Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35901) lumija620 válasza szszab (#35853) üzenetére


lumija620
tag

Egy kérdés: Milano Style után, frissen őrölt kávéval beállt a dolog szépen vagy kellet még gépészkedni?
Csak azért mert nekem ez is elég finom őrlésűnek érződik, (igaz még nem fogdostam olyat, amilyennek lennie kellene :) ) és nem tudom, hogy most tényleg ilyen fos minőség lenne ez a Tchibo vagy nem jó a szemcseméret.

(#35902) Xabi78 válasza Parci (#35900) üzenetére


Xabi78
aktív tag

Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a vízcseppes és nem vízcseppes darálás között hasonló paraméterű lefolyáshoz nálam 1-2 fokozattal finomabbra kellett venni a darálóbeállítást.

Cave canem!

(#35903) Parci válasza Xabi78 (#35902) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

akkor ott kijött neked pangó őrlemény vagy ilyesmi. itt nem kell változtatni semmit.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35904) Bazsee71 válasza Bazsee71 (#35841) üzenetére


Bazsee71
őstag

Erre esetleg véleménye valakinek? :)

Most lesz az első próbálkozásom dupla szűrővel. Szimplára már beállt az őrlési finomság, duplánál kezdésnek mozduljak valamerre?

(#35905) Illesvik válasza mufi (#35898) üzenetére


Illesvik
csendes tag

Catler szerviz. Törökbálint. Fast Hungary. Csak ők vannak.

(#35906) Agostino


Agostino
addikt

holnap jön végül valaki kávébazárra? nekem már itt a jegyem szóval tutira kilátogatok. lesz sok fotó, szóval érdeklődés esetén linkelek majd galériát : )

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#35907) edk- válasza Agostino (#35906) üzenetére


edk-
őstag

Én vasárnap.

Ezt a pörkölőt ismeri valaki? Arra jártam, gondoltam, megpróbálom. Ez a két fajta volt negyedkilósban, <900 Ft-ért. Nem a csomagolás dizájnjára költenek, az biztos :)

[ Szerkesztve ]

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

(#35908) Xabi78 válasza Parci (#35903) üzenetére


Xabi78
aktív tag

Nem gondolom, kb. 10-es-10es (igazából 6 és 15 közötti random) sorozatot csináltam már adott kávékkal így is és úgy is. Volt olyan kávé, ahol 1, volt, ahol 2 fokozatot kellett állítani. Mondjuk lehet, ebbe belejátszik, hogy már kopottaka a kések, vagy csak a holdfázis, nem tudom. De az eddigi 3 kávé közül, amelyen ezt próbáltam (Paciff Roma, LaPiazza, PinUp) mind produkálta.

Cave canem!

(#35909) ronin s8 válasza Agostino (#35906) üzenetére


ronin s8
senior tag

Szombaton egy kisebb társasággal...

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#35910) Parci válasza Agostino (#35906) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

holnap nyitásra megyek, aztán gyorsan lépek

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35911) Peti...(16v) válasza edk- (#35907) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Egyszer kipróbáltam, mert épp semmi frisshez nem tudtam hozzájutni, és meglepődtem, annyira jó volt a Columbia. Kb. 1 hetes pöri volt. A Santos már kevésbé ízlett, de nem volt rossz az sem. Sajnos mikor másodszor próbálkoztam, több mint 1 hónapos pörit kaptam, olyan is volt, felejthető.

(#35912) rallypix


rallypix
csendes tag

Még egy-két Pavonis kérdésem lenne, ha tudnátok segíteni.
Tömítéseket cseréltem, Expoligonban volt minden. Eddig kettőt húztam csak vele, aránylag jól sikerült, bár ez biztos a kezdők szerencséje csak. 10mp-et hagytam felső állásban a kart, majd 25-27mp alatt jött le egy dupla.
A kérdésem az lenne, hogy az természetes-e, hogy mikor használat után hűlt vissza, akkor többször magától felment a kar a felső pozícióba. A fejet átöblítettem, majd kieengedtem a maradék gőzt a gőzcsapon.
Valamint még egy kérdés: tudtok nekem olyan kávét ajánlani hozzá, ami nektek bevált klasszikus, esetleg újhullámos vonalon?

(#35913) ronin s8 válasza rallypix (#35912) üzenetére


ronin s8
senior tag

Az nem baj, ha a kar magától felemelkedik. Ha van idő, nyugodtan hagyhatod magától kihűlni, nem kell kiereszteni a gőzt.
Nekem Paljoc Choco Madness-e nagyon szépen muzsikált a Pavonival. Minden csokis-olaszos kávét jól csinál, viszont hajlamos levágni a savakat, ami nem kedvez az újhullámos vonalnak. Régebben kipróbáltam a Has Bean-t, amit kicsit jellegtelenre főzött, de újabbn az ő pörköléseiket is bírja a Pavoni.
Kísérletezni kell vele, szerintem rengeteg pozitív meglepetést okozhat. :K

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#35914) rallypix válasza ronin s8 (#35913) üzenetére


rallypix
csendes tag

Köszi, reggel majd simán hagyom csak kihűlni.
Próbálkozom majd többféle kávéval, aztán majd kiderül mit tudok belőlük kihozni. Eddig ez a két húzás teljesen pozitív élményt adott, úgyhogy "I think this is the beginning of a beautiful friendship".

(#35915) Ábi válasza Upo (#35882) üzenetére


Ábi
tag

Erre az EC-155 szétszedős videóra kiváncsi lennék, mert nekem egy ilyen az utazós masina, és jó lenne már kicsit szétkapni. Múltkor nem találtam fogást rajta, mintha egybe lenne öntve, csavar nuku.

(#35916) Ábi válasza Agostino (#35906) üzenetére


Ábi
tag

szombat délután, éjszakás műszakból ébredve. :o

(#35917) Agostino válasza Ábi (#35916) üzenetére


Agostino
addikt

na hát akkor neked tök jó lesz, mire végigkóstolsz mindent, felébredsz : )) amúgy nem tudom mini-ph tali? vagy ne erőltessük kávétopik szinten? : )))

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#35918) Ábi válasza sesshou (#35894) üzenetére


Ábi
tag

Ezt találtam szétszedésre:
[link]

(#35919) Ábi válasza Agostino (#35917) üzenetére


Ábi
tag

Nem rossz ötlet.
Csináljunk egy PH standot. :DD

(#35920) ronin s8 válasza Ábi (#35919) üzenetére


ronin s8
senior tag

És mit áruljunk...? ;]

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#35921) Ábi válasza ronin s8 (#35920) üzenetére


Ábi
tag

Univerzális pipettát az RDT-hez. :))

(#35922) Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ


Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag

en is megyek mind2 nap a Kavebar Bazarra! bar gondolom elegge bazari lesz a hangulat! :DD ;] :P
facebook/nagy.miklos.benedek
szivesen megismernem nehanyotokat!

[ Szerkesztve ]

(#35923) paljoc válasza Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ (#35922) üzenetére


paljoc
tag

En max vasarnap de. jutok ki, aki ma kimegy majd irjon par szot legyszi ha van kedve h milyen?!
Az jo ha egy ilyen barna kaves zacsi lesz a fejemen mint az avatar, akkor tuti megismersz!?!?:)

[ Szerkesztve ]

(#35924) mufi válasza edk- (#35899) üzenetére


mufi
senior tag

Nem mondanám, hogy vízköves a gép. Csak félek, hogy a boilerek belülről vízköves. A volt tulaj azt mondta, hogy a víztartályba is citromsvat kell tenni...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#35925) kaligula válasza mufi (#35924) üzenetére


kaligula
tag

Kedves fórum, hossssszú út után én is eljutok ma a bazárba. Majd igyekszem HPsan nézni, hátha összefutunk valahol valakivrl. Amúgy egy fekete keretes szemüveg, fekete ing és fekete bakancs jellemez külsőre.

rovidkv.reblog.hu

(#35926) Upo válasza Ábi (#35915) üzenetére


Upo
addikt

Nem videót találtam, hanem talán valami német fószer leírását. De elmondom, gőzgombot leveszed (simán lehúzható), alatta van 2 csavar.
Felnyitod a fedelet, ott is van a szélein 2 csavar. Alulról a csepptálca felől felnézel, ott is van 2 csavar a sarkán. Ezeket kicsavarva lejön a teteje, vigyázat, mert a fedél is leesik ilyenkor. Onnan már látszik a lényeg.
Az alján van 4db tüske közepű torx, azokat kicsavarva lehet meglazítani a tápkábelt illetve a vízcsöveket lehúzni. A többi nagyjából adja magát. Az üzemmód kapcsoló gombja is simán lehúzható, ha esetleg le kell venni a kapcsolót (azért úgy kényelmesebb szerelni).
A képeim közt bejelöltem az utolsó három képen a csavarokat: [link]

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#35927) kukacmolnar


kukacmolnar
csendes tag

Procon pumpát lehet felújjítatni vagy csak csere a megoldás, ha bárhogy állítom de 4bar-nál nagyobb nyomást nem tudok vele produkálni?

(#35928) Parci válasza kaligula (#35925) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sikerült! :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35929) adriankoooo


adriankoooo
senior tag

Ti felszerelt vízterítővel vakszűrőztök, vagy nélküle?

(#35930) Gigi01


Gigi01
őstag

Sziasztok!

Szarvasi(SZV-611) kávéfőzőm szeretném lecserélni.
Max. 20ezerig Bialetti Brikka-val tudnám megoldani,más variáció nincs számomra?
Igaz nem iszok minőségi cuccot,általában DE Palomát veszek,de csak is szemeset,és én darálom itthon.
Ha ezt venném,tényleg finomabb a kétszemélyes változat,mint a 4?Egyedül innám,csak a mennyiség végett néztem a 4személyeset,meg nem is sokkal drágább.
Egyáltalán megéri erre lecserélnem,főleg ilyen kávéhoz?

(#35931) Bazsee71 válasza Gigi01 (#35930) üzenetére


Bazsee71
őstag

Ha a szarvasi adaghoz vagy szokva, akkor arra számíts, hogy a 4 személyes Brikka is csak 2 szűkös kávét ad. Mivel darálod a kávét? Ha késessel, az nem lesz jó a Brikkához. Legalább egy kézi őrlő kell hozzá, amin be tudod állítani a megfelelő szemcseméretet.
A Brikkával készült kávéban rengeteg új íz jelenik meg, aki a hígabb, gyengébb kávéhoz van szokva, annak nem is feltétlenül ízlik. Azt tudom javasolni, hogy próbáld meg valakinél megkóstolni mit produkál.
Én kaposvári vagyok, szüleimnek vettem tavaly 4 személyes Brikkát és egy Hario Skertont. Ha erre jársz, én szívesen főzők vele egyet, akár Palomából is.

(#35932) Ábi


Ábi
tag

Párlatok francia módra. Van most valaki itt? :)

(#35933) Gigi01 válasza Bazsee71 (#35931) üzenetére


Gigi01
őstag

Nem iszok annyit meg,inkább kevesebb,de erősebb,sűrűbb,finomabb legyen.
A darálóm nem kézi,még utánanézek annak is.A meghívást köszönöm szépen,de nem járok arra sajnos! :R

(#35934) lumija620 válasza Bazsee71 (#35931) üzenetére


lumija620
tag

A skreton és a mini között csak esztétikai különbségek vannak, a müködési elv és a finomhangolás az ugyanaz?

(#35935) Bazsee71 válasza lumija620 (#35934) üzenetére


Bazsee71
őstag

Nekem anno a Skertont javasolták a Mini helyett, méret és minőség szempontjából. Minivel nincs tapasztalatom. Rhino-t mondják a legjobbnak, de akkor nem sikerült a nyomára akadnom.

Újabb kérdéssel állnék a társaság elé. Ma sikerült a gyári dupla szűrővel egy egész jót csapolnom, mondhatni eddig a legjobbat, rögzítettem is. Pár apróbb spricc még van, azonban jó a lefolyás, az íze éppen kicsit lett csak keserű (94 °C). Réz vízterítőt kapott a gép, gondolom kevesebbet hűl rajta a víz, egy fokkal lejjebb megyek a következőnél. A szűrőbe ~14g őrleményt tettem (nincs még 0,1g-os mérlegem). Miután kész lett a kávé, kóstolgattam, csak utána vettem le a kart, itt jött a probléma: feltapadt az őrlemény a felső szűrőre. Sajnos már tegnap is így jártam. 14g alá kéne venni a mennyiséget, vagy egyből lekapni a kart? Ezt mitől fordulhat elő?

[ Szerkesztve ]

(#35936) fragola.6035 válasza paljoc (#35923) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Nálam ma a 42 coffee - Kongo mindent vitt!
A barista eléggé hülyeségeket beszélt a Linea Mini-ről, de a Kongo az nagyon jó volt, a másik kávéjuk viszont kellemetlen.

https://caffe35.webnode.hu/

(#35937) zolko74


zolko74
tag

Hol érdemes réz vízterítőt venni, ami pont ugyanaz a méret mint a gyári alu? Létezik rozsdamentes acélból készült is?

(#35938) Parci válasza fragola.6035 (#35936) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egyetértek. második pedig a casmo ruanda volt.
ami meg picit csalódás, az a black sheep és a madal/beyondwithin etióp.

ami meg a rendezvényt tekintve gyász, hogy nem volt víz (csak vízszűrős standon). hazaértem és lement rögtön egy liter :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35939) edk- válasza mufi (#35924) üzenetére


edk-
őstag

Igaza van. Feloldod a citromsavat a tartályba tett vízben és átengeded a gépen. Félúton kikapcsolod (a fűtést is!) és hagyod 10-15 percet hatni. Utána átnyomod a maradékot és két tartálynyi tiszta vizet.

----------

Réz vízterítőt talán itt?

[ Szerkesztve ]

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

(#35940) looser


looser
addikt

A kávé legendája

Ezt ismeritek? Engem mondjuk meglepett Signore Illy egyik állítása, miszerint az eszpresszóban kevés a koffein, mert a gyors lefolyás miatt nem tud kioldódni minden.
"Az eszpresszó készítés titka abban rejlik, hogy akkor álljunk meg, amikor már minden jó a csészében van és még minden rossz a zaccban."

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#35941) Parci válasza looser (#35940) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

pedig így van, egy 100% A eszpresszó koffeinben kb. harmada egy hosszúkávénak

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35942) looser válasza Parci (#35941) üzenetére


looser
addikt

Azt hittem, a nagy nyomás miatt - a gőz alapú készülékekkel szemben - több a kioldódás mindenféle összetevőből. Na de ez így szuper :-)
Megvallom, gyakrabban megkívánom a kávét, mintsem az előző hatásának csökkenése miatt döntsek egy újabb adag mellett, de 4 órát szoktam várni (napi max. 2 + egy tea), mert úgy tudom ennyi a koffein felezési ideje. De akkor bátrabb leszek, max. ha nem tudok nyugodtan ülni, akkor visszaveszek kicsit :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#35943) Agostino


Agostino
addikt

nohát nekem elfogyott a mobilnetem, a helyi wifinek meg lusta voltam utánamenni, szóval nem tudtam olvasni a kommenteket : ) háth... felemás volt a benyomásom. az előadások tetszettek, de egészen biztosan bennem van a hiba, olyan nagyon jó kávét nem ittam, jobban mondta a lucky cap kivétel volt, az övék bejött. nem tudom casino mokkás van-e itt, ezért elnézést, ha megsértem, de például ott egy picit mást vártam. málnás, bogyós gyümölcsös kávéjuk az ízlésemnek iszonyat citrusos, savanykás lett. lehet ilyennek kell lennie mondjuk : )

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#35944) edk- válasza Agostino (#35943) üzenetére


edk-
őstag

Nekem ízlett, amit a CasMonál kóstoltam (a rózsaszínnel jelölt volt).

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

(#35945) fragola.6035 válasza kukacmolnar (#35927) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Csak csere. Ha a nyomás megvan, de szimering problémás, akkor fel lehet újítani, de akkor sem igazán éri meg az angolszász méretezésű szimering és csapágy magas ára miatt.

https://caffe35.webnode.hu/

(#35946) looser


looser
addikt

Kedves szakértők, ebben a szettben található főző melyik Gaggia típus? S a CMI daráló mennyire ajánlott?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#35947) Ábi válasza Parci (#35938) üzenetére


Ábi
tag

+1 CM Ruanda.
Espressoban inkább a csipkebogyó, filterben már a málna is domináns volt.
Pont a flakonos vizet hiányoltam énis és kevesebb volt a rágcsa.
Ami + volt számomra, hogy több boros stand volt idén, így mindkét szenvedélyemnek hódolhattam.

(#35948) ronin s8


ronin s8
senior tag

Nekem ma a CasMo vitán felül legjobban tetszett. :R A ruandai kávéjukat kóstoltam espresso-nak és filternek is, az volt a kedvenc. A cascará-val (jelen esetben Panama) életemben először találkoztam, és nagyon bejön! :C
Korrekt volt a 100%A Moak és a Don Cortez is. A kongói filter ízlett, bár különösnek nem találtam - sokaknak ez tetszett a legjobban. A belga csokis-sütis néni vitte el a gasztro-pálmát, az a csokis és karamelles profiterol isteni volt! :R
Meglepő volt, hogy nincs víz - úgy kellett kunyizni innen-onnan. :U

Ezen kívül Parci új mikrofon frizurája érdemel még említést... :DDD

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#35949) szszab válasza Parci (#35941) üzenetére


szszab
csendes tag

Hat ezen en is csodalkozom :O a hosszukave az egy szarvasi vagy egy kotyogos?

looser: ott van hogy' gaggia coffe' ez nem mai darab 80-as evekbeli lehet kb.

[ Szerkesztve ]

(#35950) fragola.6035 válasza ronin s8 (#35948) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

A CasMo-nál a ruanda tényleg nagyon jó volt és az etióp filter is.

https://caffe35.webnode.hu/

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.