én ritkán látok ott gyorsasági motort, persze van de nem jellemző. Vannak helyek ahol jobb szűk 180fokos kanyarokat 10-20Km/H-val bevenni, tört kormánnyal... Az biztos egy gyorsági nem ott érzi magát elemében....
-
Khaosz55
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amiket én látok azok : 60-70% túra és adventure, 20-30% naked, maradék chopper és néhány gyorsasági. Sok hágókon 100-ra is alig lehet felgyorsítani, mert 50-100 méterenként 90 vagy 180 fokos kanyar ami vagy lefelé vagy felfelé visz. Forgalom szembe stb, szóval a gyorsasági inkább pályára való mint hágóra.... Ki túlzással minden harmadik motor GS vagy annak az valamelyik utánzata. "Egyenes" kormányos motorral gyorsabban és kényelmesebben tudsz ott haladni, a lóerő ott sokat nem számít, mármint 100Le felett, inkább a bátorság.
-
Khaosz55
addikt
válasz
vlevi
üzenetére
Nálam úgy vettem észre, hogy 1.5 db hátsó fogy el egy elsőhöz. Szóval 20-at nem megy el az első, persze ez attól is függ mennyire huligánban megy az ember és milyen agresszíven használja az első féket. Illetve hol használja, Horvátok 8-as ut teljesen más mint egy Dolomit. Ha pl egy túra nap megyünk 150-200km-t dolomitokban kizárólag a hágókon akkor a több száz kanyartól olyan szinten elfárad az ember, hogy nem akarsz a limiten menni mert egy hiba és game over. Ezt 4-5 napon keresztük teljesen lefáraszt, és nem kell ehhez erős motor sem, egy könnyebb motort sokkal jobb egész nap jobbra-ballra dobálni és tempósan lehet menni. Egyszer haver GSX-R-el jött, nem tudta a tempót tartani, nem oda való, hiába sokkal több lóerő, 100-120-ra is ritkán lehet felgyorsítani mert jön a következő nagy kanyar...
-
Khaosz55
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Szerintem is, egy turista-üdülőszigeten, kizárt hogy nem tudnak minimum angolul. Bárhol voltam túrázni mindenhol beszéltek vagy német vagy angol nyelvet...
Nyilván más gumi is tudja hideg körülmények között a jó tapadást (kivéve BT023) , minden esetre a CRA4 felsőpolcos Hyper-touring gumi lazán rakható 200 lovas gépre is.... [link]
Igen én is így vagyok vele ez a gumi beváll, nem keresek mást."Egyébként oda már érdemes utánfutón, teherautón, stb levinni a motorokat, hogy ne fogyjon a gumi feleslegesen."
Amíg élvezem elmegyünk motorral, meg amúgy is többen is megyünk. Dolomitok is csak 550 Km és Graz felé végig élvezetes még a autópályás szakasz is. Leghosszabb egy nap Firenze-Győr volt 880km, párommal külön motoron neki MT07 van. -
Khaosz55
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Franciában még nemvoltam, ez lesz az első, rendszerint Olaszba járunk 2-3X évente meg Ausztria hétvégenként, és Horvátországba szezonzárásra.
Mindegy is lecseréltetem. -
Khaosz55
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Ki mondta hogy elmegy, hátsó 10-12k megy el első jó esetben a dupláját. A hátsó profilmélysége közel 8mm gondolom ezért is megy el sokat. Más gumiknak jó ha 6mm.
Majd azért néz utána ennek a guminak...
Ez még a CRA3 tesztje Duke 1290-en ami lényegesen erősebb a MT09-nél és nyomaték is nagyobb, [link]
CRA4-ről nem találtam releváns tesztet. Nyilván nem dobok fel olyan gumit ami 4000km-t megy el mert minden túrán cserélhetem.
Annyi hogy CRA3 és 4-et használok már kb 6 éve. Mindenhol tökéletesen teljesített a ujjad bele ragad a gumiba, volt hogy Dolomitokba elkapott a jeges eső, nem volt para. -
Khaosz55
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Angolul vagy Németül csak tud ott valaki. Jóvan akkor lecserélem..
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok, Korzika túra előtt vagyunk. Első keréken 1.5mm van kopás jelzőig a teljes borda mélység 2.5mm. A túra hossza kb 3000km lesz.
Motor Mt09 SP Gen2 a gumi meg Continental Road attack 3, holnap érkezik a Road Attack 4-es szett tehát még le tudnám cserélni.
A hátsó olyan 10-12 ezret szokott elmenni az első meg a dupláját.
Szerintetek lecseréljem ? -
Khaosz55
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
Nekem tcx cdizmám volt olyan kategóriába mint smit linkeltél. Egy szóval olyan volt mint egy sícipő. Nem hajlott, meleg volt, nem éreztem sem a váltókart sem a lábféket. Rühektem ...
Aztán vettem egy sidi rexet 4-5 éve. Könnyű, jól tart mindenhol, szellőzik, eszméletlen hajlékony a fel-le váltásnál. Viszont azt látom hogy rohadt drága lett sajnos...
-
Khaosz55
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Akkor úgy mondom nem jellemző, voltam már vagy 6x. Gyorsasági motorosok nem is tudnak nagyon menni, túramotorok, nakedek lenyomják őket, bár sportmotor ritka ott mint a fehér holló. Megnézném pl Passo Gavia-n ki tud vagy mer állatkodni. 1 hiba aztán többet nem kell motorozni. Jelenleg is zárva ha jól emlékszem útvonaltervező valami 2-3 órát írt aztán nincs 30 km. Bár ott pont a természet a lényeg. Viszont a Jaufen jó csapatós...
-
Khaosz55
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én már csak annyit motorozok Magyarországon, hogyha túrára megyünk akkor elhagyom az országot, így is évente megyünk legalább 10 Ezer km-t. Annyiszor voltam már Cseszneken, hogy egyáltalán nem hoz lázba. Persze lehet Cseszneket szerpentinnek nevezni
, de akkor minek nevezzük a Dolomitokat és a Olasz hágókat? Ott valahogy nem nagyon mennek állat módban, pedig jók az utak, főleg ha azt nézzük, hogy télen járhatatlanok. Vannak olyan helyek, hogyha történne valami meg sem találnak soha... Persze ide tartozik Ausztria és csomó más hely is....
Néha olyan érzésem van, hogy a Magyar utakon motorozni a túlélésről szól... -
Khaosz55
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
Volt pár motoros ruhám és a legkényelmesebbnek a fenekemnél a 2 részes bőrruha volt. Kicsit szivacsozott, és bőr felveszi az izzadságot. 880km volt a legtöbb amit egy nap megtettünk naked bike-on. Farmerban vagy a műanyag fekete "sínadrágba" belerohadtam és kockásra ültem a seggem, illetve össze vissza csúszkáltam.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Sys85
üzenetére
Ha Osztrákokhoz megyünk nem rakom fel, még nem állítottak meg. Kalte Kuhl-nál szoktak razziázni, de inkább olaszba Dolomitokba megyünk, akkor meg osztrákoknál max pályázunk.
Szóval emiatt nem rakom fel-le a kipufogót.
Párom MT07- én is Termignoni van érdekes ott sikerült a gyári előírást hoznia hangerőben és sokkal szebb hangja van mint a gyári dobbal. Szép öblös mély...Az biztos ha motort váltunk akkor már euro5 esetén nem fogok dobot venni. Irreálisan magas az ára az euro5-ös dobnak....
-
Khaosz55
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Hozzá teszem nem kalibrált műszer volt. Én megmértem otthon van kalibrált mérőmikrofonom. 97-et mértem 5000-es fordulaton 1 métterre 45 fokban a kipufogótól. Egyszer próbáltam db killer és katalizátor nélkül. Feljelenteném magamat. Katalizátorral és dB killerrel nem hinném a 103dB-t, teljesen jó túrára is.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Sys85
üzenetére
Nekem nemrég volt vizsgán MT09 Sp Gen2. Termignoni rendszer van fent. Katalizátor és dB killer is bent van. A motoron tábla szerint 5000-es fordulaton 93 dB kell lennie a zajszintnek. Katalizátorral és dB killerrel 103dB-t mértek. Van E szám illetve Temignoni papírok hogy bizony ez határon belül van. Hát nincs, szóval osztrákok tuti büntetnének, igaz mi olaszokhoz járunk motorozni, ott nem volt problémánk. Minden esetre túrára csak kat+dB killerrel megyek. 3000km-t letolni killer nélkül nem kellemes, meg már nem is izgat annyira a kipufogó.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Des1gnR
üzenetére
Veszek egy ilyet. Kipróbálom, lényeg hogy mehet ez is auto állásban közvetlen az akksira, nem fogja lemeríteni, ha sokáig nem használom a mocit. A kábel szerintem jó. Kipróbáltam 4 féle kábellel. A hálózati töltővel 2.5 amper vesz fel a telefon, aztán a motoros töltővel meg 0.7-et.
Kösz a tippet.
-
Khaosz55
addikt
Gen2 MT09 Sp-hez használom a következő USB töltőt [link] . USB C telefont töltök vele. Maga a töltő jó mert miután leállítom a motort 3 óra elteltével nem merítí az akksit. Tehát direktbe az aksira van kötve. Viszont az a gondom hogy hiába van 3 amperes töltési erő ráírja én 1 amprenél többet nem tudok kisajtolni belőle applikáció szerint. A telefon 2-2.5 ampert is képes felvenni hálózati töltővel. Cseréltem kábelt, de így is 0.7-1 amper a max áram. A töltés gondolom függ attól is hogy milyen meleg a cella a telefonba.
Nincs ötletem hogy miért ilyen alacsony az USB töltési erő. -
Khaosz55
addikt
Aki sisak kommunikációt akar venni érdemes ide benézni BF miatt. Én itt vettem az Interphone Avantot többet is, a Magyar ár felébe kerül... Egyik anno tönkrement visszaküldtem, szó nélkül cserélték. Több márka is van.
motointercom.eu -
Khaosz55
addikt
Az új Honda CB1000 Hornet. Szép motor, de ez a oldaltáskánál nagyobb méretű kipufogó. Kár, hogy nem tudták máshogy megoldani.
-
Khaosz55
addikt
MT09 SP Gen2-őm van már közel 60K kilométerrel. Idáig hibátlan, szeretem. Gen3-at istennek sem vettem volna meg a Gen4 nekem tetszik. Majd ha lesz lehetőség kipróbálom aztán eldöntöm cserélem-e. Páromnak 07 van gen 2. Gondolom arra 2025-re jön a frissítés. Lehet én is megvárom aztán egyszerre cseréljük a mocikat.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
Dolomitokba többször voltam már és idén is készülünk, de szívesen tennék egy külön túrát Toszkánába.
Teljesen ismeretlen, így ha van valakinek tippje melyik útvonalakat érdemes Toszkánában végig motorozni azt megköszönöm.Üdv
-
Khaosz55
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
Khaosz55
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Shark helmets oldalán létre kell hozni egy fiókot, regisztrálos magad. Aztán be kell írnivabsisak serialbszámát ami aut hiszem a D gyűrűnél van egy bevarrot fehér szöveten. Lefotózod a számlát feltöltöd és így érvényes az 5 év gari.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.