Hirdetés

2024. június 30., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#100211) veze válasza Geresics (#100208) üzenetére


veze
őstag

régen le lehetett vizsgáztatni , mert volt gyárilag kialakított második lábtartó és az ülés is kétszemélyes ( hosszuságú) volt
Amennyiben levizsgáztatták , kapott rendes rendszámot, mint a többi motor. és ugyanazok a szabályok vonatkoztak rá, ugyanugy kellett hordan időszakonként vizsgára mint egy etz250-et, és ugyanolyan A-s jogsi kellett a vezetéséhez is ( és lehetett utast vinni rajta) és kellett rá bukosisak ( akkoriban a segédmotornak minősített járműre nem kellett sisak sem. Abban az időben még nem volt A1 A2 stb. csak A volt .
A rendszámos simsont visza lehetett minősíteni segédmotorkerékpárra (ellentétben pl egy etz-vel :-D ) a közlekedési hatósdágnál. a rendszámát levették és beleutötték a CM jelet:
A segédmotoros kerékpár azonosítási jele a jármű vázába beütött CM betű és a hajtómotor cm3-ben meghatározott hengerűrtartalmát jelző szám. E jelet csak a gyártó, forgalmazó illetőleg a területi közlekedési hatóság ütheti be. Segédmotoros kerékpár ilyen jelzés nélkül a közúton nem közlekedhet. később eleve így is árulták, hogy már segédmotornak volt minősítve CM jelzéssel, vagy ha nem akkor rendszámosan..

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.