Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#107101) konzumpro


konzumpro
senior tag

Lehet hogy csak nálam van gond, a track.adform.net-et nem oldja fel a cloudflare dns, lehet hogy ha a body után lenne a script nem akasztaná meg az oldalbetöltést.

[ Szerkesztve ]

(#107102) Piazza válasza Bazsee71 (#107085) üzenetére


Piazza
tag

Nezegettem en is ezt az orlot.

De vegulis arra jutottam, hogy szerintem ez egy F4E modernebbre designolt hazban, es az F64 extrabb keseivel.

Kivancsi vagyok mit irsz majd rola, tobb hasznalat utan.

(#107103) Gery0505 válasza Parci (#107094) üzenetére


Gery0505
tag

Hát jó, az oké, hogy a puding próbája az evés, a KV-é meg a kóstolás, de hát na. :DD Valami kicsit tudományosabb gondolatokra lennék kíváncsi. Tehát hogyan tudom eldönteni, én mint laikus, aki még tanulja ezt a dolgot, hogy ránézek egy késre, és azt honnan fogom tudni, hogy jó lesz-e? Bemegyek egy szaküzletbe, vagy megnézem egy webáruház kínálatát, mi alapján válasszak? Ti hogy szoktátok ezt csinálni? Van erre valami tudományos magyarázat? Úgy tudom van valami szita szerű cucc, amivel ki lehet mérni, hogy egy őrleményben milyen arányban vannak a különböző méretű szemcsék. Ezek például mikor jók? Úgy tudom van valami görbe, amit ez kirajzol, és egyféle szemcseméretből kell lennie a legtöbbnek, nem lehet széles a Gauss görbe, hanem keskenynek kell lennie. De igazítsatok ki légyszi. Vagy mitől jó pl egy SSP kés? Ha teszem azt veszek mondjuk egy majort, akkor abba is lehet venni jónéhány féle késprofilt. Hogy döntöm el melyik a jó? :) Most az őrlőt számítsuk le, azt Fragola mester megcsinálta, tű pontosra, és tökéletesen párhuzamosra. :)

"Failure is always an option." Adam Savage

(#107104) sz.zs. válasza Gery0505 (#107103) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Én pl. úgy csináltam, hogy megvettem hozzá a létező összes belevaló kést és kipróbáltam. A jelű volt benne, vettem egy B jelűt, sokkal jobb lett. Vettem egy C jelűt, brutál jó lett. Vettem egy SSP -t nem volt jó, 14 napon belül visszaküldtem.
Ebben az esetben pl. szemre úgy lehetett látni, hogy minél agresszívabb a késprofil, annál jobb volt ízben számomra.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#107105) zolnagy válasza Gery0505 (#107103) üzenetére


zolnagy
őstag

Kicsit túlgondolod a dolgot.
Nyilván vannak mindenféle kísérletek, mérések, szitálások, de volt már olyan, hogy a görbék szerint jobb őrleményből készült kávé nem volt finomabb, szóval a vége mégis az, amit Parci ír, amelyik jobban ízlik. Ezt pedig tapasztalattal lehet valamennyire megtudni. Ha ránézel egy késre, az látszik pl. hogy agresszívebb a késprofil, tehát gyorsabban is őröl, ami nem jelenti azt, hogy maga az őrlemény jobb is. Sz. zs-nek ez volt a tapasztalata a majornál, hogy a legagresszívebb/leggyorsabb kés őrleménye volt a legjobb. Meg igazából én is ezt tapasztalom a mini e-nél (F64 evo kés), de ebből nem következik semmi. A NZ pl ehhez képest lassabb, mégis jó az őrleménye.
Az SSP-t mindenkinek magának kell eldönteni, hogy megér-e többszörös árat a technológia.
Szóval a lényeg, hogy ha ránézel egy késre, nem fogod tudni, hogy az jobb lesz, de senki más se fogja neked megmondani egy ismeretlen késre, max azt, hogy agresszívabb, ill hogy a megmunkálása szép/elnagyolt, de ezt látod te is. Hogy a gyakorlatban jobb-e.. Ki kell próbálni, vagy utánaolvasni, hátha másnak volt vele tapasztalata.
Azért a népszerű őrlőknél (pl. mazzerek) elég sok tapasztalat összegyűlt erről, érdemes annak utánanézni.
De egyébként milyen őrlőhöz is keresel kést?

(#107106) Gery0505 válasza zolnagy (#107105) üzenetére


Gery0505
tag

Köszi a választ Srácok! :)
Sz.Zs.: Az SSP kés miért nem volt jó végül? Mit tapasztaltál vele?

Zolnagy: Hát akkor tényleg csak a kóstolás alapján lehet igazán eldönteni melyik a jó. Hát igazából azt szeretném elkerülni, amit Zsolti is ír, hogy megvette a teljes készletet hozzá. Az lenne jó, hogy ha veszek egy őrlőt, akkor a legjobb kés kerüljön bele, amivel a legjobb ízélmény nyerhető ki.

Egyébként még mindig az őrlővásárlással szenvedek, még mindig nem sikerült egy normális Mazzert sem beszereznem. Az angolok a Brexitre hivatkozva nem akarnak vesződni a szállítással, meg a vámmal meg a kiskutya fülével, a németek sem akarnak túlzottan a futárokkal foglalatoskodni, szóval nehéz ügy beszerezni egy igazán szép, és jó Mazzert. Igazából Kony E-t, vagy Zsolti javaslatára Major E-t vennék, de lassan két hónapja nincs egy normális, amit szívesen a pulpitusra tennék. Vagy elutasítanak az eladók a szállítás miatt. De ezt nem is értem, hiszen házhoz rendelheti a futárt.

Most csak így elméletben érdekelt volna igazából, hogy Ti mi alapján választotok kést, de akkor tényleg nem nagyon érdemes ebben tudományt keresni, hanem az igazi a kóstolás, ami a meghatározó, és mások tapasztalata. :)

[ Szerkesztve ]

"Failure is always an option." Adam Savage

(#107107) sz.zs. válasza Gery0505 (#107106) üzenetére


sz.zs.
senior tag

egy százezres késtől azt várná az ember, hogy hű, meg ha. ezzel szemben alig hozott jobb eredményt, mint az A jelű kés. Magasan verte a C-s kés...

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#107108) sirsaint


sirsaint
újonc

Próbáld random német várossal a marketplace-t. Nekem mostanában több sikerem volt így, mint az ebayen. Persze előre fizetve ott sehogy nem szerzed vissza a pénzed, ha átvernek... csak óvatosan.

(#107110) bayarena


bayarena
aktív tag

Eureka atom specialty 65 daralohoz a gyari honlap felkinal extra burr-oket, van egy Titanium, Diamond inside es egy Red Speed. Tudja valaki, hogy ezek kb mit okoznak a gyarihoz kepest, erdemes-e oket megvenni?

[ Szerkesztve ]

(#107111) Koczó93


Koczó93
őstag

R58-ra váltás miatt eladó egy barátom silviája :)
[Hardverapro]

(#107112) kurtuzov válasza Koczó93 (#107111) üzenetére


kurtuzov
senior tag

Most nézem, hardveraprón nem lehet cigit, fegyvert meg egyéb szabályozott dolgot hirdetni.
Ezt meg simán odatehetitek.
Írjátok alá: kapudrog! :P

(#107113) Kávé Kálmán


Kávé Kálmán
tag

Ha már őrlődünk... Aki a TG-n látta már, az ugorjon :-).

Végigkrúvéztam az EK-t(friss gyári, most kb 4-5kg-nál járhat) a teljes tartományban 400-as es 1100-as szitaval.
Embertelen szivas.
Plane azok utan, hogy a konstans 1 pereces szitalas utan a vegen bealudtam es egy mintat 2 percig szitaltam, ami oriasi rontast hozott a szepen alakulo szamsorra. Ugy dontottem, hogy raszitalok mindenre meg egy percet. Ez is nagy megvilagosodas volt. Marmint, hogy konzisztens a kruve, de oriasi a kulonbseg a szitalas idotartamatol fuggoen.
Vegigmertem a pango-t is a teljes skalan. Nekem a meglepetes az alacsony es hibahatarra szorithato retencio (felesleges purge, errol kesobb), valamint a 400mikron alatti orlemeny aranya volt. Lehet, hogy meg finomabbra jobb lett volna menni. De ez mar nem en leszek :-).

Nem kicsi az uzem, de ezt kerulgetni, rakosgatni napokon keresztul az mar vegtelen onsanyargatasnak tunt. Neha almomban arra riadtam, hogy egy alig erezheto renges komplett osszerezonalta a tuti helyre rakott 33 szetszitalt mintat.

Kicsit erthetobbe teszem a custom excel-tablacskat rola, es hozzaferheto lesz elobb-utobb

Szepremenyu tervek kozt a stock Fellow Ode es az OE Apex.

(#107114) Toobee válasza Kávé Kálmán (#107113) üzenetére


Toobee
veterán

A kruve mekkora tűréssel gyártat? Az ellenekkel nem fogsz tudni lemenni eszpresszóig, oda amúgy is egy 200-as is kellhet.

https://barbieripnk.hu/

(#107115) Kávé Kálmán válasza Toobee (#107114) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Itt nem az eszpresszó a lényeg, hanem hogy az őrlemény a teljes skálán (a legdurvábbtól a legfinomabb állásig) totál azonos körülmények között - már amennyire ezt ezekkel az amatőr (nem labor) módszerekkel lehetséges - át lett szitálva. Az 1100 és a 400 közti őrlemény az a cupping nagyjából. Változatlan szitákkal szitáltam át minden őrleményt. Ezt szeretném még néhány őrlőre megcsinálni. Az óriási porbléma, hogy rettenet időigényes... Van 200-as is.

[ Szerkesztve ]

(#107116) Kávé Kálmán válasza Toobee (#107114) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

A felülnézeti képen az eszpresszó tartomány a legalsó sor, ahol a kruve is helyet kapott. Mindent Pyxis-sel (0,01g méréshatár) mértem (mérés alatt nem vettem levegőt :-)).
Minden minta 3 kupacból áll. Középen a 400 és 1100 közti, baloldalt a 1100-nál nagyobb, a jobboldalt pedig a 400-nál kisebb. A jobb/bal úgy értendő, mintha a Kruve a tábla alja lenne, és ott állnál :-)

[ Szerkesztve ]

(#107117) Bazsee71 válasza Piazza (#107102) üzenetére


Bazsee71
őstag

Valószínűleg ugyanaz a 250 W-os motor, mint az F4E, de azon kívül minden más. Arra tíippelek, hogy a kés sem teljesen F64, mert lassabb (2x annyi idő).

Az állítógyűrűt átvezethetnék mindegyik típusra, az zseniális. Keddig lesz nálam, amennyit ennyi idő alatt le lehet szűrni, azt természetesen megosztom.

(#107118) Wolfy999 válasza Bazsee71 (#107117) üzenetére


Wolfy999
tag

Nem lehet, hogy azonos kes, csak alacsonabb fordulaton megy es azert lassabb?

(#107119) WarLock07222 válasza Kávé Kálmán (#107115) üzenetére


WarLock07222
tag

Nem lehetne ezt valamilyen módon automatizálni? Én mondjuk szívesen gondolkodnék nektek valami szita rázó alkalmatosságon, ami legalább konzisztensen ráz, határozott ideig. Aztán mondjuk pittyeg ha végzett.

(#107120) Bazsee71 válasza Wolfy999 (#107118) üzenetére


Bazsee71
őstag

Az F64 1350 / min, az AllGround pedig 1400 / min. Olyasmire tippelek, mint Mazzernél az A-B-C-F kések.

(#107121) Wolfy999 válasza Bazsee71 (#107120) üzenetére


Wolfy999
tag

Ertem.

Mas topic: a nyeros banyaibol a sotet pori tenyleg nagyon sotet. Elso shot elegge karcos lett. Majd probalkozom alacsonyabb hovel es gyorsabb lefolyassal is, de nagyon messze van attol, amit a vilagos pori hozott. A vilagos nekem egeszen bejott, bar 5e Ft egy zacsiert abbol is sok. Sotetet szerintem ne rendeljen senki, az olajos szen.

(#107122) koxx válasza Wolfy999 (#107121) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A vilagos is inkabb kozepbarna, nem rossz kofi, de inkabb standard 3000-ert. A sotetrol mar irtam en is, tul sotetre porkoltek.

(#107123) Kávé Kálmán válasza WarLock07222 (#107119) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

De, nyilván lehet. Ha ez lenne a dolgom, akkor valszeg meg is tenném. De most ez csak "szórakozás". Amúgy egész konzisztensen rázok. Visszaellenőriztem 1-2 beállítást 1 és 2 perces rázással is, és nagyon azonos mennyiségeteket adott ahhoz, amit korábban a az "éles" rázáskor produkáltam. Porbléma amúgy, hogy a Kruve sem egy laboreszköz. A bepattintós sziták éleinél be tud ülni a fine, amit pofozással lehet/kell kimozgatni. Ergo nemcsak rázásra, de pofozásra is szükség van. Sőt fél percenként mindhárom sarkával rákoccolok egy gumilapkára az asztalon. Az Acaia-n megy a stopper, amit nem nehéz követni. Azt gondolom, hogy nem az inkonzisztenciám az, ami egy ilyen - nem tudományos - igényességű mérés értékéből jelentősen levon.

(#107124) JózsefK válasza koxx (#107122) üzenetére


JózsefK
csendes tag

Az árral egyet értek, biztos nem ér ennyit. A kávé az az ízlések és pofonok kategória. Nekem spec bejön a sötét, mivel én alapból ezt a vonalat kedvelem. Én nem szeretem a “gyümölcslevet” (no offence), ezért számomra mássá teszi, hogy nem tolakodó a gyümölcsös íze, hanem a “rendes” kávé után van egy finom gyümölcsös lecsengése.

(#107125) Kávé Kálmán válasza WarLock07222 (#107119) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

A pityegés mondjuk megfontolandó :-)! Viccet félretéve: kössz a felajánlàst. Ha tényleg abszolválom az Ode-ot es az Apex-et, akkor nagyon el fogom dugni a kruve-sort, nehogy még egyszer ilyesmire adjam a fejem

(#107126) stereofan


stereofan
tag

mindenkinek kellemes hetet kívánok! :)

minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo

(#107127) Zen42 válasza Kávé Kálmán (#107113) üzenetére


Zen42
tag

Szabad kérdezni, hogy mi ezzel a célod?

(#107128) Kávé Kálmán válasza Zen42 (#107127) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

"Szabad kérdezni, hogy mi ezzel a célod?"

Persze. Első és legfontosabb a kíváncsiságom kielégítése. Mire vagyok kíváncsi?

1. Az EK-t rengeteg kritika érte/éri mindmáig a kések/késtartók állítólagos szabályozatlansága miatt. Ezt talán (lehet, hogy tévedek) Frank Durra (Titusgrinding) járatta csúcsra, és adott el hozzá saját késtartót, mérőeszközt és egyéb tuning kiegészítőket. Meglehet, hogy egyszer a múltban erre szükség is lehetett. Frank egy elég harsány, meglehetősen magabiztos figura, aki egy levelében anno, amikor szűrőtartót akart tőlünk venni, menten azzal nyitott, hogy mennyit engedek az árból :-). Jót röhögtem. Fingom se volt, kiarák az a Frank Durra, de találtam a youtube-on tőle egy videót, amin épp egy 911-est űzött fel vagy le egy szerpentinen, és jobbnak láttam, nem engedni egyáltalán az árból. Azóta több vásáron is találkoztunk és beszélgettünk, és kétségtelenül ért ahhoz, és nagyon jól megél belőle, amit csinál. Azóta, már nemcsak Porsche 911-est hajt. A közel keleti sejkek jachtjain, sokszor párban vannak az általa tuningolt/gyártott őrlők és kávégépek.
Bocs, elkalandoztam :-).
Ehhez képest van a HEMRO svájci őrlőgyártó iparóriás, akikhez többek közt a Mahlkönig is tartozik, és aki telibetojja az egyik ikonikus terméküket érő kritikát, és nem változtat minimálisan a gyártásán, hogy ne adjon ekkora nagy felületet a támodásra a Frank féle okos "törpék"-től. Mi több, fogalmuk sincs róla, hogy hol a hiba. Na, ezt nekem valahogy képtelen volt bevenni a gyomrom. Milánóban a HOST-on (2019 október) a Hemro Kutatás-fejlesztési főnöke toppant be a standunkra és vettek tőlünk a laborjukba SEP-et. Legutóbb decemberben volt köztünk levélváltás, és akkor kértem tőlük ajánlatot egy EK-ra. Kíváncsiságból szintén. Pechhemre olyan árat adtak, hogy nem szabadott otthagyni. Nem nyúltam az őrlőhöz, megtehetném, hogy totál precízem bemérjem, csak a szomszédos CNC muhelybe kellene átugranom. Elsőre tökéletes eszpresszót húztam, és azóta is totál elégedett vagyok vele. Valszeg meg is tartom. Le fogom mérni előbb-utóbb.
2. Hozzám került még egy Fellow Ode illetve nem titok, hogy forgalmazom az Orphan Espresso Apex filter őrlőjét, amiknek a teljesítményére szintén nagyon kíváncsi vagyok. Ergo amikor belefér ugyanezt a kínkeserves procedúrát/szitálást/méricskélést végig fogom játszani azokkal az őrlőkkel is. Rettenetesen érdekel. Az Fellow az 1/10-ébe, az Apex a hatodába kerül az EK-nak...

Jól fotózható, izgalmas téma ez a kávé-geek social médián. Remélhetőleg, az ár/teljesítmények a helyükön lesznek, és senkinek nem lépek a tyúkszemére, ha egyszer végre végzek a mérésekkel, publikálni merem az eredményeket.

Ennyit a motivációmról.

[ Szerkesztve ]

(#107129) konzumpro válasza Kávé Kálmán (#107128) üzenetére


konzumpro
senior tag

De jó lenne egy gyári full új Philips automatát teszt üzemmódba röffentve így végigtesztelni, hogy mit tud a kerámiakéses őrlő...
Szerintem filtertől a mokkáig terjedne, és mivel imbolyog a kés síkja, felülnézetből jobban kijönne a mikiegér forma. Nagyon lapos a gauss görbe ezeknél a babrágóknál...

(#107130) Kávé Kálmán válasza konzumpro (#107129) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Odaadom a kruve-sort, amint végigmegyek az én kávés el camino-mon :-).

(#107131) Daneeka válasza konzumpro (#107129) üzenetére


Daneeka
senior tag

Poénból egy bolti téglát is meg lehetne nézni, amit most tolok amíg megjön a casmo az a legjobb őrlemény amit életemben láttam.

(#107132) thomasrc válasza thomasrc (#107023) üzenetére


thomasrc
tag

Megérkezett a csomag Expolygontól.

Az általuk küldött kar ugyanaz, mint amit Szegedről is kaptam, de most ez rendesen illeszkedik hál' istennek. Az egyetlen különbség, hogy ennek a füle nem 6,2 mm, hanem 5,8 mm.

Szóval, ha valaki Rancilio Silvia (V5)-hoz keres nyitott kart, akkor ezt tudom ajánlani, jó hozzá:
https://expolygon.hu/webshop/termek/460016-n-szurotarto-nyitott-ra-we-lascal

Gyári nyitott kart is tudnak beszerezni, de az számomra horror áron van... Ha jól emlékszem valami 20-25e Ft. közötti összeg került megemlítésre.

Egyébként mindkét helyen Nuova Ricambi kart árulnak, ezt csodálom is, hogy egyik helyen sincsen megemlítve a termékleírásban. A Szegediek által árult NR kar az Expolygonal történt egyeztetés alapján ipari Rancilio gépekhez való (náluk is kapni a 62 mm-es fülváltozatút és azt ipari gépekhez ajánlották), Silvia-hoz ezért nem passzolhatott nálam.

A másik a kartömítés. Rendeltem gyári Rancilio-t és egy kúposat is, ahogyan ajánlottátok. Egyelőre a gyárit raktam fel, azzal tökéletes a szigetelés, úgyhogy egyelőre a kúposat elraktam tartaléknak. A régi tömítésben akkora árok volt már, hogy csak néztem. :Y Szóval ja, lehet, hogy az is hozzátett a szivárgáshoz jócskán.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek, nem csalódtam az itteni közösségben! :R

(Ha a linkek, üzletnevek hirdetésnek minősülnek, akkor bocsánat, nyugodtan moderáljátok ki.)

[ Módosította: Intruder2k5 ]

(#107133) weinmaker


weinmaker
őstag

Mini Gaggia tulajoktól kérdezném, hogy bekapcsolástól mennyi idő kell, hogy hőstabil legyen? Illetve ha húztál egy shotot, utána mennyi idő alatt tér magához?

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#107134) WarLock07222 válasza weinmaker (#107133) üzenetére


WarLock07222
tag

Nálam olyan 10 perc max-max. mire 0.2 fokon belülre kerül a targettől, de persze ez PID paraméterek, illetve a benne lévő vízmennyiség függvénye leginkább. Nekem ennyi idő kell ahhoz, hogy a kar rendesen átmelegedjen.

A második kérdésre a válasz: N/A. Nyitott bojler, nincs beáramló hideg víz, szóval nincs ilyen paraméter. Ott marad a hőmérséklet a shot után, mint ahol előtte volt.

[ Szerkesztve ]

(#107135) iatti


iatti
aktív tag

modica blend-nél mennyire rakjam a hőfokot? ahogy nézem mézesüveggel,nagyjából 17.5g megy a 18-as ims-be. goriziana goldból egy grammal kevesebbet kért a kosár.

(#107136) RetepNyaraB válasza iatti (#107135) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Nem kér sokat, de nem is a robusztás tartomány. Szerintem arabica joker jó lesz neki.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#107137) iatti válasza RetepNyaraB (#107136) üzenetére


iatti
aktív tag

akkor felpattintom 90-re az omront, reggel kiderül jó lesz-e. goriziana 88-on ment.

(#107138) weinmaker válasza WarLock07222 (#107134) üzenetére


weinmaker
őstag

Köszi!

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#107139) Bazsee71 válasza Kávé Kálmán (#107128) üzenetére


Bazsee71
őstag

Szerintem a mérésekkel nem lépsz senki tyúkszemére, mindenképpen érdekes lesz. Ha azt írnád, hogy 2 hete napi 3 különböző tételt cuppingolsz velük fej-fej mellett, és az ODE mindig leverte az EK-t, na akkor lenne para. :B

(#107140) sz.zs.


sz.zs.
senior tag

Még mindig eladó Mazzer 151B titán késpár. Ennél olcsóbb már nem lesz! [link]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#107141) MPowerPH válasza sz.zs. (#107140) üzenetére


MPowerPH
félisten

Van hozza geped is? :D

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#107142) sz.zs. válasza MPowerPH (#107141) üzenetére


sz.zs.
senior tag

öööö.... van, de az nem eladó :N

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#107143) Kávé Kálmán válasza Bazsee71 (#107139) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Hát, ha akkora májer cupper lennék (mint ahogy nem vagyok), akkor akár igazad is lehetne :D . Szerintem, hogy mit gondol egy magyar pörkölő az álatala "barnított", különböző őrlökön aprított kávék ízéről, az sokkal kevésbé izgalmas, mint hogy egy meglehetősen jól mérhető és klasszul reprodukálható eredményt adó eszköz, jól dokumentálva, milyen objektív eredményeket hoz.
Amúgy meg nem szép dolog más cerkájával a csalánt rendbe vágni! Ennyi cuppingba a mi főddhöz ragadt cupping szeánszaink protokollja alapján nyilván elhaláloznék túladagolásban... Csaka a szar kávékat szoktam az erre rendszeresített pohárba üríteni öblögetés után.

[ Szerkesztve ]

(#107144) Bazsee71 válasza Kávé Kálmán (#107143) üzenetére


Bazsee71
őstag

Csak arra akartam célozni, hogy bármit is mutatnak ezek a görbék, a végén csak az számít, hogy milyen lesz a csészében a kávé. :B

Még pár éve nyomtam egyszer úgy, hogy végigkortyoltam több tucat mintát (talán 60-70 volt)...na úgy azóta sem csúsztam szét, azóta inkább "öblögetek". :DDD

(#107145) konzumpro válasza Daneeka (#107131) üzenetére


konzumpro
senior tag

Lehet hogy az már átment egy ilyen szitán? :)

(#107146) konzumpro válasza Kávé Kálmán (#107130) üzenetére


konzumpro
senior tag

Nem lenne rossz, de ha valakinek van a környéken Minuto rendszerű gépe, lehet hogy egyszerűbb ha belinkelem a teszt mód hogyan érhető el. :)

#107144 Bazsee71 Azért még automatán is rögtön érezhető egy késcsere.

[ Szerkesztve ]

(#107147) Gery0505 válasza MPowerPH (#107141) üzenetére


Gery0505
tag

Hát ezaz, nekem is az kéne először, egy gép... Egy Major... vagy egy Kony. :D

[ Szerkesztve ]

"Failure is always an option." Adam Savage

(#107148) sali24


sali24
csendes tag

Sziasztok.

Ízvilágban ehhez hasonló kávét keresnék, de azért kicsit olcsóbban.
link
Philips automata 1200-as géphez lenne.
Segítségeteket nagyon köszönöm.

Üdv

(#107149) Nixon18


Nixon18
senior tag

Sziasztok!

Keringett itt pár hónapja egy rajz egy garatszűkítőről Mazzer-hez. Ha jól emlékszem verti1 rajza volt
A rajzot még megkeresném, de nem ismertek valakit, aki esetleg legyártja és postázná is? Sajnos nem ismerek esztergásokat...

Köszi!

(#107150) koxx válasza Nixon18 (#107149) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Igen verti rajzolta [link] én meg csináltam cad filet is belőle [link]

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.