Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#108160) p.lac válasza Gery0505 (#108154) üzenetére


p.lac
tag

Épp ma gondolkodtam azon, hogy sötétebb pörkölésű kávénál szép tigriscsíkos cremát kapok, világosabb pörkölésűnél pedig gyakorlatilag nincs tigriscsík. A szakirodalom szerint a tigriscsíkot az apró kávérészecskék okozzák (gondolom gyakorlatilag a fine).

1Zpresso JE-PLUS-sal őrlök, a világosabb kávékat még finomabbra is őrlöm, elvileg több fine kellene hogy legyen, de semmiképpen se kevesebb, mint sötét pörkölésnél. Nyilván a sötétebb pörkölésű kávé finomabbra törik, mondjuk nem nagy következtetés... De ez azt is jelenti, hogy elvileg igen, a különböző (pörkölésű) kávékhoz elvileg más-más lehet az ideális késprofil.

Kézi őrlőnél egyébként tekerés közben egyértelműen érezhető, hogy milyen pörkölésű a kávé.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.