Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21251) bl4ze válasza cekkk (#21250) üzenetére


bl4ze
veterán

Meg,szerintem is.
Én nagyon kedvelem !
Barátokat is szoktam oda vinni :D

.:. bl4ze .:.

(#21252) cekkk válasza bl4ze (#21251) üzenetére


cekkk
veterán

Mi is 8-an mentünk oda :)
Én kávézni akartam, vagy is kipróbálni a helyet, de mindenkinek ízlett végül aki megkóstolta. :D
Mondták is, hogy jó választás volt a hely :P

Látszott az egész személyzeten, hogy minőséget akarnak adni és nem mennyiséget :)

(#21253) tariattila válasza Ringman (#21248) üzenetére


tariattila
veterán

ezt az "irányt" honnan találtad ki magadnak?

meg nem fordulna a fejemben ilyeneket nézni :DDD

(#21254) Eyesis


Eyesis
őstag

kínos... graef cm800...
ha 5-ösön darálom akkor túl durva,
ha 4-esen akkor túl finom...
(mindkettő állítás után kicsit daráltam persze, hogy már az új érték hasson)

Eyesis

(#21255) Ringman válasza tariattila (#21253) üzenetére


Ringman
nagyúr

nézem a "normálisakat is" - gaggia classic/baby. :) csak azok itt a topicban be vannak árazva.
általában ha valaki hirdet egy gépet, akkor a többi hirdetését is végignézem.

ezekről meg lövésem sincs, hogy milyenek, egy kérdést megér szerintem.

(#21256) Peti...(16v) válasza Eyesis (#21254) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Játssz a mennyiséggel vagy a tamperolással, jó lesz az. Fontos, hogy egyszerre csak az egyiken változtass!

(#21257) Polarstar


Polarstar
nagyúr

Sommer Cukrászda VI Ker, Szív utca.

Igen jó kis cukrászda, nagyon jó minőséggel.

Ma láttam Abesszin tortát.
Ez kávés piskóta és lágy karamelles krém, karamell fondanttal és rá tört kávé... DE! És itt van a baj!
Meg fogom kérdezni őket, hogy ha már kávé, akkor miért azt a beton kemény, rettenetes ízű egyenetlen szart teszik rá, mikor van igen könnyen, finoman pattanó szemű kávék is a piacon??

A profik milyen kávét ajánlanának erre a célra? A Lidles Organik is nagyon könnyen tört a múltkor, mintha papírt törtem volna.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#21258) ronin s8 válasza Eyesis (#21254) üzenetére


ronin s8
senior tag

Ilyenkor játszanod kell a mennyiséggel is...

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#21259) mester6 válasza Eyesis (#21254) üzenetére


mester6
tag

Talán a finom beállítást érdemes lenne kipróbálni.
[link]

(#21260) Hoek válasza mester6 (#21259) üzenetére


Hoek
tag

Az nem finombeállító, hanem durva. Egy csavarosztással kb. 10 egységnyit tolja el a skálát. Ugyanakkor lehet hogy nem pontosan tízzel és pont ki tud jönni az az állás ami kellene, csak nem a mostani helyén, hanem tízzel odébb.

''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.

(#21261) landi


landi
csendes tag

paljoc:

... csak nem bírtam ki és kibontottam egyet... :)
Choco Madness: :C :C :R

(#21262) And06 válasza landi (#21261) üzenetére


And06
aktív tag

már várom én is az én csomagomat. kicsit most elmegyek classic irányba, rendeltem spicy italyt is :K

(#21263) bl4ze


bl4ze
veterán

Happy Monday Morning :D

...nem elhanyagolhatóan jó élmény volt a reggeli Pascucci is, tömény vaníliás ízével :)

.:. bl4ze .:.

(#21264) ronin s8


ronin s8
senior tag

Jó reggelt! :D
Ittam két Has Bean Decaf-ot (unleaded - ólommentes, vagy mi a fenének hívatja magát :F ), jó volt.

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#21265) -HajTömeg- válasza ronin s8 (#21264) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Szép név... :F

Alias: Júzer error

(#21266) bl4ze válasza ronin s8 (#21264) üzenetére


bl4ze
veterán

nem is tudtam a HasBean is csinál decaf-ot. Hol ittad, milyen volt ?

.:. bl4ze .:.

(#21267) ronin s8 válasza bl4ze (#21266) üzenetére


ronin s8
senior tag

Egy barátom hozta Norvégiából, de már csak a vége van. Jó volt. Szokásos gyümis HB, créma sehol, és a Pavonival meg kellett égetni. Eddig nagyjából ez egyetlen kávé, amiben gyümölcsöt hagyott a Pavoni.

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#21268) bl4ze válasza ronin s8 (#21267) üzenetére


bl4ze
veterán

Kemény.
Nem is értem ezeket a HB kávékat, komolyan...........

.:. bl4ze .:.

(#21269) Parci válasza bl4ze (#21268) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én sem :N

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#21270) And06


And06
aktív tag

helyi pörkölésü el salvador san carlos: púderré kell őrölni, hogy jó lefolyást kapjak. Ha ez megvan, után jön a sav, ami konkrétan pofánver :) durva, kenyákra ráver savasság terén. ezt leszámitva jó, bár még ismerkedünk. ma lett az első értékelhető húzás belőle.

(#21271) radi8tor válasza bl4ze (#21268) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mi a baj velük? Komolyan érdekel (én sokat ittam olyat)

⭐ Stella

(#21272) lagoon79 válasza radi8tor (#21271) üzenetére


lagoon79
tag

alapvetoen az en gondom, h pillanatok alatt doglenek. kavezoba jo, ott fogy napi tobb zacsi, de itthon qva gyorsan kell inni. egyebkent a jailbreak nag kedvencem. minap bontottam egy november és porklesut, azonnal. szep. lefolyas, gazdag iz, masnapra megdoglott. azota kapunak isszuk.

(#21273) -HajTömeg- válasza lagoon79 (#21272) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

És az mitől van, hogy ezek ilyen gyorsan döglenek?

Alias: Júzer error

(#21274) ronin s8 válasza -HajTömeg- (#21273) üzenetére


ronin s8
senior tag

Alul vannak pörkölve. Gondolom (de ez csak üres eszmefuttatás), elindulnak bizonyos bomlási folyamatok, amik ugyan izgalmas ízeket hoznak, de nem áll le félúton a bomlás, hanem a kedves felhasználó szeme láttára fejeződik be. Az ilyen alulpörkölt kávékat kell magas hővel lefőzni, hogy meglegyen a hiányzó hő.
Ezek a Has Bean-ek tényleg baromi gyorsan meghalnak, egyik napról a másikra. Gyors fogyás és magas kávéházi szakértelem szükségeltetik hozzájuk.

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#21275) Parci válasza lagoon79 (#21272) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

haha, nálunk is kapunak fogy el minden, ami már "véleményes" :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#21276) pogácsa80 válasza ronin s8 (#21274) üzenetére


pogácsa80
csendes tag

de ez ugye nem önmagában az újhullámos világos pörkölésre vonatkozik? most iszom életem első Has Bean kávéját (egy kenyai) ami jó, de tényleg iszonyú gyorsan döglik (bedöglött). Miközben sem a Casino Mocca, sem a Lucky Cap kávéinál nem tapasztaltam ezt.

következtetésem: a Has Bean leszarja a home baristákat :DDD
lehet, tüntetni kéne a londoni pörkölő előtt :DD

Kérek 20kg zaccot! Biztos, hogy nincs több? Akkor most kérek egy duplát!

(#21277) radi8tor válasza pogácsa80 (#21276) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Pár napja volt pont Budapesten. Lekésted. ;)

⭐ Stella

(#21278) TOZ válasza ronin s8 (#15448) üzenetére


TOZ
addikt

Ez a Napolissima került hozzám. Kezdő próbálkozó volnék. Csepegni tényleg csepeg. Azt vettem észre, hogy akkor, amikor a fűtésjelző bekapcsol jön belőle egy kevés víz. Hozzáteszem, hogy az eladó jelezte, hogy van ilyen jelenség, de akkor már mindegy volt, rá voltam pörögve a cuccra.
Ezek szerint ez ilyen és így kell elfogadni? Vagy lehet kezdeni vele valamit?

Egyelőre még nem sikerült jó kávét főznöm, de próbálkozás van.

(#21279) ronin s8 válasza TOZ (#21278) üzenetére


ronin s8
senior tag

Igazából fogalmam sincs, hogy kellene használni. Azon túl, hogy rézbojleres, és háromjáratú helyett fejszelep van benne, nem tudom, milyen kávét csinál. Az ismerősöm nem tudott vele értékelhetőt főzni, de majd megkérdezem, mire jutott? A csöpögés normális ennél.

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#21280) TOZ válasza ronin s8 (#21279) üzenetére


TOZ
addikt

Egyelőre egy Harioval küzdök, szóval közel sem optimális a környezet. A tamper használata is újdonság.

(#21281) Bakóimi válasza TOZ (#21278) üzenetére


Bakóimi
csendes tag

Szerintem a fejszelep csöpög. Meg kellene nézni nincs-e elöregedve-elszakadva-elvízkövesedve benne a fejszelep gomba alakú tömítése.A fejszelep rugójának ereje is eléggé kicsire van véve gyárilag (1,5 bar körül) ezt is érdemes a rugó óvatos megnyújtásával megemelni 3-4 bar köré. Továbbá a rugó és a gumigomba közé érdemes egy alátétet tenni,mert különben a csavar betekerésekor a rugó vége előbb-utóbb szétnyesi a gombát és akkor is csöpögni kezd.

[ Szerkesztve ]

(#21282) -HajTömeg- válasza ronin s8 (#21274) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Hm,akkor engem is az érdekel,hogy ez a hamar megdöglés az összes alulpörköltre jellemző ?
Ha nem is ilyen gyorsan, de gyorsabban döglenek,mint a sötétebbre pörköltek?
Csak mert hasonlót én is észrevettem a világos pörkölésű Monterosa kávéknál.
Kb a nyitás után 1 héttel már gyanús volt nekem,hogy döglődik, de arra gondoltam mivel a konyhában tárolom lehet túl magas neki a tárolási hőmérséklet.
Ami még érdekes,hogy most nemrég vettem Monterosa Yirgát, ami a kedvencem.
Egyrészt nagyon picikék a kávészemek, nem tudom,hogy ez csak most tűnt fel vagy eddig nagyobbak voltak,de érdekes :) .
Mindig hűtőcsapolok, de ehhez egyszerűen nem tudok eléggé lemenni, hosszas csapolás (5-6mp) után is olyan,mintha picit megégetném, sötét a crema, és a klasszikus sárgabarackos ízt se tudom kicsikarni belőle.
Pedig lefolyásra szép, az alapján minden rendben vele, sőt még az eddigieknél vastagabb is a crema.

Baloldalt Pacicif La Piazza, jobboldalt a Monterosa Yirga

[ Szerkesztve ]

Alias: Júzer error

(#21283) paljoc válasza -HajTömeg- (#21282) üzenetére


paljoc
tag

Nem tudom mennyire szinhelyes, meg nem is szeretek emiatt foto alapjan barmit mondani, igy csak kerdezem inkabb hogy ez a Yirga nincs egy kicsit "odakozmalva"?!

(#21284) -HajTömeg- válasza paljoc (#21283) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Nem színhelyes, ennyire nem sötét,mint a képeken, de valami nem stimmol szerintem sem.
Nagyon sok ilyen kis vékony "héj darabka" :DDD van, mint amit jobboldalt alul látsz.
Az normális?
A világosra pörkölt kávék egyébként hamarabb döglenek?

[ Szerkesztve ]

Alias: Júzer error

(#21285) paljoc válasza -HajTömeg- (#21284) üzenetére


paljoc
tag

Normális, csak nem a késztermékben. :-) Lehet persze benne, de mondjuk "nagyon sok"--ahogy írod--azért nem kellene.
Gene-vel nálam is pernyés maradt sokszor, de a naggyal már lényegesen jobb a helyzet.

Erre a mi döglik hamarabbra már nem merek semmit mondani, miután múltkor kinyitottam egy +1hónapos világos Sidamo-t és marha jó volt. Az döglik gyorsan, amit ha kinyitsz akkor azt tapasztalod, hogy gyorsan megdöglik. :-)
Nekem a legkirívóbb ilyen élményem jópár éve a Carraro 1927 blend volt, nyitáskor akkorát szólt mint egy atombomba, aztán 3-4 nap múlva teljesen leült. Akkor azon emlékszem hogy nagyon meglepődtem, de van ilyen. Hordós Illy is hasonló.

De erre eléggé kis rálátásom van, mivel nemigen veszek semmilyen kávét, nincs tapasztalatom erről.

[ Szerkesztve ]

(#21286) And06 válasza paljoc (#21283) üzenetére


And06
aktív tag

etiop yrga starbucks edition :) ;]

(#21287) Parci válasza -HajTömeg- (#21282) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha nem bírsz eléggé lemenni a hőfokkal, mert mindig marad benne kesernye, akkor túl sötétre lett pörkölve a cucc. menj le még lejjebb, egészen hülye 80-85 fok közé akár, más választás nincs sajnos :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#21288) -HajTömeg- válasza Parci (#21287) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Köszi, akkor ez lesz.
Mondjuk PID nélkül ez sem lesz egyszerű :D és gondolom a megszokott sárgabaracklekvár ízt úgy se keressem majd...
Másikon írod,hogy piramist tömöríteni tilos...
Már korábban is akartam írni,hogy ez mennyire ökölszabály?
Egy csomó jó kávés helyen láttam,hogy bizony nem oszlatják szét az örleményt.
Anno a falusiban is, memoriesban is...

Alias: Júzer error

(#21289) bl4ze válasza -HajTömeg- (#21282) üzenetére


bl4ze
veterán

ez a Monterosa Yirga nagyon csúnya pörkölés szvsz :(

.:. bl4ze .:.

(#21290) -HajTömeg- válasza bl4ze (#21289) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Élőben ennyire nem sötét, írtam is.
Nem akarok igazságtalan lenni, csináltam egy sokkal világosabb képet is.
Tökéletesen színhelyeset nem tudok telefonnal.

[ Szerkesztve ]

Alias: Júzer error

(#21291) bl4ze válasza -HajTömeg- (#21290) üzenetére


bl4ze
veterán

Továbbra is csúnya. Szerintem aki nézi látja miért, mitől :(

.:. bl4ze .:.

(#21292) -HajTömeg- válasza bl4ze (#21291) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Na,de mitől,tényleg érdekel. Nem egyenletes?

Alias: Júzer error

(#21293) soldier2 válasza bl4ze (#21291) üzenetére


soldier2
őstag

Csak magamat tesztelendő:) Nekem túl egyenetlennek tűnik. Az a pár kávé amit eddig próbáltam és finom volt sokkal homogénebb képet mutatott.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#21294) Goose-T válasza -HajTömeg- (#21292) üzenetére


Goose-T
veterán

Hát ja, ennél még a lidlis kávé is egyenletesebben van pörkölve.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#21295) bl4ze válasza -HajTömeg- (#21292) üzenetére


bl4ze
veterán

.:. bl4ze .:.

(#21296) Parci válasza -HajTömeg- (#21288) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem tilos piramist tömöríteni. egyrészt, elég megnézni a lefolyást olyankor, másrészt, elég végiggondolni: oké, hogy lenyomod és végül szintben lesz, de a pogácsa a piramis csúcsa felé haladva sokkal sűrűbb lesz. a víz nyilván nem arra megy majd, hanem a szélek felé, ott kevesebb anyag tömörödött. kapsz egy szar kioldódást. az is kávé, még akár jó is lehet, de az biztos, hogy sokkal rosszabb lesz, mint amilyen lehetett volna, ha nem csak a kávé felét oldod ki...

(sok értelme van 18 grammot tenni a drága kávéból, ha aztán a feléből nyered csak ki a szaftot)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#21297) Parci válasza Parci (#21296) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

más: casino mocca sukari: én ilyen qrva jó etiópot tehát kenyait még soha sem ittam!

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#21298) TOZ válasza Bakóimi (#21281) üzenetére


TOZ
addikt

Ha azt mondom, hogy egy szót sem értek, akkor nem túloztam.

(#21299) SiD- válasza bl4ze (#21205) üzenetére


SiD-
tag

a downgadeitis betegség jeleit vélem felfedezni. :D

(#21300) -HajTömeg-


-HajTömeg-
őstag

A másikon feldobott 2014.novemberi Pacificcafe Pacificcafe fele nem érdekelne innen valakit, aki bp-i?
Nincs szükségem 1kg-ra.

Alias: Júzer error

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.