Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
alapvetően személyeskedtél hajtömeggel (nem idézek a törölt hsz-ekből), a moderátorok dolga a moderáció, legközelebb erre figyelj oda, mert némi büntetést akár te is kaphattál volna.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
BlacKSouL
addikt
Ha az automata Odea Giro vízkőtelenítés és december végén történt zsírtalanítás után is hol ad kávét, hol nem, és befullad, megállítja a pumpát is, akkor csere/kuka/szerviz/szemétégető/stb?
Üresen vidáman jön a gőzcsövön a víz erős sugárban. Ha kiszedem a főzőegységet, és megpucolom, átengedek rajta kávé nélkül vizet, akkor kicsit köpködősen indulva, de aránylag szépen engedi rajta át és ki magából a vizet. Aztán a legelső kávé tökéletesen lejön, a másodiknál meg már megáll a csepegésben is, és teljesen bedugul.
Reggel már érezhetően vízköves volt, üresen sem adott vizet. Vízkőtelenítés megvolt, látszólag teljesen meg is javult.
Esetleg még őrlésfinomságon állíthatunk, de az már csak tűzoltás szerintem.
Mit lehetne még szétszedni rajta, vagy hogy pucolni és mivel, hogy működjön?
Vagy: kuka/csere(?)[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
bl4ze
veterán
Nagyon sokáig tűrtem a vádaskodásait, sértegetéseit : tegnap már nem.
Ezért írtam neki ha valami baja van, bántja valami, agymenése van jöjjön el a KávéBár-ra, ott leülünk és elmondja személyesen. Ne trollkodjon itt. Ennyi volt a célom. Engem és paljocot is megvádolt, sértegetett.
Aztán én le is zártam részemről ezután ahogy írtam, de láttam a radírpók dolgozott + kitiltották.
Ennyi. Köszönöm a korrektséged..:. bl4ze .:.
-
Ábi
tag
21309 után mik történtek itt?
Mi volt ez a kemény radír?
-
bbuffy
senior tag
Na még egyszer:
Tud valaki segíteni abban hogy hol található Magyarországon, Eredeti Mazzer Mini késpár?
Danetti nél utángyártott van expoygonnál szintén. És nemrég volt erről szó. Aki írt ez ügyben megoszthatná velem újra. Köszönöm.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
Sima 58 as kell. Danetti webshop meg utángyártottat hoz 3900ért- Kintről a legolcsóbb 40 dollár plusz ship.
blaze: Tóth Sándor ki? Vmelyik fórumon van jelen?
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
HÁZIGAZDA
gyakran ajánlasz ilyet (hívd fel kovács jocót a kávéexkúzívból), de félve merem csak mondani, hogy halandó ember ilyet nem csinál, hogy elkezdi hívogatni xy emberkét, hogy "pisti vagyok a fórumról és szerezz nekem kést". de most komolyan, milyen alapon hívnám fel a tóth sanyit, hogy intézzen nekem titán kést?
(egyébként én anno beszélgettem vele erről, mert tőle vettem a darálót, de az is yeahhh-n keresztül ment, ő előtte beszélt vele, hogy hívni fogom, illetve akkor sanyi árulta a darálót, tehát örült a telefonnak)
én megértem bbuffy kérdését, ami az volt, hogy hol lehet ilyet venni.
illetve én is lépni fogok: super jolly-t csinálok a mini-e-ből, lecserélem a késpárt és a felső késtartót. hol lehet ilyet venni?
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Van szerencsém évek óta ismerni Tóth Sanyit, elég jó viszonyt ápolok vele és tudom milyen közvetlen és segítőkész : ha bbuffy ír neki a lucky cap vagy carraros email címére és megírja, hogy hallotta Ő neki van eredeti Mazzer késekhez forrása és kellene neki ez vagy az és tud-e segíteni biztosan nem "hajtaná" el Tóth Sanyi.
Ezért ajánlottam.
Sanyi egy igen barátságos, nyitott, segítőkész kávészerető ember..:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
tudom, hogy ezért ajánlottad (és egyébként tényleg az), de általában ezt válaszolod ilyen jellegű kérdésekre. hívd fel xy-t a z cégtől. lehet, hogy én vagyok túlontúl nyuszi, mint mcfly , de én tuti nem hívnék fel egy cégvezetőt ilyen maszek jellegű dolgok miatt.
oké, egy email talán más tészta, azt könnyen tudja ignorálni is, ha akarja
-
HÁZIGAZDA
fel sem merült bennem, hogy rosszat akarnál, mindössze árnyalni akartam a képet, mert sokszor láttam már, hogy ilyesmit javasoltál. mivel te ismered ezeket az embereket, nyilván hozzájuk fordulsz, de ismeretlenül nehezebb. ámde, az email tényleg jó megoldás
-
dugesz77
őstag
Lehet,hogy annál a Saeconál el kell felejteni a podozást. Itt is pont ezt mutatja ,hogy kevés a nyomás.. Ha daráltból jót készít akkor ne bosszankodj, használd azzal. Vagy ha a kóstolgatás miatt próbálod a podkat akkor egyszerűen vágd szét a párnát és tampereld le a sima kosárba.
szerk: bár itt meg nem tűnik gyengének.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Sokáig én is sokszor rosszul éreztem magam, ha idegen, bizonyos szempontok szerint "nagy embereket" kellett hivnom. Aztán szép lassan megváltoztam, és ha a Google kidobja valaki telefonszámát, vagy email címét (honlap, Facebook, akármi) akkor írok neki, vagy felhivom, elmondom ki vagyok, honnan van még a száma és mitbszeretnék,hiszen azért nyilvános (szerintem). Eddig még nem volt belőle gond. Az persze más kérdés, ha valakitől megkapod egy másik ember telefonszámát, ott azért kell legalább egy hivatkozási pont.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
paljoc
tag
Na megint alakul a forum hangulat!:-)
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Most akkor mi alapján lehet itt bárkiről véleményt mondani? Egyes kávékról, forgalmazókról, multikról, pörkölőről, Frei Tamásokról, kávégépekről, baristákról és bárisnyákról lehet negatív véleményt írni. De egyes forgalmazókről, stb. meg nem lehet, mert igen szenzitívek. Fura szabály.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Eyesis
őstag
válasz fragola.6035 #21384 üzenetére
Szerintem véleményt simán lehet bármiről.
Én szívesen olvasom pl. a különböző kávékról a benyomásokat.Eyesis
-
kahvesi
csendes tag
válasz bbuffy #21371 üzenetére
A Multi Metal Kft-t keresd meg. A katalógusukban szerepel, kérdés, hogy eredeti vagy utángyártott-e, továbbá mennyibe kerül, mennyi idő alatt tudják behozni stb.
A partnercégük (LF) mini órlőkéspár termékódja: 1251190 és/vagy 1251915»Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır«
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #21384 üzenetére
nem szeretnék belemenni a hajtömeg-utcába a moderációval kapcsolatban... marha könnyű mindenféle vélt és/vagy szándékozott részrehajlással vádolni valakit.
bent hagytam a hozzászólásod, nem?
ellenben nem szeretném, ha ebből most egy nagy flame kerekedne, mert a topik zömének full érdektelen, egy ilyen "vita" általában rangon aluli, senki sem nyer vele, viszont a topik veszít. szerintem elég világos és elfogulásmentes álláspont...
-
dugesz77
őstag
-
fragola.6035
aktív tag
Ha valakit érdekel utángyártott Mazzer Mini kés, 4000Ft-ért, ingyen postával elküldöm. Véletlenül vettem, nem volt használva.
https://caffe35.webnode.hu/
-
_ak_
addikt
válasz dugesz77 #21388 üzenetére
Így utólag is köszi a Lollo-s tippet. Pár napja azt nyúzom már. Viszont itt a fórumban olvastam, hogy ha kesernyés, akkor valószínűleg túl forró a víz neki. Nos ebből nem tudtam kilépni, pedig próbálkoztam ezzel-azzal.
Milyen ízvilágot kéne kapnom? Nem azt mondom, hogy égetett gumi, elnézve a pörkölés típusát, ilyesmire számítottam, csak nem tudom, hogy milyen kellene lennie, ha nem kesernyésnek.
Mindenesetre ez nekem közelebb áll a kávé fogalmához, mint az újhullámos cuccok.Let's begin, de gozaimasu!
-
kahvesi
csendes tag
válasz Peti...(16v) #21389 üzenetére
Ha így alakulna, akkor én is beszállnék egy közös rendelésbe, bár eddig csak utángyártott kést használtam, de szívesen kipróbálnám a gyárit is.
Ez eddig a legbarátságosabb ár, amit Európában találtam:
http://www.bullonerosso.de/mahlscheibe-paar-rechts-o-58mm-mazzer-mini.html»Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır«
-
HÁZIGAZDA
más a jolly kés kialakítása: elvileg nagyobb a "szája", emiatt gyorsabban őröl meg adott mennyiséget (többet "benyel" egyszerre). a motor persze csak 250 watt, míg az újabb jolly-knál már 350 watt, ha jól tudom. de amennyit én használnom, nem hiszem, hogy kiégetném.
a másik előny, amit lali meg pelikán mondott hétfőn: a jolly felső késtartóján már nincs az a három "polc" a csavarok fölött, nem ül fel oda némi kávé.
viszont mindkettőt csak feltételezem, nem fogtam még a kezemben jolly kést és késtartót.
-
bl4ze
veterán
a nagy HX gép után elfelejtettem, hogy ilyen is van : 10 perccel a gép bekapcsolása után hűtőcsapolás kell a nem kifejezetten hőigényes kávéhoz : végtermék
downgrateitis avagy sem : tetszett
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest