Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nkboy
senior tag
válasz
DeFranco #30698 üzenetére
tehát akkor egy vastagabb felső toktoldóval értelemszerűen maga az ablakfelület lesz ugyanannyival kisebb, jól értem?
Jól érted.
Az, hogy egyedi méretet gyárt(at) e akinél voltál, azt tőle kell megérdeklődni. Ha vállalnak ilyet, akkor ez nem lehet gond.
gondolom ez a másik két helyiségnél is kell a két szélére értelemszerűen, ugye?
Az egyszárnyú ablakoknál nem kell, mert ott a kilincs oldalon elfér.
Általában a toktoldó akkor javasolt oldalra, ha van vagy lesz szigetelés az épületen. Vagy kettő, vagy többszárnyú ablakok lesznek, redőnnyel szerelve.
-
DeFranco
nagyúr
tehát akkor egy vastagabb felső toktoldóval értelemszerűen maga az ablakfelület lesz ugyanannyival kisebb, jól értem?
az oldalsó toktoldóval kapcsolatban pedig azt kérdezném, hogy az ablakok mérete az cm-es egységekben változtatható? tehát kérhetek ~2cm-el keskenyebb ablakot 2cm-es toktoldóval? ez könnyen megoldható?
gondolom ez a másik két helyiségnél is kell a két szélére értelemszerűen, ugye?
-
Met
Topikgazda
Köszi, akkor beépített nyuszoghálósat tetetünk fel.
-
Nkboy
senior tag
válasz
DeFranco #30694 üzenetére
miért? nem fog jól kinézni? vagy valami funkcionális gondja lesz? gondolom kötött a befoglaló méret is, panelről van szó
Arra gondolok, hogy a redőny nem fog "belelógni" az ablakba. A gurtni bevezetése is jobb. A redőny doboz 16-18 cm magas.
A falnyílás méret adott, ez egyértelmű. A toktoldó miatt amúgy is kisebb lesz a szerkezet. Tehát, ha van egy 100×150-s falnyílásod, az ablakra tesznek egy 5 vagy 10-s toldót, (a redőny miatt) akkor a maga a nyílászáró csak 100× 145 vagy 140 magas lesz.
Takaróléc kívülre kell? Redőny alá minek?
Olvasom, hogy panelról beszélünk, akkor valószínű, hogy kelleni fog kívülre is a takarás. A 9fm meg, gondolom én, úgy jön ki, hogy kívül csak az oldala, az 3fm, belül meg teteje + oldalak, az 6fm.
Ok, erre majd rákérdeztetek, köszi, itt is talán a befoglaló miatt kérdéses, nem?
Befoglaló méretet, fentebb írtam.
-
DeFranco
nagyúr
Ezek, egymás mellett lesznek sorolva?
igen
Szerintem a tetejére a 10-s toktoldó célszerűbb lenne, a redőny miatt.
miért? nem fog jól kinézni? vagy valami funkcionális gondja lesz? gondolom kötött a befoglaló méret is, panelről van szó
Takaróléc kívülre kell? Redőny alá minek?
nem tudom, annyi van írva, hogy külső-belső oldalon, 9 fm van számolva a a 3x[100x150]-re, ha ez ad támpontot
Oldalra kellene legalább egy 2-s toktoldó Redőny automaták (csévélő) nem fognak elférni.
Ok, erre majd rákérdeztetek, köszi, itt is talán a befoglaló miatt kérdéses, nem?
-
Met
Topikgazda
Redőnyből sima vagy beépített szúnyoghálós?
Nem romlik el a szúnyogháló része?
Mert ha külön van a háló és valami van vele akkor csak letépem és cserélem. -
Ton-ton
tag
válasz
SG3rg0 #30689 üzenetére
Nem kezelném semmivel.
Gyakorlatilag csak olaj jöhet szóba, hisz a lazúrok/lakkok keménnyé teszik az összekötő szálakat így azok hamarabb tönkremennek mint kezelés nélkül. Az olajtól viszont ragacsos lesz (a bambuszba nem szívódik be), ami engem zavarna.
Ám ha mindenképp ragaszkodsz hozzá akkor valami ásványi olajat használj, ami nem avasodik. Tehát szilikon olaj, parafin vagy hasonló, ide még a lenolaj sem megfelelő. -
SG3rg0
őstag
Raktam ki az erkélyre bambuszrolót egy jobb minőségűt. Le akarom valamivel kezelni hogy kicsit időtállóbb legyen. Valami ötlet? Esetleg olaj, vagy lazúr?
-
Nkboy
senior tag
válasz
DeFranco #30680 üzenetére
3x 100*150 ablak
Ezek, egymás mellett lesznek sorolva?
Szerintem a tetejére a 10-s toktoldó célszerűbb lenne, a redőny miatt.
Takaróléc kívülre kell? Redőny alá minek?1x 150-150 ablak
Tokosztott lesz, osztott redőnnyel. Oldalra kellene legalább egy 2-s toktoldó Redőny automaták (csévélő) nem fognak elférni. Azaz elférnek, csak akkor az ablakot nem lehet teljesen kinyitni.
Más: Hevestherm. Salamander és Aluplast profillal dolgoznak. Mindkettő német.
Maco, Roto mindkettő jó minőségű vasalat. Maco: Hibás működésgátló, résszellőző funkció alap.Nálunk a garancia 1 év teljeskörű 7 év szavatossági
-
DeFranco
nagyúr
Műanyag ablak:
Kaptunk ajánlatokat, van egy szimpatikus, itt vannak a technikai részletek. Arra lennék kíváncsi, az említett márkákat ismeri-e valaki, van-e róla információja, ez a merevítés megfelelő-e stb. Megnéznétek?
---
Az alábbi árak a Német Deceuninck Inoutic Prestige profilból gyártott nyílászáróira vonatkoznak.Kategóriájából magasan kiemelkedő 6 légkamrás 76 mm beépítési mélységű nyílászáró rendszer.Olyan tulajdonságokkal is rendelkezik,melyek csak prémium kategóriában lelhetők fel. Profil UV. álló PVC anyagból készül, bizonyítottan nem sárgul. Egyik kiemelkedő tulajdonsága a középtömítéses rendszer,ennek eredménye a lehető legjobb hő- és hangszigetelés szél és eső elleni védelem.Kiemelkedő betörés elleni védelem a speciális üvegléceknek és az un.Euro-nut kialakításnak köszönhető. A profilok U szelvényű, horganyzott acél merevítésűek. Az üveg fokozott hő- és hangszigetelésű, mely a nyílás zárószerkezettel együtt eléri a Uw: 1,1 W/m2K hőátbocsájtó, és RW: 35 dB hangszigetelő értéket. Az Német ROTO vasalattal egységes rendszert képeznek.
A szerkezetekbe fokozottan hőszigetelő 4-16-4 K=1.0 üvegezést ad cégünk felár nélkül.
A termék garanciája 1 év. Kötelező alkalmassági ideje 5 év. Rendeltetésszerű használhatóságának várható időtartama szakszerű beépítés esetén, igénybevételtől függően 15-30 év.
Beépítési költség: tartalmazza a beépítéshez szükséges segédanyagok (ékek, alátétek, dűbelek, önmetsző szerelőcsavarok, PUR-hab) és az egyszeri beállítás árát.
A xxx cég munkatársai által beépített nyílászárókra kétszeri garanciális utóállítást vállalunk.---
Árban kb. egy szinten van a többivel, a munkatartalom ennyi:
3x 100*150 ablak
Bukó-nyíló 2 bal+1 jobbos ablak
Toktoldó ablak fölé 5 cm -es (redőnygurtni bevezetéshez)
Sorolóléc ablakok közé rögzítő profil
Takaróléc külső-belső oldalon 5 cm -es síktakaró
Belső fehér műanyag könyöklő ,élzárókkal
Redőny fehér műanyag jobbos
Kombi fehér műanyag redőny Rolós hálóval 1jobb+1balos1x 150-150 ablak
Tokosztós bukó-nyíló/bukó-nyíló ablak
Osztott Kombi fehér műanyag redőny Rolós hálóval1x 90-150 ablak
Bukó-nyíló jobbos ablak
Aereco EMM916 légbevezető ,tokkimarással
Kombi fehér műanyag balos redőny Rolós hálóvalitt is érdekelne, hogy kimaradhatott-e valami, kell-e még valamire gondolni?
-
SG3rg0
őstag
válasz
runner 125 #30672 üzenetére
Úgy gondolom hogy nagy szögű ejtéssel elég távolra tudom kivezetni a vizet. Ahová fog esni ott kert van a növényeknek fáknak jó lesz.
A szomszédoknak klímától egyből vízszintes irányba megy a cső. Nem spirázták túl.
2 verzió:
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
A klímától most csinálom a kondenzvíz elvezetést. A képen berajzoltam pirossal, hogy hogy vezetem el a pvc csövet. Vízfolyás szempontjából gond nélkül fog folyni a kondenzvíz? 2db derékszögű idomot iktattam a víz útjába.
-
Integra
titán
találtam lombszívót, vélemények? mire figyeljek? nekem ez egy átlagos, megfelelő méretű és tudású gépnek tűnik elsőre.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Elromlott a lakásba az egyik vízmerő órám, tud valaki olyat aki jó áron hivatalosan tudja cserélni?
-
Ton-ton
tag
MAPEI Eco Prim Grip vagy Murexin D4. Bár alapvetően ellene vagyok, mert jellemzően azonos mennyiségű munka (hisz a meglévő csempét le kell takarítani és átcsiszolni), nem is olcsóbb (alapozó is költség, ráadásul mindenképp flexi ragasztó kell), és a végeredmény kérdéses (pl. fél év múlva meglazul az eredeti csempe), és csúnyább (nagyobb lesz a csempe tetjén a perem -már ha van egyáltalán- és az ablakok is gondot okozhatnak).
-
Gyick
őstag
udv
van valami speci cucc állitolag amit a csempére kell rákenni és nem kell akkor leverni hanem rá lehet tenni az újat,nem tudjátok mi a neve?
-
Sickboy25
addikt
válasz
genndy #30652 üzenetére
A fenébe, pedig találtam egy jót, jó áron, csak az a helyzet, hogy 10 darab kellene :-). ez lett volna, akkor nem jó ugye?
De ha tudtok valami frankó kinezetűt jó áron akkor jöhet
-
törölt tag
Szevasztok!
Meszelt falra rá lehet menni diszperzittel ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest