Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-HajTömeg-
őstag
Megjött a Graef Fekete.
A dobozára CM702 van írva.Alias: Júzer error
-
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #4409 üzenetére
Akkor hajrá, a kávét meg ne pacsáld!
-
vadászcsiga
félisten
válasz -HajTömeg- #4409 üzenetére
Az azt hiszem a harmadik vilagba szant valtozat
-
-HajTömeg-
őstag
válasz vadászcsiga #4411 üzenetére
Máris a tunéziai tengerparton érzem magam
Itt egyben van a babtartály egy késsel, szabad ezt mosogatószerrel mosni?vendingo Ismerősön keresztül intéztem,aki ismeri a forgalmazót, így tegnap kértem,mára meglett.
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #4409 üzenetére
Honnan és mikor rendelted?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vadászcsiga
félisten
válasz -HajTömeg- #4412 üzenetére
Mondjuk nem tuneziara gondoltam
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #4412 üzenetére
Szerezhettél volna nekem is
Nagyon remélem, hogy holnap megjön az enyém, mert nagyon darálhatnékom van, illetve hetek óta holnap leszek először szabad.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #4387 üzenetére
Engem is érdekelne ez a török kávés dolog. De úgy gondolom,hogy nekünk akik főleg az eszpresszót favorizáljuk az általad beidézett elkészítés egy ihatatlan keserű zaccos lötty lenne.
Olvastam pár leírást én is,főleg a többszöri "forralás" hangzott nagyon sz@rul!
De e témában is van nekünk világbajnokunk!
Datee tarthatna egy török kávés workshopot. A kotyogózás annyira nem izgat fel,de egy ilyen "ibrikes oktatásra" tuti elmennék.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
weinmaker
őstag
válasz adpeter #4416 üzenetére
A leírás Datee tollából származik:
török kávé készítésElég jó tud lenni, ugyanúgy mint bármi más.
Balatonon barátokhoz simán vittem a brikkámat és egy hario kézi őrlőt, és nagyon jól el voltunk.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
-HajTömeg-
őstag
Na,hát most az van,hogy sikerült darálnom egy fullasztósat,de elég nehezen,azóta meg megint nem akar menni a dolog.
Elindul a gép,pattognak kicsit a szemek a tartályban és alig akar jönni valami a túloldalon.
Konkrétan leginkább semmi.
Az előbb is így volt,aztán egyszercsak megindult,de akkoris elég nehezen,most meg egyáltalán nem.
próbáltam durvábbra állítani is,úgy se akar jönni belőle semmi.
Szinte keresem,hogy mivel nyomhatnám lefelé a kávészemeket,mintha gyümölcsöt préselnék
Ezzel mi a túró van?
MOst egyben beleöntöttem kb 100g-ot-hátha a felső szemek lenyomják majd az alsókat,de nem.adpeter Igen ez egy jó ötlet, tényleg tarthatna valaki egy török kávé napot!
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
Toobee
veterán
válasz weinmaker #4418 üzenetére
Mi meg sima kotyogók, mákdarálót, meg 100A izzadást igénylő kávét. Amúgy a Petőfi sétányon a Diner-ben tökéletes Perté-t csapolnak 350 Ft-ért.
(#4419) -HajTömeg-:ezzel az a baj, hogy ha nem iszod meg azt a 100 grammot ijesztő hirtelenséggel, akkor gyönyörűen beledöglik a darálóba. Add el a 'csába, aztán vidd el a szörnyet, amivel daráltuk a Lucaffe-t.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #4420 üzenetére
Egyre inkább az az érzésem, hogy rossz döntés volt számomra ez a daráló.
Elég sok panaszt olvasok róla.
Lehet érdemesebb lett volna valami jobbat venni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
emberek, már párszor gondoltam, hogy írok, de most megteszem: megkérek mindenkit, hogy ne chatesítsük el nagyon a topikot. ha nincs új mondanivalónk, próbáljuk meg, hogy nem is mondjuk... (nem szól senkinek konkrétan és nem lecs.szés, csak amolyan észrevétel)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
Sz@rakodtok ezekkel a Graef darálókkal, Tobee-nak meg ott van fillérekért a Rossi RR45.
Használt ipari darálót vegyetek!! Ne ilyen 30e Ft-os új vackokat.https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #4428 üzenetére
az az rr45 azért közel sem tökéletes. ezzel szemben egy ascaso i-mini szerintem otthoni használatra kb. az. tudom, hogy te anyagminőség, robusztusság felől közelíted meg ezeket. de ebben az egyben nem értek egyet.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #4419 üzenetére
ha túl finomra állítod, összeállhat az őrlemény egy ragacsos péppé. az pedig nem jön ki a darálóból. lehet szétszedni és fél órán keresztül egy hústűvel kapargatni a késekről...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-HajTömeg-
őstag
Úgy nézem ez lesz.
MOst sokkal nagyobb szemcseméretűre vettem,konkrétan a maximálisra, így már darált a kicsike,de még így is befulladt a Gaggia, egy csepp se jött ki belőle.
Úgyhogy ha jól értelmeztem a használatit,akkor most egy alátétet kell beletennem.Alias: Júzer error
-
RBJ
addikt
válasz -HajTömeg- #4432 üzenetére
Hát én is így szenvedtem vele. Most kezdem kitapasztalni. de az a baj, hogy hétvégi kávés vagyok.
Reggel én se iszok 5 kor kávét inkább reggelizek, a melóhelyen bika szarvasi, palomával de kezd számomra ihatatlan lenni. Este meg nem iszok már kávét.
Alig várom, hogy hétvége legyen. Így kevés alkalom van, ezért sok idő míg kitapasztalom én is a darálómat.
Egyenlőre két vékony alátét van benne de a legutóbbi 4 fokozaton is durva volt mert hamar leszaladt a kávé.
De azelőtt meg 5 fokozaton is befulladt. Vagy járatódni kell a késeknek vagy nem tudom.
De már feltöltöttem a tartályt így már szépen lejön. Meg néha pofozom közben, hogy kijöjjön minden.Másik fórumra már be se nézek mert állandóan a köpködés megyen ottan. Nem értem mi van ott.
Lehet kiműtöm a karból a szelepet. Állítólag amiatt is nehéz belőni a finomságot.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Toobee
veterán
-
RBJ
addikt
Azért nagy szórás biztos másképpen állítják be mindet. Nálam gyárilag 3 alátét volt a fej alatt, de az egyik kollega meg azt mondja, hogy neki meg semmi nem volt a fej alatt.
Ki tudja a gyárban, hogy és mi alapján gondolják a beállítást.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
-HajTömeg-
őstag
Most betettem egy alátétet a kúp alá,ha jól értem oda kell.
Na, így se jön ki belőle a kávé
Az a baj,hogy kísérletezni sem tudok,mert odáig még nem jutottam el,hogy ki is jöjjön a kávé
Elképzelni nemtom mi a túró van.
Namindegy, ZSolimanó barátunkat várom, hátha privátban lekottázzuk ezt a dolgot.Alias: Júzer error
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #4436 üzenetére
használati útmutató nincs?
valami szisztematikus módszer kéne, miután tudjátok, hogy _elméletben_ mitől hogyan változik a végeredmény! -
fragola.6035
aktív tag
Nekem azt mondta, hogy jó a Rossi. lehet meg is veszem.
Szerintem nincsenek csodák, esetleg kisebbek. Egy daráló, ami 30-40%-os árréssel, 27% áfával, pár ezer km szállítással, stb. 28e Ft, az legyen gyanús. Az Ascaso-t végképp nem venném meg, akkor inkább a Graef.
Mindegy nekem, hogy ki mit vesz, csak jó tanács próbált lenni. Láttam már pár daráló belsejét.
Egy Gaggia Classic vagy Quick Mill szintű géphez én már nem venném meg ezeket a háztartási kis darálókat.
Inkább egy használt szép iparit.https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #4438 üzenetére
nem akarom ekézni a rossit, pláne nem toobee épp eladó rossiját. ami nálam volt, az nem volt oké, de mondjuk az nagyon ütött, fél napom ráment a sufni tárcsa-párhuzamosításra. ezen felül túl nagyok voltak a fokozatai, és lötyögött a fokozat állító gyűrű, magyarán darálás közben is volt holtjáték, változott az őrlemény. nekem az sem tetszett, hogy hatalmas dög. az adagolóját sem szerettem.
viszont ipari dög, ami nem fog szétesni, az tuti. és lehet, hogy csak a nálam lévő példány volt ennyire szétgyakva, a többi dolga meg orvosolható némi tuninggal.
viszont yeahhh ascaso i-minije nagyon meggyőző volt, amikor nálam járt. és ő már vagy 3 (?) éve hiba nélkül használja. a graef darálót nem ismerem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
válasz fragola.6035 #4438 üzenetére
úgy emlékszem iberitalod volt, ugye? mi a különbség az ascasohoz képest?
-
-HajTömeg-
őstag
Van egy pár oldalas dojcse,meg egy ilyen egyszerűbb,de ez sokra nem tér ki.
Most beletöltöttem még 100g-ot,de alátéttel eddig semmi sem jön ki. Tanácstalan vagyok.
Nem akarom szétoffolni a totyikot,holnap Zsolimanóval átbeszéljük,hogy ő mire jutott.
Az aláírásom sokat elárul a technikai érzékemről[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #4441 üzenetére
na, utoljára: azért szóltam csak, hogy figyeljünk, hogy a fórumban érdemi infók legyenek. ez nem jelenti azt, hogy tilos kommunikálni , sem azt, hogy vadászcsiga probléma volna (bár moderációval kapcsolatban nem kéne se nevelnie, se véleményt osztogatni), sem semmit, csak annyit, hogy kerüljük az egymillió smiley beszúrását, teljesen off-topik félsoros válaszokat, szétaprózást.
az, hogy egy darálóból nem jön ki az őrlemény, abszolút on topik. nálam egyszer fordult elő, írtam, hogy mi volt a gond és a megoldás.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
válasz fragola.6035 #4438 üzenetére
Én épp Ascaso-t használok most a Rossi helyett Igaza van Parcinak, nem egy Mazzer, de úgy gondolom, hogy ennek alapján is áraztam be. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez még lazán menni fog 10 évet, mikor az Ascasom ABS burkolatát póló formában vásárolom meg a piacon. Az ok meg prózai: kellett a fokozatmentesség, pénzem viszont nem sok volt. Amúgy már hajózna haza a HG One, ha épp lett volna 250.000 Ft-om darálóra.
-
adpeter
tag
válasz weinmaker #4418 üzenetére
Igen olvastam. De engem jobban vonzana az ő általa képviselt vonal,mint a klasszikus szétforralt-zaccos keverék. [link]
Jó lenne gyakorlatban látni,tapasztalni és főleg megkóstolni ezt a fajta kávés vonalat. Félek,ha a magam feje után egyedül kezdek neki nem lesz valami jó az eredmény és elmegy tőle a kedvem.
Anno a Aeropress nagyon tetszett,de mielőtt vettem volna elmentem és kipróbáltam a TP-ben.Hát nagy csalódás volt,bár nem is tudom mit vártam valójában. Igaz jó kis gyümis-savas házbín volt.Lehet ha más kávéval is megkóstolnám az bejönne,de el is ment a kedvem tőle.Ez a török kávés rituálé nagyon tetszik.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
RBJ
addikt
válasz -HajTömeg- #4441 üzenetére
Pofozd meg a gépet mert lehet kicsit eldugult. Meg összerakásnál figyelj a kiálló pöcökre amire a fejet helyesen kell illeszteni.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Toobee
veterán
Heted7 fórumtársnak ezúton is köszönöm, hogy elhozta az újabb Monterosás kávémat!
Az új áldozat egy guatemalai kávé a San Marcos régió Maria Elisa ültetvényéről. Lefotóztam a zacsit is nektek, mert tele van mindenféle információkkal, mint például az árnyékot adó fa fajtájával, vagy a farm tulajdonosának a nevével. Ennek a kávénak 8000 Ft kilója, a félkilós kiszerelés pedig 4100 Ft. Valószínűleg ez is Sandaljtól érkezett az országba, mint a többi kávéjuk nagy része.
8.27-ei pörkölés, mai nyitással, tehát a véleményem/tapasztalataim még nem végleges, csak amolyan első benyomás félék. Az látszik is az egyik képen, hogy viszonylag sötétre van pörkölve, legalábbis a mostanában ivott kávéimhoz képest. A zacsit felnyitva édes, vajkaramella illatot éreztem, ami őrlés után még erőteljesebbé vált. A túl nagy forróságot nem csípte, egyelőre normál lefolyással próbálkoztam, de holnap risztrettóként is megkóstolom majd. A kész kávé illata gyümölcsös, cukor nélkül az érett, édeskés talán barackos pite íz dominált, viszont nagyon kevés cukorral (Hajtömeg: duplába 1! gramm ) előjött az őrlés után érződő vajkaramella, de már nem illatban, hanem ízben. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez a minimális cukor nagyon jót tett neki, így sokkal komplexebb és finomabb ízt kaptam. A kávé végig hihetetlenül krémes, de nem a cremára gondolok, hanem arra, hogy fogyasztás közben végig olyan érzésem volt, mintha a nyelvem selyemmel simogatná valaki. Egyelőre nagyon tetszik, szívesen fogok vele kísérletezni, bár már ezzel az arcával is teljes mértékben elégedett vagyok.
A képek (Parci mi történik akkor, ha elfogy a tárhelyem? Nem fogok tudni több kávés képet feltölteni? )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Linux kezdőknek
- Ukrajnai háború
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- BestBuy ruhás topik
- Háztartási gépek
- Telekom mobilszolgáltatások
- AliExpress tapasztalatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest