Hirdetés
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zuperapuka
csendes tag
Drágultak a notebookok
Miért?
-
szecskkaa
csendes tag
Hali
Egyik haverom kinézett magának egy laptopot:
Ezt
A kérdésem az lenne, hogy a szerintetek az integrált HD 3000-ren kívül található benne GeForce GT 520MX-is?(Csak mert ugye az oldalon ez nincs feltüntetve)
Előre is köszi -
runner 125
nagyúr
válasz szecskkaa #2852 üzenetére
Fel van tüntetve, csak rá kellene kattintatni a "JELLEMZŐK" fülre.
"Grafikus vezérlő - Intel HD Graphics 3000"
Nincs benne a GT520MX.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
őstag
Természetes jelenség hogy a 8460p-nél "remegve" látom a monitort? Nem én remegek , hanem a kép, mintha a képfrissítés herz nem lenne frankó. Min kéne futnia? Ha visszaveszem a felbontást akkor nem. Érdekes...
40 hz-en megy, felrakjam 60-ra?[ Szerkesztve ]
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
rizso
addikt
No, kicsit módosítok. Tudtok ennél a Probooknál jobb vételt? Általános felhasználás kellene, játék nem fontos...
Az viszont igen, hogy minél tartósabb legyen, minél tovább bírja, és nem árt, ha nem egy gagyi, széteső cucc.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz B-L-A-C-K #2859 üzenetére
Nem tudom, én nem használtam még hosszabb ideig, viszont öcsémnek egy rossz szava nem volt még a gépre. Esetleg hasonló kaliberű alternatíva? Akár valamivel drágábban is jöhet...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
B-L-A-C-K
titán
Neki is A4 van? Én egy HP-ban néztem egy A4-est de nekem B800-as kategória volt, ha sok minden ment már érezhető volt hogy gyenge. B960/i3 alatt nem vennék, de lehet akkor csak pont rossz gépben néztem, és lehet simán jó amúgy, de csak ez az egy tapasztalatom volt A4-es procival még...Szóval ha jó az A4 akkor 144 ezerért verhetetlen ajánlat most. Vagy ott van még B960-as procival a Fujitsu A531-es, olcsóbban.
Használt alternatíva szóba jöhet?
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz B-L-A-C-K #2861 üzenetére
Nem tudom, hogy használt is játszik-e. Ha hibátlan, teljesen újszerű, és rendben van a garanciája is, akkor könnyen lehet, hogy szóba jöhet...
-
B-L-A-C-K
titán
Most végig nézve a kínálatot ezt találtam: Dell Latitude E5520, viszont ez gyanúsan olcsó. De érdemes utána járna, mert ha minden rendben van vele i5-ös procival 135 ezerért nagyon jó, annyi hogy 2gb memória van benne ahogy nézem, ezt érdemes bővíteni 4-re de ez pár ezer forintból megvan.
[ Szerkesztve ]
-
takibacsi_11
csendes tag
egy kis segítséget szeretnék kérni..
ASUS K73SM laptop mennyire éri meg a pénzét ([link])
esetleg a HP ProBook 4535s,4530s-ekkel jobban járnék?
légyszi segítsetek.az elvárások:
szép kép,filmezéshez
legalább 3 USB slot
lehetőleg jó üzemidő
jó/megfelelő hűtés...melegedés
masszív ergonómikus kialakítás -
icons
addikt
válasz fateless #2818 üzenetére
Na, körülnéztem a HPs üzleti részlegen is. Szükségem van grafikus teljesítményre is, így a HP EliteBook 8440p sajnos kiesett. Illetve a 13"alattiak is.
Ami maradt:
8460p, 8470p és az Acer 4830A legelsőben van egy AMD Radeon HD 6470M, ez sajnos nekem még mindig gyenge.
A középső lenne talán a legjobb, mert elég erős mindenben, mégis üzleti modell (tehát biztosan minőségi). Van, amelyikben már van 7570M is, de azok ebayen 280k-tól kezdődnek. Ehhez hozzájön az SSD, meg gondolom az adó és a vám is. Ennek még nem néztem utána. Ebben 500as vinyó van, tehát elég korrekt, de sajnos túllépi a keretet szerintem...
Az utolsó pedig itthon már van 170ezer körül újonnan, ebayről 150ért be lehet szerezni Plusz persze adó, vám itt is. És ebbe csak SSD kell, tehát 200alatt simán kijövök.
Az utolsó kettő teljesítményben, akkuidőben, melegedésben kb ugyanazt hozza. A minőség és a képernyő egyértelműen a HP mellett szól, kérdés hogy emiatt ér-e kétszer annyit. Ez már olyan kérdés, amit nekem kell eldöntenem. És szerintem nem. Nagyon tetszenek, de sokallok egy laptopért ennyi pénzt kiadni, ráadásul kisebb vinyó, gyengébb vidkari és akku üzemidőt kapok érte. Természetesen látom a pro érveket is, de engem sajnos nem győzött meg.
Mindenesetre köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, tényleg sokat segítettek, ha még valakinek van valami tippje, akkor szívesen hallgatom, de úgy tűnik nyert az Acer (remélem nem bánom meg )
-
TIBI8484
csendes tag
Sziasztok.Segitségeteket szeretném kérni mert szeretnék vásárolni a barátnőmmel 1 Új és jó minőségű lapost.Érdeklödnék hogy hol lehet olcsobban venni neten és milyen márkát vagy fajtát ajánlotok?Eddig ezt néztük ki ez volt a szimpatikus de várok az Új ötleteket ajánlatokat
http://www.edigital.hu/Notebook/Samsung_NP300E5Z-S07HU_notebook-p323970.html
-
TIBI8484
csendes tag
Azért annyira ne legyen olyan Drága.A keret olyan 120 tol 140 ig de legyen I3 proci benne vagy 4-6 gb mem és valami jóbb video kártya.Jah és a párom kérésére fehér.Most ezt néztem épp kb valami ilyesmi ha megnézed a linket.
http://laptopesztergom.hu/images/ASUS_X54C-SX342D.jpg
De ez csak példa! -
TIBI8484
csendes tag
A video kártyát nem is néztem!Hát figyelj leginkább netezni de arra legyen nagyon jó sose faggyon le legyen gyors és azért ha játszani is szeretnék arra is.Tehát a video kártya is legyen 1 jobb minőségű benne egy i 3 procihoz megfelelően.azért linkeltem be azt a konfigurációt abba az árba
-
icons
addikt
Nem sokkal, de kilóg a büdzséből
Atyaisten, az akkuidő elképesztő És a videokártyája sem rossz...Attól eltekintve, hogy horribilisen drága...(utálom, hogy csak 500as vinyóval szerelik ezeket. Mármint opcionálisan nem baj, ha lehetne több is) és van DVD olvasója (->SSD) is...
jójó, azt hiszem, megfogtál DP is van, USB3.0 i5 ös Ivy Bridge...
CAD: egyelőre nem tervezem (haha), de szeretném részben asztali helyett is használni, úgyhogy hajtok a relative erős hardverre (programozás, azon belül képfeldolgozás, virtuális gépek, adatbázis kezelés, ki tudja még mifene, nem szeretnék arra ébredni, hogy 10ezer (najó, 20ezer) forintot spóroltam, és gyenge a procim. A vidkari pedig azért kell, mert bár már nem vagyok nagy játékos, azért néhány remeket még szívesen kipróbálnék!
A kérdés: 160ért egy rosszabb minőségűt, vagy 290ért egy jobbat... igazából saját pénzből veszem (ösztöndíjból), úgyhogy az ár is nagyon fontos nekem. De ezen most tényleg elgondolkodtam... ha lenne keresetem, biztosan a Lenovo lenne a nyertes!
-
Borote
addikt
válasz TIBI8484 #2871 üzenetére
Tehát akkor játékra kell?
Akkor egyrészt Lenovo G580, másrészt Toshiba L850, vagy C855. (én az előbbi kettő közül választanék).(#2872) icons: vagy nézel aprón T420-at, de abban legfeljebb csak NVS 4200 lesz
Használtan vennéd az Acert? (Mert boltban már nem nagyon láttam).[ Szerkesztve ]
-
adrian23
csendes tag
Az Acer 5830tg-ről milyen tapasztalatok vannak?
És úgy általában Acert megéri venni? Bátran ajánlható kategória? -
TIBI8484
csendes tag
Nem pont kimondottan játékra de ha épp kedvem támad lehessen játszani is vele.Az a lenovo nem nagyon tetszik stilusra.és igen mindenféle képpen csak is Vadiúj legyen.Netes oldalt ajánlható?
-
Borote
addikt
válasz TIBI8484 #2875 üzenetére
"Netes oldalt ajánlható?"
Ezt nem teljesen értem
Pedig jó gép a Lenovo is Billentyűzete pl a consumerek között az egyik legjobb.Játék szempontjából mindegy, hogy milyen gyakran játszol, ha havonta egyszer játszol, akkor is attól fog függeni, hogy milyen erős gép kell, hogy milyen részletesség mellett szeretnél játszani.
-
TIBI8484
csendes tag
Arra értettem hogy milyen netes oldalt ajánlasz ahonnan vegyek.A lenovo nem nagyon tetszik,Nem olyan mutatos vagy csak én vagyok ilyen nyügös
-
icons
addikt
válasz Tikakukac #2877 üzenetére
Nem nagyon láttam olyat, amit 3100M-mel szerelnek, ami még mindig jóval gyengébb a GT540m-nél, de már valóban ér valamit .
Meg általában 320as vinyóval szerelik, amit rögtön cserélnék. És nincs USB3.0ja, amiért többen meg akartak kövezni, hogy hát de most még semmire sem kell, de én bízom benne, hogy 2-3éven belül már hasznát veszem! -
Tikakukac
titán
USB3.0 egy pár dolláros Express Card csatival megoldható. Ne ez legyen már a perdöntő.
NVS karik meg viccesek, mert adott feladatban igencsak bedolgozzák a sima driveres nem direkt CAD-re optimalizált megoldásokat[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
veterán
válasz adrian23 #2874 üzenetére
Úgy általában Acert nem érdemes megvenni, ne is gondolkodj rajta.
De úgy általában nem érdemes Toshibát, Dellt, Lenovot, Fujitsut, HP-t, Asust, Samsungot, Compaqot sem venni. Sőt, sok más gyártót is le lehetne még írni.
Ne általában kérdezd, hanem konkrét modellt."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
szecska24
tag
Valaki tud segíteni abban, hogy az L850-13U-hoz honnan tudok leszedni drivereket?
Mert a toshiba honlapján nem találom mindet. (wifi például nemakar elindulni). -
slayer93
tag
Esetleg ha ajánlhatok egy nagyon korrekt és erős képet :Y580. Szerintem ez elég lenne a szerkesztésekhez és a programozáshoz és a videó kártya is elég erős benne vagy esetleg ezt a Dell gépet. Ennek is elég korrekt a processzora, de a vga az gyengébb benne.
"Ne próbáld, hanem csináld meg"~ egyik kedves volt Tanárom :)
-
runner 125
nagyúr
válasz slayer93 #2889 üzenetére
Inkább ne...
Az Inspiron i7-tel olyan, mint egy rezsó, de eleve szvsz hót felesleges notebook-ba az i7.
Y580-nál szintúgy. Az i5 - FHD verziót inkább javasolnám, de emlékeim szerintem nem 270k körül keres gépet...
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Prof
addikt
válasz premete #2822 üzenetére
Épp hogy gyakorlatban semmi különbség. Memória- SSD között nem nagyon másolgat az ember nagy fájlokat. Ha meg hddről /-ra az jóval lassabba a sata2esnél is.
A nagyobb szekvenciális sebesség haszna a gyakorlatban egy notinál nagyon kevés. De ezt te is tudhatod a százmillió SSD tesztből -
Prof
addikt
válasz runner 125 #2890 üzenetére
Ejnye miért nem gondolsz a noti kreatív felhasználására. Csak el kell indítania vmi jófajta stresstest progit.
Aztán játszik, tervez és nem kell kimenni a konyhába, mert helyben megsüti a tükörtojást, szenvicset, húst -
premete
veterán
Nagy a különbség a sata2 és a sata3 között, és napi rendszerességgel használom is, van különbség egy 15 GB-os rendszer backup/restore esetén például.
Persze, van olyan ssd-m, aminek mindegy, mert csak 90 MB/s sebességet tud, nem 500-at, mint a mostani vertex3 és samsung 830.
De ha semmi különbség nem lenne, ahogy Te gondolod, akkor is sata3-as ssd-t használnék a sata3-as csatolón, az a 20% árkülönbség nem oszt, nem szoroz.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Borote
addikt
Rossz helyre címezve
(#2893) premete: mekkora az a különbség? Percben? Azaz a teljes életed során hány percet spórolsz vele?
Hol jön az elő, hogy nem 200, hanem 400Mbyte-tal másol másodpercenként? Ami tényleg jelentősen megkönnyíti a helyzeted? (Ha már 2-szeres a sebesség )[ Szerkesztve ]
-
icons
addikt
válasz slayer93 #2889 üzenetére
Köszi, de nagyon fontos lenne a hordozhatóság, ezért a 15,6osak rögtön kiestek. 13,3"nál még elég nehéz megoldani a hűtést megfelelően, legalábbis én így látom, 14"pedig még elég kicsi, de már jól hűthető, és ezekbe már belefér az SSD + HDD kombó is, tehát szerintem ez lesz az én arany középutam
-
tom_sawyer
csendes tag
Hali!
130-140, plafon 150 eFt-ért milyen notebookot tudnátok ajánlani általános használatra? Vannak elképzeléseim, de gondoltam kikérem a "nagyok" véleményét. Köszi!
-
senior tag
A Best-Buy laptopot keresem kb. 200e -ig a következő opciók figyelembe vételével:
- Nagyobb felbontás, mint 1366x768, lehetőleg nagyobb kijelzővel is. Mi van a 15.6" és a 17.3" között?! Egy nagy űr, azt látom.
- Intel Core i3, de inkább i5.
- Numerikus billentyűzet.
- Ergonomikus billentyűzet (billentyűk jól elkülönülnek, kurzor nem lóg át a numpad-ba, a kurzor billentyűk nem nyomottak és akár nincsenek egy vonalban a többi gombbal).
- Oprendszer nélküli, mert elegem van a gyári előre telepített verziókból, amik megölik a gépet
- Minimum 2 év garancia, de inkább 3.
- Videókártya annyira nem fontos.Ezzel szemezgetek: HP Probook 4730s (Intel Core i5 2450M • 17.3" HD+ (1600x900) AG LED • Radeon HD 6490M / 1GB • 4GB DDR3 • 750 GB • DVD+/-RW DL • 802.11(b/g/n) • Linux • 3,1 kg)
De az usanotebook.hu szerint ez már egy kifutott termék... Mi akkor az utóda?És hol érdemes vásárolni?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Elite: Dangerous
- BMW topik
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mobil flották
- Politika
- További aktív témák...
- Acer Aspire 1 , DDR4 , SSD , Makulátlan , 2027-ig Garanciás !
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- GYŰJTŐKNEK! Lenovo Thinkpad W701 i7 820QM/8GB RAM/FX2800M
- Lenovo L14 gen 2a Ryzen 5-5650U / 16GB RAM / 256GB SSD / EU Billentyűzet / 6 hónap gyári garancia
- Garanciális Lenovo ThinkPad P1 Gen 3, Intel Core i7 10th gen, Nvidia Quadro T1000, 32 GB RAM, 512 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest