Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Dhampir #98801 üzenetére
alapvetően a hűtése ratyi neki
folyamatosan megy és hangos
ha használom a segédprogit ami szabályozza, akkor meg rendszeresen úgy érzékeli tőle, hogy leesett az akku feszültség és lekapcsol.... bár w10 alatt kicsit jobba kijelző pedig elég gázos ezzel a TN panellel, főleg, hogy nem asztalon van és állandóan állítgatni kell
és ahogy olvastam, az újaknál sem jobb a kijezlő -
Khelben
nagyúr
válasz csokoládé13 #98799 üzenetére
150ért minden van, kivéve tartós, erős és színhelyes kijelzős notebook. HP Probook 455 vagy Fujitsu A514, ennyi a választék, gyengített U-s cpu-kkal, gagyi 1366-os TN panellel. De legalább megbízható a garancia és kategóriához mérten normális anyagokból vannak. Ingyenes oprendszer alatt nem tudom, mit értesz, ennyiért nem adnak a gépekhez Windowst. Szerk: találtam neked A514-et 150-ért windows-zal: [link]
gempula (#98798) : Nem tudom, honnan szedték azt a képet az iponosok, de ami nálam volt 5558, abban biztosan volt optikai meghajtó. És nem hiszem, hogy egy ilyen gépet többféle házzal gyártanának.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tothgera30 #98803 üzenetére
Mármint a gép vagy a proci?
A gép újabb verzió,könnyebb,HDD+SSD hely van.
A procinál az i5 mindenre elég. -
csokoládé13
tag
válasz Khelben #98804 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
A lehető legrosszabbul fogalmaztam meg, hogy Windows nem kell, mert dreamsparkból van jogtisztán.
A Probook az 5 év garival igencsak jó választásnak tűnik, és a Fujitsu is jónak tűnik a tesztek alapján. Köszönöm!
Arra számítottam, hogy valamelyik inspiront fogjátok ajánlani a 3 év gari miatt! Azokról most mi a véleményed általánosságban, miért nem kerültek ajánlásra?
-
kmisi99
addikt
Na most egy nehéz dolog előtt állok! Asszonynak kell laptop.
Amire lenne használva játék,net,hurcolás.
Az üzleti gépek kilőve, állandóan kell cipelnie, had ne húzza le a hátát 3kg magnézium ötvözet
Bővebben a gép mindenképpen használt legyen, max ár 100k ft. A játék alatt azt értem, hogy ne intel HD legyene benne, hanem legalább Nvidia GT635 M, GT730M, GT825M szint. Azaz egy átlagos játékot elvigyen lowon 30fps el.
Próbáltam DELL illetve Lenovot nézni, kicsit borzongok az Asus, Packard bell és az olcsó HP gépektől. Vagy érdemes szétnézni közöttük?
Nem is feltétlen gép ajánlatot kérek, hanem milyen típusok között érdemes szétnézni? Gondolok itt pl Lenovo Z széria amit jónak láttam de ritka a Hardverapron.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz kmisi99 #98808 üzenetére
Felejtsd el ennyiért az új gépet. Az üzleti meg nem feltétlen 3 kg, tudok neked mutatni 1,2 kilós 14-es gépet is, ami üzleti minőség. Nyilván az nem 100k még használtan sem. Ez a HP 8470p csak 2,1 kg. A Probook 430 meg csak 1,5.
A 100k-s konzumer gépből válás lesz[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tothgera30 #98810 üzenetére
Az enyém nem recseg.Egyik sem.
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
100e. körül tudtok ajánlani jó gépet, csak átlagos otthoni használatra (netezés, film, meg ilyenek)?
Ezt találtam eddig :[link]
Előre is köszi! -
nagyúr
válasz Tothgera30 #98813 üzenetére
Én is arról beszélek,itt nyomkodom az enyémet,de nem reccsen sehol.
(most melóhelyen vagyok,de holnap ha hazaértem megnyomkodom a másikat is.Már biztos feltűnt volna,ha nyekeregne) -
Tikakukac
titán
El kell dönteni. Az E7440 meg 50 nem lesz olyan mint egy E6430 akár. A fizika az fizika.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
Ezt a negatív részt ki is fejthetnéd.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Mikulásbá #98815 üzenetére
Van két Dell szervizes ismerősöm (egyik E6xxx hívő, másik Preci-t használ 24/7-ben), ők mondták el tapasztalataikat.
#98816 Tikakukac: Ez is igaz, mondjuk tegyük hozzá hogy napi szinten E6400/E6410-est használok még (több ilyen gép is átfut a kezem alatt) és ahhoz fogható ritkán van, egyedüli hiba talán a hangszóró rács fényezésének kopása, de azon kívül nagyon masszív, jól kitalált gépek. Persze az E6x20 és E6x30-as is hozza a szintet, bár ott a kijelző körül lévő gumi válik le (szerviz szerint). Ezért konkrétan érdeknének a típushibák, amivel találkoznak az userek.
#98817 szabonagyur: Palmrest recsegés, illesztési hézagok, és társai.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
félisten
válasz Tothgera30 #98820 üzenetére
Érdekes amiről most írok E7440-nél semmi ilyesmi nincsen. Persze a E6440 masszívabb, de kb dupla is mindenben, de ha ezt nem nézed akkor is kiemelkedő a gép.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Idén szeretnék venni gépet a jelenlegi 8440p helyett (14'' 1600x900, i7 620M, NVS3100). A keret max. 200ezer, inkább alatta, ezért elsősorban valami használt, de még garanciális üzleti kategóriás gépre gondoltam.
A mostani masina eléggé meg van dolgoztatva (3D modellezés, renderelés, fotó és videószerkesztés), tehát mindenképp olyan gépre van szükségem, ami nem olvad szét attól, ha 6 órán keresztül 100%-on megy a proci.
Méretnél a 14 coll a preferált, de ha esetleg van valami minden egyéb tulajdonságában jobb gép, akkor lehet 15-ös is. Felbontás tekintetében az 1600x900 tökéletes. Matt kijelző, szuper színhelyesség nem annyira fontos, van rendes külső monitorom.
Jó lenne dedikált VGA, mert sok általam használt program gyorsulna a mostaninál nagyobb teljesítményű VGA-val. (Esetleg HD 4400-4600 is szóba jöhet, de ahogy látom, ez alig gyorsabb a mostaninál.) Játékra csak nagyon elvétve használnám.
Sokat hordoznám, ODD, ExpressCard nem kell.
A legfőbb kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes várni év végéig a vásárlással? Nem tudom az új procik megjelenésének menetrendjét, de ahogy látom már van 1-2 5. generációs Intel chipset-tel szerelt gép az aprón, gondolom pár hónapon belül ezek jelentősen lenyomják a 4. generációs gépek árát. (Illetve nem tudom azt sem, mennyi teljesítménynövekedéssel jár az új generáció - nem ragaszkodom a Haswellhez sem, ha az előző csak pár százalékkal lassabb, viszont sokkal olcsóbb.)
-
nagyúr
válasz KilgoreTrout #98822 üzenetére
Dell Latitude E7440 jó lehet,épp most beszélgettünk róla.Ebben HD4400 van,az újabb 7450-ben HD5500 van,az kb. 15%-al erősebb.Árban még húzósabb az újabb,a E7440 alig használtam kijön 200 ezerből.
-
Tikakukac
titán
válasz Tothgera30 #98820 üzenetére
Mindennek van típushibája. Amilyen gépbe eddig beástam magam mindegyiknek volt baja. Amíg a 4k-s bezel meg a 3k-s palmrest kopik meg törik a sarka két évente egyszer nem is nagyon érdekel bár dühít.
Ne legyen alaplapos, kijelzős ez a lényeg.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz Mikulásbá #98823 üzenetére
Az E7440-nel kapcsolatban van pár fenntartásom: Az FHD szerintem túl nagy felbontás 14-es képernyőn (Főleg bizonyos Adobe termékeknél zavaró, ahol amúgy is egész apró UI elemek vannak), bár az, hogy IPS elég hívogató. Illetve a 128-as SSD, amit úgyis cserélnem kellene (és ahogy látom a legtöbb modellnél külön kell venni HDD-hez keretet).
-
csabiks
senior tag
Sziasztok, új laptopot szeretnék vásárolni maximum 400e forintig.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 400e forint
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Internetezés, irodai munka, és nagyon ritkán CS:GO
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Egyedül a Counter Strike Global Offensive futna rajta, de az maximális felbontáson / részletességgel fusson.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13-15,6 mindenképp IPS és minimum fullhd
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hetente lesz hordva, használnám utazás közbe is
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum 8 giga ram, a hdd nem számít
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Világítós billentyűzet
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újMacBook air-en gondolkodom, de az 1 év garancia ott nagyon aggaszt...
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Aaron14
őstag
válasz csabiks #98827 üzenetére
Ennyiért már inkább egy alap rMBP. A garancia (1 év jótállás+1 év szavatosság) két év, ha itthon, hivatalos viszonteladótól vásárolod.
Nekem is ez van és maximálisan meg vagyok vele elégedve!
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
kmisi99
addikt
válasz Khelben #98809 üzenetére
Megírtam, hogy csak használt lehet, és ezekben az üzleti gépekben nem igazán van erős vga, max intel HD. Jó nem GTX960M kell hanem mint írtam egy normálisabb belépőszintű dedikált VGA. 100 alatt kapnék én Thinkpad W510 et jó VGA val, de az se pehely kategória, pláne nem "nőies". Nekem jó lenne, de egy nőnek annyira nem.
Szóval 100k ig kellene, használt notebook értelmesebb, dedikált VGA val, ami azért icipicit dizájnosabb azaz nem egy Thinpad. (félre ne értsetek én imádom a thinkpad dizájnt de nem nőnek való)
[ Szerkesztve ]
-
zozoka79
tag
Helló népek.
Max 50 körül milyen hasznàlt laptopot ajajlatok használtan?kamionban lesz használva,inkább filmnézésre csak.esetleg cod4 szintű játékokkal elbîrjon.nem egy magas követelmények. Esetleg egy régebbi dell?lenovo?
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
válasz zozoka79 #98830 üzenetére
Én erre egy lenovo t500 at ajánlanék 9 cellás akkuval, azzal elmegy jópár órát. A vidikártyája cod 4 re röhögve elég, én a farcry 3 mat vittem végig anno rajta low belállítással 30fps el. Na meg ütni verni lehet, esetleg önvédelemre is használható, a hűtése meg rohadt jó.
-
gakos08
újonc
Sziasztok, laptop vásárláson gondolkozom, remélem tudtok nekem segíteni. Előre is köszönöm.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 190e ft.
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Iskola, egyszerűbb irodai munkák, ritkán játék.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nincs konkrét, ha nem is a legnagyobb felbontáson, de akadásmentesen.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Matt előnyben, lehetőleg IPS, de ez nem a legfontosabb szempont.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat lenne hordozva, utazás közben nem.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Mindegy.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1 TB HDD lenne a legideálisabb, SSD nem fontos, 4 vagy 8 GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz gakos08 #98832 üzenetére
195-ért kapsz Dell 5558-at fullhd ips panellel, Geforce 920M-mel, amivel a 2-4 éves játékok elmennek minimumon. Ha annyira nem fontos a szép kijelző, akkor Dell 3543 Geforce 840M-mel, ez tudja futtatni az újabb játékokat is, de azokat is csak minimumon.
(#98829) kmisi99 : a végére felfogtam, hogy használt kell, és erre írtam, hogy használt konzumert nem tudok ajánlani. Egy 2-3 éves konzumer gép pont a gyártó által tervezett életciklus végénél jár, gyakorlatilag lutri kategória hogy mikor mi fog meghalni benne. Fokozottan igaz ez a játékra használt gépekre, amik folyamatosan kapták az ívet. Egy garancia nélküli, 2 hónappal a vásárlás után alaplaphibára futó gépet szerintem nem fog megköszönni az asszony
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Khelben #98833 üzenetére
Azt mondja elektronikával foglalkozó ismerősöm, hogy általában a videokártya adja be az unalmast, és hőlégfúvóval felmelegítve néha helyre lehet hozni az érintkezést rajta. Fater HP laptopjába még beletett 2-3 hónapot így. Sajnos az se bírta talán még 5 évig sem. Egy PC sokkal többet ér megbízhatóság szempontjából.
Buliban hasznos! =]
-
patyil
tag
Sziasztok. Egy használt üzleti ultrabookot szeretnék vásárolni 150000körül. Egy Dell E6230asra gondoltam i7es procival. Kérdésem hogy ajánlott-e az általam kinézett modell? Ms officera és netezésre lenne használva. A hordozhatóság is fontos szempont.
-
félisten
-
patyil
tag
válasz szabonagyur #98836 üzenetére
Köszönöm!
Thinkpad x230 van még ugyanennyiért a laptopsystemnél i5el viszont IPS panellel.Az jobb választás lenne? -
hurenzon
senior tag
Szerintetek jó választás 160 e Ft ért ?
Asus S451LA-CA025H vivobook -
fematthew89
tag
Sziasztok!
Ismerősnek keresném az alábbi tulajdonsággal rendelkező laptopot:
(1) Szeptemberben.
(2) 90-100 ezer forint a plafon.
(3) Irodai felhasználás, főként böngészés, film nézés.
(4) Nem használnám játékra. Intel Sandy vagy Ivy Bridge i3 vagy i5 mellett megtalálható intel hd 3000-4000 bőven megteszi.
(5) 15,6"-os kijelző, felbontás 1366x768 (1600x900-ast jobban preferálnám).
(6) Főként asztaliként lesz használva, nagyon ritkán hurcibálva, de akkor sem használnám feltétlen.
(7) Nem fontos.
(8) 500 GB HDD vagy 120 GB SSD (de utólag beletenni olcsóbb), 2x2 GB vagy 2x4 GB RAM, legyen benne DVD író, USB 3.0 port fontos.
(9) Webkamera, magyar kiosztású (lehet külföldi is, csak a lokalizáció megfeleljen) billentyűzet.
(10) Ennyi pénzből főként használt gép jöhet szóba minél több garanciával.Köszönöm a segítséget!
Üdv: Máté
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos! / Tel.: 30/820-2515 E-mail: FEMatthew89@gmail.com / PH! megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=fematthew89
-
Bkrisz9
őstag
Egyenlőre a nem teljesen pontos összeghatár stb miatt nem nagyon tudom kitölteni a kérdőívet csak tájékozódnék Melyik lenne a legolcsóbb NVIDIA GeForce 840M-el szerelt általatok is elfogadhatónak mondható gép? (Amúgy szeptember közepe-október eleje fele lenne vásárolva ha megvan a pénzem és el tudtam adni a mostani gépemet.)
fematthew89 HP Elitebookokat néznék. Pl nekem egy 8440P van egy erősebb kiszerelésben (1600x900,NVS 3100m,i5 520M) ez 8GB RAM-al és egy SSD-vel jó kis gép. De még sima HDD-vel és 4GB-al is elég jól teljesít nálam. és nagyon minőségi az egész nem recseg ropog,sok a fém,jól is néz ki
hurenzon sajnos alsó kategóriában (kb 220.000 alatt) egyet kell értsek vele
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Khelben
nagyúr
válasz hurenzon #98843 üzenetére
Ha elárulod, mire kell, akkor talán tudunk valamit mondani, de még jobb lenne, ha kitöltenéd az összefoglalót vagy ha már kitöltötted, akkor belinkenéd ilyen kérdések mellé.
(#98846) Bkrisz9 : igen. Ettől az i7-től nem kell félni, U-s, tehát ugyanúgy kétmagos, mint az i5-ök. Nem fog melegedni annyira.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Vallás
- PlayStation 5
- Politika
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Autós topik
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest