Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#133448) norbert1998 válasza Zsírkrétamen (#133437) üzenetére


norbert1998
veterán

bacus mondja jól. Elkezdheted korábban, életkorbetöltés után mehet a forgalmi vizsga csak.
Mindazonáltal az is fontos, hogy az A1 sikere után másnap is megcsinálhatod már az A-t. Akkor nem kell kresz. 2 éven túl viszont kell kresz, de cserébe kevesebb a vezetési óra, árban valahol ugyanott van, sőt talán a kresz-es verzió olcsóbb is.

Szerintem si felesleges az A2 így már. Az, hogy korlátaln jogsid van, nem jelenti azt, hogy nem fognak elindulni alattad a 3-4-5-600-as gépek. Pénz és időkidobás. Én is csinálom tavasszal egyből a korlátlant A1 után, bár tavaly még A2-n agyaltam, "adminisztrációs hiba" és kovid miatt elmaradt.

Ültél már a 125-ösnél erősebb gépen? Sokkal erősebben? Húztad meg jól a bajszát annak, akárcsak egyenesben? Én néha úgy érzem, még a 650-es Strom is lehet, hogy nagy lépcső lesz, pedig azzal is mentem már pár km-t, előtte 650-es Pegaso-n (azon legalább rendszám volt :DDD) egy kicsivel többet, 600-as CBR (remegő kézzel szálltam le róla, még fél órával később is remegtem), GS500F, SV1000 (na ezt nem mertem már megrángatni). De mindezekkel összesen is messze vagyok a 100 km-től, és abből bőven 50 körül van a Pegaso.

Voltak még egyéb különlegességek: Cagiva Mito 125, ez most is a garázsban áll. Bőven korlátlan kategóriás motor, mert nagyon kiélezett kétütemű blokk van benne, 120 kilóhoz. Azzal azért én elbírnék, sőt, talán a Pegaso-val is úgy érezném, hogy egy jó lépcső. Volt "chippelt" Sur-Ron StormBee meg Zero FX (mechanikai tuningos), azok egyértelműen sokak voltak, de hát a hajtáslánc miatt nemigen van más motor, ami azokat veri érdemben akár 120-ig. Elektronkarra instant egykerék.
Ezekben a mocikban amiket felsoroltál van kipörgésgátló, nem? Inkább annak a hiánya ijeszt meg kicsit a Strom-ban, de úgyis bele tanulok majd, csak így azért lassabb, ha inkább túl óvatos az ember. Nem azt mondom, szombaton húztam vele egy nagyobb gumicsíkot az utcában, pedig csak gyorsítani akartam.
A lényeg, hogy nem lesznek túl erősek a KTM-ek? Az NC meg papás :P

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.