Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Sziasztok,
Hamarosan notebook vásárlás elé nézek ki és a kérdésem ez lenne manapság a 150.000 Ft-ig milyen márkák azok amelyik megbízhatóak? Jelenleg egy 4,5 éves asus f5sl gépem van így az asussal nincs különös bajom,c sak már zúg eléggé valamint az aksi sem az igazi.
Ahogy néztem egy I3 procis gép megfelelő lenne, az I5 nem nyújt semmivel sem többet vagy nincs igazam?
Valamint látom, hogy a gépek nagy része Intel HD VGA-val szerelve ami tapasztalatom szerint mindenre elég, valamint az aksi idő is egész szépen alakul. A kérdésem ha esetleg nézek egy nvidia vagy amd kártyás gépet azokban meg van a lehetőség, hogy átváltsak a prociban található vga-ra vagy honnan tudhatom meg, hogy az adott gép képes e rá? Valamint ha nem váltható át ezekkel a dedikált kártyákkal aksi időben kb mennyit bírhat a gép?Köszi előre is a segítséget, konkrét típusokat még nem tudok mondani mivel csak az alapokra vagyok kíváncsi
-
félisten
válasz btudos #21521 üzenetére
Igazából jelenleg nincs rá szükségem szerintem mivel nem játszok, filmet nézni meg az intel hd is bőven jó. Csak gondoltam ha ugyanazon áron van benne egy dedikált vga is akkor miért ne legyen ki tudja jól jöhet valamikor. És a különböző i3 procik között van valami különbség? Mármint tudom, hogy 1-2-3. generáció de generáción belül? Azt látom, hogy az "U" végződésűek azok valamivel lassabb órajelen mennek mint az "U" nélküliek.
-
félisten
válasz f4cg80 #21531 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat.
Acer gép nálam is kilőve alapból, PB-n elgondolkodtam de nekem a márka még hangzásra sem laptop márka.
Játszani kb semmivel amivel meg játszok úgyis elmegy az Intel HD-n és tudom mire képes asztali gépben is csak az van és minden fut rajta ami kell (NFS:HP, FC3, stb.. ). Akkor a dedikált VGA-kat meg sem nézem.
Igen nekem az I3 a befutó, AMD-t nem szeretnék I5 meg nem ér annyit.
I3-nál mennyire van különbség teljesítmény terén a 3 generáció között? Valamint HP probook és a pavilion között mennyire van nagy különbség minőség terén? Sajna probookot nem nagyon találok boltokban.
A Lenovo még ami tetszik is, már csak a billentyűzet kiosztását kell megnéznem, mivel a HP G6 szériáról már tudom, hogy jó a kiosztás. (Í betű a helyén van a Y mellett ). -
félisten
válasz f4cg80 #21535 üzenetére
Hmm pedig G6-ból van 3 is a családban különböző felszereltségben és eddig egész jók. 1-1,5-2 éves gépek.
Sajna a 150 a nagyon felső keret a 160 már túllépi teljesen. SSD-n gondolkoztam én is, asztaliban igen jó, csak nem tudom, hogy a garancia mennyire engedi SSD beszerelését a különböző gépeknél. :/
Dell Inspiron mennyire gagyi?
-
félisten
válasz f4cg80 #21538 üzenetére
Köszi a segítségeteket.
Átgondolom a Fujitsu-t, SSDt 14ért tudok ugyanilyet szerezni szóval már egész jó ár jönne ki. Gondolom az eredeti merevlemezt meg kell tartani ha garanciában kéne havíttatni
Emachine-t tudom, hogy Acer gyártámány, Acer akkor sem kéne ha ingyen lenne, akkor inkább a mostani ASUS F5SL
Na akkor nézem az árakat, aztán ha lesz biztos vevő a F5-re akkor válik csak igazán aktuálissá a kérdésem. -
félisten
Hali
Ez a gép mennyire jó ebben a kategóriában?[link] Nagyon max. 150.000 Ft lenne rá, de abba már jó lenne ha beleférne egy eredeti Win7/8/8.1 is. Ez a gép minden igényemet kielégítené, több teljesítményre nincs szükségem, akksi ideje mennyi lehet ennek vajon? 2,5-3 órára képes lehet? Természetesen akkukímélő üzemmódban, semmi játék vagy ilyesmi.
-
félisten
-
félisten
válasz Gedeon31 #47369 üzenetére
Igen de az MS írta is, hogy mostantól nincsenek Szerviz Pakkok, hanem minden évben ki jön egy önállóan is telepíthető új Windows! És amúgy igenis ugyanaz, mivel akkor ennyi erővel a SP nélküli Windows XP meg a SP-2es sem ugyanaz, hiszen az SP2 rengetek újdonságot hozott, sok minden gyökeresen megváltozott.
-
félisten
-
félisten
válasz Gedeon31 #47374 üzenetére
Ha nem akarsz Win8.1-t vegyél MAC gépet vagy ott a linusz. Nem támogathat egy laptop gyártó sem minden rendszer évekig.
Valamint ha nem közel mindenki csak lopná az MS szoftvereket akkor talán nem pár felhasználón akarná behúzni az elvárt bevételét az MS sem. MS-nek egy célja van elérni egy bevételt, ha azt 1 millió felhasználó fizeti ki akkor annyi... És igen itt jön majd ha csak 10e ft lenne akkor mindenki megvenné. Ez is tévedés mivel akkor sem venné meg senki mert a torrent ingyen van még mindig.@ (#47373) Stauffenberg: igazad van csak egy upgrade a Win8 tulajoknak illetve ugyanazon az áron meg lehet venni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gedeon31 #47377 üzenetére
Ahhoz hogy mit támogat egy laptop gyártó mi köze az MS-nek? Jó persze neki érdeke, hogy az új rendszert vigyék, DE!!! a laptop gyártó sem fog alkalmazni még plusz 5 programozót, hogy minden aktívan használt oprendszerhez friss szoftvereket készítsen. A Win7-es gépek sem nagyon támogatták az akkor közkedvelt XP-t sem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gedeon31 #47380 üzenetére
És hogy jön ide a vista? Win7 támogatást akarsz egy új gépnek, ami támogatja a jelen futó 2 legújabb oprendszer a Win8-at és 8.1-et. Kész így van rendjén. Még mindig azt írom amit nem olvasol el, hogy egy laptop gyártó sem támogat párhuzamosan sok rendszert sokáig! Főleg ahogy kolléga is írta fentebb az új hardverek új szolgáltatásait sem támogatja minden régi rendszer. Ha támogatnák a 7-et de mondjuk nem képes a szolgáltatás kezelésére akkor megint a laptop gyártó lenne a hibás, hogy minek írta, hogy Win7 ha még sem mennek a dolgok...
(#47379) brumi1024 azért írtam, hogy MAC gép OS X mivel általában valaki azért vesz drágán MAC gépet, hogy OS X fusson rajta!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gedeon31 #47384 üzenetére
Mindegy nem vitatkozok erről mert most meg már te utalsz arra, hogy nem volt akkor támogatás... De akkor most minek legyen Win7 támogatás ha van a jelenlegi OS-nek támogatása? Amúgy meg ahogy most a 8-as driverek kompatibilisek a 8.1-el, úgy anno a Win7 driverek is 99%-ban mentek Vista alatt és fordítva is..
De mindegy nem vitatkozok ezen többet ez amúgy is a Milyen notebookot vegyek topik és nem a miért drága az MS szoftver topik. Akinek nem tetszik, hogy a laptop gyártó nem támogatja a Win7et vagy bármit szidja a laptop gyártót, rajta múlik, hogy mihez ír szoftvert meg mihez nem.
@(#47386) Miért amikor kijött a Vista/Win7 sítlus nem volt ellenszenv senkinél? Dehogynem akkor lázadtak csak még az emberek ellene, Amúgy meg semmi baj nincs a 8-al, a kezdő képernyőn kívül az ég világon minden ugyanaz mint a 7 esetében. Mondj valami olyan ami miatt a 8 nem olyan jó legalább mint a 7?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Bjørgersson #47389 üzenetére
De befejeztem
@(#47388) Azért az idősebb korbán áttérés nem tudom, hogy jött ide... De akkor ennyi erővel ne fejlődjön soha semmi mivel az pénzbe kerül vagy másabb lesz mint korábban és akkor már valami újat kell tanulni esetleg...
Ezért áll úgy egész Magyarország ahogy, mivel ha valami nem ingyen van nem jó, de azért fejlődjön is minden.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz medium84 #51939 üzenetére
Ha a gépet akarod megmutatni van hivatalosan honlapja, de te az árat mutatod, hogy milyen jó közben fogalmad sincs, hogy milyen boltot ajánlasz. Lehetne bármennyire über király gép az ajánlatod, ha oylan bolt ajánlasz ahonnan ha ingyen adnák sem kéne a gép. Inkább legyen a vásárlónak gyengébb gépe mint sem egy ilyen bolt erősebb.
-
félisten
-
félisten
válasz medium84 #51967 üzenetére
Lehet, hogy nem gondolja de azért nem árt hozzá tenni, hogy a linkelt bolttal baj is lehet garanciális ügyintézés esetén, ez pedig szerintem mindenkit érdekel. És hidd el aki alsó kategóriában vesz, nagyon kötött kerettel annak igen is számít, hogy ne kelljen kidobnia esetlegesen fél év múlva a gépet mivel nem intézik a garanciát esetleg.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz tom_77 #55379 üzenetére
Szia
Ez jó kis gép és van olyan jó mint ebben az árban az Asus vagy Acer társai.
Gallyra akkor megy jobban ha állandóan maxon megy szegény gép, mivel ezeknek a hűtése nem arra lett kitalálva, valamint ha nincs megfelelően bizonyos időnként takarítva.@(#55380) Misi1980: neked is csak ezt tudom mondani, a vinyók között meg bármikor lehet gyenge darab, nekem a Seagate márkával sosem volt még bajom.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ruszi_tomi #55385 üzenetére
Hello
Mindkettő jó választás lehet újonnan, esetleg a Dell 3537 van még 150k-ért. Boltot tekintve azért körül néznék a helyedben még máshol is, persze ha van lehetőséged máshol megvenni.
-
félisten
-
félisten
válasz Vladislav #55429 üzenetére
Hello
Amik félkövérrel vannak azokból inkább egyiket sem, főleg azt nem értem, hogy az Asus a 8670-el bekerült a listádba, de a többi ilyennel már nem.
Igazából egyik gép sem játékra való nagyon, nekem a 3537-es Dell van 8670-el és nem kell tőle sokat várni, inkább 3-4 éves játékokra mondanám, hogy nagy kompromisszumokkal játszhatóan elviszi. Új játékoknál már akkora a kompromisszum szerinte, hogy nem érdemes játszani vele, de ez saját belátás mindenkinél.
Total Warhoz elvben elég a gép, bár gondolom ott is egy nagyobb csata jelenet több száz fős sereggel stb gondolom megfogja néha.COD-ból melyik verzió? Nem mindegy azért...
A lenovo vagy Dell gépekből válogass szerintem.
(Amúgy ha nem lényeges a súly, hordozhatóság akkor miért nem asztaliban gondolkodsz? 170-ből ki lehet hozni házzal mindennel együtt gépet ami porba alázza ezeket)
-
félisten
-
félisten
válasz Vladislav #55439 üzenetére
A listával ne foglalkozz az csak max iránymutatásnak jó, hogy egy kártya milyen helyen lehet kb, de semmi több. Nekem a gépemen a 3537-nél a játékok nagy része szaggat még lebutítva is. Az új COD részek meg sehogy sem mennek.
Acer és Asus ebben az alsó kategóriában nagyon gyenge, minőség és hűtés egyaránt nem elfogadható, max ha évente cserélsz gépet esetleg bevállalnám, amúgy nem.
A Lenovo pedig azért ajánlott mert ha gyengébb is a gép hardveresen, strapabírás, hűtés, minőség terén jobb mint a többi.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Thunderzolee #55504 üzenetére
Szia
Az a "baj", hogy ami már komolyan proci, tehát i3 vagy i5 ahhoz raknak valamilyen dedikált kártyát is általában. U végű i3-nál még talán van olyan aminél nincs dedikált, mondjuk Dell 3521 vagy Vostro 5470 vagy a Hp Probook 4330s de az ahogy nézem már kifutott darab. Ez utóbbi pedig i3 M procis.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Thunderzolee #55508 üzenetére
Amúgy mire kéne a gép? Mert az U procikkal nincs baj szerintem. Általános használatra tökéletesen elég, gondolom arra kell ha már nem kell dedikált kártya sem.
-
félisten
válasz Ricsko :D #55546 üzenetére
Ez azért nagyon változó az ediginél is, bolt és eladó függő ahogy mindenhol.
Egy kis off történet:
Pl. vettem náluk HP lapost 2 év garival. 1 év épp eltelt volt egy kis baj vittem volna HP szervízbe mondták, hogy ez csak 1 év garis, mentem edigibe mutatom nekik, hogy ők 2 évet mondtak, akkor már csak szét tette a kezét az eladó.
Vagy másik eset ami tükrözi a hozzáállásukat: rendeltem neten náluk több dolgot (8-9). Jött az email, hogy mehetek értük mivel kész minden. Mire beértem már össze volt készítve egy táskába. Mondták, hogy amíg fizetek átnézzük a dolgot. Ment a kártyás fizetési móka, nézzük a csomagot egyik dolog hiányzik.
Mondják, hogy megnézik biztos hátul van, fizetés közben befejeződik. Kijön a srác félhangosan súgja a másiknak, hogy ami nekem kellett nem találják, de adnak másikat nekem. Erre közbe vágok, hogy nekem direkt az kell, nem viccből rendeltem a drágábbat. Erre mondják az nincs, szóval akkor marad a többi dolog.
Végeredmény az lett, hogy csináltak egy vissza törlést, ami azt jelenti, hogy a pénz visszautlják pár nap múlva. Erre mondom nekik, hogy nekem a többi cucc kell azért, pont karácsony volt. Mondja az eladó sajna egy dolgot nem tudnak visszafizetni, így újra ki kellett fizetnem a maradék 8 dolgot, az első körben kifizetett 9 árát meg karácsony után megkaptam. Az egészbe az a jó, hogy nem kis értékről volt szó, szerencse, hogy volt annyi a kártyámon és nem kellett másra az a pénz, mert amúgy elég kellemetlen lett volna. -
félisten
válasz Chaser #55551 üzenetére
Papíron 2 év van ezt akkor is megnéztem amikor vettem meg mutattam neki. ő meg azt mondta, hogy a szervíz intézi. Szervízben meg kedvesen megmutatták, hogy aksit ki kell venni és ott amekkora idő van írva annyi van.
És ez már nem az első ilyen HP gép amiről tudom, hogy 2 évvel adták el de valójában csak 1 év garis. -
félisten
válasz Chaser #55556 üzenetére
Akkor még nem voltam jártas itt a fórumban amikor ez a gép megvételre került sajnos.
Mindegy igazából most már, csak szomorú volt ezt látni, hogy az edigitalt ennyire zavarja bármilyen dolog is. A másik probléma is amit leírtam elég szomorú a 21. században, fogyasztó védelemmel sem lehet sokat elérni mivel edigi csak annyit mond, hogy ez van 3 nap a visszautalási idő.Na mindegy azóta inkább nem veszek semmit tőlük, inkább mindent a maga helyén, notit notis boltban.
-
félisten
-
félisten
válasz timelord1987 #55952 üzenetére
Az összefoglalóban lévő kérdésekre válaszolj, vagy ha már van 2 gép akkor típust adj meg ahogy a kolléga is írta.
-
félisten
válasz abratoki #55978 üzenetére
Hello
3537-em van a kisebbik teljesítményű, de AMD kártyával. A Driver gondok csak annyira valósak, hogy sokan nem a gyárit teszik fel, hanem AMD oldaláról azt remélve, hogy nyernek pár FPS-t 1-1 játékban.
Dell driverrel ha minden fel van rakva hozzá akkor jól megy, november vége óta van ez a gépem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest