Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35841) Bazsee71


Bazsee71
őstag

Megvilágosodva a keserűség-savanyúság fogalmak kapcsán, elkezdtem a hőfokkal felfelé kísérletezni. 96 °C-on 28-29s körüli csapolásnál maradt benne egy kis savanyúság, de már teljesen jól fogyasztható volt.

Ezután 97 °C-ra emeltem a hőmérsékletet, és próbáltam kicsit kevesebbre venni az őrleményt, de ez valószínűleg nem sikerült, mert még mindig lassú volt a lefolyás (azt tapasztaltam, hogy ha az őrlés finomságából veszek vissza, az már túl nagy ugrás, illetve a csatornásodásból is a túl sok őrleményre következtetek). Ez a minimális hőfok emelés tovább csökkentette a kávé savanyúságát, de mint ha ki is herélte volna. Hígnak tűnt, minden jellegzetes íz nélkül. Ebből lehet arra következtetni, hogy ennek a kávénak az ízvilágához tartozik egy minimális savanyúság, azzal együtt hozza csak a többi összetevőt?

Barátnőm anatómiai ismeretei messze túlmutatnak a tudásomon, így szépen felvilágosított, hogy a savanyúságot a nyelvem oldalán, a keserűséget hátul érzem. Ízanalfabéta vagyok, 2 napja ezt figyelem, és tényleg. :U

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.