Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#30801) nesa válasza BRIKLY (#30798) üzenetére


nesa
veterán

Most ezen a kepen en nemlatom mit miert kell cserelni, egydologra figyelj oda nehogy kidobd a szarnak latszo de jo gerendaidat (lehet meg 30+ evet kibirnak) es lecsereld csudaszep csapolt ruszki borovira ami 15 ev mulva kuka.

Amugy az a plafon nem ilyen valyogbetetes? en azt tuti le nem vernem, egyreszt nemakar majd lejonni mert igen komolyan megvannak csinalva, masreszt parszaz evet is kibirnak.

[ Szerkesztve ]

(#30802) BRIKLY válasza nesa (#30801) üzenetére


BRIKLY
veterán

Nem tudom,hogy miből van,de hogy így nem marad,az biztos. Lebontás helyett mit tudsz ajánlani,hogy kinézzen valahogy,és egyenes legyen? úthenger? :D

Nem a repedés miatt bontanám,remélem látszik az első képen amit mutatni akarok..A másodikat csak azért lőttem,hogy "miből van"..

Szégyellem mutogatni,az egész fürdőszoba nagyon ocsmány,a mennyezet a teljes felújítás kezdete..

[ Szerkesztve ]

(#30803) Ton-ton válasza BRIKLY (#30800) üzenetére


Ton-ton
tag

Az 5*15 többet tart, és olcsóbb.
Addig van rajta 60 kiló amíg egyszer picit meg nem ázik a szigetelésed...
A kartonra nem teheted a szigetelést, és a fólia sem érhet (nagyobb felületen) a kartonhoz, mert képes penészedni.

http://qtp.hu

(#30804) BRIKLY válasza Ton-ton (#30803) üzenetére


BRIKLY
veterán

Jó hát akkor az lesz,csak gondoltam 10centi szélesre könnyebb lesz csavarozni :B
Jó,oké,akkor számoljunk 100 kilót. (gk+ 4 vödörnyi víz a tetején..) Nehogy már ne bírja el 5 szál gerenda :Y
Értem,akkor az úgy jó,ha a gerendák közt csinálok "drót hálót" és arra rakom a fóliát,és arra a szigetelést? Úgy,hogy marad egy pár centi a karton és a fólia között.

(#30805) fero02 válasza BRIKLY (#30802) üzenetére


fero02
veterán

Ez úgy néz ki, mint ha saralt födém lenne. De hogy miért ereszkedett meg ennyire... Ha a padláson megkaparod valahol a saralást, akkor látni fogod majd a sárléceket is.

Perpill arra tudok gondolni, hogy nem volt meg a kellő gyakoriságú alátámasztása a sárléceknek (illetve lehet azok is ritkák) és az idő vasfoga és a gravitáció megtette a hatását.

(#30806) BRIKLY válasza fero02 (#30805) üzenetére


BRIKLY
veterán

Mobillal nem tudok szebbet fotózni,de közelről inkább úgy néz ki,mint ha valami cement kötésű cucc lenne. Vagy csak 2 centi vakolat van rajta..
Hogy miért ereszkedett,nem tudom. Évek óta ilyen,pontosabban szép lassan egyre közelebb került a fejemhez az izzó ott középen. :D De már mikor ide jöttünk is csúnya volt..De hát ez van,most jött el a pillanat,hogy nekiessek a fürdőszobának. Mire kész lesz benne lesz vagy 150k-ba az anyag..Szakembert hívni sajnos nem engedhetem meg magamnak,mert itt lenne vagy még 150 a munkadíj...Konkrétan semmi nem marad az,ami van,csak a 4 fal.. :U

[ Szerkesztve ]

(#30807) Ton-ton válasza BRIKLY (#30804) üzenetére


Ton-ton
tag

Igen ha meghagyod a karton felett a hézagot akkor jó.

http://qtp.hu

(#30808) nesa válasza BRIKLY (#30802) üzenetére


nesa
veterán

Ezek a sarfodemek altalaban amilyen szarul neznek ki annyira tartossak szetszedni se egyszeru nekem csak az eloszobaban van ilyen en semmi kivetnivalot nemtalalokbenne,persze az enyem egyenes volot ill most is az a ted viszont latszolag beazik fentrol ezzel kellene elsokorben foglalkozni inkabb.
Azt nemtudom a valosagban ez a hullamzas hany cm de ha a gerendahoz csavarozol keresztbe tetolecet az sokat tartana ha ez megnyugtat, aztan egy ujabb keresztlecezesel vizbe kell hozni es mehet fel a karton.
De elobb a beazast kell megszuntetni.

Lehet eleg ha felviszel a padlasra nehany lavort, nalam ez bevalt soha nemkell kiburitanom oket gyorsabban parolog mint ahogy megtelik, nalam ez 8 eve mukodik 2-3 helyen csepegett be a viz mondjuk nekem nem jott at a plafonon.

(#30809) BRIKLY válasza nesa (#30808) üzenetére


BRIKLY
veterán

Nem ázik ez be... Én ezzel nem kinlódok, ezt egyenesre húzni talán daruval lehetne. Hogy pontosan mennyt lóg lemérem ha érdekel, saccra nem akarok sokat mondani, 7-10 centi..
Megvettem már hozzá mindent,szombaton nekiesek,majd akkor részletezem hogy miből van.
Szerintem nem sár,mert ezt a helyiséget 10 éven belül építették.persze attál még lehet az de na..

(#30810) nesa válasza BRIKLY (#30809) üzenetére


nesa
veterán

Kivancsi vagyok milyen fodem is ez, de ez nem parevesnek nez ki inkabb sok evtizedesnek.

Ez nemlesz olyan vicces hetvege neked, gondolom nem egyedul csinalod.

(#30811) BRIKLY válasza nesa (#30810) üzenetére


BRIKLY
veterán

5 és fél éve még valamivel jobban nézett ki.. Sok évtizedes nem lehet.. Még kész sem volt mikor ide jöttünk.A konyhában se víz,se csatorna,semmi.A fürdőben a mosdó és a wc tartály locsoló tömlővel bekötve,egyéb szépségek..
Nem tudom mikor építették pontosan,de sok évtizedes nem lehet.

Hát azt gondoltam,hogy nem lesz vicces,de van egy olyan érzésem,hogy a lebontáshoz csak néhány határozott rúgás kell felülről..
Bontani lehet,hogy egyedül állok neki,az újat csinálni nyilván nem tudom egyedül,furcsa lenne tartani is meg csavarozni is a gipszkarton táblákat :DDD

(#30812) nesa válasza BRIKLY (#30811) üzenetére


nesa
veterán

A regi gerendakat ne szedd ki.

Ocska lancfuresz lehet jol jon majd.

(#30813) Integra válasza Ton-ton (#30763) üzenetére


Integra
titán

már intézem a pénzvisszafizetést garanciában... :DDD 100m2 után bekapcsol a hőlekapcsoló, túlmelegszik..
sajnos ezen teljesítményű és minőségű gépek azonosat is tudnak. jó egy tapasztalt szervizessel beszélni :) a gond az, hogy fogalmam sincsen, hogy mit csináljak, ha visszakaptam a pénzt... szervizes is azt mondta, hogy elektromosnál maradjak, semmi értelme a benzinesnek. a gardena lazító ugyanúgy szétkopik idővel..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#30814) Met válasza Integra (#30813) üzenetére


Met
Topikgazda

Melyiket vetted végül?
Nekem rugós B&D van és bírja a strapát. Állítólag benzinessel gyorsabban lehet dolgozni.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#30815) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

szomszednak elromlott a hr-v-je, kicsit vigyorgott hozza, midn ezt 10 revesen kovette el elosszor ami 1db rele, de a fene a jo dogat meg mosyt se akarj aleani:- )))

rossz totyik

udv

neduddki

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#30816) Integra válasza Met (#30814) üzenetére


Integra
titán

a 38e al-ko gépet. 800m2-re van kiírva, ehhez képest 100m2-t sem használtam, már túlmelegedés miatt lekapcsolt :( :DDD és ez volt az erősebbik.
nagyon rendes volt a szervizes srác, elmondta, hogy nem lesz gond a gariztatással, valszeg az al-ko azonnal cserét fog felajánlani (korrekt) és a csere bónt megkapva leboxolom az internetes áruházzal a pénzvisszafizetést, kötelesek visszaadni, bár befognak próbálkozni, hogy vásároljam le, mert pénzt nem tudnak visszaadni.. ja és megtévesztő az oldal is, mert 3 évet ír ki rá jótállásnak, de közben csak 1 év, a garilevelen is rajta van, hogy csak fűnyírókra van etc. vagy benézték, vagy tudatos, de szerintem inkább elnézték.
szóval idővel ezek a kis gépek simán elkopnak, igazából mindegy melyiket veszem, ő mondta, hogy vegyek inkább egy gardenát vagy haosnló nevesebbet picivel, ezeket mindig maguk fejlesztik, nem matricázott termékek. a benzinest nem ajánlja mert évi 2 alkalom mellett maga a motor fog elöregedni, meg az üzemanyag is gondot okozhat a túl sok állással etc...
viszont ennek a kis 45 lieteres kosárnak nem sok értelme van, mert úgy teleköpi lazítás alatt 7-8 méger alatt, hogy folyamatosan ürítheted, egyszerűbb végigszáguldani és gereblyézni, aztán pár nap múlva fűnyíró összeszívja a maradékot is..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#30817) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Múlt héten feleségem porszívózott a nappaliban, mellette ment a TV, más nem. A fürdőben ment a mosógép, ami természetesen más körön van, és egyszer csak kb. 10 perc porszívózás után leoldott a főmegszakitó (nem az óra melletti, hanem a kismegszakítók mellett van és leoldja az összes kört egyszerre).

Ennyit tudok, más tapasztalat egyelőre nincs. Mit figyeljek, mit keressek, hogyan azonosítsam, hogy van-e hiba, ha igen, hol, vagy csak valami véletlen összjáték miatt kapcsolt le.

Nem tudom van-e valami jelentősége, de pont egész órakor történt, mondjuk 10:00-kor, ez látható abból, ahogy kinullázta az ébresztőt.

(#30818) philoxenia válasza Integra (#30816) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nekünk Flymo van, de az sem azt hozta, amit vártam...[link] A nagy előnye a gereblyézéssel szemben, hogy összedarálja a lombot, legutóbb kombináltam, összekaptam a nagyját lombseprűvel és feletettem vele, így sokkal kevesebb zsákban fért el. / Diófához használom, mert azt nem érdemes komposztálni/

DeFranco: Attól hogy más körön van, még összeadódik a teljesítményfelvétel. Kellene a porszívó indítási teljesítménye, a mosógépé, a főmegszakító kioldási értéke és a kora, abból jobban lehetne következtetni.

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30819) Integra válasza philoxenia (#30818) üzenetére


Integra
titán

igen, ősszel majd kell egy lombszívót találnom, szintén darálós belső mechanikával. most talajlazító háború van, lassan kikellene szórnom a nyári műtrágyát, ahhoz meg bekell fejeznem a lazítást. meg lehet, hogy fűmagot is ki kellene hozzá szórnom.. most vagy nem működött jól és túl sok gyomot meg füvet tépett ki, vagy egyszerűen nagyon sok volt az elhalt fű, ami csak úgy kijött, mert helyenként egész megritkult sajnos. és oda meg bekellene szórnom szerintem fűmagot, amíg így kivan lazítva a talaj.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#30820) neduddki válasza DeFranco (#30817) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

hany amperos az az ize?

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#30821) DeFranco válasza philoxenia (#30818) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nem tudom, szokásos főmegszakító, gondolom 16A lehet, nincs teljesítménynövelés, a porszívó 1600W-os, a mosógépet passzolom.

ellenben nem bekapcsoláskor oldott le, hanem használat közben, és máskor ment ennél jóval több dolog is egyszerre, mosogatógép, kenyérsütő, és úgy meg nem oldott le.

(#30822) neduddki válasza DeFranco (#30821) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

ugy jarsz mint kedvec docensem, 10 evutna derutl ki hogy azert old el allansona a biszotistek mert a kisse ertelmifogyatekos /tenyelg aszok, de ehhe zugy laccik nem.../ szomszed az O mazzagjat csapolata
oreg lesz a megszaikot

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#30823) DeFranco válasza neduddki (#30822) üzenetére


DeFranco
nagyúr

négy éve lett cserélve a teljes rendszer

(#30824) philoxenia válasza DeFranco (#30821) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A mosógép fűtőszála nem tudod, hogy mikor kapcsol be, de az igen komoly teljesítményfelvétel plusz némi kapcsolási megugrás, a 16A már nagyon kevés manapság, a főágon érdemes a 32A -t használni, /ezt a szolgáltató tudtommal ingyen bővíti, ha kevesebb, legalábbis az e-on igen/ ha a hálózati huzalozás gyenge, azt több kismegszakítóval védeni. Ha csak a saját oldott le, az áramszolgáltatóé nem, az is lehet, hogy gyenge már, a korral romlik minden.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30825) neduddki válasza DeFranco (#30823) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

akkor megtekinti a kismegszakito n klevo feliratot, ha nincs fogyasttasmeroje akkor eltenfeeg acsomagtartom fel es kap egy vc4k-t es mereget, es SzoloGyiloknka igaza van fel a csillagokba akrom mondani cel a 32A

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#30826) DeFranco válasza philoxenia (#30824) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nem hiszem, hogy ez lenne az oka, 4 év alatt egyszer sem vágott le, pedig ahogy említettem, ennél lényegesen több nagyfogyasztó is ment már egyszerre.

(#30827) Morris válasza DeFranco (#30823) üzenetére


Morris
veterán

Az nem a fi relé volt? Ha van rajta teszt gomb, akkor az lesz! :U

(#30828) DeFranco válasza Morris (#30827) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ööö... az "csak" fi relé? van rajta fi relé, igen, de azt hittem ilyen kombinált cucc, hogy egyrészt főkapcsoló, másrészt fi relé.

(#30829) philoxenia válasza DeFranco (#30828) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A fi relének nincs köze a túláramhoz, az teljesen más tészta, az földzárlatot jelez...

Lassan jobb lesz, ha lefényképezed, mi is oldott le... ;]

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30830) DeFranco válasza philoxenia (#30829) üzenetére


DeFranco
nagyúr

van a doboz... benne ahány kör annyi kismegszakító, nálam 6 darab a 6 körre. mellette még 1 egység, ami felül egy narancssárga gomb (fi relé) és egy kismegszakítóhoz hasonlító fekete billenőkapcsoló egy egységen.

ennyi. 7 egység, ebből 6 egy-egy kört kapcsol, 1 pedig mindet, plusz felette van egy narancssárga gomb.

[ Szerkesztve ]

(#30831) philoxenia válasza DeFranco (#30830) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Az nyilván a fi relé lesz a leírás alapján, akkor a főmegszakítód az óra melletti az áramszolgáltatóé, az old le, ha túl nagy az áram. A fi relé ellenben nagyon kis áram esetén is leold, ha a föld felé folyik áram, / nagyjából elég vizes kézzel rálehelni egy konnektorra :D / ilyenkor mindig a vizes berendezés gyanús először. Érdemes a fi relé teszt gombját is kipróbálni /gondolom a sárga/ időnként, azzal tudod nézni, hogy nagyon kis áram esetén is leold-e.

A kommenteket is olvasd el!

Ha van időd . [link]

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30832) Because


Because
őstag

sziasztok!

bárnem lakásfelújítás hanem bicikli, de hátha tudtok segíteni!

akril alapozóval (Prisma No Rust) fújtam a bicóvázat és erre tudok műgyanta alapú festéket használni? (dupli color quality paint)

köszi!

(#30833) Dluinet válasza Because (#30832) üzenetére


Dluinet
nagyúr

itt vannak fényezők

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#30834) philoxenia válasza Because (#30832) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

[link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30835) Because


Because
őstag

köszi mindkettőtöknek! akkor úgy veszem a cikkből, hogy festhetek rá

[ Szerkesztve ]

(#30836) norbi0604


norbi0604
aktív tag

Üdv!

Legolcsóbban hogyan tudnék kijönni parkettázásból? Sima beton az alap, jelenleg iylen szőnyeg avstag lapok vannak a betonon majd azon padlószőnyeg és úgy rá a dísz szőnyeg. A legolcsóbb megoldás mi lenne ha 2x ~12-13 négyzetméteres szobáról van szó? :D

(#30837) Morris válasza norbi0604 (#30836) üzenetére


Morris
veterán

Megveszed a laminált padlót, veszel alá 3mm-es fóliát, Kölcsön kérsz egy dekopír fűrészt (ha nincs) és nekiállsz lerakni. Szegély is kelleni fog majd. Ennél olcsóbb nincs.

Szerk: Parketta vagy laminált padló?

[ Szerkesztve ]

(#30838) norbi0604 válasza Morris (#30837) üzenetére


norbi0604
aktív tag

Mi a különbség és melyik a jobb? :D

[ Szerkesztve ]

(#30839) BRIKLY


BRIKLY
veterán

Na tessék, ennyi a mennyezet.1 Centi sár,deszka,drót, 3 centi vakolat.

(#30840) looser


looser
addikt

Sziasztok! Nemrég érdeklődtem egy 40m2-es lakással kapcsolatban. A vállalkozó egy Ferroli Domiproject F24 kombi cirkót ajánlott. Ez szerintetek jó minőségű, megbízható?

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#30841) neduddki válasza looser (#30840) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

szervizes szerint ne szamicsak arra mint az elit-nel hogy 16 eveg gond nelkul uzemel

udv

neduddki

mod; amugy me nem kongyi? v. megvan a belels?

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#30842) looser válasza neduddki (#30841) üzenetére


looser
addikt

Úgy gondolom, ez azért fontos, hogy jó minőségű legyen, ebben tudnánk magasabbra menni (ez 150e ft), mondjuk 200e körül van ajánlott?

A kongyi micsoda?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#30843) neduddki válasza looser (#30842) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

190K-nal mar van ojja amit jo szivvel tok: tudok: vitopend 100W, argep
kondenzacios tehnologia, lecsapja a vizgozt a fustgazokbol arra kell fiyelni, hogy a visszater 57fok allat legyen, en vegigneznem a hejejdben

udv

neduddki

mod: belelessel mi a hjjezset?

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#30844) fero02 válasza BRIKLY (#30839) üzenetére


fero02
veterán

Ugye mondtam én... :P :DDD

A fő tartó gerenda (ami a képen keresztben van) egyenes? :U

[ Szerkesztve ]

(#30845) beers válasza neduddki (#30843) üzenetére


beers
addikt

Kíváncsi leszek, hogy a HGK24-es (ma vettem meg) majd hogy fog muzsikálni!

[ Szerkesztve ]

M&N

(#30846) neduddki válasza beers (#30845) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

tudo azapoenhogy tobbektiol, bentrolegeymtrol isaszt hallotma hogynagyonjok,en csakkamilaztam:- )

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#30847) beers válasza neduddki (#30846) üzenetére


beers
addikt

Remélem is!
2+6 év gari, 2 hőcserélő így nincs váltószelep :)!

[ Szerkesztve ]

M&N

(#30848) BRIKLY válasza fero02 (#30844) üzenetére


BRIKLY
veterán

Mondtad,de komolyabbnak képzeltem. Mi szigeteli ezen a hőt? A 3 centi vakolat?

Gerenda nem egyenes,már csak pár deszka van fent,de még így is annyira lóg a közepe,hogy szerintem ki kell vennem.

Nem csoda hogy nem bírta, 2 gerenda + a fal tartotta az egész szart. Ráadásul ekkora sújnak nokedli ez a gerenda...

(#30849) BRIKLY


BRIKLY
veterán

Na itt egy kép,hogy ne csak a levegőbe beszéljek. Remélem elég jól látszik a képen,hogy milyen "egyenes" az a gerenda.

Már csak azt nem tudom,hogy fogom ezt onnan kiszedni,mert alatta van a tetőgerendának..

Az az egy jutott eszembe,hogy elvágom közvetlenül a falnál. Hülyeség? :F

Más,és ráérősebb téma. Nem tudom mennyire emlékeztek a konyhai fa mennyezetemre.Na most meg tudtam nézni mi is van az fölött. Kemény 4cm hungarocell. :U Mit gondoltok,elég az oda? Én keveslem,nem is véletlenül kap most a fürdő 10cm kőzet gyapotot..

[ Szerkesztve ]

(#30850) Ton-ton válasza BRIKLY (#30849) üzenetére


Ton-ton
tag

Egészségesnek tűnik az a fa. Ha tényleg az, akkor próbáld meg inkább a helyére emelni, és hilti szalaggal felfogatni a szarufához 2 helyen.

a 4 centi hugarocell elég kevés (az a gond ezekkel hogy nem lehet résmentesen lerakni). Manapság már legtöbbször keveslik a tetőben a 15cm gyapotot is (annyi fér a szarufák közé jellemzően).

http://qtp.hu

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.