Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#135518) Moleman


Moleman
addikt

Sziasztok, kicsit speciális esettel fordulnék hozzátok.

Kezd kipusztulni a közel 6 éves Acer 5755G-m (i5, GT540M, 4 giga ram, 768p) billentyűzete (plusz lassú is, a 1080p videók még ssd-ről is szaggatnak), költeni már nem szívesen költenék rá, érik a csere. 3 évesen, a garancia utolsó lehelletével cseréltek benne alaplapot, hűtést, vinyót, akksit, képernyőt, de a billentyűzet sajnos kimaradt, azóta kezdett komolyabban rosszalkodni.
A szívem mélyén már 10 éve komoly asztali gépet szeretnék, pillanatnyilag GTX1070-nel, de fél milliót egyben képtelen vagyok kidobni az ablakon. Ezért is lett 6 éve az Acer, és ki is szolgált, a GTA5 is futott minimumon 36 fps-sel, elégedett voltam vele.
A következő gondolatom is egy hasonló laptop, költséghatékonysági megfontolásból, hogy újabb 5-6 évvel kitolhassam az asztali gép vásárlását. :)

Egy új, felső-középkategóriás konfig lenne az elképzelés (minimum i5, GTX950M, 8 giga ram, 15.6" FHD, OS nélkül), nem gamer, mert nem bírom a sok piros betétet meg a túltolt formatervet. Egyelőre ezt az Acer F5-573-at találtam, ami minden kritériumnak megfelelt, a matt kijelző és az m2 ssd még nagy pluszpont is, így nem kéne optibay. Ez a 230k már nagyon a plafon, jobban örülnék, ha meg tudna állni 200 alatt, de nem sok esélyt látok rá. Néha magammal viszem a wc-re, de az asztalon élné le az életét, így a hordozhatóság/akkukapacitás egyáltalán nem szempont. Win7 támogatás jó lenne, de úgy láttam már ez az Acer is Win10 only, a drivereket tekintve. :(
Nem tudom, mit tud egy ilyen konfig az új játékokban FHD-ban, a mostaninál kb ötször erősebb a GPU, ami nem hangzik rosszul. De túl sokat nem játszom, leginkább Assetto Corsa és World of Tanks, élvezném, ha fullon menne FHD-ban, mert most minimumon játszom. :DDD Emellett külső hangkártyával zenélésre is használnám, DAW, több párhuzamos élő erősítőmodellezés, de ez a réginek sem okoz problémát.

Vagy teljesen rossz ajtón kopogtatok, és lehet ennél erősebb, használhatóbb asztali gépet építeni 200 körül (háttértár nélkül)?

Előre is nagyon köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.