Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Keresek pesten olyan boltot ahol kapok olyan hőtükrös szigetelőt, amit lehetőleg öntapadóval láttak el, nem arany árban mérik és ellen áll ~500 foknak.
50x50-es méret már elég lenne. -
Ton-ton
tag
válasz
BRIKLY #30981 üzenetére
Két tartó lécet csavarozz fel a szerkezetre, a tábla két végétől kb. 40 centire. Persze csak érzéssel húzdd meg. Ebbe tudod becsúsztatni a kartont, így a hosszú oldalt már fogja. (tehát a léc vagy deszka kb. 80cm hosszú, és a kartonra kereszt irányba kell csavarozni, a felrakni kívánt karton helyére csak 5-8 centit lóg be, és a fenn lévő kartonon keresztül két tartóhoz tudod csavarozni) Induláskor persze a falra kell csavaroznod. A másik felét már fejjel vagy kézzel meg tudod tartani amíg 2-3 csavart behajtasz (ha száraz a karton és a szélén elosztva csavarozod annyi már megtartja). Illetve egy megfelelő hosszú léccel itt is alátámaszthatod ha negyon kényelmes vagy. Mondjuk a 70 kilómmal ez nem könnyű, remélem kicsit izmosabb vagy nálam. :-)
-
neduddki
nagyúr
HI!
Kedves Elvtarsak szomoruna tudassuk hogy egyelore vige az ocso aramnak...
udv
neduddki
-
szilchi
őstag
Üdv.Kellene zuhanyfüggöny tartó,"U" alakú.A mérete 80x100x80 kell legyen.De neten csak 80-as,90-es oldalhosszúságút láttam.Meg mivel vályogfal,ezért valami olyan anyagból kéne,amit ez a fal elbír.Az "L" alakú nem jó,mer nem sarokban van.Miből és hogy tudnám ezt megoldani?
-
BRIKLY
veterán
Nincs valami ötletetek hogy rakjam fel a gipszkartont ha nem lesz segítségem?
-
veze
őstag
válasz
Retro DJ #30972 üzenetére
" a koma zárlat létrehozásával derítse fel, melyik a fázis.."
egyetértek Veled..
legalább egy próbalámpát haszáljon már, azt még venni sem kell
A saját biztonságén kívül akár a (vétlen)szomszédaira is veszélyes az ilyen fokú szerelésben jártasság, egy kialakult lakástűz továbbterjedése folytán.. : -
Agostino
addikt
válasz
Mosqu!to #30978 üzenetére
nekem van egy telefonszámom. kicsit nehezen lehet elérni a tagot de ügyes és árban megyezős fajta laminálós-lerakós. nekem még anno engedett is az árból, pedig kialkudtunk egy összeget. hamar össze lehet vele haverkodni, szóval jó arc. jelezz ha érdekel az elérhetősége, még asszem megvan a telómban.
-
Mosqu!to
addikt
Helló ismét,
Melegburkolásra keresek korrekt minőségben és árral dolgozó szakembert budapesten, egészen pontosan laminált padló lerakásra. Erre van külön szaki, vagy ez asztalos munka?
Tudtok ajánlani valakit?
-
fero02
nagyúr
Aztaqrva! Ma is sok újat tanultam...
-
Retro DJ
aktív tag
válasz
philoxenia #30969 üzenetére
+1!
-
Retro DJ
aktív tag
-
Retro DJ
aktív tag
Aj, aj aj... itt akkora butaságok hangzanak el, hogy kettéáll a fülem.
A 6A-es kismegszakító hosszabb távon elbír akár 8A-t is (akkor a karakterisztikáról nem is beszéltünk).
Tehát nem feltétlen old le a kismegszakító ha a névleges felett terheljük.
Aztán itt a kapcsolókkal való játékok.
Lehet csillár kapcsoló, az három kapoccsal rendelkezik, de lehet alternatív kapcsoló is, és akkor fázis, csillár, játszó szál. Az is három kapocs...
Aki nem ismeri ezen dolgokat inkább hívjon szakembert, és ne javasoljon olyat, hogy a koma zárlat létrehozásával derítse fel, melyik a fázis...
Hát komolyan mondom, ez olyan mint a foci, mindenki ért hozzá.... elvileg....
-
beers
addikt
válasz
batai15 #30968 üzenetére
Ez nem így működik.....!
Az áramköröket a várható terhelés függvényében illik méretezni!
A műhelyben nálam is 25A van, de a lakásban nem szoktak fűrészelni!
A világításnak 6-10A-t szoktak adni, a konnektoroknak 16A-t!
Műhely, egyéb nagy fogyasztók (villanytűzhely,klíma) pedig a felvett áramerősség függvényében. -
batai15
félisten
válasz
philoxenia #30969 üzenetére
nekem anno oszi társam elktötött egy villany motort ahol gyakorlaton voltunk. drága motor volt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
batai15 #30966 üzenetére
Zárlatról akkor beszélünk, ha az áramkörben nincs fogyasztó. Ennek hatására nagy áram folyik, ami ha eléri a kismegszakító/olvadóbiztosíték beavatkozási áramerősségét, a védelem megszakítja az áramkört. Lehet földzárlat még, ilyenkor a föld felé folyik áram, ami a nálunk alkalmazott hálózatvédelmi technika miatt nagyon veszélyes lehet, erre találták ki a fi relét, ami nagyon kis áram esetén lekapcsol. De ha valakit érdekel a téma az interneten rengeteg információt talál ez ügyben, komolyabban nem érdemes itt kitárgyalni. A lényeg, hogy nagyon durva elkötéseket lehet csinálni akaratlanul, pláne, ha a hálózat eleve nem túl átgondolt felépítésű. Azért emlegetem a szakembert, ha valaki laikus csak akkor csinálja, ha száztíz százalékban tudja, hogy mit csinál.
-
batai15
félisten
válasz
philoxenia #30962 üzenetére
De nem csak fázis zárlat van . Lakásba pl az automata úgy kapcsolja le az áramot ha hirtelen megnövekedik az áram erősség, a megnövekedett áram felvétel pedig zárlat esetén lép fel nem? legalábbis én így tudom.
Valamikor tanultam, de 0 percet dolgoztam villgépesként.
Szóval elfelejtettem..egyébként nem okoskodni akarok, a homályos ismereteimmel, ne értsétek félre. -
Nkboy
senior tag
válasz
philoxenia #30962 üzenetére
Ezért kérdeztem. Nem kevertem semmit, csak érdeklődtem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ne keverjetek dolgokat, a fáziszárlat az, mikor három fázisod van, amiből kettőt rövidre zársz, egy fázisnál miről beszélünk? Pont azért mondtam, hogy jobb hozzáértőt hívni ilyenkor, nem kell ehhez villamosmérnöknek lenni, de azért nem is annyira egyszerű egy hálózat, ha nem tudod mi van a dobozban, hogy összevissza kötözz dolgokat. Egy fázisceruza minimális összeg, de egy multiméter sem túl drága manapság és az alapdolgokat ki tudod vele mérni, ha tudod mit nézz.
-
batai15
félisten
tudom hogy mivel jelölték. Egyébként megnéztem a mosógép konnektorát, ott is 3 vezeték van.. a földelés ott a földelésbe van kötve, ill 2 vezeték a megfelelő helyre. na már most a kérdés, ha a csillár és az itteni konnektor földelés egyazon lenne akkor nem kellene leverje az automatát?
-
beers
addikt
Úgy képzeld el, hogy van egy bemenő fázis, amit fekete színnel szoktak jelölni, csillár kapcsoló esetén van két elmenő fázis, amit szintén illik feketével jelölni!Ahhoz, hogy világítson a lámpa, kell a "0" is ezt kékkel jelölik!
Fémből lévő lámpatesthez elvileg el kell vezetni a földet is, ezt zöld-sárga, régen piros színnel jelölték! -
válasz
batai15 #30956 üzenetére
Olvasd el még egyszer amit írtam, mert abban az is szerepel, hogy "a kapcsoló a fázist szakítja meg".
Tehát akkor lesz csak benne áram ha fölkapcsolod a kapcsolót. De maga a vezeték attól még a fázis.
Újra: nézd meg a lámpánál is a vezetékeket. Ha oda megy a kék meg a sárga-zöld akkor nincs gond, csak spóroltak. Viszont akkor ne indulj ki a vezetékek színezéséből, mert totál rosszul csinálták, használták ami volt. -
Nkboy
senior tag
-
batai15
félisten
próbáld ki, érints össze 2 fázist.
"A zárlat egy elektromos jelenség. Akkor jön létre, ha két vagy több különböző feszültségű vezeték kis ellenálláson keresztül vezető kapcsolatba kerülnek egymással."
A nullában tudtommal csak kifolyó áram van, míg a földelés elvezeti az üzemszerűen nem vezető részektől az áramot. -
batai15
félisten
válasz
Dluinet #30950 üzenetére
tudom hogy nem mérv adó. bekötést is tudom, tehát 2 nulla 1 fázis mint a rajzon ,[link]
Én pedig így kötöttem, mióta a ház eredetileg is így volt.
Ezért kérdeztem hogy az a zöld sárga vajon 1 nulla véletlen.
Vagy pedig ahogy ti mondjátok 1 beérkező és 2 elmenő fázis lesz ez.faterom hívtam hogy anno az építkezéskor hogy lett csinálva, de nem vette fel. cirka 12 éve áll ez a ház, és azóta minden így van kötve ha valami is cserélve volt, és zárlat meg semmi nem volt soha sem.
Pedig ha 2 ellentétes irányú fázis találkozik, zárlat lesz . -
Nkboy
senior tag
válasz
batai15 #30946 üzenetére
A három fázist úgy képzeld el, (persze szerintem) hogy van 3 db vezetéked. Egy bemegy a kapcsolóba, kettő meg kijön belőle, tovább a lámpákhoz.
Ami belemegy, abban van a delej. Ha felkapcsolód a kapcsolót, akkor a többiben is lesz power. Legalább is, én így tudom elképzelni.Lehet, hogy nálad is így van, csak a vezetékelés nem szabályos. De lehet, hogy nem így van kötve.
Szerk.: Szerintem, ha két fázis találkozik abból nem lesz zárlat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ és használt GAMER PC készletről 1-3 év garancia, számla - legjobbat a legjobbaktól!
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest